Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 2.6.2020, 14:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 222 - Însemnătatea sferei exterioare de viață a sufletului
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 17:50 View PostDownload Post

Capitolul 222
Însemnătatea sferei exterioare de viață a sufletului


1. (Domnul): „Voi n-ați priceput încă nici pe departe care este, la urma urmei, însemnătatea sferei exterioare de viață a sufletului și cum acționează, simte, aude și chiar vede ea. Acestea sunt chiar ceva mai greu de priceput pentru mintea voastră pentru că, în lumea pe care voi o puteți vedea cu ochii trupului, nu se află o pildă asemănătoare, căci tot ce este spirit nu poate fi decât foarte greu îmbrăcat într-o imagine materială. Dar, pentru că v-ați dat puțin seama și ați priceput totuși ceva din această temă deosebit de importantă, am să vă mai dau câteva lămuriri în continuare. Dar să fiți treji cu toate simțurile voastre, căci altfel nu veți putea înțelege îndeajuns ceea ce vă voi spune.

2. Că este o temă de viață de cea mai mare importanță, vă puteți da prea bine seama din faptul că Eu v-am lămurit această taină a vieții abia la sfârșitul întâlnirii noastre de aici. Pe cât de mari au fost tainele pe care vi le-am dezvăluit în cele șapte zile pe care le-am petrecut aici și în cele de dinaintea lor, pe atât le întrece aceasta, care este cea mai mare, și tot ce v-am arătat înainte pentru ea v-am arătat, pentru că, fără aceste pregătiri, ar fi fost cu neputință să pricepeți măcar o iotă.

3. De ce spun Eu că aceasta este cea mai importantă dezvăluire?! Este foarte ușor de ghicit și de înțeles! Cine vrea într-adevăr să-și facă o viață mai bună și să descopere de fapt adevărata viață trebuie mai întâi să știe despre el însuși cum este alcătuit, cum se exprimă, cum se manifestă într-un fel sau altul în diferitele condiții de viață; dacă trăiește în păcat trebuie să afle cum să se îndrepte, cum să poată să atingă apoi o stare de viață desăvârșită și cum îl poate influența prin aceasta și pe aproapele lui, ca astfel, la urmă, să devină UN păstor și O turmă.

4. Din toate vremurile, cei mai înțelepți oameni din rândul tuturor popoarelor au recunoscut faptul că cel mai important lucru pentru omul adevărat este să cunoască întru totul viața. Doar că ei ori nu au găsit deloc drumul pentru a reuși aceasta, ori acesta era foarte greu. Acum însă am venit Eu însumi la voi, ca Domn al vieții din veșnicie, ca să vă arăt adevărata viață cât mai limpede cu putință și astfel veți putea fi în stare să înțelegeți, dacă veți avea multă răbdare și stăruință. Atunci însă va fi de datoria voastră să faceți cunoscut și aproapelui vostru, pe cât de mult va fi cu putință, ceea ce voi ați înțeles!

5. Căci, dacă într-o țară, doar unul sau doi oameni țin pentru ei această taină și se folosesc doar ei de ea, aceasta le va fi la fel de puțin de folos ca unui înțelept care se află într-o casă de nebuni sau într-un grajd cu măgari și boi! Îl vor înțelege oare aceștia pe înțelept dacă acesta le va vesti, din adâncul înțelepciunii lui, această minunată învățătură cu cele mai dulci vorbe?!

6. Un înțelept poate fi recunoscut și înțeles doar de un alt înțelept! Cu viața animalelor și a nebunilor nu se poate face nimic, căci Dumnezeu Tatăl S-a îngrijit, prin Ordinea Sa veșnică, de ceea ce va ieși din aceasta. Dar viața oamenilor o puteți întotdeauna aduce pe adevărata cale a adevărului, a iubirii, a răbdării și a înțelepciunii!

7. Și dacă v-ați făcut frați și prieteni printre oamenii adevărați, care, cu vremea, vă vor deveni asemenea în cunoașterea vieții, atunci veți gusta împreună o adevărată bucurie și fericire, veți deveni puternici în tot ceea ce este bun și va fi foarte ușor să faceți bine! Căci o sută de brațe sunt în stare de mult mai multe decât două, o sută de ochi îndreptați în toate direcțiile văd mai mult decât doi ochi și sfera exterioară de viață a o mie de oameni uniți este o pavăză deosebit de puternică ce ferește de tot felul de pericole și necazuri de oriunde ar veni ele.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 223 - Puterea oamenilor desăvârșiți în iubire
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 18:21 View PostDownload Post

Capitolul 223
Puterea oamenilor desăvârșiți în iubire


1. (Domnul): „Voi ați văzut puterea sferelor exterioare de viață unite ale acestor nubieni ai noștri! De câte puteri omenești obișnuite ar fi fost nevoie pentru a scoate acest cedru bătrân din rădăcini! De câte puteri omenești obișnuite ar fi fost nevoie pentru a ridica acea stâncă uriașă și cât de puțini nubieni au ridicat-o în aer în fața ochilor voștri! Din aceste fapte de netăgăduit trebuie să recunoașteți câtă putere stă în sfera exterioară de viață a unui suflet cu viața desăvârșită!

2. Și dacă acești nubieni, care nu știau nimic despre puterea numelui Meu, sunt în stare de astfel de lucruri nemaipomenite doar prin puterea unită a sferelor lor exterioare de viață, cu cât mai mărețe ar trebui să fie faptele voastre, pe care veți fi în stare să le faceți unind sferele voastre exterioare de viață prin Cuvântul Meu și prin Spiritul atotputernic al Iubirii Mele care va acționa prin sufletele voastre desăvârșite!

3. Adevărat vă zic Eu vouă: nu numai astfel de copaci și stânci, ci munți întregi veți putea muta din loc dacă va fi nevoie, după vederea clară din inima voastră înțeleaptă. Prin Spiritul Meu din voi veți afla într-o clipită ce este nevoie și ce nu, căci el este mereu prezent în inima sufletului vostru prin Cuvântul Meu mereu viu!

4. Nu ar fi aceasta cea mai înaltă stare pe care și-o poate dori un om desăvârșit, o comunitate sau chiar un popor, în Numele Meu?

5. Ați văzut cu ochii voștri că o astfel de stare poate fi atinsă! Este o mare necesitate acum ca voi, cei mai apropiați ucenici ai Mei, să vă însușiți foarte bine această stare și să-i învățați la rândul vostru pe toți ceilalți oameni să și-o poată și ei însuși cu adevărat! Căci, cine are parte de lumină să nu o ascundă, pentru că atunci, razele ei luminoase nu vor ajuta nimănui, ci să o pună pe masă, ca toți cei de față să se poată lumina de la ea!

6. O lampă poate fi ușor pusă pe masă, dar cu lumina sufletului și a inimii este mult mai greu; însă o voință fermă reușește și aceasta, iar cu ajutorul Meu, pe care vi-l voi da întotdeauna într-o asemenea situație importantă de viață, vă va fi mult mai ușor decât credeți. Bineînțeles că fiecare dintre cei care vor să-i dea aproapelui lor ceva trebuie mai întâi să aibă el însuși acel ceva, altfel va fi asemenea unui orb care vrea să conducă un alt orb: dacă ajung până la urmă la o groapă, vor cădea amândoi în ea!

7. Acum Eu v-am arătat îndeajuns cât de mare este importanța acestei stări de adevărată putere de viață a sufletului unui om desăvârșit și v-am arătat și marea importanță a deplinei cunoașteri de sine, care la copii se obține printr-o bună educație, iar la oamenii fără păcat prin umilință, răbdare și mai ales prin dragoste vie de Dumnezeu și de aproape. V-am lămurit faptele nubienilor care vă pot conduce la adevărata cunoaștere de sine, fapte pe care voi nu le-ați înțeles îndeajuns de profund. Acum depinde de voi să puneți întrebări pentru lămurirea acestui aspect și, prin aceasta, să vă dați voi înșivă seama unde mai aveți hibe!

8. Mai întâi însă trebuie să simțiți foarte viu ceea ce vă lipsește, altfel doar voința voastră nu va fi îndeajuns, căci dacă cineva a pierdut ceva, dar el nu știe de aceasta, va începe el oare să caute ceea ce a pierdut? De aceea trebuie mai întâi să simțiți că vă lipsește ceva și ce anume vă lipsește și trebuie, de asemenea, să vă dați seama cât de prețios este ceea ce vă lipsește, altfel nu veți putea niciodată să căutați cu suficientă fervoare ceea ce aveți nevoie!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 224 - Despre foamea de hrană spirituală
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 18:24 View PostDownload Post

Capitolul 224
Despre foamea de hrană spirituală


1. (Domnul): „Omul de rând nici măcar nu visează că ar exista înaltele și adevăratele valori de viață; căci, dacă burta lui e plină, de ce să se mai lase el chinuit de înalta însemnătate a vieții?! El are doar din belșug ce să mănânce și să bea, are un acoperiș deasupra capului, un culcuș moale, haine, nu-i lipsesc nici fetele frumoase și nici alte plăceri! Ce ar putea să-și mai dorească un astfel de uzurpator de bunuri lumești?!

2. Unii dintre cei nevoiași încearcă să-și găsească scăparea în tot felul de «cunoașteri» și așa-zise înțelepciuni pentru ca, ici și colo, să poată intra în grațiile unui bogătan și să trăiască din mila lui, încântându-l cu fantasmele lor. Singurul adevăr însă, din toate acestea, este sărăcia «înțeleptului» flămând și lenea mâinilor lui și din această cauză el a ales să-și umple burta flămândă, fără prea mare osteneală, de pe urma închipuirilor și fanteziilor lui despre un zeu și despre viața veșnică a sufletului omenesc, și nu să se ostenească punându-și mâinile la treabă!

3. Gândiți-vă și dați-vă seama din această pildă dacă unui om care se bucură din plin de bucuriile lumești îi mai lipsește ceva în viața lui pământească! Ce îi pasă lui de cunoașterea de sine fără de care adevărata cunoaștere de Dumnezeu nu este cu putință? Va începe el vreodată să caute ceea ce îi lipsește cu adevărat dar de care nici nu-și dă prea bine seama că-i lipsește? Desigur că nu, pentru că el nu suferă nici de foame, nici de sete, acestea fiind biciul care îi împinge pe cei săraci, dar leneși, să caute cunoașterea și înțelepciunea.

4. Cum ar putea el să-și dea seama ce îi lipsește în viață? Doar foamea și setea sunt singurele care împing omul la muncă. Prin urmare, cine nu suferă nici de sete, nici de foame, acela nu va căuta nici o înțelepciune! Pe scurt, aceluia care, după părerea lui, nu-i lipsește nimic, nici nu-și va dori ceva și cine n-a pierdut nimic de ce ar căuta ca și când ar fi pierdut ceva?!

5. Așa se petrec lucrurile și cu învățăturile pe care le primiți voi. Cine crede că le-a priceput pe de-a-ntregul, acela nu va întreba și nici nu se va interesa mai departe. Sătulul nu mai cere de mâncare; doar când va fi din nou flămând va căuta desigur din nou bucatele. Însă ce va face dacă bucătarul a plecat? Își va putea el oare pregăti singur mâncarea?

6. De aceea căutați și cereți cu toții de mâncare acum, câtă vreme bucătarul este printre voi! Când El se va întoarce din nou la El acasă, de unde a venit, mulți vor începe a căuta adevăratele bucate - atunci însă va fi greu să le mai primească.

7. Mulți dintre voi, cei care vă aflați acum în jurul meu, sunteți peste măsură de bogați în tot felul de bogății lumești și căutați plini de fervoare după bogății spirituale! Ele vă sunt acum dăruite din plin și fără măsură - numai să nu credeți că numărul lor este de ajuns ca să vedeți totul limpede.

8. Fiecare cuvânt rostit de Mine către voi îl puteți pricepe atât cât vă stă în putere vouă, ca oameni, însă tot ceea ce este ascuns în aceste cuvinte, ca într-un veștmânt, voi nici pe departe nu înțelegeți! De ce voi nu puteți să vă dați seama și de ce Oubratouvishar a putut să vadă că nu Mi-ați înțeles întru totul lămuririle? Pentru că eterul viu al sufletului său l-a perceput pe acela al vostru, la fel cum voi vă puteți da seama într-o noapte întunecată dacă cineva are păr bogat sau este chel, după ce i-ați pipăit capul cu mâinile! La slaba voastră sferă exterioară de viață, simțirea începe de-abia acolo unde începe trupul. În afara acestuia, sufletul vostru nu are nici măcar un strop de simțire!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 225 - Miraculoasa putere a celor renăscuți în spirit
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 18:27 View PostDownload Post

Capitolul 225
Miraculoasa putere a celor renăscuți în spirit


1. (Domnul): „Simțirea și percepțiile acestor negri, mai ales când sunt într-o agitație mare, se întinde cale de mai multe ceasuri și prin aceasta ei pot să-și dea seama foarte bine ce fel de spirite sunt acelea care se apropie de ei. Ei nu-și pot da seama de starea mai profundă a spiritului, dar de cea a sufletului își pot da seama foarte ușor!

2. Azi-dimineață, când au sosit aici, ei au recunoscut de departe sufletul Meu, înțelepciunea și puterea lui. Doar Spiritul din acest suflet nu L-au putut recunoaște, pentru că Spiritul lui Dumnezeu nu poate fi recunoscut decât de un alt spirit din Dumnezeu. Și, pentru aceasta, trebuie mai întâi să vă aprind Eu, prin Cuvântul Meu, scânteia în inimă. Iar atunci când, într-un suflet desăvârșit, scânteia va găsi destulă hrană, fiind astfel întărită, ea Mă va putea recunoaște pe Mine în Spiritul Meu și va ști cu mult mai bine decât voi cu cine are de-a face în persoana Mea.

3. Toate acestea sunt urmările unui suflet desăvârșit. Cu toate că sufletele voastre, în afară de câteva, nu vor ajunge niciodată ca suflete la o astfel de cunoaștere, ele vor fi luminate de marea Mea iubire pentru voi și vor fi astfel pe deplin pregătite să primească întru totul Spiritul Meu. Iar atunci când vă veți renaște în spirit, nu prin meritele voastre, ci numai prin iubirea, grația și milostenia Mea, veți putea să faceți mult mai mult decât acești nubieni - însă nu cu puterea desăvârșirii sufletelor voastre, ci prin puterea Spiritului Meu care va pătrunde sufletele voastre slabe și prin care, desigur, și sufletele voastre vor deveni pentru totdeauna tot mai puternice!

4. Eu nu vreau să fac din voi făcători de minuni, fachiri și magicieni, ci adevărați binefăcători ai oamenilor! Atunci când Spiritul Meu se va trezi în voi și va lucra cu hărnicie, mintea voastră se va lumina și, prin ea, vă veți folosi pe căi cât se poate de obișnuite de puterile naturii și vă veți face supuse spiritele ei. Prin aceasta veți obține mari daruri pământești, pe care însă le veți folosi doar spre binele celor săraci!

5. Dacă veți folosi în Ordinea divină marile daruri pe care le veți primi de la Spiritul Meu, ele vă vor aduce o binecuvântare înmiită. Dacă însă, cu timpul, le veți folosi într-un mod egoist, împotriva Ordinii divine, atunci ele vă vor aduce atât vouă, cât și oamenilor tot felul de nenorociri pământești!

6. Ce vă spun Eu acum vouă, Eu spun tuturor acelora care și peste mii și mii de ani vă vor urma. După aceea, Pământul se va acoperi cu un alt strat spre a dospi și spre a fi prelucrat, cu și fără oameni. Căci Pământul este mare și spiritele lui sunt numeroase.

7. Toți cei renăscuți în spirit pot să facă minuni, însă nu ca acești negri - care nu au cunoscut Numele Meu și Voința Mea - ci numai cunoscând cu adevărat și deplin Numele Meu, Voința Mea și Ordinea divină de nestrămutat. Dacă însă își va dori cineva altceva, acea dorință nu are cum să se împlinească pentru că Spiritul Meu din el nu îi va da puterea de care are nevoie ca să o împlinească. Căci, într-o asemenea situație, doar sufletul vrea ceva pentru el însuși, spiritul nu poate nicicând să voiască împotriva Voinței Mele care este una cu Voința lui Dumnezeu Tatăl!

8. Prin renașterea în spirit, sufletului nu-i va fi luată voința proprie, liberă, și nici cunoașterea lui exterioară în ceea ce privește marile creații, care vor lua mereu și mereu naștere din Iubirea, înțelepciunea, Ordinea, Slava și Puterea lui Dumnezeu Tatăl.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 226 - Relația dintre suflet și spirit
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 18:29 View PostDownload Post

Capitolul 226
Relația dintre suflet și spirit


1. (Domnul): „Sufletul se va purta întotdeauna față de spirit precum trupul față de suflet. Trupul unui suflet, oricât de desăvârșit ar fi acesta, are, într-un anumit fel, și propria lui voință de plăcere, prin care sufletul poate fi corupt dacă se va lăsa în voia ei. Un suflet bine educat nu se va lăsa niciodată corupt de voința de plăcere și va rămâne mereu stăpân pe trupul său. Dar la un suflet educat greșit, aceasta este foarte ușor cu putință.

2. Între spirit și suflet domnește numai o astfel de relație ca între un suflet desăvârșit dintotdeauna și trupul său. Trupul poate avea, pentru el însuși, dorințe și pofte câte vrea el și poate ispiti sufletul cu împlinirea lor de câte ori ar vrea, dar un suflet desăvârșit va ști să spună mereu un «nu» hotărât! Și la fel se poartă și Spiritul Meu în sufletul în care a pătruns!

3. Atâta vreme cât sufletul se lasă condus de voința spiritului, toate se fac după voința spiritului, care este aceeași cu Voința divină. Dacă însă sufletul, amintindu-și de plăcerile simțurilor, începe să le dorească, într-un astfel de moment spiritul se dă la o parte și lasă sufletul singur să-și împlinească poftele, din care de obicei nu va ieși nimic, mai ales dacă voința de împlinire nu are nici un țel spiritual.

4. Sufletul, dându-și repede seama de slăbiciunea și de neîndemânarea lui, va renunța la visele lui de satisfacere proprie și se va uni din nou cu spiritul, lăsându-se condus de voința acestuia. Și atunci bineînțeles că va fi din nou ordine și putere divină din plin.”

5. La acestea, Cyrenius a întrebat, în sfârșit, din nou, cu glas ceva cam slab: „Doamne, cuvântarea Ta de acum, prin care ne-ai prevenit atât de mult, m-a făcut să descopăr o mare lipsă în sfera mea de cunoaștere și îmi dau tot mai bine seama de ea!

6. Tu ne-ai zis mai înainte că sufletul, chiar dacă este pătruns întru totul de spirit prin renașterea lui spirituală, nu s-a dizolvat cu totul în spirit și și-a păstrat o individualitate. Deci sufletul are în continuare voință proprie și poate gândi și voi pentru el însuși, ca și înainte de renașterea spiritului în suflet.

7. Dacă el a avut și înainte de renașterea spiritului gândire și voință proprie, trebuie să fi avut și o cunoaștere proprie și astfel poate recunoaște binefacerile care îi vin din spirit, față de ceea ce îi oferă propriile simțuri. Iar dacă el recunoaște acestea, cum de poate el să mai dorească și să voiască pentru el însuși ceva ce nu vine din spirit?! Nu trebuie să fie cea mai fierbinte dorință a sufletului aceea de a fi în veci pe deplin una cu spiritul?! Eu găsesc că această gândire, voință și cunoaștere proprie sufletului este de fapt o piedică în calea existenței spirituale a omului.

8. Ce mi se pare, de asemenea, ciudat este faptul că sufletul renăscut în spirit, care ar trebui să fie mult mai puternic decât sufletul pur al acestor nubieni - la care nu este vorba nici pe departe de o renaștere spirituală și nici înainte nu a fost vreuna - poate cu mult mai puțin decât sufletul pur al acestor nubieni! Când sufletul acestora vrea ceva, aceea se împlinește! Dar când un suflet renăscut în spirit, care este cu siguranță mai mult decât un suflet pur, vrea și el ceva, acel lucru nu se împlinește pentru că spiritul nu vrea aceasta!

9. Sufletele acestor negri vor putea face minuni și pe lumea cealaltă, cel puțin la fel de mult ca și aici. Sufletele noastre însă, care se vor renaște în spirit, nu vor fi în stare de nimic din proprie voință? Adevărat, Doamne, este pentru prima oară când chiar că nu pot pricepe deloc aceasta! Pentru că nu văd nici o motivație. Te rog, fie-Ți milă, lămurește-ne nouă, albilor, acest lucru!”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 227 - Creier și suflet
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 18:31 View PostDownload Post

Capitolul 227
Creier și suflet


1. Eu am spus: „Eu v-am arătat deja mai înainte cum, printr-o educație greșită, la început sufletul, iar la urmă întregul om, își pierde tot ce-i omenesc și toate darurile minunate care sunt asemănătoare celor pe care le am Eu! Dacă se începe mai întâi cu educația minții, iar creierul copilului nu este copt nici măcar pe două treimi și este mereu constrâns să rețină nenumărate cuvinte, imagini și cifre pe așa-numitele tăblițe ale creierului, care sunt încă foarte fragede și umede, atunci o parte din aceste tăblițe se vor întări foarte repede, și o parte se vor strica de atâta forțare a memoriei și, ca urmare, acești copilași vor suferi mereu de dureri de cap, de care nu vor mai scăpa toată viața.

2. Creierul în întregime va fi încărcat cu tot felul de semne, iar pentru primirea semnelor subtile, care vin ridicându-se din inimă și care ar trebui să impregneze tăblițele sensibile ale creierului, nu mai este loc, pentru că tăblițele au devenit insensibile!

3. Pe lângă aceasta, sufletul are mereu înaintea lui, ca o pădure deasă, o mulțime de imagini materiale ale acestei lumi și doar cu greu poate să mai vadă printre acestea semnele subtile, mici și delicate. Și totuși, în unele momente, el poate prinde câte unul dintre aceste semne cețoase, foarte slab conturate, care au urcat din inimă. Dar acest semn îi este neclar și cu neputință de înțeles, pentru că imaginile materiale se suprapun peste imaginea spirituală, o acoperă și chiar o distrug.

4. Acum tu ai zice: «Bine, dar de ce trebuie să se uite sufletul tocmai la tăblițele din creier? Să se ocupe mai degrabă direct de inimă și să pătrundă în lumina spiritului ei! Toate acestea ar putea fi cu putință dacă s-ar putea schimba așa ușor, cu una cu două, Ordinea de viață stabilită, fără ca viața să rămână cu sechele.

5. Dacă cineva este orb din naștere, din cine știe ce cauză, crezi că nu s-ar putea să i se pună o pereche de ochi pe nas ori pe bărbie? Aceasta ar fi cu putință dacă acești ochi, puși în altă parte, nu ar avea nevoie și de un cu totul alt trup!

6. În mecanismul trupului omenesc domnește o ordine matematică strictă și nimic nu poate fi mutat de la locul său fără a fi nevoie să se schimbe întregul organism trupesc. Este deci cu neputință a-i muta cuiva un organ de simț într-o altă parte a trupului, fără ca să nu trebuiască a-i fi schimbat întregul trup, a-i da o nouă formă și o nouă alcătuire interioară.

7. Așa precum trupului nu i se poate muta nici un organ de simț dintr-un loc într-altul, la fel nici sufletului, care este și el un organism, însă cu mult mai delicat și mai spiritual, nu i se poate face vreo astfel de modificare! El nu poate să vadă și să simtă decât prin mijlocirea creierului trupesc. Altfel de impresii, care sunt mai subtile și inexplicabile, pot fi bineînțeles sesizate de suflet prin altfel de nervi, dar acești nervi trebuie să fie într-o legătură permanentă cu nervii creierului, căci altfel limba n-ar mai simți nici un gust și nasul nici un miros.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 228 - Educația corectă a creierului
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 18:34 View PostDownload Post

Capitolul 228
Educația corectă a creierului


1. (Domnul): „Atâta vreme cât sufletul locuiește în trup, creierul este principalul organ de văz al sufletului. Dacă acesta este bine dezvoltat, atunci sufletul va putea să deslușească foarte bine imaginile vii impregnate în caracterul creierului. El va gândi, judeca și acționa în funcție de acestea. Chiar dacă, în anumite momente de extaz, sufletul poate să vadă prin clarviziune el însuși, prin intermediul adânciturii stomacului, așa cum am văzut la Zorel al nostru, aceasta nu-i folosește la nimic sau mai la nimic în viața de toate zilele, pentru că, în întunecimea trupului său de carne, nu va mai rămâne nici cea mai mică amintire din cele văzute.

2. Atunci când un lucru este privit sau cunoscut de către suflet, iar creierul trupesc nu ia parte la această cunoaștere, sufletului nu-i va rămâne nici o amintire - îi va rămâne cel mult o vagă impresie. Sufletul poate la fel de puțin să vadă ceea ce preia el în creierul lui de substanță sufletească, pe cât poate vedea și trupul ceea ce se impregnează în interiorul lui pe numeroasele tăblițe din creier din cele văzute și auzite. Acestea pot fi văzute doar de suflet, care este înlăuntrul a tot ceea ce este trupesc.

3. Ceea ce rămâne în creierul sufletesc nu poate fi văzut de suflet cu ochii lui, care sunt orientați spre în afară, la fel precum și ochii trupului, și nici nu poate fi auzit cu urechile sufletului. Aceasta poate să o facă doar spiritul din el. De aceea, un om poate cunoaște ceva din spirit, pe deplin și cu adevărat, de-abia atunci când spiritul este pe deplin revelat în suflet.

4. Ceea ce este înlăuntrul spiritului este cunoscut de Mine și din Mine mai departe, de spiritul din om, care este asemeni Mie și Spiritului Meu. Acest spirit din om este oglindirea Mea în suflet, la fel cum soarele se oglindește într-o oglindă.

5. Prin urmare, atâta vreme cât sufletul locuiește în trup, el are neapărată nevoie, pentru a vedea cu adevărat, de un creier trupesc bine dezvoltat. Un creier nedezvoltat sau care s-a dezvoltat greșit nu-i poate folosi sufletului la vederea spirituală, la fel cum nu-i folosește nici vederea prin adâncitura stomacului, pentru că nu rămâne cu nici o amintire din aceasta. Chiar dacă aceste amintiri rămân pentru totdeauna în creierul spiritului din el, sufletul nu are nici ochi și nici urechi pentru acestea, ci doar spiritul revelat din el.

6. Prin urmare, dacă creierul este educat din inimă, după Ordinea divină, și astfel imaginile spirituale de viață, care sunt lumină, se impregnează primele pe tăblițele sale, înaintea celor materiale, atunci imaginile din lumea exterioară care vor urma vor fi luminate și, prin aceasta, vor putea fi ușor înțelese și asimilate. Iar lumina care izvorăște din acestea va umple nu numai întregul trup, ci va străluci în raze luminoase spirituale în jurul acestuia și va forma astfel sfera exterioară de viață. Prin această sferă exterioară de viață, care cu timpul devine tot mai densă și mai puternică, omul poate face minuni în lumea exterioară și fără a fi nevoie de renașterea în spirit, așa cum ați văzut la nubienii noștri.

7. Dacă însă creierul se dezvoltă greșit, iar de tăblițele lui se agață doar umbre șterse, sufletul este nevoit să-și consume toată lumina vitală pentru a le putea vedea și, cu toate acestea, le va putea recunoaște doar foarte superficial după conturul formelor. Și astfel, în acest caz, sufletul nu va putea niciodată străluci, pentru a putea forma din preaplinul luminii lui sfera exterioară de viață.

8. Numai printr-o umilință adevărată, printr-o iubire intensă de Dumnezeu și de aproapele său și printr-o deosebită căutare a lucrurilor spirituale pot fi luminate imaginile materiale din creier și transformate astfel în imagini spirituale. În acest fel, creierul poate fi adus într-o anumită măsură din nou în adevărata ordine, dar nu va putea niciodată să atingă acea ordine pe care ați văzut-o la acești nubieni.

9. Dar aceasta nu este o nenorocire, căci oricare dintre voi, cei care veți fi renăscuți în spirit, îmi va fi mai drag decât nouăzeci și nouă de astfel de suflete desăvârșite natural, care nu au avut încă niciodată nevoie de vreo ispășire. Pentru că adevărații Mei copii trebuie să devină puternici prin slăbiciunea lor!

10. Ai înțeles acum acestea bine, dragul Meu Cyrenius? Nedumeririle tale și-au găsit acum răspunsul așteptat?”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 229 - Cyrenius Mă roagă să lămuresc mai în detaliu cum trebuie educat creierul
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 18:36 View PostDownload Post

Capitolul 229
Cyrenius Mă roagă să lămuresc mai în detaliu cum trebuie educat creierul


1. Cyrenius a spus: „Doamne, Tu ne-ai vorbit clar, dar, pentru ca să pot înțelege cu totul învățătura Ta, ar trebui să știu cum este alcătuit creierul din capul oamenilor, altfel îmi este cu neputință să-mi imaginez tăblițele din creierul lor, pe care, printr-o educație corectă, se impregnează imagini spirituale, iar, printr-una greșită, se impregnează imagini lumești, materiale! Și încă mai puțin îmi pot imagina cum se pot imprima pe astfel de tăblițe diferitele imagini de viață.

2. Nu ai vrea Tu, Doamne, - pentru că Ție Îți sunt toate cu putință - să ne arăți o astfel de tăbliță, atât din creierul anterior, cât și din cel posterior, ca să ne facem o imagine corectă despre ceea ce Tu însuți ne-ai spus că este de o mare importanță?! La o astfel de învățătură atât de însemnată, dacă nu ești lămurit cu una dintre noțiuni, nici întregul nu-ți va fi clar!

3. În sufletul nostru este încă prea puțină lumină ca să recunoaștem noi înșine forma acestor tăblițe ale creierului, să ne dăm seama de starea lor sau chiar să avem viziuni profetice, privindu-le. Pentru noi, suflete slabe de oameni albi, este de mare importanță să ne facem o imagine corectă măcar despre acea parte a organismului nostru de a cărei educație corectă depinde aproape în întregime binele vieții. Cum am spus, Doamne, dacă aceasta este și voia Ta, aș vrea tare mult să văd una sau mai multe astfel de tăblițe; și, dacă se poate, și din cele cu desen corect și din cele cu desen greșit!”

4. Eu am spus: „Am știut că vă voi aduce în această stare, ca să vă recunoașteți voi înșivă lipsurile și că vă va chinui o adevărată sete de a căuta și de a umple ceea ce vă lipsește. Și, uite, această căutare a ta îmi este mai dragă decât cea pentru care aproape că te-ai răzvrătit mai înainte, când Eu v-am arătat că sufletul unuia chiar pe de-a-ntregul renăscut nu va putea să facă niciodată, în lumea creaturilor materiale, minunile pe care le poate face un suflet care de la început este pur și nestricat!

5. Eu ți-am spus prea bine că un suflet renăscut în spirit poate să facă ceea ce Eu însumi pot să fac, dar, bineînțeles, numai în și prin Ordinea divină veșnică. Dar, cu aceasta, se pare că tu nu ai fost mulțumit de tot! Tu însă nu ții seama că aceste suflete pure și dintotdeauna nestricate nu pot nici ele să facă decât ceea ce este cu putință și este permis în Ordinea divină.

6. Căci tot ceea ce ele pot face prin sfera lor exterioară de viață și care vouă vi se pare atât de miraculos este ceva ce este la fel de normal pe cât de normal este faptul că acest pământ de aici este acoperit de iarbă și mușchi, și apa acestei mări rămâne în această adâncitură, datorită greutății sale. Aceste două fenomene naturale îți par cât se poate de normale, dar la fel de normale ți-ar putea părea, în aceeași ordine divină, ceea ce aceste suflete, care au fost dintotdeauna pure, sunt în stare să facă, fiind necesar vieții lor pământești, în condițiile țării în care locuiesc.

7. Pe cât de neagră este pielea acestor nubieni, pe atât de luminoase le sunt sufletele. Ei cunosc în cea mai mare parte cele mai importante organe ale trupului lor și tăblițele creierului le sunt binecunoscute. Sufletul lor, dintotdeauna pur, poate să-și cerceteze trupul prin intermediul tăblițelor și, dacă ceva nu este în ordine, ei văd locul unde zace răul, precum și în ce constă acesta.

8. Prin sfera lor exterioară de viață, care în acele momente este foarte puternică, ei găsesc foarte repede planta prin care răul poate fi îndepărtat. Numai când tendoanele și arterele devin leneșe și neputincioase, iar sângele devine gros, atunci ei cred că nu mai există plantă care să împiedice slăbiciunile bătrâneții și să ajute în mod natural trupului care a îmbătrânit și a devenit slab și foarte obosit. Atunci ei cred că cel mai bine este ca sufletul să se întărească și să părăsească trupul, care a devenit neputincios și decrepit, și să plece, eliberat de toate lanțurile pământești, în țara fericirii, care există dintotdeauna între soare, lună și pământ.

9. Acești oameni nu au nici cea mai mică urmă de teamă de moarte, dar se tem de slăbiciunea trupului, căci prin aceasta le slăbesc puterile sufletești și astfel sufletul trebuie să rămână pentru o vreme slab.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 230 - Urmările destrăbălării și preacurviei
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 18:38 View PostDownload Post

Capitolul 230
Urmările destrăbălării și preacurviei


1. (Domnul): „În ceea ce privește adevărata castitate, nu există pe acest pământ un alt popor care să îi întreacă pe acești nubieni. Nu mai este un alt popor pe acest pământ căruia să-i fie străină preacurvia și incesturile ca acestui popor nubian.

2. Acest lucru este de o mare importanță pentru viață. Dacă albii ar evita această povară, iar un bărbat și o femeie s-ar împreuna numai atunci când ar fi îndemnați de o mare iubire unul fată de celălalt, stăpânindu-și totodată amândoi, pe deplin, puterea creatoare, Eu vă zic vouă: n-ar fi nici unul dintre voi care să nu fie măcar prooroc! Dar, așa cum este obiceiul între voi, atât bărbatul, cât și femeia își sleiesc puterile, risipind cele mai nobile secreții, care sunt totodată cel mai aproape înrudite cu sufletul! Astfel că nu mai rămâne nicicând o rezervă din care, la urmă, să se poată aduna în suflet o lumină tot mai puternică!

3. De aceea, oamenii devin tot mai greoi, ca un fel de polipi, mereu în căutare de plăceri în care iubirea lipsește cu desăvârșire. Rar sunt în stare de un gând luminos și sunt temători, lași, foarte materialiști, cu toane și schimbători ca vremea, aroganți, invidioși și geloși. Nu mai sunt în stare să priceapă ceva spiritual decât foarte greu sau chiar deloc. Fantezia lor se învârte mereu în jurul ispitelor și poftelor cărnii lipsite de iubire și nu se mai poate ridica la ceva înălțător și spiritual. Și dacă totuși se mai găsesc printre ei, din când în când, și unii oameni care, măcar în momentele lipsite de asemenea pofte animalice, mai aruncă uneori câte o privire spre cer, chiar și atunci gândurile carnale lipsite de iubire revin ca norii negri și acoperă într-atât cerul, încât sufletul va uita de el cu totul și se va arunca din nou în groapa pestilențială a plăcerilor carnale lipsite de iubire!

4. La astfel de oameni, intențiile lor - de cele mai multe ori bune - nu le ajută la nimic. Ei se aseamănă porcilor, care se aruncă mereu și mereu în noroi și se tăvălesc în el de zor, sau câinilor, care se întorc la resturile pe care le-au scuipat, ca să le înfulece din nou cu lăcomie. 5. De aceea trebuie să vă fie spus și vouă întregul adevăr: curvele și curvarii, destrăbălații de toate felurile și de toate neamurile, tocmai pentru că le lipsește cu desăvârșire iubirea, nu vor găsi niciodată intrarea în împărăția mea sau doar cu foarte mare greutate!

6. Dacă acum gândești în inima ta că este prea mult, atunci vezi dacă poți să schimbi în bine un astfel de om stăpânit de poftele trupești lipsite complet de iubire! Începe și fă-l atent la poruncile divine, spunându-i: «Pace ție! Împărăția Domnului este aproape! Lasă-ți viața păcătoasă, iubește-L pe Dumnezeu mai presus de toate și pe aproapele tău ca pe tine însuți! Caută adevărul, caută împărăția lui Dumnezeu în adâncul inimii tale! Dezice-te de lume și de materia ei păcătoasă și descoperă în tine spiritul viu! Roagă-te, gândește și făptuiește după legea divină!» Și vei vedea că vorbele tale au dat de urechi surde! El va râde de tine, îți va întoarce spatele sau îți va zice: «Cară-te de aici, nebunule, nu mă ispiti cu prostia ta, că de nu, am să te alung cu bâta!»

7. Spune-Mi, ce ai face mai departe cu un astfel de păcătos, presupunând că în mâinile tale n-ai avea nici o putere de stat?! Dacă îl vei avertiza a doua oară, n-ai avea la ce să te aștepți decât la o și mai mare grosolănie ca prima! Și ce vei face mai departe?

8. Vei face poate o minune în fața ochilor lui! Dar îi va deschide oare aceasta ochii și urechile? Uite, el va crede că la mijloc este o vrăjitorie și-ți va zice: «Mai poți să faci și alte scamatorii din astea?!» Dar să nu cumva să te atingi de el, că se va lua la bătaie cu tine, pe viață și pe moarte; iar dacă îl vei ologii, te va blestema în fel și chip!

9. De aceea, un desfrânat nu este numai un țap în căutare de noi și noi plăceri carnale lipsite total de iubire, ci, datorită stării lui mereu iritate, este și un om foarte rău. El este plin de pasiuni sălbatice, animalice, pe care nu le poate controla tocmai pentru că îi lipsește complet iubirea, este orb și surd la tot binele adevărului și spiritului. Pe un hoț îl poți întoarce la calea cea bună mult mai ușor decât pe un desfrânat și pe cei care fac sex fără a iubi deloc.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 231 - Binecuvântarea unei împreunări aflate în buna rânduială divină
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 18:40 View PostDownload Post

Capitolul 231
Binecuvântarea unei împreunări aflate în buna rânduială divină


1. (Domnul): „Pentru acei oameni printre care a scăpat preacurvia și face pradă, ca o adevărată ciumă sufletească, acolo vestirea Evangheliei nu-și are rostul! Căci cum ar trebui și cum ar putea să vorbească cineva pentru urechi surde și să facă semne în fața orbilor? Iar unde adevărul nu poate fi vestit, acolo cum ar putea să pătrundă de altundeva sau din altceva o lumină în suflet, decât din lumina adevărului sufletului, și din ce să se formeze sfera exterioară de viață?! Numai prin adevăr poate fi întărit sufletul, ca astfel să devină liber și să se umple tot mai mult cu lumină, pentru că sufletul numai prin adevăr va deveni tot mai harnic, mai plin de iubire și de lumină.

2. La acele popoare la care s-a răspândit preacurvia și incestul, oamenii sunt lipsiți de sfera exterioară de viață, sunt greoi, lași și nesimțiți și nu mai găsesc nici o bucurie pentru lucrurile înalte sau sfinte. Preocuparea lor principală este pofta animalică. Toate celelalte nu-i interesează deloc sau prea puțin.

3. De aceea, aveți grijă ca această pacoste să nu-și facă cuibul pe niciunde și aveți grijă, chiar și atunci când sunteți căsătoriți, să fiți cumpătați, să nu vă pierdeți controlul și să nu faceți dragoste atunci când nu simțiți deloc iubire pentru soția voastră, ci sunteți mânați doar de pofte trupești nestăpânite!

4. Cine își deranjează însă nevasta - din cauza poftelor lui trupești exagerate - atunci când aceasta este grea (însărcinată), acela strică rodul încă din pântece și sădește în el păcatul incestului. Căci, într-o astfel de situație, acel demon care îi ispitește pe soți să se împreuneze peste nevoile naturale și mai ales atunci când iubirea lipsește, este același care va trece potențat și înmiit în rodul din pântece.

5. La zămislirea unui copil trebuie foarte mult ținut seama ca împreunarea să nu se facă dintr-o poftă trupească ordinară, ci din iubire adevărată și dintr-o adevărată armonie sufletească, iar femeia care a prins rod să fie lăsată în pace încă șapte săptămâni bune după ce a născut!

6. Copiii care au fost zămisliți în acest fel, dintr-o mare iubire, și au fost lăsați să crească liniștiți în pântecele mamei, fără să fie deranjați în modul arătat mai sus, vor putea veni pe lume chiar având sufletul desăvârșit. Este ușor de înțeles pentru oricine că un suflet desăvârșit poate mult mai ușor să se preocupe de dezvoltarea lui spirituală decât unul stricat, la care trebuie mereu cârpit și lipit câte ceva. Iar în plus, în cazul sufletului desăvârșit, acesta este pur și luminos pentru că nu este întinat de demonii incestului, care sunt inoculați cărnii și sufletului embrionului la fiecare act dezmățat de împerechere.

7. Încă din cea mai fragedă copilărie, un astfel de suflet sănătos, asemenea unui Samuel, se poate ridica foarte ușor spre Dumnezeu, cu adevărată dragoste copilărească nevinovată! Și ce minunat va fi caracterul acestui copil și astfel cât de luminoase vor fi semnele cu care vor fi impregnate fragedele tăblițe ale creierului său, înaintea semnelor materiale. În această lumină, copilul își va putea explica bine și corect imaginile materiale care vor veni mai târziu, pentru că aceste imagini au fost gravate pe un suport viu, plin de lumină, și ele pot fi ușor deslușite de către suflet, mereu și mereu, și pot fi cu adevărat înțelese.

8. La acești copii începe devreme să se formeze sfera exterioară de viață; ei vor căpăta ușor și foarte de timpuriu darul clarvederii și tot ce există în Ordinea divină se va supune voinței lor. Ce sunt, pe lângă ei, copiii stricați deja încă din pântecele mamei lor? Vă zic vouă: nu mai mult decât umbre ale vieții! Și care este vina? Aceea pe care v-am arătat-o: desfrânarea!

9. Mai târziu, când Cuvântul Meu va fi vestit de voi, să nu lipsească această învățătură! Ea pregătește pământul vieții și îl curăță de spini și mărăcini de la care nimeni nu a cules vreodată struguri sau smochine. Odată ce pământul a fost bine curățat, este ușor să semeni nobila sămânță vie în brazda luminată de o fire luminoasă și încălzită de flacăra iubirii. Nici o sămânță nu va fi risipită, ci va încolți și va da roade vii! Dar pe un pământ sălbatic și necurățat, puteți semăna ce vreți că nu veți avea niciodată o recoltă binecuvântată!

10. Un om care răspândește Cuvântul Meu oamenilor este asemenea unui semănător care a luat cea mai bună sămânță și a semănat-o pe tot pământul pe unde a mers.

11. Multe semințe au căzut pe nisipul arid ori pe stânci, iar când a venit ploaia peste ele, bobitele au început să încolțească. Dar ploaia a încetat în curând, iar vântul și soarele au supt repede apa de pe solul tare, iar mugurii abia încolțiți au murit și n-au mai apucat nici unul să dea roade.

12. Altele au căzut între mărăcini, au avut apă și au încolțit. Dar foarte curând lăcomia buruienilor dimprejur le-a sufocat și le-a luat toată hrana și astfel n-au ajuns nici ele să rodească.

13. O parte însă au căzut pe drumuri și cărări. Acelea nici măcar nu au apucat să încolțească, pentru că au fost curând călcate în picioare de către oameni sau înghițite de păsări! Nici ele nu au dat roade!

14. Doar puține au căzut pe pământul roditor. Acelea au încolțit și au dat o recoltă bună și bogată.

15. Această parabolă vă servește ca să vedeți că nu trebuie să dați mărgăritare la porci! Dar mai ales înseamnă că pământul trebuie mai întâi curățat și îngrășat și abia apoi se va începe cu semănatul cuvântului-sămânță, și astfel munca cea grea nu va fi zadarnică! La răspândirea Cuvântului Meu cel viu nu ajunge doar intenția bună; ea trebuie condusă de o adevărată înțelepciune de viață - altfel un semănător binevoitor al Cuvântului Meu poate fi asemuit cu profetul Bileam, al cărui măgar era mai înțelept decât el!

16. Vezi tu, prietenul Meu Cyrenius, din tot ce ți-am spus Eu până acum, nu ai aflat încă răspunsul direct la ceea ce M-ai întrebat și, în adâncul inimii tale, vrei să îmi amintești aceasta. Eu însă îți spun că, dacă ți-aș fi împlinit dorința imediat, nu ai fi putut trage prea multe foloase din aceasta.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 23 of 27  [ 265 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !