Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 14:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Ce este reflexoterapia ?


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
calator
Colaborator
Colaborator

calator is offline

Joined: 21 Jun 2005
Member: #39
Posts: 94
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Ce este reflexoterapia ?
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.10.2007, 00:11 View PostDownload Post

Ce este reflexoterapia ?

"Sanatatea nu se cumpara, se merita. Oricine îsi poate conserva si ameliora capitalul de sanatate printr-o alimentatie echilibrata, exercitiu fizic si gândire pozitiva. Aceste metode traditionale se pot completa cu reflexoterapia, o tehnica noua, care are drept scop reechilibrarea energiei vitale a organismului" (Madeleine Turgeon)

Fie ca aveti o problema de sanatate, cronica sau acuta, fie ca doriti doar o modalitate de a va detensiona si de a va îmbunatati starea de sanatate, reflexoterapia poate fi raspunsul la întrebarea dvs.

Reflexoterapia are radacini orientale fiind practicata în China, dar si în Egiptul antic si de catre triburile de africani de peste 4000 de ani. În prezent este folosita cu rezultate foarte bune în toata Europa occidentala si America de nord.

Reflexoterapia are rol profilactic mentinând sanatatea celor care o întrebuinteaza periodic dar si curativ ducând la ameliorarea si vindecarea multor afectiuni fara a fi nevoie de medicamente. Deasemenea, poate fi folosita si în scop diagnostic. Oricine poate apela la reflexoterapie daca intentioneaza sa-si ajute propriul corp sa se mentina sau sa tinda catre o stare de sanatate.

Reflexoterapia actioneaza asemanator cu acupunctura numai ca în loc de ace se foloseste apasarea unor puncte reflexogene, apasare care stimuleaza zone specifice din organism. Astfel, reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase).

Pentru efecte maxime, reflexoterapia trebuie aplicata întotdeauna la "radacina fiintei noastre", adica la picioare.

Marele avantaj al acestei metode de terapie este lipsa reactiilor adverse si a toxicitatii de orice fel, lucru important în conditiile în care corpul nostru este supus zi de zi la tot felul de agresiuni: stres, poluare, aditivi alimentari, medicamente de sinteza, etc.

Reflexoterapia trateaza cauza bolilor si nu doar simptomele lor. Scopul unui ciclu de sedinte este de a normaliza activitatea organismului, de a ajuta la eliminarea tensiunilor, de a reduce efectele stresului, de a îmbunatati circulatia sângelui în întreg corpul.

Sedintele de reflexoterapie urmaresc în primul rând îmbunatatirea circulatiei în organism si accelerarea eliminarii reziduurilor astfel încât toxinele sa nu se acumuleze în ficat, rinichi sau intestin. Reluarea normala a circulatiei în zona afectata este un mare câstig deoarece o circulatie buna permite regenerarea tesuturilor bolnave; în plus, determina si reechilibrarea energetica în zona respectiva. Deasemenea, reflexoterapia duce la scaderea senzatiei de durere prin stimularea eliberarii de endorfine, analgezice naturale produse de corpul nostru pentru a lupta împotriva stresului provocat de durere.

Reflexoterapia este foarte eficienta atunci când este folosita pentru tratarea întregului organism si nu doar pentru o afectiune particulara. În acest mod ea îmbunatateste toate functiile organismului ceea ce stimuleaza procesul natural de vindecare, facându-l mai rapid si mai eficient.

Masând zonele reflexe situate mai ales pe picioare, reflexoterapia faciliteaza distribuirea armonioasa a energiei vitale în toate organele interne si sistemul nervos.

Prin reflexoterapie se poate verifica rapid, în 15-30 minute, starea generala de sanatate a unui individ. Înainte ca o afectiune sa devina manifesta, de exemplu printr-o durere evidenta, exista mici modificari la nivelul organului respectiv, o stare de disconfort sau usoara durere, trecute adesea cu vederea. Prin masarea punctelor din talpa, corespunzatoare tuturor organelor interne, se poate descoperi si trata o afectiune incipienta.

Reflexoterapia nu necesita administrarea de medicamente; daca medicul însa considera ca este necesar, se pot folosi în paralel, de preferat substante cât mai naturale, lipsite de toxicitate.

Eficienta la adulti, reflexoterapia este o tehnica nepretuita si pentru copii; printr-o apasare usoara pe picioarele copilului, starea de nervozitate sau de agitatie poate fi combatuta eficient. Copiii mici apreciaza în mod deosebit aceasta tehnica, fiind foarte încântati sa-si ofere piciorusele pentru un masaj linistitor.

Practica a demostrat ca tulburarile functionale se pot ameliora prin reflexoterapie în proportie de 85-90 % iar cele organice în peste 60 % din cazuri. Rezultate foarte bune se obtin în afectiuni gastro-intestinale, hepato-biliare, renale, reumatice, cardio-vasculare, osteo-articulare, endocrine, oftalmologice, ORL, deficite imunitare, tulburari de menstruatie sau de menopauza, frigiditate, impotenta, etc.

Pe scurt, reflexoterapia este o metoda de tratament eficienta, perfect sigura, fara reactii adverse si în acelasi timp o experienta placuta si relaxanta bazata pe masarea punctelor reflexe. Aceste zone magice asteapta rabdatoare sa fie stimulate pentru a va oferi energie vitala, un corp lipsit de dureri, o stare generala de bine, puterea de a lupta împotriva stresului, într-un cuvânt, sanatate.


sursa: http://www.bonsaimed.ro
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Reflexoterapia si masajul
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !