Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 09:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Supraveghere legala


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
politicus
Novice
Novice

politicus is offline

Joined: 26 Sep 2006
Member: #102
Posts: 28
Country Flag: France
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Supraveghere legala
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 26.2.2008, 18:43 View PostDownload Post

Supraveghere legala


Operatorii de telefonie si ISPistii vor avea obligatia sa stocheze timp de 12 luni date despre convorbiri, utilizatori si trafic Internet, mai putin continutul comunicarii.
Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de informatii.

Operatorii de telecomunicatii ar putea fi obligati sa retina anumite date ale utilizatorilor, nu si continutul convorbirilor, pe care sa le puna la dispozitia unor institutii, printre care Ministerul de Interne, SRI si SIE, pentru a fi utilizate la cercetarea si descoperirea infractiunilor.

Potrivit Gardianul, datele vor fi retinute timp de 12 luni de la momentul efectuarii apelului si se refera, printre altele, la identificarea orei, duratei, tipului, sursei si destinatiei mesajului transmis. In functie de furnizorul de retea de comunicatie, telefonie fixa sau mobila, Internet, se vor retine numarul de telefonal apelantului, numele si adresa abonatului sau ale utilizatorului inregistrat, respectiv adresa Internet Protocol (IP). Obligatia defurnizare a unor astfel de date este inclusa intr-un proiect de lege aprobat, ieri, de Guvern si care va fi transmis Parlamentului spre aprobare. Proiectul de lege interzice retinerea continutului comunicarii sau informatiile consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice.

Prin datele necesare pentru identificarea destinatiei unei comunicari se intelege: in cazul serviciilor de posta electronica si telefonie prin internet - identificatorul utilizatorului sau numarul de telefon al destinatarului (sau destinatarilor) unui apel telefonic prin internet; numele si adresa (sau adresele) abonatului (sau abonatilor) sau ale utilizatorului inregistrat (sau ale utilizatorilor inregistrati) si identificatorul utilizatorului destinatar al comunicarii.

Jurnalul National informeaza ca In cazul serviciilor de acces la internet, posta electronica si telefonie prin internet, se vor monitoriza data si ora conectarii la si deconectarii de la serviciul de acces la internet, adresa IP alocata de catre furnizorul de servicii de acces la internet, precum si identificatorul abonatului sau utilizatorului inregistrat; data si ora conectarii la si deconectarii de la serviciul de posta electronica sau de telefonie prin internet.

SRI, MIRA, SIE vor transmite un raport semestrial catre Ministerul Comunicatiilor. Raportul va sintetiza cazurile solutionate la nivel de institutie, iar anual, MCTI va raporta catre Comisia Europeana statisticile elaborate in baza acestuia. Prin aceste rapoarte se intelege: numarul cazurilor in care informatiile au fost furnizate autoritatilor competente in conformitate cu prevederile proiectului delege; perioada de timp scursa intre data la care datele au fost retinute si data la care autoritatea competenta a solicita transmiterea acestor date; numarul de cazuri in care solicitarile de date nu au putut fi indeplinite.
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Antispiritualitate
   -> Piedici pe calea spirituala, Dusmanii lui Dumnezeu
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !