Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 16:42
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Capitolul 76, vol. XI. Învierea și înălțarea lui Iisus


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
1%
Milenar
Milenar

1% is offline

Joined: 31 Aug 2006
Member: #83
Posts: 1069
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 76, vol. XI. Învierea și înălțarea lui Iisus
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 6.4.2008, 01:59 View PostDownload Post

Capitolul 76, vol. XI. Învierea și înălțarea lui Iisus


JAKOB LORBER - MAREA EVANGHELIE A LUI IOAN

 
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
1. Astfel, în ziua întâia a săptămânii (duminica), Dumnezeu rechemă la viață trupul Fiului omului, care a fost dematerializat în întregime pentru a se reuni cu sufletul și a-l reînveșmânta. Acesta le-a apărut gărzilor romane asemeni unei lumini strălucitoare care a umplut mormântul, iar soldații s-au speriat așa de tare încât au fugit să ducă vestea învierii Mele. Când mormântul a fost deschis, piatra care îl acoperea era aruncată de-o parte atât de mult încât oricine putea să vadă bine în interior.

2. Soldații au fugit la Pilat, iar el s-a mirat foarte tare și a cerut ca vestea să fie dusă membrilor Sinedriului, nu fără a se bucura puțin de consternarea lor. Câțiva dintre ei au plecat așadar, fără întârziere, să vadă mormântul și l-au găsit gol. Plini de teamă, întrucât cunoșteau preabine mânia poporului, ei au încercat să ascundă povestea dând bani gărzilor romane, poruncindu-le să spună că ucenicii lui Iisus furaseră cadavrul în timp ce ei dormeau. Ei le garantau soldaților și că aceasta nu va avea urmări din partea lui Pilat, care altfel ar fi trebuit să-i pedepsească cu moartea pentru că au adormit în post.

3. Dar, când unul dintre marii preoți a venit să negocieze cu Pilat această nelegiuire, acesta a refuzat, spunând: „Ori soldații mei au adormit și, în acest caz, sunt vinovați de două ori: că au adormit și că m-au mințit; sau mai bine nu au adormit și nu mă voi expune printr-o minciună mâniei învierii!”

4. Cum nu mai puteau rezolva nimic cu Pilat, preoții le-au dat mulți bani soldaților ca să plece în țări îndepărtate, ceea ce ei au și făcut; astfel, povestea furtului cadavrului s-a răspândit și această credință s-a păstrat până în zilele noastre.

5. Știm din Evanghelii că după acest eveniment, Eu am apărut în fața multor oameni, și aceasta nu numai în locurile despre care se știe, ci pretutindeni unde am propovăduit, pentru a le demonstra celor care credeau în Mine adevărul învățăturii pe care le-o dădusem.

6. Dar nu numai Eu M-am făcut văzut: mulți dintre cei care fuseseră chemați (au părăsit planul fizic n.n.) înainte de Mine le-au apărut apropiaților lor în vise lucide (conștiente n.n.), mai ales în ziua învierii Mele, pentru a le vesti Noul Ierusalim. Prin urmare, aceste fapte au fost legate imediat de momentul morții Mele, ceea ce se explică prin faptul că mulți morți au reînviat și le-au apărut celor apropiați în casele lor.

7. Evenimentele importante care s-au petrecut de atunci și până la înălțarea Mea, pe Muntele Măslinilor, sunt menționate pe scurt, aici.

8. Mai întâi, Maria Magdalena a fost cea care M-a văzut, și aceasta s-a petrecut exact așa cum a relatat Ioan (Ioan 20, 1-8).

9. Maria a venit foarte devreme la mormânt împreună cu alte șase femei - înainte chiar ca vestea să ajungă la Sinedriu - ca să se roage și să-Mi mai ungă încă o dată trupul cu uleiuri parfumate, care ar fi trebuit să-l apere de descompunere. Întrucît au găsit mormântul gol, ele s-au întors în grabă ca să-i anunțe pe ucenici.

10. După ce aceștia și-au mai revenit puțin din emoție, au mers cu toții să ducă vestea și altora, care nu știau încă nimic de cele petrecute. Doar Maria Magdalena a rămas în apropiere.

11. Am spus deja de ce am îndepărtat-o spunând: „Nu Mă atinge!”- pentru că iubirea ei, care nu era încă foarte pură ar fi putut s-o distrugă dacă ar fi atins ființa Mea, devenită pur spirituală.

12. Ioan mai povestește cum le-am apărut ucenicilor în timp ce erau adunați în spatele ușilor încuiate (Ioan 20, 19-23). Iată cum s-a petrecut aceasta. Când fariseii au răspândit pretutindeni veștile lor mincinoase, s-a creat o mare agitație în Ierusalim. Cei mai mulți oameni nu-i credeau pe oamenii din Templu; căci ei știau foarte bine că era un lucru nemaiauzit și că ei nu mai văzuseră niciodată soldați romani care să neglijeze supravegherea unui loc ce le fusese încredințat, într-o măsură atât de mare încât să poată fi deschis un mormânt și apoi golit! Au început să se răspândească imediat tot felul de ironii despre somnul cel profund al acestor soldați, zeflemisindu-i neverosimilitatea și comparându-l cu somnul mult mai profund al Templului. Foarte mânioși pe ucenicii care le ridiculizau minciunile și povesteau tuturor cum se petrecuseră de fapt lucrurile, preoții încercau să-i oprească, pentru a-i împiedica să li se facă vreun rău.

13. Astfel, ucenicii s-au adunat la hangiul de pe Muntele Măslinilor, pe care îl cunoșteam cu toții bine, pentru a hotărî ce era de făcut.

14. Totuși, Toma nu era de față la această întâlnire, aflîndu-se la Ierusalim, unde căuta să afle până unde ajunseseră lucrurile.

15. Și în mijlocul acestei adunări, la care era prezent și Lazăr, Mi-am făcut intrarea și i-am salutat pe cei prezenți. Revenindu-și din uluire, s-au îngrămădit în jurul Meu, copleșiți de bucurie. În acea seară, i-am mai învățat încă o dată despre scopul morții Mele, precum și despre misiunea de a propovădui, care le revenea lor de atunci înainte, să nu aibă nici o teamă, căci credința fermă și iubirea pentru Mine avea să-i protejeze de toate persecuțiile. Astfel, apariția Mea era dovada nemuririi în împărăția Mea, iar ei au avut de atunci înainte o credință deplină și inima plină de zel.

16. Apoi mi-am luat rămas bun de la ei, nu înainte de a-i fi sfătuit să se adune din nou, în același loc peste opt zile, și ca fiecare să aibă grijă de casa lui.

17. Așadar, opt zile mai târziu a avut loc scena cu Toma, povestită și de Ioan (Ioan 20, 26-29).

18. În această perioadă care a urmat după Paști, le-am apărut în persoană la toți cei care fuseseră într-o legătură directă cu Mine, pentru a le oferi dovada adevărului cuvintelor Mele și a le întări sufletul, astfel încât ei să răspândească învățătura Mea. Nici unul nu a fost uitat. Cei cărora moartea mea le-a trezit furia împotriva evreilor au fost domoliți, iar cei al căror curaj era șovaielnic au fost întăriți.

19. Dar este inutil de descris toate acestea în detaliu, întrucît fiecare își poate imagina ușor tot ceea ce s-a petrecut atunci. Aceste fapte nu erau decât încununarea credinței celor care credeau deja, iar aceasta nu a adăugat nimic învățăturii Mele.

20. De exemplu, povestirea celor doi ucenici din Emmaus, oferă o imagine destul de exactă asupra evenimentelor de aceeași natură care au avut loc, și tocmai de aceea ea s-a transmis mai departe.

21. Cât despre revelația de la malul Mării Galileii (Ioan 21, 1-19), ea a avut drept scop să-l readucă pe Petru pe drumul cel bun și să-l întărească, căci el suferea cumplit la gândul că se lepădase de Mine. Tocmai de aceea, el a fost supus la o încercare în care trebuia să-și dovedească credința. Când ucenicii care erau în barcă M-au recunoscut și i-au spus lui Petru că M-au recunoscut, el s-a aruncat imediat în apă pentru a ajunge cât mai repede lângă de mine. Astfel, credința sa l-a spălat de impuritățile care încă mai subzistau în el; căci oricine M-a recunoscut trebuie să caute calea cea mai scurtă spre Mine, trecând prin marea furtunoasă.

22. Iar întrebarea repetată de trei ori: „Mă iubești?” corespunde prin urmare triplei lui lepădări.

23. Există aici un mare simbol care poate fi descifrat de toți cei care au citit această lucrare (Marea Evanghelie a lui Ioan n.n.) cu inima și nu doar cu mintea. De aceea, fiecare să se cerceteze și să vadă dacă poate descifra acest simbol.

24. Ucenicii au plecat apoi fiecare la îndeletnicirile lui, pentru a se îngriji de casele lor. Eu le-am poruncit să se adune din nou la hangiu într-o anumită zi, ceea ce ei au și făcut. Această zi era cea de-a patruzecea după Paști, ceea ce corespunde celor patruzeci de zile din deșert, de care fiecare avea nevoie pentru a se pregăti.

25. Și atunci, toți cei care Îmi fuseseră apropiați s-au adunat, iar Eu am fost din nou în mijlocul lor și i-am condus pe vârful Muntelui Măslinilor, de unde se putea vedea până departe, în zare. Acolo i-am adunat pe apostoli în jurul Meu. Ceilalți ucenici ne-au înconjurat formând un cerc larg. I-am îndemnat pe toți, încă o dată, să creadă cu tărie în Mine și în învățătura Mea. În plus, le-am încredințat ucenicilor Mei misiunea de a merge prin lume și de a propovădui Evanghelia  în numele Meu. După aceea, Mi-am luat rămas bun de la ei, explicându-le că de atunci înainte nu Mă mai vor vedea în trup, dar că vor rămâne totuși, clipă de clipă, în legătură cu Mine în spirit.

26. I-am binecuvântat și imediat am dispărut și nu am mai fost în mijlocul lor...

sursa: yogaesoteric
aprilie 2007
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !