Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 11:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Despre Babaji" 
Author Message
Unique
Gazda
Gazda


PostPosted: 19.3.2005, 06:45    Post subject: Misiunea Lui Babaji Reply with quote

MISIUNEA LUI BABAJI

Babaji si-a luat misiunea de a ajuta umanitatea in drumul catre realizarea lui Dumnezeu. De obicei el o face anonim, cei care sunt ajutati de el in general nu stiu care este sursa ajutorului. Misiunea lui Babaji include si ajutorul profetilor (Yogananda, 1969, p. 306). In cazul catorva suflete deosebite cum ar fi Adi Shankaracharya, Kabir, Lahiri Mahasaya, Yogi S.A.A. Ramaiah si V.T. Neelakantan, Babaji a aparut si le-a dat initiere. Babaji a promis sa ramana in corpul sau fizic mereu vizibil catorva persoane din lume noastra fizica (Yogananda,1969, p. 312). Babaji i-a spus lui Lahiri Mahasaya despre kriya yoga ca a fost data lui Krishna pentru Arjuna si ca Patanjali si Isus Christos stiau de ea si ca aceasta a fost data si sfantului Ioan, Pavel si altor discipoli (Yogananda,1969, p.244-245).

Adi Shankaracharya a fost initiat de Babaji in Kriya Kundalini Prananyama si Dhyana. Babaji i-a relatat acest lucru discipolilor lui directi, Lahiri Mahasaya si lui S.A.A. Ramaiah. Paramahansa Yogananda a afirmat deasemenea acest lucru (Yogananda,1969, p.306). Adi Shankaracharya a reformat practicile religioasa hinduse prin scrieri, dezbateri, pelerinaje si infiintarea a patru principale manastiri in Sudul Indiei, la Sringeri.

In secolul al XV-lea Babaji la initiat pe marele sfant si poet Kabir care a cautat sa aduca armonie intre hindusi si musulmani (Yogananda,1969,p.306, 349; Ramaiah, feb.1954). La ceremonia funerara a acestui sfant hindusii si musulmanii s-au certat pe ramasitele acestuia fiecare grup dorind sa-l inmormantezre dupa propiile obiceiuri. Cand a fost ridicat capacul sicriului corpul sau disparuse, in locul acestuia fiind un strat de flori. Acestea au fost impartite intre cele doua grupuri.

In ultima jumatate a secolului al XIX-lea Babaji a inceput o noua etapa in misiunea sa . In 1861 l-a initiat pe Lahiri Mahasaya si ia dat sarcina sa initieze si alti sinceri cautatori. Babaji i-a cerut sa traiasca ca un familist spre a fi un exemplu pentru toti care cauta realizarea sinelui. Lahiri Mahasaya a afirmat ca prin simpla repetare cu reverenta a numelui lui Babaji se primeste o binecuvantare. Sri Yukteswar, discipolul lui Lahiri Mahasaya care l-a intalnit de trei ori pe Babaji in carne si oase a dus mai departe torta stiintei kriya yoga si a infiintat numeroase ashramuri la Puri si Serampore, India. La intiativa lui Babaji, Sri Yukteswar a trimis unul din principali sai discipoli, Paramahansa Yogananda in America pentru a preda mai departe Kriya Yoga in 1920.

In 1942 Babaji a decis sa acorde un nou acces catre Kriya yoga si sa raspandeasca mesajul sau, prin doua suflete, S.A.A. Ramaiah in Madras si V.T. Neelakantan in Calcutta. S.A.A. Ramaiah a absolvit geologia la Universitatea madras, India. In ajunul plecarii in America pentru studiile post universitare el a contactat o tuberculoza in oase, el a petrecut 6 ani in suferinta timp in care a devenit un adept al meditatiei. Mowna Swamy un sfant si devot al marelui Sai Baba din Shirdi i-a dat un talisman special cu instruciuni de a folosi preparate ayurvedice. El a prezis ca se va insanatosii intr-o luna daca acest sfat va fi urmat. Babaji la vindecat de tuberculoza osoasa la scurt timp dupa intalnirea cu Mowna Swamy. Mai intai el a avut o viziune cu Sai Baba guru lui Mowna Swamy care la intrebarea lui Ramaiah daca este Gurul sau a raspuns ca acesta va aparea in scurt timp. El i-a revelat o viziune cu Babaji. La scurt timp dupa aceasta Ramaiah intr-o stare de descurajare si suferinta a incercat sa-si ia viata tinandu-si respiratia. In timp ce facea asta, brusv a auzit o voce dulce melodiasa: Fiul meu nu-ti lua viata. Da-mi-o mie. Uimit, a tras aer in piept si a decis sa se abandoneze lui Babaji, a carei voce i-a recunoscut-o. In dimineata urmatoare, picioarele sale aratau remarcabile semne de insanatoasire. Spre uimirea familiei si a medicilor, in cateva zile s-a insanatosit complet. In timpul perioadei de insanatosire a avut o viziune cu Babaji schiopatand, cand l-a intrebat motivul pentru care schioapata, Babji i-a spus ca a preluat tuberculoza pentru a aduce insanatosirea discipolului. Babaji l-a initiat pe S.A.A. Ramaiah in tehniciile de kriya langa Badrinath in jurul anului 1955 in Himalaya.

V.E. Neelakantan a fost un faimos jurnalist si licentiat al universitatii din Madras. El a suferit teribil de boli cum ar fi diabetul, dizenteria si febra mare. In nenumarate ocazii Babaji l-a vindecat. Acest lucru i-a permis sa continue scrierea celor 3 carti care i-au fost dictate de Babaji. In timp ce scria Neelakantan a afirmat ca odata ce cartile vor fi scrise nu conteaza daca va trai sa le vada publicate. Atunci a inceput sa tremure si s-a prabusit. Babaji a sarit dupa scaun si l-a prins intr-o inbratisare apoi i-a sarutat fruntea, stergandu-i lacrimile spunandu-i ca va ramane pentru totdeauna cu trupul fizic la varsta de 51 de ani precum sfantul Markandeya pe care Shiva l-a facut sa ramana pentru totdeauna tanar de 16 ani.

Babaji le-a cerut lui S.A.A. Ramaiah si V.T. Neelakantan sa infiinteze “Kriya Babaji Sangah” o societate de yoga dedicata invataturilor kriya yoga si activitatile de caritate , educationale si spirituale.

Misiunea lui Babaji include ajutorul acordat umanitatii pentru realizarea lui Dumnezeu si implicit prin Viziunea Universala a Iubirii, transformarea acestei lumi intr-un paradis divin. Misiunea lui Babaji continua sa se manifeste prin munca celor care avandu-l ca sursa de inspiratie se intorc la el cat si prin munca celor care exprima iubirea pura in gand cuvant si fapta. Oriunde este iubire, acolo este Babaji


Templul Badrinarayan se afla in drumul spre ashramul Gauri Shankar Peetam, unde locuieste Babaji in zilele noastre
_________________
Dumnezeu este UNIC !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !