Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 13:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Elfii sunt națiunea conlocuitoare a Islandei


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Elfii sunt națiunea conlocuitoare a Islandei
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 25.2.2008, 02:26 View PostDownload Post

Elfii sunt națiunea conlocuitoare a Islandei


de Ioana Plăvițu


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Undeva în apropiere de Cercul polar, între Marea Groenlandei și Atlanticul de Nord, pe o insulă clădită din joaca focului și a apei, a vulcanilor și a gheizerelor, oamenii trăiesc și astăzi în bună vecinătate cu elfii, cu zânele și cu îngerii. Ceea ce vă spun nu este o poveste, ci se petrece într-o țară europeană marcată în orice atlas geografic: Islanda.

Când am ajuns la Festivalul de Film Transilvania și am intrat în sala unde urma să ruleze “Ancheta asupra lumii invizibile”, mi-am făcut un rezumat al informațiilor pe care le dețineam despre Islanda. Vulcani, gheizere, capitala Reykjavik și cântăreața de muzică pop Bjork, cea care a luat premiul pentru cea mai bună actriță la Cannes în 2000- cam asta a fost tot ce am găsit în “arhivă”. Filmul documentar al lui Jean Michel Roux are însă darul de a deschide poarta către sufletul poporului islandez, căruia i-am descoperit puritatea și o rară frumusețe. De aceea, mi-am dorit să știu mai multe despre el și despre ținutul fabulos pe care îl locuiește.

Situat la îmbinarea plăcilor tectonice eurpeană și americană, teritoriul acestei țări este adeseori remodelat de cutremure și de erupții vulcanice. Istoria sa a început la sfârșitul secolului al IX- lea, când fermierii norvegieni și vikingii i-au populat ținuturile sălbatice, aducând și celți din Irlanda. În anul 930 ei au format prima adunare democratică din Europa, Althing (Parlamentul Irlandez). Cei 283.000 de locuitori ai Islandei vorbesc și astăzi aproape la fel ca strămoșii lor: vechea limbă scandinavă.

Tot lor le aparține recordul de a fi ales prima femeie președinte, Vigdis Finnbogadottir, care a condus țara din 1980 până în 1996.

Oricât ar părea de ciudat, Islanda nu are o rețea de cale ferată; transportul se face cu mașini, avioane sau nave. Islandezii se pot însă mândri cu un nivel de alfabetizare al populației de 100% (99,9% dacă e să fim riguroși...), cu un nivel de sărăcie al populației de 0%, dar și cu extinderea tehnologiilor moderne în toate domeniile.

Deși toate aceste lucruri deja spun despre ei că sunt „altfel”, totuși ceea ce îi deosebește, la modul emblematic, de alte nații, este credința lor în existența ființelor supranaturale, pe care le numesc „poporul ascuns”.

Un oraș în mai multe dimensiuni

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Conform sondajelor, 10% dintre islandezi sunt convinși că își împart insula cu elfii, alți 10% neagă această idee, în vreme ce majoritatea de 80% consideră că existența ființelor invizibile este o posibilitate demnă de luat în seamă. Hafnarfjordur, un mic port aflat în apropiere de capitala Reykjavik, pare a fi locul în care oamenii conviețuiesc în cea mai deplină armonie cu aceste ființe subtile.

Ei au contactat-o pe Erla Stefansdottir, profesoară de pian și clarvăzătoare, pentru a le desena o hartă mai specială. Astfel, una dintre atracțiile turistice ale micului port islandez este o plimbare pe la „căsuțele elfilor”. Primarul din Hafnarfjordur, Magnus Gunnarsson, s-a arătat mândru de documentul ce atestă lumea invizibilă din orașul pe care îl conduce. Foarte încântat de simpaticii lor vecini, el a declarat c㠄în felul acesta, și turiștii vor putea descoperi că în orașul nostru, alături de locuitorii obișnuiți, trăiesc și ființe supranaturale”.

Întrebată cum este posibil ca în același spațiu să conviețuiască oameni și elfi, clarvăzătoarea Erla a explicat că lumea are mai multe dimensiuni. De exemplu, spune ea, „într-o pădure montană pot trăi tot feluri de creaturi: elfi, gnomi, pitici, zâne. Ele nu sunt  observate de oameni deoarece au o frecvență de vibrație diferită de a noastră, care corespunde planurilor eteric sau, uneori, astral. Este posibil chiar ca aceste ființe, cel mai adesea inaccesibile vederii umane obișnuite, să nu se perceapă unele pe altele, tot din cauza nivelelor lor de vibrație diferite.”

Dar Erla a văzut elfi încă de când era copil și atunci era convinsă că acesta este un lucru obișnuit. „Până la 6-7 ani, copiii văd mai multe decât adulții. Cred că foarte mulți dintre ei au tovarăși de joacă invizibili, dar nu realizează că sunt elfi.”

O fetiță de 9 ani, Audur Gudmundsdottir, povestește cu convingere cum se joacă ea cu elfii, care au cam jumătate din înălțimea ei.Într-o zi a căzut când se zbenguia pe afară, iar o femeie-elfă i-a deschis ușa casei ei, aflată într-o piatră mai mare, și i-a dat să mănânce o prăjitură în formă spiralată și să bea un suc de banane mai deosebit. Audur își descrie cu însuflețire prietenii despre care spune că sunt foarte discreți, ies doar noaptea și niciodată în timpul zilei. Mama ei, căreia fetița i-a adus ca dovadă o cheie de la căsuța elfilor, un mic obiect metalic cu crestături, nu exclude posibilitatea ca povestirile micuței să fie adevărate. Și mărturii ca acestea poți întâlni la tot pasul în Islanda.

Oficialitățile le protejează locuințele

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.În ultimii ani inginerii constructori au fost de mai multe ori nevoiți să refacă planurile autostrăzilor numai pentru a ocoli locuințele elfilor. De asemeni, edilii primului mall au avut grijă să monteze cablurile electrice și alte instalații subterane cât mai departe de presupusele sălașuri ale gnomilor și feelor. Cuplurile care plănuiesc să-și ridice o casă apelează și ele la persoane cu percepții extrasenzoriale, pentru a se asigura că locul nu este deja ocupat... În Islanda aceste precauții nu sunt privite ca excentricități, ci ca simple precauții.

„Alături de  noi trăiesc nenumărate creaturi nevăzute, care folosesc ca porți de trecere în lumea lor eterică pietre și stânci mai mari din lumea noastră fizică”, spune Brynjolfur Snorrason, fermierul clarvăzător specializat în indicarea zonelor locuite de „poporul ascuns”( huldu folk). El este adeseori consultat de antreprenorii de construcții care nu vor să intre în conflict cu micuții lor vecini supranaturali.

„Poate este o țară mai deosebită”, spune Arni Bjornsson, șeful departamentului de studii etnologice de la Muzeul Național al Islandei. „Chiar și cei mai sceptici ingineri, care susțin că nu cred în superstiții, preferă să ocolească movilele și pietrele despre care clarvăzătorii spun că sunt locuite de elfi, decât să le distrugă și să riște astfel să-i supere pe cei nevăzuți.”

La începutul anului 1999, de pildă, Agenția pentru construcția drumurilor din Islanda a trebuit să modifice proiectul inițial al unei noi șosele ce pornea de la Reykjavik, după ce a avut loc un protest al locuitorilor zonei, pentru că traseul ar fi deranjat locuința unor elfi de sub o stâncă.

„Câtă vreme oamenii sunt convinși de realitatea lumilor subtile și a elfilor, noi căutăm să respectăm credințele tuturor”, a spus Viktor Ingolfsson, un oficial de la Administrația drumurilor publice. „Dacă aceasta presupune să ocolim o piatră a elfilor, ne acomodăm la această cerință.”

Constructorii de drumuri țin cont de aceste indicații ale clarvăzătorilor și datorită faptului că s-au convins de mai multe ori de efectele nefaste pe care le are încălcarea lor. Sunt binecunoscute cazurile de defectare a mașinilor și echipamentelor de construcții sau de îmbolnăvire subită a celor care au mutat în mod brutal pietre ale elfilor.

„Pentru cei mai mulți oameni, poporul ascuns este plin de blândețe”, explică Magnus Skarphedinsson, profesor la Școala de Studii Elfice și expert în Elfi. „ Dar dacă sunt agresați, este posibil să se petreacă lucruri mai puțin plăcute. Fie că proiectul va costa foarte mult, fie că unii muncitori se îmbolnăvesc. Așa că nu e recomandat să-i superi pe elfi.”

Au susținere la nivel prezidențial

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Fosta președintă a Islandei (în perioada 1980- 1996), Vigdis Finnbogadottir, nu exclude nici ea prezența ființelor subtile pe harta invizibilă a țării sale. Cu multă diplomație, ea aduce un argument imbatabil: „ Nu am văzut elfi și nici ființe invizibile. Nu am întâlnit încă o fantomă, deși am auzit adesea vorbindu-se despre ele. Acest gen de credință nu mai există în Franța sau în Spania, pentru că acestea sunt țări catolice. Catolicismul este atât de puternic, încât nu mai lasă loc pentru alte credințe. În Evul Mediu, islandezii au adaptat catolicismul pentru a se potrivi cu moștenirea lor păgână și au continuat să spună povești despre ființe supranaturale, elfi și fantome. Existența elfilor, a fantomelor, a extratereștrilor și a vieții de după moarte nu a fost niciodată dovedită. Este la fel ca și în cazul lui Dumnezeu. Nimeni nu a dovedit că El există, dar nici contrariul.”

Actualul președinte al Islandei, Olafur Ragnar Grimsson, are și el o explicație a prezenței poporului ascuns: puternicul sentiment al singurătății și al izolării, caracteristic islandezilor. „Islandezii au fost întotdeauna puțini la număr, de aceea în timpurile străvechi ei și-au dublat numărul cu personaje invizibile din legendele cu elfi și zâne”, a afirmat el într-un interviu acordat la reședința prezidențială de la Bessastadir.

Paranormalul e la el acasă

În fiecare țară există mediumi, clarvăzători și susținători ai fenomenelor paranormale, precum și publicații de profil, instituții care studiază științific aceste domenii. Islanda este însă țara în care paranormalul și invizibilul se află la ele acasă. Foarte multe persoane văd și comunică fără nici o greutate cu elfi, cu îngeri sau cu fantome ale persoanelor decedate.

Clarvăzătoarea Erla Stefansdottir explică esența acestui fenomen: „Oamenii consideră că e absolut firesc să călătorească dintr-o țară în alta și să cunoască alte popoare. Dar li se pare ciudat să exploreze dimensiunile subtile și diferitele planuri pe care existăm ca ființe. Structura noastră seamănă cu cea a cepei, este stratificată. Învelișurile devin tot mai subțiri pe măsură ce te apropii de nucleu. Iar omul devine din ce în ce mai frumos, cu cât îl cunoști mai în profunzime.

Întâi vedem corpul fizic și aura sa, culorile emoțiilor și atitudinea socială. Aceste straturi formează personalitatea, în spatele căreia se ascunde sufletul. Iar dincolo de suflet se află cea mai intimă structură a omului, Sinele, „izvorul memoriei”. Acesta este nucleul ființei umane, acea părticică din Soarele Divin.

Dacă toate aceste elemente sunt conectate, noi atingem perfecțiunea și devenim una cu Dumnezeu. Devenim mai luminoși decât cea mai strălucitoare lumină electrică.”

Cine sunt elfii?

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Creaturi fantastice din mitologia germană, elfii au supraviețuit în folclorul nord-european. Se consideră că la origine erau o rasă de zei ai naturii și ai fertilității. Sunt înfățișați ca femei și bărbați tineri, de înălțime mică, foarte frumoși. Sălășluiesc în păduri, în alte locuri din natură, sub pământ, în izvoare sau pârâuri. Ei trăiesc mai mult în comparație cu oamenii, nu îmbătrânesc niciodată și a uputeri magice.

În mitologia scandinavă sunt cunoscuți elfii luminoși care trăiesc în al treilea cer, cei întunecați și elfii negri. Aceștia din urmă sunt fierari pricepuți, iar în mitologia germană sunt confundați cu piticii. Un exemplu de astfel de elfi cunoscători ai artei transmutării și a prelucrării metalelor sunt nibelungii.

Elfii din mitologia scandinavă au supraviețuit în special în varianta unor femei strălucitor de frumoase, care viețuiesc în pădure, conduse de un rege-elf. Se spune că pot fi văzute noaptea, dansând prin poieni. Dansurile feelor lasă în iarbă urme circulare, care sunt adeseori asimilate cu cercurile din lanuri. Dacă un om privește dansul lor, timpul se comprimă atât de mult încât anii devin ore. Acest fenomen se reflectă și în lucrarea „Stăpânul inelelor” a lui Tolkien, atunci când personajele plecate în căutarea inelului ajung în Regatul Elfilor, Lothlorien, și constată că acolo timpul se scurge mult mai încet decât în lumea fizică. De altfel, personajele elfi ale lui Tolkien sunt inspirate din mitologia scandinavă și celtică.

Mărturii

Brynjolfur Snorrason (fermier și vindecător)

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.„ Când eram copil, obișnuiam să mă joc cu elfii și cu ...spiritele celor trecuți Dincolo. Eram diferit de cei de vârsta mea, așa că nu prea vorbeam despre asta. Și copiii mei se simt grozav împreună cu ființele invizibile.Unul dintre ei se joacă mereu cu frățiorul lui geamăn care a murit. Îi pot vedea clar pe amândoi. Toți cei șase copii ai mei sunt clarvăzători. Legat de asta cred că atitudinea părinților este decisivă: dacă le spui copiilor că nu există clarviziune, această aptitudine nu se va mai dezvolta. Mi se întâmplă uneori să confund lumea aceasta cu cealaltă. Așa că, pentru orice eventualitate, ca oamenii să nu creadă că sunt nebun, soția mea îmi interzice să vorbesc în public cu entitățile invizibile. Unele dintre ele arată ca oamenii, altele sunt doar forme colorate.”

Joga Johannsdottir (maseuză)
„ Aveam 11 ani pe atunci, mă aflam pe deal, când am văzut o femeie dispărând într-o piatră. Era normal proporționată, dar nu mai înaltă decât un copil de 6 ani. N-am încercat niciodată să conving pe nimeni că ceea ce am văzut este real.”

Gudrun G. Bergmann (scriitoare și ghid turistic)
„Potrivit mediumilor, una dintre aceste două pietre reprezintă o biserică a ființelor nevăzute, iar cealaltă este o bibliotecă. Aici locuiesc creaturi străvechi. Vara trecută meditam în fața stâncii- bibliotecă. Am văzut o ființă de-o șchioapă ieșind din piatră. Arăta ca personajul Yoda din războiul stelelor, cu un cap mare, care este simbolul înțelepciunii. El este păstrătorul cunoașterii din piatră. Secretul Islandei se află în natură, o imensă carte pe care trebuie s-o descifrăm.

yogaesoteric
articol preluat din Revista Misterelor

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Misterele lumii
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !