Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 22.10.2020, 00:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Asta kaliya lila - Radha Krishna


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Radha
Novice
Novice

Radha is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #18
Posts: 35
Country Flag: France
Style: Unique3 (223)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Asta kaliya lila - Radha Krishna
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.10.2007, 05:46 View PostDownload Post

Asta kaliya lila - Radha Krishna


Cele opt etape zilnice ale jocurilor amoroase -Asta kaliya lila- ale Cuplului Divin Radha-Krișna au fost sumarizate în versurile lui Rupa Gosvami
"Sri Radha-Krishnayoh Asta-kaliya-lila Smarana-mangala Stotram" - Imnurile auspicioase ale celor opt etape ale jocurilor zilnice ale Cuplului Divin Radha-Krișna. Aceste versuri vor fi prezentate în continuare.

Sumarul jocurilor amoroase divine zilnice

Fie ca Șri Krișna, care zilnic se reântoarce din crângurile pădurii (kunja) pe pășuni la sfârșitul nopții,
care apoi mulge vacile de dimineață, cât și seara, și care apoi mănâncă,
se joacă cu Radha și prietenele ei la prânz și noaptea,
se reântoarce în sat după amiaza, și îi mulțumește pe cei ce-I doresc binele, să ne protejeze!

Nisanta-lila - Jocurile de la sfârșitul nopții (3.36 - 6.00)

"Îmi amintesc de Radha și Krișna la sfârșitul nopții, cum sunt sculați de diferitele sunete ale papagalilor care sunt trimiși de Vrinda-devi, și care Îi fac să se scoale din patul plăcerii, recitându-le diferite poeme plăcute, căt și nu tocmai plăcute.
Ei sunt priviți cu bucurie de prietenele Lor, cum obosiți de plăcere se sperie de cuvintele maimuței Kakhati, și se grăbesc să plece la casele Lor, deși sunt plini de setea de a face mai multă dragoste, și a se pune în pat."

Pratah-lila - Jocurile dimineții (6.00-8.24)

"O iau ca adăopst pe Radha, care este trimisă de Regina din Vraja (mama Radhei care este preafrumoasa- sundari- Kirtida) la mama lui Krișna (Yașoda) să gătească pentru El, după ce s-a îmbăiat și s-a îmbrăcat foarte atrăgător, cu ajutorul prietenelor Sale. După ce a gătit pentru Krișna, ea mănâncă ceea ce El a lăsat.
Îl iau de asemenea ca adăpost pe Krișna, care după ce se scoală merge în grajd să mulgă vacile și apoi este îmbăiat și hrănit împreună cu prietenii Săi.

Purvahna-lila - Jocurile târzii ale dimineții (8.24-10.48 )

Mi-L amintesc pe Krișna de dimineață, când intră în pădure cu vacile și prietenii Săi, fiind însoțit de toți locuitorii din Vraja. Mai târziu dimineața se duce pe malurile lacului Radha-kunda, dornic de a se întâlni cu Radha.
Mi-o amintesc de asemenea pe Radha, care este angajată de către Jatila (soacra Ei) în venerarea Zeului Soare.
Dorind să afle vești despre Krișna, Ea Își trimite prietenele să-L caute. Ea rămîne privind de-a lungul drumului, în speranța că prietenele ei se vor reântoarce cu vești de la El.

Madhyahna-lila - Jocurile prânzului (10.48-15.36)

!Îmi amintesc de Radha la prânz, cum plină de dorință, fiind servită de însoțitoarele Ei, încântată de diferitele transformări extatice care apar asemenea unor ornamente pe corpul Ei, datorită întâlnirii cu Krișna, este temătoare datorită sfiiciunii și dorinței arzătoare.
Fiind mulțumiți cu cuvintele glumețe ale lui Lalita și ale altor prietene, ei execută un sacrificiu pentru Cupidon, se dau în leagăn, se plimbă în pădure, se joacă în apele lacului Radha-kunda, se "ceartă" în legătură cu flautul furat al lui Krișna, fac dragoste, beau vin de miere, îl venerează pe Zeul Soare, și fac multe alte jocuri.


Aparahna-lila - Jocurile după-amiezii (15.36-18.00)

"După amiază îmi amintesc de Radha gătind diferite preparate pentru iubitul Ei, după întoarcerea acestuia acasă,
cum se îmbăiază și se îmbracă frumos și este plină de bucuria vederii feței Acestuia, care este asemenea lotusului.
De asemenea după amiaza mi-L amintesc pe Krișna reîntorcându-se acasă, urmat de vacile și prietenii Săi, fiind satisfăcut în momentul când o vede pe Radha și fiind drăgălit de mama Sa în momentul întâlnirii cu părinții.

Sayahna-lila - Jocurile serii (18.00-20.24)

"Îmi amintesc de Radha în timpul serii, cum trimite tot felul de preparate la casa iubitului Ei (Krișna) prin prietenele ei, și apoi mănâncă ceea ce a rămas de la El (și i-a fost adus înapoi de prietenele Ei).
Îmi amintesc de asemenea de Krișna seara, cum este îmbăiat, frumos îmbrăcat și drăgălit de mama Sa, și apoi merge la grajd să mulgă vacile și reîntorcându-se în casă , mănâncă din nou ceva.

Pradosa-lila - Jocuri de la începutul nopții (20.24-22.48 )

Îmi amintesc de Radha la începutul nopții fiind îmbrăcată de prietele Ei cu haine de culoare albă sau închisă în conformitate cu strălucirea lunii, și la indicațiile lui Vrinda ieșind împreună cu mesagerele El, să-L întlnească pe krișna în crângurile copacilor dorință din Vrindavan.
Îmi amintesc de asemenea de Krișna la începutul nopții cum ia parte la jocurile artistice, în compania văcărușilor, și este apoi dus cu grijă la culcare de mama Sa, de unde El pleacă să se întâlnească cu Radha în crângurile solitare din Vrindavan.

Nakta-lila - Jocuri nocturne (22.48-3.36)

"Îmi amintesc de Radha și Krișna în timpul nopții, după ce au obținut unul compania celuilalt și fiind venerați de Vrinda cu multe ingrediente,
bucurându-se de ghicitori glumețe, convorbiri plăcute, jocuri și dansurile Rasa și Lasya împreună cu cele mai dragi prietene.
Ei au intenția de a face dragoste, de a bea vin de miere, fiind maeștrii diferitelor jocuri erotice in nikunja, care măresc plăcerea Lor."
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
- Cea mai rapida cale de evolutie spirituala a femeii -
my Heart fire up for you          Adorandu-l pe Dumnezeu sub forma sa de IUBIT DIVIN !          my Heart fire up for you
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Yoga
   -> Yoga, BHAKTI YOGA
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !