Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.2.2019, 04:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 25, 26, 27
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1044
Country Flag: Romania
Style: subSilver (68)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 262 - Sfera luminoasă exterioară de viață a lui Moise și a patriarhilor
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 20:29 View PostDownload Post

Capitolul 262
Sfera luminoasă exterioară de viață a lui Moise și a patriarhilor


1. (Domnul): „Vechii patriarhi aveau o sferă luminoasă de viață atât de puternică, încât ea lumina noaptea și putea fi văzută de ochii pământeni. Sufletul lui Moise, după ce a fost pe Sinai și a vorbit cu Dumnezeu, strălucea atât de puternic încât chipul lui iradia mai minunat și mai puternic decât soarele la amiază, iar Moise a trebuit să-și ascundă fața sub trei pături pentru ca oamenii să se poată uita la el. Sufletul lui Moise a atins, între oamenii acestui pământ, cea mai mare desăvârșire; de aceea toate creaturile ascultau de el. El se afla în cea mai strânsă legătură cu toate creaturile, a cunoscut întotdeauna voința lui Dumnezeu și le-a arătat-o oamenilor orbi, și le-a arătat și căile pe care fiecare om, dacă dorește cu ardoare, poate atinge desăvârșirea sufletului. Pentru aceasta a ridicat și o școală pentru profeți, care mai dăinuie și acum, dar numai ca formă, pentru că învățătura mozaică cea adevărată este acum fără putere.

2. Dacă Moise ar fi atins, pe lângă desăvârșirea sufletului, și renașterea în spirit, pe care o va primi abia după ce Eu Mă voi ridica la ceruri, asemenea lui Ilie, dar fără car de foc, atunci acest cel mai mare dintre profeții acestui pământ ar fi putut hotărî calea tuturor stelelor, iar marii sori ar fi trebuit să se supună voinței lui, asemenea valurilor Mării Roșii și a stâncii de granit care a trebuit să dea naștere unui izvor chiar în locul unde a vrut Moise, căci el a poruncit spiritelor din stâncă, iar acestea au înțeles prea bine limba lui Moise și au făcut după voința lui.

3. Vechii înțelepți vorbeau nu numai cu animalele, ci și cu toate plantele și chiar cu pietrele și metalele, cu apa, aerul, focul și cu toate spiritele pământului, iar pentru aceasta vorbesc destui martori în vechile scrieri din cartea judecătorilor, a profeților, în cele cinci cărți ale lui Moise și într-o mulțime de alte cărți, precum și în unele tradiții din popor. Prefăcătoriile esenienilor, cum că ei ar vorbi cu iarba, pomii, stâncile și apele din grădinile lor special construite pentru aceste dialoguri, sunt doar o slabă imitație a ceea ce există cu adevărat în realitatea vie!

4. Acești nubieni v-au dovedit acum, în multe feluri, câtă putere se află într-un suflet de om nestricat și Eu însumi v-am arătat, limpede ca lumina zilei, cum de sunt toate acestea cu putință; de aceea, Eu sunt de părere acum că puteți accepta toate acestea ca fiind adevărate, și asta cu atât mai mult cu cât Eu vă mai spun încă o dată că toate acestea sunt omului cu putință, i-au fost cu putință și îi vor fi și de acum încolo.

5. În același timp, aveți și în vremurile de azi o pildă foarte grăitoare în ciobanii voștri, căci cei foarte grijulii își conduc turma prin anumite strigăte și nume, și prin ele ei își fac cunoscută voința, iar turma îi ascultă. Sau credeți că poate nu înțelege măgarul sau boul fiecare semn al stăpânului său? Cui îi este necunoscut faptul că până și leul cel fioros își recunoaște binefăcătorul și nu-i face niciodată rău, nici chiar atunci când este foarte mânios? Aceasta dovedește că și animalele, după soiul lor, au un fel de înțelegere, o judecată și, de multe ori, chiar și o cunoaștere destul de ascuțită și adeseori îl avertizează pe om despre un pericol prin tot felul de semne și mișcări, iar uneori prin împotriviri ciudate și astfel îl salvează, dacă acesta ia semnele în seamă.

6. De unde credeți voi că provine oracolul păgânilor numit HARUSSPICES (profeția jertfei), răspândit până și astăzi la popoarele păgâne, prin care, din cântecul și penele păsărilor și semnele altor animale se pot afla o mulțime de lucruri? Acestea sunt umbrele acelei vechi realități despre care tocmai am vorbit acum.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1044
Country Flag: Romania
Style: subSilver (68)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 263 - Motivul lămuririlor Domnului
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 20:31 View PostDownload Post

Capitolul 263
Motivul lămuririlor Domnului


1. (Domnul): „Eu nu vă lămuresc toate acestea pentru că aș vrea să vă aduc din nou în acea stare primordială a celor dintâi oameni de pe pământ, ci numai pentru ca, atunci când vă veți întâlni cu asemenea situații, să nu vă mirați plini de superstiții, ci să vă puteți orienta pe deplin și normal în lumina adevărului și să puteți făptui în lumina acestei cunoașteri adevărate. Căci, dacă veți ajunge vreodată cu răspândirea învățăturii Mele la astfel de popoare, cum sunt acești negri, fără să fi avut parte de aceste lămuriri, și îi veți vedea făcând ceea ce ați văzut aici din plin, veți fi atât de mult surprinși de acestea încât, în curând, ați putea pierde calea și ați lăsa să vă fie predicată o altă evanghelie de către aceste popoare în loc să le aduceți voi lor Evanghelia Mea, și astfel ați mai putea doar cu mare greutate să mai ajungeți vreodată la renașterea Spiritului Meu în voi.

2. Acum, că știți despre toate, cum a fost pe această lume și încă mai este și va mai fi, atunci nu vă veți mai lăsa ușor păcăliți; aceasta s-ar mai putea petrece doar dacă vă veți lăsa conduși de unele intenții egoiste care s-ar putea trezi în voi, ceea ce însă va avea drept urmare decăderea voastră.

3. Nu trebuie să vă desăvârșiți sufletele doar pentru a atinge aceste calități ale oamenilor primordiali, care vă sunt acum foarte bine cunoscute. Căci acestea nu-i vor aduce nici unui suflet adevărata și preafericita viață veșnică. De acum încolo fiecare dintre voi are un cu totul alt țel: să-și desăvârșească și să-și purifice sufletul, pentru ca, astfel, urmându-Mi întru totul cuvântul, să ajungă la deplina lui renaștere în spirit. Cine va reuși aceasta, acela va avea mai multe calități minunate în el decât au avut vreodată strămoșii, cu toată desăvârșirea lor sufletească. Acela va cunoaște cu ușurință într-o clipă toate lumile stelare și sorii, și chiar le va auzi și le va înțelege limba îndepărtată mult mai bine decât cunoșteau vechii profeți țărilor lor vecine.

4. Da, ei făceau într-adevăr minuni, dar nu înțelegeau ce fac. Ei erau puternici, dar nu își dădeau seama de această putere și o puteau folosi corect numai atunci când erau treziți, din vreme în vreme, de spiritul Meu pătrunzător. De multe ori ei se foloseau de puterea lor când nici măcar nu era nevoie, la fel precum copiii care, atunci când se joacă, folosesc de multe ori o putere mai mare dar din care nu au nici un folos.

5. Cu totul altfel se petrec lucrurile cu atotputernicia spiritului când el a cuprins pe de-a-ntregul sufletul, el (spiritul) fiind atunci, de fapt, pe deplin revelat și înflorit. Căci atunci el este în deplină comuniune cu veșnica Mea atotputernicie, iubire, înțelepciune, compasiune, cunoaștere și voință! Atunci când el este stăpân pe toate acestea, ca un adevărat copil al Meu, cum ar mai putea el să mai aibă dorința de a face lucruri pe care mai demult strămoșii, iar acum acești nubieni le pot face, dar numai în parte?!

6. Că voi nu mai puteți face toate acestea nu este de vină voința voastră, ci timpul și obiceiurile greșite. De aceea însă am venit Eu însumi pentru ca să vă dau vouă, în schimbul unui mic paradis, întregul cer al celui mai curat și atotputernic Spirit din Mine însumi - și aici spun Eu, în locul vostru, că puteți fi pe deplin mulțumiți.

7. Desigur că pentru a atinge renașterea în spirit aveți nevoie de multă muncă și osteneală. Dar cred că vă veți putea da și voi puțină osteneală acolo unde este vorba de atingerea celui mai mare, mai de preț și mai înalt dar al vieții! Căci toate darurile minunate ale unui suflet omenesc pur și toate comorile acestui pământ nu sunt nimic mai mult decât un strop de rouă pe lângă cel mai mare ocean care, dacă îmi veți urma cuvântul și îmi veți îndeplini voința, vă așteaptă în locul morții trupului; iar aceasta (moartea trupului) vă va supăra atunci la fel de puțin cât vă supără dărâmarea unei case vechi și putrezite, știind că vă veți muta pentru totdeauna într-alta veșnică și minunată.

8. Adevărat vă zic Eu vouă: toți cei care vor renaște din cuvântul Meu și din faptă nici nu vor gusta moartea trupului și nici nu se vor teme de ea, precum oamenii acestei lumi și precum unele animale. Căci ei vor părăsi de bună voie trupul atunci când Eu îi voi chema în casa Mea, pentru țeluri mai înalte! Ați pus voi aceasta la inimă și ați înțeles?”

9. Cu toții au spus: „Da, Doamne, Tu cea mai înaltă iubire, Tu, unica noastră comoară! Noi dăm tot, tot ce avem, pentru iubirea Ta, pentru grația Ta nesfârșită pe care ne-ai dăruit-o aici! Acum cu adevărat nu mai știm ce să întrebăm!”


SFÂRSITUL VOLUMULUI  IV
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1044
Country Flag: Romania
Style: subSilver (68)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Index tematic
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 20:43 View PostDownload Post

Index tematic


Prima cifra se refera la capitol, cele de dupa punct la paragrafe

Abisinia, nu a fost atinsa de marele potop 179.2
Abisinienii, urmasii lui Cain 179.2
Act de divort, confirmat numai de Moise, nu si de Dumnezeu 13.2
Actul procrearii, o excitare spre o activitate ordonata a ideilor forta ale vietii sufletesti 120.1
Actul procrearii, pentru trezirea rodului 230.2
Adam si Eva, facerea lor 162.4
Adâncitura stomacului, vederea prin aceasta 228.1
Adevarata castitate 230.1
Adorarea cea vie a lui Dumnezeu 1.1
Ajutoare banesti, definirea lor de catre Domnul 98. l
Anatomia trupului cunoscuta prin sfera exterioara de viata 229.7
Aparitiile de la moartea tatalui lui Lazar 139.1
Aroganta înseamna împrastierea si pierderea adevaratei vieti 95.1
Aroganta si mândria distrug sufletul 82.7
Asa -zisa întelepciune a lumii, prevenirea asupra ei 235.6
Asa -zisii întelepti ai lumii sunt straini de lumea interioara spirituala 236
Atotcunoasterea si sfera exterioara de viata a spiritului 257.13
Barbatii din cuptorul încins 218.6
Botezul aduce scânteia de iubire din Spiritul Divin 220.11
Botezul Domnului, aparitia flacarii de lumina 253.1-4
Botezul, natura sa 110.1
Bucuria si seninatatea inimii 167.16
Cairo (KAHI-ROUG) 196.8
Caldura si frigul, cauzele lor 147
Cartea Vietii 57. l
Catacombe (KAI-TU COMBA- lacas ascuns) 203.11
Catastrofe cosmice 203.3
Catastrofe, cauzele lor 144
Cerul de mijloc 152.14
Cezar Augustus, fratele lui Cyrenius 197.2
Cheia întelegerii scrierilor sacre 164.1
Clima, diferentele climatice 198.6
Clima, pe pamânt 198.1
Coloanele lui Memnon, descrierea celor doi regi fara nume 202.18
Coloanele lui Memnon, originea acestora 202.1
Coloanele lui Memnon, vechi de cinci mii de ani 202.20
Comete 105.13
Constelatii, explicarea lor de catre Rafael 204. 1
Marea Evanghelie a lui Ioan (Vo l. 4)
Constelatiile fixe 109.9
Copiii lui Dumnezeu,  numai  prin viata pamânteasca poate fi atinsa aceasta stare 247.9
Corp, suflet si spirit, relatiile dintre ele 54. 1
Creatia, ac cesul lui Zorel la ea 55.1
Creatia, istoria creatiei dupa Moise; sensul ei multiplu 163. 1
Creatia, secretele ei 96.1
Credinta în adevar este recunoscuta de popor 249.3
Credinta din frica a sclavului nu este de fapt o credinta 249. l
Creierul anterior pentru imaginile de lumina 232.2
Creierul celor întunecati spiritual 237.1
Creierul înteleptilor lumii 240.1
Creierul ordonat, alcatuit din piramide regulate 232.8
Creierul posterior cu nervii tactili 234.8
Creierul posterior cu semne pentru sunete 232.3
Creierul si sufletul 227.1
Creierul bolnav poate fi vindecat, cu timpul, prin umilinta si bunatate 236.2
Creierul bolnav poate fi vindecat printr-o educatie corecta a inimii si a simtamintelor 236.2
Creierul ordonat si creierul bolnav, diferente în modul de actiune 235.1
Creierul bolnav este alcatuit din piramide neregulate 232.9
Creierul, imagini materiale, cum iau ele nastere 228.8
Creierul, învatatura Domnului despre el 229.1
Creierul, legatura dintre creierul anterior si cel posterior 233. l
Creierul, organul principal al sufletului în viata trupeasca 228. l
Creierul, piramidele cerebrale, legatura lor cu piramidele egiptene stravechi 232.12
Creierul, stricaciunea lui printr-o educatie gresita 239. l
Creierul, structura lui 232.1
Crestinismul, raspândirea acestuia nu se face prin sabie 39.4
Cruciadele 2.5
Cuvântul interior 113.1
Cyrenius îsi regaseste fetele 28.3
Cyrenius si împaratul lui sunt numiti stapâni dupa vointa Domnului 104.13
Daniel în groapa cu lei 218.4
Desfrânare si preacurvie, soarta celor care au cazut prada lor 230.5
Desfrânarea si preacurvia nu permit crearea sferei exterioare de viata 231.2
Desfrânarea,  spiritele  desfrânarii  ajung  prin  actul  dezmatat  de  împerechere  în  carnea
embrionala 231.6
Dezvaluirile Domnului, motivul lor 121.1
Dorinta de placere a oamenilor 73.1
Dragostea sexuala la Domnul, nici macar în trup pamântesc 174.12; 175.2
Dreptate adevarata 38.1
Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul sunt una 3.7
Dumnezeu, cel mai înalt si cel mai desavârsit om din El însusi 56. l
Dumnezeu, esenta Lui 56.1; 74.5
Dumnezeu, esenta Lui din cel mai înalt foc si din cea mai înalta lumina 243.5
Dumnezeu, raspunsul Lui în vocea multor tunete 3.5
Dureri de cap datorita educatiei prea timpurii a mintii 227. l
Educarea firii poate sa salveze si un creier bolnav 235.9
Educarea firii prin adevarata iubire, prin blândete si  rabdare 220.11
Educarea firii se face înaintea educatiei mintii 209.1; 217.4; 220.3
Educatia copiilor 124.1; 126.1
Educatia diferitelor neamuri 119.18
Marea Evanghelie a lui Ioan (Vo l. 4)
Educatia la nubieni si la albi 208.7; 209.1
Egiptenii, scrierea lor 204.3
Egiptul, câinii de turma 204.11
Egiptul, educatia lui Moise 204.4
Egiptul, impresiile unui nubian în vremurile Domnului 183.1
Egiptul, pregatirea venirii Domnului 204.4
Elementul de baza al vietii: lumina din flacara iubirii d e Dumnezeu 236.8
Eon 246.2
Esenienii, ordinul lor 248.6-8
Eter 256.2; 257.10
Eterul  luminii  exterioare  de  viata, diminuarea  acestuia  îngreuneaza  formarea  sferei  de  viata
pe lumea cealalta 236.6
Eu-l originar trebuie mentinut 243.7
Fantezia omului 255.9
Fapta singura conteaza 78.9
Faptele în lumea de aici si în cea de dincolo 96.4
Faraon (VARION = paznic strain) 207.6
Farisei, principiile lor de viata 173.5
Fecioare, împlinite si pricajite 152.2
Fiintele umane de pe alte planete si  corpuri ceresti 106.2
Frica de moarte 127.1
Furtul provine din egoism 81.3
Gabi, dogmele lui fariseice 173.1
Gândurile inimii 221.10
Gândurile si materializarea lor 102.1
Germenele de viata primordiala 41.8; 53.1; 54.5,8
Giroukou, vântul de sud-est 211.3
Harusspices (profetia jertfei) 262.6
Hipopotam 259.7
Iacov, scara lui 117.13
Iara, lectiile de gradinarit ale Domnului pentru Iara 24.1
Idolatrie, distrugerea asezarilor din Palestina pentru prevenirea acesteia 2.1
Ihneumon 258.1; 259.1
Iisus Hristos, esenta lui explicata de Simon 174.1
Iisus, fiul Atotputernicului 88.4
Iisus, identic cu plinatatea lui Dumnezeu din El 88.5
Iisus, în vârsta de 12-13 ani 28.5
Iisus, locuinta trupeasca a lui Dumnezeu 77.6
Iisus, lumina sufletului Lui din focul iubirii Tatalui 252. l
Iisus, Tatal si Fiul în El 252.1
Iliri, limba lor înrudita cu egipteana si ebraica veche 164.2
Imagini materiale si creier 228.6
Imagini vii, spirituale, si creier 228.6
Imaginile materiale le coplesesc pe cele  spirituale 227. l
Întruparea Domnului pe acest pamânt 74. l; 255.2
întruparea unui suflet 120.15
Infinitatea spatiului fizic 256
îngeri primordiali 105.11
îngeri, esenta lor 178.1
îngerii primordiali, vase pentru a prelua gândurile Domnului 119.2
Inima omului, îngrijirea ei 24.2
Marea Evanghelie a lui Ioan (Vo l. 4)
înmultirea la om si la animale 120.1
înmultirea la om, animale si plante 56.8
întelepciune adevarata 1.1
întelepciune, cerul întelepciunii 152.14
întelepciunea din iubire este singura care dainuie 97.9
Inteligenta animalelor 259.1
întrebari nechibzuite 140.1
învatatura adevarata a Evangheliei 165.1
învatatura curata, raspândirea ei 205.1
învatatura lui Gris tos explicata lui Zinca 18.1; 19.1
învatatura lui  Hristos sa nu fie raspândita cu  sabia 39.2, 4
învatatura lui  Hristos, cum sa fie ea  raspândi ta 165.6
învatatura lui  Iisus, urmarea ei face din oameni îngeri, încalcarea ei face din oameni diavoli si
judecatori nedrepti 58.7
învatatura lui Moise si învatatura Domnului 100.7
învatatura originara la evrei 60.3
învatatura plina de adevar a Domnului 199.1
Ioan Botezatorul, atentatul templierilor la viata  lui 13.l
Ioan Botezatorul, motivul arestarii lui 12.1
Ioan Botezatorul, raportul lui Zinca despre el 10.2
Ioan recunoaste trinitatea: trup, suflet si spirit într-unul 74.1
Irod, caderea lui de la condamnarea lui  Ioan Botezatorul 14.1
Irod, împuternicirea falsa de la Roma 15.1; 16.1
Irod, legatura lui cu Irodiada 12.1; 13.1
Irod, ordinul de arestare pentru Iisus 9.16
Iubirea aproapelui 97.1
Iubirea aproapelui, legea de baza a acesteia 39.1
Iubirea divina, adevarata, este precedata de umilinta  inimii 77.11
Iuda Iscarioteanul, cautarea lui zadarnica dupa aur 6.7
Iuda Iscarioteanul, dat în vileag de catre Domnul 122.16
Iuda Iscarioteanul, parerea lui despre divinitatea Domnului 122.10
Iuda Iscarioteanul, punerea lui la punct 123.1
Iuda Iscarioteanul, viata lui 125.1
Jabusimbil 193.9; 202.1; 205.6; 206.12
Judecatorul, un tata al poporului 38.7
Kambsim, cum se protejeaza nubienii de acesta 211.1
Kambsim, vântul desertului Nubiei 211.3
Karnak (învesmântat si învaluit) 192.10; 205.6
Kokla (Constelatia Gainii) 204.14
Korak (umil precum un rac) 192.11; 205.6
Lacomia dupa bani, o piedica în întelegerea  lucrurilor spirituale 123.9
Lazar, povestea vietii tatalui lui Lazar 138.1
Legea saracilor data de Moise, explicata de  Domnul 62. l
Liber arbitru au doar oamenii 178.13
Liberul arbitru al creaturilor trebuie respectat 101.9
Limba animalelor 258.1; 260.1
Lumea cealalta 92.1
Lumea spiritelor naturii 114.1; 115.1; 116.1
Lumile noi, originea lor în gândurile umane 57.4
Luna, nasterea ei 107.1
Magarul care L-a purtat pe Domnul, facerea lui 120.10
Marea Evanghelie a lui Ioan (Vo l. 4)
Mânia Domnului 141.1; 145.12; 146.13
Mântuirea, dupa vechea si noua ordine 109.4
Marginirea si nemarginirea Domnului, explicarea ei 122.5
Matael, viziunile lui de la executia tâlharilor 130.1
Matael, viziunile lui la cei muribunzi 128.6
Matael, viziunile lui la moartea tatalui lui Lazar  34;135
Materia a fost odinioara spirit, dar a cazut din propria vointa din ordinea cea buna 103.4
Materia, dezvoltarea ei 103.1
Medici de suflete trimisi de Dumnezeu pe pamânt 36.11; 37. l
Memfis (MEMAVISE) 182.7
Memnon (ME MÂINE ONI = cei fara nume) 202.18
Memoria si lumea cealalta 178.16
Memoria vietilor anterioare la oamenii de pe pamânt 106.4
Memoria vietilor anterioare ramâne la fiintele umane de pe alte planete 106.1
Milostenia celor care dau cu drag 81.1
Milostenia pentru pacatosi si raufacatori 58.4
Milostenia, a da fara ocara din partea celui care da 81.15
Milostenia, adevarata milostenie este singura dovada a iubirii 1.15
Milostenia, porunca data de Domnul 97.8
Miracole, Cornelius si Zorel discuta despre aceasta 87. l
Miracole, facerea lor la momentul si în modul potrivit 248.1; 249.6-8
Miracole, facerea lor, avertismentul Domnului 249.5
Miracole realizate de Domnul la masa 20.1
Moartea materiei, lipsa de importanta 263.7
Moartea unui baiat, aparitiile spirituale 148.1; 150.3; 151.7
Moartea unui sinucigas 149.1; 150.1; 151.13
Moartea, a doua moarte 95.1
Moartea, frica de moarte 127.4
Moise 206.10; 261.l
Moise, cea mai înalta initiere abia la vârsta de cincizeci si sapte de  ani 203.4
Moise, facerea lumii; critica lui Cyrenius fata de aceasta 161. l
Mokel (crocodil) 258.2
Mum (MUMA = balsam din lut) 203.12
Muzica armonioasa, ajutor în unirea sufletului cu spiritul 233.14
Natura Domnului 88.1
Natura Domnului explicata cu ajutorul soarelui 252.7
Natura veninoasa a unei mame si a fiicei ei 160. l
Nesabuinta, ger menele poftelor carnale lipsite de iubire 80.19
Nubia (NOUA BIA) 179.18
Nubia, protectia fata de trasnet prin ungerea cu grasime a trupului 189.8
Marea Evanghelie a lui Ioan (Vo l. 4)
Nubieni, ca martori ai ordinii primordiale divine 210.5; 210.8
Nubieni, comorile lor valoroase 201.1
Nubieni, constitutia lor corporala 197.6
Nubieni, dezradacinarea unui cedru vechi de cinci sute de ani 213.18
Nubieni, influenta lor asupra spiritelor naturii 187.3
Nubieni, legatura lor cu animalele salbatice 209.7
Nubieni, legatura lor cu elementele 209.9
Nubieni, oameni puri fara boli 187.1
Nubieni, raspândirea învataturii Domnului printre acestia 119.5; 191
Nubieni, ridicarea unei stânci 213.16
Nubieni, stapânii elementelor, animalelor si  plantelor 209.13; 211.12
Nubieni, stapânirea asupra pasarilor 212.18;  212.10
Nubieni, stapânirea elementului foc 213.20
Nubieni; stapânirea lor asupra apei 211.1
Nubieni, stapânirea lor peste spiritele aerului 213.2
Nubieni, stapânirea lor peste toate creaturile 185.6
Nubieni, stapânirea peste serpii veninosi 212.2
Nubieni, vederea organelor interne 241.1
Nubienii sunt convinsi de Rafael de divinitatea  Domnului 200. l
Oameni primordiali, puterea lor asupra naturii 263.3
Obelisc (OUBELOISCA = cel pur cauta desavârsirea) 206.5
Omul care este împietrit sufleteste are greutatea specifica mai mare 211.10
Omul cosmic 254.4
Omul de lumina 53.1; 53.8; 54.5
Omul material are parte de saracie în lumea de apoi 236.6
Omul material ignora lumea spirituala 236.5
Omul, cunoasterea lui despre sine 96.1
Omul, esenta lui 56.1
Omul, scopul înalt al existentei sale pe acest pamânt 61.6
Omul, viata lui, caracterizarea ei de Domnul 244. l
Organismul uman, cunoasterea acestuia 214.5
Osiris, explicatia simbolurilor 192.5
Oxigenul, hrana vietii 118.3
Oxigenul, substanta spirituala pentru toata esenta materiala 119.3
Parosit (cel care da semn sau alarma) 204.12
Pacatul, apararea de poftele carnale lipsite de iubire prin pastrarea vie în suflet a rusinii 80.4
Pacatul, originea sa 241.10
Pacatul, poftele carnale lipsite de iubire, învatatura Domnului despre aceasta 80.1
Pacatul, stricaciunea carnii (prin sex fara iubire), la femeie mai rau decât la barbat 80.11
Pacatul, stricaciunea carnii (prin sex fara iubire), pre venirea asupra ei 80.7
Pacatul, urmare a unui suflet bolnav 58.4
Pagânii de soi bun 247.6
Pagânii, zeii lor 43.10
Palaria de lumina (nimbul) 139.7
Pamântul, creatia si însemnatatea lui 106.1
Pamântul, pozitia lui privilegiata între planete 106.8
Patriarhii, stapânirea lor asupra naturii 262.3
Perle, cele sapte de la Shivinz 202.6; 207.9
Piatra filosofala 53.1
Piatra luminoasa daruita de Rafael lui Cyrenius 153.1; 153.6
Piatra luminoasa de la izvoarele Nilului apartine lumii din soare 89.1
Marea Evanghelie a lui Ioan (Vo l. 4)
Piatra luminoasa de la izvoarele Nilului deschide vederea interioara 114.1
Pilda cu semanatorul 231.11
Pilde, neghina în lanul de grâu, explicatia Domnului 101.1
Piramida (PIRAMIDAI - da-mi întelepciune) 206.5
Plantuta miraculoasa si efectele ei 146.1
Platon 219.9
Platonicus Justus, comandant în Memfis 197.1
Popoarele primitive, dezvoltarea acestora fara ajutor din afara 237.841
Porishion (Prozion) (Constelatia Câinelui Mic) 204.14
Porunca rugaciunii pentru bolnavi si muribunzi 165.13
Porunca vindecarii 165.13
Posedarea, esenta ei 247.1-3
Postul exagerat este o nesabuinta 167.14
Potopul 143
Prevestirea Domnului despre judecata asupra Ierusalimului 251.10
Previziunile revelatiilor lui Lorber de catre Domnul 112.5
Primii oameni 142
Proprietatea comuna, judecata lui Zorel despre aceasta 44.5
Proprietatea, despre apararea ei 62.1
Proprietatea, legea ocrotirii proprietatii, necesitatea ei 62.4
Purificarea la evrei, motivul ei 41.3
Puritatea trupeasca si sufleteasca 41.1
Putere de viata 214.2
Puterea de viata originara permite citirea gândurilor 221.8
Rafael, creeaza materie organica la voia Domnului 119. l
Rafael, cuvântul lui despre fapta si vorba 30.8
Rafael, întrebarea lui Zinca despre el 125.1
Rafael, un spirit primordial 108,3
Ranchiuna si umilinta 83.8
Rasele, varietatea lor pe pamânt 198.1
Rasplata 28.5
Rasplata pentru cei curati si drepti, care dainuie pâna la sfârsit 251.1
Rasplata pentru munca de pe lumea cealalta pentru sufletul amarât 238.6
Raul se propaga mai usor pe pamânt decât binele 145.4
Regii fenicieni, urmasii vechilor regi egipteni 206.14
Regii, mor de multe ori de o suparare tainica 244.3
Regulus (URKA, OURIZA = stea în Constelatia Leului) 254.4
Renastere 228.9
Renastere în spirit 133.8
Renastere în spirit numai prin iubirea de Dumnezeu si a aproapelui 1.4
Renastere si previziuni 109.1
Renasterea omului prin iubirea aproapelui 220.5
Renasterea în spirit este posibila numai prin întruparea Domnului 218.1
Rugaciuni din vârful buzelor 1.13
Sabia ca mijloc de îndreptare pentru popoarele necredincioase 251.4-7
Samânta de viata este sanatoasa si într -un suflet bolnav 58.3
Samum (vânt din desert care topeste pamântul) 211.3
Saracia si iubirea aproapelui 79.1
Saracia si nevoia nu justifica furtul, jaful si  omorul 79.2
Sarbatoarea spatiului cosmic în onoarea Domnului 166.10
Sarcofag (SARKO = fierbinte, încins, V AGA=capac greu) 203.14
Marea Evanghelie a lui Ioan (Vo l. 4)
Scaun judecatoresc, pacatosii sa nu-l ocupe niciodata 58.6
Schabbi, marturie despre Domnul 26.10
Senzualitate, scopul si natura ei 177,1
Sfera exterioara de viata a frumoasei vaduve 154. l
Sfera exterioara de viata a lui Adam 162.4
Sfera exterioara de viata a omului si a animalelor  domestice 216.4
Sfera exterioara de viata a spiritului 256.2
Sfera exterioara de viata a sufletului omenesc  215.1; 222.1; 256.1; 257.12; 261.1
Sfera exterioara de viata este tulburata de grijile  materiale 217. l
Sfera exterioara de viata la Moise si la patriarhi 262. l
Sfera exterioara de viata, gasirea leacurilor prin ea 229.8
Sfera exterioara de viata, lumina imaginilor vii, spirituale 228.6
Sfinx, explicarea secretului sau 206.7; 206.11,14
Sfinx, originea sa 202. l
Simon, starea de unitate cu Dumnezeu 176.1
Simon, viziunea lui despre Fiinta Domnului 176.1
Simturi, întrebuintarea lor 177.3-5
Sinucidere din frica de pedeapsa 152.7
Sinucidere din gelozie 152.6
Sinucidere din trufie 152.1, 5
Sinucidere, descrisa de Matael 152.13
Sinucidere, judecata Domnului 125.12
Sinucigas, în lumea de apoi va fi un schelet din cauza lipsei de iubire 152.4
Sinucigas, starile lui în lumea de apoi 152.1
Sirius 255.5
Slujirea cerului nu are interese proprii 99.5
Slujirea dreapta si falsa 99.1
Slujirea este preafericirea vietii 95.3
Slujirea iadului este doar de forma 99.2
Slujirea, puterea de slujire în cer 96.3
Slujirea, scopul ei pe lumea aceasta si pe lumea cealalta 95. l
Soare, lumina si efectele sale 219.3
Soare, petele solare si consecintele lor pentru pamânt 215.12
Soare, sistemul solar, creatia sa 105.1
Soarele central 103.3
Soarele planetar 105.10
Soarta celor cu inima împietrita 79.6
Solidaritatea nubienilor 209.6
Solomon, cântarea de slava 172.l; 170.l; 171.1; 169.1
Somnul exatatic 40.6
Somnul exatatic la barbat 40.7
Somnul exatatic la femeie 40.7
Somnul exatatic si ajutorul la nastere 40.8
Somnul exatatic si  aplicarea lui 35.5; 40.1
Somnul exatatic si vindecarea bolilor 40.2
Somnul exatatic, crearea unei dovezi de încredere 47.8
Sorii centrali 105.5
Spiritul sfânt, vestirea lui prin Domnul 1.3
Spiritul soarelui, vederea lui interioara 76.9
Spiritul, gândirea spirituala, manifesta
Spiritul Divin din noi 76.8
Marea Evanghelie a lui Ioan (Vo l. 4)
Spiritul, omul spiritual si proportiile spatiale 255.6
Spiritul, renasterea spirituala 256.4
Spiritul, samânta de viata primordiala 34.8
Spiritul, viata spirituala profunda 76.1
Stari în lumea de dincolo 237.4
Stiinta fara iubire este desarta l .9
Suflet desavârsit, puterea sa 217.9; 218.1
Suflet prea material, durata reîntoarcerii sale la ordinea divina 238.3
Suflet prea material, în lumea de apoi 238.1
Suflet, bolile lui si tratamentul adecvat 36.1
Suflet, continuitatea lui dupa moartea corpului fizic 90.3
Suflet, corpul lui, din ce este constituit 51.1
Suflet, desavârsirea lui prin initiativa proprie  reveleaza spiritul 245.2
Suflet, desavârsirea lui în lumea de apoi 246.1
Suflet, desprinderea sa de corpul fizic 128.6; 135.1
Suflet, dezvoltarea lui 94.1
Suflet, dezvoltarea lui este mai usoara pe pamânt decât în lumea de dincolo 238.10
Suflet, distrugerea sa poate fi remediata doar prin iubire, rabdare si învatatura 247.4
Suflet, esenta constitutiva a lui 117.1
Suflet, forma lui determinata de iubire 152.4
Suflet, ghidarea lui pe pamânt si în lumea de  dincolo 242. l
Suflet, identitatea lui trebuie pastrata si pe lumea cealalta 245.7
Suflet, mijloace de purificare a lui 41.5
Suflet, perfectionarea lui în lumea de apoi 91.1
Suflet, progresele lui în lumea de apoi 93.1
Suflet, progresele lui pe pamânt 93.1
Suflet, purificarea lui în starea de somn extatic 49. l
Suflet, slabirea lui prin boala 229.9
Suflet, starile sufletesti 151.1
Suflet, vindecarea lui în lumea de dincolo 37.5
Suflete venite de sus 34.8; 35.1; 35.3
Suflete, întruparea lor pe pamânt 106.5
Sufletele naturii, durata dezvoltarii lor 117.7,9
Sufletele naturii, puterea lor de viata 216.2
Sufletele plantelor 117.9
Sufletul de judecator pe lumea cealalta 37.8
Sufletul este pentru spirit la fel cum este corpul fizic pentru suflet 226.1
Sufletul omenesc, perioada de dezvoltare socotita în eoni 246.3
Sufletul plantelor si animalelor, soarta lui 216.1
Tablite cerebrale, imagini printr-o educatie gresita 227.2
Tara Fagaduintei 2.7
Telul vietii oamenilor de astazi: renasterea atotputerniciei spiritului în suflet 263.3
Templul din Diathira, descrierea lui 205.2
Templul si politica de stat 17.1
Templul, respingerea regulamentului sau de catre Domnul 100.6
Testele grele ale vietii pamântesti 241.1
Timpul, împartirea lui la egipteni 205.1
Tirania, egoismul si aroganta 104.11
Tiranie asupra tarilor întregi 80.15
Trândavie 127.8
Trezirea la viata a doi înecati 26.7
Marea Evanghelie a lui Ioan (Vo l. 4)
Trezirea la viata a noua înecati, cearta persanilor si a fariseilor 6.1
Trezirea la viata a noua înecati, îndoiala lui Cornelius 5.3
Trinitate, esenta ei 110.12
Trufia, atentionarile din trufie, cuvântarea lui Simon despre aceasta 168.1
Trufia, pacatul originar al creaturii 108.1
Trup si suflet, legatura dintre ele 90.1
Ucenicia Domnului, un episod din aceasta 32.1
Uleiul de feriga 135.9
Umilinta înseamna condensarea vietii în ea însasi 95. l
Umilinta exagerata 188.1
Umilinta si aroganta 82.1
Umilinta, educatia acesteia 83.1
Umilinta, exersarea acesteia prin slujire 95.1
Umilinta, trezita din sentimentul de rusine al copiilor 83.4
Unio mystica la om, realizarea acesteia 252.4
Unitatea lui Hristos cu Tatal în una si aceeasi persoana 163.6
Uriasi de pe o alta planeta 203.3
Veninul de sarpe ca medicament 155.1
Venirea Domnului pe pamânt, sensul ei profund 263.6
Vesnicia Domnului 254.1
Vesnicia si împaratia Domnului, esenta acestora explicata de Domnul 95,5-7
Viata vesnica revelata lui Zorel de catre  Domnul 78. l
Vilipia, numele vechi al orasului Cezareea lui Filip 6.8
Vindecarea, actul ei 58.11; 59.1
Vindecarea, indicatiile Domnului 42.10
Viteza de propagare a luminii 254.4
Vointa de cunoastere a omului 73.1
Za mislirea unui copil în ordinea cea buna 231
Zinca, executant al ordinului de arestare a Domnului 9.16
Zinca, raportul sau despre  Ioan Botezatorul 10.2
Zinca, un prieten al lui Ioan Botezatorul 31.11
Zodiacul din Diathira 205.2
Zorel, Domnul îl atentioneaza asupra conceptiilor lui materialiste gresite 61.5
Zorel, critica sa asupra moralei si educatiei 60.1
Zorel, imaginile de la purificarea sufletului sau 50.3
Zorel, istorisirile sale lumesti 59.7
Zorel, originea si înrudirea sa revelate de Ioan 63.7
Zorel, principiile si învataturile sale sunt valabile numai pentru omul animalic 61.10
Zorel, puterea mintii lui apreciata de Cyrenius 71.1
Zorel, revelarea sinelui în timpul somnului extatic 48.8
Zorel, trecutul sau ca vânzator de sclavi 64.1
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1044
Country Flag: Romania
Style: subSilver (68)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Index de persoane
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 20:48 View PostDownload Post

Index de persoane


(Cifrele se refera la capitole) – Domnul începe si încheie 1-263

Abel 142
Absalom 104
Adam 53,90,111,140,142,161,162,179
Agla 69
Ana 4,122
Apis 185
Apollo 43,48, 63
Augustus, Cezar 29,197
Avraam 13, 22,53, 73, 74,122,129,135,164,171, 173,180,206
Baal 218
Bael 85
Bartolomeu 123
Bileam 87,231,260
Cain 90,142,179,180
Cornelius 4, 5, 8, 9, 25, 40, 84-87, 89, 111, 112, 123,130,132,163,164,178
Cresus197
Cyrenius 4,5,8,9,11,12,15-18,20, 21, 25, 27-30, 32, 33, 36, 39,40,42-45, 47, 54, 55, 58-60,63, 67,  71,  75,  76,  84, 87, 94, 101, 104, 110-113, 116, 140, 141, 151,153,160-163,166,172,178,197,198, 201, 207, 210,221,226,228,229,231,233, 238-240, 251,260
Daniel 26, 218
David 58,104,112,142,162,233
Diana 43
Diogene 73
Ebahl 8,19, 20, 22, 25
Elena 7
Enoch 73
Esop 260
Eva 90,161,162
Faustus 8, 9
Floran 85
Gabii 67-169,171,172
Gamiela 27, 28, 29, 32, 67
Goliat 78
Habil 79
Hebram 6,31,85,120
Hercule 178
Hermes 21,85
Herodot 75
Hipocrate 132
Iacov 13, 22,53, 73, 74,117,122,129,135
Iara 5, 8, 21, 23, 24, 67, 85, 115, 116, 166, 172, 181
Ida 28, 30, 32, 67
Iehova 13,26,62,122,132,141,150,167,191
Iisus 9,14,18,19, 26, 32, 59
Ilie 3,169, 262
Ioan Botezatorul 4,10-14,19, 34,140
Ioan, apostol 66,67, 71-74, 77,88
Iosif 32
Irod 4,9-17, 20
Irodiada 10, 12-14
Isaac 13, 22,53, 73, 74,122,129,135
Isaia l, 34
Isis 185,192-195
Iuda Iscarioteanul 6, 7,122,123,125,201
Iulius 9, 43,121,180
Iunona 43
Iura 8
Josoe 85,153
Justus Platonicus 197,199
Kisjonah 8, 116
Lazar 34-140,146,147
Levi 63
Marcu 2-9, 19, 58, 59, 75, 85, 86, 89, 122, 166, 167,189,202, 206,211,213,240,260
Maria, mama Domnului 32,122
Marte (zeu) 48
Matael l, 8,29,34,58,67,112,114,117,127-137,  140, 147-151,154-158, 162, 165,167 241,  242, 245-249,251-257
Matusalem 116
Memnon 202
Mercur (zeu) 48
Mesia 136
Mihail, arhanghel 140
Minerva 63
Moise  3,13,  31, 34,  39,41,  60,  62,80,  81,90,100,  110,129,142,160  163,  173, 179, 180,  193, 194, 199, 203, 262
Murel 3, 4, 85
Neptun (zeu) 48
Nimrod 179
Noe 53,141,164,179
Osiris 185,192,193
Oubratouvishar 181-189,193-196, 200-202, 207-213,221,224,241,257-260
Philopold 8,34
Phrigyus 70
Platon 70,169,219
Pluto (zeu) 48
Rafael, arhanghel  21-25, 30, 31, 85, 87, 89, 90, 108, 112, 116, 118, 120, 121, 153, 160,  166, 178, 186, 200, 202-207, 232, 246
Ribar 85
Risa 6-8, 26, 28, 30, 31, 33,85,120
Salomeea 27
Samuel 3
Satana 101, 108, 249
Seth 142
Sfinx 202,204,205
Shabbi 8,26, 27
Shivinz 204-207,209
Simeon (Simion) 4,122
Simon 167-176
Simon Petru 88, 253
Socrate70,173
Solomon 142,169,170-172
Stahar 41, 71,85,141,142,146,164
Suetal 85
Tobias 26,31,87
Toma 122
Uran 6-8,68,89,164-166,198
Uriel, arhanghel 140
Vulcan (zeu) 48
Zaharia 4
Zeus 43,48,68,180
Zinca 9,11,12-15,17-21,25,26,28-30,33,42,47, 48,50-61,71,90,112,118,140
Zorel 43,44-78,80,84-87,90,112
Zuriel, arhanghel 140
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1044
Country Flag: Romania
Style: subSilver (68)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Index geografic
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.12.2009, 20:49 View PostDownload Post

Index geografic


(Cifrele se refera la capitole)

Abisinia 179,211
Africa 16,198,201,202
Alexandria 64,180,185,191,195
Alpi 116
Ararat  122
Asia 16,64,65,66,180,201
Atena 45,63
Babilon 141,218
Betania 134,138,147
Betleem 2,40,138,154
Cairo (Cahirou) 64,196,203
Capernaum 7,27,29, 32,59,122,125
Cezareea lui Filip 2,14, 20,42,43, 62,117
Comrahai (Komrahai) 89,179
Diathira 204,205
Ecuator 198
Efes 63
Egipt 64, 65, 138, 179, 180, 185, 186, 188, 197, 203,204,207,209,233
Elephantine 204
Europa 72
Gadara 7, 70
Galileea 9,10,14,18, 20,122,127,130
Ghenizaret 2,22,24,122
Giri 211
Golgota 130-132
Gomora 141
Horeb 2,84,155
Ierusalim 17,125,154,171,251
India 171
Iordan 2
Iudeea 17,18
Jabusimbil, Templul din stânca 193,194,202,205
Jesaira 122
Karnak 192,194,204,205
Kedar 171
Kis 122
Korak 192,204,205
Liban 84
Marea Caspica 148
Memfis 64,182,185-187,189-192,194-199, 201, 203,208
Merom 6
Nazaret l, 18, 25, 28, 32, 59, 77,122,191
Nil 89,179,182,184,185,189,195,203,206,207, 258,259
Nubia (Noua Bia) 179, 189, 190, 196,198, 200, 211
Orion 199
Palestina 2
Persia 64,65,138,177
Pont 65,148
Roma 9,15,16,29,45,65, 71,166,182,197,232
Samaria 2, 32
Sidon 2,16,17,27
Sihar 2,122
Siloan 49
Sinai 3, 31,60,122,146,173,262
Sirius 199
Sodoma 141
Suez 204
Teba 64,204
Tiberiada (Tiberias) 2, 20
Tir 2,17
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 27 of 27  [ 265 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 25, 26, 27
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !