Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.4.2024, 02:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Reflexoterapia


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
calator
Colaborator
Colaborator

calator is offline

Joined: 21 Jun 2005
Member: #39
Posts: 94
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Reflexoterapia
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.10.2007, 00:01 View PostDownload Post

REFLEXOTERAPIA

Este o metodă de tratament simplă și eficace cu proveniența din extremul orient și are ca activitate de bază activarea prin presare a unor zone reflexogene ale organismului situate pe suprafața corpului, în general la distanță față de organele pe care le reprezintă.Se cunosc zone de proecție la nivelul pavilionului urechii, limbii tălpilor, palmelor, coloanei, intestinului gros. Putem spune căîntreg organismul se proiectează pe fiecare organ, care la rândul lui se găsește proiectat in orice punct al organismului.Reflexul este activitatea sistemului nervos cu ajutorul căruia se reglează relațiile dintre organism și mediu.Punctele reflexe sunt zone gogate in terminații nervoase și vase de sânge .În caz de boală sau suferință acestea devin dureroase si sensibile la atingere.Un reflexolog experimentat va putea să simtă la palpare depunerile toxice în punctele reflexe.Datorită poziției preponderent bipedă a omului, toxinele au tendința de a coborâ în zonele inferioare ale organismului și se localizează în punctele reflexe din tălpi.Aceste depuneri se simt la palpare ca niște cristale și sunt în fond oxalați de calciu, acizi din proteine și componente chimice nocive organismului nostru. Dar asta nu inseamnă că orice punct dureros din talpă este un organ bolnav.Sunt și dureri cauzate de afecțiuni locale, bătături, răni, malformații, afecțiuni dermatologice. Prin presarea și activarea acestor zone, se facilitează circulația sangvină, care impune accelerarea transportului de toxine spre organele de eliminare sau de detoxifiere și după mai multe sedințe cristalele se elimin, inbunătățind starea de sănătate.Cauzele depunerilor toxice sunt multiple, depind de specificul biologic al fiecărui individ .Principala cauză a imbolnăvirilor curente sunt toxinele din alimentație ce se stochează la nivelul plămânilor, rinichilor, ficat, vezica biliara și colon.Mai sunt și alte cauze ce produc toxine la nivelul organismului ce provin din aer, blocaje datorate stresului, microbi.

INDICATII

În tratamentul reflexologic eficiența cea mai mare o are tratarea afecțiunilor sistemului nervos vegetativ dar și alergiei,artrită, astenie , balonări, cefalee, cistită, colită, diaree, exeme, emoții, fobii, frigiditate, gripă, hemoroizi, indigestie, insomnie, migrenă, răceală, reumatism, sinuzită, surmenaj , tract, transpirații,tuse.

AVANTAJE :

-Poate fi aplicată la orice categorie de vârstă
-Poate fi aplicată profilactic, bolilor cronice și acute, dar și bolilor nemanifestate.
-Nu are contraindicatii majore
-Este un tratament netoxic.
-Se lucrează pe cauză nu pe simptome.
-Se poate face în paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate.
-Nu se întrerupe tratamentul medicamentos.

Cu răbdare se pot observa rezultate mici dar sigure și în unele cazuri pot apărea reacții adverse care indică începerea dezintoxificări.

TEHNICI

REFLEXOLOGIA PLANTARA

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

este cea mai folosită și cea mai eficientă metoda dar uneori se poate combina cu alte zone reflexe.Punctele reflexe sunt situate pe tălpi.Se lucrează cu mâna dar uneori se pot folosi instrumente speciale ce măresc forța apăsării.Ședințele sunt diferențiate după afecțiune și numărul punctelor de masat.Pe talpă proiecția corpului este simetrică, adică partea dreaptă a corpului de la cap până la baza corpului este reprezentată pe piciorul drept și partea stângă pe piciorul stâng.Brațele și picioarele pe latura exterioară a tălpii, iar coloana vertebrală se găsește de o parte și de alta a părților interioare ale tălpilor.Organele situate pe mijlocul corpului,cum sunt : trahea, esofag,stomac, colon, intestin subțire, vezica urinara și rect sunt reprezentate pe ambele tălpi.În reflexologia plantară poziția pacientului este întins pe pat cu tălpile dezbrăcate iar terapeutul stă pe un scăunel în fața lor efectuând diferite apăsări în talpă și pe fața anterioară a tălpilor.Se masează mai multe puncte din talpă care sunt indicate în diferite afecțiuni, adică organe de eliminare a toxinelor cum ar fi rinichi,tract urinar până la uretră, colon, ficat , fiere, stomac, duoden și pancreas, dar și cap, limfă și glande endocrine, apoi organul care este afectat.În cazul tratamentului profilactic sau diagnostic nespecificat se pot masa toate punctele de pe talpă.Se lucrează cu mișcări circulare, punctiforme, mersul omidei și neteziri mai profunde sau superficiale.Numărul ședințelor sunt stabilite după felul afecțiunii , în boli acute sau grave se pot face două pâna la trei ședințe pe zi câteva zile la rând iar la cele cronice și cele preventive de la una pe zi la trei pe săptămână.

REFLEXOLOGIA PALMARA-reprezintă masarea punctelor refloxologice din palmă care prezintă de asemenea foarte multe zone reflexogene, utilizate în scopuri diagnostice și mai ales terapeutice. După detectarea punctelor sensibile din palmă se trece la masarea lor după aceasi tipic cu reflexologia plantara, uneori aceste două tehnici se pot combina.Datorită faptului că palmele sunt mai des întrebuințate acestea au o sensibilitate mai redusă și este mai dificil să realizăm un tratament eficient dar în situația în care nu putem să folosin talpa în tratament vom folosi și alte zone reflexogene.

REFLEXOLOGIA VERTEBRALA-cconstă în percuția ușoară pe apofizele spinoase ale vertebrelor cu pulpa degetelor timp de câteva minute. Se știe că de la nivelul fiecărei vertebre de pe coloană sunt distribuiți nervii ce ajung pe întreg corpul atât spre mușchi, organe cât și glande. Efectuând aceste percuții stimulăm organele dispuse metameric.

C1-cap, creier : amețeli, amnezie, nevralgie facială și cervicobrahială.

C2-urechi, corzi vocale, glandă tiroidă și paratiroidă : disfuncții tiroidiene, răgușeli, acufene.

C3-amigdale, dinți , gingii: cefalee.

C4-astm bronșic, enfizem pulmonar.

C5-membre superioare.

C6-Parkinson, tahicardită parosistică.

C7-tremurături, tahicardie.

D1-contracția ansei sigmoide.

D2-scăderea tensiuni arteriale.

D3-stimularea plămânilor și a plexului solar.

D4-hipertensiune arterială.

D5-deschide pilorul, îmbunătățește funcția pancreasului.

D6-D7-afecțiuni ale vezicii biliare.

D8-splină, rinichi, ficat.

D9-dilată canalul coledoc, dismenoree, stimulează ovarele.

D10-cistită,celulită, edeme, calculi renal, gută, diabet zaharat, impotentă sexuală, arterită.

L4-contracția sigmoidului și rectului. L5-boli ale vezici urinare.

S1-favorizarea erecției.

S2-contractia rectului.

S3-S4-S5 -hemoroizi.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.REFLEXOLOGIA AURICULARA

-ca și pe suprafața creierului, există și pe ureche o proiecție a unui homunculus cu capul în jos și partea posterioară pe pavilionul urechii.Majoritatea acestor zone corespund cu punctele auriculare din auriculoacupunctură.Stimularea acestor zone se poate face cu pulpa degetelor mare și arătător.





REFLEXOLOGIA IRISULUI

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen. - și irisul are și el zone reflexe, folosite în special în diagnosticare (iridologia) dar, și pentru terapie și se realizează sub forma unui micromasaj cu fascicule de lumină colorată.

REFLEXOLOGIA INTESTINULUI GROS - inițial se realizează un diagnostic, determinându-se zonele reflexe sensibile la palpare abdominală profundă efectuată cu vârful degetelor și apoi se stimulează aceste zone printr-un masaj profund blând, lent și insistent

REFLEXOLOGIA DINȚILOR - există o cartografie a zonelor reflexe de pe dinți și dacă sunt stimulați prin percuții ușoare cu baghete speciale, ameliorează funcția unor organe interne.

REFLEXOLOGIA LIMBII - stimularea zonelor reflexe sensibile de pe limbă se poate realiza cu degetul sau cu un obiect bont relativ moale, prin apăsări continue sau masaj zonal circular, timp de 2-5 minute.

REFLEXOLOGIA CONJUCTIVĂ - constă în frământări și în fricțiuni puternice cu vârfurile degetelor pe anumite zone.Aceste zone sunt împrăștiate și sensibile la palpat atunci când organul corespunzator este bolnav.

REFLEXOLOGIA ENDONAZALĂ - mucoasa nazală este bogata în zone reflexe și pot fi stimulate printr-un masaj circular superficial timp de 20-30 secunde.Cu ajutorul unui stilet subțire înfășurat la un capăt cu vata inmuiată într-o soluție cu plante, cu ajutorul laserului sau ale electroterapiei.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Reflexoterapia si masajul
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !