Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Raportul lui Publius Lentullus


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
AliceInWonderland
Discipol
Discipol

AliceInWonderland is offline

Joined: 21 Mar 2006
Member: #65
Posts: 79
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Raportul lui Publius Lentullus
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.10.2007, 05:12 View PostDownload Post

Raportul lui Publius Lentullus


Majestății Voastre și stimatului Senat al Romei, din partea senatorului Lentullus, guvernatorul Iudeii, Salutare!

Am aflat că doriți să știți cele ce acum vă comunic prin această scrisoare: trăiește aici un om, care se bucură de o mare reputație de om sfânt, pe nume Iisus. Poporul Îl numește Profet al Adevărului, iar discipolii Lui susțin că El e Fiul lui Dumnezeu, adică al celui care a creat cerul și pământul și toate cele care au existat și vor exista în Univers. Și, în adevăr, o, Împărate, în fiecare zi se aude despre minunile săvârșite de acest Iisus. Prin unul și singurul Său cuvânt dă sănătate bolnavilor și viață morților.

Este de statură mijlocie și de o frumusețe uimitoare. Privirea lui e așa de măreață încât inspiră respect în toți cei care Îl privesc și care se văd siliți să-L iubească și să se teamă de El. Părul Lui are culoarea alunei coapte, îi cade până la umeri și se împarte în două prin mijlocul capului, după obiceiul nazarinenilor. Fruntea Lui e lată, exprimând inocență și liniște. Nici o pată sau cută nu se pot vedea pe fața Lui rumenă și radioasă. Nasul și gura Lui nu arată nici un argument pentru vreo critică logică, iar barba Lui bogată, de aceeași culoare cu a părului, e lungă și se desparte în două, prin mijloc. Privirea Lui e măreață și senină. Are ochii albaștri - vineții, vii și strălucitori. Lumina ce o revarsă fața Lui este întocmai ca lumina soarelui, încât este imposibil a o privi cineva prea lung. Această strălucire aproape că inspiară spaimă. Când povățuiește și sfătuiește, uneori face aceasta plângând și astfel atrage iubirea, simpatia și respectul ascultătorilor. Se asigură că niciodată n-a râs, fiindcă ochii Lui mai mereu lăcrimează. Brațele și mâinile Lui sunt foarte frumoase. E foarte plăcut când vorbește, dar foarte rar iese în lume. Cât despre învățătură, ea atrage atenția întregului Ierusalim. Cunoaște perfect toate științele, fără să fi studiat vreuna. Călătorește desculț și cu capul descoperit.

Se vorbește pe aici că asemenea om nu s-a mai văzut până acum, prin locurile acestea. Mulți iudei Îl consideră ca fiind Dumnezeu, alții Îl denunță că lucrează contra legilor Majestății Voastre. Mă revolt foarte mult împotriva acestor iudei pizmași. Omul Acesta n-a cauzat vreodată o nemulțumire cuiva. Dacă Majestatea Voastră dorește să-L vadă, precum mi-ați scris mai deunăzi, faceți-mi cunoscut aceasta și imediat Îl voi trimite; căci sunt gata să îndeplinesc cu smerenie și cu supunere, tot ce Majestatea Voastră îmi va ordona...

Scris în Ierusalim. Crugul X, luna a noua.

Al Majestății Voastre preasmerit și supus servitor, Publius Lentullus, Proconsulul Iudeii.



Acest document s-a găsit în Anglia, într-o bibliotecă particulară, în 1865. A fost apoi publicat într-un cotidian englez, apoi publicat intr-o revistă bulgară în l885, cu titlul "Nova Sfet lina izdraveslovie".
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Maeștrii și învățătorii spirituali ai planetei, IISUS
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !