Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 11:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Textele biblice si sensul lor tainic - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 16.6.2019, 14:03    Post subject: Capitolul 24 Reply with quote

Capitolul 24
„Și a lăcrimat Iisus.” (Ioan 11, 35)
29 ianuarie 1844, seara

1. „Și a lăcrimat Iisus.”

2. Acest text este deosebit de scurt, doar patru cuvinte; dar cu toată scurtimea sa spune și semnifică atât de multe, încât, dacă Eu v-aș reprezenta acest text doar întrucâtva explicat, o lume întreagă ar avea de scris cărți. Dar întreaga lui dezvăluire nu veți fi în stare să o înțelegeți niciodată în toată profunzimea!

3. De nenumărate ori apare în Scriptură cuvântul de legătur㠄și”; totuși, nicăieri el nu leagă atât de multe lucruri ca aici, deoarece aici el leagă două lucruri nesfârșite - și anume, iubirea nesfârșită și nesfârșita înțelepciune și putere a lui Dumnezeu - în una singură, pentru că Iisus este înțelepciunea și puterea, iar prin aceasta El este stăpânul absolut al tuturor lucrurilor care umplu, spiritual și material, veșnicia și nemărginirea.

4. Dar acest Iisus a plâns. Oare cum și de ce? Pentru că El împreună cu Tatăl și cu iubirea veșnică erau Una, pe deplin. Odată i s-a spus lui Moise, atunci când el a cerut să-L vadă pe Dumnezeu: „Nimeni nu poate să-L vadă pe Dumnezeu și să rămână în viață!” Dar în Iisus, mulți L-au văzut pe Dumnezeu și El a devenit viața lor; iar ei nu au plătit cu viața pentru aceasta.

5. În vremea lui Moise, divinitatea nu plângea. Aceasta îi condamna la moarte pe cei care încălcau legea și niciun om care cădea odată în puterea morții nu mai era reînviat. Aici, divinitatea a fost aceeași; dar ea n-a mai ascuns iubirea și îndurarea în centrul său de nepătruns, ci ea a plâns și apoi a dezlegat legăturile morții din jurul celui care putrezea în mormânt.

6. Acum înțelegeți ce înseamnă aici plânsul lui Iisus. El semnifică o îndurare nesfârșit de adâncă a iubirii veșnice din Dumnezeu!

7. Pentru cine se îndură Acesta? - Pentru cel ce putrezea deja de patru zile în mormânt.

8. Cine dintre voi are oare atâta înțelepciune, încât să înțeleagă această imagine plină de o semnificație nesfârșită? Credeți voi că Iisus a făcut aici doar un miracol local, mai întâi ca să dea înapoi celor două surori îndurerate pe fratele lor mult iubit, iar apoi pentru a aduce iudeilor o dovadă cum n-a mai adus nimeni înainte de El?

9. O, vedeți, acestea sunt circumstanțele cele mai neimportante; pentru că, mai întâi, Iisus făcuse deja destule lucruri minunate, la fel de grele ca și acesta; iar în ce privește mângâierea adusă celor două surori, El, care ține în mâinile Lui inimile tuturor oamenilor, sigur ar fi putut, cu o singură privire, cu cel mai mic semn, să le fericească, pentru ca ele să nu se mai gândească cu durere la fratele lor mort, ci doar cu bucurie!

10. Așadar, nu acesta a fost principalul motiv; atunci, care? - Da, există un motiv intrinsec în această faptă a lui Dumnezeu, de o profunzime de necuprins pentru voi! Eu pot doar să vă dau de înțeles prin semne vagi, dar nu vă pot explica pe deplin, pentru că lumina completă în acest lucru v-ar costa viața. Această faptă se petrece pentru ca Slava Tatălui să se reveleze în Fiu.

11. Ce reprezintă cele două surori îndurerate, Marta și Maria? Ele sunt imaginea epocii vechi și a epocii noi; una exterioară, deci simbolică, iar cealaltă interioară, și astfel spirituală, adică însuși adevărul complet. Într-un sens mai profund, Marta reprezintă întreaga creație naturală, iar Maria, toată creația cerească și spirituală. Iată, acestea sunt cele două surori îndoliate!

12. Și pe cine jelesc ele oare? Jelesc un frate care putrezește în mormânt de patru zile întregi. Cele patru zile reprezintă aici cele patru stări ale creației (1)*.

13. Cine este așadar fratele? Dar de aici, nu mergem mai departe! - Acela dintre voi care are înțelepciune, chiar numai de o para, ar putea socoti; însă ar fi primejdios pentru viața voastră să vă dau mai multe amănunte.

14. Dar din cele spuse, voi puteți oricând să deduceți cât de mare profunzime și nepătrundere se află în cele patru cuvinte: „Și a lăcrimat Iisus”. Dacă vă gândiți cine este Iisus, veți fi în stare măcar să bănuiți că lacrimile Lui înseamnă cu totul altceva, un lucru mult mai mare decât lacrimile unei cititoare de romane. Sufletul lui Iisus nu a fost unul emoționat de o lectură, ci a fost însăși Iubirea veșnică, așa cum este Tatăl în Fiu!

15. Dar lacrimile arată că și voi trebuie să fiți miloși pentru adevărata viață; pentru că mila deșteptată de lectura unui roman nu are nicio valoare în fața Mea și nu este cu mult mai bună decât iubirea dintr-o piesă de teatru. Unor astfel de „miloși” Eu le voi da odată și răsplata care s-a aflat la temeiul milei lor. Iar pe lumea cealaltă, ei vor găsi mari biblioteci cu nenumărate romane și nu vor ajunge la mântuire până când ei nu vor afla că iubirile și viețile din cărți nu înseamnă adevărata iubire și adevărata viață.

16. Cel care nu Mă iubește și nu învață de la Mine, acela face tot ce face ca un mort și nu se va ridica din mormântul său până când Iisus nu va plânge deasupra acelui mormânt. Să înțelegeți bine acest lucru; înăuntru se află o mare profunzime, și așa să fie și viața voastră. Amin.
________________________________________________________________________________________________________________________________________
Note:
1 (* - Vezi și „Secretele Vieții”, n.r.)
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !