Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 25.2.2021, 08:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Fraternitatea Albă Universală


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Unique
Gazda
Gazda

Unique is offline

Joined: 13 Feb 2005
Member: #2
Posts: 359
Country Flag: Romania
Style: subSilver (77)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Fraternitatea Albă Universală
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.6.2005, 07:38 View PostDownload Post

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
,,FRATERNITATEA ALBĂ UNIVERSALĂ" - site -


,FRATERNITATEA ALBĂ UNIVERSALĂ"
din ROMÂNIA


Asociatia ,,Fraternitatea Albã Universal㔠din România este o asociatie culturalã, fãrã scop lucrativ, apoliticã,  independentã, având ca scop studiul si promovarea ideilor filozofiei universale, luându-l ca reprezentant pe Omraam Mikhaël Aïvanhov, a cãrui filozofie are in centrul sãu omul si desãvârsirea sa, în armonie cu  societatea  si mediul înconjurãtor (art. 6 - statutul asociatiei).

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
   În cadrul denumirii asociatiei, cuvântul ,,Alb㔠se referã la culoarea albã ca sintezã a tuturor culorilor si nu la culoarea pielii, proprii unei anumite rase umane.
   În acest context, fraternitatea albã universalã se referã la toti oamenii, fãrã deosebire de rasã, nationalitate, religie sau sex (art. 2 - statutul asociatiei).

Asociatia are personalitate juridicã si a fost înfiintatã la data de 21 martie 2002.

Ea este singura asociatie din România, recunoscutã oficial si încadratã în miscarea internationalã similarã.

Omraam  Mikhaël  Aïvanhov - filozof si pedagog francez de origine bulgarã, 1900 - 1986.  

Relatii se pot obtine scriind la adresa (e-mail):   fau_ro@yahoo.com
 
În momentul în care va exista posibilitatea închirierii unei cãsute postale, vom pune la dispozitia celor interesati si aceastã posibilitate de contact.

SIGLA  FRATERNITÃTII  ALBE  UNIVERSALE

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

 

       Aceastã siglã reprezintã o nouã formã a semnului astrologic al Vãrsãtorului(,,vãrsãtorul de apã"), anuntând Epoca Vãrsãtorului. Aceastã nouã epocã aduce noi curente de universalitate, de fraternitate, de unitate; ea va fi cea a cunoasterii trãite.

       Simbolul Vãrsãtorului  este un bãtrân care varsã apã dintr-un vas. Acest bãtrân reprezintã întelepciunea care varsã apa vietii. În mitologie regãsim Vãrsãtorul sub trãsãturile lui Ganimede, paharnicul zeilor. (A se vedea în legãturã cu aceasta, conferinta: ,,Epoca Vãrsãtorului", volumul 5 din Opere Complete de Omraam Mikhael Aivanhov si ,,Cele 12 munci ale lui Hercule", volumul 8)

       Cercul  simbolizeazã soarele, sursa luminii, cãldurii si vietii. Soarele este patronul Leului, opus semnului Vãrsãtorului în Zodiac. Leul este emblema regilor, simbolul regalitãtii. În consecintã, soarele ne aratã cã noua epocã ne va aduce lumina, cãldura, viata sub forma unei noi religii solare si universale, a unei fraternitãti, cu alte cuvinte, sub forma întelepciunii, a iubirii si a unor comportamente noi. Consecinta este realizarea împãrãtiei divine pe pãmânt, o nouã Epocã de Aur pentru omenire, o fraternitate universalã, aplicarea marilor adevaruri, principii aflate în toate marile religii. Soarele simbolizeazã noul rege, pe Hristos, care a spus: "Eu sunt Lumina lumii". (A se vedea: ,,Splendorile lui Tiferet", volumul 10).

       Cercul  mai este si simbolul unitatii, al armoniei (al sinarhiei). El mai poate reprezenta si filozofia unitãtii. (A se vedea: ,,Unitate si multiplicitate", volumul 12)

       Ancora  (de culoare albastrã: a cerului, a spiritului, a spiritualitãtii …) este simbolul credintei care se leagã de înaltul ideal solar, de sursa vietii, ea însãsi simbolizând si speranta care ne leagã de lumea divinã. (A se vedea: Evrei 6;19-20). Ea este simbolul navigatorilor care  cãlãtoresc pe apele oceanului vietii.
 
       Apa  reprezintã un izvor care revarsã noua sa viatã, puritatea, limpezimea, forta. Semnul Vãrsãtorului fiind un semn de aer, ne indicã faptul ca aceasta apã este de naturã subtilã, spiritualã. Împreunã cu focul soarelui, ea permite dezvoltarea armonioasã a fiintelor, aducându-le a doua nastere. "De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre în împãrãtia lui Dumnezeu”. (A se vedea:Ioan 3:5, ,,A doua nastere" volumul 1 si "Misterele lui Iesod, ciclu de conferinte asupra puritãtii, volumul 7)

       Mâinile  ne învatã noua filozofie a daruirii. (A se vedea: ,,Paneuritmia" Maestrului Peter Deunov, conferinta ,,A da si a lua" a Maestrului Omraam Mikhael Aivanhov). Este simbolul generozitãtii, al întrajutorarii fraterne, al actiunii, al sârguintei, al lucrului ce trebuie facut.
 
       Sfoara  este o legaturã cu sursa vietii. Ea conduce la notiunea de lant. (A se vedea conferintele: ,,Lantul viu al fraternitatii", ,,Înaltul ideal")
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dumnezeu este UNIC !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Școli și orientări spirituale contemporane si Anunturi cu tematica ezoterica si grupuri spirituale, Școli și grupări spirituale din România
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !