Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 25.4.2024, 00:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Halloween, sarbatoarea satanica


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Oracol
Aspirant
Aspirant

Oracol is offline

Joined: 10 Aug 2007
Member: #278
Posts: 12
Country Flag: Sweden
Style: Unique4 (6)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Halloween, sarbatoarea satanica
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 2.11.2007, 16:15 View PostDownload Post

Halloween, sarbatoarea satanica

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Mulți dintre români au preluat, de câțiva ani, dintr-un mimetism modernist, care nu are nimic de a face cu discernământul, Halloween-ul, macabra sărbătoare occidentală, care sub masca unor distracții (tembele) este o veritabilă invocare a demonilor și făpturilor infernale. Putem vedea cu această ocazie o defilare spectrală, de oameni deghizați în schelete, arătări hidoase, vrăjitoare, fantome, mumii, vampiri, vârcolaci, monștri, criminali sângeroși care împânzesc străzile și se sperie unii pe alții cu tot felul de farse și glume macabre și nesărate. În vitrinele magazinelor, în parcuri, în companii, în localuri, în școli și universități, pe ușile caselor, peste tot apar vrăjitoare călare pe mătură, dovleci-felinar, coarne și alte simboluri mai mult sau mai puțin demonice. Cam așa arată Halloween-ul, o „sărbătoare“ pe care sataniștii declarați o consideră printre cele mai importante.

Din păcate, milioane de oameni care se declar㠄creștini“ și chiar împotriva satanismului, au ajuns să creadă cu naivitate că nu este nimic rău în aceste „distracții nevinovate“. Realitatea este însă cu totul alta. Halloween este o invocare a maleficului.

Biserica, slăbită enorm în ultimele decenii, a obosit să se mai lupte cu Halloween-ul, acceptând în mod aberant evenimentul ca pe o sărbătoare distractivă, adresată chipurile, culmea prostiei, în special copiilor, tocmai cei mai lipsiți de apărare și de discernământ... Cea mai bună dovadă că este vorba de un eveniment ocult, abject și inspirat de forțele întunericului este acela că însuși „părintele“ modern al „bisericii lui Satan“, tenebrosul și terifiantul Anton Szandor LaVey, obișnuia să spună că Halloween este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic, alături de „Noaptea Walpurgic㓠sau Sabatul vrăjitoarelor, de pe 1 mai.


Anton la Vey halloween
Szandor LaVey, maleficul fondator al bisericii sataniste

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Originile ritualului

„Sărbătoarea“ de Halloween își are originile în vremuri îndepărtate. Atunci, două anotimpuri erau văzute ca importante, vara și iarna. Anul Nou începea cu prima zi de iarnă, la o dată care, după calendarul modern, cade la 1 noiembrie. Mai important era însă ajunul noului an, când avea loc festivalul sfâșitului verii. În secolul 19, se pare, a fost fabricată o zeitate numită Samhain, care personifică sfârșitul verii, fiind văzută ca „stăpân al întunericului“. Puterea acesteia crește pe măsură ce ziua se scurtează și noaptea e mai lungă, fiindca ea nu poate umbla pe Pământ decât după lăsarea întunericului. În popor se credea că în ajunul anului nou, pe 31 octombrie, granița ce desparte lumea morților de cea a viilor devine extrem de permeabilă. Din aceasta cauză, momentul era foarte prielnic pentru ca spiritele celor morți în cursul anului să revină în lumea pământească, bântuind în căutarea unor trupuri pe care să pună stăpânire pentru a scăpa din tărâmul morților. Pragul dintre cele două lumi, care nu se află, practic, în nici una dintre ele, este păzit de creaturi fioroase ale tenebrelor, reprezentate ca demoni ori ca vrăjitoare, ceea ce explică popularitatea unor costume și deghizații morbide și macabre de asemenea natură. Dacă nu reușeau să captureze un om, spiritele întunericului se mulțumeau adesea și cu un animal, în special o pisică neagră, aceasta din urmă fiind și astăzi un simbol al Halloweenului.

Veghea de Halloween. Amenințarea spiritelor rele

Exista în vechime, în preajma zilei de Halloween, obiceiul de a strânge lemne pentru aprinderea unor ruguri sacre, de obicei pe vârfurile dealurilor, pentru comemorarea sufletelor celor morți.
În acea seară, oamenii se adunau cu mic, cu mare în jurul rugurilor sfinte pentru a veghea și pentru a invoca zeii luminii să călăuzească sufletele morților din familie în tărâmul de dincolo.


foc sacru
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.


După terminarea ceremoniei, oamenii luau cărbuni din focul sacru pentru a-și lumina drumul spre casă, dar și pentru a aprinde un nou foc în vatră. Acest tăciune era, de regulă, cărat într-un nap scobit pe dinăuntru, înlocuit mult mai târziu de dovleac. Pentru a se proteja de influențele spiritelor rătăcitoare, cei vechi se îmbrăcau în costume înfricoșătoare și ciopleau mutre cu rânjete hidoase pe napul-felinarul în care purtau tăciunele. Ei se deplasau în procesiuni foarte gălăgioase, rupând și trântind de pământ tot ce întâlneau în cale, tot ca metodă de a pune pe fugă spiritele.

Tradiția rugului sfânt s-a păstrat Irlanda, Scoția și Tara Galilor. Lemnul pentru focul din noaptea de Halloween se adună din timp și în unele regiuni există obiceiul de a arde și un anume tip de mușchi de pădure. Spre deosebire de ce se petrece în America, în Europa spiritele morților continuă să reprezinte o parte însemnată a tradiției de Halloween. Dacă pe vremuri, oamenii vegheau toată noaptea cu o torță aprinsă pe prispa casei, acum ei se mulțumesc să aprinda lumânări pentru sufletele celor decedați. În această noapte, oamenii poartă felurite talismane pentru a se proteja de duhurile rele. Tot pentru alungarea duhurilor întunericului se trag clopotele și se bate în lemn (deloc întâmplător, în tradiția noastră populară s-a păstrat această vorbă). În același scop, înainte de apusul soarelui, se obișnuiește să se înconjoare casa de trei ori, mergând cu spatele. În aceste zone se spune că o persoana născută de Halloween poate vorbi cu duhurile.

Creștinism versus „păgânism“

În urmă cu mai bine de 1200 de ani, în încercarea de a eradica sărbătorile „păgâne“ și a-i creștina pe bretoni, irlandezi și englezi, papa Grigore al IV-lea a decretat în anul 835 ziua de 1 noiembrie ca sărbătoare religioasă, închinată martirilor credinței - Ziua tuturor sfinților. În 1006, Papa Ioan al XVIII-lea a decretat Ziua de 2 noiembrie Ziua morților. Tradiția păgînă, însă, era atît de înrădăcinată în conștiința oamenilor, încît a fost nevoie de un compromis: o sărbătoare creștină, grefată pe vechiul cult al strămoșilor. În Marea Britanie, sărbătoarea s-a numit All Saints Day sau All Hallows Day, iar seara dinaintea ei, ajunul, All Hallows' Evening. În timp, prin prescurtare, a devenit Hallows'E'en și de aici Halloween.


Papa Grigore IVPosted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Obiceiul de a oferi bucate celor care bat la ușă este o reminiscență a ritualurilor ancestrale, legat de pomana pentru sufletele morților, adoptată și de creștinism. Astfel, este atestat din secolul al IX-lea obiceiul ca, în această perioadă a anului, sărmanii și cerșetorii să bată la ușile creștinilor pentru a cere pomană, care consta în special dintr-un fel de „prăjiturele pentru suflet“, bucăți de pâine cu afine. Cu cât mai multe prăjiturele primea cerșetorul, cu atât mai multe rugăciuni se angaja să rostească pentru sufletele rudelor decedate ale stăpânului casei. Chiar rostite de un intermediar, rugăciunile aveau menirea de a ajuta sufletele sa găsească mai repede drumul spre rai. A refuza să dai de pomană pentru morți era considerat un adevărat sacrilegiu, iar cel care îl comitea se expunea „răzbunării“ cerșetorului nemulțumit. Expresia „trick or treat“ derivă din această tradiție, căci cel care îndrăznea să încalce tradiția, cel care cu alte cuvinte nu oferea pomană (treat) trebuia pedepsit, jucându-i-se un renghi (trick). Una dintre cele mai vechi pedepse utilizate de colindători era aceea de a bate la ușă și de a se ascunde apoi, astfel încât gazda să se sperie când vede că nu este nimeni la ușă. Astăzi, reacția firească în fața unui asemenea gest este una de enervare, știut fiind că aceasta e o biată glumă proastă, însă în Evul Mediu semnificația era sinistră, anume că însăși moartea a bătut la ușă, căci ea este singura invizibilă...


Ziua morților în spațiul carpatic
Iluminatie in Cimitirul vesel din Sapanta

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
În fiecare an, pe 1 noiembrie sau în cea mai apropiată duminică de această dată, creștinii din România își celebrează morții, dând copiilor dulciuri și aducând ofrande și pomană celor „duși pe ceea lume“.

Emblema sărbătorii, bostanul cioplit, luminat cu ajutorul unei lumînări, este un obicei caracteristic mai degrabă Ardealului, unde toamna tîrziu se pun astfel de „felinare“ pe stîlpii porții. „Distracția“ tâmpă, specifică sărbătorii Halloween, atît de populară la americani, le era până de curând necunoscută românilor, preocuparea fiind exclusiv pentru omagiul și pomenirea celor trecuți în lumea umbrelor.

Bătrînii satului și copiii lor de la oraș se adună la cimitir, pun pe morminte ștergare țesute sau prosoape, colaci copți pe vatra cuptorului propriu sau la vreo patiserie cu firmă luminoasă, lumînări și mere. Copiii primesc bomboane, mere și biscuiți, fără să fie costumați în făpturi înspăimântătoare și grotești și fără să strige „Trick or Treat!“, însă unii dintre ei - ministranții - chiar își merită din plin dulciurile câștigate, căci merg din casă în casă timp de cîteva ore, apoi cântă și se roagă, alături de preot, la fiecare mormânt în parte.

Când se închină paharul, se spune „Dumnezeu să-i ierte!“, nu „Sănătate!“, nici „Noroc!“. Bătrânii de la țară spun „Să trăiți cu toții, să-i pomeniți pe cei plecați dintre noi, și poate o să mă pomeniți și pe mine, dacă nă-ți uita!“...

Halloween în America

De fapt, sărbătoarea de Halloween a ajuns în America abia în jurul anului 1840, adusă de valul masiv de imigranți irlandezi goniți de acasă de marea foamete din epocă. Aceștia au adus cu ei și „legenda“ cam cretinuță a felinarului-dovleac. Povestea spune că un anume Jack, individ cunoscut drept bețiv și pus pe trăznăi, a avut într-o zi proasta inspirație de a-i juca un renghi Satanei. Jack l-a convins pe diavol să se urce într-un copac, apoi a scrijelit pe trunchiul acestuia o cruce, simbol ce-l împiedica pe drac să coboare. Satana a fost lăsat să se dea jos numai dupa ce i-a promis omului că îl va lăsa în pace toata viața lui. După ce a murit, Jack nu a fost primit în Rai din pricina numeroaselor sale păcate, văzându-se obligat să meargă în Iad, dar nici aici nu a fost admis, diavolul fiind încă supărat de renghiul cu copacul. Pentru a nu-l lăsa totuși să orbecăiasca veșnic prin beznă, dracul i-a dat lui Jack un tăciune aprins care să-i lumineze calea, iar omul a pus tăciunele într-un nap scobit. Ajunși in America, imigranții au descoperit că dovleacul este un suport mult mai încăpător, folosindu-l de atunci în locul napului. Chiar și în zilele noastre, dovleacul scobit ca să arate ca o față care rânjește amenințător este numit „Jack-o-lantern“, „felinarul lui Jack“.


Felinar dintr-un bostan

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Ce a devenit Halloween astăzi se vede cel mai bine în SUA, unde se câștigă foarte mulți bani de pe urma prostiei oamenilor. Dintr-un prilej de comemorare a morților familiei, sărbătoarea a degenerat complet, ajungând o sinistră mascaradă, penibilă și cretină, prilej de batjocură, oamenii întrecându-se în răzbunări oribile și „glume“ macabre. Industria cinematografică, televiziunile, barurile, restaurantele, discotecile, parcurile de distracții, industria dulciurilor, producția de costume și de decorațiuni, toate aduc câștiguri enorme, iar oamenii trebuie să plătească dacă vor să se „distreze“. În SUA se obțin profturi comparabile cu cele de Crăciun, altă sărbătoare batjocorită și transformată într-o stresantă goană după brad, globuri și cadouri.

Dracul și dovleacul marca USA poposesc și în România

Integrarea în UE și occidentalizarea societății face ca în România autoritățile să se simtă obligate (la presiuni deloc dezinteresate) la o adevărată maimuțăreală a sinistrei sărbători americane, care este promovată pe toate canalele și cu toate puterile.

Astfel, Teatrul Național pentru Copii își deschidea la un moment dat stagiunea cu spectacolul „Lampa lui Jack“ – o punere în scenă pentru copii a poveștii dovleacului de Halloween, poveste în care Diavolul joacă rolul principal, în realitate o școlarizare mascată a satanismului pentru copiii români…

„Protipendada“ Bucureștiului s-a adunat la Palatul Parlamentului pentru a participa la Balul de Halloween. Internetul românesc este plin de felicitări virtuale cu specific de Haloween, precum și de bizare oferte „festive“: manichiură în ton cu momentul, gheare stilizate negru-portocalii, tichii cu coarne care se aprind alternativ, sfaturi pentru construirea unui coșciug, ca să poți apărea un „mort“ cât mai autentic la petrecerea de Halloween!!!

La grădinițele de bon-ton din capitală se face „serbare de Halloween“, în școli elevii sunt învățați chiar de către profesori cum să își confecționeze costumele și decorurile adecvate. Discotecile din campusurile studențești și localurile se întrec în a organiza „seri de Halloween“ care sunt luate cu asalt de tinerii dornici de distracție. În 2002, în parcul Moghioroș din cartierul Drumul Taberei, primăria sectorului 6 a organizat „Carnavalul groazei“ și a oferit premii copiilor care aveau cel mai înfricoșător costum.

Iar acestea, în vreme ce în Rusia, Ministerul Educației a decis să interzică orice eveniment legat de sărbătoarea Halloween-ului în școli. Un reprezentant al ministerului, Alexander Gavrilov, a declarat că această hotărâre se menține din 2003, iar motivația este legată de faptul că această sărbătoare promovează cultul morții, personificarea morții și a forțelor răului, fiind în contradicție cu natura instituțiilor de învățământ. Gavrilov a precizat că Haloweenul „tulbură mintea și afectează sănătatea spirituală și morală a elevilor“, concluziile sale fiind împărtășite de o serie de psihiatri consultați pe această temă.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen. Halloween-ul, devenit un prilej de adorare a demonilor, are efecte dezastruoase

Psihologii și psihiatrii establishmentului se întrec în a scorni, la comandă și cu plată, teorii care mai de care mai sofisticate, sucite, aberante și cumplit de periculoase, cum că Halloween-ul este, de fapt, „o celebrare emfatică a morții, care are chiar o importanță socială imensă pentru că aduce în conștiința occidentală sentimentele refulate despre subiectul morții, generând experiențe benefice care-i vor face pe copii și adulți să-și învingă teama de moarte“(??!!).

Cu toate aceste josnice elucubrații teoretice, cu spoială de știință, adevărul este altul. Toate statisticile indică, mai ales în SUA, țara unde această sărbătoare pervertită a atins apogeul maleficului, creșterea violențelor în timpul Halloween-ului. Acest moment al anului se remarcă prin numărul cel mai mare de acțiuni violente, fapte penale, „glume“ proaste care duc la accidente grave, distrugeri, numărul cel mai mare de bețivi, consum crescut de droguri la persoane din ce în ce mai tinere, inclusiv la copii. Studiile Gallup certifică, de asemenea, efectele cumulative dezastruoase ale acestei sărbători, ce marchează profund psihicul copiilor, care nu au mecanisme psihice pentru a se apăra de această deversare a demonicului, a urâtului, a odiosului, a magiei negre în viața lor emoțională și ajung ulterior să le accepte ca firești, în mod necondiționat. copil speriat demon

Se știe că răul este mult mai ușor acceptat atunci când pare un simplu joc. Aceast㠄sărbătoare“, în realitate o adevărată oroare, îi familiarizează de fapt pe cei mici, prin jocul macabru, cu răul, agresivitatea, scabrosul, monștrii, grotescul, infernalul, sinistrul, satanicul, vrăjitoria și magia neagră. Să nu ne mirăm, prin urmare, că în timp, copiii se obișnuiesc cu prezența maleficului, percepută ca o „joac㓠sau o „distracție“...

Pentru o documentare aprofundată despre Halloween, recomandăm lectura articolului foarte interesant de la adresa
www.featherlessbiped.com/halloween/hallows.htm
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Nu tot ceea ce se vede este tot ce se arata si nu tot ce se arata este ceea ce se poate vedea.
Mereu exista ceva dincolo de ceea ce se vede la suprafata.
Cine trece dincolo de aceasta suprafata si merge la esenta se poate numi cu adevarat VAZATOR.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Antispiritualitate
   -> Căi deviate (eronate) - pseudocăi spirituale, Generalitati cai deviate
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !