Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 06:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Siddha Sri Balaram Das Babaji Mahashaya


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Radha
Novice
Novice

Radha is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #18
Posts: 35
Country Flag: France
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Siddha Sri Balaram Das Babaji Mahashaya
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.10.2007, 05:08 View PostDownload Post

SIDDHA SRI BALARAM DAS BABAJI MAHASHAYA


La vârsta de 40 de ani Balarama a primit inițierea spirituală (dikșa) de la Krișna Das Babagi. În scurt timp el a stăpânit limba sanskrită. După aceea a tradus Bhagavata Purana (cunoscută și ca Șrimad Bhagavatam) și-a prezentat manuscriptul lui Krișna das Babaji. El a trăit o viață detatșată de lume și austeră la Jhadu-mandala în Vrind-van, și a cerut și altor practicanți să trăiască astfel, conform invataturilor Domnului Krișna-Caitanya (se citește Cetania).

Atitudinea lui Balarma Das, care nu accepta compromisuri este exprimată în urmatoarea intamplare:
Jagat-ananda Das din Orissa a adoptat viața ascetică a vaișnavilor sub indrumarea lui Nityananda Das Babagi din Madana Mohana Thoura. El l-a vizitat pe Balaram Das și și-a oferit plecaciunile sale, încă purtand șnurul sacru de Brahmana. Balaram Das nu a fost satsfăcut Vazand aceasta și a făcut următoarea remarcă:
“Ți-ai schimbat hainele, luându-le ce cele are renunțării, dar ți-ai păstrat șnurul sacru pentru a-ți afișa clasa socială (falsul ego) de brahmana. Simțindu-se rușinat Jagat-ananda și-a lepădat șnurul sacru în râul sfânt Yamuna, după care s-a reintors la Balaram dasa, Pentru a primi binecuvântările acestuia. Balaram das a fost un mare devot, care a fost respectat de toți.

Pe atunci era încă obiceiul de a anunța pe toți Vaișnavii deosebiți precum și pe descendenții marilor învățători (acarya) cu 24 de ore înainte programele de nagara-sankirtana (incantarea congregaționlă a Numelor Sfinte ale Domnului însoțită de acompaniament muzical în timpul unei procesiuni de-a lungul străzilor orașului). Doar la primirea unei asemenea vești corpul lui Balarama asuma postura unui dansator iar acesta devenea absorbit în extazul devoțiunii.

De asemenea el s-a ținut la distanță de femei, neprivind niciodată fața acestora și nevorbind niciodată cu ele. Se spune că uneori a vizitat temple în Vrindvan umblând legat la ochi pentru a evita să privească femei, folosindu-se de un toiag. Odată un tânăr servitor din templul Radha-Ramana pe nume Madhusudan Gosvami l-a provocat pe Balaram Das, întrebându-l de ce un un om bătrân și slab ca el se mai teme de femei.
Balaram das i-a răspuns că Domnul Krișna Caitanya a afirmat că dorința pentru plăcerea corporală fizică, există atâta timp cât te afli într-un corp material (din carne și sânge), și ca urmarea pentru a evita atracția pentru lumea materială, femeile trebuiesc intotdeauna evitate.

Prabhupada Nilamani, un Gosvami din Vraja, dăduse ordin ca atunci când în templul său se ținea un festival un devot să fie trimis cu două tăvi cu prasada (mâncare oferită Zeității Domnului) la bordeiul lui Balaram Das în Jhadumandal. Numai după aprobarea lui Balarama Das aveau voie devoții să accepte prasada. Prasadamul era atârnat într-o plasă pe perete, iar Balaram Das respecta prasadamul după dorința sa.

Odată pe când Balaram das era pe punctul de a rescpecta prasadamul, a observat că acesta era pătat de sânge, și stropi de sânge proaspăt curgeau din plasă pe podea.

Fiind de urgență chemat de Balaram das, Prabhu Nilamani sosi în Jhadu-mandala și își oferi plecăciunile sale acestuia. Cu mare durere Balarama Das îi arătă lui Nilamani prasadamul. Nilamani a pornit imediat investigații, care au revelat faptul că mahotsava (festivalul) fusese finanțat de o femeia care a practica o profesiune cu semnul întrebării în Calculta.

De asemenea este inregistrat un alt incident în legătură cu prasadamul care i-a fost oferit lui Balaram Das cu ocazia unui festival.
În fiecare zi Balaram Das se așeza pe malul râului Yamuna în Jhadu-mandala și recita din Șrimad Bhagavatam în fața vașnavilor adunați din Vrindavan. Odată pe când se afla pe Vyasa-asana (“scaunul lui Vyasa” – cel ce a compilat literatura vedică la începutul vremei certurilor și a ipocriziei – kali yuga - ce a inceput acum aprox 5100 de ani) privirea sa i-a căzut și asupra sânilor unei tinere femei devot care se afla în auditoriu. Partea de sus a sariului căzuse, dezvelind sânii. Balarama Das a devenit agitat, și plin de dezgust de sine și-a întrerupt lectura. Apoi a mărturisit audienței că nu se mai poate considera un Siddha Baba (Cel ce a atins perfecțiunea). De asemenea a declarat că trebuie să plătească pentru acest păcat, și de aceea a hotărât să se înnece în Yamuna.

Discipolii săi au reușit oarecum să-l convingă să nu recurgă la asemenea acțiuni radicale, și mai bine să le dea timp să verifice sursa prasadamului pe care Balaram Das îl mâncase, trimis de la Templul Govinda. După o investigare serioasă s-a demonstrat că festivalul și prasadamul de la Templul Govinda fusese finanțat de o femeie mai în vârstă, o Gosvami-mata dintr-un templu din Bengal, care a admis că banii pe care i-a donat îi câștigase cănd fusese mai tânără și practicase o profesiune nu tocmai onestă.
Din acea zi Balaram Das nu a mai acceptat nici un fel de prasadam care să fie oferit cu ocazia unui festival.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
- Cea mai rapida cale de evolutie spirituala a femeii -
my Heart fire up for you          Adorandu-l pe Dumnezeu sub forma sa de IUBIT DIVIN !          my Heart fire up for you
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Maeștrii și învățătorii spirituali ai planetei, KRISHNA
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !