Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 20:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Textele biblice si sensul lor tainic - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 16.6.2019, 14:26    Post subject: Capitolul 36 Reply with quote

Capitolul 36
„Și închizând cartea și dând-o slujitorului, a șezut, iar ochii tuturor din sinagogă erau ațintiți asupra Lui.” (Luca 4, 20)
26 februarie 1844, seara

1. „Și închizând cartea și dând-o slujitorului, a șezut iar ochii tuturor din sinagogă erau ațintiți asupra Lui.”

2. Dragii Mei copii! În acest text este reprezentată o faptă materială, care trebuie să urmeze neapărat lucrării de mai înainte, a prelegerii profetului Isaia. Deoarece în fiecare faptă a Domnului se află un motiv lăuntric, atunci și în această faptă, care pare cât se poate de materială, trebuie să fie o cauză; iar în această cauză trebuie să se afle, de asemenea, un criteriu neîndoielnic prin care este atestată întreaga divinitate a lui Hristos și prin ea sunt atestate toate acțiunile Sale, pentru toate timpurile și pentru toată veșnicia.

3. Că acest lucru este adevărat, o vom arăta imediat, cât de clar posibil, în fața tuturor, printr-o mică cercetare și comparare a acestui text cu circumstanțele următoare. Astfel, ascultați!

4. Iisus a citit cu glas tare din profeții, într-o sinagogă. Ce înseamnă aceasta?

5. „Sinagoga” este chiar lumea aceasta. „Domnul se ridică în picioare și citește cu glas tare din profeții” înseamnă că El, Cel mereu treaz și cuprinzând cu mintea toate împrejurările și toate tainele, nu dă lumii Cuvântul Său dezvăluit, ci învăluit în semnificația sa materială. Deoarece „Profetul” denumește ceea ce este ascuns, acest lucru nu poate fi dezvăluit altfel nicăieri, și nu este altundeva împlinit decât în El Însuși!

6. După ce Domnul a citit din Carte, El a închis-o și a dat-o slujitorului, iar El S-a așezat și toți ochii erau ațintiți asupra Lui. Ce înseamnă aceasta?

7. „Domnul închide cartea” înseamnă că El a închis semnificația spirituală a cuvântului și pentru posteritate. „Și închizând cartea și dând-o slujitorului, a șezut”, aceasta vrea să spună: El dă acum înțelepciunea aceluia care lucrează în templul Său, care este inima omului.

8. După aceea Domnul se așează în liniște, iar ochii tuturor celor din sinagogă se ațintesc asupra Lui. Acest act este simbolic și corespunde stării în care se găsesc oamenii de la înălțare, până la această vreme în lume, întrucât Domnul este în repaus și pentru lumea exterioară, ca după o muncă.

9. Mulți ochi sunt ațintiți asupra Lui, însă El tace și nu Se lasă văzut trupește, ca în activitatea Lui, ci ca în sfințenia Lui, în repaus, văzut doar cu ochii credinței. De ce oare? Deoarece oamenii își ațintesc asupra Lui doar ochii lor, adică dorința de a ști, dar nu și inimile lor.

10. Totuși, Domnul spune și câteva cuvinte: „Astăzi s-a împlinit Scriptura aceasta în urechile voastre.” (Luca, 4,21) - Iată, așa este și pentru voi; pentru că după un îndelungat repaus, Duhul Meu a venit și la voi, pentru că L-ați căutat, și vă dezvăluie cartea Mea, pe care slujitorii din toate timpurile au păstrat-o închisă, în camerele lor.

11. Acești slujitori seamănă, în sensul material, cu cel căruia i-a fost dată cartea închisă. Ei sunt cei denumiți „preoți”! Acești slujitori nu primesc cartea închisă, atâta vreme cât ei sunt slujitori ai sinagogii (Adică ai lumii).

12. Dar fiecare om, dacă este un slujitor drept al adevăratei sinagogi a inimii sale, primește și el, mai întâi, cartea închisă și nu dezvăluită. Iar dacă el este în acest templu un slujitor credincios, și mătură și face curățenie prin templu, și respectă Cartea sfântă, atunci Domnul vine și șade în această sinagogă și se face liniște în jurul Său. Iar când toți ochii inimilor sunt ațintiți asupra Domnului, va spune și El: „Duhul Domnului a coborât asupra ta și s-a dezvăluit, și împlinește Cartea sfântă în sinagoga ta vie!”

13. Iată, aceasta este semnificația cât se poate de clară a acestui text neremarcabil!

14. Vă spun vouă: Un om ar putea să încerce și să caute, așa cum vrea, să deschidă această Carte; el ar putea să întrebe toți oamenii, toate spiritele și toți îngerii, dar el nu va ajunge la nimic, pentru că doar Eu sunt Poarta!

15. La ce-i folosește omului dacă se întreabă: „Am eu o viață veșnică în mine?”, iar la aceasta primește răspunsul: „Viața veșnică este pentru mine un mister, o îndoială; despre aceasta nu am în mine decât dorința nestăpânită de a o dobândi!”

16. întrebare: cui poate să-i fie de-ajuns această consolare? Oare nu este la fel cu acele principii cu care se consolează și filozofii: „Dacă există o dăinuire a eului meu gânditor, atunci eu câștig, iar dacă nu există, atunci Plus și Minus sunt totuna.”

17. Însă Eu întreb iar: cui îi poate fi suficientă o asemenea consolare, și anume, că el cunoaște valoarea vieții? Oare poate să-i fie egal celui viu dacă există sau nu există? Dar mai ales cum poate un om care există, să laude neființa, de vreme ce el totuși nu poate ști cum este aceasta?

18. Oricine poate înțelege de aici cu ușurință cât de orb trebuie să fie un astfel de cercetător, dacă el, în mijlocul unei existențe nesfârșite, în care nu are loc nicio neființă, poate să se consoleze cu o neființă total imposibilă.

19. Oare credeți voi că în existența Mea nesfârșită este posibilă negarea totală sau că există vreun loc în care neantul ar fi acasă la el?

20. Chiar lumea materială arată că nu poate exista neantul, oricât de departe ar ajunge privirea voastră în adâncurile creației Mele, deoarece acolo zăriți fie corpurile cerești, fie marele spațiu liber, dar umplut cu eter luminos și cu puterile Mele care domnesc pretutindeni. Oare aceasta înseamnă neant?

21. Nu este nevoie să mai prelungesc această frază pentru a arăta nebunia unei asemenea teze. Dar pentru fiecare om, vreau ca imediat să adaug verificarea autentică, prin care se poate vedea dacă este vorba despre neant, și spun:

22. Treci în zbor, cu gândurile tale, prin spațiile infinitului! Dacă vei găsi un spațiu unde gândul tău nu poate să răzbată, atunci poți căuta neantul, însă poți să fii pe deplin sigur că niciodată nu vei putea reuși așa ceva! Deoarece acolo unde ajunge gândul, acolo este Ființă; dar unde oare să nu poată ajunge gândul? Eu nu cunosc acest loc, iar un filozof va putea încă mai puțin să știe.

23. De aceea, renunțați la cercetările vane și la experiențele nebunești, deoarece nu veți dobândi nimic! Nu vă îngreunați zadarnic calea, pentru că ea este ușoară; fiecare om să vină la Mine, iar el va găsi din plin tot ceea ce pe alte căi nu va găsi în veci; pentru că Eu singur sunt Poarta, mereu și întotdeauna! Amin.
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !