Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Lasati soarele sa straluceasca!


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Lasati soarele sa straluceasca!
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 4.10.2007, 16:51 View PostDownload Post

Lasati soarele sa straluceasca!

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Traim intr-o adevarata cultura a soarelui. Viata pe pamant depinde de soare! De la ciclul noapte-zi, la anotimpuri, la vreme, la recoltele de pe campuri, soarele este elementul care permite viata pe pamant. In indelungata istorie a pamantului soarele este o constanta, in ciuda numeroaselor transformari pe care le-a suferit planeta noastra. Oamenii, in decursul istoriei, au privit in feluri diferite soarele, acordandu-i o pozitie sau un inteles mai mult sau mai putin marete.

In vechile regiuni ecuatoriale, soarele era venerat intr-o maniera religioasa. In regiunile dinspre nord, soarele ocupa o pozitie centrala in cultura civilizatiilor de agricultori datorita rolului sau in cultivarea recoltelor si determinarea ciclului vietii.

In Egiptul antic, zeul soarelui Ra, era considerat cel mai important dintre toti zeii. Grecii aveau si ei zeitati ale soarelui precum Apollo si Helios. Dovezi ale importantei soarelui se pot intalni si in religia romana, hinduism, budism, in cultura azteca (Mexic), incasa (Peru) sau in Japonia. Printre cele mai faimoase ceremonii inchinate soarelui este Dansul Soarelui intalnit la indienii din America de Nord.

Ideea zilei de 24 de ore a aparut in Egiptul antic, unde se credea ca Ra calatorea jumatate din timp pe taramul de dincolo si cealalta jumatate pe taramul de deasupra. Calendarul folosit in zilele noastre, care contine 365 de zile isi are radacinile tot in Egiptul antic; in primul secol D.H., Iulius Caesar, inlocuieste calendarul lunar cu unul solar, avand drept model calendarul egiptean. Perceptia asupra lumii externe s-a schimbat dramatic atunci cand Copernic si Galileo au inaintat argumente convingatoare pentru teoria "heliocentricitatii", adica ideea ca soarele se afla in centrul sistemului solar. Astfel, curand, Pamantul nu a mai fost privit drept centrul sistemului solar, asa cum era considerat inainte.

Grecii au inventat termenul de "helioterapie" drept recunoastere a importantei soarelui pentru viata. Intiparita in ideea de helioterapie este credinta ca puterile soarelui sunt terapeutice si vindecatoare. Si aceasta credinta a ramas vie pana in zilele noastre.

In Europa, in perioada evului-mediu pana in cea renascentista, soarele juca un rol vital in viata oamenilor, insa expunerea la soare si, deci, innegrirea pielii insemna ca persoana respectiva nu este decat un muncitor de rand, o persoana care munceste afara, sub razele soarelui. In anumite cercuri ale societatii culoarea alba a pielii reprezenta semnul aristocratiei.

Perioada revolutiei industriale a inceput sa schimbe raportul dintre statut si culoarea pielii. Dezvoltarea si cresterea numarului fabricilor insemna ca tot mai multi oameni ai muncii petreceau din ce in ce mai mult timp inauntru, in incaperi, feriti de razele soarelui. Cei care nu munceau in fabrici incepusera deja sa se mandreasca cu tenta mai inchisa la culoare a pielii.

In perioada anilor '20, efectul terapeutic al soarelui era promovat in intreaga lume, in timp ce doua mari personalitati franceze au adus bronzul in voga. Faimoasa creatoare Coco Chanel, s-a intors la Paris dupa o croaziera, cu un ten care devenea ultimul ragnet in materie de moda. Iar pielea "de caramel" a cantaretei Josephine Baker a facut ca toate femeile sa-si doreasca sa aiba un asemenea ten. Drept urmare, costumele de baie, create pana nu de mult sa acopere pielea, acum o descopereau cu indrazneala. In anii '50 apare pe piata si prima crema autobronzanta.

In decursul anilor '70-'80 apare in discutie problema cancerului de piele ca efect al expunerii in exces la razele soarelui. In 1979 s-a descoperit ca lotiunile cu ecran protector pot ajuta la prevenirea acestei afectiuni.

Astazi, soarele, se pare ca ridica o serie de alte probleme. Revolutia industriala a declansat dezvoltarea. Insa acum, auzim din ce in ce mai mult despre fenomenul incalzirii globale si a ploilor acide. Degradarea chimica a stratului de ozon deschide larg calea pentru radiatiile ultraviolete emise de soare. Insa cheia pentru a beneficia de efectele terapeutice ale soarelui o reprezinta moderatia.


sursa: http://www.armonianaturii.ro/
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Helioterapia
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !