Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:14
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Qigong-ul - Prezentare Generala


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Light
SuperModerator
SuperModerator

Light is offline

Joined: 03 Mar 2005
Member: #11
Posts: 105
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Qigong-ul - Prezentare Generala
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.7.2005, 03:25 View PostDownload Post

QIGONG-UL - PREZENTARE GENERALA


1. Introducere
     
          Termenul QIGONG 气功 este alcatuit din doua caractere:

QI 气, care inseamna gaz, vapori, suflu, respiratie, energie interna. Forma nesimplificata a caracterului QI 氣, are in componenta ideograma pentru orez 米, avand in acest context semnificatia de sursa de energie.

        si
     
GONG 功, care inseamna abilitate, indemanare, capacitate, dibacie, avand si intelesul de forma (de exersare), practica, lucru, instruire. Presupune munca 工 intensa, cu forta 力 si hotarare din partea celui care practica.

In concluzie, QIGONG se poate traduce ca forme energetice sau lucrul cu energia.

QIGONG-ul este o adevarata arta de a stapani perfect procesele de schimb energetic intre microcosmosul fiintei umane si univers, prin intermediul unor exercitii specifice. Practicile energetice traditionale cunoscute sub denumirea de QIGONG constau, in esenta, in exersarea corpului si a energiei pentru a dobandi o sanatate perfecta si pentru a atinge longevitatea. QIGONG-ul poate fi privit ca o metoda de autocontrol a sanatatii si a duratei vietii (fara sa excluda eventualele tratamente medicale), prin faptul ca este la indemana noastra sa putem imbunatati functionarea diferitelor sisteme ale corpului, sa incetinim procesele de imbatranire si astfel, sa ne prelungim viata.

QIGONG este un concept modern care reinvie o traditie multimilenara. Termenul QIGONG este de aparitie recenta, fiind creat la inceputul secolului XX cu intentia de a reuni toate disciplinele care lucreaza cu energia in scop medical, martial sau spiritual. Unele din aceste discipline exista inca si astazi, ele putand fi considerate fie ca discipline de sine statatoare, fie ca facand parte din QIGONG.

Provenind din traditii diferite (de exemplu, taoism, budism, confucianism etc.), ele au principii filozofice foarte variate, fiind aproape imposibil de creat o unitate intre ele. Diversitatea originilor se reflecta de asemenea in diversitatea practicilor, fiind un numar impresionant de tehnici, metode si stiluri de QIGONG. Tendinta in ultima vreme este de a combina conceptele din filozofia orientala cu cele moderne, din medicina vestica, rezultand o metoda stiintifica prin care se poate imbunatati starea de sanatate.

 2. Scopurile practicarii QIGONG-ului
 
            Practica QIGONG-ului are mai multe obiective de baza, în strânsa corelatie cu aspectele de natura practica. Aceste obiective sunt:

              - realizarea unui corp fizic sanatos si armonios, a unui mental puternic si a unui psihic echilibrat, conditii care duc la prelungirea vietii si atingerea longevitatii.

              - intarirea legaturilor armonioase dintre om si Univers pentru ca fiinta umana sa se adapteze din ce în ce mai usor ritmurilor si schimbarilor naturii.

              - atingerea unui echilibru YIN-YANG cât mai bun, nu numai în interiorul corpului, ci si între om si lumea exterioara.

              - capacitatea de a trai în armonie cu legile universale, prin cunoasterea din ce în ce mai profunda a realitatii holistice a Universului, ceea ce conduce la cresterea NIVELULUI MORAL.

 3. Scurt istoric al QIGONG-ului
 
              Formele din QIGONG, chiar daca erau cunoscute sub o alta denumire, au fost practicate de foarte multa vreme, începuturile QIGONG-ului fiind mai vechi decât orice documente scrise. Bazându-se pe descoperiri arheologice ale unor desene si statuete, unii autori considera ca practicile QIGONG dateaza de aproximativ 8000 de ani.
              Desi documentele scrise înainte de era noastra sunt foarte putine si criptice, fiind dificil de obtinut informatii mai ales în ceea ce priveste antrenamentul practic, totusi, se poate afirma ca în China Antica erau doua scoli importante de QIGONG: SCOALA DAOISTA si SCOALA CONFUCIANISTA. SCOALA DAOISTA acorda o importanta egala corpului si spiritului, urmarind cultivarea ambelor aspecte, atât fizic, cât si spiritual, iar SCOALA CONFUCIANISTA punea accent pe ordonarea mintii, cultivarea calitatilor morale si controlul temperamentului.

              Ulterior, deoarece China a fost deschisa catre influentele spirituale din exterior, s-a putut realiza un transfer cultural si spiritual, dinspre India catre China si astfel, un pas important în istoria QIGONG-ului a fost aparitia SCOLII BUDHISTE. Dintre preotii indieni care au predicat în China, cel mai important a fost DA MO, cunoscut si ca BODHIDARMA. În anul 527 e.n., Împaratul Chinei l-a invitat sa predice la curtea sa. Ulterior, DA MO s-a retras la Templul SHAOLIN unde a meditat într-o pestera timp de noua ani, iar la sfârsitul acestei perioade, a scris doua lucrari care au ramas clasice: YI JIN JING (TRATATUL REÎNOIRII TENDOANELOR) si XI SUI JING (TRATATUL SPALARII MADUVEI).

              Aceste lucrari au devenit adevarate manuale de QIGONG pentru practicantii artelor martiale, ai meditatiei si ai terapiilor medicale traditionale. Cele doua manuale se completeaza reciproc si, împreuna, ghideaza adeptul în practicarea tuturor exercitiilor, de la formele externe bazate pe întinderea tendoanelor si cresterea fortei musculare, pâna la cele mai avansate tehnici de ALCHIMIE INTERNA.

              În functie de scopul urmarit în practica QIGONG-ului, se poate vorbi si de o SCOALA MEDICALA, creata de medicii chinezi care au folosit execitii speciale pentru a stimula circulatia ENERGIEI QI prin meridiane pentru vindecarea anumitor boli si o SCOALA MARTIALA, creata de artistii martiali. Acestia au observat ca exercitiile de QIGONG nu numai ca îmbunatatesc starea de sanatate, dar au si efectul de a creste forta corpului, facându-l mai viguros si mai abil în lupta.

              Prin urmare, SCOLILE de QIGONG aparute de-a lungul timpului sunt: SCOALA DAOISTA, CONFUCIANISTA, BUDHISTA, MEDICALA si MARTIALA.

              QIGONG-ul s-a dezvoltat rapid prin aparitia multor lucrari în acest domeniu si prin consolidarea bazei teoretice. În anul 1950, PRACTICILE ENERGETICE au fost grupate si s-a stabilit pentru ele termenul de QIGONG. Acesta reuneste tehnici din DAOYIN (CONDUCEREA ENERGIEI), TUNA (ÎNLOCUIREA "VECHIULUI" CU "NOUL"), YANGXIN (CULTIVAREA SUFLETULUI) si altele.

              Dovedindu-si valentele sale terapeutice si spirituale, QIGONG-ul este din ce în ce mai apreciat si, în zilele noastre, este din ce în ce mai mult practicat, inclusiv în spatiul Occidentului.


4. Reguli privind practicarea QIGONG-ului
 
              In exersarea tehnicilor de QIGONG, exista câteva elemente de baza care ajuta la dobândirea unei sanatati cât mai bune si la atingerea longevitatii. Aceste sunt: relaxarea, postura, miscarea, respiratia si concentrarea. Reglarea acestora constituie una din conditiile de baza pentru eficienta în practica. În acest sens, în practica QIGONG-ului PRINCIPIUL REGLARII sau al ARANJARII reprezinta unul din conceptele de baza extrem de importante.

              Inca din Antichitate, se foloseau anumite posturi pentru modificarea starilor de constiinta si a curgerii QI-ului prin corp. Cel mai important element al unei posturi este pozitia coloanei vertebrale, care poate, astfel, sa influenteze direct functionarea organelor interne si circulatia QI-ului.

              Folosirea unor miscari repetitive ale corpului are efect asupra sistemului nervos, sistemului circulator si asupra curgerii libere a QI-ului prin meridiane. Miscarile ritmice de contractie si relaxare faciliteaza eliminarea blocajelor energetice de pe meridiane si echilibrarea energetica în întregul corp.

              Relaxarea nu se refera numai la cea neuro-musculara sau la cea fiziologica, ci si la cea emotionala si la cea mentala. În felul acesta, se creeaza cadrul pentru o exersare a QIGONG-ului care sa influenteze structurile cele mai profunde ale fiintei. Relaxarea elimina, astfel, blocajele psihice si permite învatarea rapida si atingerea maiestriei.

              Concentrarea este înteleasa ca fiind componenta mentala, activa a unei tehnici. Intentia implica un nivel de atentie asociat cu desfasurarea unei tehnici de QIGONG. Ea este specificata în cazul fiecarei tehnici. În acest caz, mentalul se refera la suma functiilor tuturor sistemelor omului. Aranjarea mentalului reprezinta cel mai important aspect.

 5. Concluzie
 
            PRACTICILE ENERGETICE din QIGONG nu trebuie privite ca fiind ceva abstract, deoarece prin aspirarea energiei si prin capacitatea de a o face proprie corpului nostru, aceste practici capata un caracter concret si devin o parte a vietii noastre de zi cu zi.

sursa: http://www.taiji.ro/qigong.htm
Back to top See my Info
Light
SuperModerator
SuperModerator

Light is offline

Joined: 03 Mar 2005
Member: #11
Posts: 105
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Re: Qigong-ul - Prezentare Generala - completare
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.7.2005, 03:37 View PostDownload Post

Introducere

În țara noastră qigong[1]-ul vine din timpuri străvechi și are o istorie îndelungată. De aceea, oamenii noștri au un avantaj natural în practicarea qigong-ului. Ca metode permise de cultivare, cele două școli de qigong, cea budistă și cea taoistă[2], au făcut publice multe căi mari de cultivare predate în trecut în secret. Școala taoistă are căi de cultivare foarte speciale; școala budistă are și ea propriile sale metode de cultivare. Falun Gong este o metodă avansată de cultivare a școlii budiste. În timpul cursului vă voi ajusta mai întâi corpul la o stare potrivită pentru cultivarea avansată, apoi vă voi instala Falun[3] și qiji[4] împrejurul corpului. De asemenea, vă voi preda exercițiile. Pe lângă toate acestea eu am și Fashen[5] care vă vor proteja. Dar aceste lucruri nu sunt deajuns. Scopul dezvoltării gong-ului[6] nu ar fi atins. Trebuie de asemenea să înțelegeți principiile din spatele cultivării la nivel mai înalt. Acesta este subiectul cărții.

Eu vorbesc despre gong la un nivel mai înalt, așa că nu voi discuta cultivarea nici unui canal, punct de acupunctură, sau canal energetic în particular. Eu vorbesc despre legile cultivării, o Dafa[7] care țintește la cultivarea adevărată spre un nivel superior. La început poate să pară mistic, dar un practicant devotat va înțelege secretul dacă studiază, simte și înțelege cu grijă.

1. Originea qigong-ului

Qigong-ul la care ne referim noi astăzi la origine nu s-a numit de fapt qigong. Provine din vechea cultivare chineză, privată sau religioasă. Nicăieri în textele din "Alchemia Internă", "Tao Tsang" și "Tripitaka" nu pot fi găsite cele două caractere qi și gong. În timpul perioadei prezente a civilizației umane curente, qigong-ul a trecut printr-o etapă de început al religiei. Exista deja înainte ca religia să se formeze. După ce religia s-a format, a fost cumva alterat de religie. Numele său original era "Marea Cale de Cultivare a Buddha", "Marea Cale de Cultivare a Tao". În plus avea nume ca "Alchimia Internă Înnoită", "Calea Arhat-ului" și "Dyhana lui Vajra", etc. Acum noi îl numim qigong pentru a se conforma mai bine cu ideologia modernă și pentru a fi mai ușor de popularizat în societate. Qigong-ul exista de fapt în China pur și simplu pentru a cultiva corpurile umane.

Qigong-ul nu este ceva inventat de civilizația aceasta. Are o istorie relativ lungă și ani îndelungați. Atunci, când a fost adus qigong-ul? Unii spun că qigong-ul, popularizat în timpul dinastiei Tang, are o istorie de 3.000 de ani. Alții spun că are o istorie de 5.000 de ani, la fel de întinsă ca a civilizației chineze. Alții spun, judecând după relicve arheologice, că are o istorie de 7.000 de ani. Eu văd qigong-ul ca pe ceva care nu a fost inventat de omenirea modernă. Este cultură preistorică. Conform investigației făcute de cei cu capacități supranormale, universul în care trăim este entitatea compusă după nouă timpuri de explozie. Planeta pe care trăim a fost distrusă de multe ori și de fiecare dată după ce s-a regrupat, omenirea a început să se înmulțească din nou. În prezent am descoperit că există multe lucruri în lume dinainte de civilizația modernă. Conform teoriei evoluționiste a lui Darwin, oamenii au evoluat din maimuțe și civilizația nu este mai veche de 10.000 de ani. Dar descoperirea de relicve arheologice arată că în peșterile din Alpii Europeni există fresce de 250.000 de ani, cu o foarte mare valoare artistică, nedepășită de ceea ce pot face oamenii moderni. În muzeul Universității Naționale din Peru există o piatră mare pe care este gravată o persoană care ține un telescop și observă corpuri celeste. Această figură este mai veche de 30.000 de ani. După cum știți, Galileo a inventat un telescop astronomic 30X în 1609, de atunci scurgându-se numai ceva mai mult de 300 de ani. Cum putea exista un telescop acum 30.000 de ani? În India există o vergea de oțel cu un conținut de fier de peste 99%. Folosirea tehnologiei de topire nu poate produce fier cu o asemenea puritate, aceasta depășind nivelul tehnologiei moderne. Cine a creat acea civilizație? Ființele umane ar fi trebuit să fie microorganisme la acea dată, deci cum a fost posibilă crearea acestor lucruri? Descoperirea acestor lucruri a atras atenția oamenilor de știință din toată lumea. Este inexplicabilă și oamenii o denumesc "cultură preistorică".

Nivelul științific a fost diferit în fiecare perioadă de timp. În unele perioade de timp a fost destul de înalt, depășind nivelul civilizației noastre umane actuale. Totuși acele civilizații au fost distruse. De aceea, eu spun că qigong-ul n-a fost inventat și nici creat de oamenii moderni, ci descoperit și perfectat de oamenii moderni. Este cultură preistorică.

Qigong-ul de fapt nu este un produs al țării noastre. Există de asemenea în alte țări, dar ei nu îl denumesc qigong. Țări vestice ca: Statele Unite, Marea Britanie, etc. îl denumesc magie. În Statele Unite există un magician numit David Copperfield. De fapt este un maestru al capacităților supranormale, ceea ce i-a permis să treacă prin Marele Zid. În momentul trecerii prin zid, a folosit o pânză albă pentru a se acoperi pe sine și zidul și apoi a trecut. De ce a făcut asta? În acest fel mulți oameni îl vor privi ca pe un spectacol magic. Trebuia făcut astfel, el știind că în China sunt mulți oameni cu capacități mari. I-a fost frică de interferența lor, așa că s-a acoperit înainte de a intra. Când a ieșit, a scos o mână în afară, a ridicat pânza și a pășit afară. "Experții sunt atenți la trucuri în timp ce profanii așteaptă emoția"[8]. În acest fel audiența crede că este spectacol magic. Motivul pentru care ei denumesc aceste capacități supranormale magie este că nu le folosesc pentru a-și cultiva corpul, ci pentru distracția spectatorilor sau pentru a prezenta minuni pe scenă. De aceea, vorbind de la un nivel coborât, qigong-ul poate schimba starea fizică a oamenilor pentru a atinge scopul vindecării de boli și păstrării sănătății. Vorbind de la un nivel mai înalt, qigong se referă la cultivarea corpului uman.

2. Qi și gong

Qi-ul despre care vorbim acum era denumit "chi" de către oamenii din vechime. Ele sunt în esență aceleași, amândouă referindu-se la qi-ul universului, amândouă referindu-se la un tip de materie fără formă din univers. Nu se referă la aer. Prin cultivare vor fi activate mișcările substanței energetice în corpul uman, schimbând starea fizică a corpului, obținând efectul de vindecare și fitness. Dar qi este simplu qi. Tu ai qi și el are de asemenea qi. Qi-ul nu este reciproc restrictiv. Unii spun că qi-ul poate vindeca boli; sau că poți emite qi către cineva pentru a-i vindeca bolile. Aceste remarci sunt foarte neștiințifice pentru că qi nu poate deloc vindeca boli. Când un practicant posedă încă qi în corp, înseamnă că trupul lui nu este încă un "Corp Alb ca Laptele", înseamnă că are încă boli.

O persoană care, prin practică, posedă capacitate avansată nu emite qi. În schimb emite un flux de energie înaltă, substanță de energie înaltă, manifestată în formă de lumină, cu particule fine și densitate înaltă. Acesta este gong. Numai atunci poate influența oamenii obișnuiți și le poate vindeca bolile. Există o zicală "Lumina unui buddha iluminează pretutindeni și rectifică toate anomaliile". Înseamnă că cei ce cultivă legi drepte poartă energie imensă în trupurile lor. Pe oriunde trec, pot corecta orice stare anormală în aria acoperită de energia lor și o pot aduce la normal. De exemplu, a avea boli în corp este pur și simplu o stare anormală existentă în corp. După ce această stare este corectată, boala va fi vindecată. Spus mai simplu gong-ul este energie. Gong-ul are caracteristici fizice, iar prin cultivare practicanții îi pot percepe existența.

3. Potența energetică și capacitățile supranormale

(1) Potența energetică vine din cultivarea xinxing-ului

Gong-ul care determină cu adevărat nivelul potenței energetice nu vine din practicare. Vine din transformarea substanței "De"[9] și din cultivarea xinxing-ului. Procesul acesta de conversie nu se obține prin "Anding Shelu Caiyao Liandan" (instalarea unui creuzet și a unui cuptor pentru a cultiva Dan[10] din plante medicinale alese[11]), așa cum își închipuie oamenii obișnuiți. Gong-ul despre care vorbim este generat în afara corpului, începând de la jumătatea de jos a corpului. Crește în sus, în formă spiralată, urmărind îmbunătățirea xinxing-ului și este format complet în afara corpului. Apoi se dezvoltă într-un stâlp de energie deasupra coroanei capului. Înălțimea stâlpului determină nivelul gong-ului persoanei. Stâlpul de energie există într-o dimensiune ascunsă adânc, ceea ce îl face greu vizibil pentru oamenii obișnuiți.

Capacitățile supranormale sunt întărite de potența energetică. Cu cât potența energetică și nivelul unei persoane sunt mai înalte, cu atât capacitățile supranormale ale persoanei sunt mai mari și mai ușor de folosit. Oamenii cu potență energetică mai joasă au capacități supranormale mai mici și mai puțină ușurință în a le aplica, chiar până la punctul de a nu putea aplica niciuna. Capacitatea supranormală în sine nu reprezintă potența energetică sau nivelul cuiva. Factorul care determină nivelul cuiva este potența energetică, nu capacitățile supranormale. Unii oameni cultivă în modul "încuiat". Potența lor energetică este foarte înaltă, dar pot să nu aibă multe capacități supranormale. Potența energetică vine din cultivarea xinxing-ului și este factorul determinant. Este cel mai important.

(2) Capacitățile supranormale nu sunt ceea ce urmăresc cultivatorii

Toți practicanții țin la capacități supranormale. Capacitățile supranormale ispitesc în societate și mulți oameni vor să obțină câteva. Dar nu se vor putea obține capacități supranormale fără un xinxing bun.

Oamenii obișnuiți pot avea unele capacități supranormale, incluzând deschiderea tianmu-ului[12], claraudiția, telepatia, precogniția, etc. Dar aceste capacități supranormale variază la fiecare individ. Nu vor exista toate în timpul iluminării treptate. Oamenilor obișnuiți le va fi imposibil să aibă unele capacități supranormale în această dimensiune fizică, ca de exemplu transformarea unui fel de substanță în alt fel de substanță. Aceasta nu este ceva pe care îl pot avea oamenii obișnuiți. Marile capacități supranormale vin din cultivarea postnatală. Falun Gong dezvoltă și evoluează conform principiilor universului, așadar capacitățile supranormale existente în univers există și în Falun Gong. Totul depinde de cum se cultivă practicanții. Gândul obținerii unor capacități supranormale nu este considerat greșit, totuși, urmărirea excesiv de intensă nu este la fel ca un gând normal și va produce efecte negative. Capacitățile supranormale obținute la un nivel mai coborât nu au prea mare folosință, în afara încercării aplicării acestora pentru a demonstra abilitatea în fața altor oameni obișnuiți și a deveni cel mai puternic dintre ei. În acest caz, aceasta arată precis că xinxing-ul persoanei nu este înalt și că este drept să nu i se dea capacități supranormale. Dacă unele capacități supranormale sunt date unor oameni cu xinxing coborât, pot fi folosite pentru a comite fărădelegi. Deoarece xinxing-ul nu este stabil, nu există nici o garanție că nu va face ceva rău.

Pe de altă parte, orice capacitate supranormală care poate fi dezvăluită și pusă la lucru nu poate fi folosită pentru a schimba societatea umană sau pentru a altera viața socială normală. Nu este permisă dezvăluirea capacităților supranormale reale și punerea lor la lucru, pentru că impactul și primejdia ar fi prea mari. La fel, nu poate fi demonstrat că cineva poate dărâma o clădire. Exceptându-i pe oamenii care îndeplinesc misiuni speciale, marile capacități supranormale nu se permit folosite; aceste capacități nu se pot nici dezvălui, pentru că ființele de nivel înalt o vor limita.

Totuși, unii oameni obișnuiți insistă ca maeștrii de qigong să execute, forțându-i să-și dezvăluie capacitățile supranormale, pentru ca ei să poată privi. Cei cu capacități supranormale nu vor să le folosească, pentru că nu li se permite să le dezvăluie. Folosirea lor va avea impact asupra întregii condiții a societății. Celor care posedă virtuți mari cu adevărat nu li se permite să-și folosească capacitățile supranormale în public. Unii maeștrii de qigong se simt groaznic în timpul unei demonstrații. După ce ajung acasă, vor să plângă. Nu-i forțați să demonstreze! Pentru ei este supărător să dezvăluie aceste lucruri. M-am simțit dezgustat când am citit o revistă pe care o ținea un student. Se menționa că avea loc o conferință internațională de qigong. Oamenii cu capacități supranormale puteau participa la un concurs și cine avea capacitățile supranormale cele mai puternice se putea duce la conferință. După ce am terminat de citit m-am simțit deranjat câteva zile. Aceasta nu este ceva ce poate fi dezvăluit în public pentru concurs. Demonstrarea lor în public ar fi regretabilă. Oamenii obișnuiți se concentrează pe lucrurile practice din lumea pământească, dar maeștrii de qigong trebuie să se respecte.

Care este scopul dorinței de capacități supranormale? Reflectă tărâmul minții și căutărilor unui practicant. Cu o minte impură și instabilă este improbabil ca cineva să aibă capacități supranormale puternice. Aceasta pentru că înainte de a fi iluminat în întregime, binele sau răul pe care le vezi sunt bazate pe standardele acestei lumi. Nu poți vedea adevărata natură a lucrurilor, nu poți vedea relațiile karmice dintre lucruri. Lupta, ocărârea și cearta dintre oameni trebuie să fie cauzată de relațiile karmice. Dacă nu poți vedea asta, nu poți decât să ajuți într-un mod greșit. Gratitudinea și resentimentul, binele și răul între oamenii obișnuiți, sunt guvernate de legile acestei lumi. Cultivatorii trebuie să nu se implice. Înainte de a ajunge la stadiul iluminării complete, ceea ce vezi cu ochii tăi poate să nu fie neapărat adevărul. Când cineva lovește pe altcineva, poate fi pentru că ei își pun în ordine datoriile karmice. Implicarea ta poate să stânjenească reglarea. Karma este un tip de substanță neagră care înconjoară corpul uman. Este o existență fizică într-o altă dimensiune, care poate fi transformată în boală și nenorocire.

Oricine are capacități supranormale. Problema este să le explorezi și întărești prin cultivare continuă. Dacă un cultivator urmărește numai obținerea capacităților supranormale, are vedere scurtă și minte impură. Nu contează pentru ce vrea să aibă capacitățile supranormale, acest lucru conține elemente de egoism, care îi vor stânjeni cultivarea cu siguranță; ca rezultat, îl va împiedica să obțină orice capacitate supranormală.

(3) Controlarea potenței energetice

Unii practicanți nu practică de prea mult timp, dar vor să vindece bolile altora și să încerce să vadă dacă merge. Pentru cei a căror potență energetică nu este înaltă: când întindeți mâna și încercați, absorbiți în corpul vostru mult qi negru, nesănătos și murdar, care exista în corpul pacientului. Din moment ce nu aveți abilitatea de a rezista qi-ului nesănătos și în plus corpul vostru nu are nici un scut protector, veți forma același câmp cu pacientul. Fără potență energetică înaltă nu vă veți putea apăra împotriva lui. Ca rezultat, voi înșivă veți avea mult disconfort. Dacă nimeni nu are grijă de voi, cu timpul veți avea boli în tot corpul. De aceea, cei care nu au o potență energetică înaltă trebuie să nu vindece bolile altora dacă nu au dezvoltat deja capacități supranormale și nu posedă un anumit nivel de potență energetică. Numai atunci puteți trata boli folosind qigong-ul. Chiar dacă unii oameni au dezvoltat capacități supranormale și pot oferi tratamente, când sunt la un nivel coborât folosesc de fapt potența energetică acumulată, propria lor energie, pentru a trata bolile. Din moment ce gong-ul este energie și o ființă inteligentă greu de acumulat, emisia de gong este de fapt secarea ei. O dată cu eliberarea de energie, stâlpul energetic de deasupra capului se scurtează și este golit. Aceasta nu merită deloc. Așa că eu nu sprijin vindecarea bolilor altora când potența voastră energetică nu este bine dezvoltată. Indiferent ce metode folosiți, vă consumați propria energie.

Când potența energetică a ajuns la un anumit nivel, ies la iveală tot felul de capacități supranormale. Trebuie să fii foarte precaut în folosirea acestor capacități supranormale. De exemplu trebuie să folosești tianmu-ul când s-a deschis, pentru că dacă nu-l folosești se va închide. Totuși, nu trebuie să te uiți frecvent prin el. Dacă te uiți prea des, se va scurge prea multă energie. Atunci, înseamnă asta că nu trebuie să-l folosești niciodată? Bineînțeles că nu. Dacă nu îl putem folosi niciodată, de ce mai cultivăm? Problema este când să-l folosim. Poate fi folosit numai atunci când cultivați la un anumit stadiu și aveți capacitatea de a-l reumple voi înșivă. Când un cultivator Falun Gong a atins un anumit stagiu, Falun-ul poate transforma automat și reumple oricât de mult gong folosește acesta. Falun-ul menține automat nivelul potenței energetice pentru practicanți. Gong-ul nu va scade niciodată. Aceasta este o caracteristică a Falun Gong. Până nu se ajunge aici, nu se pot folosi capacitățile supranormale.

4. Tianmu

(1) Deschiderea tianmu-ului

Canalul principal al tianmu-ului este localizat între mijlocul frunții și shangen[13]. Modul în care oamenii obișnuiți văd cu ochiul liber este bazat pe același principiu ca cel al camerelor de luat vederi. Depinzând de distanța până la obiect și intensitatea luminii, prin ajustarea lentilei sau a mărimii pupilei, imaginile sunt formate în corpul pineal localizat în spatele creierului, prin nervii optici. Capacitatea supranormală de viziune penetrantă este de fapt de a face corpul pineal să se uite afară direct, prin tianmu. Tianmu-ul unei persoane obișnuite nu este deschis deoarece canalul principal este foarte îngust și întunecat. Nu este chintesență de qi înăuntru, așa că nu există strălucire. Unii oameni au canalele blocate, așa că nu pot vedea.

Pentru a vedea cu tianmu folosim mai întâi o forță exterioară, sau cultivarea proprie pentru a deschide canalul principal. Forma canalului variază la fiecare individ, existând forme ovale, rotunde, rombice și triunghiulare. Cu cât practici mai bine cu atât canalul poate deveni mai rotund. În al doilea rând, maestrul îți dă un ochi. Dacă cultivi singur, trebuie să ți-l cultivi tu însuți. În al treilea rând, trebuie să ai chintesență de qi în locul unde este localizat tianmu-ul.

De obicei vedem lucruri folosind acești doi ochi. Exact acești doi ochi sunt cei care ne-au blocat canalul spre alte dimensiuni. Ei funcționează ca scut, așa încât să putem vedea numai obiectele existente în dimensiunea noastră fizică. Deschiderea tianmu-ului permite să se vadă fără să se folosească acești doi ochi. După ce ajungi la un nivel foarte înalt, poți de asemenea să cultivi să ai un Ochi Adevărat. Atunci poți folosi Ochiul Adevărat al tianmu-ului, sau Ochiul Adevărat al shangen pentru a vedea. Conform școlii budiste, fiecare por este un ochi. Sunt ochi peste tot corpul. Conform școlii taoiste, fiecare punct de acupunctură este un ochi. Totuși, canalul principal este localizat la tianmu. El trebuie deschis primul. La curs am plantat în fiecare lucruri care pot deschide tianmu. Datorită diferenței calității fizice a oamenilor, rezultatele au variat. Unii oameni au văzut o gaură neagră asemănătoare cu un puț adânc, ceea ce înseamnă că acest canal tianmu este negru. Alții au văzut un tunel alb. Tianmu-ul este pe cale să se deschidă dacă pot fi văzute obiecte în fața sa. Unii au văzut obiecte rotindu-se; acestea sunt ceea ce a plantat maestrul pentru a deschide tianmu-ul. Vei putea vedea o dată ce canalul va fi forat deschis. Unii pot vedea un ochi mare prin tianmu-ul lor și se gândesc că este ochiul buddha. De fapt este propriul lor ochi. Aceștia sunt de obicei oameni cu calitate înnăscută relativ bună.

Conform statisticilor noastre, la fiecare curs tianmu-ul s-a deschis pentru mai mult de jumătate dintre oameni. După ce se deschide tianmu-ul poate apare o problemă, și anume, oamenii al căror xinxing nu este înalt îl pot folosi ușor pentru a face lucruri rele. Pentru a preveni acest lucru, vă deschid tianmu direct la nivelul Vederii Înțelepciunii, cu alte cuvinte la un nivel avansat, ceea ce vă va permite să vedeți direct scene din alte dimensiuni și lucruri care pot apare în cultivare, făcându-vă să le credeți. Vă va întări încrederea în cultivare. Oamenii care abia au început să practice au un xinxing care nu a ajuns la nivelul de deasupra oamenilor obișnuiți. De aceea, o dată ce posedă lucruri supranormale pot comite ușor fărădelegi. Folosind un exemplu ca glumă, dacă mergi pe stradă și dai peste o loterie, poți obține premiul întâi. Asta explică la ce mă refer. Nu este permis. Alt motiv este că deschiderea de către noi a tianmu-ului este considerată de scară largă. Să presupunem că tianmu-ul fiecăruia este deschis la un nivel mai coborât, numai imaginați-vă că fiecare ar putea vedea prin corpul uman sau obiecte de după pereți; mai putem numi aceasta o societate umană? Ar avea un impact sever asupra condiției societății oamenilor obișnuiți, așa că nu este nici permisă, nici posibil de obținut. Mai mult, nu face nici un bine practicanților, ci le va nutri atașamentele. Așadar nu putem deschide tianmu-ul pentru tine la un nivel coborât, ci în schimb îl vom deschide direct la un nivel înalt.

(2) Nivelurile tianmu-ului

Tianmu-ul are diferite niveluri. Depinzând de nivel, el vede diferite dimensiuni. Conform budismului există cinci niveluri: Vederea Cărnii, Vederea Celestă, Vederea Înțelepciunii, Vederea Legii și Vederea Buddha. Fiecare nivel este subdivizat în nivel ridicat, intermediar și coborât. La nivelurile de sub Vederea Celestă se poate observa numai lumea noastră materială. Numai la niveluri de deasupra Vederii Înțelepciunii se pot observa alte dimensiuni. Unii oameni au capacitatea supranormală de vedere penetrativă, cu o acuratețe mai bună decât a unui scanner CT. Totuși, ce văd ei este tot în această lume fizică și nu depășește dimensiunea în care existăm. Nu este considerat a fi atins un nivel avansat al tianmu-ului.

Nivelul tianmu-ului depinde de cantitatea de chintesență de qi a unei persoane, ca și de lățimea, strălucirea și gradul de blocare al canalului principal. Chintesența internă de qi este critică pentru cât de complet poate fi deschis tianmu-ul. În particular este ușor de deschis tianmu-ul pentru copiii sub 6 ani. Nici măcar nu trebuie să-mi folosesc mâna. Se deschide o dată ce încep să vorbesc, pentru că copiii au primit influență negativă minimă din partea lumii noastre fizice și nu au comis fărădelegi. Chintesența lor de qi s-a păstrat foarte bine. Tianmu-ul copiilor de peste 6 ani devine din ce în ce mai dificil de deschis, datorită influenței negative din ce în ce mai mari pe care au primit-o din afară în timpul creșterii. În particular educația nesănătoasă, a fi răsfățat și a deveni imoral, pot disipa chintesența de qi. După ce se atinge un anumit nivel, este pierdută. Cei a căror chintesență de qi s-a pierdut complet o pot recupera treptat prin cultivare. Totuși ia o perioadă lungă de timp și mult efort. Așadar chintesența de qi este foarte prețioasă.

Eu nu recomand ca tianmu-ul oamenilor să fie deschis la nivelul Vederii Celeste, pentru că atunci când potența energetică a unui cultivator este joasă, el pierde mai multă energie uitându-se prin obiecte decât colectează prin cultivare. Tianmu-ul se poate închide încă o dată dacă se pierde prea multă energie esențială. O dată închis, nu va fi ușor de deschis din nou. De aceea, când deschid tianmu-ul pentru oameni, în mod obișnuit îl deschid la nivelul Vederii Înțelepciunii. Indiferent cât de clară sau neclară este vederea lor, cultivatorii vor putea vedea obiecte în alte dimensiuni. Depinzând de calitatea înnăscută, unii pot vedea clar, unii intermitent și unii neclar. Totuși, cel puțin vei putea vedea lumină. Prin urmare este benefic pentru cultivatorii care progresează spre un nivel înalt. Cei care nu pot vedea clar vor putea compensa prin cultivare.

Celor cărora le lipsește chintesența de qi văd imagini numai în alb negru prin tianmu-ul lor. Tianmu-ul celor care au relativ mai multă chintesență de qi va putea vedea scene color și într-o formă mai clară. Cu cât este mai multă chintesență, cu atât claritatea este mai bună. Totuși, fiecare individ este diferit. Unii oameni se nasc cu tianmu deschis, în timp ce al altora poate fi foarte înfundat. Scena deschiderii tianmu-ului este similară cu înflorirea unui boboc, care se desface strat după strat. În timpul meditației, vei descoperi inițial iluminarea în aria tianmu-ului. La început lumina nu este atât de strălucitoare și mai târziu devine roșie. Tianmu-ul unora este închis foarte strâns, așa că reacția lor inițială poate fi foarte puternică. Vor simți mușchii din jurul canalului principal și shangen strângându-se ca și cum s-ar compresa și și-ar croi drum înăuntru. Tâmplele și fruntea încep să se simtă de parcă se umflă și dor, acestea fiind toate reacții la deschiderea tianmu-ului. Oamenii al căror tianmu se deschide ușor pot vedea ocazional unele lucruri. În timpul cursului au fost oameni care accidental au văzut Fashen-ul meu. Când au încercat să se uite intenționat, a dispărut. De fapt și-au folosit ochii de carne. Trebuie să rămâi în starea în care vezi lucruri cu ochii închiși și treptat le vei vedea mai bine. Când vrei să vezi mai bine, schimbi de fapt la ochii proprii și folosești nervii optici. De aceea nu vei mai putea vedea nimic.

Tianmu-ul la niveluri diferite poate percepe dimensiuni diferite. Unele departamente de cercetare științifică nu înțeleg acest principiu și drept urmare unele experimente de qigong nu dau rezultatele așteptate. Câteodată, unele experimente ajung la concluzii opuse. De exemplu, un institut a creat o metodă de testare a capacităților supranormale. Au cerut maeștrilor de qigong să vadă ce se află într-o cutie sigilată. Pentru că nivelurile tianmu-urilor lor erau diferite, răspunsurile lor au fost de asemenea diferite. De aici, personalul de cercetare a privit tianmu-ul ca fals și înșelător. De obicei oamenii cu tianmu-ul la niveluri mai coborâte obțin rezultate mai bune la acest fel de experiment, pentru că tianmu-ul lor este deschis la nivelul Vederii Celeste, care este potrivit observării obiectelor în această dimensiune fizică. Așa că cei care nu înțeleg tianmu-ul cred că acești oameni au cele mai mari capacități supranormale. Orice obiect, organic sau anorganic, apare în figuri și forme diferite în dimensiuni diferite. De exemplu, imediat ce este fabricat un pahar, o ființă inteligentă ia naștere într-o dimensiune diferită. Mai mult, chiar înainte de existența acestei ființe, poate că a fost ceva diferit. Când tianmu-ul este la cel mai coborât nivel, se va vedea numai un pahar. La un nivel mai înalt, se va ajunge să se vadă acea ființă care există în altă dimensiune. La un nivel mai înalt se va vedea forma substanței înainte de existența acelei ființe inteligente.

(3) Vederea la distanță

După ce tianmu-ul este deschis, unora le va apare capacitatea supranormală de clarviziune. Vor putea vedea obiecte la mii de mile depărtare. Orice individ ocupă spațiul său și în acest spațiu el pare la fel de mare ca un univers. În acest spațiu particular are o oglindă în frunte, care este invizibilă în dimensiunea noastră. Toată lumea are această oglindă, numai că pentru un non-practicant ea este îndreptată spre interior. La cultivatori această oglindă se întoarce treptat în afară. O dată întoarsă, această oglindă poate reflecta ceea ce vrea să vadă cultivatorul. În spațiul său particular el este destul de mare, corpul său este relativ mare. Așa este și oglinda. Orice vrea cultivatorul să vadă se poate reflecta în oglindă. Totuși, o dată ce oglinda a capturat imaginea, nu este încă capabil să o vadă. Imaginea va rămâne pe oglindă pentru o fracțiune de secundă, apoi oglinda se va întoarce, permițându-i să vadă imaginea obiectului capturat. Apoi se va roti înapoi foarte rapid. Se întoarce înainte și înapoi neîncetat. Filmele se mișcă cu o viteză de 24 de imagini pe secundă pentru a obține o mișcare continuă. Viteza cu care se mișcă oglinda este mult mai mare și de aceea imaginile par continue și clare. Aceasta este clarviziunea. Principiul clarviziunii este atât de simplu. Acesta era foarte secret și totuși eu îl dezvălui în numai câteva rânduri.

(4) Dimensiuni

Dimensiunile, bazându-ne pe ceea ce am văzut, sunt foarte complicate. Omenirea știe numai de dimensiunea în care există ființele umane în mod curent, alte dimensiuni nefiind explorate sau detectate. Când este vorba despre alte dimensiuni, maeștrii noștri de qigong au văzut deja duzini de niveluri de dimensiuni, ceea ce poate fi de asemenea explicat în teorie, dar nu poate fi probat de știință. Chiar dacă anumitor lucruri nu li se admite existența, ele au fost într-adevăr reflectate în dimensiunea noastră. De exemplu există un loc denumit Triunghiul Bermudelor, cunoscut și sub numele de "triunghiul diavolilor". Unele nave au dispărut în aria aceea; de asemenea, unele avioane au dispărut și au apărut ani mai târziu. Nimeni nu poate explica de ce. Nimeni nu a ieșit din granițele proceselor umane de gândire și teoriilor. De fapt e un pasaj spre o altă dimensiune. Spre deosebire de ușa noastră obișnuită cu o poziție definită, care se deschide sau închide la voința noastră, aceasta rămâne într-o stare nepredictibilă. Dacă se întâmplă ca nava să intre când ușa este accidental deschisă, ea poate pătrunde ușor în cealaltă dimensiune. Ființele umane nu pot simți diferențele între dimensiuni și intră în altă dimensiune într-o clipită. Distanța dintre dimensiuni nu poate fi exprimată în mile - ca de exemplu mii de mile depărtare. Totul a convers într-un singur punct acolo. Dimensiunile diferite există de fapt în același loc, în același timp. Nava pendulează înăuntru pentru un moment și revine înapoi accidental. În această lume au trecut totuși mulți ani, pentru că timpul este diferit în aceste două dimensiuni. În fiecare dimensiune există lumi unitare, similar cu modelele noastre de structuri atomice, o bilă conectată de alta printr-o linie de legătură, peste tot fiind bile și linii de legătură. Este foarte complex.

Cu patru ani înaintea celui de-al doilea război mondial, un pilot englez se afla în misiune. În timpul zborului a intrat într-o furtună. Potrivit relatării sale, a găsit un aeroport abandonat. În momentul în care aeroportul a apărut înaintea ochilor săi, s-a ivit o imagine complet diferită: dintr-o dată cerul era senin și limpede, ca și cum acesta ar fi apărut dintr-o altă lume. Avioanele din aeroport erau deja colorate în galben și oamenii de la sol erau foarte ocupați. S-a simțit foarte ciudat. După ce a aterizat nu l-a remarcat nimeni; nu l-a contactat nici măcar turnul de control. Pilotul a hotărât să plece, din moment ce se înseninase. A zburat din nou și a plonjat din nou în furtună la aceeași distanță de unde văzuse cu câteva momente înainte aeroportul. Până la urmă a reușit să ajungă înapoi. Când a raportat situația, pe care a scris-o chiar în jurnalul de zbor, superiorul său nu l-a crezut. Patru ani mai târziu a izbucnit al doilea război mondial. El a fost transferat pe acel aeroport abandonat. Și-a amintit imediat că era exact aceeași scenă pe care o văzuse cu patru ani înainte. Maeștrii noștri de qigong știu toți despre ce a fost vorba. Cu patru ani avans a făcut același lucru pe care l-a făcut și mai târziu. Înainte ca primul act să înceapă, s-a dus acolo și și-a jucat rolul în avans. Ca la o reprezentație, a sărit o scenă dar apoi actele s-au derulat din nou în succesiunea corectă.

5. Tratamentul cu qigong și tratamentul în spital

Teoretic, tratamentele pe bază de qigong sunt complet diferite față de tratamentele primite în spitale. Tratamentele vestice utilizează metode ale societății umane obișnuite. În ciuda mijloacelor de diagnoză, examinării cu raze X, etc., ei pot observa numai arii de boală în dimensiunea aceasta și nu pot vedea informația existentă în alte dimensiuni. De aceea nu înțeleg cauza bolii. Dacă pacientul nu este grav bolnav, medicația poate scurta sau chiar scăpa de rădăcinile bolii (care este un virus pentru doctorii vestici, sau datorie karmică în qigong). În condițiile în care boala este gravă, medicația va deveni ineficace. Dacă doza este mărită, persoana poate să nu fie în stare să o tolereze. Deoarece nu toate bolile sunt îngrădite de legile acestei lumi, unele boli sunt foarte serioase, depășind granițele acestei lumi. Din această cauză, spitalele nu le pot trata.

Medicina chineză este știința medicală tradițională din țara noastră. Este inseparabilă de capacitățile supranormale dezvoltate de cultivarea umană. Anticii au acordat o atenție deosebită cultivării corpului uman. Școala confucianistă, școala taoistă și școala budistă, studenții lui Confucius, vorbeau toți despre meditație. Meditația era considerată o abilitate. Chiar dacă ei nu practicau cultivarea, cu timpul tot au dezvoltat potență energetică și capacități supranormale. Cum a detectat acupunctura chineză atât de clar canalele în corpurile umane? De ce nu sunt punctele de acupunctură conectate orizontal și nici încrucișate? Sau, de ce sunt conectate vertical? Cum de au fost trasate pe hartă cu o asemenea acuratețe? Oamenii moderni care au capacități supranormale pot vedea cu ochii lor același lucru zugrăvit de doctorii chinezi. Aceasta, deoarece doctorii antici chinezi aveau în general capacități supranormale. În istoria chineză, Li Shizhen, Sun Simiao, Bian Que și Hua Tuo[14] erau toți, de fapt, maeștrii qigong cu capacități supranormale. Medicina chineză transmisă până în ziua de astăzi a pierdut partea legată de capacitățile supranormale, păstrând numai tehnicile. În trecut, doctorii chinezi foloseau ochii (în plus față de capacitățile supranormale) pentru diagnosticul bolilor. Mai târziu au dezvoltat metoda simțirii pulsului. Dacă capacitățile supranormale s-ar adăuga înapoi la metodele chinezești de tratament, poate fi spus că medicina vestică nu va putea prinde din urmă doctorii chinezi mulți ani de acum înainte.

Qigong-ul înlătură cauza primară a unei boli. Eu privesc boala ca pe unul dintre tipurile de karma. Vindecarea unei boli este pentru a ajuta diminuării karmei. Unii maeștri de qigong vindecă boli prin ajutarea pacientului la eliminarea qi-ului negru, prin metoda eliminării și suplimentării qi-ului. La nivel foarte coborât ei au eliminat qi-ul negru. Totuși ei nu cunosc cauza primară a qi-ului negru. Când acest qi negru se întoarce, boala revine. Adevărul este că qi-ul negru nu este cauza bolii. Când acest qi negru se întoarce, se întoarce boala. Existența qi-ului negru aduce numai disconfort pacientului. Cauza de bază a bolii lui este că în altă dimensiune există o ființă inteligentă. Mulți maeștrii de qigong nu știu acest lucru. Cum acea ființă inteligentă este foarte puternică și crudă, mulți nu pot și nici nu îndrăznesc să o atingă. Vindecarea bolilor prin Falun Gong se focalizează și începe cu acea ființă inteligentă, scoțând afară cauza primară a bolii. Mai mult, în zona aceea este instalat un scut, astfel încât boala să nu fie capabilă să invadeze din nou în viitor.

Qigong-ul poate vindeca boli dar nu poate interfera cu condițiile societății obișnuite. Dacă ar fi aplicat pe scară largă, ar interfera cu condițiile societății obișnuite, ceea ce nu este permis. De asemenea, efectul nu ar fi bun. După cum știți cu toții, există oameni care au deschis clinici de diagnostic qigong, spitale qigong și centre de recuperare qigong. Înainte ca ei să deschidă aceste întreprinderi, rezultatul tratamentelor a fost poate acceptabil. O dată ce au deschis o întreprindere pentru a trata boli, eficacitatea a scăzut. Aceasta pentru a interzice oamenilor folosirea legii supranaturale pentru a îndeplini funcții ale societății umane obișnuite; ar reduce-o sigur la legea de nivel coborât a societății umane.

Folosirea capacităților supranormale pentru a vedea printr-un corp uman este similară cu observarea secțiunilor, strat după strat. Pot fi văzute țesuturile moi, la fel ca orice altă parte a corpului. Deși scannerul CT existent poate vedea foarte clar, este în fond doar o mașină, consumând foarte mult timp, mult film, foarte încet și costisitor. Nu este la fel de precis și convenabil precum capacitățile supranormale umane. Prin închiderea ochilor pentru a face o scurtă trecere în revistă, maeștrii de qigong sunt capabili de a vedea direct și clar orice loc din pacient. Nu este aceasta tehnică înaltă? Această tehnică înaltă este chiar mai avansată decât tehnica înaltă modernă. Totuși, acest tip de îndemânare exista deja în China antică. Era tehnica înaltă a timpurilor antice. Hua Tuo a descoperit o tumoare care creștea în capul lui Cao Cao[15] și a vrut s-o opereze. Cao Cao nu a acceptat și a luat-o drept o cale de a i se face rău. L-a arestat pe Hua Tuo. Până la urmă Cao Cao a murit în urma tumorii la cap. Au existat mulți doctori chinezi cunoscuți în istorie care aveau de fapt capacități supranormale, numai că oamenii în această societate modernă urmăresc prea mult lucruri practice și au uitat tradițiile antice.

Qigong-ul nostru de nivel înalt este pentru reexaminarea lucrurilor tradiționale, moștenirea și dezvoltarea lor prin practică și refolosirea lor pentru beneficiul societății umane.

6. Qigong de școală budistă și budism

În momentul în care menționăm qigong-ul de școală budistă, mulți oameni se gândesc la o problemă: din moment ce scopul școlii budiste este de a deveni buddha prin cultivare, ei încep să lege lucrurile de budism. Prin aceasta eu clarific solemn că Falun Gong este qigong de școală budistă. Este o cale dreaptă și mare și nu are nimic de a face cu budismul. Qigong-ul de școală budistă este qigong de școală budistă, în timp ce budismul este budism. Deși ambele au același scop în cultivare, ele iau căi diferite. Sunt subdiviziuni diferite cu cerințe diferite. Am menționat cuvântul "buddha". Îl voi menționa și mai târziu, când voi vorbi despre gong la un nivel mai înalt. Cuvântul în sine nu are nici o conotație mistică. Unii oameni înnebunesc când aud cuvântul "Fo" (buddha); vor spune că propagăm superstiții. Nu este așa. Cuvântul "Fo" provine din limba indiană veche, din India. Tradus conform pronunției, s-a numit "Fo Tuo". Oamenii au omis "Tuo", păstrând cuvântul "Fo". Tradus în chineză, înseamnă "iluminatul", o persoană iluminată[16].

(1) Qigong de școală budistă

În prezent au fost făcute publice două tipuri de qigong de școală budistă. Unul a fost separat de budism. A produs mulți călugări distinși în timpul miilor de ani de dezvoltare. În timpul cultivării lor, când cultivau la un nivel foarte avansat, exista un maestru care îi învăța, astfel încât să poată primi personal învățături de un nivel mai înalt. În trecut toate aceste lucruri obișnuiau să fie transmise unui singur individ o dată. Numai când distinsul călugăr era spre sfârșitul vieții transmitea aceste lucruri unui singur discipol, care cultiva conform teoriei budismului și îmbunătățea pe toate planurile. Acest tip de qigong pare a fi strâns conectat de budism. Mai târziu călugării au fost dați afară din temple, de exemplu în perioada "Marii Revoluții Culturale". Aceste exerciții au ajuns în comunități publice, unde s-au dezvoltat în masă.

Un alt tip de qigong este de asemenea de școală budistă. De-a lungul istoriei acest tip nu a făcut niciodată parte din budism. A fost întotdeauna practicat privat în societate, sau adânc în munți. Aceste practici au toate unicitatea lor. Ele cer alegerea unui discipol bun, cineva cu virtuți nemaipomenite, care este capabil cu adevărat de a cultiva spre un nivel înalt. Un asemenea tip de persoană apare în această lume o dată la mulți, mulți ani. Aceste practici nu pot fi făcute publice și cer un xinxing foarte înalt. Gong-ul se dezvoltă de asemenea foarte rapid. Aceste tipuri de practici nu sunt puține. La fel este și în școala taoistă. Deși toate aparțin școlii taoiste, ele sunt diferențiate pe diviziuni în: Kunlung, Emei, Wudang, etc. Există subdiviziuni diferite în cadrul fiecărei diviziuni. Subdiviziunile sunt foarte diferite unele de celelalte. Ele nu pot fi amestecate și practicate împreună.

(2) Budism

Budismul a fost înființat acum mai bine de 2.000 de ani de către Gautama Sakyamuni, care, pe baza iluminării sale, a creat un set de căi fondat pe cultivarea sa originală. Pe scurt vorbește despre trei lucruri: "Percept, Samadhi[17], Înțelepciune". "Percept" are ca scop "Samadhi". Deși budismul nu este preocupat de exerciții, de fapt ei practică. Când stau jos și intră în starea de meditație, ei practică, pentru că atunci când cineva se calmează și devine nemișcat, energia din cosmos începe să se adune pe corpul său, obținând funcțiunea exercițiului. "Perceptul" în budism este pentru a renunța la toate dorințele pe care le are un om obișnuit, abandonarea oricărui lucru pentru care un om obișnuit are atașamente. Ca rezultat, poate ajunge la starea de pace și nemișcare, care îi permite să intre în Samadhi. În starea de Samadhi se îmbunătățește continuu și mai apoi devine o persoană iluminată, obținând înțelepciune. Apoi va cunoaște universul și va vedea adevărul universului.

În timpul predării Dharmei[18], Sakyamuni a făcut zilnic numai trei lucruri: a predat Dharma (în principal Dharma Arhatului), pe care o ascultau discipolii; a purtat un bol pentru colectarea pomenilor (cerșind pentru mâncare); a cultivat prin așezarea în meditație. După ce Sakyamuni a părăsit lumea aceasta, brahmanismul și budismul s-au luptat între ele. Mai apoi aceste două religii au fuzionat, ceea ce explică de ce astăzi budismul nu mai există în India. În dezvoltările ulterioare și evoluție a apărut budismul Mahayana[19], care a fost răspândit în China continentală și a devenit budismul de astăzi. Budismul Mahayana nu îl venerează pe Sakyamuni ca fiind singurul precursor. Este o credință multi-Buddha. Crede în mulți Tathagata[20] ca: Buddha Amitabha, Bhaishajaguru, etc. Există mai multe percepte și scopul cultivării a devenit de asemenea mai înalt. Pe vremuri Sakyamuni a predat Dharma pentru nivelul Bodhisattva câtorva discipoli. Mai târziu aceste învățături au fost reorganizate și dezvoltate în budismul Mahayana de astăzi pentru cultivarea tărâmului de Bodhisattva. Până în ziua de astăzi, a fost păstrată în Asia de Sud-Est tradiția budismului Hinayana[21]. Ceremoniile sunt conduse folosind capacități supranormale. În procesul evolutiv al budismului, o diviziune a fost răspândită în Tibet în țara noastră și s-a numit tantrism Tibetan; altă diviziune a fost în regiunea Han prin Xinjiang și s-a numit tantrism Tang (care a dispărut când budismul a fost suprimat în timpul anilor lui Huichang). Mai exista o diviziune adițională care a dat naștere la yoga în India.

Budismul nu este preocupat de exerciții sau practicarea qigong-ului. Aceasta, pentru a păstra calea tradițională a cultivării budiste. Acesta este de asemenea un motiv important pentru care budismul a rezistat mai mult de două mii de ani și nu a decăzut. A rezistat exact pentru că nu a acceptat nimic din afară și astfel a fost ușor să-și mențină tradiția. Există căi diferite de cultivare în budism. Budismul Hinayana se focalizează pe salvarea sinelui și cultivarea sinelui. Budismul Mahayana s-a dezvoltat deja în salvarea altora și a sinelui, salvarea generală a tuturor ființelor.

7. Căi de cultivare drepte și căi rele

(1) Pangmen Zuodao[22]

Pangmen Zuodao este numită de asemenea Practica de Cultivare Neconvențională. Înainte de fondarea religiilor, au existat diferite căi de cultivare qigong. Existau multe practici răspândite printre oameni, în afara religiei. Cele mai multe dintre ele nu s-au dezvoltat într-un sistem de cultivare și nici nu au o teorie completă. Totuși, Practica de Cultivare Neconvențională are sistemul ei complet și metode de cultivare neconvenționale, unic intensive, fiind de asemenea răspândită printre oameni. Aceste exerciții se numesc frecvent Pangmen Zuodao. De ce sunt numite așa? Literar, "Pangmen" înseamnă "ușă lăturalnică"; "Zuodao" înseamnă "cale greoaie". Oamenii consideră școala budistă și cea taoistă ca fiind căi de cultivare drepte și pe toate celelalte, ca Pangmen Zuodao, ca fiind căi de cultivare rele. De fapt nu este așa. Pangmen Zuodao a fost, istoric, practicată în secret și predată unui singur discipol o dată. Nu este permis să fie dezvăluită publicului. O dată ce li se prezintă, oamenii nu o înțeleg prea bine. În plus ei clasifică acest tip de cultivare ca nefiind de școală budistă și nici taoistă. Principiile sale de cultivare au cerințe stricte de xinxing. Cultivă conform caracteristicilor universului, sprijinind faptele bune și păzirea xinxing-ului. Dintre oamenii care o practică, toți marii maeștrii au abilități extraordinare și unele dintre tehnicile lor unice sunt de asemenea puternice. Am întâlnit trei mari maeștrii din Practica Cultivării Neconvenționale, care m-au învățat niște lucruri ce nu pot fi găsite în școala budistă sau în cea taoistă. Aceste lucruri au fost destul de dificile în procesul de cultivare. Ca rezultat, gong-ul era foarte special. Dimpotrivă, printre unele dintre așa-numitele școli de cultivare budiste sau taoiste există câteva care nu au cerințe stricte de xinxing și deci nu pot cultiva la un nivel avansat. De aceea, ar trebui să examinăm fiecare școală de cultivare obiectiv.

(2) Qigong-ul artelor marțiale[23]

Qigong-ul artelor marțiale a luat ființă după o lungă istorie. A evoluat într-un sistem independent cu metode de cultivare și sistem teoretic proprii și complete. Dar vorbind strict, reflectă numai capacitățile supranormale care pot fi dobândite prin cultivarea internă la nivelul cel mai coborât. Capacitățile supranormale care apar în cultivarea artelor marțiale, vor apare toate și în cultivarea internă. Cultivarea artelor marțiale începe și ea cu exersarea qi-ului. De exemplu, când lovesc o bucată de piatră, la început ei trebuie să-și legene mâinile pentru a transporta qi. Cu timpul, qi-ul va avea o schimbare a naturii sale și va deveni o masă energetică care pare că există în formă de lumină. Când se ajunge la acest nivel, gong-ul începe să funcționeze. Deoarece gong-ul este o materie evoluată, este inteligent. Există într-o altă dimensiune și este controlat de gândurile venite de la creier. Când atacă, ei nu trebuie să transporte qi, căci gong-ul va veni la un simplu gând. Pe parcursul cultivării gong-ul va continua să fie întărit cu particule din ce în ce mai mici și energie crescândă. Vor apare abilități ca "Palma Nisipului de Fier" și "Palma de Cinabru". În filme, televiziune și reviste în ultimii ani au apărut abilitățile "Scutul Clopotului de Aur" și "Cămașa de Fier". Aceasta izvorăște din practica simultană a cultivării interne și a artelor marțiale, vine din cultivarea în același timp a internului și externului. Pentru a cultiva intern, trebuie să se prețuiască "De"[24] și să se cultive xinxing-ul. Vorbind teoretic, când abilitatea cuiva a atins un anumit nivel, va face gong-ul să emită din interior spre exteriorul corpului. Va forma un scut protector datorită densității lui mari. Teoretic vorbind, cea mai mare diferență între artele marțiale și cultivarea noastră internă constă în faptul că artele marțiale se practică cu mișcări viguroase și nu intră în starea de calm. Nefiind calm, va face ca qi-ul să curgă pe sub piele și să treacă prin mușchi, în loc să curgă în Dantian[25]. De aceea nu cultivă viața și de fapt nici nu poate face asta.

(3) Cultivarea inversă și împrumutul de energie

Unii oameni nu au practicat niciodată qigong. Peste noapte au obținut brusc gong, cu energie destul de puternică. În plus sunt capabili să-i învețe pe alții și să vindece bolile altora. Oamenii îi numesc de asemenea maeștrii de qigong. Unii dintre ei, în ciuda faptului că nu au învățat niciodată qigong sau că au învățat numai câteva mișcări, predau oamenilor lucruri pe care le-au modificat ușor. Acest tip de persoană nu este calificat să fie un maestru qigong. Nu are nimic de predat altora. Ceea ce predau ei, cu siguranță nu poate fi folosit pentru cultivarea spre un nivel înalt. Cel mult poate ajuta la vindecarea bolilor și îmbunătățirea sănătății. De unde vine acest tip de gong? Mai întâi să vorbim despre cultivarea inversă. Așa numita cultivare inversă se referă la acei oameni buni, cu un xinxing extrem de înalt. În mod uzual sunt bătrâni de peste 50 de ani. Nu mai este timp suficient pentru ca ei să practice cultivarea de la început, nefiind ușor să întâlnești maeștri excelenți care să predea exerciții ce cultivă mintea și corpul. În momentul în care el vrea să cultive, maeștrii de nivel înalt îl încarcă cu o mare cantitate de energie, corespunzător cu xinxing-ul său, astfel încât el să cultive invers, de la vârf în jos. În felul acesta este mult mai rapid. Maeștrii de nivel înalt fac transformările în aer, adăugând continuu energie persoanei respective din afara corpului său, în special când aceasta tratează și formează un câmp energetic. Energia dată de maeștrii curge ca printr-o țeavă. Unii oameni nici măcar nu știu de unde vine energia. Aceasta este cultivarea inversă.

Un alt caz se intitulează "împrumut de energie" și nu este limitat de vârstă. În afară de conștiința principală, o ființă umană are paraconștiințe, care sunt în general la un nivel mai înalt decât conștiința principală. Paraconștiința unora a ajuns la un nivel suficient de înalt încât se poate conecta cu oamenii iluminați. Când acești oameni vor să cultive, paraconștiința lor vrea de asemenea să-și îmbunătățească nivelul. Imediat, intră în legătură cu oamenii iluminați de la care poate împrumuta energie. După ce a împrumutat energie, persoana obține de asemenea gong peste noapte. După ce obține gong, persoana poate trata oameni pentru a le ușura suferința. Folosește în general metoda formării câmpului energetic. În plus poate da energie individual și poate preda niste tehnici.

În general acești oameni merg destul de bine la început. Posedând gong și devenind cunoscuți, câștigă faimă și beneficii personale. Faima și beneficiile personale ocupă o porțiune substanțială a minții lor, mai mare decât cea a cultivării. De aici încolo gong-ul lor începe să cadă, devenind din ce în ce mai mic, până nu mai rămâne deloc la sfârșit.

(4) Limbajul cosmic

Unii oameni vor vorbi brusc un anumit tip de limbaj. Când este vorbit, sună destul de fluent, dar totuși nu este un limbaj al societății umane. Cum este numit? Este numit limbaj cosmic. Așa numitul limbaj cosmic este de fapt numai un limbaj al acelor ființe care nu sunt înalt evoluate. În mod curent, în țară, acest fenomen a apărut la destui oameni care practică qigong, dintre care unii pot chiar vorbi mai multe limbi. Bineînțeles, limbile omenirii noastre sunt de asemenea foarte sofisticate, existând mai mult de o mie de varietăți. Este limbajul cosmic o capacitate supranormală? Eu spun că nu este. Nu este o capacitate supranormală care vine de la tine însuți și nici una care ți s-a dat din afară. Mai degrabă este o manipulare de către ființe străine. Originea acestor ființe este la un nivel întrucâtva mai înalt, cel puțin mai înalt decât cel al omenirii. Cel care vorbește este unul dintre ei; persoana care vorbește limbajul cosmic servește numai drept transmițător. Mulți dintre oameni nici nu știu ce vorbesc ei înșiși. Numai cei care au capacitatea citirii gândurilor pot sesiza în general ce spun cuvintele. Nu este o capacitate supranormală, dar mulți oamenii care au vorbit limbajul se simt superiori și se complac, crezând că este o capacitate supranormală. De fapt oamenii cu tianmu-ul la un nivel superior, pot observa că o ființă vie vorbește de sus, din diagonală, prin gura persoanei.

Aceasta ființă îi predă persoanei limbajul cosmic în timp ce îi dă o parte din gong-ul său. Dar de aici încolo, persoana va fi controlată de ființă. Astfel că aceasta nu este o lege dreaptă. Deși este dintr-o dimensiune mai înaltă, ființa nu a trecut prin cultivarea unei legi drepte. De aceea, nu știe cum să-i învețe pe cultivatori să rămână sănătoși și să-și vindece bolile. Prin urmare folosește această metodă de a emite energie în afară prin vorbire. Deoarece energia este dispersată, are putere foarte mică. Este efectivă pentru vindecarea bolilor mici dar dă greș la cele serioase. Budismul spune că oamenii din rai nu au suferințe și conflicte și deci nu pot cultiva. În plus nu se pot tempera și nu se pot ridica la un nivel superior. Din această cauză ei caută căi pentru a ajuta oamenii să-și îmbunătățească sănătatea, astfel încât ei să-și câștige niște îmbunătățiri. Acesta este limbajul cosmic. Limbajul cosmic nu este o capacitate supranormală și nici qigong.

(5) Posesiunea mesajului[26]

Cel mai dăunător tip de posesiune a mesajului este posedarea de către o ființă de nivel coborât, care este cauzată și de cultivarea căilor rele. Este foarte dăunător pentru oameni și consecința, pentru oamenii care sunt posedați, este foarte înfricoșătoare. Unii, deși cultivă pentru o perioadă foarte scurtă de timp, doresc să vindece oamenii și să devină bogați. Se gândesc la aceste lucruri tot timpul. La început, acești oameni sunt destul de decenți și pot avea un maestru care are grijă de ei. Totuși, lucrurile devin sumbre când ei încep să se gândească la vindecarea oamenilor și la îmbogățire. Au atras aceste ființe care există cu adevărat, deși nu în dimensiunea noastră materială.

Cultivatorul simte brusc că tianmu-ul lui s-a deschis și că acum are gong. Dar de fapt este futi care îi controlează creierul. Reflectă imaginile pe care le vede pe creierul persoanei, făcând persoana să creadă că i s-a deschis tianmu-ul. De fapt nu s-a deschis deloc. De ce vrea futi să-i dea gong? De ce vrea să-l ajute? Deoarece în universul nostru animalele nu au voie să cultive. Din moment ce animalele nu pun preț pe xinxing și nu se pot îmbunătăți, nu li se permite să primească legi drepte. Drept rezultat vor să se atașeze de corpuri umane și să obțină esență umană. Există de asemenea o altă regulă în acest univers: "nu se pierde, nu se câștigă". De aceea, vor să-ți satisfacă dorința pentru faimă și câștig personal. Te fac bogat și faimos dar nu te ajută degeaba. Și ele vor să câștige ceva: esența pe care o ai. Când te părăsesc, nu vei mai avea nimic, devenind foarte slăbit, sau devenind ca o legumă. Aceasta este cauzată de un xinxing reprobabil. O minte dreaptă va potoli o sută de rele. Când ești drept nu atragi rele. Cu alte cuvinte, fii un cultivator nobil, lasă toate prostiile și cultivă numai legi drepte.

(6) Calea malefică poate fi produsă în practica dreaptă

Deși gong-ul pe care unii oameni l-au învățat vine din căi de cultivare drepte, ei pot practica de fapt din neglijență căi rele, pentru că nu-și pot impune cerințe stricte, nu cultivă xinxing-ul și se gândesc la lucruri negative în timpul practicii. Uitați un exemplu în timpul practicării exercițiilor în picioare sau a exercițiului așezat. Chiar dacă corpul este acolo, practicând, gândurile sunt de fapt la bani și la câștig personal: "el a greșit față de mine și o să-i plătesc eu după ce obțin capacități supranormale", sau la aceste capacități supranormale sau la acele capacități supranormale, etc. Unele lucruri foarte rele sunt adăugate gong-ului în felul acesta. De fapt persoana practică căi rele. Asta este foarte periculos, pentru că poate atrage lucruri foarte negative, ca ființe de nivel coborât. Poate că persoana nici nu știe că le-a invitat. Din cauza atașamentului său puternic, nu va merge dacă cineva practică cultivarea cu scopul de a-și îndeplini dorințele. El nu este drept și nici măcar maestrul său nu îl va putea proteja. De aceea, cultivatorii trebuie să-și mențină strict xinxing-ul, păstrând o minte dreaptă și să nu-și dorească nimic. Altfel pot apare probleme.

--------------------------------------------------------------------------------

[1] clasă de mișcări sau posturi ce au de a face cu qi, energie primară existentă in univers (de ex. Yoga, Taichi, etc), N.T.

[2] școala budistă nu echivalează cu religia budistă. Prin școală budistă se înțelege o întregă clasă de căi de cultivare, unele secrete, altele publice, unele fiind religii, altele fiind doar practici, care au în comun unele trăsături, (de ex. budism, creștinism, etc). Idem pentru școala taoistă care nu trebuie confundata cu religia respectivă, N.T.

[3] Roata Legii, N.T.

[4] mecanism energetic, N.T.

[5] corpuri ale legii, corp alcătuit din Lege și Gong., N.T.

[6] energie de cultivare, obținută prin cultivare. O formă de energie mai evoluată față de qi, energie primară, N.T.

[7] Marea Lege, a universului, N.T.

[8] proverb chinezesc, N.T.

[9] virtuți, o substanță albă, tangibilă în alte dimensiuni, N.T.

[10] elixirul nemuririi, energie colectată din alte dimensiuni, N.T.

[11] o metaforă taoistă pentru alchimia internă, N.T.

[12] al treilea ochi, N.T.

[13] punct de acupunctură la baza nasului, între sprâncene, puțin mai sus, N.T.

[14] medici chinezi celebri, N. T.

[15] împărat chinez, N.T.

[16] referință la dicționarul Chi Hai , N.T.

[17] meditație în transă, N. T.

[18] Calea, Legea lui Sakyamuni, N.T.

[19] Marele Vehicul, N.T.

[20] buddha la cel mai coborât nivel, ființă iluminată având Fruct al Statusului în școala budistă. Este deasupra nivelurilor de Bodhisattva și Arhat  N.T.

[21] Micul Vehicul, N.T.

[22] traducerea mot-a-mot ar fi ușa laturalnică și calea greoaie, N.T.

[23] Wushu qigong, chineză în original, N.T.

[24] virtuți - substanță existentă, N.T.

[25] câmpul elixirului; regiunea abdominală joasă, N.T.

[26] futi, chineză în original, tradus prin posesiune de către spirite joase și animale din celelalte dimensiuni N.T.


sursa: http://www.falundafa.org/
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Arte inițiatice - Științe oculte, Qigong
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 2 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !