Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:35
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Textele biblice si sensul lor tainic - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 16.6.2019, 14:27    Post subject: Capitolul 37 Reply with quote

Capitolul 37
„Dar v-am cunoscut că n-aveți în voi dragostea lui Dumnezeu.” (Ioan 5, 42)
27 februarie 1844, seara

1. „Dar v-am cunoscut că n-aveți în voi dragostea lui Dumnezeu.”

2. Așa le-am vorbit iudeilor, pentru că în ei se afla litera moartă a legii. Lucrarea ceremoniei, lucrarea aparenței, valora pentru ei mai mult decât Viața însăși, care le-a vorbit astfel.

3. De aceea ei au fost loviți și cu orbirea și n-au văzut în Cel care este veșnic viu decât un om de rând și se mirau peste măsură de înfăptuirea unei mari minuni, uneori și de un cuvânt înțeles, chiar dacă ei erau de față atunci când se întâmpla sau se spunea așa ceva; iar dacă nu erau de față, atunci ei nu credeau că Eu am spus sau am făcut cutare sau cutare lucru și căutau pe toate căile să arunce bănuiala asupra acelui lucru. Acolo unde ei nu puteau nega acel lucru și nici nu găseau o explicație materială a acestuia, ei afirmau că Eu aș fi posedat și că lucrez prin puterea diavolului.

4. Dar de ce nu L-au recunoscut pe Domnul Vieții, pentru că totuși ar fi trebuit să recunoască voința și scopul Domnului? Motivul se află în text, care spune: „N-aveți în voi dragostea!”

5. Oare de ce un om nu-L poate recunoaște fără dragoste pe Domnul? Aceasta nu se poate din același motiv pentru care un orb nu poate vedea ceea ce se află în jurul său, iar un surd nu poate auzi glasul prietenului său.

6. Pentru că iubirea este viață; viața singură poate vedea și auzi, dar moartea nu poate face aceasta. Tot așa nici iudeii n-au putut să-L recunoască pe Domnul Vieții pentru că n-aveau în ei viața iubirii, căci viața aceasta este o viață liberă de la Dumnezeu, în timp ce orice altă viață este doar una condamnată și care seamănă morții, nu adevăratei vieți de iubire.

7. Acela care nu are în sine viața iubirii nu este decât o mașinărie vană care este pusă în mișcare doar de mecanismele lumii, iar văzul, auzul și simțirea sa sunt mecanice și vane, și niciodată nu poate să se ridice deasupra sferei condamnate a mărginirii. Numai adevărata viață a iubirii este independentă și liberă, și de aceea poate să distrugă singură toate limitele și poate să se avânte în sus spre Cel care este cel mai profund temei lăuntric al său.

8. Nimeni nu poate zări în sfera sa materială ceva ce el nu are în sine dinainte; dar cum ar putea cineva să zărească și să recunoască Ființa Mea dacă nu ascunde nimic din aceasta în inima sa?

9. De aceea vă spun: lăsați toate, păstrați doar iubirea, iar astfel veți recunoaște ceea ce n-au recunoscut iudeii și veți zări ceea ce ochii voștri încă nu pot zări.

10. Acum, de asemenea, sunt în lume mulți oameni care nu au dragoste în ei. De aceea ei iau drept realitate umbra, care nu este nimic, iar pe Mine, care sunt și umblu mereu printre ei, nu Mă zăresc și nu Mă recunosc, deoarece nu au iubire.

11. Astfel, se află și printre voi oameni care caută ceea ce nu este; iar acolo unde este printre ei lumină vie, ei nu o pot zări și recunoaște.

12. Aceștia pun mereu diamantele în același cântar cu cremenea. Dar cum să fie greutatea cremenei alături de diamante? De ce să caute cineva ceața din depărtare și să treacă indiferent pe lângă aurul din casa lui?

13. Nu este destul ca omul să cunoască valoarea aurului, ci omul trebuie să știe cum să vadă aurul prin ceață. Aceasta poate s-o facă doar cel care are pe deplin iubirea în sine. Dar cel care rătăcește încolo și încoace nu poate face aceasta și nu va putea face aceasta multă vreme. De aceea îi va merge și lui ca iudeilor care nu au putut să facă diferența între Domnul și un om oarecare.

14. De aceea vă spun și vă amintesc că Eu v-am dat mult; dar va recunoaște darul ca venind de la Mine numai acela care are iubirea în sine.

15. Cel care socotește dragostea și numără ce face și ce dă, aceluia îi voi face asemenea, iar socotitorul nu va fi liber de la Mine, atâta vreme cât el nu va alunga socotitul și număratul de la sine. Tot așa, iubirea trebuie să fie liberă, iar pentru activitatea sa lăuntrică nu trebuie să ceară mai întâi sfatul.

16. Pe darnicul înțelept îl voi răsplăti cu înțelepciune; dar darnicului iubitor îi voi fi chiar Eu răsplata! Însă orice om care nu acționează din iubire liberă nu va vedea chipul Domnului înainte ca el să acționeze din iubire liberă.

17. Aceasta vă spun Eu, Cel veșnic Credincios, Adevărat, Primul și Ultimul, ca Tată, pentru toată iubirea împlinită în voi! Amin.

- FINAL -
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !