Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 03:37
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
VIZIUNILE VALENTINEI GÂRLEA - fragmente din cartea "Fenomenul Valentina" a lui Florin Gheorghiță


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
La o înmormântare
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.11.2008, 19:22 View PostDownload Post

LA O ÎNMORMÂNTARE


Valentina Gârlea: - Să vă spun însă ce-am văzut la înmormântarea domnului profesor S. V. de la Universitate:

Când am intrat în biserică și rn-am apropiat de sicriu, am mai văzut doar la unghiile lui, sub unghii, că îi mai lucrau câteva forme de alea mici, cărora domnii doctori le spun celule; la fel, mai lucrau unele și la firele de păr din cap și din barbă. Dar, cum mă tot uitam, treptat se stingeau și astea.

Când or venit preoții - or fost trei -, i-am spus domnului doctor că numai unul este preot adevărat, că avea o culoare aurie, frumoasa, sila tot ce spunea el se lumina și mai mult. Altul era de culoare gri cu maro, iar celălalt era portocaliu închis cu roșu.

De la toată mulțimea din biserică veneau firuțe de lumină până deasupra stenului, unde - încă de la intrare - am văzut o formă făcută parcă din fum. Și forma parcă știa, că venea la mulțimea oamenilor, pe deasupra lor, se apropia deasupra nevestei mortului, mergea la fata dânsului și o mângâia, iar apoi revenea din nou deasupra sicriului.

Și cum cântau părintele și corul, se vedeau culori de lumină, valuri, deasupra sicriului, care se schimbau spre jale. Când părintele o prins a zice că "din pământ suntem făcuți și în pământ vom merge", am privit la sicriu: acolo, toate oasele nu mai erau apropiate unul de altul și nu se mai vedea luciosul dintre ele; erau puțin distanțate între ele. Și, după aceea, am văzut totul numai negru. Nici la unghii și nici la păr nu am mai văzut luminițele celulelor pe care le văzusem cu o jumătate de oră mai înainte.

Dar atunci or apărut vreo patruzeci de forme în aer, care erau ca niște păpușele: nu aveau mâni și nici picioare, dar aveau un fel de aripioare. Și parcă s-or luat la ceartă cu forma aceea din fum de deasupra sicriului. Era acuma către sfârșitul slujbei. Forma parcă tot voia să stea lângă fata dânsului, parcă să se ascundă undeva, să nu plece.

Când părintele o ieșit pe ușă să plece afară, forma nu voia deloc să iasă din biserică. Păpușile alea se tot suceau și parcă stăteau de vorbă cu ea și tot îi făceau cale liberă să iasă. Când părintele o prins a cânta afară, toate formele alea, vreo patruzeci, i-or făcut vânt la forma asta ca să se ducă din nou deasupra sicriului, care acum era afară. Da' ea nu stătea deloc liniștită, se tot foia în părți, se dădea de-a dura, era tare zbuciumată.

Când părintele se oprea din mers și spunea ..Dumnezeu să-l ierte'' și toată lumea repeta vorbele astea, atunci formele de păpușele îi făceau iarăși cale liberă și o împingeau ca pe un fân pe forma aceea. Și ea tot așa se zbuciuma.

Am mers noi așa și ne-am oprit de vreo unsprezece ori. Când să plecăm a unsprezecea oară din loc, forma iar se zbuciuma și parcă cerea ajutor. Dar astea multe și mici tot nu o lăsau.

Însă am rămas uimită acolo, la mormânt, când or început să bată într-un lemn [N.A.: Valentina nu știa că se bătea capacul sicriului], forma parcă se înăbușea și nu vroia să se bată acolo, parcă încerca să nu-i lase să bată. Că, dacă oamenii ar fi închis ochii ca mine și ar fi putut să vadă cum forma aceea nu vroia să se bată, ar fi lăsat mortul în pace.

Când o dat sicriul în groapă și o turnat pământ peste el, atunci ea s-o strâns grămadă și, deși era acuma mică, s-o strâns mai grămadă, de parcă i-ar fi fost tare, tare frică de ceva. Și formele alea mici tot treceau pe lângă ea, pe rând. Și cu toate că forma de fum era acum mică și cerea ajutor, nici una dintre formele cele multe - cu aripioare- nu voia să o ajute.

Și când s-o auzit pământul dat și făcut grămadă, forma din fum s-o dus deasupra mulțimii; s-o dus și la soția mortului și parcă o certa; da' ea nu avea nici o vină, fiindcă el o murit de cancer. O venit și deasupra mea și parcă m-o mângâiat pe cap. Pe urmă, zbuciumată, o venit deasupra gropii și de-acolo s-o ridicat în sus, sus de tot; și cu cât se ridica mai sus, cu atâta se transforma în lumină. Deci, dispărea fumul formei și sus, sus, unde a ajuns, s-o făcut ca o stea; era ca o stea depe cer, ca cele pe care le-am văzut când eram copil. Și s-o învârtit așa - în semn de cruce - de mai multe ori, deasupra oamenilor. Da' după aceea, iar o coborât și o venit în fața mea, deasupra fetei celui care o murit. Și așa, o mers cu dânsa plutind deasupra oamenilor. Și o stat acolo, deasupra fetei și a doamnei, până s-o dat toate pomenile. Da' razele de lumină care veneau de la globul care acum era luminos, nu mergeau la toată lumea, ci numai la cei apropiați mortului.

Apoi, o mers cu noi înapoi, până în dreptul bisericii. Acolo s-o ridicat în sus, s-o mișcat mergând în colțuri de parcă ar fi făcut de trei ori semnul crucii și, după asta, steaua o dispărut.

Deci, nu-i adevărat că omul moare. El trăiește mereu. După aceea, floarea lui se transformă într-un glob, mai întunecat sau mai luminos, care se duce și stă cu altele de același fel în stratul culorii sale sau mai coboară printre noi.

Dar să vă mai spun ce-am mai văzut în cimitir când m-am dus acolo cu un alt domn doctor. Eu nu știam unde anume mă duce, că nu mi-o spus.

Când s-o oprit mașina și ne-am dat jos în fața unui mormânt, au coborât de sus, deasupra mormântului, trei globuri. Unul era auriu cu verde la mijloc, altul era un verde al lui, iar al treilea era albastru, albastru, da' scotea și un fel de pete verzi și galbene.

Privindu-le, am făcut legătura cu ce-am văzut la globuri și i-am spus că acolo sunt înmormântate trei persoane, dintre care una ține foarte mult și îl ajută pe cel care ne-o adus acolo. Și așa o fost, că domnid doctor mi-o zis că, într-adevăr, acolo sunt înmormântate trei persoane.

După aceea, mi-o pus o altă întrebare: "Cine-i înmormântat într-un loc alăturat?". l-am spus că-i cineva cu numele de Măria, dar că nu pot înțelege mai departe numele ei. Atunci mi-o cerut să văd de unde-i globul acelei femei. Deși n-am fost niciodată prin locurile ei, i-am spus că-i din Brașov. Atunci, domnul doctor o mers și o citit de pe cruce și, într-adevăr, era un mormânt părăsit al unei femei pe care o chemat-o Măria; dedesubt, pe mormânt era lăsat scris că cine-i interesat să cumpere locul, să comunice la o adresă din Brașov.

[N.A.: întrebând-o, la rându' meu, ulterior, cum de a putut vedea toate cele scrise acolo, Valentina mi-a dat un răspuns la fel de uimitor ca și la toate celelalte cuprinse în această carte:]

- Când am fost întrebată de cel de al doilea mormânt, globul auriu s-a dus acolo și mi-o arătat numele de "Măria ", prin litere scrise parcă în aer [N.A.: Deci, ca o hologramă!], că eu nu m-am mișcat din locul în care stăteam. Literele erau de culoare albastră și parcă erau scrise pe o placă albă, da' tot din culoare. Și când m-o întrebat de unde este moarta, mi s-o arătat în imagine un drum lat care urcă pe un povârniș și pe un deal înalt. Da' tot balonul auriu mi-o dat imaginea asta. [N.A.: în literatura științei spirituale este cunoscut faptul că entitățile spirituale comunică între ele prin imagini și prin simboluri de o finețe impresionantă !] Și la poalele dealului era pusă ca o placă pe care scria, tot din litere- da' aicea erau mult mai șterse și mai închise, ca din negrul creionidui- aici era scris lat cuvântul "Brașov". După aceea, globul s-o retras și o venit deasupra și ne-o mângâiat. O venit așa, deasupra capului, s-o lăsat pe umeri și s-o șters parcă de noi.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Vederea spiritelor
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.11.2008, 19:23 View PostDownload Post

VEDEREA SPIRITELOR


[N.A.: De altfel, Valentina vede în mod continuu tot felul de entități - cele mai multe fiind suflete ale decedaților -"coborâte" în mediul nostru ambiant și cu care coexistăm fără să știm în spațiul terestru. Iată noi detalii:]

Valentina Gârlea: - Când intru în unele case sau chiar în alte locuri, acolo unde sunt globuri din culori frumoase și mai luminoase, acelea sunt prietenoase și cu lumina lor ne ajută. Când ele scot o rază de lumină către mine, raza vine la floarea mea care o am aici, în piept- în rând cu inima; în felul acesta îmi întărește și îmi deschide foarte mult becul (chakra) ăsta verde și cel albastru.

Dar sunt și cazuri când, pe stradă sau într-o casă, vin aproape și globuri întunecate, care îs sufletele unor oameni ce-o fost tare răi la viața lor de aici, jos. Atunci le strică aura celor din casă și chiar mie mi-o strică. Oamenii care au făcut numai răutăți în viața lor și unii chiar au ucis sau s-au ucis pe ei singuri, or avut floarea lor ca o ciumafaie, ca un ciulin. După ce și-au sfârșit viața de aici, jos, după aceea floarea li s-o făcut un boț negru, iar la câteva zile și-o pus îmbrăcămintea de balon și așa, tot plutesc prin aer. Haina care și-or pus-o e din negru, dar are în ea și un roșu țipător sau un roșu închis, un maro și, uneori, un galben urât.

Am văzut globuri de astea întunecate și deasupra unor morminte, dar și la răscruci de drumuri sau în locuri unde este un mort în pământ de care nu se știe nimica. Când astea stau pe drumuri, deasupra sau la răscruci, nu fac decât să pândească să facă un accident sau să provoace o bătaie între oameni, să fie orice răutate. Asta-i dorința lor: să facă numai rău! Dacă pe pământ, cât or fost oameni în trup de carne, or făcut tot numai rele, continuă să facă rău și acuma, când sunt globun întunecate. De obicei, ele nu stau singure; se adună în grupuri de câte cinci până la nouă globuri urâte, care se ceartă întruna între ele. Se tot lovesc între ele și când vor să facă un rău la oamenii de jos, se sparg ca un balon și pulberea aceea a lor cade asupra oamenilor care trec sau asupra celor din case. Le-am văzut cum se sparg ca un balon care este umflat. Dacă atunci trece o mașină, aia se ciocnește cu alta sau de ceva. Dacă trece un om și îi vine praful acela deasupra capului [N.A.: nu poate fi vorba de un anume "praf", ci de învelișul din materie eterică specifică - mai grosieră, deci calitativ inferioară - aflată la nivel vibratoriu scăzut], acela nu merge mult și începe să facă scandal altora. După ce și-au pierdut hainele întunecate, globurile rele rămân un timp ca niște scânteuțe roșcate. Dar plutind în continuare în aer, culeg din energiile rele ale oamenilor și din formele alea foarte, foarte mici care sunt în aer și își fac iarăși forma de balon întunecat.

Câtă deosebire este între aceste globuri urâte, puse numai pe rele, la fel cum o fost sufletul lor și în viața de aici, și globurile luminoase și cu culori frumoase, care caută să-i ajute pe oameni în toate felurile și care au fost suflete bune și când erau pe pământ...

[N.A.: Abd-ru-shin în Lumina Adevărului -Mesajul Graalului, menționa detaliat faptul că entitățile inferioare rămân în colectivități, în cadrul cărora se chinuie reciproc ani și ani de zile, până când devin conștiente de răutatea lor și încep să solicite iertare. Inițiatul afirma că acesta ar fi de fapt Iadul, cu torturile sale, care nu e undeva sub pământ, ci deasupra noastră, în stratul eteric cu radiația roșie (cea mai inferioară), pe care nu-1 pot părăsi decât prin reîncarnare.]
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
OZN-uri eterice
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.11.2008, 19:24 View PostDownload Post

OZN-URI ETERICE


[N.A.: La un timp după apariția cărții OZN eterice, nu mică mi-a fost surpriza, într-o zi din aprilie 1997. atunci când Valentina a început să-mi spună:]

Valentina Gârlea: - Știți, am început să-i văd pe omuleții ăștia care umblă pe cer în obiectele astea care strălucesc și pe care oamenii le numesc OZN-uri. Dar nu-i adevărat că acelea sunt "obiecte"? La astea sunt două-trei-patru forme de ființe față de care noi nu suntem nimic aici, pe Pământ! Dar numai își fac forme de oameni, că pentru astea adună firuțe mici, mici de tot, din toate culorile, prin energiile care le au.

Ei ne păzesc pe noi, dar sunt mult mai deștepți decât noi. Și pentru forma aceea de obiect de pe cer, ei la fel adună și învelișul îl fac ca un fel de balon, pe care oamenii de pe pământ îl văd că strălucește. Dar nu-i așa! Ei coboară de-a tumba de sus, tare de sus, și tot din energiile care vin de acolo își fac balonul pe care noi îl vedem ca obiect strălucitor și ne speriem !

Noi trebuie să fim blânzi cu ei căci ei ne sunt superiori și-s foarte deștepți. Nu înseamnă că, dacă nu-i vedem cu ochiul liber, ei nu există; dar ei sunt adevărați, că folosesc energiile cele mai puternice !

[N.A.: Este deosebit de interesant de remarcat faptul că aprecieri întru totul similare le-a "mărturisit" la anchetele ulterioare și tânărul francez Frank Fontaine: acesta a "trăit pe viu" - în noiembrie 1979 - o așa-zisă "răpire de către extraterestri"; în realitate, aceștia au fost un grup de ființe globulare superioare, ce au ținut să facă o demonstrație a extraordinarelor lor posibilități de manevrare a materiilor eterice și a unor energii neștiute de noi - cei de jos; faptele s-au petrecut în norduul Franței, la Cergy-Pontoise: "Nu pot să-mi amintesc detalii materiale. Este ca și cum aș visa... în încăpere erau mici globuri luminoase, care sunt capabile de orice. Ele pot sâ-și ia și forma dumneavoastră... Aceste globuri sunt mari cât o portocală sau o minge de tenis... Ele se deplasau... Văzându-le, acestea mi-au vorbit... Am avut un dialog, conversând cu globurile acelea... Acestea sunt de fapt niște ființe și sunt foarte inteligente. Nici un pământean nu poate ajunge la nivelul lor de știință. Ei mi-au spus acest lucru... Dacă intră în contact cu pământenii, o fac pentru a-i ajuta să evolueze și sa ajungă la același nivel de înțelepciune ca și ele. însă se tem că știința lor ar putea fi utilizată în scop malefic... Aspectul de globuri nu este decât o aparență. În realitate, pot lua orice formă."]

Valentina Gârlea: - Dacă ei lasă să cadă pe pământ hăinuța asta, balonul ăsta luminos care și l-or făcut din aer ca să zboare pe cer, oamenii n-o mai găsesc, că se desface singură; dar, în locul acela n-o să mai iasă nici o floare, nici un spin, nici vreo buruiană, atât îi de puternică, fiindcă-i toată numai energie. Dar energia asta ecao otravă care te arde pe mână, că așa arde și hăinuța asta a lor acolo unde se topește singură.

Și ăștia dinăuntrul balonului lor sclipitor arată tot a om; dârei nu umblă niciodată singuri; sunt câte doi-trei și numai uneori mai mulți. Să știți însă, că ei sunt cei care ne păzesc pe noi! Ne păzesc așa cum își păzește cloșca puii! [N.A.: la întrebarea mea dacă acești "oameni din culori" nu sunt cumva sufletele celor decedați, răspunsul - deși ezitant la început - a fost la fel de edificator:]

-Nu... nu... Poate or fi fost odată pe pământ, dar acuma sunt înălțați și stau sus, sus de tot, că ei au devenit energii! Dar ei au mai multă conștiință decât noi, pământenii de jos.

Sus, sus, sus de tot, este un strat alb, care-i deasupra celorlalte straturi colorate. E un alb plăcut de tot, un alb strălucitor atât de tare, încât îți dă impresia că e auriu. Ei, de pe albul ăla coboară și se dau de-a tumba prin toate straturile de culori. Și ei vin așa, mai jos, până sub straturi. Până coboară ei prin toate straturile colorate, forma lor vine gata făcută, apărând ca niște omuleți. Au exact forma unui om, dar îi mai mică. De sus, de unde pleacă, ei au o formă rotundă ca o căpșună mare - dar de culoare albă, un alb-auriu. Ș-apoi, din forma aceea rotundă a fiecăruia care pleacă de sus își fac forma de om cu mâni, cu cap, cu ochi, cu urechi.

Când trec prin straturi, își iau fiecare ca un fel de înveliș așa că, atunci când ajung jos, îs ca niște oameni mici sau ca niște păpuși mari.

Trecând aicea jos, sunt atât de șireți că, dându-se de-a dura pe sub nori, mai culeg și de aici, din firuțele astea mici de tot, care sunt în aer. Și aici, dacă de sus s-o format numai unu, după el se mai formează încă doi sau trei, la fel ca el. De obicei sunt câte trei. Și aici, sub nori, adună din firuțele astea tare mici de culori și își fac o carcasă, se închid în ea și pleacă în hăinuța asta împreună.

Dar să știți că, așa cum păzim o floare să n-o rupă vreo găină sau vântul sau să nu-i facă cineva ceva, la fel au ei grijă de noi. Noi, cei de jos, dacă vedem obiectul ăla pe cer că strălucește, nu omuleții luminează, ci balonul care și l-or făcui din firuțele mici și colorate. Dar anume îi fac strălucitorul, ca să nu putem privi la ei înăuntru.

[N.A.: Dr. Meade Layne reluase în cartea sa The Etheric Ship Mystery (în deceniul '50) următoarea specificare:

"Navele eterice sunt de mai multe tipuri. Multe dintre ele apar schimbându-și forma atunci când sunt în aer. (...) Toate aceste tipuri de nave vin dintr-o aceeași sursă. Toate sunt construite de Eterienii pământeni... Aceste nave sunt construite cin materia planului eteric și astfel, ele nu sunt vizibile... Ele intră în planul vostru - sau în nivelul vostru - de percepere printr-un proces de "materializare-."

Inginerul american TJ. Constable a obținut, câțiva ani mai târziu, o transcomunicare ce concordă și ea întru totul cu observațiile directe ale Valentinei:

"Eterienii care m-au găsit receptiv la modul lor de comunicare, s-au descris pe ei înșiși ca ființe eterice, invizibile în condiții normale: ei nu sunt oamenii decedați, spiritele lor. Ei nu fac parte din lumea noastră, însă pot pătrunde în densitatea mediului nostru atmosferic, după dorință. De fapt, ei nu reprezintă ceva nou în viața Pământului, căci au fost dintotdeauna prezenți, în Etheria. Asemenea creaturilor invizibile existente în atmosfera noastră, ei au existat dintotdeauna, nevăzuți însă de oameni... Anumiți eterieni arată un interes profund pentru cursul dezvoltării umane, însă ei nu intervin cu soluții pentru problemele oamenilor."]

Valentina Gârlea: - Atunci când ei își lasă hăinuța asta rotundă să cadă și să se topească undeva - pe pământ sau în aer -, și ei își descompun forma lor de om făcută din firuțele pe care le-o adunat, înapoi se duc sus numai cu forma aceea de glob alb, fără a mai lua alte culori cu ei.

Tare bine ar fi să fim neamuri cu ei. Ei sunt numai energie, dar ne sunt mult superiori nouă. Și ei pot trăi acolo sus fără mâncare, fără haine și fără să râvnească la putere și la plăceri ca noi, ăștia de jos.

Ei ne sunt superiori la știință, dar și la bunătate, însă la știință știu mult mai multe decât noi, că ei pot să facă orice și să meargă oriunde... În primul rând, la ei totul este energie. La noi, trupul - carcasa - este totul, dar la ei, trupul- carcasa- îl compun și îl descompun cum vor și rămâne doar boțul de energie care merge și trăiește acolo sus...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Trepte de inițiere
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.11.2008, 19:38 View PostDownload Post

TREPTE DE INIȚIERE


[N.A.: Iată prezentarea de către Maestrul Djwhal Khul-Tibetanul, în colaborare cu inițiata engleză A.A. Bailey, a relațiilor dintre dezvoltarea potențelor ascunse ale entităților spirituale din fiecare om și nivelul evoluției sale spirituale, prin prisma treptelor de inițiere pe care trebuie "să urce" fiecare suflet uman în cursul lungului șir de reîncarnări formative pe solul terestru. În mod sintetic, cerințele de natură spirituală, caracteristice fiecărei trepte - pe care va trebui, mai degrabă sau mai târziu, să le urcăm prin eforturi proprii -, au fost prezentate astfel:

•   inițierea I: eliberarea sufletului de dominarea impusă de trupul carnal și de dorințele sale;

•   inițierea a Ii-a: eliberarea gândirii și, respectiv, a faptelor noastre de dominarea naturii emoționale și a sensibilității egocentrice;

•   inițierea a IlI-a: eliberarea față de autoritatea personalității egocentrice și folosirea mentalului ca instrument major de acțiune. Aceasta este, de fapt, prima inițiere majoră, care marchează momentul -în timp și în spațiu - în care entitatea spirituală vede pentru prima oară "poarta" ce îi va oferi acces la calea superioară a evoluției sale. (Primele două inițieri sunt considerate trepte pregătitoare.)

•   inițierea a IV-a: eliberarea de interesele sinelui și trecerea la o stare de conștiință dirijată spre universalitate; această stare constituie o apropiere de Mentalul divin.

•   inițierea a V-a: eliberarea de "orbirea" terestră și obținerea unei viziuni noi asupra existenței cosmice. Realitatea devine cu totul diferită față de ceea ce am simțit și am cunoscut anterior, descoperind rolul extraordinar al Voinței, atât în manifestările și acțiunile formative din mediile materiilor eterice și, respectiv, ale celor dense, cât și în relațiile cosmice.

Renunțând la acel înveliș intim denumit "corpul astral", entitatea spirituală a ființelor umane ajunse pe această treaptă rămâne numai cu "trupul de lumină"; acesta este constituit din substanțe și mai fine. La un astfel de nivel de evoluție, atunci când este necesar - în cadrul unor misiuni spirituale - sâ intre în relații directe cu oamenii încarnați, poate, prin voința proprie, să-și formeze instantaneu un trup asemănător celui al oamenilor de pe solul terestru. (Astfel se explică diferitele apariții ale unor "ființe miraculoase", precum și unele ale ozenauților, tereștri și extratereștri", care se materializează pentru anumite intervale de timp și produc "scenarii" cu ample efecte în gândirea și concepțiile oamenilor.)

•   inițierea a Vi-a: eliberarea de necesitatea karmică de a mai reveni la vieți terestre prin reîncarnare. Entitățile superioare care au ajuns la acest nivel de evoluție formează grupul care decide însăși desfășurarea evoluției întregii omeniri.

Pentru ca cititorul să se edifice mai bine cu privire la ceea ce înseamnă "inițierile" respective, iată cum schița competentul autor englez Benjamin Creme procesul evolutiv al "urcării pe treptele spirituale".

"Oamenii își imaginează câ Maeștrii superiori sunt aceia care ne conduc la inițiere. În fapt, nu este așa. Relația dintre Maestru și discipol este cu totul diferită... Inițierea este întotdeauna o autoinițiere. Noi înșine suntem aceia care - ca suflete încarnate - trebuie să ne ridicăm până la treptele de inițieri. Aceasta înseamnă că, în viața în care a survenit o inițiere, aspectul conștiinței ce provine din suflet trebuie să-și fi îndeplinit planul și că răspunsul la chemarea sufletului a fost suficient de sensibil. Acest fapt se realizează prin renunțări la satisfacțiile materiale și printr-o creștere a nivelului conștiinței noastre. În sine, inițierea și procesul evoluției (spirituale) constau într-o extindere a conștiinței trezite și devenirea conștientă asupra a ceea ce ar putea fi calea evoluției noastre. Această cale trece printr-o dezvoltare progresivă a devenirii conștiente privind posibilitățile oferite de ridicarea nivelului evolutiv. Aceasta este ceea ce sufletul nostru ne sugerează fără încetare. Sufletul este întru totul superior mentalului uman și capacității sale de răspuns, încât el trebuie să-i prezinte întotdeauna o viziune superioară care să-i întrețină aspirațiile. Și aceste aspirații ne dau sentimentul câ există ceva cu mult mai înălțător decât ceea ce cunoaștem în prezent.

(...) Calea evoluției este aceea a creșterii conștiinței noastre, în etape succesive. Trecerea prin fiecare inițiere dezvoltă, de fapt, această facultate, căci la fiecare dintre ele, energia sceptrului inițierii activează chakrele – acei centri energetici - ai candidatului și trezește anumiți centri din creierul său. Chakrele noastre, întregul nostru corp trebuie să vibreze deja la nivelul (de frecvență) la care ar putea suporta fluxul de energie care emană din sceptrul inițierii. Aceasta este condiția sine qua non pentru a obține o inițiere. Aceasta condiție categorică este valabilă atât pentru prima, a doua, a treia inițiere, cât și pentru următoarele. Așadar, inițiatul trebuie să fie, încă înainte de urcare, un inițiat.

(...) Stăpânirea conștientă a planurilor noastre fizic, astral/emoțional și mental ne conduce în final la inițierea a treia. Atunci, cele trei corpuri vibrează în mod sincron și sufletul își poate folosi din plin vehiculul. Înainte de aceasta, el nu face decât să-l antreneze. La a treia inițiere, sufletul preia cu adevărat controlul asupra vehiculelor sale [N.A.: este vorba de ansamblul corp fizic plus corpurile din materii subtile] - în sensul cel mai complet -, nadis-urile fiind cu totul deschise și constituind canale apte pentru curgerea fluxului de materii subtile provenind de la suflet. Acest flux constituie viața și însăși natura sufletului, deversându-se continuu în vehiculele sale sub formă de energie. În final, noi înșine ne elaborăm un vehicul vibrator într-atât de sincronizat pe cele trei planuri, încât sufletul îl poate folosi acum cu adevărat. Astfel se dezvăluie în noi Ființa divină. Atunci, cea de a treia inițiere - cea a Transfigurării - poate avea loc.

Abia după aceasta începe în mod serios calea renunțărilor. Manifestând din plin voință, iubire și inteligență, individul se consacră în mod total rolului pe care Logos-ul l-a prevăzut pentru sufletul uman: eliberarea față de materie (față de toate plăcerile și satisfacțiile oferite de mediul materiei dense). Evoluția noastră - ca ființe umane - constă în a ne elibera treptat de tot ceea ce împiedică lumina să se răspândească."

Inițiatul englez Benjamin Creme a prezentat, în ambele volume ale cărții sale Maitreya's Mission, o statistică obținută de un Maestru superior, care nu poate decât să ne arate o tristă realitate; din peste cele cinci miliarde de locuitori ai Pământului, doar 850.000 s-au ridicat la nivelul de evoluție corespunzător inițierii I; doar cea. 240.000 au ajuns la inițierea a II-a; numai cea. 3-000 au obținut inițierea a IlI-a și doar cea. 450 de oameni încarnați se situează la nivelul inițierii a IV-a...

Dar așa cum menționasem anterior, considerații mult mai ample privind etapele evolutive ale "inițierilor", precum și efectele directe ale proceselor energetice intime specifice (prin sincronizarea vibrațiilor la frecvențe tot mai ridicate), au fost expuse de Maestrul Djwhal Khul-Tibetanul, care a schițat un tablou sinoptic al modului în care factorii energetici specifici necunoscutei lumi invizibile acționează asupra centrilor energetici eterici (care se dezvoltă funcțional astfel), precum și asupra manifestărilor noastre psihice și spirituale, în raport cu treapta de inițiere care se obține. Pentru a nu complica suita de noțiuni noi, neuzuale cititorilor mai puțin informați, ne vom opri la primele cinci inițieri (din cadrul celor nouă trepte menționate mai sus):

In. a I-a
-denumirea simbolica a inițierii: Nașterea
-centrul energetic (chakra) activat: Centrul sacral
-faza inițierii: începuturile
-raza dominantă: 7
- caracteristica psihică: relații
-manifestări: magie sexuală
-planul dominant plan fizic


In. a II-a
-denumirea simbolica a inițierii: Botezul
-centrul energetic (chakra) activat: Plexul solar
-faza inițierii: Consacrarea
-raza dominantă: 6
- caracteristica psihică: miraj
-manifestări: devoțiune
-planul dominant plan astral


In. a III-a
-denumirea simbolica a inițierii: Transfigurarea
-centrul energetic (chakra) activat: Ajna
-faza inițierii: Integrarea
-raza dominantă: 5
- caracteristica psihică: direcționare
-manifestări: cunoaștere
-planul dominant plan mental


In. a IV-a
-denumirea simbolica a inițierii: Renunțarea
-centrul energetic (chakra) activat: Centrul inimii
-faza inițierii: Crucificarea
-raza dominantă: 4
- caracteristica psihică: sacrificiu
-manifestări: armonie
-planul dominant plan budic


In. a V-a
-denumirea simbolica a inițierii: Revelația
-centrul energetic (chakra) activat: Centrul Kundalini
-faza inițierii: înălțarea
-raza dominantă: 1
- caracteristica psihică: voință
-manifestări: proiectare idei
-planul dominant plan atmic


Totodată, în amplele sale expuneri din acest volum, Maestrul Djwhal Khul a insistat și asupra unor aspecte ce trebuie înțelese în modul cel mai realist, întrucât - de fapt - ele fac parte din lunga înșiruire de evenimente la fel de reale pe care le trăim în fiecare zi și, respectiv, viață de viață, chiar dacă, la început, nu ne dăm seama de adevăratul lor sens. Iată câteva dintre considerațiile sale:

"Este util de notat că o inițiere este în realitate un fel de criză, un eveniment culminant, iar aceasta nu este obținută decât atunci când discipolul a învățat ce este răbdarea, puterea de a îndura suferințe, ce este înțelepciunea, eliberându-se de crizele precedente, numeroase, dar mai puțin importante. O inițiere este un episod culminant, care devine posibil prin disciplina izvorâtă din intuiția proprie a discipolului și pe care el trebuie să și-o impună.

(...) Prima inițiere marchează debutul unui mod de viață cu totul nou; el marchează începutul unui nou fel de a gândi și de a percepe în mod conștient... Din păcate, totuși, conștiința oamenilor este astăzi în curs de focalizare pe altă direcție. Aceasta conduce la multă durere și suferință, până când ființa se hotărăște în alegerea sa, consimțind la o nouă consacrare în servirea semenilor, care o pregătește pentru obținerea inițierii Botezului.

Membrii noului grup de servitori ai lumii vor trebui să-i caute cu grijă pe toți aceia care-dau semne că au trecut prin experiența "nașterii" și vor trebui să-i ajute să atingă o maturitate mai avansată. Ei vor trebui să-i considere pe toți aceia care își iubesc semenii în mod sincer, care se interesează de învățătura esotericâ și care caută să se disciplineze pentru a ajunge la o frumusețe mai mare a vieții, că sunt inițiați și că au obținut prima inițiere.

Când vor descoperi persoane care caută o polarizare mentală și evidențiază dorința de a gândi și de a ști, asociată caracteristicilor distinctive ale celor care au obținut prima inițiere, vor putea aprecia în deplină probabilitate și siguranță că persoanele respective au obținut inițierea a doua sau sunt pe punctul de a o obține.

(...) Ceea ce se uită însă adesea la un examen normal, este faptul că activitatea crescândă a celor -două puncte culminante din cap- este legată fundamental de ceea ce se petrece când... energiile centrului (chakrei) sacral sunt reunite și trimise în centrul (chakra) de la gât... Atunci se stabilește o linie de lumină care permite un schimb de energii, fără nici o piedică, între centrul Ajna și centrul (chakra) din cap și, deci, între corpul pituitar și glanda pinealâ. Când această linie de lumină este prezentă, încât s-a format - fără obstrucții - o relație între cei doi centri și cele două glande, atunci devine posibilă prima inițiere... Acest proces energetic poate să ceară însă mai multe vieți de efort regulat și crescând din partea discipolului respectiv.

(...) A doua inițiere este poate una dintre cele mai importante, căci ea implică aspectul personalității care, în fapt, prin corpul emoțional - sau, cum i se mai spune, astral - produce răul cel mai mare pentru toată lumea.

În zilele noastre, oamenii sunt stăpâniți mereu de emoții și de o sensibilitate receptivă la circumstanțe; în mod obișnuit, ele nu sunt eliminate printr-o reacție inteligentă la momentele vieții. Reacția obișnuită este în general violentă și nu face decât să amplifice confuzia și greutățile inerente, producând vârtejuri de energie necontrolată, miraje și erori. Chiar dacă, în același timp, se prea poate ca ea să producă și un aspect salutar, violența încercării astrale și puterea tentațiilor astrale conduc de fapt la o sferă mult mai mare de suferințe.

(...) Această a doua inițiere - astfel cum este ea trăită acum - este, într-o anumită măsură, una dintre cele mai dificile... Inițiatul trebuie să se elibereze de această ceață (a violenței și a erorilor), cât și de miraje (iluzii).

(...) In fața lui se află inițierea a treia - Transfigurarea. El este în fața unei mari tranziții, care merge de la un pol al aspirației emoționale la un pol al gândirii. Teoretic, el a respins dominarea de către corpul astral și cea a naturii astrale; totuși, rămân încă multe de făcut. Vechi dorințe, vechi reacții astrale și obișnuințe ale emoțiilor sunt încă puternice, dar el și-a însușit totuși față de acestea o atitudine nouă... Ceea ce îi place acum și dorește cu ardoare, și pentru care face noi planuri, se situează într-o altă dimensiune, mai înaltă. Prin hotărârea sa anterioară de a obține inițierea a doua, el dăduse o primă lovitură egoismului său înnăscut și a dovedit convingerea sa în a gândi în limite mai largi. Grupul semenilor care gândesc la fel începe să fie mai important pentru el decât însăși ființa lui. Ce s-a întâmplat însă din punct de vedere energetic? Energiile plexului solar sunt în curs de transferare între transformatorul principal (chakra), situat sub diafragmă, și centrul (chakra) inimii - care este unul dintre cei trei centri majori în care trebuie transferate toate energiile inferioare emoționale... Astfel, la a doua inițiere, i se acordă viziunea unei polarizări superioare și locul său în marele întreg începe să i se dezvăluie cu încetul.

Primele două inițieri - considerate doar ca inițieri de început - sunt experiențe care au pregătit corpul inițiatului pentru a putea primi un nivel energetic mult mai ridicat, cel al inițierii a treia. Această trecere la un nivel energetic mai înalt a corpului inițiatului se face sub conducerea Logosului planetar. Bagheta inițierii este folosită ca agent de transfer. Cea de a doua inițiere îl eliberase de nivelul astral al conștiinței - de planul astral, planul mirajelor, al iluziilor și al distorsiunilor. Experiențele respective au fost esențiale, căci inițiatul... trebuie să fie eliberat de orice atracție magnetică de acest fel, emanând din personalitatea sa.

Mecanismul personalității trebuie să fie într-atât de purificat și atât de insensibil la atracțiile materiale, încât nimic să nu-i poată contracara activitatea inițiatică divină. Poftele fizice au devenit controlate și lăsate doar la locul care li se cuvine; aspectul dorințelor naturale a fost stăpânit și purificat: mentalul a devenit astfel în mod deosebit receptiv la idei, la intuiții și la impulsurile emise de suflet, începându-și adevăratul său rol de interpret al adevărului divin și de transmițător al intențiilor ființelor superioare.

Rețineți deci, că și această a treia inițiere este un punct culminant și că ea inaugurează un nou ciclu de activitate, care va conduce la cea de a șaptea inițiere.

(...) După cum am arătat și anterior, la această a treia inițiere este stimulat centrul (chakra) Ajna (cel situat între ochi, în frunte). Acest fapt este foarte interesant, căci de la această inițiere, discipolul începe să dirijeze în mod conștient și creator energiile puse la dispoziția sa.

(...) Centrul Ajna este centrul direcționării. El este plasat simbolic între cei doi ochi, reprezentând dubla direcționare a vieții energetice a inițiatului : către exterior - pentru a pătrunde în lumea oamenilor și către înălțimi - spre Viața divină, care este Sursa oricărei Existențe. Când direcționarea este făcută în mod conștient, centrul Ajna este dirijat de spiritul care locuiește în om. Viața sa, dominată de gândire, devine câmpul efortului său principal, căci el știe că mentalul este elementul de direcționare; el se străduie să se concentreze în sine însuși, pentru a putea ca, în final, să stăpânească și să dirijeze în mod conștient toate energiile divine afluente.

(...) După a treia inițiere, sarcina sa este de a ajunge la o integrare personală mult mai mare, astfel încât să devină tot mai mult o personalitate pătrunsă de suflet și, de asemenea, să se integreze în mediul din jurul său pentru a-și ajuta semenii.

Pe măsură ce efortul de integrare continuă, discipolul se străduie în permanență să învețe să folosească centrul Ajna și să lucreze, să absoarbă, să transmită, să distribuie energia, în mod conștient și la un nivel de înțelegere corect... El constată că integrarea și direcționarea impun, împreună, o înțelegere a cunoașterilor științei spirituale.

Inițierea a patra - cea a Crucificării - și-a păstrat și un alt nume care i se dă în mod frecvent: Marea Renunțare. La momentul respectiv, inițiatului i se acordă o experiență prodigioasă; el constată (căci el vede și știe) că s-a realizat cu succes - în ființa lui - o linie directă de energie care vine de la triada spirituală la mentalul și la creierul său - acea Antahkarana. Faptul aduce în din planul conștiinței sale recunoașterea subită și teribilă că sufletul însuși, corpul egotic care timp de atâtea milenii a fost sursa prezumată a existenței sale - cât și ghidul și mentorul său -, nu mai este necesar! Ca personalitate dominată de suflet, el este acum în relație directă cu Monada sa. El se simte astfel ca dezbrăcat. Dar el înfăptuiește renunțarea necesară și corpul cauzal, corpul sufletului este abandonat și dispare. Aceasta este renunțarea culminantă și gestul cel mai important făcut ca urmare a micilor renunțări acceptate de-a lungul mileniilor. Renunțările caracterizează de fapt cursul vieții tuturor aspiranților și a discipolilor, care trebuie să fie însă renunțări privite în față, înțelese și făcute în mod conștient. (...) Acest mare act al Marii Renunțări marchează momentul în care discipolul nu mai are nimic în el care să-l mai lege de cele trei lumi ale evoluției umane. În viitor, contactele sale cu aceste lumi vor fi doar voluntare și cu scopul de a servi oamenii.

(...) La a patra inițiere inițiatul începe să funcționeze cu totul - și permanent - pe cel de al patrulea plan, constituit de nivelurile budice ale planului fizic -, și anume planul nostru al intuiției.

Pe planul budic - sau al intuiției -, însuși mentalul superior sau nivelul gândirii abstracte își pierd dominația asupra inițiatului și nu mai sunt utile decât în servirea semenilor. Intuiția, gândirea pură, cunoașterea completă iluminată de planul plin de iubire al Mentalului divin îl înlocuiesc și inițiatul trăiește mai departe în lumina cunoașterii corecte sau directe, exprimându-se cu înțelepciune în toate lucrurile. (...) Totuși, pe întreg parcursul acestei experiențe, el luptă cu ceea ce este material; conform legii planetei noastre (și așa cum numai unii știu, conform legii sistemului nostru solar), nimic nu poate fi obținut decât prin luptă și conflict; lupta și conflictul sunt însă asociate pe planeta noastră cu suferința și durerea. Dar după această a patra inițiere, inițiații sunt feriți de suferințe.

Vă cer să reflectați la această Inițiere a Renunțării, amintindu-vă permanent, în viața voastră cotidiană, că acest proces de renunțare, implicând crucificarea sinelui inferior, nu devine posibil decât prin practicarea zilnică a detașării. Acest cuvânt, -detașare-, este însă termenul oriental corespunzător la -renunțare-... Vă cer, de asemenea (oricât de curios s-ar putea să vă pară), să vă obișnuiți cu aceasta crucificare, să vă obișnuiți cu suferința, cu detașarea, știind că, de fapt, sufletul nu suferă absolut deloc și că nu mai există nici durere și nici suferință pentru cel care a obținut eliberarea."
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Ida și Pingala
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.11.2008, 19:40 View PostDownload Post

IDA SI PINGALA


[N.A.: Cititorul a reținut, desigur, prezentarea succintă a existenței nadis-urilor în ființa noastră nevăzut㠗 acele canale distribuitoare de energii subtile, precum și faptul că Valentina percepe principalul nadi al trupului nostru sub forma unui "cablu luminos" ce trece prin măduva din șira spinării înăuntrul "mosorelelor". Dar ea mai vede foarte multe alte nadis-uri și, în primul rând, cele două nadis-uri colorate conexe și paralele canalului principal, și anume Ida Nadi (canalul lunar) și Pingala Nadi (canalul solar). Or, tocmai aceste canale sunt acelea la care se referea Maestrul Djwhal Khul când menționa dirijarea energiilor de la centrul sacral către centrii superiori, în raport cu nivelul evoluției individuale și, respectiv, cu obținerea treptată a primelor inițieri (realizate, din păcate, de atât de puțini oameni...). Iată cum se exprima Valentina în acest sens, într-un stil mai pitoresc:]

Valentina Gârlea: - Toți oamenii au firul roșu și cel albastru aici, în coadă. Dar am văzut, însă la foarte puțini oameni, că astea se ridică în sus și, la unii, îs chiar împletite.

Eu m-am trezit că le am și eu așa - că mă pot vedea în oglindă—, că am și eu firele roșu și albastru împletite.

Puțini oameni le au însă împletite, chiar numai până sub becul (chakra) portocaliu; alții, mai puțini, le au împletite până sub becul galben și, unde și unde, văd câte un om care le are împletite până sub becul (chakra) verde.

Așa cum le văd la mine, ele vin împletite până la becul (chakra) albastru, de la gât. De aici, nu mai suni vizibile. Apar însă, din nou, în spatele ochiului al treilea, din frunte. Acestea aduc două feluri de energii în noi și, după cât de sus merg, schimbă felul de a gândi al oamenilor (!!!).
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Îngeri păzitori
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.11.2008, 19:41 View PostDownload Post

ÎNGERI PĂZITORI


- Valentina, am impresia că în multe dintre cele pe care le vezi și le spui tu, te ajută "cineva" dintre cei nevăzuți, de deasupra noastră. Cine-i? Îl știi, l-ai văzut vreodată?

-   Da, e Moșul.

-   Dar cine e "Moșul"?

- ÎI văd mereu; dar îl simt mereu aproape. El mă ajută în toate. Când îmi apare, e din lumină. Îi văd numai capul, cu plete și cu barba albă, cu ochi blânzi; din trup, numai umerii îi văd, restul e ca un abur luminos. Totdeauna când îmi pun întrebarea și când mă gândesc cine m-o învățat și mi-o arătat atâtea lucruri, tot Moșul îmi apare în cale.

-   În viața ta de acum, când l-ai văzut prima dată?

-   Atunci când m-o luat cu el în huci, la Dobrovăț. În 1993, într-o după-amiază, cred că am ațipit. Nu știu dacă l-am văzut cu de-adevărat sau poate doar am visat, dar o fost tare adevărat. O venit la mine și mi-o zis să merg cu el. Și m-o dus în sat la Dobrovăț, acolo în deal, lângă huci, lângă vie. M-o dus apoi în huci și mi-o arătat cu bățul lui auriu tot felul de plăntuțe. La fiecare dintre ele punea bățul din raza aurie la rădăcina ei și mă punea s-o rup și îmi spuneai - Asta-i de făcut ceai și să o bea bolnavi ca Nica Olani. După aceea, mi-o arătat o altă plăntuță și mi-o rupt o bucățică de coajă de stejar pe care o mărunțit-o și mi-o zis: - Uite, dacă ar fi să trăiască tatăl tău, asta ai pune-o s-o faci cu oțet și cu untdelemn de floarea-soarelui și i-ar fi prins bine la ciolane. După aceea, știu că mi-o arătat o ciuboțica-cucului - aceea cu floarea galbenă- și mi-o zis să i-o duc Măriei Săndoaia, care va trebui să o pună într-o cârpă roșie de lână și s-o așeze acolo unde are ghebul în spinare.

După ce mi-o tot arătat la buruienile acelea, i-am zis ca, dacă tot am venit aici în sat, să mă ducă și acasă la mama. Și când m-o dus acolo, n-o vrut să intrăm în ogradă și m-o luat pe marginea hatului, până la stejarul din grădină. Și mi-o zis să rămân acasă și, când răsare soarele, să mă sui în stejar și să iau trei frunze din partea de Răsărit, dintre care două să le pun noaptea pe ochi, iar una sub pernă.

Când m-am trezit, mi s-o părut că totul o fost foarte adevărat.

[N.A.: Probabil că a fost un vis dintr-un somn normal, dar nu este deloc exclusă și o ațipire provocata"]

Valentina Gârlea: -   Eu văd mai întâi boala, iar apoi, în aura mea, în stratul cinci, văd imaginea plantei care îi este necesară, cât și ce trebuie să facă cu ea; așa îmi apare ca și cum aș bea eu ceai sau aș face baie. Mi-i însă mai ușor atunci când oamenii au ei plantele medicinale, iar eu să le aleg pe cele care le trebuie. Atunci, de la planta cea bună, eu văd o rază care pleacă la cel bolnav, acolo unde-i organul betejit. Că fiecărui om îi face bine numai planta care i se potrivește. Că dacă unuia îi este bună "coada calului", nu înseamnă că la toată lumea e la fel de bună.

-   Să revenim iarăși la Moșul tău. După aceea, te-ai mai întâlnit cu el?

-   El mi-o salvat viața de două ori anul ăsta! [N.A.: E vorba de anul 1997]

- Prima dată o fost când o trebuit să mă întorc singură de la București și nu m-o așteptat în gară doamna care îmi promisese că vine de dimineață să mă ia de-acolo cu mașina.

După ce in-am dat jos din vagon, am rămas la marginea trotuarului acela dintre linii, ca să o aștept. După un timp, vagoanele or plecat de acolo, da' eu tot așteptam. Fiindcă toată noaptea nu dormisem în tren și mă luase cu răcoare, mi-ain zis să trec singură linia și m-o ajuta careva să ajung la tramvai și să mă urc în cel ce-mi trebuia.

Obosită, n-am auzit cape linia aceea venea încet un tren cu vagoane de marfă. Eu am făcut un pas ca să cobor, dar în momentul când eram cu piciorul în aer, s-o făcut deasupra mea o lumină tare, mi-o apărut chipul Moșului, care avea bățul auriu în mână și l-o întins repede deasupra mea; am simțit cum bățul mi s-o încolăcit în jurul umerilor și m-o tras repede înapoi. După asta, lumina cu Moșul o dispărut. Numai după aceea am auzit vagoanele trecând prin fața mea. După ce o trecut trenul, o venit la mine un domn care mi-o spus:

"V-am văzut cum erați să fiți moartă. Am crezut că ați vrut să vă sinucideți. Dar în ultimul moment ați făcut o mișcare și v-ați întors în aer într-un fel care m-o uimit, că eu moș fi fost în stare să fac așa! Numai după aceea am văzut că sunteți oarbă. Haideți, că vă ajut eu să treceți linia și vă duc până la un taxi sau la tramvai..."

A doua oară, acum nu demult, când veneam cu mașina din Germania, cu doamna dr. M.V., o fost să fie la Cluj un accident de mașină.

Cum mergeam prin oraș, la un moment dat, mi s-o tăiet respirația, că eu în fața ochilor am văzut numai globuri urâte - negre și cu țepi roșii. Acolo, doamna doctor o intrat între două mașini și cred că ne făceam praf; dar Moșul o apărut iar deodată în lumină și o zvârlit repede bățul acela al lui, auriu, și nu s-o mai întâmplat nimic. Și deasupra noastră era numai lumină, care parcă o fugărit globurile urâte. Da' știu că și doamna doctor o tras o spaimă mare, că i-am văzut pe aură!

[N.A.: Despre "baghetele de lumină" având puteri extraordinare și care sunt folosite de ființele superioare ale "lumii din cer", s-a scris încă din deceniile trecute în literatura de instruire spirituală. Astfel, în volumele inițiatei engleze A.A. Bailey, redactate în colaborare subtilă cu Maestrul Djwhal Khul-Tibetanul, a fost menționată în repetate rânduri folosirea "sceptrului de lumină" de către entitățile înalt evoluate.

De altfel, cititorii vor afla în continuare că și alți "Moși" dispun și folosesc "un băț auriu" propriu, fiind, la rândul lor, ființe luminoase - aflate deci pe trepte superioare ale evoluției spirituale.]

-   Ai spus că Moșul a fost acela care te-a învățat multe lucruri. Când s-a întâmplat aceasta, în care viață?

-   N-am cum să măsor vremea. Dar dacă mă uit în urmă, la dungile astea întunecate și de lumină, aș socoti la număr că au fost șapte vieți mai înainte. Dar la fiecare dungă de lumină îmi apar tot alte feluri de oameni și tot alte locuri, nu-i niciodată același loc... Da, au fost șapte sau opt vieți mai înainte...

-   Dacă au fost atâtea, în trecut, cum proceda el, cum te învăța el?

-   Îmi era ca un fel de tată...

-   Cum, a fost viu, încarnat în trup?

-   Nu. Totdeauna a fost așa, ca formă de om din lumină. Dar el a fost mereu ca învățătorul meu. Atunci apărea însă ca ceva ușor, care se pierdea repede. Acum parcă-i mai adevărat...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Marile inteligențe
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.11.2008, 19:43 View PostDownload Post

MARILE INTELIGENȚE


Valentina Gârlea: - Cum întotdeauna văd câte ceva nou și povestesc cu bucurie ce mi s-a mai dat să văd, să vă spun ceva despre care nu am mai vorbit până acum.

Acolo sus, sus, sus de tot, mult- tare mult- deasupra norilor, unde vă ziceam că sunt straturi de culori, la ultimul strat- cel alb strălucitor- nu aveam nici o posibilitate să văd ce-i în el și mai departe de el. Nu-mi era permis să ajung cu privirea mea așa departe.

Într-una dintre zile, pe 4 septembrie, stând și gândindu-mă la înălțimile cerului, ca să-mi sustrag gândurile de la culorile tare neplăcute ale oamenilor din jur- care mereu se tot schimbă- m-am oprit la culorile acelea frumoase din înălțimi, care nu se schimbă niciodată.

Dar, de data asta, față de stratul alburiu cel mai de sus, de la care nu vedeam mai departe, mi-o fost dat voie să văd și mai sus. Și acolo, am văzut un grup de oameni!

Însă grupul ăsta de oameni nu sunt cu trupuri din carne și oase, ca noi. Eu i-am văzut așa, doar cum ar fi desenați cu creion pe hârtie. Sunt numai din culoare și îs toți dintr-o culoare de auriu foarte frumos. Ca să ne dăm seama că-s oameni, tot cu auriu le sunt făcuți ochii, urechile, părul, manile și tot; da până și mișcările le au la fel ca noi. Ei stau acolo în grupuri, dar mai departe i-am văzut și împrăștiați. Cei care îs mai singuri îs acoperiți din culoare, ca o foaie de cort ce strălucește, ca o foaie de celofan; și aia le este ca un fel de locuință. Dar nu stă decât câte o persoană separată sub acel acoperiș.

Ei nu stau însă degeaba. Ce fac ei? Ăștia din grupuri stau cum am sta noi de vorbă, dar nu-s numai câte doi, îs mai mulți. Câte unul dintre ei este trimis de alte persoane, dintre acelea care sunt singure în cort, ca să coboare în stratul violet. În acel strat de culoare sunt depozitate cum ar fi la noi cărțile, dosarele, hârtiile sau ceva la fel. El coboară pe firul de lumină - că mai jos de stratul violet nu coboară - și apoi urcă înapoi cu ceea ce-o luat de-acolo. Dar tot ce ia din violet e luminos și ei îl trimit apoi prin raza de lumină în jos, spre noi.

Prin raza asta de lumină trimit niște informații. Dar le ia de undeva de-acolo, că acolo îi cum ar fi un depozit. Fiecare dintre noi avem acolo ca o ladă în care sunt diferite și diferite forme de culori, cu diferite forme-globulețe, pătrate, triunghiuri. Din acestea ia ce-i trebuie. Le duce sus înapoi, se uită la ele grupul acela de oameni aurii. Numai după aceea le trimite jos, pe-o rază de lumină. Și ceea ce trimit are influență asupra oamenilor, că am făcut această legătură.

Cei care au coborât au permisiunea să vină doar până la stratul violet și să umble în formele alea de lăzi, în pătrățelele acelea; dar de-acolo de sus, nouă ne vin numai lumini, sub formă de raze, mai întunecate sau mai luminoase. Razele astea conțin energii, gânduri, dar sunt dirijate de oamenii ăia de sus. Și așa, omenirea noastră de pe Pământ- noi, care suntem din carne și oase- e dirijată de acele persoane luminoase, aurii, de-acolo de sus.

Noi aici suntem familii- soț, soție, copii. Da' acolo sus nu-iașa. Sunt toți separați sau numai grupuri care stau de vorbă. Din grupul ăsta care l-am văzut mai bine, sunt numai bărbați și îs bătrâni - adică îs mai posomorâți -, dar îs toți aurii. îi văd după culori. Aceia care stau numai câte unul singur și îs acoperiți cu o foaie de cort (dar foaia stă suspendată în aer, așa cum ar sta o casă), ăia îs mult mai luminoși.

Și Moșu’ care m-ajută pe mine e din grupul acela. Dar nu l-am văzut acum acolo, că l-am căutat și nu era în grup. (Ultima dată când s-o lăsat să fie văzut o fost atunci când veneam cu doamna doctor din Germania-în iulie 1997-, când cu accidentul de la Cluj.)

Dar să știți, grupul de oameni aurii e dirijat de câte unul dintre ăia singuri. Aceia singuri sunt cu mult mai multă putere decât ăia din grupuri. Daa, grupul e dirijat de ăia singuri...

Moșii din grup au și ei niște toiege în mâni, așa cum are și Moșu' care m-ajută. Dar la un alt Moș, pe care l-am văzut că o ajută pe o fetiță din Vaslui care are o aură frumoasă, am văzut că avea un altfel de băț, ca o lopățică.

Cei care stau singuri n-au bețe aurii; ei au însă ca o făclie de lumină. îi de-ajuns să îndrepte lumina aceea și cu ea fac tot ceea ce gândesc. N-o dau din mână, numai o îndreaptă în direcția care vor. Și așa se înțeleg cu cei din grupuri, numai prin lumină. Și cu noi e la fel. Acela care coboară la lada cu pătrățele din stratul violet vede ce vede și ne trimite apoi pe raza de lumină. Dacă raza de lumină se întrerupe din cauza noastră, se întoarce înapoi și rămânem fără nimic. Tot ce a scos Moșul acela din violet pentru careva dintre noi, rămâne tot acolo.

Asta-i în funcție de cât suntem noi de luminoși, adică dacă reușim să captăm noi lumina aceea. Că stă la îndemâna noastră - așa cum ai spăla o rufă- să ne curățăm cumva de pete, gândind numai spre bine, pentru curățarea noastră și apoi a celor din jur . Doar așa avem cum prinde mai bine lumina de sus, energia aceea din rază.

Și fac o comparație foarte bună cu un om care îi bolnav la suflet: întâi, el e rău cu dânsul și după aceea, cu cei din jur. La dânsul, aura lui- pe ultimul strat - e un gri închis, un gri cu pete. La fel, omul, când minte, se vede foarte bine în aura lui cum îi apar pete galben-verzui (ca oul de rață) și cum își înrăutățește aura.

Dacă oamenii ar ști că acolo sus, în violet, fiecare om își are lada lui, ar gândi și s-ar purta altfel. Da' la acele forme de lăzi nu pot umbla decât acele forme de oameni aurii...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Profeții din Akasha
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.11.2008, 19:48 View PostDownload Post

PROFEȚII DIN AKASHA


[N.A.: În una dintre numeroasele cărți-tratat editate de autoarea engleză A.A. Bailey, Maestrul Djwhal Khul se exprima astfel:

"Cei patru Domni ai Karmei coordonează (...) grija și catalogarea înregistrărilor akashice. Ei se ocupă de Sălile Arhivelor sau de înscrierile în cartea vieții, după cum se spune și în Biblia creștină. Ei sunt cunoscuți în lumea creștină ca îngeri înregistratori. (...)

Acești Domni Karmici sunt asistați de grupuri mari de inițiați și care se ocupă cu ajustarea dreaptă... Cu toate aceste grupuri avem puțin de-a face, căci numai inițiații care au luat inițierea a treia și cei de rang chiar mai înalt iau contact cu ele.

(...) nu trebuie să uităm că fiecare dintre noi este recunoscut după strălucirea luminii sale. Acesta e un fapt încă ocult. Cu cât gradul materiei noastre subtile este mai rafinat, cu atât mai strălucitor va luci lumina din interior. Lumina este o vibrație și, prin nivelul vibrației, este fixată gradarea discipolilor. De aceea, nimic nu poate împiedica progresul spiritual al unui om, dacă el se îngrijește de purificarea vehiculelor sale. "

Lumina dinăuntru va străluci mereu cu o mai mare claritate, pe măsură ce procesul de rafinare continuii, până ce acesta va predomina materia atomică. Așadar, noi toți suntem gradați - dacă acest fapt poate fi exprimat astfel - potrivit intensității luminii, potrivit gradului de vibrație, potrivit purității tonului și clarității culorii.

(...) Toate ființele sunt gradate și cartate. Maeștrii au Sălile lor de însemnări, cu un sistem de întabulare neînțeles pentru noi, datorită măreției sale și complicației sale necesare. Ei își țin cărțile în aceste săli, în care sunt ținute aceste hărți în grija unui Chohan al unei Raze, fiecare Rasă avându-și propria colecție de fișe. Aceste fișiere, având numeroase secțiuni (ocupându-se de Ego-uri încarnate, neîncarnate și perfecționate), sunt iarăși toate în grija gardienilor subordonați. Domnii Lipka, cu echipa lor vastă de ajutoare, sunt cei care folosesc cel mai frecvent aceste înregistrări... Aceste Săli de însemnări sunt, în cea mai mare parte, pe nivelurile cele mai de jos ale planului mental și cele mai de sus ale astralului [N.A.: Acesta este deci stratul violet văzut de Valentina în înălțimile cerului!], pentru că acolo pot fi cât mai complet utilizate și mai ușor accesibile."

Dar această fantastică bibliotecă - sau arhivă - planetară a fost descrisă și de Edgar Cayce - care, așa cum îl caracteriza fizicianul francez Patrick Drouot, ar fi fost "cel mai mare clarvăzător al veacului nostru". Iată unele relatări ale sale, așa cum au fost redate - cu explicații prealabile - de biografa sa, Dorothee Koechlin de Bizemont.

Edgar Cayce spunea că mergea să caute informațiile într-o bibliotecă misterioasă, unde se păstra tot ce a existat de la începuturile lumii. El spunea, de asemenea, că răsfoia o carte unde era scris totul, povestea fiecărei vieți omenești, a fiecărei ființe vii, a fiecărui eveniment.

Pentru a numi această carte, el folosea cuvântul indian -Akasha-, care exprima acest concept. Sau mai folosea expresia occidentală -dosare akashice-. A povestit de mai multe ori ceea ce se petrecea acolo când era adormit: -Ajung într-o clădire mare, în Sala Arhivelor, unde o mână îmi întinde o carte, o deschide la pagina care privește cutare entitate sau cutare eveniment și nu-mi rămâne decât să citesc ceea ce o privește-".

[N.A.: Este, desigur, evident faptul că în stratul superior violet (astralul superior) al acelei materii eterice capabile să înregistreze vibrațiile gândurilor, faptelor, evenimentelor de la solul terestru nu există în mod fizic "o clădire mare", cu "Sala Arhivelor". Aceste imagini suplimentare i-au fost sugerate Iui E. Cayce de ființa superioară care îl ajuta în "misiunea" sa de "pionier" al trezirii și antrenării oamenilor la un alt mod de a gândi, stimulat prin dezvăluiri de "taine superioare" - ascunse mereu până în acest secol.]

Și Valentina face parte, în mod evident, dintre "pionierii" acestei misiuni, iar imaginile care i se sugerează ei sunt extrem de aproape de fenomenele reale: forme eterice pe care ea le vede ca pe niște "lăzi", care conțin memorii codificate - tot din materii eterice (pătrățele, cerculețe, triunghiuri), cercetate și transmise prin raze dirijate corespunzător. Această viziune a ei este, desigur, mult mai "actualizată" în raport cu tehnica și cunoștințele actuale.

Să revenim însă ia textul citat din volumul I al autoarei franceze:

"Tradiția ezoterică occidentală nu ignoră Akasha, care nu este alta decât Cartea vieții, de care vorbește Apocalipsul. Chiar dacă nu este dovedită științific, ipoteza câ ar exista o colecție de înregistrări vibratorii ale evenimentelor care privesc planeta noastră începe totuși sâ intereseze lumea științifică. -Lumina se deplasează în Timp și Spațiu și, pe acest ecran situat între cele două, fiecare suflet își scrie raportul activităților în eternitate. Aceste “memorii” sunt scrise datorită conștiinței sufletului; nu numai prin cunoașterea conștientă, nu numai în materie, ci și în gând-. (Lectura 815-2)

Pe Timp și pe Spațiu sunt scrise gândurile, faptele și gesturile fiecărei entități. Este ceea ce s-a numit uneori 'Cartea Memoriei lui Dumnezeu'-. (Lectura 1650-1)

Aceste înregistrări, deci, nu sunt întocmite, ca niște imagini pe ecran, nici ca niște cuvinte scrise, ci sunt energii care rămân active în viața unei entități și care sunt, așa cum ne putem imagina, indescriptibile în cuvinte-, (Lectura 288-27)."

PROFEȚII

Edgar Cayce: "În privința transformărilor geologice viitoare, iată: Pământul se va rupe în vestul Americii. Cea mai mare parte clin Japonia trebuie să se scufunde în ocean. Pământul solid va apărea în largul coastelor estice ale Americii. Partea superioară a Europei (Europa de Nord) se va schimba cât ai clipi din ochi. Vor fi ridicări de pământ în Arctica și în Antarctica, ceea ce va duce la erupții vulcanice în regiunile toride, și atunci se va întâmpla inversarea axei polilor, în urma căreia ținuturile reci și cele semitropicale vor deveni tropicale, cu mușchi și cu ferigi. Aceasta va începe în anii '58 până în '98, când vor veni acele timpuri în care lumina Sa va putea fi văzută din nou în ceruri. Ape libere vor apărea în nordul Groenlandei. Se vor vedea noi pământuri apărând în Marea Caraibelor". (Lectura 3976-15 din 19 ianuarie 1934).

[N.A.: Localizarea în timp - în cursul celor patru decenii ale secolului nostru - nu a fost realizată, fapt care s-a repetat și cu alte preziceri. Totuși, Edgar Cayce a revenit, dezvăluind un aspect de care - din păcate -omenirea contemporană nu este conștientă: poluarea prin energiile gândurilor urâte ale oamenilor înrăutățește nu numai viața socială, dar chiar și stabilitatea solului planetar:]

"Tendințele din inimile și sufletele oamenilor sunt astfel încât provoacă aceste transformări geologice." (Lectura 416-7)

"Toată această activitate vulcanică și seismică depinde astăzi de indivizi sau de grupuri umane din aceste regiuni. Și aceasta depinde de nevoile lor, de motivațiile lor etc. Că unele dintre aceste evenimente sunt inevitabile și trebuie să se întâmple așa, sră scris. Dar să dăm o dată, un timp precis, astăzi, n-o putem face." (Lectura 270-32)

"Los Angeles, San Francisco, majoritatea acestor locuri vor fi distruse. Chiar înaintea New York-ului." (Lectura 1152-11)

"Dacă observați o activitate crescută a Vezuviului sau a muntelui Pelee (din Martinica), atunci coasta sudică a Californiei și zona dintre Salt Lake City și sudul Nevadei se pot aștepta în următorii trei ani la o inundație datorată cutremurelor. Dar acestea vor fi și mai importante în emisfera sudică." (Lectura 270-35 din 21 ianuarie 1936)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Lăcașurile secrete de sub piramide
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.11.2008, 19:50 View PostDownload Post

LĂCAȘURILE SECRETE DE SUB PIRAMIDE


Edgar Cayce: "De ce Egipt? Această țară fusese aleasă... nu de Rege, ci de călăuza religioasă - ca fiind centrul activ al Forțelor Universale ale Naturii, ca și cel al forțelor spirituale. Dacă examinăm rețelele liniilor de forță la suprafața Pământului, cu o precizie matematică vom vedea că epicentrul acestora este foarte aproape de locul unde este amplasată Marea Piramidă." (Lectura 281-42)

"în timpul acela, când solul Atlantidei începuse să se disloce, sosise un val de oameni - sau, mai degrabă, "lucruri" - de pe continentul atlant. Era în vremea când Nilul - numit atunci Nole - se revărsa în ceea ce este acum Oceanul Atlantic, de partea Congo-ului." (Lectura 5748-6)

"Construcția sa (a Marii Piramide) a durat o sută de ani... de la anul 10.490 la 10.390 înainte de intrarea Prințului Păcii (Isus Christos) în Egipt." (Lectura 5748-6)

"Atlanții au ajutat la crearea a ceea ce se numește Piramida, pe care sunt înregistrate toate evenimentele Pământului, de la începutul epocilor și până la sosirea noii ordini mondiale." (Lectura 281-43)

"Această entitate atlanta făcea parte din Copiii Legii lui Unul, care a venit în Egipt în scopul păstrării arhivelor naționale... El studia vechile documente și pregătea construirea monumentului care trebuia să adăpostească arhivele atlante și Casa Inițierii, adică Marea Piramidă." (Lectura 2462-2)

"în cursul ultimelor finisări ale Piramidei Inițierii, Hept-Supht a sigilat-o cu sigiliul... atlanților - ceea ce a făcut și cu arhivele care vor fi descoperite într-o zi." (Lectura 378-16)

"Baza Sfinxului stă pe canale de drenaje; iar în colțul care se află în fața Gizeh-ului, se pot găsi textele care vor explica felul în care a fost făcută această construcție." (Lectura 195-14)

"Entitatea Ax-Ten-Tna a fost primul conservator al acestor arhive (atlante), el le-a pus la păstrare în săli care n-au fost găsite încă. Ele sunt Ia jumătatea drumului dintre Sfinx și Piramida Arhivelor - aceasta nefiind încă dezgropată nici ea." (Lectura 1486-1)

"Entitatea ar trebui să facă săpături în trei locuri unde au fost păstrate aceste arhive: unul, pe solul atlant care s-a scufundat și va ieși din nou la suprafață în curând. Altul în Egipt, într-o ascunzătoare plină de documente, care merge de la Sfinx la Sala Arhivelor. Altul, în Yucatan, într-un templu." (Lectura 2012-1)

"Sala zidită care conține arhivele este într-un alt loc, nu în această piramidă. Această sală conține Arhivele Adantidei, de la începuturile timpurilor, când Spiritul s-a întrupat și a început să coboare pe acest Pământ, dezvoltarea popoarelor în cursul șederii lor pe acest continent, primele distrugeri, schimbările care au survenit... De asemenea, istoria tuturor națiunilor Pământului... Istoria distrugerii finale a Atlantidei și construcția Piramidei Inițierii... ca și profețiile privind data, perioada când vor fi din nou deschise aceste arhive, ce povestesc catastrofa Atlantidei... și nu se va putea intra în camerele racordate la Sfinx - începând de la laba sa dreaptă -, decât atunci când se va fi împlinit timpul și când se vor fi produs mari schimbări în experiența Omului pe Pământ." (Lectura 378-16)

"Aceste Arhive vor fi redescoperite în același timp ca și clădirile unde sunt păstrate arhivele... o cameră sau, mai degrabă, un culoar pleacă din laba dreaptă a Sfinxului, până la această intrare a Sălii Arhivelor sau Mormântul Arhivelor. Dar nu se poate intra acolo fără înțelegerea acestor mistere. Căci cei care au fost lăsați ca păzitori, nu vor permite trecerea mai înainte de împlinirea perioadei de regenerare... a oamenilor într-o nouă rasă." (Lectura 5748-6)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Duhul
Initiat
Initiat

Duhul is offline

Joined: 09 Oct 2007
Member: #308
Posts: 316
Country Flag: Israel
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Sfinxul din Bucegi
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.11.2008, 19:51 View PostDownload Post

SFINXUL DIN BUCEGI


Valentina percepe în cursul concentrărilor ei spre Marea Piramidă, un extrem de puternic flux de raze care "curg" continuu din înălțimile cerului prin vârful giganticei construcții din piatră; de la niveluri inferioare se produce o fantastică distribuire de "raze individuale", care ar ajunge la... fiecare ființă umană de pe globul terestru! Același fenomen l-a perceput oare și E. Cayce atunci când (în Lectura 281-42) menționa că locul respectiv este "centrul activ al Forțelor Universale ale Naturii, ca și al forțelor spirituale"!

Iată-ne însă în plin fantastic: "plecând" în dese rânduri "spre Egipt", cu acel uimitor "fir de argint" (specificat într-un capitol anterior) care îi oferă extraordinarele perceperi la distanțe planetare, Valentina a "descoperit" un șuvoi de energie "care curge de sus" și la Sfinxul din munții Bucegi situat în centrul țării noastre! Și la fel de extraordinar, acolo, la Gizeh, ea a "descoperit" și chiar "a intrat" în marea Sală a Arhivelor atlante, menționată de Edgar Cayce! Și tot la fel ca vizionarul american, "oarba-fenomen" din Iași a aflat că tulburătoarele arhive vor fi descoperite într-un anume viitor. Dar cea mai uimitoare percepție de acest fel este chiar "descoperirea" unor "arhive străvechi" sub munții Bucegi, arhive ce adăpostesc și adevărate instalații ale unei alte civilizații!

Să urmărim însă "fantasticele investigații" de la distanță ale Valentinei:

Valentina Gârlea: - Tot gândindu-mă la piramidele din Egipt și văzându-le așa cum le văd eu, mi s-o părut tare curios că pe sub ele și acolo, pe sub statuia aceea căreia i se spune Sfinx, trece apă. [N.A.: Și E. Cayce precizase în mod vizionar că "baza Sfinxului stă pe canale de drenaje". (Lectura 195-14)]

Dar sub apă este o locuință mare, mare, în care sunt multe scrisuri. Nu~i prea adânc sub stratul de apă, nu-s nici zece metri; e cam de trei-patru ori cât întind eu manile, și ele, întinse, au vreun metru și jumătate. Sub apă, cum vine în partea de nord a statuii, e locuința aceea mare, cu toate documentele. Dar nu-i ceva din culori, e ceva adevărat, e ceva lucrat acolo sub pământ; este în partea care vine spre piramida cea mare. Da' să știți că acolo o s-ajungă oamenii, însă după nu știu câți ani. Am reușit să intru acolo cu privirea, înăuntrul ei, ducându-mă după lumina care vine de-afară și după apa aceea care curge pe sub pământ; și mi-or venit imagini dinăuntru!

Acolo sunt rafturi întregi și-s puse cum ar fi puse cărțile aici, într-o bilbiotecă. Dar nu-s cărți, îs un fel de piei de animal - fără păr - și îs subțiri, subțiri- cum ar fi o mătase lucitoare. Dar nu-i mătase, și nici lemn, că astea se îndoaie ușor. Și foile astea îs zgâriate, da' nu cu culori; parcă le simt la degete zgârieturile astea. Scrisul e un joc de strâmbături, de liniuțe; că am căutat să le iau în gând și să aflu ce înseamnă, să deslușesc ceva, dar nu-i ușor, că-i un joc de puncte, de strâmbături și, în unele locuri, de culori, și parcă-spuse invers; nu seamănă nici una cu alta... Dar tot m-am dus cu gândul ca să găsesc ce-i acolo.

Și atunci, m-am luat după o singură pătrățică de aia cu semne. Și ducându-mă cu gândul, am aflat că era vorba de un pământ mult depărat, în altă parte. Acolo erau tot oameni, da' nu vorbeau ca noi, și care se tot omorau; și povestea vieții lor e tare neplăcută și foarte urâtă. Și m-o atras cu gândul să aflu cine o făcut semnele acelea, căci semnele spun și așa ceva; acela care o însemnat foile de-acolo o fost cu cap și deștept pe vremea aceea; dar efoarte de demult, foarte de demult...

Venind la un alt val de hărți învăluite, am văzut că cele însemnate stau în niște pungi, se țin în ceva care-i ca o coajă de bostan. Documentele alea îs în niște pungi - cum ar fi sacii - dar nu-s legate în formă de sac, e ceva mult mai mare.

Venind cu gândul acolo, mi-o arătat alți bărbați, altfel îmbrăcați. Da' să știți câ acolo e trecutul omenirii.  Dar nu-i omenirea de-acum două mii de ani. E cu mult mai de demult, e demult, demult, tare mult înainte.

Dar dacă oameni ca noi or da cu mintea așa cum au dat și peste piramide și peste statuia aia de-i spune Sfinx și or da de apă, iar apoi or săpa mai adânc - nu mult —, vor găsi sala aceea.

Da' să știți că e o construcție mare, foarte mare. Spațiul e și el tare adânc și are multă lărgime, e larg, larg. Pereții nu-s din stâncă, îs din pământ, dar îs căptușiți cu ceva tare - nu-i ciment; e ceva lucios, cum e scoica, dar nu se sparge, nu se fărâmă. îi un fel de piatră ușoară, dar nu se fărâmă.

Și să vă spun, sala asta va fi găsită peste ani, fie în generația noastră, fie mai târziu. Vor fi oameni ca noi, din aceia care caută știința pe sub pământ - parcă le zice arheologi. Dacă se duc acolo și le dă voie, cu aparatele o să găsească ceea ce am descris.

Dar și la noi, în munții care se cheamă Bucegi, este un paznic de-i zice Sfinx; și acolo este la fel, un șuvoi foarte, foarte puternic de energie, care face legătura între Piramida Mare din Egipt și piramida care este în Bucegi. Aceasta este energia ocrotitoare a petecului de pământ pe care locuim, în care-i țara noastră. De fapt, în Bucegi nu este piramidă, este Sfinxul, la care vine un șuvoi foarte, foarte puternic de energie. Nu știu cu cât l-aș putea diferi de șuvoiul de energie de la piramida din Egipt. Numai cu puțin diferă. Da’ șuvoiul de energie de la Sfinxul din Bucegi este ocrotitorul României! E tot strălucitor, dar e de o intensitate puțin mai slabă decât cel din Egipt. E puțin mai slab ca energie, dar diferă numai cu puțin de cel de la Piramida Mare.

Și să știți că este o legătură între Sfinxul din Bucegi și Piramida Mare. Energia care curge de sus se duce pe sub Pământ la Piramida Mare. Asta, fiindcă pe sub munții Bucegi este o apă mare ce ține legătura cu apa care trece pe sub Sfinx și pe sub piramide, căci așa cum sunt construite ele, pe dedesubtul lor trece apa.

Însă am văzut ceva tare interesant dedesubtul muntelui unde este Sfinxul din Bucegi: dedesubt, sunt niște tunele făcute de oameni pământeni. Astea le-am văzut atunci când, la București, mi-or dat niște fotografii cu munții Sfinxului de la noi. Și uitându-mă la poze, am dat de o intrare la care este paznic un călăreț cuplete, ce stă călare pe un cal alb. Da' și el e îmbrăcat în alb. Însă e dintr-un fum strălucitor, nu-i din carne. Are cizme, în mână are un cuțit lung, iar pe cap are o coroană mare. însă el stă acolo de foarte mult timp, poate de milioane de ani. Ca să intru înăuntru cu privirea și să-mi dea libertatea să văd, o trebuit să mă primească el și apoi să intru într-un tunel lung, care duce mult, mult sub munte.

[N.A.: Desigur câ imaginea "călărețului" este o viziune simbolică ce i-a fost transmisă de "cineva", dar ea are la bază o realitate - probabil -la fel de tulburătoare; în diferite texte mai vechi și mai noi, se face aluzie la numeroase construcții și arhive foarte vechi, rămase ascunse, la care au fost "fixați" anumiți "paznici" - anumite entități ale lumii invizibile -pentru a nu permite accesul pământenilor decât "când va veni timpul dezvăluirii lor" (la fel cum preciza și Edgar Cayce, în "lecturile" citate anterior). Astfel de tradiții "oculte" s-au tot transmis cu privire la diferite "obiective" din Egiptul antic sau referitoare la "misterele" muntelui Shasta -din Statele Unite - sau privind numeroase cetăți și tuneluri din munții Anzi ai Americii de Sud. Autorul francez Robert Charroux, care a călătorit mult în jurul lumii în căutarea descifrării diferitelor "enigme" din trecutul omenirii, atunci când a venit în Peru, printre multe alte dezvăluiri stranii, a aflat și un fapt foarte ciudat; pe sub înalții munți ai Anzilor Cordilieri ar exista tunele adânci și foarte lungi, în care oamenii pur și simplu nu pot intra, fiind opriți de niște blocaje energetice invizibile!]

Valentina Gârlea: - Când am intrat în tunel, că e făcut lung ca o sală, înpartea dreaptă am văzut niște despărțituri. Am intrat cu privirea în primul tunel; acolo era o masă făcută din ceva greu, strălucitoare, cum ar fi cristalul strălucitor. Și erau trei scăunele mult mai mici. Pe masă era ceva ca din piele împăturită și pe ea erau niște zgârieturi; era ca și cum ar fi fost zgâriată cu ceva ascuțit - cu un vârf de sticlă sau de piatră - și au rămas dungulițe. Dar zgârieturile erau făcute ca un fel descris: niște bastonașe, niște sucituri. Când am trecut pe-acolo, am văzut mai multe din astea împăturite și puse pe masă. Pe o altă masă, mai era și altceva, făcute parcă tot din cristal; erau niște cupe, dar îs altfel, nu-s ca paharele de la noi; era ceva săpat în ele.

Mai departe, parcă în următorul tunel, am întâlnit altceva: acolo erau multe piese și hârburi făcute din sârme, dar îs chiar adevărate, nu din culori; erau ca un fel de aparate cu butoane și cu multe sârme încâlcite. În mijloc, pe o masă, era ceva mai înalt; era tot o măsuță, dar mult mai înaltă și cu ieșituri pe laturile ei, ca niște sertare. În ele erau niște fâșii lungi, așa, ca din mătase, dar nu erau întinse, erau cum ar fi mătasea dar mult mai subțiri, era însă un fel de material din ceva lucios. Și tot așa, erau cu zgârieturi pe ele.

În fund, în fund de tot, acolo era o masă întinsă; avea o suprafață mare, pe care erau așezate aparate de diferite feluri. Dar nici astea nu erau din culori [N.A.: cititorul a remarcat, desigur, pe parcursul textului acestei cărți, că Valentina percepe tot ce este din materii eterice prin culorile specifice fiecărei categorii de particule; din această cauză, ea se exprimă asupra a tot ce este structurat din materii eterice ca fiind "făcut din culori".] Și ele erau adevărate.

Da' acolo o venit călărețul- care era însă din culoare, din fum- și mi-o arătat, că atunci când energia nu va mai curge pe deasupra, acolo unde este paznicul din piatră- care, după cuvinte domnești, știu că i se spune Sfinxul din Bucegi -, atunci va intra înăuntru cineva din mintea noastră, a pământenilor de jos; acela va apăsape butonul pe care mi l-o arătat în spatele aparatelor, de pe partea stângă. Și-atunci, se va schimba omenirea...

[N.A.: Este deosebit de frapant faptul că Valentina specifică un anumit aspect din viitorul planetar, întru totul la fel cum se exprima și Edgar Cayce în urmă cu șase decenii referitor la "schimbarea omenirii". în lectura 5748-5 (citată anterior), clarvăzătorul american preciza, la fel de tulburător:

"Dar nu se poate intra acolo fără înțelegerea acestor mistere. Căci cei care au fost lăsați ca păzitori nu vor permite trecerea mai înainte de împlinirea perioadei de regenerare... a oamenilor într-o nouă rasă."

Cititorii care vor dori să se informeze mai mult asupra acestei "viziuni din programul omenirii" vor găsi lămuriri suplimentare în literatura de instruire spiritualistă. Dar să revenim la extraordinarele lucruri percepute de Valentina:]

Valentina Gârlea: - Va fi altceva în locul pământului nostru de-aici. Văd cum s-ar cufunda sub ape... Va fi același lucru tot la fel cum am văzut și mi-or spus cei din jur că este și în Cheile Bicazului. acolo unde se cheamă Lacul Roșu; acolo o fost un deal și, când o venit vremea și i-o fost hărăzit, dealul s-o scufundat și deasupra o venit apa.

Tot la fel va fi cu toată România, atunci când cineva din omenire va reuși să ajungă la acel buton păzit de călărețul acela cu cal și va apăsa pe buton. Dar este foarte, foarte departe timpul acela..?

Atunci când, cu știința care va fi pe Pământ, va birui cineva să ajungă sub munții Bucegi, va da de toate acele înscrisuri și documente însemnate și, după semnele alea, va pricepe ce are de făcut. Dar asta se va întâmpla numai după ce șuvoiul de energie de deasupra va slăbi. Până atunci, nu va reuși nimeni să ajungă acolo. Dar ăsta este foarte dirijat de sus, că energia care vine la piramide și la Sfinxul din Egipt, cât și aici la noi, este susținută de tot ce se întâmplă în cer, în stratul ăla violet-auriu — nu știu cum să-i spun, că violet îi jos și auriu îi în partea de sus, sus de tot.

De-acolo vine energia în șuvoaie, dar nu vine cum este ea acolo sus. Acolo sus este energie pură și foarte adevărată, dar e împărțită în mare parte și e transformată în energie albă pentru Marea Piramidă și pentru Sfinxul din Bucegi.

Atunci când se vor pierde energia asta albă și contactul cu lumina de sus - și asta va fi socotită de cei de sus -. atunci totul se va transforma într-o apă aici. Dar despre asta vor vorbi nu urmașii noștri, ci urmașii urmașilor noștri, dintr-un timp foarte, foarte îndepărtat...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Texte profetice, profeti, prooroci, channeling, clarvazatori, scribi ai lui Dumnezeu
   -> Channeling, Clarvazatori, Scribii lui Dumnezeu, Clarvazatori si profeti contemporani
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 3 of 4  [ 32 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !