Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.1.2021, 17:07
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Ce ascund cele 13 cranii de cristal?


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Neo
Invatacel
Invatacel

Neo is offline

Joined: 17 Jul 2007
Member: #265
Posts: 52
Style: Unique3 (223)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Ce ascund cele 13 cranii de cristal?
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.12.2008, 03:43 View PostDownload Post

Ce ascund cele 13 cranii de cristal?

...de Mădălina Firănescu


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Legende străvechi sau mai recente, din spațiul sud-american, vorbesc despre existența a 13 cranii de cristal de origine misterioasă care, dacă ar fi reunite, ar putea dezvălui originile și destinul umanității. În lume și-au făcut apariția, de la sfârșitul sec. XIX, cel puțin 12 cranii de acest fel, unele dintre ele ajunse în colecții particulare. Ciudatele obiecte atrag milioane de vizitatori convinși că acestea ascund mesaje ale unor civilizații extraterestre sau dispun de puteri tămăduitoare pentru boli incurabile.

* Ciudata șlefuire împotriva axei rocilor

Nici originea, nici vechimea și nici destinația craniilor de cristal n-au reușit să fie clarificate până acum. Unii spun că ar fi vorba de artefacte aztece, alții le consideră mayașe, dar sunt și voci care susțin că avem de-a face cu niște false relicve pre-columbiene, de fapt obiecte confecționate în Europa secolului al XX-lea, pentru a satisface goana colecționarilor după rarități. Specialiștii care au încercat să determine cu exactitate vechimea acestor obiecte misterioase au eșuat, fiecare metodă folosită indicând o cu totul altă datare: de la 1400 până la 3600 de ani. În deceniul al optulea al mileniului trecut, în laboratoarele Hewlett-Packard a fost analizat cel mai cunoscut dintre craniile de cristal, cel care poartă numele Mitchell-Hedges, după presupusul său descoperitor. Concluziile nu au fost concludente, ba chiar au alimentat speculațiile privind originea nepământeană a obiectului. Asta pentru că, potrivit experților, craniul de aproape 6 kilograme a fost sculptat împotriva axei cristalului, procedură extrem de dificilă, deoarece, la prelucrarea în sens invers axelor sale, materialul se sparge în bucăți foarte mici. Or, după cum susține John Rowen, șeful catedrei de cristalografie și mineralogie de la Universitatea din Pasadena, pentru civilizația prehispanică, acest tip de șlefuire era imposibilă, în lipsa unor unelte moderne, făcute din diamant sau rubin. S-au luat astfel în calcul supunerea cristalului la eroziunea nisipului sau modelarea lui cu ajutorul…mâinilor goale, metode care ar presupune însă o durată de câteva secole! Până la urmă, în 2008, unul dintre cranii a fost examinat la microscopul electronic, concluzia formulată de profesorul Ian Freestone de la Universitatea Wales din Cardiff fiind: obiectul realizat dintr-o rocă de origine braziliană a fost șlefuit cu carborundum (material abraziv sintetic), cu ajutorul unui dispozitiv similar “roții tocilarului”, instrument specific bijutierilor din Europa secolul al XIX-lea, dar inexistent în America pre-columbiană. “Toate aceste dovezi sugerează că obiectul nu este atât de vechi pe cum se crede și că nu are cum să aibă origini aztece” a sublinat profesorul Freestone.

* Oare provin din Atlantida sau din Cosmos?

Despre locuitorii misterioasei Atlantide se povestește că ar fi folosit cristaluri pentru a canaliza, amplifica și utiliza energia cosmică, procedeu ce avea să le aducă și sfârșitul. De aici s-a născut și ideea că enigmaticele cranii ar constitui dovezile existenței continentului dispărut. S-a avansat, de asemenea, teoria potrivit căreia misterioasele cristaluri ar ascunde indicii despre o civilizație inteligentă care ar trăi în adâncul pământului. Alte piste au vizat originea extraterestră a straniilor obiecte, acestea înmagazinând informații prețioase despre civilizația care le-a fabricat sau despre trecutul și viitorul omenirii pe Terra. Drept urmare, diverși posesori de capacități paranormale au căutat să ajungă la datele respective prin meditație în preajma craniilor, însă fără rezultat. Asta deși sunt mulți cei care susțin că au experimentat tot felul de senzații (amorțeli, înțepături) în vecinătatea cristalurilor care își schimbă culoarea, se aburesc ușor, scot sunete ciudate și transmit energii pozitive ce vindecă boli cronice. Se spune chiar că ar exista momente în care în interiorul craniilor se pot vedea imagini cu munți și temple, o altă ciudățenie fiind aceea că obiectele și-ar păstra temperatura constantă, în jur de 21 de grade, chiar introduse în frigider.

* Indiana Jones intră pe fir

Poveștile care circulă pe seama craniilor de cristal răspândite prin lume stă și la baza filmului "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull”, lansat anul acesta la Festivalul de la Cannes. Eroul interpretat de Harrison Ford pornește în căutarea unor artefacte mitice de presupusă origine mayașă sau aztecă, despre care se spune că ar poseda puteri paranormale, de vindecare a bolnavilor și chiar de înviere a celor morți. Craniile sunt râvnite și de agenții sovietici care, în frunte cu savanta Irina Spalko (Cate Blanchett), vor să le folosească pe post de „armă psihică”. Evident, stăpânii craniului de cristal se dovedesc a fi niște extratereștri care au ghidat evoluția speciei umane din zorii civilizației. În final, reunirea craniilor de cristal duce la încheierea misiunii alienilor care părăsesc Pământul.

* Culori diferite, dar aceeași energie transmisă

Exploratorul britanic Frederick Mitchell-Hedges – după care avea să fie botezat cel mai popular dintre craniile de cristal cunoscute- a pretins că fiica sa, Anna, a dat peste ciudatul obiect în 1924, chiar la împlinirea vârstei de 17 ani, între vechi ruine mayașe de la Lubaantun, în Belize. Craniului de dimensiunile unuia feminin îi lipsea mandibula mobilă, care a fost descoperită trei luni mai târziu, la câțiva metri distanță. Mitchell-Hedges a spus că, inițial, a oferit craniul localnicilor, dar că ei i l-au dat în dar, în semn de bun rămas. Cercetări ulterioare au scos la iveală faptul că Mitchell-Hedges a intrat în posesia cristalului abia în 1943, deși Anna, căreia i-a rămas moștenire, a continuat să susțină versiunea tatălui său. Ea a depozitat artefactul într-o bancă, apoi a decis să-l prezinte publicului, în mai multe turnee, contra cost. Craniul Mitchell-Hedges reprezintă fidel modelul uman, cu unele neregularități ale pomeților. El se înrudește, ca finețe a realizării, cu Craniul din Cuarț Roz, descoperit în apropiere de Honduras. Acesta este mai mare decât cel Mitchell-Hedges și are, de asemenea, mandibula mobilă. Dincolo de asemănare, obiectele par să depoziteze același fel de energie, ceea ce-i face pe amatorii de senzațional să susțină că pot comunica între ele. Celebre sunt și Craniul de Cristal Britanic (expus la un muzeu londonez) și Craniul de Cristal Parizian, despre care se crede că au fost aduse în Europa în 1890, de către negustori mexicani. Cele două sunt similare ca dimensiuni și execuție, cum și Craniul de Cristal Maya (descoperit în Guatemala, în 1900) și Craniul de Ametist (provenit din Mexic) au multe trăsături comune. Cunoscut – grație turneelor proprietarei lui, Joke Van Dietan, care susține că are proprietăți tămăduitoare- este și Craniul ET, realizat din curaț fumuriu și descoperit la începutul secolului XX în America Centrală. El a fost astfel botezat din cauza formei sale țuguiate și a orbitelor mari, care trimit cu gândul la imaginea unui extraterestru.

* Sfârșitul lumii poate fi prevenit

Experții care au analizat craniile expuse la British Museum din Londra, la Muzeul Quai Branly din Paris și la Institutul Smithsonian din Washington au ajuns la concluzia că filiera de proveniență îl are în centru pe comerciantul de antichități Eugène Boban-Duverge, care a stat 20 de ani în Mexic. El a pretins că vestigiile sunt autentice și a întreținut legenda celor 13 cranii care, odată reunite, ar putea prevesti viitorul omenirii sau ar putea preveni sfârșitul lumii (prevăzut de mayași pentru 2012). Există însă și varianta potrivit căreia în ziua în care acestea se vor afla laolaltă, imperiul aztec va renaște. Alte versiuni vorbesc despre cele 12 lumi extraterestre care au ajutat la ridicarea a patru mari civilizații: Lemuria, Mu, Mieyhun și Atlantida. Nepământenii și-ar fi înmagazinat cunoștințele în craniile de cristal, depozitându-le pe Terra într-o piramidă numit㠓Arcada”. Craniile ar fi fost înstrăinate de preoții azteci după Conquista spaniolă, fiind necesară separarea lor, deoarece dispuneau de o putere mult prea mare pentru a fi utilizată cu înțelepciune de către oameni.

* Sunt mulți cei care cred că, indiferent de proveniență, craniile de cristal pot ajuta la trezirea conștiinței, permițându-le, totodată, inițiaților să pătrundă, în transă, într-o altă dimensiune. De altfel, despre craniile de mici dimensiuni se crede că ar putea fi autentice obiecte religioase, existând numeroase reprezentări ale lor pe vestigii aztece. Arheologul Michael E. Smith a și vorbit despre un asemenea mic craniu găsit într-un sit aztec din Valea Mexicului.

sursa: http://www.independent-al.ro/mistere/ce-ascund-cele-13-cranii-de-cristal.html
Back to top See my Info Personal Gallery of Neo
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Misterele lumii
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !