Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 22:54
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Legumele tratate cu initium s-au mancat!


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Dr Unique
Colaborator
Colaborator

Dr Unique is offline

Joined: 21 Dec 2008
Member: #420
Posts: 54
Country Flag: France
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Legumele tratate cu initium s-au mancat!
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.2.2010, 17:59 View PostDownload Post

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Romanii au consumat deja struguri, cartofi, rosii si castraveti, care au fost tratate cu substanta toxica initium, care poate duce la cancer de colon. De pe loturile experimentale, recoltele au fost vandute sau date, pur si simplu, localnicilor si fermelor de vite.

Incredibil! Romanii sunt folositi la experimente extrem de periculoase fara sa stie! Tara noastra este prima din lume care a acceptat sa foloseasca un nou fungicid care contine initium, despre care medicii spun ca este cancerigen. Ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, a aflat ca substanta a fost testata pe loturi in institutele de cercetare de la Vidra-Ilfov, Brasov si Valea Calugareasca, iar reporterii Click! au fost sa verifice informatia la fata locului.

La Institutul de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura din Vidra - Ilfov, fungicidul a fost trimis anul trecut pentru teste, sub denumirea Solanis. Rezultatul? Produsul, extrem de eficient impotriva maladiilor, a primit aviz favorabil. "Am testat Solanis pe culturi de tomate si castraveti, pe suprafete mici, si s-a dovedit eficient. Noi nu verificam altceva decat capacitatea substantei de a stopa daunatorii", ne-a explicat Victor Lacatus, directorul stiintific al Institutului.

Pentru ca nici Institutul de Sanatate Publica, nici cei de la Mediu nu au descoperit nereguli, substanta a fost testata pe o suprafata de circa 2.000 de metri patrati. La finele anului trecut, recolta a ajuns pe tarabele din piete. "Se intrerupe administrarea de substante cu trei saptamani inainte de recoltare. Daca nu intampinam probleme pe parcursul testului, sigur, legumele intra la consum. Noi le-am dat micilor intreprinzatori din zona", a marturisit Lacatus.

«Strugurii i-am dat la sateni»

La Institutul de cercetare de la Valea Calugareasca recolta a fost mica si a fost consumata o parte de angajatii institutiei, iar restul a fost vanduta localnicilor.
"Stiu ca a fost testat pe o suprafata mica, dar noi nu stim decat codul producatorului, un sir de cifre. Experimentam zeci de substante si dam avizul daca produsul este eficace impotriva daunatorilor", ne-a spus directorul Petre Badea.

Cartofii de la Brasov, la o ferma de animale

Timp de doi ani, in anii 2007 si 2008, la Institutul de cercetare de la Brasov, fungicidul a fost testat pentru cartofi, ne-a confirmat directorul general al institutiei, dr. ing. Sorin Claudian Chiru.

"Fungicidul a fost folosit pe o suprafata mica, de doar 100 mp. Recolta a fost mica si am valorificat- o la o ferma de animale din vecinatate", ne-a precizat Claudian Chiru.
http://www.click.ro/actualitate/din_tara/mancat-legumele-cancer-testat-animale_0_896910493.html
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Mens sana in corpore sano !
Back to top See my Info
Dr Unique
Colaborator
Colaborator

Dr Unique is offline

Joined: 21 Dec 2008
Member: #420
Posts: 54
Country Flag: France
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
De 3 ani, cultivam cartofi si struguri cancerigeni
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.2.2010, 18:03 View PostDownload Post

De 3 ani, cultivam cartofi si struguri cancerigeni

Ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, stie ca fungicidul cu initium s-a experimentat in Romania

Suntem cobaii lumii! Spune chiar ministrul agriculturii: vom incerca pe pielea noastra strugurii otraviti cu substanta toxica "initium", iar daca se dovedeste periculos, fungicidul va fi retras de pe piata peste trei ani!
A mai aparut o stire bomba, la scandalul legat de experimentarea unui nou produs chimic in agricultura, deosebit de periculos.
Romania urmeaza sa utilizeze un fungicid care contine initium, impotriva daunatorilor culturilor de cartofi, rosii, castraveti, ceapa si ai strugurilor.
Institutul de Cercetare de la Valea Calugareasca. Aici s-a testat noul fungicid pe culturile de vita-de-vie

Substanta este deosebit de periculoasa, spun medicii, intrucat se elimina greu din organism.
Produsul este nou si nici o tara din lume nu o foloseste, cu exceptia Romaniei, care a dat toate avizele de folosire, la sfarsitul anului 2009.
Mihail Dumitru, noul ministru al Agriculturii, a afirmat luni seara, la Telejurnalul TVR, ca produsul a fost testat trei ani in tara noastra, in perioada 2007-2009, la Vidra si Valea Calugareasca.

„Am aflat si eu despre aceasta stire si m-am interesat la serviciile specializate din minister. Am fost asigurat ca, din anul 2007, de cand au inceput testarile, au fost parcurse toate etapele legale de avizare. Este o coincidenta ca Romania este prima tara care experimenteaza aceasta substanta. A primit omologare temporara, de doar trei ani, iar, daca vor fi dovezi ca este nociva, va fi retrasa", a spus ministrul Mihail Dumitru.
Intrebat daca s-au efectuat teste si pe oameni, pentru a se cerceta stiintific efectele consumului de initium, demnitarul a raspuns ca a fost informat ca acestea s-au efectuat, dar nu a oferit mai multe amanunte.
Fungicidul va fi folosit in viticultura sub numele de ENERVIN, iar pentru celelalte culturi, cu numele ZAMPRO, ce contin 12% initium.

Pe aceesi tema:

Alarma! Cartofi cancerigeni in farfuria noastra!

Pro
Klaus Fabritius, biolog principal la Institutul de Sanatate Publica din Bucuresti
Dr. Klaus Fabritius ne-a declarat ca, in lunile septembrie si octombrie 2009, ISP a acordat avizul sanitar pentru produsele omologate Orvego si Enervin, ambele continand substanta activa „initium".

"Am avizat produsele in baza studiilor toxicologice efectuate in laboratoarele acreditate, din Germania, care au evidentiat ca substanta activa initium nu prezinta pericol din punct de vedere toxicologic. De asemenea, testele au aratat ca produsul nu se acumuleaza in organism si este eliminat in 48 de ore", a mai precizat dr. Fabritius.

Contra
Gheorghe Mencinicopschi, specialist nutritionist
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist nutritionist, ne-a explicat ca initiumul e „un poluant, care are efecte adverse in momentul in care ajunge in organism, prin intermediul alimentelor. Aceste studii, despre care se tot vorbeste ca au fost facute in strainatate, sunt un fas! De pilda, cand prajim cartofi se nasc anumite substante toxice. Nu stim ce se intampla, cand initiumul din alimente intra in contact cu aceste substante, pentru ca s-au efectuat teste doar pe sobolani".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Mens sana in corpore sano !
Back to top See my Info
Dr Unique
Colaborator
Colaborator

Dr Unique is offline

Joined: 21 Dec 2008
Member: #420
Posts: 54
Country Flag: France
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Alarmă! Cartofi cancerigeni în farfuria noastră!
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 7.2.2010, 18:07 View PostDownload Post

Alarmă! Cartofi cancerigeni în farfuria noastră! România e prima țară din lume care va stropi culturile cu initium, o substanță periculoasă pentru organism

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Initium sporește cu până la 65% rata riscului de cancer la colon
Marina Dohi

Din câte țări sunt pe planetă, doar România se grăbește să folosească o substanță nouă, foarte toxică, pentru culturile de cartofi, roșii, castraveți, ceapă, cât și pentru plantațiile de viță de vie. Aceasta, numită initium, sporește până la 65% riscul de cancer de colon.

Salata de vară, cartofii și vinurile românești sunt pe cale să devină otravă curată!

Compania germană BASF anunță cu bucurie că România a acceptat „într-un ritm alert" să folosească un nou compus chimic, care conține initium, substanță deosebit de toxică.

  Mai citește:
      A băut și a fumat până a scăpat de cancer
      S-a vindecat de cancer cu ajutorul vâscului
      A inventat dieta anticancer
      Iată mâncarea care previne cancerul


Pentru că este nou, produsul are nume provizoriu, iar la noi va fi folosit Enervin pentru struguri și Zampro, pentru alte culturi. Substanța va fi folosită pentru combaterea dăunătorilor la struguri, cartofi, roșii, castraveți și ceapă.

Medicii spun că folosirea produselor cu initium sporește cu până la 65% rata riscului de cancer la colon pentru că intră rapid în combinații chimice și rămâne în organism. Un miligram de initium intrat în corp se elimină în aproape un an de zile, iar dacă mâncăm zilnic legume tratate, concentrația crește considerabil.

Ministrul agriculturii confirma

Concernul german anunță ca pe o mare realizare faptul că România va experimenta compusul chimic și spune că, în felul acesta, vom produce mai mult pentru export. Ministerul Agriculturii confirmă că și-a dat acceptul pentru folosirea acestui fungicid.

La data de 8 decembrie 2009, Comisia de Omologare a Produselor de Protecția Plantelor a aprobat folosirea substanței nocive într-o primă fază pentru plantațiile de viță de vie. Fungicidul are un conținut de 12% initium
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Mens sana in corpore sano !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea în diferite contexte, Alimentația și Spiritualitatea
   -> Alimentația și Spiritualitatea, Alimente, substante si actiuni nesanatoase si daunatoare in domeniul alimentar
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 3 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !