Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:05
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Hartile zonelor reflexe (reflexogene)


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
calator
Colaborator
Colaborator

calator is offline

Joined: 21 Jun 2005
Member: #39
Posts: 94
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Hartile zonelor reflexe (reflexogene)
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.10.2007, 01:46 View PostDownload Post

Hartile zonelor reflexe (reflexogene)

Harta punctelor reflexe ale talpii (reflexogena)

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Harta punctelor reflexe ale labei piciorului

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Harta punctelor reflexe ale palmei

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Harta punctelor reflexe ale dosului palmei


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.


Hartile reflexogene de mai sus fac o prezentare schematica si aproximativa ale zonelor reflexe. Exista multe variante ale acestora, cu mici diferente. Consideram ca pentru uzul dumneavoastra personal (intretinerea sanatatii de zi cu zi), aceste sunt folositoare. Le puteti folosi pentru a va masa propriile maini sau picioare sau ale celor apropiati.

Deasemenea, vom incerca, pe cat posibil sa includem in referirile la diferite afectiuni din articolele de pe acest site referiri la zonele reflexe corespunzatoare care au efect benefic in respectivele cazuri. Este bine sa stiti, cine stie cand va folosesc, pentru vreun caz de urgenta. Pentru diagnostic si tratamente va recomandam insa cu caldura sa folositi serviciile unui terapeut specializat.

In loc de concluzii

Cu riscul de a va pune putin pe ganduri, am sa va impartasesc cateva ganduri legate de propria mea experienta de reflexologie, ca practician si ca pacient. Am practicat si practic reflexologia (reflexoterapia cum i se spune in Romania, cu oarecare pretiozitate), o practic cu mare placere, si consider ca este un instrument foarte bun pentru relaxare si de medicina complementara.

Ingaduiti-mi sa fac urmatoarele remarci:

 1. Daca ati luat o sedinta de reflexoterapie, iar la iesirea pe usa cabinetului nu v-ati simtit in al noalea cer, cu talpile usoare, plin/a de buna dispozitie si optimism de parca l-ati fi apucat pe Dumnezeu de picior... Ei bine, daca nu se intampla toate astea, nu mai reveniti a doua oara. Fie incercati alt practician fie altceva care vi se potriveste mai bine; mai intai incercati sa schimbati practicianul.

 2. Efectele unui tratament bun se vor simti si vor lucra asupra dumneavoastra timp indelungat, uneori mai bine de o luna.

 3. Practicianul nu este un ghicitor, sa va ghiceasca dupa durerea din anumite puncte reflexe ale talpii ce boala aveti. El trebuie sa fie un/o practician/a de medicina holistica (daca e clarvazator, asta e un plus). Trebuie sa va ia cu prefesionalism un interviu cuprinzator, sa stie ce probleme de sanatate aveti (fiti sincer, nu incercari sa-l verificati ascunzandu-i probleme grave - va poate costa timp, bani, etc). El/ea trebuie sa identifice elemente ale conditiei dumneavoastra de sanatate/emotionala si abia apoi sa treaca la "tratament". Tratamentul ii va confirma sau nu cele spuse de dumneavoastra iar el/ea il va modela apoi functie de raspunsul organismului dumneavoastra si in functie de simptomele dumneavostra. Este posibil (de cele mai multe ori) ca practicianul/a sa identifice alte probleme de sanatate, nestiute, ascunse in talpile dumneavostra. Este recomandat a luati seama de ele cu seriozitate (dar fara sa va alarmati) iar la prima vizita la medicul dumneavostra sa solicitati un examen / analize suplimentare referitoare la ce v-a atras atentia practicianul/a de reflexologie.

 4. De mare importanta este daca practicanul/a pe care l-ati ales/ati ales-o face in timpul liber incarcarea energetica: rugaciune, meditatie, relaxare, tai-chi sau qi-gong, sau alte practici echivalente (cu cat sunt mai variate cu atat este mai bine). Daca da, ajutorul pe care-l primiti va fi mai substantial. In plus, cautati sa simtiti daca sunteti in rezonanta cu energia practicianului/-ei.

 5. Durerea nu este neaparat o masura a eficacitatii tratamentului, insa de cele mai multe ori, in cazurile de deficienta acuta (o boala grava) tratamentele sunt foarte dureroase. Nu dezarmati, continuati tratamentul pana la sfarsit. De cele mai multe ori, merita deranjul si cheltuiala. Reflexoterapia chineza este cea mai dureroasa; se face cu un betisor lung de vreo 10 cm si gros de 1,5 cm, putin tronconic si rotunjit la capte. Cu acesta se apasa suficient de tare zonele reflexogene. Cele sensibile se apasa direct proportional cu durerea pe care o genereaza, deci durerea este in cascada incat, "a te urca pe pereti de durere" este prea putin spus pentru ceea ce ti se intampla. Efectul insa se pare ca este pe masura pentru cei care pot rezista.

 6. Un tratament pentru o conditie grava trebuie facut de 2-3 ori pe saptamana, chiar la fiecare 2 zile, pe cand cel de relaxare, o data pe saptamana este arhisuficient.

 7. Bolnavii de cancer trebuie sa urmeze tratamentul de reflexoterapie numai complementar celui de medicina conventionala. Eu personal, nu am vazut pe cineva care sa se vindece de cancer numai cu reflexologie. La aceasta trebui sa se adauge medicina conventionala, dietoterapie si fitoterapie. Trebuie totusi sa spun ca pentru bolnavii de cancer, chiar si in stadiile avansate, reflexologia lucreaz foarte bine ca tratament de suport, relaxarea, reglarea anumitor functii si ridicarea moralului, altfel spus un important plus energetic.

 8. Imbinati tratamentele de reflexoterapie cu cele de acupunctura, masaj sau masaj therapeutic, rugaciune, exercitii respiratie, de relaxare (vizualizare, meditatie; daca nu stiti, invatati, o faceti pentru dumneavoastra), fitoterapie, detoterapie. Nu va lasati doar in seama reflexoterapiei. La Cartea Mare scrie: "sa nu-ti faci chip cioplit!" si aceasta se aplica la orice, nu la cine te rogi, ci la ce te rogi.


Dan Micu, D.Acupuncturist, Cert. Reflexologie

sursa: http://www.soothe.ca
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Reflexoterapia si masajul
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !