Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 22:40
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Miracole creștine


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Miracole creștine
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 29.11.2008, 00:16 View PostDownload Post

Miracole creștine


Sfinți pe care focul nu-i atinge, moaște care sunt după sute de ani dovezi fizice ale sfințeniei, miresme divine emanate de oameni foarte credincioși; acestea sunt câteva miracole creștine pentru care știința nu a reușit să găsească explicații.

Moartea sfântului Polycarp

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Aflat în mijlocul flăcărilor, sfântul creștin nu arde, ci dirijează focul precum un stăpân atotputernic.
Sfântul Polycarp a fost unul dintre primii creștini martirizați, despre care s-au găsit destule mărturii care să autentifice execuția sa cu totul neobișnuită. În timpul vieții, Sfântul Polycarp fusese episcopul orașului Smyrna (cunoscut astăzi sub numele de Izmir, în Turcia) în timpul Imperiul Roman. În anul 155 d.H., când avea deja 86 de ani, el a fost condamnat la moarte prin ardere pe rug de către împărat, deoarece nu voia să renunțe la credința într-un unic Dumnezeu. Ca mărturie a morții sale cu totul ieșită din comun, vom cita o scrisoare a unuia dintre membrii Bisericii din Smyrna, scrisoare de o autenticitate indiscutabilă:
„După ce Sfântul Polycarp și-a terminat rugăciunea și i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, călăul a aprins focul. Flăcările au izbuncnit imediat, cu forță. Și atunci noi, cei cărora ne fusese dat să fim martorii acestei minuni am văzut cum flacăra a descris un arc, asemenea velei unei corăbii într-o zi cu vânt și a format un soi de zid rotund de foc în jurul trupului celui martirizat. Iar el stătea acolo, în mijlocul flăcărilor care nu-l atingeau și, în loc să ardă, străluceau ca aurul sau argintul topit. În aer s-a răspândit o mireasmă foarte plăcută, parcă arsese cineva tămâie sau altă esență scumpă.

Văzând că trupul Sfântului Polycarp rămânea neatins chiar în mijlocul flăcărilor, judecătorul a ordonat călăului să-l înjunghie cu un pumnal. Acesta din urmă a îndeplinit prompt comanda și când a scos pumnalul din pieptul Sfântului, din rană a început să curgă atât de mult sânge, încât a stins focul. Toată mulțimea s-a minunat de puterea credinței în Dumnezeu.”
După ce Sfântul Polycarp a murit, focul a fost aprins din nou, iar corpul a fost incinerat.

Elocvență nemuritoare

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Puterea cuvântului, ca și arta de a predica spiritualitatea reprezintă un dar neasemuit. Câteodată, îl regăsim – ca o dovadă vie – chiar sub forma sfintelor moaște.

Sfântul Anton de Padova (1195 – 1231) a fost un renumit călugăr franciscan și teolog, canonizat la un an după moartea lui. Nu numai credința și sfințenia sa l-au făcut celebru, ci și faimoasa sa elocvență. La 400 de ani după ce murise, coșciugul său a fost găsit deschis și, în grămada de praf cenușiu care mai rămăsese din trupul Sfântului, a fost găsită limba sa, la fel de roșie, proaspătă și moale ca a oricărui om viu, o dovadă fizică și vie a elocvenței sale, care a dăinuit peste veacuri. Sf. Anton de Padova rămâne renumit și în zilele noastre pentru predicile sale inspirate, dar și pentru omenia sa. El continuă să fie considerat drept unul dintre cei mai mari predicatori ai tuturor timpurilor.

Mireasma sfântă

Mirosul divin al unor lumi celeste ajunge uneori până la noi prin intermediul sfinților sau al moaștelor acestora.
Corpul Cuvioasei Maria Ana (Ladrani) de Jesus a fost dezgropat după 107 ani de la moartea ei, în timpul unor cercetări efectuate în 1731 în vederea canonizării. Unsprezece medici și chirurgi au fost prezenți pentru a examina rămășițele pământești ale Mariei Ana. Spre marea lor uimire, când au deschis sicriul, ei au descoperit că trupul sfintei nu numai că nu putrezise, dar țesuturile ei erau atât de suple și moi, de parcă nici nu ar fi murit. În plus, deși medicii nu au găsit nicio urmă care să fi dovedit că trupul fusese îmbălsămat, el răspândea o mireasmă foarte plăcută și pură. Mirosul respectiv părea să provină de la o substanță uleioasă necunoscută, care impregna atât pielea cât și organele interne. Mai mult, chiar și hainele ei miroseau la fel.
Medicii au rămas atât de intrigați, încât au hotărât să facă o disecție amănunțită a corpului atât de bine păstrat, cu gândul că vor descoperi poate totuși cum anume fusese conservat. Desigur, nu au găsit ceea ce căutau dar, cu cât tăiau și pătrundeau mai adânc în țesuturi, cu atât mai mult se răspândea o aromă din ce în ce mai plăcută și mai puternică. Aceasta a produs o impresie atât de puternică asupra medicilor, încât unul dintre chirurgi nu s-a mai spălat pe mâini câteva zile ca să mai păstreze mireasma.

Aroma mistică

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Vrăjiți de mireasma îmbătătoare revărsată de inelul unei maici, oamenii veneau cu miile spre a se bucura de această minune.
Călugărițele creștine se consideră a fi miresele lui Iisus Hristos. De altfel, la sfârșitul ceremoniei de investire, fiecărei călugărițe i se pune o verighetă pe deget, ca simbol al legăturii ei cu Mântuitorul. Maica Giovanna della Croce s-a născut în Rovereto, Italia, și în anul 1625 s-a căsătorit mistic cu Fiul lui Dumnezeu. La sfârșitul slujbei, inelul de pe degetul ei a început să emane o aromă extraordinar de plăcută și de puternică, pe care călugărița, oricât se străduia, nu reușea să o ascundă, astfel că în scurt timp toată comunitatea a aflat.

După cum scria biograful ei:
„Parfumul pe care-l emana inelul era atât de putenic, încât se transmisese și în corpul călugăriței. La un moment dat, ea s-a îmbolnăvit și una dintre surorile care o îngrijeau, Maria Ursula, i-a atins degetul. Imediat mâna i s-a umplu instantaneu de mirosul sublim care a persistat încă multe zile. Acest miros era mai pregnant când Maica Giovanna Maria era bolanvă; atunci nu lua nicio măsură de precuție pentru a-l ascunde. De la deget, aroma s-a răspândit în toată mâna, cuprinzând apoi întregul corp; mai mult, ea a început să difuzeze în toate obiectele pe care sfânta călugăriță le atingea. Parfumul nu semăna cu nicio altă esență cunoscută pe Pământ; când oamenii îl simțeau, sufletul le era cuprins de o blândețe indescriptibilă. Devenea mai pregnant atunci când Maica Giovanna Maria se întorcea de la slujbe și era atât de bine impregnat în hainele ei, încât acestea miroseau chiar mult timp după ce ea nu le mai purta. Mai mult, toate obiectele din chilia ei miroseau sublim, inclusiv salteaua de paie pe care ea dormea. Acest miros îi marca orice mișcare, fiecare venire sau plecare a Sfintei. Datorită lui, toți cei din mănăstire aflau cu mult timp înainte că ea urma să apară.
Acest fenomen care a durat mai mulți ani era cu atât mai remarcabil cu cât pioasa călugăriță nu putea suporta niciun alt miros. Orice parfum producea asupra ei un efect atât de neplăcut, încât în timpul slujbelor celelalte maici erau nevoite să scoată din biserică chiar obiecte sfinte în a căror componență intrau moscul sau ambra. Singura mireasmă pe care o putea suporta și care nu-i făcea rău era parfumul sublim al propriului ei corp.”

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.O inimă fierbinte

Focul iubirii divine mistuie orice impurități din conștiința omului obișnuit. Dar el este apanajul doar al celor puțini aleși, care își dăruiesc viața în totalitate și necondiționat slujirii și adorării Tatălui Ceresc.
Venerabila Serafina di Dio a fost călugăriță în ordinul Carmelitelor într-o mănăstire din insula Capri. A trăit prin secolul XVII, fiind renumită pentru ardoarea devoțiunii ei pentru Hristos. Surorile sale sprituale mărturiseau că, în timp ce se ruga, fața i se îmbujora și căpăta o sclipire deosebită, iar corpul i se încălzea atât de tare, încât atunci când o atingeau se frigeau, chiar dacă aceasta se petrecea într-o zi friguroasă de iarnă. După spusele lor, „ea se consuma în propriul ei foc lăuntric, iar sângele îi fierbea în vene.”
În zilele dinaintea morții, Serafina, la fel ca și Sfânta Caterina din Genova, „a început să piardă cantități mari de sânge pe nas și pe gură”. Ea pierduse, într-adevăr, atât de mult sânge, încât nimeni nu credea că își va mai reveni. Uimirea lor a fost cu atât mai mare cu cât după aceea, ea arăta foarte îmbătrânită și scofâlcită.
Dar cea mai mare minune s-a petrecut după moartea sfintei:
„Chiar și după douăzeci de ore de la moartea ei, corpul încă mai iradia căldură, mai ales din zona inimii, lucru ușor de observat și confirmat de către celelalte călugărițe care și-au pus mâna pe pieptul ei. Deși mai scăzuse puțin, căldura persista și după treizeci și trei de ore, cu toate că era luna martie, iar încăperea unde fusese depusă era friguroasă. Corpul călugăriței s-a răcit complet doar după ce i-a fost extrasă inima.”

Acest articol reproduce un fragment din lucrarea Mistere și fenomene stranii de Dennis Ray

sursa: yogaesoteric
aprilie 2008
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Misterele lumii
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !