Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 03:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Șri Abhiram Gopal Thakur


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Radha
Novice
Novice

Radha is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #18
Posts: 35
Country Flag: France
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Șri Abhiram Gopal Thakur
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.10.2007, 05:54 View PostDownload Post

Șri Abhiram Gopal Thakur


A fost cunoscut și sub numele de Ram Das. El a fost un mare devot al Domnului Nityananda (asociatul foarte drag, al doilea Eu al Domnului Caitanya). Din ordinul lui Nityananda Prabhu, el a devenit un mare Acearya și predicator al Vaișnavismului Gaudiya.
El a fost o persoană foarte influentă, iar atieștilor și blasfematorilor le era teamă de el.
Împuternicit de Nityananda Prabhu, el se afla tot timpul în extaz și avea milă pentru sufletele căzute în prizonieratul lumii materiale. Se spune că dacă el ar fi făcut plecăciuni la o piatră că nu era o formă a Domnului Vișnu (Șalagram Șila) aceasta exploda în bucăți.
În conformitate cu Gaura-Ganodeșa Dipika (12) el a fost în jocurile (lila) lui Krișna (etalate în Vrindavan acum aproximativ 5200 de ani), vestitul prieten al acestuia , Șridam, unul dintre cei 12 văcăruși, prieteni proeminenți ai lui Krișna.
El a fost cel mai drag devot al Domnului Nityananda.
Soția lui Abhiram Gopala a fost Șri Malini Devi.

Abhiram Gopal a trăit în Khana-kula Krișna-nagar, care este localizată în prezent în districtul Hooghly din Vest Bengal. Acolo în Khana-kula Krișna-nagar, în apropiere de râul Khana, se află templul lui Abhiram Thakur. Pentru că este un oraș (nagar) cu un templu dedicat Domnului Krișna, este numit Krișna-nagar, și pentru că se află pe malul (khana) râului Kula, se numește Khana-kula Krișna-nagar. În afara templului se află un copac Bakula, iar locul din jurul copacului se numește Siddha-Bakula-Kunja (siddha – perfect). Se spune că Abhiram Thakur obișunia să stea sub acest copac.

Iată celebra istorie a zeității Gopinath din Khana-kula Krișna nagar.
Într-o zi Zeitatea lui Gopinath îi apăru în vis lui AbhiramThakur și l-a informat că vrea să se manifeste în Khana-kula Krișna-nagar. Se spunea că această zeitate era îngropată, și ea l-a informat pe Abhiram Thakur unde să sape și să înceapă să o venereze. Și astfel el a dezvăluit lumii încântătoarea zeitate a lui Șri Gopinath.
În apropierea locului unde Șri Gopinath a fost dezgropat, se află acum un mic lac numit Rama Kunda.
În cartea Bhakti Ratnakar se spune:
„După ce au dezgropat zeitatea Gopinath, toți devoții, înfrunte cu Ram Das (Abhiram Thakur), au făcut baie în lacul sfânt din apropierea locului unde a fost dezgropată Zeitatea.
Din acea zi lacul a devenit celebru sub numele de Ram Kund.
Cel ce face baie în acest lac se eliberează din ciclul nașterii și-al morții.

Într-o zi Abhiram Thakur a fost copleșit de sentimentele dominanate extatice ale iubirii piretenești divine – sakhya rasa, și a avut dorința puternică de a cânta la fluier, asemenea unui văcăruș. Intoxicat de extazul iubirii divine, Krișna-prema, a început să caute în toate direcțiile după un fluier potrivit. Căutând prin pădure după un lemn potrivit, descoperi un buștean mare, pe care 16 oameni nu l-ar fi putut mișca din loc. Apucând bușteanul l-a făcut un fluier și a început să cânte din el.

În Caitanya Caritamrita se spune:
„Ram das a fost unul dintre principalele ramuri ale ramurii discipolilor lui Nityananda care face parte din copac genealogic al devoțiunii divine – bhakti - a cărui rădăcină este Șri Caitanya. El a fost plin de sakhya-prema – iubire pentru Șri Krișna dominată de sentimentele prieteniei. Odată el a luat un buștean pe care 16 oameni nu l-ar fi putut mișca și l-a folosit ca fluieer.”

Abhiram Thakur avea un bici de boi, care poseda putere divină. Numele biciului era Jay-Mangal (Glorie Auspiciosului). Cel ce era lovit de acest bici se umplea cu iubire divin㠖 Krișna prema. Într-o zi Șriniva Acarya se duse în audienț㠖 darșana – la Abhiram Thakur.
Abhiram Thakur l-a lovit de trei ori cu al său bici Jay-Mangal.
Miloasa soție a lui Abhiram Thakur – Malini, strigă:
„Domnul meu! Nu-l mai atinge încă o dată. Calmează-te. Șrinivas e doar un copil. Dacă-l mai atingi odată o să-și piardă conștiința.”
Ca rezultat al venirii în contact cu biciul lui Abhiram Thakur, Șrinivas se umplu cu Krișna prema.

Când Domnul Caitanya i-a ordonat lui Nityananda Prabhu să predice în Bengal, El i-a trimis pe Abhiram Thakur și Gadadhara Das împreună cu Acesta. Doar la vederea lui Abhiram Thakur, ateiștii și blasfematorii fugeau îngroziți.
Abhiram Thakur a fost un învățat remarcabil, bun cunoscător al tuturor scripturilor. El s-a căsătorit cu Malini din ordinul Domnului Nityananda. El a părăsit această lume în cea de-a șaptea zi a părții întunecate a lunii Chaitra, iar în această zi un mare festival comemorativ are loc în fiecare an în Khana-kula Krișna-nagar.

Din
VRINDA - VRINDAVAN INSTITUTE FOR VAISNAVA CULTURE AND STUDIES
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
- Cea mai rapida cale de evolutie spirituala a femeii -
my Heart fire up for you          Adorandu-l pe Dumnezeu sub forma sa de IUBIT DIVIN !          my Heart fire up for you
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Maeștrii și învățătorii spirituali ai planetei, KRISHNA
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !