Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Helioterapia


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Helioterapia
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 4.10.2007, 16:51 View PostDownload Post

Helioterapia

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Helioterapia este terapia naturista care se bazeaza pe influenta binefacatoare a razelor solare. Ea se afla la indemana oricui. Este recomandata copiilor, incepand de la varsta de un an si jumatate. In acest caz, expunerile la soare trebuie sa fie mai reduse decat la adulti.

Helioterapia este indicata pentru bolnavii de arteroscleroza, artroze, spondilita anchilozanta, pareze, paralizii, rahitism, anemii, osteoporoza, astm bronsic si bronsite cronice. Terapia este de un real folos si persoanelor care sufera de surmenaj, obezitate sau au unele boli de piele (eczeme, psoriazis).

Acest tratament naturist este indicat si omului sanatos, pentru fortificarea si revigorarea organismului.

Precautii si contraindicatii:

Soarele puternic este unul dintre factorii care grabesc  imbatranirea pielii. In plus, persoanele care sufera de boli febrile, tuberculoza pulmonara, hipertensiune arteriala in stadii avansate,  hipertiroidie, cancer, nu trebuie sa se expuna la soare fara sa  consulte in prealabil medicul.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.In timpul bailor de soare, corpul este expus la trei feluri de  radiatii: calorice, luminoase si ultraviolete.

RADIATIILE CALORICE influenteaza pozitiv organismul, caruia  ii asigura energia necesara dezvoltarii proceselor vitale.

RADIATIILE LUMINOASE contribuie la stimularea sistemului nervos central, lipsa luminii avand grave urmari asupra comportamentului si psihicului uman. Lumina solara conditioneaza bioritmul, lipsa ei influentand negativ dezvoltarea intelectului.

RAZELE ULTRAVIOLETE sunt cele mai benefice pentru sanatate. Ele contribuie la cresterea numarului de globule rosii si a hemoglobinei la persoanele anemice, la asimilarea calciului si a fosforului. Cu alte cuvinte, au un rol important in cresterea copiilor. Razele ultraviolete stimuleaza glanda tiroida, metabolismul, circulatia sangelui, respiratia, digestia si calesc organismul.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Helioterapia se practica oriunde este soare, cele mai intense radiatii fiind la mare si la munte, datorita fenomenului de reflexie a luminii la suprafata nisipului si a stancilor

sursa: http://www.terapii-naturiste.com
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Helioterapia
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 4.10.2007, 16:59 View PostDownload Post

Helioterapia

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Helioterapia se bazeaza pe influenta binefacatoare a razelor soarelui. A fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri, de catre vindecatorii Indiei, Greciei si chiar ai Imperiului Roman.
Soarele este principala sursa din care se hraneste tot ceea ce ia nastere si se dezvolta in natura, toate procesele biochimice depind de el.
Aceasta este reprezentata in special de terapia prin ultraviolete, care exercita actiuni sanogenetice complexe si foarte importante, fiind cele mai benefice pentru sanatate. Ele contribuie la cresterea numarului de globule rosii si a hemoglobinei la persoanele anemice, la asimilarea calciului si a fosforului.

Razele ultraviolete stimuleaza glanda tiroida, metabolismul, circulatia sangelui, respiratia, digestia si calesc organismul. Totusi, ultravioletele nu sunt singurele radiatii emanate de soare. Alaturi de ele sunt si radiatiile calorice, care influenteaza pozitiv organismul, asigurandu-i energia necesara dezvoltarii proceselor vitale si radiatiile luminoase care contribuie la stimularea sistemului nervos central, lipsa luminii avand grave urmari asupra comportamentului si psihicului uman.

Lumina solara conditioneaza bioritmul, lipsa ei influentand negativ dezvoltarea intelectului. Asadar, actioneaza asupra organismului uman intarindu-l si energizandu-l, imbunatateste functionarea inimii, mareste apetitul si actioneaza favorabil in cazurile de rahitism. De asemenea, helioterapia stimuleaza activitatea glandei tiroide, ceea ce genereaza efecte favorabile asupra persoanelor care sufera de obezitate, iar cei subponderali obtin o crestere a greutatii. Razele solare au actiune favorabila in generarea vitaminei D.

Beneficiile luminii solare
Mult ravnita vitamina D
Vitamina D este produsa de organism cand acesta beneficiaza de lumina soarelui. Aceasta ajuta la fixarea calciului in oase, este necesara pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos, creste numarul de celule albe in organism, joaca un rol important in cresterea cantitatii de oxigen pe care o poate transporta sangele in organism.

Scade colesterolul?
Putini oameni stiu ca razele soarelui ajuta si la scaderea nivelului colesterolului. Organismul are nevoie de razele soarelui pentru a descompune colesterolul, care, daca ajunge la un nivel prea ridicat, poate bloca arterele.

Tensiunea arteriala
Soarele ajuta si in cazul hipertensiunii arteriale. S-a observat ca tensiunea arteriala este mai mare in timpul iernii si mai scazuta vara. Teoria se bazeaza pe capacitatea soarelui de a declansa producerea de vitamina D a carei absenta reprezinta o crestere a riscului bolilor cardiace.

"Senzatia de bine"
Razele soarelui sunt raspunzatoare si pentru declansarea producerii de serotonina - o substanta produsa de creier care da "senzatia de bine" - care este critica in lupta impotriva depresiei si care ajuta la obtinerea unui somn mai odihnitor, la obtinerea unei bune dispozitii si care imbunatateste viata sexuala.

Recomandari practice
Helioterapia nu trebuie facuta la intamplare, ci numai la recomandarea medicului. Orele cele mai potrivite pentru o baie de soare sunt intre 8 - 11 dimineata. Helioterapia este indicata a se face progresiv. In cazul unui adult sanatos, helioterapia se incepe cu expuneri de 5 - 10 minute pe fata si pe spate, aceasta durata sporind cu cate cinci minute in zilele urmatoare.

Dupa baia de soare este indicat sa se faca o baie de mare sau cel putin un dus pentru racorirea organismului. Expunerea la soare se va intrerupe daca apar semne de stare febrila sau subfebrila, senzatie de greata sau varsaturi. Aceste simptome insotite de lipsa poftei de mancare, de insomnie, oboseala, prefigureaza insolatia, ceea ce impune intreruperea definitiva a helioterapiei.

Text: Sanziana Serban; Foto: Arhiva Edipresse


sursa: http://www.e-sana.ro/index.php?a=1003
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Hoper
Initiator
Initiator

Hoper is offline

Joined: 31 May 2007
Member: #232
Posts: 642
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Helioterapia
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 4.10.2007, 17:17 View PostDownload Post

Helioterapia

Pentru a aplica cu succes helioterapia, este necesar sa ne trezim cu aproximativ 15 minute inainte de rasaritul soarelui. Daca vom fi la mare, e bine sa ajungem pe plaja cu 15 minute inainte de rasaritul soarelui, expunandu-ne deja corpul.

Pentru ca efectele acestei terapii sa fie maxime, ar fi bine sa nu mancam nimic nici inainte si nici dupa acest moment, timp de aproximativ 2 ore. In cadrul acestei terapii este complet interzis sa se consume cafea, alcool sau tutun. Dupa ce ne vom face nevoile fiziologice de dimineata, vom face apoi un dus cu apa calda si ne vom sterge bine tot corpul.Putem realiza helioterapia chiar si in propria locuinta, evident daca acest lucru ne este accesibil. Astfel, este necesar ca locuinta noastra sa aiba macar o fereastra care sa fie orientata spre rasarit (est).

In aceasta situatie, vom ramane cat mai aproape de fereastra deschisa. In timpul iernii, camera in care practicam helioterapia va trebui sa fie foarte bine incalzita.

Vom lasa pielea corpului sa se obisnuiasca treptat cu temperatura aerului. Aceasta va fi totodata pentru noi o modalitate eficienta de calire. Ne vom  intinde apoi, pe podeaua pe care in prealabil vom aseza o patura groasa.



Vom avea grija sa ne expunem egal atat pe o parte cat si pe cealalta a corpului la lumina zilei. Pe intreaga durata a expunerii vom respira cat mai profund, de voie, fara sa ne fortam, utilizand intreaga capacitate a plamanilor. Procedand astfel, vom realiza o respiratie completa ale carei avantaje vor fi considerabil marite mai ales daca ne vom retine de voie respiratia pe plin (retentie pe plin).

In timpul expunerii la lumina solara, ne vom focaliza cat mai bine atentia asupra plexului solar. Vom urmari astfel, starea launtrica care survine datorita aplicarii eficiente a helioterapiei. Pe masura ce vom realiza asimilarea energiei luminoase a soarelui la rasarit, starea launtrica benefica se va amplifica gradat in fiinta noastra. In prima saptamana este recomandat sa ne expunem astfel corpul 3-4 minute, ajungand apoi la 10 minute in saptamana urmatoare. In a treia saptamana  vom creste perioada acestei expuneri  pana la maxim 20 de minute, fara a depasi vreodata aceasta perioada de timp. Aceasta este valabil doar in cazul expunerii corpului  la rasarit, in rest nu exista nici un fel de restrictii.

In cazul helioterapiei practicata la rasarit, vom constata ca, indiferent de perioada anului in care o practicam, pielea se va bronza in curand, prezentand o tenta usor aurie. Daca o vom aplica astfel, expunerea corpului la lumina solara de dimineata (in special la rasarit) ne poate imbunatati foarte mult viata, aducandu-ne in fiinta o energie uriasa nebanuita. Puterea razelor solare si umiditatea atmosferei marine actioneaza asupra organismului uman intarindu-l si energizandu-l. Helioterapia imbunatateste functionarea inimii si a respiratiei si de asemenea, mareste apetitul (pofta de mancare) si actioneaza favorabila in cazurile de rahitism.

Terapia cu ajutorul razelor soarelui ajuta organismul sa retina mult mai bine calciul si fosforul. Helioterapia imbunatateste schimburile de gaze la nivelul plamanilor si ne invioreaza  intreaga fiinta.
De asemenea, helioterapia stimuleaza activitatea glandei tiroide, ceea ce genereaza efecte favorabile asupra persoanelor ce sufera de obezitate, iar cei subponderali obtin o crestere a greutatii.
Baile de soare sunt deci, un tonic general, reconfortant, ce dezvolta armonios corpul. Ele confera o stare generala de multumire, satisfactie, bucurie de a trai, optimism.

Razele solare au actiune favorabila generarii vitaminei D. Ele refac globulele rosii si globulele albe, stimuleaza circulatia sangelui, respiratia precum si digestia.

Helioterapia actioneaza favorabil in cazuri de:
- dispepsii de origine nervoasa, stare generala proasta, randamentul muncii intelectuale scazut, dureri de cap, insomnii;
- debilitate fizica, pubertate intarziata, anemie, hipocalcemie, tuberculoza osoasa si articulara, abcese reci, peritonita tuberculoasa, adenite cronice, pleurezii in convalescenta (acestea mai ales la copii);
- oboseala, convalescenta;
- plagi atone, supuratii cutanate, lupus, osteoartrite, reumatism, stafilococie cutanata (furuncule, acnee), fistule, anexite, nefrite;
- dureri de coapse, de spate, reumatism cronic, diaree, leucoree;
- tuberculoza pulmonara:In cazul acesteia, mai intai este necesara o perioada de aclimatizare de 8-10 zile care poate fi insa prelungita daca apar fenomene nedorite (febra, guturai). Tratamentul este individualizat. Intoleranta se poate manifesta printr-o crestere progresiva a temperaturii de la o zi la alta. In cazul copiilor tuberculosi se recomanda inainte o cura de aer. Helioterapia este eficienta in diferite forme de tuberculoza deschisa cu mers lent, tuberculoze osoase, tuberculoza vertebrala, tuberculoza laringelui, tuberculoza genitala, tuberculoza intestinala.


sursa: http://www.sanatateata.com/terapii/helioterapia.htm
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Helioterapia
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 3 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !