Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 23.10.2018, 05:50
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Fericitul Valeriu Gafencu


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
michici danut lucian
Aspirant
Aspirant

michici danut lucian is offline

Joined: 03 May 2009
Member: #478
Posts: 12
Style: InvisionBlue (208)
Medals: None
Groups:
Fericitul Valeriu Gafencu
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 23.5.2009, 12:13 View PostDownload Post

http://florinm.files.wordpress.com/2009/01/valeriu-gafencu-764891.jpg
 VALERIU GAFENCU este una din cele mai izbitoare pilde de sfintenie odraslita in iadul temnitelor comuniste.Parintele Nicolaie Steinhardt il numeste,in Jurnalul Fericirii, ,,Sfantul inchisorilor''.
Virgil Maxim spunea:,,Valeriu Gafencu ardea de tot,la propriu,in vazul tuturor,ca o faclie de lumina spre care si de la care fiecare lua putere sufleteasca si trupeasca.Cuvintele lui erau purtatoare de duh,gesturile lui erau binecuvantari si imbratisari.Faptele lui arareori sau tarziu sesizate si descoperite erau daruri integrale ale fiintei lui.Valeriu nu daruia ci se daruia''.
Valeriu G. a fost refugiat din Basarabia si despartit de familie,a fost condamnat pe motive politice la 25 ani inchisoare la varsta de 20 ani,iar dupa 11 ani de temnita  bolnav grav de tuberculoza,zacand imobilizat la pat,plin de rani si de durere a murit in inchisoarea Tg.Ocna in bratele prietenului sau Ioan Ianolide caruia ii spunea,,Ioane sa duceti duhul mai departe! Aici a lucrat Dumnezeu!"
   Faptul ca Valeriu a descoperit calea spre fericire reiese din scrisorile trimise celor dragi.Sfaturile date celor trei surori mai mici si mamei sale le impartaseste cu drag ca el a iubit pe toti oamenii si tot ceea ce este creatura a lui D-zeu. El scria:,,sa traim in adevar, sa ne smulgem din pacat,sa sacrificam totul pentru Hristos,pentru adevar.Numai asa ne putem mantui,ne putem castiga fericirea.Rugati-va lui D-zeu si credeti nelimitat. Eu sunt multumit sufleteste si impacat cu mine insumi.Nu va mint.E realitatea sufletului meu,care si-a gasit pacea si intelepciunea si ajutorul Atotputernicului D-zeu.Cred ca numai in adevarul evanghelic isi poate omul gasi linistea sufletului.Dragile mele surori,va rog paziti-va de pacat,traindu-va viata in curatenie!Numai asa veti putea birui"(Aiud,3 iulie 1942)
 ,,Sunt sanatos si ma gandesc intruna la voi,dragii mei, la toate incercarile prin care a trebuit sa treceti,spre a va da seama de desertaciunea acestei lumi,de ajutorul si dragostea lui D-zeu,de Viata Vesnica,pe care noi o putem castiga cu mila Domnului'daca ne vom trai viata in iubire curata,fapte bune si rugaciune.
  Viata e un dar de la D-zeu si noi trebuie sa stim a o trai in chipul cel mai vrednic.Sa ne curatam de pacatele care ne urmaresc la tot pasul,sa fim cu iubire fata de semenii nostri,sa ajutam,sa raspundem la rau cu bine si la ura prin dragoste,sa ne marturisim pacatele si sa luam temeinic hotararea de a nu le mai face......
   Si eu va marturisesc azi,dupa ani de suferinta,meditatie si framantari,cu viata aspra,cu Viata care nu are sens fara Hristos! Ca toate alergarile noastre,fara Iisus sunt desertaciune si goana dupa vant! De aceea, sa cautam ca prin modul nostru de traire sa-l castigam pe Mantuitorul in inimile noastre......
  Sa cultivati iubirea prin rugaciune si fapte bune.Traind viata crestina,D-zeu va va ocroti in toata vremea si veti simti toata vremea harul D-lui revarsande-se in inimile voastre"
  ION IANOLIDE,cel mai apropiat prieten a lui Valeriu Gafencu,a scris in 1963 textul pe care il reproduc in continuare:"18 feb.1983,sunt in varsta de 64 de ani.Din 1941 pana in 1964 am fost in inchisoare,torturat si batjocorit-mai intai sub dictatura lui Antonescu,apoi sub cea comunista...
L-am marturisit pe Hristos intreaga viata mea,iar in 1944 m-am inchinat cu totul Lui.M-am confruntat mereu cu materialismul,fie el burghez,fie el comunist. Am comparat si confruntat credinta crestina cu islamul,budismul,confucianismul si fireste cu iudaismul talmudic.Am comparat ortodoxia cu romano-catolicismul,protestantismul si neo-protestantismul.Am dat o lupta mare cu ateismul..."
  N-am facut doar decat sa spicuiesc din suferinta si credinta dur incercata a Fericitului Gafencu si cateva randuri ale prietenului sau de suferinta Ion Ianolide
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Religiile lumii
   -> Crestinism, Sfinții creștini
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !