Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Pasărea Phoenix


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Pasărea Phoenix
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 25.2.2008, 02:15 View PostDownload Post

Pasărea Phoenix


Pasărea Phoenix este cunoscută din Orientul Mijlociu și îndepărtat până la Mediterana și Europa, dar există mențiuni despre o pasăre similară și la nativii americani. Este o pasăre de o frumusețe neasemuită, care nu moare niciodată, ci se mistuie în flăcări și renaște apoi din propria cenușă. Se spune că Pasărea Phoenix originară ar fi apărut dintr-un ou de aur ce plutea pe apele Oceanului Primordial.

La egipteni ea este pasărea Bennu, asociată ciclului zilnic al soarelui și ciclului anual al creșterii apelor Nilului, de unde legătura sa cu regenerarea și viața.

Phoenixul evocă focul creator și distrugător din care se naște lumea și care îi va aduce sfârșitul. Simbolismul ei este legat de marile adevăruri ezoterice, reprezentând nemurirea spiritului și reîncarnarea. În alchimie, ea este un simbol al transmutației alchimice, al renașterii magice prin inițiere și al creșterii spirituale.

Pasărea Phoenix ne vorbește despre puterea de a depăși fluctuațiile vieții noastre obișnuite, ne îndeamnă să ne orientăm către cele spirituale și ne dă speranță, inspirație și putere regeneratoare atunci când renunțăm la vechiul mod de viață pentru a îmbrățișa unul nou, superior. Phoenixul ne poate ajuta și atunci când trecem prin experiențe emoționale devastatoare.

În alchimie, Pasărea Sublimării este asociată corpului astral, care, după cum arată marele alchimist Paracelsus, este corpul nostru spiritual sau “de aur”, purificat, care se dezvoltă în cursul evoluției noastre personale și reprezintă renașterea spiritului pe un nivel superior. Atunci când corpul fizic moare, spiritul începe o nouă existență într-o altă lume, non-fizică.La chinezi, Feng Huang, “Pasărea Roșie”, este unul din cele patru animale spirituale. Ea putea fi încălecată numai de către Nemuritori. Feng desemnează pasărea mascul și Huang pe cea femelă, fiind în legătură cu simbolul Yin-Yang, cele două principii polare opuse care guvernează întreaga manifestare. Această pasăre este de asemenea un simbol al dragostei nemuritoare.

Esența pozitivă a acestei creaturi se manifestă atunci când cineva își recunoaște și își dezvoltă latura feminină a naturii sale spirituale. Acea persoană își urmează atunci vocea sa interioară și latura creatoare a vieții. Esența sa negativă se manifestă atunci când cineva își neagă și își reprimă această latură a sufletului său, rezultând astfel deviații de comportament și alienare.

Pasărea Phoenix este în creștinism o pasăre sacră, simbol al reînvierii și emblemă a Arhanghelului Mihail. Regăsim reflectări ale acestui mit și în unele tradiții populare. Astfel, Pasărea Măiastră din basmele românești este uimitor de asemănătoare cu Pasărea Simorgh a persanilor, care simboliza înțelepciunea divină și perfecțiunea umană.

sursa: yogaesoteric
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Misterele lumii
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !