Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 15:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Kriya Yoga, vazuta de spiritul Maestrului spiritual Lahiri Mahasaya


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Unique
Gazda
Gazda

Unique is offline

Joined: 13 Feb 2005
Member: #2
Posts: 359
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Kriya Yoga, vazuta de spiritul Maestrului spiritual Lahiri Mahasaya
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.1.2008, 19:21 View PostDownload Post

KRIYA YOGA, VĂZUTĂ DE SPIRITUL MAESTRULUI SPIRITUAL LAHIRI MAHASAYA


LAHIRI MAHASAYA, maestru de Kriya yoga, a fost guru-l părinților celui ce va deveni mai târziu Paramahamsa Yogananda. Deși mort la puțin timp după nașterea lui Yogananda, Lahiri Mahasaya a fost primul său învățător spiritual. Mahasaya a fost primul inițiat care a răspândit în lume Kriya yoga, făcând-o accesibilă oricui, simplificând-o și descurajând vechiul model de yoghin ascet rătăcitor. El însuși era un exemplu de cap de familie ireproșabil, salariat la un birou și, în același timp, un sfânt care manifesta semne supraumane.

Prezentarea extraordinară pe care i-o face Maestrul Yogananda în cartea sa "Autobiografia unui yoghin" m-a determinat să contactez telepatic spiritul Maestrului Mahasaya, pentru a-i cere detalii despre misterioasa știință Kriya yoga. Iată răspunsul său.

KRIYA YOGA studiază filosofic și spiritual noțiunea de ENERGIE și aplicarea ei pentru dezvoltarea armonioasă a trupului, psihicului și corpului energetic al practicantului yoghin.

Cel ce studiază și practică Kriya yoga este un foarte bun cunoscător al tehnicilor de energizare rapidă a corpului, în toate mediile și planele. De aceea, Kriya yoga se mai numește "YOGA TEHNICII FOCULUI RAPID ȘI INTENS CARE ARDE TOATE IMPURITĂȚILE DIN CORPUL YOGHINULUI". Înțelegem prin aceasta în primul rând o energizare deosebit de puternică a lui Manipura chakra.

Yoghinul trebuie să fie foarte bine odihnit, cu mentalul aerisit, nestresat, limpede și cu o stare psihologică bună. Să nu execute în condiții de tumult sufletesc ! Kriya yoga se realizează în condiții de liniște, fără a forța corpul. Totul să decurgă liber, ușor, normal, odihnitor, cu calm și răbdare, fără efort fizic. Numai astfel, în liniștea necesară purificării corpului energetic, se pot desfunda toate blocajele încă existente în trup.

În ședința de Kriya yoga se începe cu programul de încălzire a chakrelor, executând de 3-4 ori fiecare asană, urmat de o relaxare de 10 minute. Se revine în poziția de lucru și se începe programul pentru Manipura chakra. În fiecare zi se adaugă câte o tehnică nouă, în ordinea predată, dar se execută și cele precedente

ZECE TEHNICI PENTRU MANIPURA CHAKRA

1.   În picioare, brațele pe lângă corp, picioarele apropiate, privirea înainte pe direcția orizontală. Se dau ochii peste cap fără mișcarea capului, privind în Ajna. Respirație liberă, se stă cât permite organismul. Când ochii obosesc, se închid și se rămâne în aceeași poziție până când corpul se liniștește. Se constată o energizare puternică în Ajna, care pregătește trecerea energiei cosmice către Manipura.

2.   Privirea înainte, picioarele desfăcute, mâinile pe șolduri. Se privește pe rând fiecare șold, cu întoarcerea moderată a capului de câte 50 ori la stânga și la dreapta. Urmează o conștientizare a efectelor timp de câteva minute cu ochii închiși. Este posibil să se ajungă la vederea părții eterice a aurei (cenușie - deschisă, cu nuanțe de violet).

3.   În picioare, brațele pe lângă corp, picioarele apropiate. Se inspiră odată cu ridicarea pe vârfurile picioarelor și ridicarea mâinilor, privirea în tavan. Se stă așa cât mai mult posibil. Se revine cu tălpile pe podea, expirând. După expirarea completă, se apleacă corpul în față, cu brațele atârnând liber în jos, ținând plămânii goliți de aer. Se menține poziția cât este posibil, apoi se revine la verticală prin inspirație. Se reia respirația normală timp de 2-3 minute, pentru liniștirea corpului.

4.   Așezat pe podea, genunchiul stâng ridicat, piciorul drept întins. Mâna stângă pe genunchiul stâng, mâna dreaptă pe genunchiul drept. Privirea liberă până la începerea mișcărilor. Se presează cu mâna genunchiul stâng pentru a ajunge cu el pe podea și, în același timp, se ridică cu mâna dreaptă genunchiul drept pentru a-l aduce în poziția flexată în care a fost piciorul stâng. Se stă așa câteva secunde și se reia poziția inițială. După alte câteva secunde se repetă cea de-a doua poziție. Și tot așa, alternativ, cu mișcări lente, se execută de mai multe ori. Privirea urmărește genunchiul care se ridică. La sfârșit, corpul se odihnește câteva secunde în poziția culcat.

5.   Poziția culcat, cu fața în sus. Mâinile pe burtă, mai jos de buric, în zona Manipura. Se ridică trunchiul, apăsând cu mâinile pe burtă și strângând genunchii la piept, pe inspirație. Când se ajunge în poziția de echilibru, se reține aerul câteva secunde, apoi se expiră lent, revenind la orizontală. Odihnă 1-2 minute, apoi se reia asana. Nu se va forța trupul ! Va fi mai greu la început, dar exersând mușchii, va deveni treptat mai ușor.

6.   În genunchi, brațele pe lângă corp. Se lasă ușor trunchiul pe spate până se apucă gleznele cu mâinile (DANDASANA). Se răsucește trunchiul către stânga, ridicând vertical mâna dreaptă și întorcând fața către stânga. Respirație liberă, se stă cât permite corpul. Se revine cu ambele mâini pe glezne, apoi se întoarce trunchiul spre dreapta, privind spre dreapta. Se stă cât este posibil și se revine în poziția inițială. Se întinde corpul la podea pentru o scurtă relaxare, abia apoi putându-se relua exercițiul. În postură, palma se orientează în aceeași parte ca și fața. Atenție, exercițiul solicită puternic coloana vertebrală, dar energizează extraordinar de puternic Manipura !

7.   EXERCIȚIUL FOCULUI NESTINS, DE-A PURURI PURIFICATOR

Yoghinul își imaginează că trupul său este o flacără care arde și purifică totul în interiorul său. Va sta culcat cu fața în sus și cu ochii închiși. Considerând că acest foc vine din spațiu, îl va purta de la tălpile picioarelor până în creștet, ca un șuvoi neîntrerupt, care-i va mătura tot corpul dintr-o dată, de jos în sus. Apoi, va menține căldura focului în creștet și va scoate conștient această căldură prin fontanelă, pentru a o trimite în spațiul cosmic.

În continuare își va imagina că are o bucată de jar fierbinte sub buric, în Manipura. Acest jar trebuie să-i dea o căldură imensă în această zonă. Va purta această căldură sub formă de disc, care se mărește la nesfârșit, acoperindu-i întregul corp, făcându-l pe yoghin deosebit de ușor și imaginându-și că se ridică în aer și arde ca o farfurie zburătoare. Se va plimba ca o flacără rotundă de jur-împrejurul său, cât mai sus și cât mai departe, repetând lent, rar și conștient cuvintele : "EU SUNT FOCUL ETERN CARE PURIFICĂ TOTUL". Încet, încet va reveni în planul corpului său fizic și își va odihni mentalul, nemaigândindu-se la nimic câteva minute, dar lăsându-și corpul să ardă încins ca o flacără.

După odihnă, își va imagina că scoate bucata de jar de sub buric și o trimite în spațiul cosmic. Va aștepta câteva minute să-i treacă senzația de încins.

8.   EXERCIȚIUL FLĂCĂRII ETERNE CARE LUMINEAZĂ MINTEA UNUI KRIYA YOGHIN AVANSAT

Într-o poziție de meditație, ochii închiși, corpul relaxat, mâinile pe genunchi. Kriya yoghinul își va imagina că în Ajna chakra, în zona dintre frunte și creierul mic, se află flacăra unei lumânări care-i luminează creierul. Va încerca să vadă cu cel de-al treilea ochi la lumina acestei lumânări tot ce se întâmplă în creierul său, începând cu zona din dreptul ochilor. Își va citi toate impresiile de pe retină și din toate zonele creierului. Își va urmări funcționarea capilarelor, își va controla starea nadis-urilor (canalelor energetice). Își va studia zona superioară a creierului, aspectul fontanelei, și va decide cam câtă muncă îi mai trebuie pentru "străpungerea" fontanelei. Aceste exercițiu este pregătitor pentru declanșarea energiei Kundalini.

OBSERVAȚIE: Aceste exerciții sunt complicate și riscante, dar kriya yoghinul va persevera și îl va chema pe maestru dacă are vreo problemă, pentru a-l proteja de accidente. "YOGA FOCULUI" poate pârjoli totul dacă discipolul nu este sub supravegherea maestrului. Nu este permisă nici o imprudență. Se lucrează cu energii foarte rafinate și puternice. Practicantul se va ridica cu mult peste nivelul biologic al celor din jurul său.

Foarte mare atenție mai ales la ultimile exerciții, care operează cu energii calorice periculoase pentru imprudenți !

9.   PROGRAMUL DE DIRIJARE A ENERGIEI CALORICE PRIN ÎNTREGUL CORP ȘI EXTINDEREA SA DE JUR-ÎMPREJUR SUB FORMĂ DE SFERĂ ENERGETICĂ

Întins comod în pat sau pe podea, fără curenți de aer în cameră, ochii închiși. Se plasează mental un glob de foc în Manipura chakra, se extinde acest glob de foc sub forma unui canal de foc, ce se întinde până la degetele piciorului stâng. Se transformă tot piciorul, de jos în sus, într-un mulaj de foc ce reconstituie forma sa naturală. Se ridică acest foc în sus, cuprinzând partea stângă a zonei genitale, a abdomenului, a toracelui, până la umăr. Se oprește în umăr. Acum se plasează o bilă de foc în zona degetelor mâinii stângi și se extinde focul, formând de jos în sus un mulaj al mâinii stângi, care întâlnește globul de foc din umărul stâng.

DE REȚINUT: Acest glob nu este alb-argintiu, ci alb spre galben, ca focul natural, dar să nu i se dea nuanțe roșcate, fiindcă ar fi prea periculos !

Se plasează un nou glob de foc în degetele piciorului drept și se continuă procedeul până se ajunge la umărul drept.

Apoi se va face un efort de imaginație pentru acumularea focului din picioare, mâini și trunchi, și concentrarea lui în zona gâtului. Această energie imensă va trece prin gât și va cuprinde întregul cap.

MARE GRIJĂ ! Imaginația să nu depășească anumite limite ! Nu este un foc rece, ci cald. De unii s-a ales scrumul lucrând nesupravegheați și făcând pe sportivii !

Se menține focul în tot corpul, privindu-l în fiecare colțișor al său, iar apoi îl vei stinge, întunecându-ți toate zonele corpului pe traseul inițial, de jos în sus. După ce ți-ai întunecat tot corpul vei simți o liniște neobișnuit de plăcută de jos în sus, mai ales în creier.

Nu te vei mai gândi la nimic câteva minute, dar vei rămâne treaz. Să nu adormi, este pericol de complicații psihologice !

10.  DECLANȘAREA ENERGIEI KUNDALINI PRIN PRIMA TEHNICĂ DE KRIYA YOGA

Culcat la orizontală, pe podea sau un pat tare, cât mai comod și relaxat, cu ochii închiși. Se plasează mental un glob de foc nu prea fierbinte, de culoare alb-gălbui, puțin roz, în ultima vertebră sacrală. Acest glob de foc reprezintă un șarpe de foc, strâns înfășurat, ca un ghem. Capul său privește în sus pe canalul măduvei spinării. Îi vei permite să urce lent pe acest canal, luminându-l și încălzindu-l ușor. Lasă șarpele să urce lent, nu-l forța, căci devine periculos și mușcă ! Condu-l cu mintea, trage-l în sus, căci îi va fi tot mai greu să urce. Trage-l, până ajungi cu el în partea de sus a craniului și lipește-i fruntea de cutia craniană, în zona fontanelei. Ține-l în tine cât mai mult posibil, fără efort, prietenește.

Vei vedea că din globul de foc inițial a început să urce o energie deosebit de puternică, ce îți va inunda măduva și se va extinde în tot corpul. Las-o să-și facă capriciile, nu te teme, dacă o lași în pace, la fel ca și șarpele, nu te va mușca. Stai liniștit și primește-o cu răbdare ! Treptat, va slăbi și vei reuși să-ți revii la starea dinainte.

Aceasta este cea mai ușoară și mai lentă metodă pentru deblocarea lui Kundalini Shakti din culcușul său.



MAESTRUL BABAJI - PROGRAME


PROGRAM PENTRU CLARVIZIUNE

1.  Rostogolirea capului în jurul axului vertical în sens antiorar de 50 de ori. Odihnă un minut. Apoi, în sens orar de încă 50 de ori. Odihnă un minut.

2.  Mișcarea ochilor stânga-dreapta de 50 de ori.

3.  Aplecarea capului lateral de 50 de ori.

4.  Mișcarea ochilor sus-jos de 50 de ori.

5.  Rotirea ochilor de 50 de ori în fiecare sens.

6.  Privești vârful nasului și ridici privirea cu ochii încrucișați până la baza nasului și înapoi de 50 de ori.

7.  Trikonasana (Triunghiul)

8.  Garudasana (Vulturul)

9.  Bhujangasana (Cobra), privind pe rând câte un călcâi.

10.  Talasana (Arborele), cu privirea în tavan, fără contracția anusului.

11.  Oricare tehnică de pranayama


PROGRAM PENTRU SWADISTHANA CHAKRA, pentru dedublări (eterizări)

1.  Bhujangasana (Cobra) pe coate, cu privirea mult în tavan, numeri până la 50. La toate asanele respirația este liberă.

2.   Dhanurasana (Arcul), stai cât poți.

3.   Friptinasana. Stai pe burtă cu picioarele foarte depărtate, te ridici și te apleci în spate până atingi podeaua cu mâinile. E nevoie și de ajutorul altei persoane.

4.   Din poziție ghemuit te lași pe spate, sprijinind mâinile pe podea.


PROGRAM PENTRU MANIPURA CHAKRA

1.   Matsyasana (Peștele). Așezat cu picioarele întinse pe podea, aplecare pe spate cu sprijin pe coate și bombarea toracelui.

2.   Dandasana (Bastonul). În genunchi, te lași pe spate cu sprijin în mâinile întinse pe călcâie.


PROGRAM PENTRU VISHUDDHA CHAKRA

1.   Rostogolirea capului

2.   Așezat pe scaun, apleci capul înapoi și te sprijini cu ceafa pe spătar. Stai cât poți, cu ochii închiși, cauți să meditezi la Abisul Cosmic.

3.   Așezat pe scaun, spatele drept, bărbia în piept, stai cât poți, nu gândești la nimic.


sursa: http://www.spiritus.ro
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dumnezeu este UNIC !
Back to top See my Info
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Atentie totusi !
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 28.1.2008, 19:35 View PostDownload Post

Unique @ Mon 28 Jan, 2008 18:21 wrote:
KRIYA YOGA, VĂZUTĂ DE SPIRITUL MAESTRULUI SPIRITUAL LAHIRI MAHASAYA


Ar trebui precizat ca aceste tehnici nu sunt recomandate profanilor, ci doar acelor practicanti yoga ce au trecut de faza de incepatori, avand un grad mai avansat de practica spirituala. Yoga practicata fara maestru spiritual autentic si fara indrumare spirituala adecvata poate fi periculoasa.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Unique
Gazda
Gazda

Unique is offline

Joined: 13 Feb 2005
Member: #2
Posts: 359
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Re: Atentie totusi !
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 29.2.2008, 08:25 View PostDownload Post

Acustic @ 28.1.2008, 18:35 wrote:
Ar trebui precizat ca aceste tehnici nu sunt recomandate profanilor, ci doar acelor practicanti yoga ce au trecut de faza de incepatori, avand un grad mai avansat de practica spirituala. Yoga practicata fara maestru spiritual autentic si fara indrumare spirituala adecvata poate fi periculoasa.

Orice precizare e binevenita caci aici pe forumul Unique este un loc al perfectionarii si nu neaparat al expunerii "adevarurilor absolute".  roll  thumbs
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dumnezeu este UNIC !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Yoga
   -> Yoga, KRIYA YOGA
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 3 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !