Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.5.2024, 02:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Reflexoterapia


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
calator
Colaborator
Colaborator

calator is offline

Joined: 21 Jun 2005
Member: #39
Posts: 94
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Reflexoterapia
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 6.10.2007, 22:48 View PostDownload Post

Reflexoterapia

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Este componenta reflexologiei care se ocupă cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase) sau cu articulatiile interfalangiene, într-o ordine care tine seama de ecoul biologic al fiecărui organ reprezentat si fără obiecte intermediare (betisoare, baghete).
În timpul executării masajului, punctele reflexe trebuiesc controlate în permanentă pentru a nu se traumatiza zonele învecinate si a evalua deblocarea cristalelor, deoarece defectiunile organelor se manifestă si sub forma aglomerărilor în punctele refelxe corespunzătoare a cristalelor (acidul uric, săruri, alte impurităti).

Prin masaj se facilitează circulatia sanguină si transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere. Perturbarea circulatiei în zonele reflexe face ca suferinta organului corespunzător să avanseze. Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor sedinte, implică fisurarea cristalelor de toxine, a depunerilor pe care circulatia sanguină le va trimite spre organele de eliminare, îmbunătătind starea de sănătate. Buna circulatie sanguină este vitală pentru fiecare organ sau zonă din organism, deoarece transportă material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri metabolice si alte substante neidentificate încă.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Cu cât circulatia sanguină este mai anevoioasă, cu atât mai greu va surveni vindecarea. Miile de metri de material tubular prin care circulă sângele (artere, vene, capilare) în corpul nostru, se mentin în activitate prin vasoconstrictie si vasodilatatie, functionarea lor depinzând de activitatea musculară. O circulatie bună se mentine prin activităti musculare adecvate pentru fiecare zonă din corp, care se reflectă prin activităti fizice, gimnastică, sport.

Dacă activitatea muschilor slăbeste, tesuturile se fibrozează, circulatia sanguină în acea zonă devine greoaie, articulatiile de la mâini, picioare si coloană devin rigide, dureroase, exercitând presiuni asupra unor terminatii nervoase sau vasculare. În consecintă, activitatea nervilor si cea sanguină este stânjenită, fluxul sanguin perturbându-se datorită produselor toxice care se acumulează în organele afectate si în punctele lor reflexe.

Si reversul este, din păcate, valabil. Dacă circulatia sanguină este deficitară într-un anumit segment din corp sau într-un organ, functia acelui segment, respectiv organ, este perturbată, ajungându-se (dacă situatia nu se remediază) la distrugerea structurilor proprii. Toate acestea conduc cu timpul la anchiloze, dureri, boli organice, intoxicarea organismului, slăbirea puterii de apărare împotriva bolilor. Picioarele se resimt devenind reci si chiar dureroase. Dacă nu se acordă atentia cuvenită acestor stări în faza incipientă, se vor descoperi ulterior tulburări la distantă în corp, în organele de legătură.

Avantajele reflexoterapiei

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Poate fi aplicată la toate categoriile de vârstă, profilactic si pentru afectiuni acute sau cronice. Marele avantaj constă în completa lipsă de toxicitate, în conditiile în care civilizatia noastră traversează o epocă foarte poluantă, inclusiv pe plan medicamentos.
Prin reflexoterapie nu se tratează simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reluarea normală a circulatiei sângelui în organul sau zona afectată este un mare câstig, deoarece sângele transportă substantele de asimilatie, dezasimilatie si apărare.
O bună circulatie sanguină conduce la accelerarea reconstituirii normale a tesuturilor si organelor lezate de boală, în plus atrage reechilibrarea bioenergetică în zona afectată.

Oricine stie că în jurul apelor repezi se formează curenti care scad în intensitate sau dispar în raport cu reducerea cantitătii si vitezei de scurgere a apei. La fel câmpul bioenergetic se perturbă în zonele cu circulatie sanguină deficitară si se reface odată cu redresarea circulatiei, acesta fiind un argument care sustine ideea că reflexologia constituie o punte de legătură între medicina clasică si cea orientală.
Alt avantaj al reflexoterapiei este verificarea stării de sănătate a unui individ într-un timp foarte scurt. De obicei la această metodă recurg bolnavii care nu au obtinut vindecarea afectiunilor prin remedii medicamentoase, sau cei care doresc să fie sănătosi folosind căi netoxice. Unii o folosesc în paralel cu tratamentul medicamentos, în special cel bazat pe antibiotice, atunci când situatia o impune.


sursa: http://www.terapii-naturiste.com
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Reflexoterapia si masajul
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !