Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 03:27
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Efectele nocive ale substanțelor toxice sunt transmise genetic


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Efectele nocive ale substanțelor toxice sunt transmise genetic
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.4.2008, 02:22 View PostDownload Post

Efectele nocive ale substanțelor toxice sunt transmise genetic


de Emilia Kareva


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Cercetări recente arată că mediul în care trăim și comportamentul nostru pot programa secțiuni din ADN-ul copiilor noștri. Deși până acum se credea că suntem doar purtători pasivi ai genelor pe care le transmitem urmașilor, studiile de specialitate au arătat că dieta, poluarea, fumatul sau stresul interacționează direct cu fondul nostru genetic. Într-un mod misterios, efectele nocive ale substanțelor toxice sunt transmise din generație în generație. Știința nu ne oferă încă explicații complete pentru aceste mecanisme.

„Acest fapt introduce noțiunea de responsabilitate genetică și ereditară”, spune doctorul Moshe Szyf, cercetător al Universității din Montreal. „Aceste descoperiri vor revoluționa medicina. Nu mănânci și nu faci mișcare doar pentru tine, ci și pentru urmașii tăi”.

Epigenetica, noul domeniu de cercetare al geneticii, implică studierea așa-zisului „al doilea cod genetic”, care influențează felul în care se comportă genele în corp. În termeni informatici, am putea spune că dacă ADN-ul este pentru moștenirea genetică hardware-ul (partea fizică a unui sistem informatic), sistemul epigenetic este software-ul  (partea logică - cea care comandă hardware-ul).
Bazându-se pe rezultatele cercetărilor recente, specialiștii sunt intrigați de faptul că genele – transmise din generație în generație - pot fi modificate de dieta noastră, de obiceiurile noastre, de mediul în care trăim.
De fapt, este deja știut că mediul în care trăim ne modelează din momentul în care suntem concepuți. Mediul în care am crescut determină bolile ce ne pot lovi mai târziu în viață. Mai mult, aceste influențe sunt transmise urmașilor noștri și chiar urmașilor urmașilor noștri.

Un grup de peste 200 de cercetători de pe cinci continente au lansat în mai 2007, profund îngrijorați, declarația Faroes, în care prezentau dovezi ale faptului că expunerea timpurie la produse chimice folosite în mod obișnuit în gospodărie le produc copiilor riscul de a contacta boli grave mai târziu în viață, inclusiv diabet, deficit al atenției, anumite tipuri de cancer, disfuncții ale tiroidei și obezitate, printre multe altele. De aceea, oamenii de știință au cerut guvernelor statelor lumii să nu mai aștepte alte dovezi ale științei și să ia măsuri preventive pentru a proteja fetușii și copii de expunerea la produse chimice. Cea mai mare parte a mass-mediei continuă să ignore aceste fapte, chiar și după lansarea declarației Faroes.

În medie, 1.800 de noi substanțe chimice intră în uz și devin legale de la an la an. În jur de 750 dintre acestea intră în componența diferitelor produse – cum ar fi pesticide, carburanți, detergenți și țigări - fără a fi testate înainte pentru a se ști care este efectul lor asupra sănătății și asupra mediului înconjurător. În 2005, Uniunea Europeană (UE) a încercat să rezolve această situație încercând să promoveze o nouă lege numită Înregistrarea, evaluarea și autorizarea substanțelor chimice - Registration, Evaluation and Authorization of Chemicals (REACH) - care prevedea ca substanțele chimice să fie testate înainte de a intra în produsele lansate deja pe piață. Deși SUA și companiile din industria chimică au făcut mari eforturi de a submina legiferarea REACH, în decembrie 2006 legea a fost adoptată de UE. Cu toate acestea, industria chimică din SUA și Europa refuză în continuare să respecte aceste prevederi.

sursa: yogaesoteric
8 aprilie 2008
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Spiritualitatea în diferite contexte, Știința și Spiritualitatea
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !