Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 13:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Textele biblice si sensul lor tainic - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 16.6.2019, 14:24    Post subject: Capitolul 35 Reply with quote

Capitolul 35
„Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveți. În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea.” (Ioan 16, 33)
23 februarie 1844, seara

1. „Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveți. În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea.”

2. Acest text este încă unul dintre cele foarte transparente și poate oricine să înțeleagă semnificația spirituală, deja literal, la prima vedere. Eu vă voi arăta așadar semnificația acestui text, imediat, în puține cuvinte, iar în aceste puține cuvinte veți recunoaște întreaga semnificație spirituală a acestui text; așadar, ascultați.

3. Tot ceea ce Eu vă spun chiar acum este tot de așa natură, că trebuie să vă dea, în orice etapă a vieții voastre, bucuria lăuntrică a inimii în iubirea pentru Mine, dacă veți pune în aplicare chiar numai o parte dintre lucrurile spuse aici.

4. Lumea va încerca să vă asuprească din toate părțile; dar ea nu poate face aceasta, pentru că ea este învinsă de Mine. Iar dacă Mă aveți în voi, prin iubirea voastră, atunci îl aveți în voi și pe învingătorul veșnic al acestei lumi. Lumea a aflat despre puterea Mea; de aceea, ea nu poate să clintească niciun fir de păr din capul celui care ascunde cu adevărat pacea Mea în inima lui.

5. Însă, de îndată ce un om vrea să iasă din această pace și el însuși aruncă lumii mănușa, acela va trebui apoi doar să se dedice pe sine, dacă este luat prizonier și maltratat pe lumea aceasta. Dar cine rămâne cu adevărat în pacea Mea, acela este ferit pe veșnicie și nici măcar o adiere nu-l va atinge.

6. Desigur, aici vor spune mulți: „O, Doamne! Iată, apostolii și ucenicii Tăi, și atâția dintre primii creștini și chiar luptătorii zeloși de mai târziu pentru Evanghelia cea curată, au devenit martiri, iar lumea s-a răzbunat îngrozitor de crud pe acești oameni ce aveau în ei pacea Ta. De ce, Doamne, puterea Ta nu i-a ferit de ghearele lumii? Deoarece chiar Tu ai spus, înaintea patimilor Tale, că Prințul lumii este condamnat. Atunci, cum să aibă cel condamnat puterea să revolte lumea tot așa de crud împotriva purtătorilor păcii Tale?”

7. Această întrebare este zadarnică, iar cel care cunoaște chiar numai elementar istoria va descoperi că toți martirii, începând cu apostolii și până mai târziu, n-au fost constrânși în vreun fel sau de vreo hotărâre a Mea, ci de bună voie, din eroismul iubirii lor, au mers la moarte prin martiriu, deoarece chiar Eu, învățătorul lor, am fost crucificat.

8. Eu vă spun vouă: fiecare martir ar fi putut răspândi Evanghelia Mea fără să devină martir, însă ei M-au cunoscut, au avut viața veșnică în fața ochilor, și astfel, ei nu au mai avut dorința de a mai umbla multă vreme în această lume, ci au așteptat cu nerăbdare clipa când își vor părăsi trupul, ca să poată ajunge și ei acolo unde Eu am ajuns înaintea lor.

9. Dar Ioan a avut cea mai mare iubire pentru Mine; de aceea, el nu s-a ferit de persecuțiile lumii și a ales să le soarbă până la ultimele picături, deoarece el ceruse de la Mine ceva pentru viața sa pământească. Astfel, el a fost mulțumit pe deplin cu porunca Mea, în timp ce alții, ceea ce au cerut au primit și au ales să îndure cele mai îngrozitoare martirii trupești, decât să mai lucreze câțiva ani pentru împărăția Mea.

10. Dar pentru că oricine poate dobândi de la Mine ceea ce îmi cere cu sinceritate și credință, atunci Eu totuși n-aș putea să retractez față de acești primi martori Cuvântul Meu, care spune: „Și ceea ce-Mi veți cere mereu, Eu vă voi da!”

11. Această clarificare arată că de fapt Cuvântul Meu nu avea nevoie de martiri, adică de mărturia prin sânge, pentru că Eu am făgăduit deja un martor etern, chiar Duhul Meu Sfânt, tuturor celor care primesc învățătura Mea și vor să trăiască după aceasta. Iar acest martor este cel care rămâne, în timp ce sângele primilor martiri deja a dispărut de multă vreme, pentru toate timpurile târzii, chiar și din istorie.

12. Iar dacă acest Duh este un martor etern, de ce-aș mai cere Eu mărturia însângerată a urmașilor Mei? Cel care dorește să devină martir, trebuie să devină martir; dar să nu creadă nimeni că prin aceasta îmi aduce un serviciu, ci este unul care face aceasta doar pentru sine și nu pentru Mine!

13. Deci este așa cum un tată le spune copiilor săi, ale căror haine sunt încă în stare bună: „Vă voi da haine noi și frumoase când le veți fi uzat mai întâi pe acestea!” Dar unii dintre copii se lasă ademeniți de promisiune, în speranța și preferința pentru hainele noi, și nu-și mai cruță deloc hainele vechi. Dacă hainele se uzează curând, tatăl lor le va da, firește, hainele promise; dar câțiva dintre aceștia, care își iubesc tatăl mai mult, au grijă de hainele vechi, ca să nu-l pună la cheltuieli pe tatăl lor înainte de vreme.

14. Deci, cu toate că, în cazul Meu, nu poate fi vorba despre cheltuieli, este totuși un preț, și anume, cel al îndeplinirii orânduielilor. Pentru că Eu am dat un anumit țel de viață fiecărui om din orânduirea Mea, iar aceasta nu se află nici în sabie, nici în foc; pentru că moartea prin foc și sabie este o pedeapsă. Dar cel care, de bună-voie și arbitrar, ia înainte de vreme orânduirea Mea, trebuie să îndure o pedeapsă, în măsura în care el a anticipat această orânduire.

15. Daniel nu a vrut să moară; de aceea, el a fost salvat din groapa cu lei; la fel au fost salvați ucenicii din cuptorul cu foc, și multe alte exemple asemănătoare. Și iată, ei n-au fost atinși, și foarte mulți dintre cei care Mă îndrăgesc n-au fost atinși, pentru că ei au păstrat netulburată puterea păcii Mele în inimile lor. Dar orice om care a vrut să iasă din această pace, acela a trebuit să se lovească de discordia lumii.

16. Desigur, aici se va spune: „Dar, dacă se lasă lumea să fie lume, în toată activitatea ei dezonorantă, iar orice om mai bun să trăiască neatins în pacea sa, deoarece așa este cel mai bine, atunci dacă toți ar face aceasta oare lumea n-ar ajunge în curând să fie plină de grozăvii, care ar ajunge până la cer?”

17. Bine, spun Eu, gândiți-vă la istorie! Din vremurile apostolilor, au existat nenumărați zeloși care vroiau să facă o lume mai bună, cu săbiile strălucind în mâna lor. S-au vărsat râuri de sânge. Întrebați-vă pe voi, cu ce succes? Priviți apoi în lume și veți vedea pretutindeni răspunsul limpede ca lumina zilei.

18. Până în vremea voastră, nenumărații zeloși trebuie să fi făcut atâtea măceluri în rândul potrivnicilor, încât după acestea întreaga lume ar fi trebuit să fie un paradis, și totuși lumea este în vremea voastră de zece ori mai rea decât în vremea lui Noe!

19. Oare de ce a spus David: „O, Doamne, toți oamenii nu sunt nimic față de Tine și orice ajutor din partea oamenilor este nefolositor”? David a spus aceasta pentru că M-a cunoscut; dar voi spuneți altceva pentru că nu Mă cunoașteți așa cum M-a cunoscut David!

20. Credeți voi că Eu nu știu ce face lumea și că sunt prea moderat ca să pedepsesc lumea pentru crimele sale? Vă spun vouă: Să credeți altceva, și lăsați-Mi Mie conducerea lumii!

21. Cel care scoate sabia, de sabie va pieri! Prin violență, nimeni nu va îndrepta nimic în lume; pentru că unde vede lumea violență, acolo ea o întâmpină cu violență, iar în acest fel, mereu, un popor îl ucide pe altul.

22. Dar cine vrea să lupte cu lumea, trebuie să lupte cu arme tainice, iar aceste arme sunt iubirea Mea și pacea Mea, care se află în voi. Însă fiecare trebuie mai întâi să învingă cu aceste arme lumea din el însuși și abia atunci el va putea folosi mereu victorios aceste arme împotriva lumii exterioare.

23. Într-adevăr, cel care nu stăpânește mai întâi lumea din el însuși, acela încă și mai puțin va putea să stăpânească lumea exterioară. Dar orice om care simte în sine o ardoare blestemată, încă nu este pregătit în lumea sa lăuntrică, pentru că această ardoare provine din lupta ascunsă dintre pacea Mea și lumea dinăuntrul omului.

24. Lumea este cea care blestemă și condamnă și cheamă focul din cer, pentru ca astfel să se ascundă cu viclenie față de Mine; dar spiritul Meu și pacea Mea nu rivalizează, ci acționează cu putere, în liniște și total neobservate de lume. Ele nu au un alt însemn în afară de lucrările iubirii și smereniei. Dar după câte știu Eu, pentru adevărata iubire și smerenie nimeni nu a fost condamnat de lume, de la Ioan al Meu încoace.

25. Iată deci în aceasta constă adevărata pace lăuntrică, iar prin aceasta și acea mare victorie, pe care nici chiar Eu nu am obținut-o prin luptă. Prin urmare, dacă sunteți atenți la această explicație, veți învinge lumea din voi și oricare alta, mereu și veșnic prin numele Meu și prin pacea Mea! Amin.
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !