Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 13:24
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Capitolul 257, vol IV. Atotcunoașterea lui Dumnezeu


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 257, vol IV. Atotcunoașterea lui Dumnezeu
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 6.4.2008, 01:55 View PostDownload Post

Capitolul 257, vol IV. Atotcunoașterea lui Dumnezeu


MAREA EVANGHELIE A LUI IOAN de Jakob Lorber


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
1. Matael și mulți alții au spus: „O, Doamne, acum într-adevăr suntem pe deplin lămuriți și nu mai avem nici o întrebare! Doamne, întreabă-ne Tu acum, căci Tu știi cel mai bine unde ne lipsește ceva!”

2. Eu am spus: „Așa ceva ar fi foarte ciudat, dacă v-aș pune Eu vouă întrebări ca și cum ar trebui să aflu ceva de la voi, când Eu știu totul și văd tot ce este în voi! Da, până și gândurile voastre cele mai tainice, pe care nici voi nu le cunoașteți în întregime, Mie îmi sunt la fel de clare precum vă este vouă soarele pe cer. Și atunci să vă mai întreb ceva, ca și când nu aș ști dinainte?! Nu ar fi aceasta ciudat sau fără rost - numai vorbărie goală?!”

3. La acestea negrul de lângă noi a spus: „Doamne, eu am o nelămurire. După câte știu eu, acum, de curând, Tu Însuți i-ai întrebat pe ucenicii Tăi albi dacă au înțeles una sau alta. Ce fel de întrebare este aceasta cu ajutorul căreia cineva vrea să afle ceva de la altcineva dacă l-a lămurit mai înainte cu adevărat! De ce Ți-ai întrebat Tu atunci ucenicii? Nu știai dacă ei Ți-au înțeles dezvăluirile?”

4. Eu am spus: O, scumpul Meu prieten, în ceea ce privește întrebările, nu se întreabă întotdeauna ceea ce nu se știe, ci adeseori se pun întrebări spre a verifica dacă întrebările i-au pus pe ceilalți pe gânduri.

5. Astfel, un învățător le pune întrebări elevilor lui, întrebări la care el cunoaște și trebuie să cunoască dinainte răspunsul. La fel și judecătorul îl întreabă pe păcătos despre legile pe care acesta le-a încălcat, nu pentru a afla el însuși de la acel păcătos legile - căci judecătorul cunoaște de mult toate legile! - el însă vrea doar ca acel vinovat să-și recunoască greșelile sau să poată fi pedepsit corespunzător dacă neagă încăpățânat tot ceea ce judecătorul știe prea bine de la mai mulți martori!

6. La fel pot și Eu, ca un învățător foarte bun și un prea drept judecător, să vă pun oricând întrebări vouă, oamenilor, nu ca să aflu ceva de la voi, care Eu să nu fi știut dinainte, ci pentru a vă îndemna să reflectați și să vă verificați pe voi înșivă! Așadar, în acest fel Eu pot să întreb pe oricine. Dacă însă aș întreba pe careva dintre voi ca și când aș vrea să mă conving dacă unul sau altul dintre ucenicii Mei Mi-au înțeles învățătura sau nu, acestea ar fi întrebări din orgoliu și nepotrivite, din moment ce Eu, fiind una cu Dumnezeu Tatăl, pot ști din veci și fără nici o întrebare cine M-a înțeles și cine Mă va înțelege pe acest pământ! Acum ești și tu lămurit!”

7. Nubianul a spus: „Da, Doamne, și Te rog să mă ierți că Te-am deranjat cu întrebarea mea nelalocul ei! Nu voi mai face așa ceva și sper că-mi va fi îngăduit să mai rămân împreună cu ai mei în apropierea Ta!”

8. Eu am spus: „Poți să pui întrebări și să rămâi lângă Mine cât vrei! Dacă mai ai ceva ce nu-ți este clar, ai la fel ca și ceilalți dreptul liber și deplin să întrebi! Căci acum, în acest loc, Eu mă dezvălui; mai târziu însă va veni o vreme în care Eu nu voi mai răspunde nimănui la întrebări. Ție îți mai este ceva neclar. Cercetează-te, întreabă-te și vei fi lămurit!”

9. Nubianul: „Oh, Doamne, nu este nevoie să mă cercetez îndelung, căci lipsurile mele le cunosc de mult! Și uite, am o nelămurire mare, căci nu îmi pot explica atotcunoașterea lui Dumnezeu! Cum poți Tu să știi totul în întreaga nemărginire?”

10. Eu: „Dacă tu nu înțelegi încă aceasta, înseamnă că nu ai priceput cu adevărat dezvăluirea Mea de mai înainte despre eterul vieții exterioare a spiritului! Ai înțeles totuși că spațiul creației este veșnic și nesfârșit, și că el nu este umplut cu nimic altceva decât cu Spiritul Meu peste tot, în veci, mereu și mereu; iar Spiritul Meu este iubire curată, deci viață, lumină, înțelepciune, cea mai limpede conștiință de sine, simțire, atenție, vedere, auz, gândire, voință și acțiune.

11. În Mine este acest unic și veșnic mereu același punct fierbinte de Spirit, care este una cu sfera lui exterioară de viață, nesfârșit de mare și care umple toate nemărginirile și, prin aceasta, punctul Meu fierbinte central este mereu în intimă legătură cu toate punctele centrale pe care sfera Mea exterioară de viață le cuprinde. Acest eter de viață al Meu pătrunde totul și cuprinde totul, în toată nesfârșita și veșnica nemărginire și vede, aude, simte, gândește, vrea și acționează peste tot în unul și mereu același fel.

12. La o anumită distanță și sufletul tău poate face aceasta și de aceea va fi greu ca cineva să aibă gânduri rele în preajma ta și tu să nu-ți dai seama imediat. Așa cum îți este ție cu putință aceasta, prin intermediul puternicei sfere exterioare de viață a sufletului tău, care este mereu în strânsă legătură cu spiritul tău, și prin aceasta eu-l tău clar se întinde mult împrejurul tău, la fel este și cu sfera de viață a Spiritului Meu, numai cu deosebirea că sfera de viață a sufletului tău este limitată la un anumit spațiu, pentru că ea, ca substanță, datorită diferitelor elemente străine pe care le întâlnește, nu se poate răspândi mai departe.

13. Eterul vieții exterioare a Spiritului nu poate însă întâlni niciodată elemente străine, pentru că de fapt totul este el însuși. De aceea, el poate nesfârșit, liber și neîngrădit să vadă, să simtă, să audă și să înțeleagă totul. Și uite, pe aceasta se bazează foarte clar și ușor de înțeles atotcunoașterea lui Dumnezeu!”

sursa: yogaesoteric
aprilie 2007
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !