Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Buddha Maitreya


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Unique
Gazda
Gazda

Unique is offline

Joined: 13 Feb 2005
Member: #2
Posts: 359
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Buddha Maitreya
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.1.2008, 17:20 View PostDownload Post

Potrivit buddhismului Mahayana, Buddha Maitreya va fi urmatorul Buddha, dupa Gautama, iar Buddha Vachparani va fi ultimul cu acest nume si va încheia Marele Ciclu. Multi îl considera pe Iisus ca fiind Buddha Maitreya. Kersten a semnalat relatia între Maitreya si aramaicul Meshia.

Nu putini au fost aceia care au facut o paralela între Buddha Gautama si Iisus. Si în cazul lui Gautama a avut loc o Buna Vestire: mamei sale, Maya, I s-a aratat în vis Brahma, sub forma unui elefant. Regasim Imaculata Conceptie: elefantul sfânt i-a patruns la sân si a lasat-o grea. Gautama copil a fost recunoscut de batrânul Asita, la fel cum Iisus a fost recunoscut de Simeon (Luca 2.25-35). Ca si Iisus în jurul vârstei de 30 de ani (Luca 3.23),

Gautama si-a început activitatea spirituala devenind ascet, izolându-se de lume si dobândind astfel iluminarea. La 35 de ani dezvaluie învatatura discipolilor sai. Gautama posteste si face penitente patruzeci de zile si patruzeci de nopti, fiind ispitit de diavol, ca si Iisus (Matei 4.1-2; Marcu 1.12-13; Luca 4.1-2). Atât Gautama, cât si Iisus au mers pe apa. Ambii si-au transmis învatatura sub forma de parabole, maxime, pilde. Ei au avut doisprezece discipoli, dintre care primii doi erau frati. Gautama, ca si Iisus, a avut un discipol favorit, iar altul l-a tradat (Devadatta). Ambii au criticat modul dogmatic în care era practicata religia oficiala de catre brahmani (în cazul lui Gautama), respectiv de catre farisei (pe vremea lui Iisus). În fine, amândoi erau împotriva sacrificiilor sângeroase. Analogiile se regasesc si între învataturile celor doi.


Altii au vazut asemanari între Iisus si Krishna. Între cele doua nume exista o apropiere evidenta: Christ - Krishna. Mama adoptiva a lui Krishna se numea Yeshoda si îl striga pe micul Krishna "Yeshu", dupa numele ei. Or, Iisus provine de la Yeshua, derivat de la aramaicul Yesha (=mântuire). Krishna, ca si Iisus, a fost vestit ca Mântuitor de profetul întelept Narada (vezi Bhagavata Purana) si într-adevar, si-a dedicat viata pamânteasca distrugerii formelor de manifestare ale Raului.

În Atharva-Veda se poate citi profetia: "Binecuvântata fii, tu Devaki, între toate femeile, fii binecuvântata între sfintii Rishi (=întelepti). Tu ai fost aleasa pentru lucrarea salvarii...El va veni cu o coroana luminata, iar cerul si pamântul vor fi pline de bucurie...Fecioara si Mama, te salutam, tu esti mama tuturor, caci tu ai nascut pe Mântuitorul nostru. Îi vei pune numele de Krishna". Îngerul Gavril, mesagerul lui Dumnezeu, i-a adresat Mariei urmatoarele cuvinte: "Plecaciune, tie, careia ti s-a facut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântata esti tu între femei !...Iata ca vei ramâne însarcinata, si vei naste un fiu, caruia îi vei pune numele Iisus. El va fi mare, si va fi chemat Fiul Celui Prea Înalt" (Luca 1.28,31,32).

Din Atharva-Veda aflam ca tiranul Kansa a vazut cazând o stea. Ca si Irod, ce s-a adresat magilor, Kansa a cerut lamuriri unui întelept brahman care i-a talmacit ca Dumnezeu va trimite un Mântuitor deoarece lumea a devenit rea. Steaua era Vishnu ce s-a întrupat sub forma lui Krishna, cel sortit sa pedepseasca raul si sa îndrume omenirea pe o cale noua.

Cunoscând ca Mântuitorul va fi al optulea copil al lui Devaki (Krishna era a opta încarnare a lui Vishnu), Kansa a poruncit ca toti copiii acesteia sa fie ucisi. Dar, ca si Iisus, Krishna a fost salvat în chip miraculos. Aflând de asta, tiranul Kansa a hotarât ca toti noii nascuti de sex barbatesc, care dovedeau vigoare neobisnuita, sa fie omorâti. Similitudinea cu masacrul pruncilor ordonat de Irod este evidenta.

La vârsta de 16 ani, Krishna a parasit-o pe Yeshoda pentru a-si raspândi învataturile în India. A înfaptuit minuni pe care le regasim si la Iisus: vindecarea bolnavilor prin atingere, învierea mortilor, distrugerea demonilor, înmultirea hranei, aparitia simultana în locuri diferite, producerea de viziuni (Bhagavad Dass, Krishna and the Theory of Avatara). Ca si Iisus, Krishna a coborât în Infern, readucându-i pe cei sase frati ucisi de Kansa.

El a criticat coruptia, ca si Iisus. Krishna nu a dorit sa propage o noua religie, ci doar sa o reînnoiasca si sa o curete de exagerari si de falsa cunoastere. El recomanda rasplatirea raului cu fapte bune, iubirea dusmanului si iertarea, în locul razbunarii. A sprijinit pe cei slabi si nefericiti si a condamnat asuprirea. A fost lipsit de atasamente de orice natura si a dus o viata simpla, de neobosit pelerin, traind modest.Avatarul lui Iisus, sub numele de Mahavishnu (Marele Vishnu) a fost anuntat în cartile sfinte indiene. "Crearea Domnului Iisus Christos ca Mahavishnu, fiul lui Shri Krishna 1), e prezisa în Devi Bhagavad a lui Markandeya: constelatii si galaxii de energie rasuna în fiecare particula de praf a pielii Sale. Maica Maria, încarnarea lui Mahalakshmi, va vedea acest urias cosmic al fortelor divine, Fiul Sau, atârnat pe o cruce pentru a muri" (L. Heart, The Advent, Life eternal Trust, Bombay 1979, p.164).

A noua încarnare este, deci, Iisus, Marele Vishnu.

Ultimul avatar, cel care va încheia ciclul, reprezinta în crestinism a doua venire a lui Iisus, ca Judecator. În India, acest al zecelea avatar poarta numele de Kalki. El e asteptat sa vina la sfârsitul Kali Yuga, pentru a pune capat rautatii si a instaura împaratia dreptatii, asemenea celei din Krita sau Satya Yuga, vârsta Adevarului.

În Vishnu Purana, pogorârea lui Kalki este descrisa astfel:

"Când practicile învatate de Vede si institutia legii aproape vor fi încetat sa existe, iar încheierea Kali Yuga va fi aproape, o parte a Fiintei Divine - care exista, prin propria sa natura spirituala, în firea lui Brahma, care este începutul si sfârsitul, si care întelege totul - se va pogorâ pe pamânt. El se va naste în familia lui Vishnuyasas, un eminent brahman din satul Shambala2), sub numele de Kalki, înzestrat cu cele opt puteri supraomenesti3). Prin puterea sa irezistibila, el va distruge pe toti Mlecha (=necredinciosi), pe hoti si pe toti cei ale caror minti sunt înclinate la rautate. Atunci el va restabili dreptatea pe pamânt; iar mintile celor ce traiesc la acest sfârsit al Kali Yuga vor fi trezite si vor deveni limpezi ca un cristal. Oamenii care devin virtuosi în acest timp special vor fi ca semintele fiintelor umane si vor da nastere unei rase ce va urma legile Krita Yoga, vârsta Puritatii".

În iconografie si în texte, Kalki e reprezentat ca un barbat calarind sau înclinându-se în fata unui cal alb si tinând în mâna o sabie: el este purificatorul erei prezente, degenerate, si cel ce restabileste puritatea si bunatatea.

Biblia este cât se poate de explicita în legatura cu revenirea Mântuitorului pe acest pamânt.

Schimbarea la fata este o prefigurare a celei de a doua veniri a lui Iisus (Matei 17.2; Marcu 9.3; Luca 9.29). "Fiul omului are sa vina în slava Tatalui

 
Dan Costian
-----------------

1) adica urmatoarea încarnare a lui Vishnu, dupa Krishna.
2) având semnificatia de "frunte";
3) puterile distrugatoare ale lui MahaVishnu (Iisus) venit în chip de Rudra (=Cel Cumplit), sunt în numar de unsprezece (=Ekadesha Rudra) si sunt localizate, asemenea unei coroane, în zona frontala si parietala: una în centru (Agya), cinci în stânga si cinci în dreapta. Punerea coroanei de spini pe fruntea lui Iisus, dincolo de semnificatia comuna a batjocurii, are implicatii cu mult mai profunde, constituind o imensa ofensa adusa acestor puteri divine.;

sursa: http://www.sahajayoga.ro/
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dumnezeu este UNIC !
Back to top See my Info
Unique
Gazda
Gazda

Unique is offline

Joined: 13 Feb 2005
Member: #2
Posts: 359
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Buddha Maitreya
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.1.2008, 17:42 View PostDownload Post

Iată ce spune un text esoteric, de știință spirituală:”Acest timp când urmașul lui Gautama Buddha, Maitreya, va deveni Buddha, este stabilit cu precizie: cinci mii de ani din momentul iluminării lui Buddha sub pomul Bodhi”” Menționăm că MAITREYA BUDDHA înseamn㠓Buddha al Binelui” (sau: Cel-ce-aduce-Binele, Mântuitorul).
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dumnezeu este UNIC !
Back to top See my Info
Unique
Gazda
Gazda

Unique is offline

Joined: 13 Feb 2005
Member: #2
Posts: 359
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Buddha Maitreya
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.1.2008, 17:48 View PostDownload Post

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Cunoscut in budism si sub numele de Maitreya, Buddha reprezinta simbolul suprem al fericirii. Maitreya se spune ca traieste in prezent in al saselea Cer si se va reincarna ca un barbat foarte frumos impreuna cu un grup de zeitati din Rai. Chinezii il infatiseaza pe Buddha ca fiind foarte gras, cu un stomac proeminent, deoarece in trecut, cand saracia era un lucru comun, persoanele grase deseori denotau oameni care aveau o viata satisfacatoare, neducand niciodata lipsa de mancare. Asa s-a ajuns sa se puna semnul egal intre a fi gras si a fi fericit. Buddha are rolul de a indeparta de langa tine problemele, grijil, stresul, furia, presiunea, tristetea, aducandu-va in schimb un noroc imens pe toate planurile, prosperitate si sanatate, atat acasa, cat si la serviciu si in afaceri. El transforma si reintinereste chiu-ul, aducand binecuvantari si armonie. Buddha care rade este realizat, de obicei, tanand in maini diverse simboluri, cum ar fi: pepitele si lingourile de aur, vase pline cu comori, un sac plin cu surprize si bogatii, wo lou simbolul sanatatii, ru yi simbolul puterii si al autoritatii. O buna imagine a lui Buddha este cea in care fata lui este foarte zambitoare, ca simbol al implinirii depline si al veseliei si bucuriei care decurg din aceasta. Daca este infatisat ca fiind inconjurat de copii, poate fi folosit ca simbol al fertilitatii. Asa cum Kwan Yin este cunoscuta ca zeita care te poate binecuvanta ca sa ai copii, asa si Buddha care rade este cunoscut ca zeul care are puterea sa trimita copii oamenilor. De asemenea, el iti asigura norocul descendentilor, ajutandu-i pe copii sa fie veseli, zambareti ca el si plini de noroc. Prezenta sa alunga tensiunile si geloziile care se nasc intre frati, ajutandu-i sa se inteleaga si sa se ajute cu placere unul pe celalalt. Acest exemplar este realizat din rasina si este infatisat tinand intr-o mana un ru yi, simbolul puterii si al autoritatii, iar in cealalta un evantai cu care alunga grijile, tristetea si stresul. Cu un picior sta pe o pepita de aur, simbol al prosperitatii, iar la cingatoare poarta un wo lou - simbol al sanatatii. Acest Buddha poarta o roba rosie , fiind un remediu perfect pentru a dizolva energiile negative provenite de la Steaua Zburatoare 3 a Certurilor. Gesturile sale exprima o relaxare totala, amintindu-ne ca nu este nevoie sa ne ingrijoram din orice. Totul decurge conform unui Plan dinainte stabilit si conform Karmei fiecaruia. Aceasta statueta il infatiseaza pe Buddha purtand o mantie rosie - simbol de prosperitate si remediu pentru steaua 3 a certurilor, sprijinindu-se pe un sac de bani - simbol de mare prosperitate si tinand in mana un wo lou - simbolul sanatatii. La gat poarta margele mala - pentru armonie si inlaturarea stresului.


sursa: http://www.efengshui.ro
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dumnezeu este UNIC !
Back to top See my Info
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Statuie Buddha Maitreya
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.1.2008, 18:10 View PostDownload Post

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Maeștrii și învățătorii spirituali ai planetei, BUDDHA MAITREYA
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 4 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !