Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Apa din SUA contaminată de corporații și armată


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Apa din SUA contaminată de corporații și armată
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.4.2008, 02:20 View PostDownload Post

Apa din SUA contaminată de corporații și armată

de Mihai Vasilescu


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Apa pură, această resursă indispensabilă vieții este tot mai greu de găsit. Poluarea provocată de marile corporații industriale și agricole, producția crescândă de armament reprezintă o amenințare tot mai mare la adresa mediului, a sănătății și chiar a vieții oamenilor. Jurnaliștii independenți de la Newswire și Alternet dezvăluie situația îngrijorătoare din SUA, pe care mass-media corporatistă s-a străduit să o mușamalizeze.

Legea apelor curate (Clear Water Act) a intrat în vigoare în SUA în 1972 și își propunea ca până în anul 1983 să curețe apele de pe teritoriul american, astfel încât acestea să fie bune pentru înot și pescuit, și până în 1985 să elimine deversarea de agenți poluanți în cursurile de apă. Astăzi în mai mult de 40% din râurile și lacurile Americii nu se mai poate înota sau pescui. Un raport realizat de Grupul de cercetare pentru interesul public (Public Interest Research Group) în martie 2006 arată că în perioada iulie 2003 - decembrie 2004 peste 62% din companiile americane au deversat agenți poluanți în apă, peste limitele stabilite de Legea apelor curate.

În acest timp, administrația Bush face eforturi constante de a pune piedici în calea Legii apelor curate. În 2003, declarat chiar de Bush „Anul Apelor Curate”, administrația americană a scăzut măsurile de protecție a cursurilor mici de apă, a micilor lacuri și a mlaștinilor și a redus bugetul Agenției de protecție a mediului (EPA).

Atrazina, unul din cei mai toxici poluanți din agricultură

Nu doar marile corporații industriale, ci și agricultura contribuie la poluarea apelor. Situația cea mai îngrijorătoare este în Midwest, cea mai mare zonă agricolă din SUA, unde există vaste culturi de porumb. Atrazina, o substanță interzisă în mai multe țări europene, este un ierbicid folosit pe scară largă în America pentru culturile de porumb. Nivelul maxim admis de atrazină în apa de băut este de 3 părți la un miliard, dar în apele curgătoare din Midwest s-au descoperit nivele de 224 de părți la un miliard, în timp ce în rezervoarele de apă pentru irigații din această regiune, atrazina atinge și nivele de 2300 de părți la un miliard.  

Producția de arme otrăvește mediul cu substanțe cancerigene

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Producția de arme se află pe locul trei printre cei mai mari poluanți, generând anual deversări cât cele mai mari cinci companii chimice internaționale la un loc. Creșterea dramatică a nivelului de tricloretilenă din apele publice este unul dintre efectele numeroaselor încălcări ale legilor din domeniul sănătății publice și a legilor de mediu de către companiile producătoare de armament și de către Departamentul American al Apărării.

În SUA cel mai des întâlnit poluant industrial din apa de băut este tricloretilena, un cunoscut cancerigen. Este utilizată ca solvent, mai ales în domeniul militar. Încă din timpul războiului cu Coreea, firmele care aveau contracte cu Armata, cum ar fi Hughes Missiles Systems, utilizează tricloretilena pentru a curăța avioanele, liniile de alimentare și compartimentele pentru rachete de luptă și bombe.

În 2001 Agenția de protecție a mediului (EPA) a inițiat un proiect prin care cerea Administrației americane să reducă limitele acceptate de tricloretilenă de la 5 părți la un miliard la o parte la un miliard. Pentagonul, Departamentul Apărării, Departamentul pentru energie și NASA s-au opus vehement. S-a cerut atunci realizarea unui raport din partea Academiei Naționale de Științe care a confirmat măsurătorile și concluziile EPA. Analiza Academiei Naționale de Științe arăta în plus că tricloretilena afectează în mod serios sănătatea, producând cancer de rinichi, boli autoimune și perturbând funcțiile neurologice și dezvoltarea. Cu toate acestea administrația americană a ignorat aceste cercetări și nu a luat nicio măsură. La rândul ei, mass-media corporatistă a trecut sub tăcere aceste informații, în loc să tragă un serios semnal de alarmă prin publicarea lor la scară largă.  

yogaesoteric
14 aprilie 2008
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea în diferite contexte, Alimentația și Spiritualitatea
   -> Alimentația și Spiritualitatea, Generalități Alimentația și Spiritualitatea
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !