Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 14:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Capitolul 137. Vol. V. Principii ale cetății eseniene reorganizate


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 137. Vol. V. Principii ale cetății eseniene reorganizate
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 6.4.2008, 01:32 View PostDownload Post

Capitolul 137. Vol. V. Principii ale cetății eseniene reorganizate


MAREA EVANGHELIE A LUI IOAN de Jakob Lorber


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
1. (Domnul): „Din toate acestea poți acum să înțelegi că până la urmă totul va fi – și chiar trebuie să fie – dezvăluit în lumea de dincolo, pentru ca nenumăratele grupuri de spirite să poată exista. Întrebarea care apare este: cum se va simți oare în lumea de dincolo pământeanul care, din cauza faptelor sale fals ‘miraculoase’, și-a câștigat deja o reputație nemaipomenit㠖 știut fiind că, până la urmă în lumea de dincolo, se va putea vedea foarte bine că, de fapt, toate minunile ce au fost făptuite de el au fost în realitate o mare înșelătorie. Chiar dacă înșelătoria sa a fost bine intenționată, să nu uităm că ea a fost totuși scump plătită, fiind vândută cumpărătorului cel naiv și orb  pe mulți bani, ca fiind o marfă autentică!

2. Exact la fel a fost și cu ‘învierile’ voastre de până acum, mai ales cu acelea ale copiilor. ‘Învierile’ voastre lunare și publice, din încăperile subterane de genul catacombelor, sunt o înșelătorie prea mare pentru a mai vorbi despre ele – căci trebuia să aveți niște oameni plătiți care, o dată pe lună, trebuiau să se prefacă a fi morți. Ei trebuiau să stea întinși și nemișcați în sicrie așteptând comanda voastră, sub privirile mai multor spectatori orbi. Apoi ei trebuiau să se ridice și să se furișeze de acolo, pentru a nu putea fi întrebați de nici unul dintre numeroșii spectatori și admiratori uluiți cum se simt sau care le este numele și locul de baștină.

3. Această înșelătorie este mult prea ordinară pentru a merita să vorbim despre ea; dar pentru că, prin aceasta, mulți au fost convinși să vă încredințeze preaiubitul lor copil mort spre a-l reînvia, o vom aborda totuși, întrucât ea vă va aduce și în lumea de dincolo mari necazuri.

4. Dar, după cum spuneam, acum Eu o voi lua pe umerii Mei și voi îndrepta în felul acesta de dragul vostru tot ceea ce ați făcut până acum. Pe viitor însă, vă spun ferm că nimic din toate astea  nu trebuie să mai apară în cetatea voastră. Nu trebuie să mai rămână nici cea mai mică urmă, nici măcar o rămășiță de înșelăciune, cu nici un preț, dacă vreți cu adevărat ca Eu să rămân întru spirit cu voi și în voi până la sfârșitul vremurilor acestui pământ.

5. Știind toate acestea trebuie ca de acum înainte în cetatea voastră să domnească iubirea, bunăvoința, bunul simț și adevărul desăvârșit, fără nici o minciună, și atunci puteți fi siguri că ea va dăinui. Chiar dacă gruparea voastră va mai fi prigonită din când în când de către cei răi, ipocriți, defăimători, invidioși și întunecați, aceștia nu-i vor mai putea face nici un rău!

6. Totuși, este bine să știți că școala voastră nu va mai dăinui mult în acest ținut și nici învățătura Mea, căci această țară va fi până la urmă strivită de păgânii cei mai întunecați. În viitor, undeva în Europa, toți cei care cred cu o tărie de nezdruncinat în numele Meu vor avea un mare sediu principal, iar voi veți răspândi noua Mea învățătură în întreaga lume, fiind prețuiți de unii conducători, iar de alții, doar tolerați. Doar puțini vor fi aceia care, orbi fiind la adevărul propovăduit de voi, vă vor alunga dincolo de granițele împărăției lor. Iar cei care totuși o vor face, vor primi o răsplată pe măsură, de care nu vor scăpa prea ușor. Trebuie să știți că atunci, la rândul lor, acele împărății care vă vor prigoni nu vor fi deloc înfloritoare.

7. Acesta este darul divin cu care vă binecuvântez acum, pentru ca să rămâneți întotdeauna niște adevărați ziditori, ce vor fi inspirați de Dumnezeu Tatăl, iar acea împărăție în care până la urmă veți fi întâmpinați cu iubire și prețuire să aibă o temelie trainică. Eu nu vreau să fac din voi doar niște vindecători de trupuri, ci niște mari meșteri care, din nestematele sufletului lor trezit, să ridice cele mai trainice zidiri ale noului Ierusalim ceresc. Acest nou oraș va lua ființă în viitor undeva în Europa și se va înălța fără oprire, din ce în ce mai sus devenind un loc ales care va influența tot Pământul.

   PASAJELE CARE URMEAZĂ CONȚIN FĂRĂ ÎNDOIALĂ UNELE PROFEȚII PE CARE IISUS LE-A FĂCUT PENTRU VIITOR. VĂ SFĂTUIM TOCMAI DE ACEEA SĂ LE STUDIAȚI CU FOARTE MARE ATENȚIE ȘI VEȚI DESCOPERI CU UIMIRE CĂ MAJORITATEA ASPECTELOR LA CARE IISUS SE REFERĂ ÎN CELE CE URMEAZĂ SE PETREC DEJA ȘI POATE CHIAR SE VOR PETRECE ÎN CADRUL ACESTEI ȘCOLI SPIRITUALE (MISA). CINE ARE URECHI DE AUZIT SĂ AUDĂ. ESTE TOCMAI DE ACEEA IMPORTANT SĂ LUĂM AMINTE LA AVERTISMENTELE SALE.

8. Voi veți fi în viitor zidarii și constructorii Mei pe deplin liberi, iar Eu vreau ca cetatea Mea (NOTA 1) să fie zidită din nestematele adevărurilor și a revelațiilor divine cele mai rezistente. Veți înțelege atunci cu ușurință, voi toți, împreună cu tine, prietene Roclus, că pentru aceasta nu se pot folosi var, nisip și cărămidă, adică minciuni și înșelătorii, care nu durează veșnic. Doar adevărul cel adevărat, divin, curat și fără de prihană reprezintă diamantul care poate să înfrunte eternitatea, fără să fie știrbit în vreun fel.

9. Atunci în viitor mulți dintre voi veți fi de nenumărate ori ispitiți să procedați altfel decât simțiți; dar voi trebuie să nu vă lăsați ademeniți. Totodată este necesar să vegheați și să nu amăgiți pe nimeni, căci, prin tot ceea ce veți fi și veți face atunci (în viitor) trebuie să răzbată adevărul deplin; procedând în felul acesta, veți avea parte mereu de grația, puterea și înțelepciunea Mea care vă va inspira odată cu ajutorul care vă va veni de la TATĂL CERESC (DUMNEZEU).

10. Știind toate acestea, luați aminte ca să nu promiteți niciodată cuiva un lucru pe care să nu-l puteți îndeplini sau pe care apoi să nu vreți să-l mai faceți, din anumite motive, mai târziu (este evident că aici Iisus se referă la ceea ce va fi atunci în viitor); căci, adevărat vă spun vouă: nimic nu este mai amarnic și mai supărător pentru un om decât să nu-și respecte o făgăduială solemnă pe care a făcut-o! Dacă unor oameni nu li s-ar fi promis sprijinul, atunci ei nu s-ar fi bazat pe acea promisiune și ar fi făcut altceva, care să le asigure ajutorul. Însă pentru că ei s-au bazat pe acea făgăduință solemnă, care ulterior nu a fost respectată, ei pot deveni disperați, triști și dezamăgiți, blestemându-i din cauza dezamăgirii provocate pe aceia care prin promisiunea lor nerespectată au adus această mare nenorocire asupra lor.

11. Luați aminte căci de acum înainte atât în prezent, cât și în viitor trebuie să îndepliniți tot ceea ce veți făgădui în mod solemn cuiva chiar cu prețul vieții voastre pământești, altfel Eu nu voi putea rămâne în cetatea (este evident că aici IISUS se referă la orașul NOULUI IERUSALIM) voastră! Chibzuiți bine cine este ACELA care vă dă acum această poruncă! El este Domnul cel etern a tot ceea ce trăiește și moare; și luați aminte căci dacă Eu nu pedepsesc toate greșelile din această lume, pe aceasta (care constă în faptul că un om îi promite altuia solemn ceva, dar, după aceea dintr-un motiv meschin, mârșav sau egoist, nu își respectă promisiunea făcută) cu siguranță o voi pedepsi!

12. Dacă, spre exemplu, nu-i vei da leafa promisă aceluia care îți face un serviciu, comiți un păcat mai mare decât dacă furi de la cineva! În cazul în care el a fost leneș și și-a făcut munca prost, poți să-i atragi ferm atenția asupra acestui fapt și chiar să-i spui că pe viitor, dacă nu-și va face treaba cu hărnicie, nu va mai primi aceeași leafă; însă chiar pentru munca făcută cu trândăvie (de mântuială) trebuie să-ți respecți promisiunea făcută, pentru ca el să simtă că în tine este prezent și activ spiritul dreptății și al adevărului!

13. Tocmai din acest motiv Eu vă ajut acum să înviați cu adevărat cei o sută șapte copii morți, pentru ca să nu apăreți că sunteți niște mincinoși, niște oameni lipsiți de cuvânt față de cei cărora le-ați promis învierea odraslelor lor dragi; dar de acum înainte, va trebui să vă abțineți! Căci tot ceea ce veți face de acum înainte împotriva acestui sfat al Meu, care este atât de ușor de urmat, va aduce întotdeauna roade foarte rele.

14. Vi se pare prea greu? Căci văd că ești cam gânditor! Spune-Mi deschis dacă ai ceva de obiectat! Acum când încă suntem împreună, mai putem discuta, ceea ce pe viitor va fi mult mai greu, pentru că nu ne vom mai întâlni prea curând! Vorbește-Mi, dacă ceva nu-ți este clar te ascult!“

NOTA 1. Noul IERUSALIM este orașul despre care IISUS face aici profeții că va fi construit undeva în EUROPA. Este important să ne amintim că și profețiile deja faimoase ale indianului SUNDAR SINGH vorbesc despre faptul că NOUL IERUSALIM va fi construit în ROMÂNIA și el va fi acolo unde se află acum orașul BUCUREȘTI. În cazul celebrului clarvăzător și profet PETRACHE LUPU atunci când acestuia i-a apărut în câteva dăți un misterios mesager din lumea de dincolo pe care PETRACHE LUPU l-a numit „MOȘUL”, acesta l-a anunțat (pe PETRACHE LUPU) că pe teritoriul ROMÂNIEI va apare un foarte mare centru spiritual care va avea o influență planetară. Aceste două profeții sunt surprinzător de asemănătoare.


sursa: yogaesoteric.net
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !