Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 2.6.2020, 15:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 29
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.1.2010, 21:53 View PostDownload Post

Capitolul 29

Vindecarea samaritencei (Ioan IV, 27-30)


(27) Atunci au venit ucenicii Lui și se mirau că vorbea cu o femeie. Totuși, nici unul nu I-a zis: "Ce cauți? "sau "Despre ce vorbești cu ea? "
(28) Atunci femeia și-a lăsat ulciorul, s-a dus în cetate și a zis oamenilor:
(29) "Veniți de vedeți un om care mi-a spus tot ce am făcut; nu cumva este acesta Mesia?"
(30) Ei au ieșit din cetate și au venit spre EL


1. Aceste cuvinte au înspăimântat-o foarte tare pe femeie, cu atât mai mult cu cât exact în acel moment se întorceau discipolii Mei, după ce căutaseră merinde. Văzându-Mă că îi vorbesc acestei femei, ei au făcut ochii mari, fără să îndrăznească însă să întrebe pe cineva despre ce am fi putut să vorbim noi, sau ce am putut să facem împreună. Cât despre ceilalți (inclusiv mama mea, care era împreună cu noi), aceștia dormeau atât de profund, încât nu s-au trezit deloc, atât de obositor fusese lungul drum. Discipolul plecat să caute un vas pentru a lua apă din fântână s-a întors cu mâinile goale. El s-a scuzat, spunând: "Doamne, cătunul acesta nu are nici douăzeci de case și nu există în el nici un suflet pentru Tine, căci toate porțile sunt închise!"

2. La care Eu i-am răspuns: "Nu-ți fă probleme, căci se va petrece adeseori ca noi, împinși de setea iubirii noastre, să batem la porțile inimilor oamenilor cerând un vas pentru a scoate apă vie și să nu găsim decât inimi închise și goale, iar acest lucru este valabil atât pentru problemele lumești cât și pentru chestiunile spirituale! înțelegi această analogie?"

3. Profund emoționat de cuvintele Mele, discipolul Mi-a răspuns: "Vai, Doamne, iubitul meu învățător, Te-am înțeles! Dar atunci înseamnă că nu vom face lucruri mari!"

4. I-am spus atunci: "Ba da, frate! Privește această femeie; adevăr îți spun, o ființă pierdută și regăsită valorează mai mult decât nouăzeci și nouă de ființe așa-zis drepte care consideră, după mintea lor, că nu au nevoie să se pocăiască, deoarece în ziua de Sabat se roagă lui Dumnezeu pe Muntele Garizim, dar care cu o zi înainte ascund toate vasele pentru scos apă! Aceasta pentru ca în ziua de Sabat, nimeni să nu poată bea din această fântână pentru a-și astâmpăra setea, ca nu cumva ziua de Sabat să fie profanată! Oh! Nebunie oarbă a celor așa-zis drepți! Dar iată o păcătoasă cu ulciorul său, gata să ne servească! Spune deci, ce valorează mai mult, această femeie, sau cei care se cred drepți, pentru că respectă Sabatul sacru pe Muntele Garizim?"

5. Cu inima plină de durere, femeia a spus: "Doamne, Tu, care ești Fiul Celui Etern, iată ulciorul meu, serviți-vă, îl las aici pentru voi. Lăsați-mă să mă întorc în oraș, să-mi pun niște haine demne de prezenta voastră". Eu i-am răspuns: "Femeie, fii vindecată și fă ceea ce ți se pare drept!"

6. Plângând cu lacrimi de bucurie, femeia a lâsat la fântână ulciorul și a fugit în oraș, întorcându-se de nenumărate ori pentru a-Mi face semn, pentru că ea Mă iubea foarte mult. A ajuns în oraș abia respirând. Mulți oameni care petreceau Sabatul hoinărind în grupuri pe străzi, la umbră, au văzut-o. Ei o cunoșteau bine și au întrebat-o, zâmbind: "Ei! Unde fugi atât de grăbită, ce arde?" Femeia i-a privit atunci cu seriozitate și le-a spus: "Oh! Nu râdeți, oameni buni, vremurile vor fi mai grele decât credeți!"

7. Acești oameni au întrerupt-o și au întrebat-o cu mare curiozitate: "Bine, bine! Ce este? Dușmanul este la graniță? Un nor de lăcuste se apropie de ținut?"

8. Femeia, scoasă din sărite, le-a răspuns: "Nimic din toate acestea, este ceva mult mai extraordinar! Ascultați-mă!

9. Acum o oră m-am dus la Fântâna lui Iacov să iau apă și, iată, am găsit acolo, așezat pe ghizd, un bărbat despre care am crezut la început că este evreu. Pe când scoteam apa, chiar dacă abia mă uitasem puțin la el, acest om a început să-mi vorbească și m-a rugat să-l las să bea din ulciorul meu! Crezând că era evreu, l-am refuzat.

10. Dar el vorbea la fel ca profetul Ilie, spunându-mi tot ce am făcut până acum! în cele din urmă, el a început să vorbească despre Mesia. Atunci, m-a privit cu seriozitate și mi-a spus cu o voce care mi-a pătruns până în măduva oaselor: 'Eu sunt Acela, Cel care îți vorbește!'
11. Văzând că știa de ce boală sufeream, L-am rugat să mă vindece. La sfârșit, El mi-a spus: "Fii vindecată!"
Și iată că boala mea a fost spulberată ca vântul, iar acum sunt complet vindecată!

12. Mergeți și vedeți dacă este într-adevăr Hristos, Mesia Cel Promis! Eu cred că El este, pentru că numai Hristos poate să dea astfel de dovezi, iar dacă nu este El acela, atunci Hristos nu va mai veni niciodată. Mergeți și vedeți voi înșivă. Eu trebuie să merg acum repede acasă pentru a-mi pune cele mai bune haine, căci nu mai puteam să rămân astfel îmbrăcată în fața măreției Sale. Și chiar dacă nu este Hristos, El este oricum mai mult decât un profet sau decât un Rege al poporului!"

13. Auzind aceste cuvinte, oamenii au spus: "Dacă așa stau lucrurile, momentul este într-adevăr serios, chiar de o importanță supremă; trebuie să mergem acolo cât mai mulți, împreună cu cei care cunosc Scripturile. Păcat că toți rabinii noștri sunt plecați acum pe Muntele Garizim. Dar poate că va accepta să rămână câteva zile printre noi și vom putea să-L examinăm".

14. Ei au cerut și altora să-i urmeze la Fântâna lui Iacov, astfel încât un cortegiu de aproape o sută de persoane de ambe sexe a pornit la drum, pentru a veni să-l vadă pe Mesia!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 30
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.1.2010, 21:58 View PostDownload Post

Capitolul 30

Despre seceriș și despre masa Domnului (Ioan IV, 31-38)


(31) În timpul acesta, ucenicii îl rugau să mănânce și ziceau: "învățătorule, mănâncă! "
(32) Dar El le-a zis: "Eu am de mâncat o mâncare pe care voi n-o cunoașteți. "
(33) Ucenicii au început să-și zică deci unii altora: "Nu cumva I-a adus cineva să mănânce? "
(34) Iisus le-a zis: "Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis și să împlinesc lucrarea Lui.
(35) Nu ziceți voi că mai sunt patru luni până la seceriș? Iată, Eu vă spun: Ridicați- vă ochii și priviți holdele, care sunt albe acum, gata pentru seceriș.
(36) Cine seceră, primește o plată și strânge roade pentru viața veșnică; pentru ca și cel ce seamănă și cel ce seceră să se bucure în același timp.
(37) Căci în această privință, este adevărată zicala: «Unul seamănă, iar altul seceră.»
(38) Eu v-am trimis să secerați acolo unde nu voi v-ați ostenit; alții s-au ostenit și voi ați intrat în osteneala lor."


1. In timp ce acest cortegiu se apropia de fântână, discipolii Mei M-au îmbiat să mănânc înainte de sosirea oamenilor, căci ei știau că nu mâncăm niciodată în momentul în care cineva, oricine ar fi fost el, se apropia de Mine. Ei Mă iubeau mult și se temeau pentru sănătatea Mea. Ei știau foarte bine că Eu eram Hristos, dar credeau că trupul Meu era slab și fragil, ceea ce explică de ce M-au rugat să binevoiesc să mănânc.

2. Eu i-am privit cu gravitate, spunându-le: "Prieteni, voi mânca în curând o mâncare cum nici măcar nu vă puteți imagina!"

3. Discipolii s-au privit între ei, întrebându-se: "Să-i fi adus deja cineva ceva de mâncare? Ce fel de mâncare va mânca? A mâncat deja? Dar nu se vede decât acest ulcior, încă plin cu apă. A schimbat din nou apa în vin?"

4. Eu le-am spus: "Oh! Nu vă mai întrebați atât de prostește ce am mâncat sau ce n-am mâncat. Voi M-ați văzut adeseori că nu mănânc altceva decât voi! Eu nu vă vorbesc acum despre o mâncare materială, ci despre o hrană superioară, o hrană a spiritului, ceea ce înseamnă că Eu fac voia Celui care M-a trimis și împlinesc Lucrarea (Opera) Lui. Cel care M-a trimis este Tatăl, despre care voi spuneți că este Dumnezeul vostru. Dar voi nu L-ați cunoscut niciodată. Eu îl cunosc și acționez după Cuvântul Său; iată, aceasta este adevărata Mea hrană, pe care voi nu o cunoașteți. Adevăr vă spun, nu numai pâinea hrănește; orice faptă bună, orice muncă utilă hrănește spiritul într-o măsură mai mare decât corpul.

5. Mulți dintre voi aveți terenuri, câmpuri și vă spuneți: "În patru luni va veni vremea secerișului și trebuie să ne întoarcem acasă pentru recoltă. Dar Eu vă spun: Ridicați-vă ochii și priviți holdele, care sunt gata acum pentru seceriș, dar Eu nu mă gândesc la câmpurile naturii, ci la această mare pajiște care este lumea, în care oamenii sunt spicele coapte care trebuie secerate pentru hambarele lui Dumnezeu.

6. Căci, iată, secerișul este o muncă adevărată și această muncă este adevărata masă pe care o voi lua împreună cu voi. Cel care este un adevărat secerător pe acest câmp strânge roade bune pentru viața veșnică, iar la sfârșitul recoltei, mare va fi bucuria, deopotrivă pentru Cel care a semănat și pentru cel care a secerat.

7. Căci după seceriș, semănătorul și culegătorul vor împărți aceleași roade și aceeași pâine a vieții, iar vechiul proverb se va împlini: 'Unul semăna, celălalt culege, dar amândoi trăiesc din același fruct al muncii lor și vor împărți aceleași bucurii!

8. Priviți această mulțime care vine spre noi din oraș pentru a vedea dacă Eu sunt Fiul Cel Promis și toți cei care li se alătură lor; iată fructele coapte ale unei recolte care ar fi trebuit să fie culeasă de mult timp; vă spun cu mare bucurie: recolta este mare, dar încă sunt prea puțini secerători care să o strângăl Rugați-vă deci lui Dumnezeu ca să trimită mai mulți secerători pentru recolta Sa.

9. Eu v-am luat cu Mine și atunci când v-am primit, v-am trimis dej a întru spirit să culegeți roadele pe care nu voi le-ați semănat; pentru că alții au semănat și voi ați sosit după ce ei și-au terminat munca. De aceea, bucurați-vă cu atât mai mulți Pentru că cel care seamănă este deocamdată departe de recoltă, dar cel care adună are deja în fața lui noua pâine a vieții! Fiți deci secerători plini de zel, căci suferința voastră este mai binecuvântată decât cea a semănătorilor".

10. Majoritatea discipolilor au înțeles aceste cuvinte și au început să anunțe samaritenilor cuvântul Meu de iubire față de Dumnezeu și de aproapele nostru, anunțând astfel că Eu eram într-adevăr Hristos.

11. Dar cei cu inimile mai puțin luminate s-au apropiat de Mine și M-au întrebat în secret: "Doamne, de unde să luăm secerile? Pentru că astăzi este Sabatul!"

12. Eu le-am răspuns: 'V-am spus Eu să recoltați câmpurile de ovăz (material)? Oh, nebunilor, până când va trebui să vă mai suport? Nu înțelegeți nici acum? Ascultați și concentrați-vă!

13. Cuvântul Meu din împărăția lui Dumnezeu este această seceră spirituală pe care v-am dat-o, în inimile voastre, pentru ca ea să treacă de la limba voastră la urechile și inimile semenilor voștri, fraților voștri, pentru a recolta oameni, frații voștri și a-i aduce în împărăția lui Dumnezeu, veritabilul regat al adevăratei cunoașteri a lui Dumnezeu și a vieții eterne întru Dumnezeu.

14. Astăzi este Sabatul, dar acest Sabat este stupid și fără sens, la fel ca și inimile voastre; voi priviți Sabatul pentru că inimile noastre sunt la dimensiunea Sabatului. Dar Eu vă spun, Eu - care sunt mai presus decât Sabatul:

15. Alungați cât mai repede Sabatul din inimile voastre dacă doriți să rămâneți cu adevărat discipolii Mei. lată-ne astăzi la muncă; acolo unde Domnul Sabatului muncește, servitorii Săi nu trebuie sa-și țină mâinile în buzunare!

16. Oare nu răsare și nu apune soarele în ziua Sabatului la fel ca în toate celelalte zile lucrătoare? Dar dacă Domnul soarelui și al luminii sărbătorește ziua Sabatului, vouă v-ar plăcea să sărbătoriți Sabatul într-o noapte întunecată? Vedeți, vedeți cât de proști sunteți? De aceea, ridicați-vă la fel ca frații voștri, faceți ceea ce fac și Eu și atunci sărbătoarea Sabatului va fi vie și adevărată; aceasta este sărbătoarea care îmi place".

17. Acestea fiind spuse, discipolii cei mai slabi s-au apropiat și ei de samaritenii veniți în număr mare să Mă vadă și i-au învățat ceea ce Eu îi învățasem pe ei.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 31
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.1.2010, 22:14 View PostDownload Post

Capitolul 31

Samaritenii îl recunosc pe Hristos. Samariteanca vorbește despre adevărata dovadă a onoarei: Iubirea pentru Dumnezeu.


1. Și aceasta a durat până seara; mulți samariteni veniți din oraș pentru a Mă vedea au început să creadă în Mine ca urmare a mărturiei femeii, care știa să-i convingă, povestind cu multă înflăcărare tot ceea ce îi spusesem despre viața ei. Mulți alții au crezut, de asemenea, grație celor spuse de discipolii Mei despre Mine, dar samaritenii care au putut să se apropie de Mine mai mult, pentru a auzi propriile Mele cuvinte, au fost cei a căror credință a fost cea mai fermă.

2. Cei versați în scripturi spuneau: Vorbește la fel ca David când a spus că poruncile Domnului sunt drepte și bucură inima; poruncile Domnului sunt pure și luminează privirea; iubirea de Domnul este limpede și curată, ea trăiește veșnic, iar legile Domnului, mai prețioase decât aurul cel mai fin, mai dulci decât un fagure de miere, sunt drepte și adevărate. 'Mă supun bucuros voinței Tale, Doamne, și legea Ta este înscrisă în inima mea; vreau să propovăduiesc dreptatea Ta în marile adunări. Tu o cunoști, Tu o vezi, Doamne, vreau ca gura mea să nu înceteze niciodată să vorbească despre aceste lucruri; nu doresc să închid dreptatea Ta în inima mea; vreau să vorbesc despre adevărul Tău și despre ajutorul Tău; în fața marilor adunări, nu ascund bunătățile Tale și credința Ta'. Noi știm și este mărturia noastră puternică și adevărată că Cel care vorbește și acționează precum David înaintea Domnului, adică Cel care vorbește și acționează în Numele lui Dumnezeu este într-adevăr Mesia Cel Făgăduit. Nimeni, de la David încoace, nu a vorbit și nu a acționat ca El. El este deci, fără nici o îndoială, Hristos, eternul Uns al Domnului; iar noi îl acceptăm pe deplin!"

3. După ce și-au adus între ei această mărturie, au venit cu tot respectul și M-au rugat să binevoiesc să rămân lângă ei, spunând: "Doamne, Tu ești cu adevărat Hristos, noi Te-am recunoscut, rămâi printre noi; la Ierusalim, unde nu este decât lipsă de credință și trădare, vei fi rău primit; pe pământ și pe mare, nu este nimic mai rău decât fariseii! Aici, așa cum se cuvine, vei fi considerat drept Cel a cărui naștere au anunțat-o Moise, David și profeții".

4. Eu le-am spus: "Dragi locuitori din Sihar! Pentru Mine este o mare bucurie să fi făcut o atât de bună recoltă pe pământurile voastre, dar nu ar fi drept să rămân aici, unde am vindecat bolnavi care sunt sănătoși acum și să nu Mă mai gândesc la ceilalți. Voi rămâne totuși două zile în mijlocul vostru și nu voi pleca decât în a treia zi spre Galileea.

5. Mulți dintre cei care nu au crezut până atunci și-au mărturisit și ei credința lor de nezdruncinat. Femeia, frumos îmbrăcată acum, era printre ei, spunându-le tuturor celor care credeau următoarele: '"Prieteni, sper că de-acum o să mă tratați cu respect, căci eu am fost aceea care v-am arătat drumul atunci când m-ați întrebat unde arde!"

6. Samaritenii i-au răspuns: "Din moment ce Domnul tea acceptat prima, de acum înainte vei fi tratată cu respect în Sihar, așa cum este obiceiul. Dar nu datorită cuvintelor tale credem noi acum, ci pentru că L-am văzut și L-am auzit pe El și am recunoscut că El este Hristos, cu adevărat Domnul lumii. Și nu vei reuși niciodată să ne faci mai credincioși decât suntem acum. Dar dacă dorești să ai cu adevărat respectul nostru, va trebui să nu mai păcătuiești!"

7. Femeia le-a spus: "Eu nu am păcătuit niciodată atât de mult cât, din nefericire, ați crezut voi. Trupul meu nu a fost niciodată atins de către un bărbat înainte de a fi cunoscut pe primul meu soț; și după ce am devenit soția lui, am trăit așa cum se cuvine unei femei măritate. Nu este vina mea că sunt sterilă și că cei cinci bărbați ai mei au murit după ce am trăit împreună. Nu puteam să fac nimic; nu a fost decât cel mult greșeala celor de la care am primit acest trup. La moartea celui deal cincilea soț, am hotărât cu inima frântă să nu mai am parte de nici un alt bărbat; dar după un an, așa cum știți, a sosit un medic în Sihar cu plantele, uleiurile și balsamurile sale, vindecând multă lume! M-am dus atunci să-l văd, sperând că ar putea să mă ajute.

8. El m-a privit și mi-a spus: 'Femeie, voi face totul pentru a te vindeca, pentru că ochii mei nu au mai văzut niciodată o femeie atât de frumoasă ca tine; și chiar dacă nu voi putea să te vindec de tot, vreau cel puțin să-ți micșorez suferința'. El a venit apoi să locuiască în casa mea sărăcăcioasă, m-a îngrijit și mi-a dat medicamente în fiecare zi, dar niciodată nu s-a atins de trupul meu cu intenții rele, așa cum ați crezut voi.

9. Și totuși, la fel ca voi toți, eu sunt o păcătoasă în fața lui Dumnezeu, dar nu sunt o păcătoasă atât de mare pe cât credeți voi. Intrebați-L pe Cel care stă așezat aici, la Fântâna lui Iacov și care mi-a spus tot ce am făcut; vă va spune chiar El dacă merit sau nu să fiu numită păcătoasă!"

10. Samaritenii s-au uitat unii la alții, făcând ochii mari și i-au spus femeii: "Bine, bine, este în ordine; nu-ți vom face nici un rău, poți fi liniștită, vei fi respectată în orașul nostru. Ești mulțumită?"

11. Femeia a răspuns: "Oh! Nu vă îngrijorați de onoarea unei femei sărace! Eu am primit deja onoarea cea mai mare!"

12. Samaritenii i-au spus: "Cum adică? Nu avem nici o idee referitoare la onoarea pe care ți-a putut-o aduce orașul. Ce onoare ți s-a făcut deja?"

13. Femeia lea răspuns, privindu-Mă cu ochii înlăcrimați de recunoștință: "El se odihnește încă; El singur este toată onoarea mea, onoare pe care nici voi nici întreaga lume nu poate să mi-o dea, nici să mi-o ia înapoi. El singur mi-a dat-o, doar de la El am primit-o! Știu bine că nu sunt demnă să primesc de la El, Domnul gloriei, o asemenea onoare, dar El mi-a dat-o și am primit-o înaintea voastră; și este ceea ce voi nu mi-ați dat; este ceva ce am primit o dată pentru totdeauna și nu veți putea să-mi luați înapoi. Este adevărata onoare, care durează o veșnicie, pe când toate onorurile orașului, valabile doar în Sihar, sunt trecătoare și pot să mă lipsesc de ele dacă am parte de ceea ce este etern. Sper că înțelegeți acum de unde am adevărata mea onoare".

14. Samaritenii au spus: "Crezi că este o favoare faptul că întâmplarea a făcut ca tu să vii aici și să-L găsești prima pe Hristos? Iată, și noi L-am descoperit, îl lăudăm și îl adorăm la fel ca tine în inimile noastre; El nea promis, la fel ca și ție, că o să rămână două zile în orașul nostru! Cum poți atunci să vorbești despre o favoare sau despre o întâietate acordată ție?"

15. Femeia a răspuns: "Dragi oameni din Sihar, dacă aș ține morțiș ca dreptatea să fie de partea mea, nu am mai sfârși niciodată! V-am spus adevărul, dar nu voi reîncepe încă o dată să-l argumentez. Mulți dintre voi au studiat dreptul roman și sunt deci judecători competenți în materie, cunoscând înțelepciunea acestui drept, în dreptul roman, pe care l-am citit și eu, deoarece cunosc limba romană, este scris: Primo occupanti jus! Am fost prima, nu-mi veți putea lua acest drept".

16. Samaritenii au tăcut, neștiind ce să-i răspundă acestei femei care i-a atins în punctul lor slab! Ei nu puteau să o contrazică, căci ura lor față de evrei îi făcea să-i aprecieze pe romani și respectau înțelepciunea și regulamentele dreptului roman. Văzând că femeia cita din dreptul roman, ei nu mai aveau altceva de făcut decât să tacă.

17. Nu este de mirare că această femeie știa limba latină, căci pentru a evita orice contact cu evreii, aproape toți Samaritenii vorbeau la fel de bine atât limba greacă cât și limba latină.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 32
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.1.2010, 22:17 View PostDownload Post

Capitolul 32

Iisus, oaspetele samaritencei


1. S-a făcut seară, iar cei care veniseră împreună cu Mine din Iudeea și care dormiseră toată după-amiaza, fiind foarte obosiți, au început să se trezească unii după alții, surprinși să vadă că se făcuse noapte. M-au întrebat ce se petrecuse, dacă trebuia să căutăm un han sau dacă doream să ne continuăm drumul pe răcoarea nopții.

2. Eu le-am spus: "Atunci când oamenii dorm, Domnul veghează; iar veghea Domnului este atotcuprinzătoare. Cei care îl însoțesc nu au de ce să se teamă dacă rămân alături de El. Așadar, ridicați-vă și haideți s-o pornim către orașul samaritenilor; vom găsi acolo un adăpost. Femeia care a refuzat să-Mi dea apă la amiază are o casă mare și ea nu va refuza să ne găzduiască".

3. Femeia a căzut la picioarele Mele, înecându-se în lacrimi de iubire și de bucurie și a spus: "Oh, Doamne, Mântuitorul meu. cum aș putea să merit o asemenea grație, păcătoasă cum sunt?"

4. Eu i-am spus: 'Tu M-ai primit în inima ta, mai prețioasă decât orice locuință, așadar Mă vei primi și în casa ta, pe care Iacov a construit-o pentru Iosif, la fel ca și această fântână. Noi suntem numeroși, dar vei avea un mare câștig!"

5. Femeia a spus: "Doamne, v-aș fi primit chiar dacă erați de zece ori mai numeroși, atât cât mi-ar fi permis mijloacele mele. Deși casa mea este aproape ruinată în mai multe părți, are încă multe camere curate și bine amenajate; nu locuiesc acolo decât medicul, câțiva oameni ai casei și eu. Dar îți spun, Doamne, casa mea îți aparține în totalitate, Tu ești adevăratul ei stăpân, căci dreptul Tău este cel mai vechi. Vino, Doamne, să locuiești în casa Ta, pentru că este casa Ta; ea îți aparține pentru totdeauna, cu tot ceea ce conține!"

6. "Oh, femeie - am spus Eu -, credința ta este mare și inima ta minunată; de aceea, te voi considera ca fiind unul dintre discipolii Mei. Atâta vreme cât această Evanghelie va fi citată, vei fi și tu mereu pomenită, în eternitate!"

7. Surprinși într-un mod neplăcut, mai mulți samariteni s-au apropiat și au spus: "Doamne, și noi avem case; ar fi mai bine să locuiești la noi, căci casa acestei femei are o reputație proastă și este în ruină!"

8. Dar Eu le-am spus: "De aproape trei ore sunteți cu Mine și M-ați recunoscut; a venit noaptea, dar nici unul dintre voi nu s-a oferit să ne găzduiască, pe Mine și pe discipolii Mei, cu toate că am acceptat invitația de a rămâne două zile în orașul vostru.

9. Am cercetat însă inima acestei femei și am găsit-o chinuită de setea ca Eu să locuiesc la ea. Nu Eu sunt cel care a dorit să locuiască la ea, ci inima ei a dorit-o! Dar cum ea nu îndrăznea să se exprime liber în fața noastră, M-am adresat inimii ei și am întrebat această inimă ce dorea atât de intens să-Mi ofere!

10. Pentru acest motiv profund, am acceptat să fiu găzduit două zile în casa acestei femei. Preafericiți vor fi cei care nu se vor supăra pe Mine pentru asta!

11. Dar vă spun, voi strângeți roadele după cum semănați: cine seamănă cu zgârcenie, recoltează cu zgârcenie; cine seamănă cu generozitate, recoltează cu generozitate. Nimeni dintre voi nu a făcut o asemenea ofertă discipolilor Mei sau Mie însumi, în timp ce această femeie Mi-a dat imediat tot ceea ce are! Cine dintre voi a mai făcut aceasta? Este oare nedrept dacă Eu am onorat-o mai întâi pe ea? Adevăr vă spun: Nefericiți vor fi cei care se cred mai drepți decât această femeie!"

12. Surprinși, samaritenii s-au privit cu ochii mari, dar M-au rugat să le dau totuși permisiunea de a veni să Mă vadă a doua zi.

13. Le-am răspuns: "Eu nici nu vă invit, nici nu vă forțez să veniți. Poarta nu este închisă pentru cei care vor să vină de bunăvoie la Mine. Intrarea este liberă. Să vină cine vrea! Și să rămână acasă la el cel care vrea să rămână acasă, eu nu forțez și nu judec pe nimeni". Samaritenii s-au ridicat pentru a se întoarce în oraș. Eu am mai rămas încă vreo câteva minute la fântână, unde femeia dădea apă tuturor celor care erau cu Mine.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 33
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.1.2010, 22:23 View PostDownload Post

Capitolul 33

Iisus, invitatul samaritencei


1. Medicul femeii, care o însoțise, a plecat în grabă pentru a pregăti împreună cu slugile sale găzduirea noastră și o masă de seară cât mai bogată; dar, la sosirea lui, a fost uluit să constate că oamenii săi pregătiseră deja totul. El i-a întrebat cine le-a spus să facă asta. Servitorii i-au răspuns: "Un tânăr de o mare frumusețe a venit și ne-a spus cu vocea cea mai blândă cu putință: 'Faceți cutare și cutare lucru, căci Domnul care va veni să locuiască în această casă are nevoie'. Noi am înțeles că era vorba de ceva minunat și am lăsat orice altă treabă pentru a face ceea ce ne-a poruncit acel tânăr necunoscut".

2. Mirat, medicul și-a întrebat servitorii unde se afla acest tânăr deosebit. Ei au răspuns: "Nu știm unde este acum, căci a dispărut din casă imediat după ce ne-a dat porunca". Medicul le-a spus: "Nu fiți supărați, căci această casă va cunoaște o mare cinste și veți avea și "voi partea voastră".

3. După care, medicul s-a grăbit să se întoarcă la Mine pentru a Mă ține la curent cu tot ceea ce deja se pregătise.

4. Pe drum, el a întâlnit câțiva samariteni ultradogmatici, care i-au spus: "Prietene, nu este bine să alergi în ziua de Sabat, nu știi că aceasta este o profanare a Zilei lui Iehova?"

5. Dar medicul le-a spus: 'Voi, care vă conduceți numai după principiile lui Moise, credeți că este un păcat să alergi în ziua Sabatului atunci când Soarele deja a apus și Sabatul a trecut? Dar ce spuneți atunci când vă dezonorați femeile și servitoarele în ziua de Sabat și vă comportați ca niște netrebnici și desfrânați și vă prostituați? Asta a poruncit Moise să faceți în ziua lui Iehova?" Samaritenii i-au răspuns: "Dacă n-ar fi fost Sabatul, te-am fi linșat pentru asemenea cuvinte, dar de data asta te iertăm". Medicul le-a spus: "Bine, bine, cuvintele și comportamentul vostru sunt foarte potrivite acum, când Mesia Cel Făgăduit se apropie de porțile Siharului, iar eu alerg pentru a-L întâmpina și pentru a-I spune că totul este pregătit pentru a-L primi în casa Lui. Nu știți ce s-a petrecut astăzi la porțile orașului?"

6. Samaritenii au răspuns: "Am aflat că o caravană de evrei și-a făcut tabără la Fântâna lui Iacov și că unul dintre ei, fără îndoială șeful acestei bande, pretinde a fi Hristosl. Tu ești medic și nu ți-ai dat scama că evreii își bat joc de noi, vrând să ne păcălească! Gândește-te, crezi tu că dacă acesta ar fi adevăratul Mesia, noi nu L-am recunoaște? Nu suntem și noi din Galileea, nu suntem și noi de aceeași religie cu voi, supuși Legii lui Moise? Noi, care suntem din Galileea, îl cunoaștem pe acest galileean, fiul unui dulgher, care nu mai are chef de muncă și a început să-și bată joc de farisei, jucându-se de-a savanții magicieni și încercând să se dea drept Mesia. Doar un bou și un măgar ca tine îl pot așeza pe un piedestal, crezând în cuvintele lui mieroase. Ar trebui mai degrabă să-i prindem pe toți, să-i snopim în bătaie și să-i alungăm dincolo de frontierele noastre, ca pe niște gunoaie!" Medicul a spus: "Oh, orbi ce sunteți, îngerii Domnului sunt în casa mea aducând mâncăruri și băutură, pregătindu-i adăpostul și voi vorbiți în acest fel! Domnul să vă pedepsească!"

7. îndată ce medicul a spus aceste cuvinte, zece dintre samariteni au amuțit pe loc, nemaiputând să pronunțe nici un cuvânt! Ei au rămas muți pe toată durata celor două zile ale șederii Mele la Sihar. Medicul i-a părăsit și a fugit la Mine.

8. Ajuns aici, el Mi-a spus: "Doamne, adăpostul Tău este minunat pregătit; dar pe drum am întâlnit o bandă de renegați care au încercat să mă îndepărteze de Tine. Strigătele lor nu au durat însă prea mult timp, căci îngerul Tău le-a închis gura, cu excepția a doi dintre ei, care au fugit îngroziți. Iată, Doamne, tot ce s-a petrecut în numai o jumătate de oră". Eu i-am spus: "Fii fără grijă, aceasta trebuia să se petreacă pentru ca aceia care cred în Numele Meu să nu se îndepărteze de noi. Să mergem, iar tu, draga mea samariteancă, nu-ți uita ulciorul!" Femeia a umplut ulciorul cu apă proaspătă și l-a dus acasă. Astfel s-a scurs așadar această jumătate de zi la Fântâna lui Iacov și ne-a adus o recoltă destul de bogată în acest oraș!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 34
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.1.2010, 22:26 View PostDownload Post

Capitolul 34

Iisus în casa lui Iosif din Sihar, pregătită de îngeri


1. Ioan, discipolul Meu, M-a întrebat: "Dacă Tu vrei, voi scrie în această noapte tot ce s-a petrecut".

2. Eu i-am răspuns: "Frate, să nu notezi decât ceea ce-ți voi indica Eu, căci altfel va trebui să acoperi file întregi pentru a scrie tot ce se va petrece aici timp de două zile! Cine va citi toate acestea? Cine le va înțelege? Dacă notezi însă numai evenimentele principale, așa cum îți voi spune Eu, înțelepții care vor căuta într-adevăr în Numele Meu vor înțelege ceea ce s-a petrecut aici și tu nu vei face o muncă inutilă. Fă-ți deci munca ușoară și vei fi întotdeauna cel mai bun cronicar al faptelor Mele".

3. Ioan M-a strâns atunci la piept, după care am plecat în oraș, la casa lui Iosif, în compania femeii și a doctorului, în timp ce noaptea deja se lăsase.

4. La sosirea noastră în această casă, care era într-adevăr foarte mare, femeia a găsit casa pregătită așa cum nu o mai văzuse niciodată. Multe scaune și mese fuseseră aranjate, candelabre prețioase din aur și din argint luminau fiecare masă, pe podea se aflau covoare minunate, buchete simetrice de flori tapițau pereții și cristale din cele mai strălucitoare cu un vin delicios îi așteptau pe invitați.

5. Mirată la culme, femeia nu s-a mai putut abține și a spus: "Dar, Doamne, ce-ai făcut? Ți-ai trimis discipolii să pregătească toate acestea pe ascuns? De unde au putut lua ei toate aceste lucruri? Eu știu ce am în casă, dar niciodată nu am avut acest aur și acest argint pe care îl văd aici. Niciodată nu am văzut asemenea cupe de cristal și, iată, aici se află cu sutele, fiecare valorând treizeci de piese de argint. Aceste vinuri, aceste bucate, aceste fructe, această pâine bună și toate aceste covoare prețioase valorează fiecare mai mult de o sută de monezi de argint. O, Doamne, spunemi, săraca de mine, dacă Tu ai adus toate acestea sau le-ai găsit în oraș?"

6. Eu i-am spus: 'Vezi tu, dragă femeie, ai spus acolo, afară, la fântână, că această casă îmi aparține. Am luat aceasta drept o ofrandă și pentru că această casă este a Mea, politețea îmi cerea să o primesc pe binefăcătoarea Mea în apartamente elegante. Iată cum o mână o spală pe cealaltă! Este exact ceea ce s-a petrecut aici. O onoare o atrage pe alta. Din adâncul inimii tale, tu Mi-ai oferit casa ta în mod spontan, așa cum era ea; iar Eu ți-o ofer așa cum este ea în prezent; cred că vei fi mulțumită de schimb. După cum vezi, am un oarecare simț decorativ și chiar destul de mult bun gust!

7. Am învățat arta decorativă, la fel ca tot ceea ce știu, de la Tatăl Meu! Pentru că numeroasele lăcașuri infinite ale Tatălui Meu sunt decorate cu cel mai rafinat bun gust; de altfel, cred că îți dai seama și singură dacă privești aceste flori de câmp care, în simplitatea lor minunată, valorează cât toate splendorile regale ale lui Solomon.

8. Dacă Tatăl ornează și decorează florile efemere, cu atât mai mult va orna și va decora El casa Sa care este în ceruri. Ceea ce face Tatăl fac și Eu, pentru că Eu și Tatăl una suntem, în modul cel mai deplin. Cel care mă primește pe Mine, îl primește pe Tatăl, pentru că Tatăl este în Mine, așa cum Eu sunt în El; ceea ce voi faceți pentru Mine, pentru Tatăl Meu faceți; tu nu poți să-Mi dai ceva fără să primești înapoi însutit. Iată, acum știi totul.

9. Haide așadar să luăm loc și să trecem la masă, căci mulți sunt înfometați și însetați printre noi. Vom continua să vorbim după ce ne vom mai întrema".

10. S-au așezat cu toții la masă, mulțumind pentru bucatele și băuturile care i-au regenerat.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 35
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.1.2010, 22:31 View PostDownload Post

Capitolul 35

Minunatele amenajări ale locuinței samaritencei. Iisus îi cere să păstreze tăcerea.


1. La sfârșitul mesei, femeia s-a apropiat de Mine, abia îndrăznind să-Mi vorbească. Ea aflase în timpul mesei, de la servitorii medicului, felul în care totul a fost aranjat. Aceștia i-au spus: "Dragă stăpână, Dumnezeu știe cum s-a petrecut! Noi n-am făcut aproape nimic. Medicul n-a făcut nici el nimic; la sosirea lui, totul era deja pregătit! De fapt, înaintea întoarcerii sale, noi eram ocupați cu tot felul de treburi, când a sosit un tânăr de o frumusețe extraordinară, spunându-ne să facem ceea ce îi place Domnului; și noi am început din acea clipă să facem exact ce ne-a poruncit să facem acel tânăr uimitor. Dar, lucru ciudat, în momentul în care noi voiam să facem un anumit lucru, acest lucru era deja făcut. Tot ce putem să-ți spunem este că atotputerea lui Dumnezeu s-a manifestat aici în toată gloria Ei și că acest tânăr strălucitor trebuie să fi fost un înger al lui Dumnezeu, căci altfel totul devine inexplicabil. Cel care a intrat în sală alături de tine trebuie să fie un mare profet, de vreme ce este slujit de forțele cerului!"

2. Auzind cuvintele servitorului, femeia, perplexă, nu a mai știut ce să spună; după o îndelungată tăcere, ea a îndrăznit să pronunțe cu o voce abia șoptită: "Doamne, Tu ești mai mult decât Mesia. Tu ești, fără îndoială, Cel care l-a pedepsit pe Faraon, care i-a scos pe israeliți din Egipt și care a proclamat cu glas de tunet legea Sa din înălțimea Muntelui Sinai".

3. Eu i-am răspuns: "Nu a venit momentul potrivit pentru a vorbi despre asta; păstrează deocamdată ceea ce știi în inima ta, dar ai grijă ca această mulțime de oameni, care M-a urmat încă din Iudeea, să fie bine găzduită în camerele în care vor dormi. Tu, medicul și discipolii Mei, care sunt zece cu toții, veți rămâne aici. Rezervă patul cel mai bun mamei Mele, femeia care era lângă Mine; căci mama Mea, care nu mai este foarte tânără, a făcut un drum lung pe jos și merită să se odihnească".

4. Femeia, în culmea bucuriei de a fi descoperit-o pe mama Mea în spatele acelei sărmane figuri obosite, s-a îngrijit de ea cu toată devoțiunea. Măria a lăudat-o pentru bunătatea ei, recomandându-i să facă tot ceea ce îi spusesem Eu.

5. Când totul s-a liniștit și când doar femeia, medicul și cei zece discipoli ai Mei au mai rămas cu Mine în sala cea mare în care mâncasem, le-am spus discipolilor: "Știți ce v-am spus la Betabara, în Galileea: Veți vedea cerurile deschizându-se și îngerii lui Dumnezeu coborând pe pământ'; este exact ceea ce se petrece acum sub ochii voștri; tot ceea ce ați băut, ați mâncat și ați văzut nu este de pe acest pământ, ci a fost adus de către îngeri din ceruri. Deschideți bine ochii și priviți câți îngeri sunt pregătiți să Mă slujească".

6. Când ochii lor s-au deschis (este vorba despre vederea spirituală), ei au văzut o mulțime de îngeri în slujba Mea coborând din ceruri; căci zidurile casei dispăruseră și toți au văzut cerurile în fața lor.

7. Natanael a spus atunci: "Da, Doamne, Tu ești autentic și adevărat; tot ce spui Tu se realizează pe loc. Adevărat, adevărat, Tu ești Fiul lui Dumnezeu Cel Viu. Dumnezeu a vorbit lui Avraam prin îngerii Săi. Iacov a văzut în vis o scară pe care îngerii urcau și coborau, dar nu L-a văzut niciodată pe Dumnezeu, în afara unui înger care purta înscris pe mâna dreaptă numele Domnului; iar când Iacov s-a luptat cu el pentru a ști dacă este Dumnezeu, o lovitură la șold l-a făcut șchiop. Moise i-a vorbit lui Dumnezeu, dar nu a văzut decât lumină și foc și a trebuit să se ascundă într-o grotă atunci când Dumnezeu a trecut prin fața lui; el nu a avut dreptul să se uite decât după ce Dumnezeu a trecut; și când a privit, nu L-a văzut pe Dumnezeu decât de la spate, dar a trebuit să-și acopere fata cu trei grosimi de voal, pentru că Dumnezeu strălucea mai tare decât Soarele și nimeni nu putea suporta această lumină fără să moară. După aceea nu a mai fost decât Ilie, în fața căruia Dumnezeu s-a manifestat printr-un murmur blând. Și iată-Te acum în sfârșit pe Tine însuți.'"

8. L-am întrerupt atunci pe Natanael, spunându-i: "Ajunge, frate, încă nu este momentul. Doar un suflet atât de pur ca al tău, fără falsitate și fără gânduri ascunse, este capabil să vadă acest lucru. Dar păstrează aceasta pentru tine, până când va veni ceasul. Pentru că, vezi tu, nu toți cei care Mă urmează sunt ca tine!

9. Această femeie nu era ca tine, dar iată, ea este acum ca și tine și de aceea ea a înțeles ceea ce tu ai vrut să spui. Dar n-a venit încă ceasul; acesta va veni doar în momentul în care cortina templului se va sfâșia".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 36
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.1.2010, 22:39 View PostDownload Post

Capitolul 36

Ce va fi scris pe pergament și ce va rămâne secret. Parabola arborelui fructifer, Iisus, Măria, Joram și samariteanca. Iisus nu doarme niciodată.


1. Ioan m-a întrebat atunci: "Doamne, trebuie să scriu aceasta? Este mai important decât miracolul de la Cana, căci aceasta dovedește cu adevărat de unde ai venit!"

2. Eu i-am răspuns: "Lasă și asta, căci ceea ce trebuie să scrii tu va fi un semn pentru lume, dar aceasta nu are puterea de a înțelege totul. La ce ar servi osteneala ta? Crezi tu că lumea ar crede toate aceste lucruri? Privește, cei care sunt aici cred pentru că văd, dar lumea care trăiește în întuneric nu va crede niciodată că așa ceva s-a petrecut cu adevărat aici. Noaptea nu poate să-și imagineze opera luminii. Dacă vrei să vorbești despre operele luminii, lumea va râde de tine și va sfârși prin a te batjocori. Pe viitor, nu vei scrie decât ceea ce fac Eu la lumina zilei, în fața tuturor! Iar ceea ce fac în taină, oricât de extraordinar ar fi, nu scrie decât în inima ta și nu pe pergament!

3. Va veni timpul când toate aceste lucruri rămase secrete vor fi revelate lumii, dar până atunci mulți arbori își vor lăsa să cadă fructele verzi de pe crengile lor, pentru că arborii poartă multe fructe, dintre care abia o treime ajung la maturitate; cele două treimi căzute pe pământ vor fi zdrobite și vor trebui să putrezească și să se usuce, pentru ca ploaia să le descompună, iar adierea vântului să le întoarcă înapoi la rădăcina trunchiului, pentru a permite apoi, odată cu seva care va urca, o nouă naștere".

4. Ioan a spus: "Doamne, ce spui Tu este prea profund, cine poate să înțeleagă?"

5. Eu i-am răspuns: "Nici nu este necesar, este suficient ca tu să crezi și să Mă iubești; o înțelegere mai profundă va veni cu siguranță într-o zi, când spiritul adevărului se va coborî asupra voastră! Dar înainte ca aceasta să se petreacă, în ciuda tuturor acestor semne, vă veți mai sprijini încă de Mine și de Numele Meu!

6. Ceea ce vă închipuiți voi toți despre Mesia și despre împărăția Lui este fals; de aceea, va fi greu să vă fac să înțelegeți.

7. Pentru că împărăția lui Mesia nu va fi o împărăție a acestei lumi, ci un regat al Spiritului și al Adevărului în împărăția Eternă a Tatălui Meu, care nu va lua niciodată sfârșit. Cel care va fi primit în această împărăție va avea viață veșnică și o fericire pe care nu a mai trăit-o încă niciodată, pe care nu a mai simțit-o niciodată în inimă".

8. Petru, care tăcea de multă vreme, a spus: "Doamne, dar cine va fi demn de aceasta?"

9. Eu i-am răspuns: "Prietene drag, vezi tu, acum este deja târziu și trupurile noastre au nevoie de odihnă pentru a putea lucra mâine. De aceea, vom încheia acum această zi, iar mâine vom avea limpezimea necesară pentru a continua. Găsiți-vă fiecare un loc bun și odihni- ți-vă bine, căci mâine vom avea multe lucruri de făcut".

10. In acest moment, ei și-au revenit cu toții la starea lor normală și au văzut din nou pereții casei. Discipolii, dintre care unii erau foarte obosiți, i-au mulțumit lui Dumnezeu și au plecat să se culce în camerele alăturate, pe niște divane magnifice, unde au adormit imediat!

11. In timp ce discipolii dormeau, femeia și doctorul - rămași alături de Mine - au căzut în genunchi în fața Mea, mulțumindu-Mi pentru grația infinită pe care le-am oferit-o lor și casei lor. M-au întrebat imediat dacă puteau să ni se alăture pentru a Mă urma.

12. Dar Eu le-am spus: "Pentru mântuirea voastră, nu este necesar să îmi urmați pașii, este suficient ca voi să Mă urmați în inimile voastre. Este mai bine să rămâneți ca martori în acest ținut, căci peste puțin timp, mulți oameni vor începe să aibă îndoieli și vor veni la voi. Va trebui să fiți atunci martorii Mei.

13. Și tu, dragul Meu Joram, de acum înainte vei fi un medic desăvârșit. Orice persoană pe care vei pune mâinile în Numele Meu se va simți bine, oricare ar fi boala ei; este însă necesar să încheiați imediat între voi acea uniune indisolubilă și perfectă, pentru ca viața voastră împreună să nu îi indigneze pe orbii care nu văd decât ceea ce este exterior și nu au nici o idee despre ceea ce este în interior (în suflet)".

14. Ție, Joram, nu mai trebuie să-ți fie frică de Irhael, deoarece corpul și sufletul ei sunt acum perfect sănătoase. Irhael, iată, ți-l dau ție pe Joram, un soț venit din ceruri; fii pe deplin fericită alături de el, căci el nu este un spirit de pe acest pământ, ci vine direct din ceruri".

15. Femeia a spus: "Oh, Doamne, ce bun ești Tu! Când dorești ca eu și Joram să ne unim în fața lumii?"

16. Eu i-am răspuns: "Eu v-am unit deja și această unire este singura valabilă atât pe pământ cât și în ceruri; și vă spun, de la Adam încoace nu a existat un cuplu mai armonios decât al vostru, căci Eu însumi am binecuvântat căsătoria voastră.

17. Mâine vor veni mulți preoți împreună cu oamenii înstăriți și cu ceilalți săteni; anunțați-i că sunteți căsătoriți în fața lui Dumnezeu și în fața lumii. Dacă veți avea copii, să-i creșteți în spiritul învățăturii Mele și să-i botezați în Numele Meu, la fel ca toți cei pe care îi veți vedea botezați mâine de către discipolii Mei și cei pe care Ioan îi botează pe malul Iordanului și despre care ați auzit vorbindu-se. Joram, îți voi da mâine puterea de a boteza și tu pe toți cei care cred în Numele Meu!

18. Mergeți acum să vă odihniți; dar, din pudoare, să nu vă atingeți unul de celălalt atâta timp cât Eu voi rămâne în această casă. Nu vă faceți griji nici în ceea ce privește hambarul și masa, ele vor fi aprovizionate de Sus atâta timp cât Eu voi fi aici. Nu spuneți însă nimic din toate acestea la nimeni, căci oamenii nu ar putea să înțeleagă; după ce voi pleca, să nu spuneți decât celor care văd mai limpede. Mergeți așadar să vă odihniți; cât despre Mine, Eu voi veghea aici; Domnul nu poate nici să doarmă, nici să se odihnească, căci somnul și odihna Lui ar fi moartea și pierderea tuturor ființelor. De fapt, chiar dacă toată lumea ar dormi, Domnul ar veghea încă asupra tuturor ființelor".

19. Acestea fiind spuse, cele două gazde Mi-au mulțumit și s-au retras fiecare în camera sa. Eu am rămas așezat pe scaunul Meu până în zori.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 37
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.1.2010, 22:43 View PostDownload Post

Capitolul 37

Cântarea preoților. Vocația lui Matei Despre interpretarea viselor și despre puterea sufletului de a le înțelege.


1. Dis-de-dimineață, când soarele nu era decât cu o palmă deasupra orizontului, o mulțime de preoți care locuiau în Sihar au venit în fața casei lui Irhael (căci Muntele sacru se afla în imediata apropiere a orașului), strigând: "Osana, Osana, glorie Celui care a venit în numele Domnului Dumnezeu! Răbdare, Soare! Lună, nu te mai mișca până când Domnul nu-i va spulbera cu mâna Sa atotputernică pe toți dușmanii Săi, care sunt și ai noștri! Nu-i ierta decât pe romani, Doamne, ei sunt prietenii noștri, căci ei ne protejează de evrei, care nu mai sunt copiii lui Dumnezeu, ci ai lui Belzebut, pe care îl invocă de parcă le-ar fi tată în Templul lui Solomon, care Ți-a fost consacrat Ție. Ai făcut foarte bine, Doamne, că ai venit la adevărații Tăi copii, cei care au crezut în promisiunile Tale și care Te-au așteptat până în această clipă. Tu ești într-adevăr evreu și este scris că mântuirea va veni de la evrei. Dar noi știm că Tu ai fost la Ierusalim și că i-ai alungat cu biciul pe evreii din Templu și le-ai răsturnat mesele. Oh, Doamne, ai făcut foarte bine, și cerurile trebuie să Te slăvească și să cânte psalmi în sunete de trompete și de harpă. Am spus întotdeauna că dacă vei trece pe aici, vei veni neapărat în orașul sfânt în care profetul Tău Daniel a anunțat căderea și distrugerea Ierusalimului și că, din acest oraș, vei anunța mântuirea popoarelor Tale! Lăudat fie numele Tău, Osana, Osana, din înaltul cerului și pace copiilor Tăi binevoitori".

2. Aceste strigăte mai mult sau mai puțin înțelepte au atras mulțimea celor care veniseră să Mă vadă la fântână și care doreau să Mă revadă. Pe măsură ce zgomotele creșteau, odată cu mulțimea ce se aduna, toți cei din casă au fost nevoiți să se scoale din pat pentru a vedea ce se petrece! Discipolii s-au ridicat primii și au venit să Mă întrebe ce este cu acest vacarm și dacă era înțelept să mai rămânem aici, sau era mai bine să plecăm!

3. Eu le-am spus: "Of, oameni lipsiți de curaj, ascultați cum strigă ei Osana; nu este nici un pericol să rămânem acolo unde se strigă Osana!"

4. Discipolii s-au liniștit și Eu am adăugat: "Coborâți și spuneți-le să păstreze liniștea și să meargă spre munte, unde voi veni și Eu la ora șase, împreună cu voi toți. Acolo, le voi anunța tuturor mântuirea. Să ia cu ei scribi pentru a scrie ceea ce vă voi învăța de pe înălțimile acestui munte.

5. Tu, Ioan, nu va trebui să scrii, căci în acest caz, alții vor scrie învățătura Mea. Se află aici un scrib, un galileean pe nume Matei. El a notat deja anumite lucruri despre copilăria Mea; scrie foarte rapid și va ști în mod cert să scrie tot ce va vedea și va auzi aici. Strigați-l pe nume și aduceți-l aici; el vă va urma imediat. Spuneți tuturor celor care au venit ieri printre primii la fântână precum și preoților să vă urmeze. Dar chemați-Mi-l întâi pe Matei, căci vreau ca el să vină aici".

6. Discipolii au coborât repede și au făcut ceea ce le-am poruncit.

7. În timp ce discipolii au coborât în stradă, Măria și toți ceilalți oaspeți au venit la Mine în sala de mese pentru a Mă saluta călduros și a-Mi mulțumi; ei Mi-au povestit visele minunate pe care le-au avut în timpul nopții șl M-au întrebat ce ar trebui să înțeleagă din toate aceste întâmplări!

8. Eu le-am răspuns: "Dacă sufletul trăiește în bunătatea și adevărul pe care vă învăț să le primiți și să le urmați, atunci el vede în vis chiar adevărul datorită căruia el poate să facă binele în viață. Dar dacă sufletul trăiește în greșeală, și implicit în rău, el va vedea în vis neadevărul și atunci va face rău.

9. Pentru că voi trăiți acum în adevăr, respectând învățătura Mea și pentru că Mă urmați, sufletul vostru nu poate să vadă în vis decât adevărul și aceasta poate să vă impulsioneze să faceți mult bine.

10. În ceea ce privește însă puterea voastră de a înțelege ceea ce sufletul vostru vede în vis, aceasta este cu totul altceva. Sufletul nu înțelege (încă) ceea ce vede în această lume (de vis) mai mult decât înțelegeți și simțiți voi din ceea ce vedeți în această lume exterioară, în care trăiți în timpul zilei (în starea de veghe)!

11. Când spiritul se va naște din nou în voi, așa cum l-am anunțat Eu pe Nicodim la Ierusalim, atunci când el a venit să Mă caute noaptea, veți simți pe deplin și veți înțelege totul!" După aceste cuvinte, toți s-au retras mulțumiți.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 38
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 15.1.2010, 22:56 View PostDownload Post

Capitolul 38

Matei este desemnat pentru a nota Predica de pe Munte. Este mai bine să acționezi decât să asculți.


1. Gazda noastră a sosit atunci, însoțită de noul ei soț. M-a salutat emoționată, Intrebându-Mă dacă doream să iau micul dejun, care tocmai se servea!

2. Eu i-am răspuns: "Dragă Irhael, așteaptă o clipă; discipolii vor aduce și alți invitați care trebuie să ia parte la masă și să afle chiar din gura Mea că tu și Joram sunteți de acum înainte un cuplu adevărat și să se convingă astfel că această casă nu este ultima din oraș, ci dimpotrivă, este întâia casă în care Eu am fost găzduit.

3. Imediat după aceste cuvinte ale Mele, Petru și Ioan, discipolii Mei, au deschis poarta; între ei se afla Matei, care a intrat, a îngenuncheat lapicioarele Mele și a spus: "Doamne, sunt gata să Te slujesc. Eu am o slujbă de scrib care îmi permite să trăiesc și să-mi întrețin mica mea familie, dar dacă Tu ai nevoie de mine, voi părăsi această slujbă, căci sunt sigur, Doamne, că Tu nu vei lăsa să piară familia mea".

4. Eu i-am răspuns: "Cel care Mă urmează nu trebuie să aibă decât o singură grijă: aceea de a rămâne cu Mine tot timpul, pentru totdeauna! Privește această casă, cei doi proprietari îți vor primi familia, în numele Meu și vor avea grijă de ea; ușa acestei case îți va fi deschisă zi și noapte!"

5. Matei, care cunoștea de mult timp această casă în ruine, nu mai înceta să se minuneze și a spus: "Doamne, s-a petrecut fără îndoială un mare miracol, căci această casă era în ruine și, iată, acum este un palat cum nu mai există altul nici chiar în Ierusalim! O asemenea găzduire este într-adevăr regală, ea trebuie să fi costat enorm!"

6. Eu i-am spus: "Gândește-te pur și simplu că, ceea ce le este imposibil oamenilor, pentru Dumnezeu este cu putință și vei înțelege atunci cum s-a putut ca această ruină să devină un palat! Ai cu ce să scrii? Ai destul material pentru asta?"

7. Matei a spus: "Am tot ce-mi trebuie pentru două zile și dacă trebuie mai mult voi merge să-mi aduc".

8. Eu i-am spus: "Ceea ce ai acum îți va ajunge pentru zece zile; după aceea, noi vom găsi în alte locuri ceea ce ne va trebui. Rămâi aici și ia parte la masa noastră. La ora șase vom merge pe munte, unde Eu voi anunța poporului mântuirea; tu trebuie să scrii tot ceea ce voi spune Eu în trei capitole divizate în versete mici, în maniera lui David; caută apoi încă vreo câțiva scribi, care să poată copia ce ai scris tu, pentru ca o mărturie scrisă să rămână aici".

9. Matei a răspuns: "Doamne, facă-se voia Ta!".

10. Au intrat atunci ceilalți discipoli, urmați de preoți și de notabilii orașului, care au venit să Mă salute, cu un aer ofensat. Marele preot a intrat, spunând: "Doamne, Tu ai pregătit această locuință pentru ca ea să fie demnă să Te primească; Solomon a construit Templul cu fast, pentru a fi demn de a fi casa lui Dumnezeu, în care să fie slujit de oameni, dar oamenii au profanat aceste locuri prin blasfemiile lor, iar Dumnezeu a părăsit Templul și Arca Sa și a venit la noi pe munte, prin Tine Doamne, care ai fost atât de rău primit la Ierusalim și ai venit la noi, credincioșii și vechii Tăi adoratori. Și va veni ceea ce este scris:

11. 'La sfârșitul vremurilor, Muntele, care este lăcașul Domnului, va fi mai înalt decât toți munții și decât toate colinele; toți păgânii vor veni în fugă aici și popoarele vor spune: 'Veniți, să mergem pe Muntele Domnului, în lăcașul Dumnezeului lui Iacov, pentru ca El să ne învețe căile Sale, iar noi să putem să urcăm cărările Sale, căci din Sion va veni legea Sa și din Ierusalim cuvântul Său'. (Isaiia II, 2-3)

12. Noi ne bucurăm la fel ca mireasa la sosirea mirelui, atunci când el îi aduce pentru prima dată omagiul său, mâna sa și inima sa, căci într-adevăr, Doamne, Ierusalimul, orașul ales al marelui Rege, a devenit rău; el s-a ridicat împotriva Ta și Te-a batjocorit. Noi nu ne credem mai buni; cine ar putea să fie fără greșeală în fața Ta? Dar este sigur că între două rele, Domnul l-a ales pe cel mai mic; este ceea ce vedem atât de clar în fața ochilor noștri. Tu ești Cel pe care îl așteptam de atâta timp. Osana, Ție, care vii în numele Domnului!"

13. Eu i-am spus atunci acestui orator: "Da, ai vorbit bine, dar Eu vă spun, dacă vreți să urmați învățătura Mea, primiți-o și urmați-o în fiecare zi și atunci veți avea parte de mântuirea pe care o voi anunța pe munte. Grația vine din înaltul Cerului, dar nu este de ajuns, căci ea nu rămâne dacă nu o puneți în practică în fiecare zi, precum acel înfometat care - întins sub copac - nu este în stare să întindă mâna pentru a lua și a mânca smochinele coapte.

14. Nu este suficient să ascultați, trebuie să puneți în practică învățătura Mea pentru a primi apoi mântuirea care vine din Ierusalim! Ai înțeles?"

15. Oratorul a spus: "Da, căci numai Dumnezeu vorbește ca Tine!"

16. "Ei bine, am spus Eu, dacă ai înțeles, să ne așezăm la masă și, după ce vom mânca, vei nota că i-am unit noaptea trecută pe Irhael și Joram, medicul și i-am binecuvântat. De acum înainte nimeni să nu mai fie indignat în ceea ce privește relația lor. Acum luați loc la masă. Așa să fie!"

17. S-au așezat cu toții și au fost numeroși cei care au participat la această masă cu lapte și pâine cu miere.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 4 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !