Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 13:52
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Cura de primăvară: Sucurile de fructe și legume – o extraordinară sursă de hrană vie


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Cura de primăvară: Sucurile de fructe și legume – o extraordinară sursă de hrană vie
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.12.2008, 14:22 View PostDownload Post

Cura de primăvară: Sucurile de fructe și legume – o extraordinară sursă de hrană vie


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Fructele și legumele reprezintă o parte importantă a alimentației de zi cu zi. Ele sunt prețioase atât pentru cei sănătoși, cărora le asigură energie și vitalitate, cât și pentru cei bolnavi, pe care îi pot ajuta, pe lângă aportul energetic, în ameliorarea și chiar vindecarea bolilor. Folosirea lor ca atare, însă, nu cuprinde o cantitate suficientă de calorii din cauza cantității mari de energie cheltuite pentru digestie și asimilare, proces ce durează 3-4 ore. Sunt recomandate sucurile, pe de o parte, pentru că partea vitală a fructelor și  legumelor se află în seva lor pe care o obținem sub formă de suc, iar pe de altă parte, pentru că sucul de legume și fructe crude este asimilat în 10-15 minute și folosit aproape în întregime pentru hrănirea și regenerarea țesuturilor, cu un efort minim din partea aparatului digestiv.

Astfel, sucurile de fructe sunt adevărați purificatori ai corpului. Fructele folosite trebuie să fie coapte și nu trebuie consumate împreună cu alimente care conțin amidon (pâine, făinoase, dulciuri). Dacă sunt alese fructe suficient de variate, ele pot da organismului toate zaharurile de care acesta are nevoie. Sucurile de legume sunt regeneratoare și îmbunătățesc metabolismul. Ele conțin toți aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele și vitaminele necesare, cu condiția să fie proaspete, crude, fără conservanți și să fie extrase în mod corect din legume.

Pietrele la fiere și rinichi sunt urmarea naturală a consumului de carne, amidon concentrat și zaharuri, care fac ca organismul să nu mai elimine depozitele de calciu anorganic. Calciul este un element vital, dar util numai sub formă solubilă în apă, singura formă recunoscută și folosită de organism, întâlnit astfel în sucurile proaspete de fructe și legume; sub această formă, el trece prin ficat și este asimilat complet. Calciul anorganic, insolubil în apă, este eliminat prin rinichi și prin vezica biliară, putând produce nisip sau pietre la nivelul acestor organe sau chiar depuneri în zona anusului, generând hemoroizi.

Sucurile de legume și fructe nu trebuie considerate alimente concentrate sau medicamente; ele sunt printre cele mai puțin concentrate și, totuși, cele mai hrănitoare dintre alimente. O influență deosebită asupra calității sucurilor o are și modalitatea de obținere a lor. Astfel, e bine să fie extrase, cât mai complet, în momentul folosirii. Dacă sunt extrase incomplet, vor conține apă vitală, organică, însă vor avea o calitate redusă prin lipsa vitaminelor și a enzimelor. Nici transformarea legumelor într-un terci din care nu s-a eliminat celuloza nu este recomandată, fiindcă sucurile sunt indicate tocmai  pentru a permite organismului să asimileze toate elementele vitale, fără a împovăra aparatul digestiv.

În ceea ce privește cantitatea de suc necesară, în general, o jumătate de litru pe zi este un minim pentru a avea efecte perceptibile, dar se poate bea și mai mult(1-4 litri), după specificul organismului, însă fără să exagerăm.

Este util ca, în cure de mai lungă durată, să se țină seama și de următoarele aspecte:
1. În regenerarea naturală a organismului, acțiunea de curățire pe care o au sucurile din legume poate fi însoțită uneori de o perioadă de jenă sau dureri.
2. După o perioadă de tratament, uneori, poate apărea o colorație galbenă sau brună a pielii, ceea ce indică o evacuare de bilă reziduală în cantități mai mari decât pot elimina organele cu această funcție. După un timp însă, colorația va dispare.
3. O mare importanță o are curățirea și menținerea într-o bună stare de igienă a vaselor folosite și a aparaturii în care se face sucul.

Curele cu sucuri de fructe și legume

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Pentru a beneficia de imensele avantaje ale acestei extraordinare metode de purificare și întărire a întregului organism, trebuie mai întâi să ne procurăm o centrifugă cât mai bună, care să ne scutească de multe eforturi inutile și care, în plus, să aibă un foarte bun randament. Un lucru important de reținut este că extragerea sucului de fructe și legume trebuie totdeauna să se facă la temperatura ambiantă. De asemenea, este important să nu uităm că, dacă lăsăm fructele și legumele să dobândească temperatura ambiantă în cazul în care au fost ținute la frigider, în nici un caz nu le vom lăsa să stea în apă deoarece prin aceasta ele își vor pierde cea mai mare parte din sărurile minerale, care se vor dizolva atunci în apa respectivă. Este de la sine înțeles că, înainte de a le pune la centrifugă, vom spăla cu grijă fructele și legumele (care trebuie să fie cât mai proaspete și de bună calitate).

Sucul rezultat îl vom bea pe loc sau la un interval de timp destul de scurt, pentru că proprietățile sale specifice se pierd în cea mai mare parte dacă îl lăsăm să stea în sticlă câteva zile (acesta este și motivul pentru care o cură de apă minerală de exemplu, se face întotdeauna la fața locului, unde de altfel se și amenajează stațiuni, și nu stând acasă și bând apa care provine de la același izvor, dar care este îmbuteliată). De fapt, este bine să reținem că, după cura propriu-zisă, fiind mai purificați și oarecum sensibilizați din punct de vedere subtil, vom putea constata în mod direct diferența enormă care există între fructele și legumele din conserve și cele consumate proaspete.

Ne putem alege singuri cura de sucuri în funcție de propriile noastre cerințe. Este foarte bine dacă, măcar din când în când, ne vom putea transforma weekend-urile în veritabile perioade de „repunere în form㔠în cele 2-3 zile de odihnă, profitând din plin de virtuțile minunate ale fructelor și legumelor fiecărui sezon. Iată în continuare un exemplu de cură de sucuri din fructe și legume care poate fi desfășurată pe o durată de 2-3 zile (este foarte important ca în aceste 2-3 zile consecutive de cură să urmăm o singură cură; altfel spus, este foarte bine să bem sucuri realizate din aceleași componente sau amestecuri de vegetale):
-dimineața: unul sau două fructe crude;
-la prânz: vom bea un suc la începutul mesei, apoi vom mânca un fruct crud;
-seara: vom bea un suc la începutul mesei, apoi vom mânca un fruct crud.

Acest procedeu ne va permite să eliminăm în numai 2-3 zile o mare cantitate de toxine din organism. Datorită lui, ne vom simți mult mai ușori și luminoși!

Putem recurge și la cure de 10 zile după cum urmează:

Primele 3 zile:
-dimineața: vom bea sucul unui fruct și vom mânca unul sau două fructe crude ( este preferabil să consumăm o singură varietate de fructe, de exemplu: mere).
-la prânz, cu o jumătate de oră înainte de masă, vom recurge la un amestec de plante, pentru purificarea și stimularea ficatului, pe care le vom măcina foarte mărunt, până când se vor transforma într-o pulbere foarte fină, după care le vom amesteca bine și, după ce le vom umezi ușor, vom pune amestecul astfel obținut sub limbă, unde va rămâne timp de 15 minute. În final, amestecul de plante ținut sub limbă va fi înghițit cu apă. Putem atunci alege plantele în funcție de posibilitățile de moment, de exemplu: anghinare (frunze), turiță mare (flori), măceș (frunze), lemn dulce (rădăcină), rozmarin  (frunze), păpădie (rădăcină), drăgaică (vârfuri înflorite), filimică (flori), etc., sau numai câteva dintre ele. Vom bea apoi sucul unui fruct și vom mânca unul sau două fructe crude. Continuăm apoi cu salate și legume crude, preparate în amestec sau separat și condimentate cu condimente naturale după gust.
-seara: aceleași indicații ca și la prânz.
-înainte de culcare: vom consuma un macerat la rece dintr-o combinație de plante, având un caracter laxativ și depurativ sanguin, cum ar fi: limba mielului (frunze), siminichie (foliole), criptogamă de baltă, cimbrișor, lemn dulce, coada șoricelului, săpunariță, roibă (rădăcină), crușin (scoarță), etc. (sau numai o parte dintre ele, pe care le găsim), pe care le vom măcina foarte fin și apoi vom proceda în modul descris anterior.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.După aceste 3 zile de purificare:
-continuăm să ne alimentăm în aceeași manieră, introducând însă moderat la masa de prânz și seara cereale, brânzeturi, iaurt, ouă (numai gălbenușul).

După 10 zile, întocmai ca o plantă bine udată, corpul nostru își va reface integral forțele, regenerându-și complet energia vitală. Vor fi eliminate în egală măsură coșurile (acneea) dizgrațioase de pe față și corp, ca și reacțiile violente ale pielii la primele expuneri la soare. Vom constata totodată că digestia și asimilația vor fi foarte bine stimulate.

Amestecând mai multe asemenea sucuri de fructe și legume, vom putea obține ceea ce se numește un „cocteil dătător de sănătate”. Un asemenea cocteil combină în mod inteligent toate efectele împreună cu elementele active, benefice, caracteristice fiecărui suc în parte. Asemenea cocteiluri conțin totodată vitamine (A, B1, B2, C, D, E, PP, U, etc.), calciu, potasiu, fosfor, fier, sodiu, mangan, siliciu, iod, arsenic, brom, clor, cupru, zinc, aluminiu, sulf, salpetru, pectină, papaină, emulsină, clorofile, uleiuri esențiale, etc. Aici este demnă de reținut prezența rubidiului, element radioactiv care ne protejează în mod eficient de cele mai grave infecții.

Citiți în continuare proprietățile și indicațiile principale pentru sucurile de legume și fructe folosite cel mai des:

Sucurile de legume
Sucurile de fructe

Curele cu sucuri de legume și fructe pot fi folosite în toate anotimpurile, conform specificului fiecăruia. Primăvara însă, fapt cunoscut în tradiția ayurvedică și nu numai, energiile vieții se manifestă plenar, totul se trezește la viață, iar ființa umană poate beneficia foarte ușor de aceste energii, folosindu-le din plin atât pentru regenerare, cât și pentru purificare. Realizarea de cure cu sucuri de fructe și de legume are efecte atât asupra corpului fizic cât și asupra învelișurilor mai subtile ale ființei, amplificând astfel foarte mult senzațiile și percepțiile, îmbunătățind capacitatea de înțelegere, cea de discriminare, inteligența, crescând tonusul, dinamismul, vioiciunea și bucuria de a trăi.


Bibliografie:
- Gregorian Bivolaru - Enciclopedia naturistă a vitaminelor, Editura Shambala, 2003
- Ernst Günther – Hrana vie, Editura Venus, 2002
- Dan Bozaru – Alimentația în practica yoga, Editura Satya, 1993

sursa: yogaesoteric
martie 2007
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Sucuri de legume
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.12.2008, 14:27 View PostDownload Post

Sucuri de legume


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
1. Sucul de andive – este una din sursele cele mai bogate în vitamina A. Combinat cu suc de morcovi, țelină și pătrunjel este hrănitor pentru nervii văzului și pentru sistemul muscular; luat în cantitate de 0,5 l pe zi corectează defectele de vedere, făcând chiar inutilă purtarea ochelarilor. Împreună cu suc de morcov și țelină este de ajutor în astm și guturai. Sucul de andive cu țelină și pătrunjel folosește în anemie și tulburări cardiace; luat simplu, ajută secreția biliară.

2. Sucul de cartofi – este indicat în ulcere gastrice și duodenale sau în diabet; o jumătate de pahar de 4-5 ori pe zi, timp de o lună, pentru ulcere; mici cure de 10 zile, în fiecare lună sau din două în două luni, la diabetici. În combinație cu morcovi sau țelină, în cantități egale, este deosebit de bogat în principii revitalizante.
     
3. Sucul de castravete – dizolvat de acidul uric, depurativ, dezintoxicant. Are un gust nu foarte plăcut, fiind indicat a se consuma în amestec cu sucuri de morcov, struguri, măr, țelină, etc. Conține peste 40% K, 10% Na, 7% Ca, 7% Cl. Amestecat cu suc de morcov are efecte benefice în reumatism, când există un exces de acid uric; cu adaos de suc de sfeclă se obține un efect mai activ contra reumatismului. De asemenea, reglează presiunea sângelui, previne căderea părului, crăparea unghiilor, este indicat în afecțiunile dinților și gingiilor.

4. Sucul de ceap㠖 în cantități mici, va fi adăugat în mod util altor sucuri; diabeticii, reumaticii, suferinzii de prostată, cei obosiți, cei cu endeme vor beneficia în cel mai înalt grad de efectele lui.

5. Sucul de creson – conține sulf, numeroase minerale și vitamine; are efect anticancerigen și antidiabetic; indicat în dermatoze și afecțiunile sistemului pilos. O cură cu suc de creson este o cură de dezintoxicare și totodată de înfrumusețare.

6. Sucul de hrean ras – nestors, cu adaos de suc de lămâie îndoită cu apă, luat câte o jumătate de linguriță de două ori pe zi, între mese, ajută foarte bine la dizolvarea mucozităților din sinusuri. Trebuie consumat proaspăt.

7. Sucul de lăptuc㠖 adăugat celui de morcov și lucernă, are un efect de întărire a rădăcinii părului: un consum zilnic de 0,5 l din această combinație poate ajuta în mare măsură la creșterea părului. Conține: K, Na, Ca, Mg, Fe, Si și F. După morcov și lucernă, ocupă al treilea loc ca valoare nutritivă pentru refacerea celulelor nervoase și a țesuturilor; are aproape toate vitaminele.

8. Sucul de lucern㠖 indicat în bolile inimii și arterelor, în tulburările respiratorii, în infecții ale sinusurilor și ale plămânilor, ca și ale bronhiilor. Este foarte tare pentru a fi consumat simplu, deci trebuie combinat cu suc de morcovi.

9. Sucul de mărar – va fi adăugat la alte sucuri pentru proprietățile sale diuretice, antireumatismale, vermifuge, galactogoge (pentru sporirea secreției de lapte).

10. Sucul de morcovi – conține Fe, Ca, P, Mg, necesare elementelor sanguine și țesuturilor organice în general, vitamine multiple, mai ales provitamina A, pectine. Iată câteva indicații ale acestui suc deosebit de prețios: anemii, ulcere gastrice și duodenale, colite, enterite, diaree sau, dimpotrivă, constipație, afecțiuni hepatobiliare, intoxicații, dermatoze.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.11. Sucul de orz verde – se pune orzul la înmuiat o zi, după care se seamănă în ghivece, lădițe, solare, grădini, în serii succesive. Se udă. Când firul ajunge la înălțimea de 15-20 cm, se poate folosi. Se curăță de rădăcină, se spală în câteva ape, se mărunțește. Se înmoaie în apă și imediat se dă prin mașina de tocat, iar apoi prin centrifugă. Ce se depune pe sita extractorului se înmoaie din nou în apă și se centrifughează încă o dată. Rezultă un suc verde închis, cu un gust ușor amărui, care se păstrează în sticle astupate, la frigider. Se pot face 1-2 l odată. Pentru consum se iau 50 ml suc concentrat care se diluează cu 50-100 ml suc de mere, sau apă. Se bea la temperatura camerei, cu înghițituri rare. Se poate prepara și dintr-o liguriță de pudră de orz verde la 150-200 ml de apă sau suc de mere.

Compoziția biochimică a orzului verde conferă plantei un efect curativ deosebit, încetinind totodată procesul de îmbătrânire a celulelor. Bogăția în proteine, vitamine, minerale și enzime face ca orzul verde să fie eficient în buna funcționare a organismului. Comparativ cu alte plante, orzul verde conține:
-de peste 250 ori mai multă vitamina A decât în salată;
-de peste 25 ori mai mult K decât în banane;
-de peste 11 ori mai mult Ca decât în lapte;
-de peste 11 ori mai mult Fe decât în țelină;
- de peste 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale;
-de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât în spanac;
-2000 micrograme SOD (superoxid dismutaza) activ, la o porție de 2g de pudră de orz verde. SOD este o enzimă proteică activă cu un efect deosebit în vindecarea bolilor, revitalizarea organismului și în încetinirea procesului de îmbătrânire. Această enzimă intervine în inactivarea radicalilor liberi oxidril, radicali care, atunci când sunt activi, favorizează îmbătrânirea celulelor și apariția bolilor. Orzul verde este până în prezent cea mai bogată sursă de SOD cunoscută.

Sucul de orz verde este indicat în următoarele boli: anorexie, anemie, stomatite, afecțiuni oculare, boli de stomac, boli hepatice, cancer, colite, pancreatite, boli de inimă, arteroscleroză cerebrală, astm bronșic, gripă, viroze pulmonare, TBC, rinită alergică, dereglări hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenii, insomnii, reumatism, acnee, hemoroizi, hemoragii, afecțiuni ginecologice, avitaminoză, sterilitate, impotență sexuală.

12. Sucul de păpădie – se folosește în curele depurative indicate celor cu suferințe litiazice, celor cu insuficiență biliară, celor cu exces de colesterol. Se adaugă în amestecuri.

13. Sucul de pătrunjel – are proprietăți esențiale în metabolismul oxigenului, în menținerea funcționării normale a suprarenalei și tiroidei, în păstrarea sănătății vaselor sanguine, mai ales a capilarelor, este excelent pentru căile genito-urinare, de mare ajutor în cazul pietrelor la rinichi și fiere; este eficient în afecțiuni ale ochilor: ulcerații de cornee, cataracte, conjunctivite, afecțiuni ale nervului optic și, combinat cu morcov, țelină, andive, a dat rezultate în inerții ale pupilei. Împreună cu sfeclă, morcov, castravete, luat regulat, și fără a consuma zaharuri, reglează și vindecă tulburările menstruale, înlăturând durerile.

14. Sucul de ridiche – combinat cu suc de morcov ajută la refacerea mucoaselor; eficacitatea crește dacă este luat la o oră după sucul de hrean. Are efectul de a liniști și vindeca mucoasele, eliminând mucusul dizolvat de hrean. Datorită conținutului de Na, Fe și Mg, dă rezultate de durată în sinuzite, eliminând necesitatea intervențiilor chirurgicale. Neagră sau roz, ridichea este un stimulent hepatic și al vezicii biliare, un antiscorbutic puternic, diuretic, antiseptic pulmonar; este de asemeni folositor în cazuri de reumatism, inapetență, lene hepatică, litiaze biliare sau urinare. Se va consuma în combinație cu alte sucuri.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.15. Sucul de roșii – este recomandat în cazuri de: intoxicații, demineralizări, reumatism, arteroscleroză și pentru prevenirea îmbătrânirii precoce.

16. Sucul de sfecl㠖 este unul dintre cele mai prețioase pentru refacerea globulelor roșii și a sângelui în general. În special femeilor li se recomandă să consume sucuri de sfeclă cu morcov, minim 0,5l pe zi. Băut simplu, mai mult de un pahar o dată, are efect de purificare, dar dă greață și amețeală tocmai datorită efectului asupra ficatului; se recomandă deci, inițial, să se consume mai puțin suc de sfeclă, până ce acțiunea lui de curățire este tolerată, apoi să se crească porția la un pahar mare de două ori pe zi. Este indicat celor care suferă de: anemie, demineralizare, tuberculoză, nevroză și gută. De asemenea, este foarte eficient la menopauză, fiind mult mai eficient decât medicamentele sau hormonii sintetici.

17. Sucul de spanac – este cel mai bun mijloc natural de curățire și regenerare a tubului digestiv. Consumat în cantitate de 0,5 l pe zi vindecă cele mai grave constipații în câteva zile sau săptămâni. Combinat cu suc de morcovi, are un efect valoros asupra dinților și gingiilor.

18. Sucul de sparanghel – conține un alcaloid, „sparanghina”, cu acțiune diuretică, mai ales combinat cu suc de morcov (nu se bea simplu). Folosit în: tulburări renale, reglarea glandelor endocrine, tulburări de prostată (împreună cu sucul de morcov, sfeclă și castravete), descompunerea cristalelor de oxalați în nefrite.

19. Sucul de țelin㠖 este preferat sucul din frunze de țelină, dar și rădăcina are proprietăți asemănătoare. Poate fi folosit ca atare sau combinat cu cel de morcovi, lămâie, etc. Are numeroase indicații: drenor hepatic și renal, tonic al sistemului nervos și al suprarenalelor, depurativ, antireumatismal și antigutos, antiseptic. Combinat cu sucul de morcov ajută la îndepărtarea unor afecțiuni nervoase. Prin conținutul de Fe și Mg este prețios pentru sânge.

20. Sucul de usturoi – este bogat în uleiuri volatile foarte puternice și pătrunzătoare, încât ajută la dispersia acumulării mucozităților în cavitățile sinusurilor, bronhii și plămâni. Ajută la eliminarea toxinelor din corp prin pori; elimină paraziții intestinali; mărește peristaltismul și diureza.

21. Sucul de varz㠖 este un excelent curățitor, prin acțiunea combinată a S și Cl pe care le conține, dar numai dacă sucul este crud și fără sare. Conține de asemenea Ca, I și vitamina C. Este util în ulcere, constipații și erupții pe piele. Singurul dezavantaj este balonarea datorată acțiunii lui de descompunere a deșeurilor în tubul digestiv; balonarea arată însă o situație anormală în stomac și intestin. În acest caz, este bine să se înceapă cura cu suc de morcov sau spanac, cu 2-3 săptămâni înainte.


sursa: yogaesoteric
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Sucuri de fructe
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 8.12.2008, 14:30 View PostDownload Post

Sucuri de fructe


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
1. Sucul de afine – este indicat în mod special în tratamentul infecțiilor intestinale: enterite, diaree, dizenterie, putrefacții intestinale, colibaciloză; are o acțiune selectivă asupra unui anumit număr de agenți patogeni intestinali cum ar fi bacilul tifoidei și colibacilii; este și un dizolvant al acidului uric; stimulează vederea nocturnă.

2. Sucul de ananas – este bogat în vitamine, oligoelemente și săruri minerale și conține un ferment digestiv foarte puternic. Este indicat în cazuri de insuficiențe digestive, de creștere, în convalescențe; diuretic, posedă și proprietăți dezintoxicante.

3. Sucul de caise – este folosit în cazuri de astenii fizice și psihice, anemie și convalescență.

4. Sucul de cireșe – este demineralizant, depurativ, antireumatismal; indicat în cazuri de: arteroscleroză, gută, artrită și stări pletorice. Este energetic și previne îmbătrânirea precoce prin acțiunea regeneratoare și de eliminare a toxinelor.

5. Sucul de coacăze – acționează asupra circulației sângelui, asupra ficatului, asupra inflamațiilor tubului digestiv și a căilor urinare, asupra reumatismului și gutei; este un bun diuretic, digestiv și depurativ.

6. Sucul de dude – este răcoritor și laxativ și se poate folosi la gargară contra anghinelor, aftelor și stomatitelor.

7. Sucul de fragi – este remineralizant, indicat în cazurile de reumatism și gută, datorită acțiunii eliminatorii a acidului uric. Este un bun stimulent hepatic, reglementează sistemul nervos și este indicat în arteroscleroză, autointoxicație, litiaze urinare; posedă proprietăți bactericide vădite, mai ales împotriva bacilului tifoidei.

8. Sucul de grapefruit – este digestiv, depurativ, stimulent hepatic și un excelent drenor al vezicii biliare; fluidifiant sanguin și protector vascular.

9. Sucul de lămâie – este folosit în cazurile de ulcer gastric, iar datorită proprietăților depurative sanguine se recomandă consumul zilnic, pur sau amestecat cu alte sucuri.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.10. Sucul de mere – este un bun tonic muscular și al sistemului nervos, diuretic și antireumatismal, antiseptic intestinal, depurativ, indicat în cazurile de gută și constipație; poate fi folosit în amestecuri cu alte sucuri, pentru a le oferi un gust mai bun.

11. Sucul de pere – este depurativ, diuretic, eliminator al acidului uric, remineralizant, indicat în anemii, surmenaj, tuberculoză; este astringent și calmează durerile.

12. Sucul de piersici – diuretic și laxativ ușor, folosit cu succes în cazul dispepsiilor. Sunt preferabile de consumat fructele ca atare, bine coapte.

13. Sucul de portocale – este tonic, fluidifiant sanguin și protector vascular (pentru un efect mai puternic se va folosi și coaja).

14. Sucul de prune - stimulent nervos, energetic, diuretic, laxativ și dezintoxicant, se recomandă în cazuri de: reumatism, arteroscleroză și astenii.

15. Sucul de struguri – are o valoare calorică foarte mare: 900 calorii/kg. Este un foarte bun stimulent, remineralizant, dezintoxicant; indicat în cazuri de artrite, reumatism, gută, litiaze, exces de uree sanguină, tulburări de hipertensiune, enterite și congestii hepatice.

16. Sucul de zmeur㠖 este indicat pur sau diluat cu apă în reumatisme, gută, dermatoze și stări febrile. În amestec cu suc de coacăze este recomandat în febrele eruptive și în inflamații urinare.

sursa: yogaesoteric
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Generalitati medicini naturiste
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 3 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !