Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 9.7.2020, 11:08
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Textele biblice si sensul lor tainic - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 16.6.2019, 12:10    Post subject: Capitolul 11 Reply with quote

Capitolul 11
„Iar orbul, lepădând haina de pe el, a sărit în picioare și a venit la Iisus.” (Marcu 10, 50)
9 ianuarie 1844, seara

1. Dacă ați ales, atunci doar așterneți pe hârtie, repede, textul ales.

2. „Lepădând haina de pe el (orbul Bartimeu) a sărit în picioare și a venit la Iisus.”

3. Ați ales un text deosebit de potrivit. Acest text ar trebui să servească drept călăuză tuturor celor care sunt orbi pe lumea aceasta, iar ei să facă așa cum a făcut orbul, pentru a primi lumina cea adevărată a ochilor spiritului.

4. De ce a lepădat orbul haina de pe el? El ar fi putut și așa să se grăbească spre Domnul, cu haina pe el, atunci când El îl chemase. Orbul a fost înțelept, el a știut și a socotit bine, că haina grea de deasupra l-ar împiedica în graba către Domnul. De aceea, el și-a lepădat repede haina grea eliberându-se astfel de ceea ce-l împiedica și îi îngreuia pașii, iar avantajul a fost acela că el a ajuns cu atât mai repede la Domnul și a primit înapoi, de la El, lumina ochilor săi.

5. De fapt, cine este acest orb? Acest orb este un om învățat al lumii, însă care are un lucru bun, anume că este conștient de orbirea sa, iar în același timp știe cine-l poate vindeca de orbirea lui.

6. Pe drumuri, sunt mulți astfel de orbi și mulți bâjbâie în toate părțile. Dar ei stau așezați în drum, adorm amețiți de opiul învățăturii lor, iar apoi visează că pot vedea. În amețeala visului învățăturii lor, ei nu știu când Domnul trece pe Calea Sa pe lângă ei și nu știu nici că sunt orbi; de aceea, ei nici nu strigă: „Fiu al lui David, ajută-ne!”

7. Însă alții, care bâjbâie în toate părțile, și îl caută pe jumătate pe Acela care poate să le redea vederea, se îndepărtează din drum; iar când fiul lui David trece pe-acolo, ei nu sunt acolo și pierd, prin căutarea lor prostească, clipa când Fiul lui David merge pe drumul către Ierihon; de aceea, nici ei nu strigă și rămân în orbirea lor.

8. Atunci, ce este acest „drum”? Acest „drum” este Calea de încercare prin lumea aceasta; iar „Ierihonul” este locul de adunare pentru cei care au parcurs acest drum sau cu alte cuvinte este, înainte de toate, lumea spiritelor.

9. Orbul din pilda noastră nu s-a temut de ucenicii care-l amenințau, pentru că știa bine că Domnul este mai puternic și mai îndurător decât ucenicii Săi, care-l amenințaseră; iar când El l-a chemat la Dânsul, el a aruncat de la sine chiar ultimul lucru ce-l împiedica, și anume haina sa, pentru a ajunge cât mai repede și cât mai sigur posibil, la Cel care îl chemase.

10. Acest orb este deci un bun model, iar Eu vă spun: să faceți la fel, voi, cei care sunteți, de asemenea, orbi pe drumuri! Așteptați-L pe Domnul în drumul Lui, iar când El trece, atunci să nu lăsați lumea să vă sperie, ci strigați către El, în inimile voastre, pentru ca El să se îndure de voi și să vă dea lumina vieții veșnice. Și cu adevărat, El se va îndura de voi și vă va da ceea ce i-ați cerut!

11. Orbul și-a lepădat haina. Ce este haina? Este chiar lumea aceasta, ca și toată lectura și tot studiul, pe care le face mintea omului. Dacă le aruncați pe acestea, Eu vă voi chema în fiecare zi, nimic nu vă va împiedica în drumul vostru către Mine!

12. Oare ar fi fost înțelept din partea orbului, dacă atunci când Eu l-am chemat, el s-ar fi acoperit cu încă mai multe haine? Adevărat, acestea l-ar fi împovărat la sfârșit, într-atâta, încât el nu s-ar mai fi putut ridica de jos, și încă mai puțin ar fi putut grăbi pasul către Cel care-l chemase.

13. Dar dacă Eu vă chem în fiecare zi așa cum l-am chemat pe orb, ar fi oare înțelept să vă îmbrăcați cu toate hainele învățăturii lumești? Firește că aceasta ar fi mai mare prostie! Mai bine, dimpotrivă, aruncați toate la o parte și grăbiți-vă în inimile voastre către Mine, iar Eu vă voi deschide ochii și vă voi da vederea spiritului vostru viu, ca să puteți rândui, dintr-o privire, mai multe decât ați fi bâjbâit mii de ani, în orbirea voastră!

14. La ce-i folosește orbului, vederea sa fantastică din vise? Atunci când se trezește, el este tot orb și încă mai orb decât până atunci.

15. La ce folosesc cuiva toate hainele unei înțelepciuni provenite din învățătura adâncă și grea? Aceste haine îl îngreunează, încât el nu se mai poate ridica în picioare, când este chemat pentru a primi lumina cea vie.

16. Spiritul omului le are deja, chiar și fără aceasta, pe toate în sine; el nu are nevoie de nimic altceva decât de deschiderea ochilor săi, pentru a privi vitalitatea minunată din el însuși.

17. Dar ce câștigă spiritul, dacă omul își umple mintea numai cu umbre moarte? Nimic, ci el pierde prin aceasta, și se îmbracă într-un haos de învelișuri exterioare și de umbre de tot felul, încât el nu poate ajunge cu ușurință la libertate și încă mai puțin la primirea luminii veșnice a ochilor săi.

18. Presupuneți că ați cunoaște pe de rost toată Biblia; altul a învățat doar câteva versete, dar și-a călăuzit viața strict după acestea. Pentru acesta, cele două versete sunt vii și îi eliberează spiritul; pentru voi însă, toată Scriptura este moartă, iar voi nu înțelegeți viu nici măcar un verset.

19. Ce este mai bine? Să ai cele două mici versete vii și active, sau întregul talmeș-balmeș de litere din Sfânta Scriptură, însă din care nu a fost adus la viață nici măcar un singur verset? Desigur, ar fi mai bune cele două versete active și vii!

20. Aici se va spune, de exemplu: „Cu cât cineva știe mai multe, cu atât mai mult va asimila el în activitatea sa vie!” Însă Eu spun: Omul este lucrarea Mea și de aceea Eu știu cel mai bine ce-i este lui de folos.

21. De exemplu, luați un elev, aflat la începutul cursurilor de muzică ale unei școli foarte mari; puneți-i dinainte chiar de la început toate cunoștințele acestei școli și puneți-l să înceapă imediat cu toate capitolele. Spuneți, ce va ieși din aceasta? Desigur, nimic! Pentru că el va obosi în fața volumului de materie și în curând va pune școala în cui.

22. Sau dați-l la o școală mai mică și începeți cu prima gamă și lăsați-l să o învețe temeinic. Când va putea el să cânte, nu va fi aceasta mai mult decât prima încercare cu întreaga materie a școlii, dintr-o dată?

23. De aceea vă spun: aruncați haina de prisos; luați din școală doar strictul necesar, și vă veți ridica, la fel ca orbul, pe calea voastră, în pași cu atât mai ușori și mai repezi, acolo unde Eu vă chem acum, ca în fiecare zi.

24. Într-adevăr, puteți citi toate bibliotecile lumii, și tot nu veți fi mai buni în fața Mea, și nu veți ști mai mult decât dacă n-ați fi citit niciodată nimic. Dar de ce? Pentru că voi, dacă vreți să primiți lumina de la Mine, trebuie să lăsați toate; deoarece toate acestea nu sunt decât un înveliș fără conținut, un pai gol, destinat focului.

25. Nu creați din voi înșivă acest înveliș fără conținut, înainte ca lumina flăcării iubirii Mele să vină la voi, pentru că acest foc va cuprinde paiul gol și în voi va fi un teribil incendiu, însă scoateți afară, mai întâi, toate aceste fleacuri și aruncați haina greoaie, iar când va veni lumina focului Meu, aceasta nu va pricinui niciun incendiu, ci ea vă va încălzi plăcut și repede și va lumina tot spiritul vostru, așa cum orbul de pe drum a văzut într-o clipă, atunci când a venit la Mine.

26. Consider că această imagine nu poate fi redată mai clar; dar ea trebuie adusă la viață, ca și cele de mai înainte, dacă ea radiază o lumină vie. Atâta timp cât nu este cazul, o veți citi aprobativ și veți spune apoi: „Acest lucru este chiar frumos!”, iar Eu nu pot spune decât: Aceasta este o prostie din partea voastră, pentru că atâta timp cât voi nu găsiți chemarea Mea vie, nimic mai mult decât un lucru frumos, voi vă construiți casele pe nisip, iar semințele Mele vii cad în drumul vostru și sunt cu ușurință strivite și nu vor rodi.

27. Dar dacă voi le primiți în voi și faceți întocmai, sunteți înțelepți, pentru că atunci, voi vă clădiți casa pe stâncă, iar semințele Mele cad în pământ bun.

28. Pentru Mine nu contează dacă voi găsiți cuvintele Mele a fi frumoase sau nu; dar înseamnă totul pentru Mine dacă voi acționați conform acestora; pentru că nu pentru admirația voastră, ci de dragul propriei voastre mântuiri vi le dau vouă.

29. Aceasta să vă fie vouă spre gândire, altfel, nu vă va aduce niciun folos! - În continuare, din nou despre un soare central!
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !