Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 01:24
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 49
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 04:50 View PostDownload Post

Capitolul 49


Sihar. Unde și cum trebuie să te rogi la Dumnezeu. Nu construiți case de rugăciuni, ci altare ale inimii și adăposturi pentru săraci. Templul creației.


1. Marele Preot a spus: Totul este limpede și sper că așa va fi pentru toată lumea aflată aici. Aș mai pune însă o întrebare: mai trebuie încă să venerăm muntele și străvechea Ta casă, practicând acolo Sabatul sau trebuie să ne construim o casă unde să ne întâlnim cu toții, în Numele Tău? Dacă aceasta este voința Ta, arată-ne mâine locui unde vrei ca dorința Ta să fie îndeplinită".

2. Eu i-am răspuns: "Despre ceea ce aveți cu adevărat nevoie v-am vorbit deja astăzi pe munte.

3. Pentru a-Mi respecta poruncile nu este nevoie de munte, de casa străveche și cu atât mai puțin de un nou templu; unicul lucru care contează este inima voastră plină de credință și bunăvoința voastră!

4. Ieri, când am venit aici și M-am oprit la Fântâna lui Iacov, am întâlnit-o pe Irhael și ea Mi-a vorbit; după ce M-a cunoscut mai bine, M-a întrebat unde trebuie să se roage la Dumnezeu: pe Muntele Garizim sau în Templul din Ierusalim? întreab-o pe ea ce i-am răspuns!"

5. Marele Preot s-aîntors atunci către Irhael, care i-a răspuns: "Domnul mi-a spus:

6. Va veni ceasul - și el chiar a venit - când nu vă veți mai închina lui Dumnezeu Tatăl nici în Templul din Ierusalim, nici pe Muntele Garizim și când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh (spirit) și în adevăr, fiindcă Dumnezeu este spirit și cei care îl slăvesc trebuie să îl slăvească în duh (spirit) și în adevăr!' Iată ce mi-a spus Domnul. Cât despre tine, tu ești Mare Preot, știi deci ce ai de făcut!

7. Dacă Domnul ne-a făcut imensa grație de a lua drept han această casă - care este a Sa și nu a noastră - sunt de părere că trebuie să îi consacram Lui această casă pentru totdeauna și să ne adunăm aici în Numele Său, pentru a sărbători Sabatul".

8. Marele Preot a spus: "Da, este drept, dacă ne gândim la cei care sunt deja puternici în credință, dar trebuie luați în considerație și cei slabi; aceștia ar putea fi șocați".

9. Eu am spus: Irhael are dreptate! Lasă-i pe cei care vor fi indignați să fie indignați și să-și urce din greu muntele; când nu vor mai avea nimic de găsit acolo, vor începe să gândească singuri.

10. Nu construiți case de rugăciuni, ci adăposturi pentru săracii care nu au cu ce plăti!

11. Prin iubirea voastră pentru sărmanii voștri frați și surori, Mă veți slăvi cu adevărat, iar Eu voi fi mereu prezent printre voi în asemenea case de rugăciune, fără ca voi să vă dați seama. Dar în templele voastre, acolo unde vă rugați din vârful buzelor, nu Mă voi afla deloc, la fel cum nici conștiința pură nu se află deloc în degetul mic de la picior!

12. Dacă vreți însă să-Mi faceți un Templu din inimile voastre și să trăiți cu smerenie în fața Mea, ieșiți în Marele Templu al creației Mele; soarele, luna și stelele, marea, munții și arborii, păsările din aer, peștii din apă și toate florile de pe câmpii vă vor vorbi despre gloria Mea!

13. Spuneți-Mi, oare nu este copacul mult mai frumos împodobit decât Templul din Ierusalim? Copacul este o creație adevărată a lui Dumnezeu, el este viu și dă fructe, dar ce poate fi un templu, ce dă el? Vă răspund Eu: orgoliul, mânia, gelozia și ambiția cea mai nebunească. El nu este o operă a lui Dumnezeu, ci doar o construcție a vanității oamenilor.

14. Adevăr, adevăr vă spun, cel care Mă iubește, Mă slăvește și Mi se închină făcând bine fraților și surorilor sale, în Numele Meu, va fi răsplătit în ceruri. Dar cei care Mă va slăvi continuu într-un templu construit pentru tot felul de ceremonii, își va primi răsplata în acest templu*. După moartea trupului său, atunci când va veni la Mine și-Mi va spune: 'Doamne, Doamne, ai milă de servitorul Tău', Eu îi voi răspunde: TSfu te cunosc, pleacă de la Mine, du-te să-ți iei răsplata de la cei pe care i-ai slujit'. De aceea, să nu aveți niciodată de-a face cu nici un fel de templu.

15. Vă puteți întâlni însă mereu în această casă în amintirea Mea, de Sabat sau în alte zile, căci fiecare zi este ziua Domnului atunci când puteți face bine".

(* Vezi și Adevărata biserică http://www.scribd.com/doc/1411205/A-doua-venire-a-Domnului-Iisus-Hristos-lAdevarata-Biserica n.r.)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 50
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 04:54 View PostDownload Post

Capitolul 50

Sihar. Celebrarea Sabatului. Zilele de sărbătoare, zilele de muncă.


1. Eu am spus: "Cel mai bun mod de a sărbători ziua de Sabat este să faceți chiar mai mult bine în acea zi.

2. Singura activitate care nu trebuie făcută decât în timpul săptămânii și cât mai puțin posibil în ziua de Sabat este munca celui aflat în serviciul lumii, de la care își primește leafa (altfel spus, activitățile lumești plătite). Dar pentru voi, de acum încolo, toate zilele sunt zile de Sabat, și fiecare Sabat este o zi de muncă. Iată prietene, regula care trebuie urmată pe viitor pentru a-L sluji pe Dumnezeu. Să nu vă îndepărtați de ea".

3. Marele Preot a spus: "Recunosc adevărul sfânt al acestei reguli, pe care o accept ca lege. Dar va trebui ceva timp pentru ca evreii dogmatici să înțeleagă că această regulă provine din voința divină a lui Dumnezeu. După părerea mea, vor fi mulți cei care, până la sfârșitul lumii, nu vor dori să accepte această regulă. Căci oamenii sunt prea obișnuiți cu Sabatul, din timpurile cele mai vechi și nu vor renunța la el! Iată o regulă ce va cere Marele Preot a spus: "Recunosc adevărul sfânt al acestei reguli, pe care o accept ca lege. Dar va trebui ceva timp pentru ca evreii dogmatici să înțeleagă că această regulă provine din voința divină a lui Dumnezeu. După părerea mea, vor fi mulți cei care, până la sfârșitul lumii, nu vor dori să accepte această regulă. Căci oamenii sunt prea obișnuiți cu Sabatul, din timpurile cele mai vechi și nu vor renunța la el! Iată o regulă ce va cere multă muncă de convingere și multă bătaie de capi"

4. Eu i-am răspuns: "Nu este nevoie să suspendați în întregime Sabatul, ci numai ceea ce este absurd. Domnul Dumnezeu nu are nevoie de serviciile și onorurile voastre. El a creat lumea și oamenii fără ajutorul nimănui și nu cere altceva decât ca oamenii să-L recunoască și să îl iubească din toate puterile lor, nu numai în ziua de Sabat, ci în fiecare zi, fără întrerupere.

5. La ce bun sâ-L slujești pe Dumnezeu doar în ziua de Sabat și niciodată în cursul săptămânii? Oare nu este Dumnezeu în fiecare zi același Dumnezeu neschimbat? Și nu face El în fiecare dimineață să răsară soarele, pentru ca acesta să-și răspândească lumina deopotrivă, atât asupra celor drepți cât și a celor nedrepți, care sunt în număr chiar mai mare?

6. Oare nu muncește Dumnezeu însuși în fiecare zi? Dacă Dumnezeu nu se odihnește niciodată, de ce ar trebui oamenii să o facă, chiar și în ziua de Sabat? Acesta este cel mai rău mod de a-L sluji pe Dumnezeu.

7. Ceea ce dorește cu adevărat Dumnezeu este ca oamenii să înceapă să realizeze cât mai multe fapte pline de iubire, pentru ca într-o zi, în cealaltă viață, să poată fi capabili să înfrunte munci și trude pe care nu le vor putea îndeplini decât cu ajutorul acestei iubiri, care îi va face să atingă cea mai înaltă fericire. Dar dacă oamenii nu fac altceva decât să se odihnească, în numele lui Dumnezeu, nu vor ajunge niciodată la asta.

8. În zilele de muncă, omul nu face decât să-și manifeste egoismul, căci el muncește pentru trupul său și numește produsul obținut prin muncă: bunul său. Cel care va dori să obțină de la el produsul muncii sale, va trebui să-l cumpere sau să-l schimbe pe altceva altfel nu va primi niciodată nimic. Așadar, dacă oamenii nu fac altceva decât să își cultive egoismul în zilele de muncă, iar în ziua de Sabat nu fac altceva decât să se odihnească, atunci când ar trebui ei să se manifeste prin fapte pline de iubire? Mă întreb când îl slujesc acești oameni cu adevărat pe Dumnezeu, știut fiind că singurul mod adevărat de a-L sluji este acela de a-ți iubi aproapele?

9. Dumnezeu însuși nu se odihnește niciodată; El acționează continuu pentru oameni, niciodată pentru El. El nu are nevoie nici de pământ, nici de soare, nici de lună, nici de stele, nici de tot ce se găsește, nici de tot ce se petrece pe aceste astre; spiritele create și oamenii au nevoie de toate acestea și din cauza lor Domnul este continuu ocupat.

10. Dacă Dumnezeu nu încetează să acționeze în fiecare zi pentru ca oamenii să se comporte în orice situație la fel ca și copiii Săi, cum ar fi putut El să vrea ca oamenii, după șase zile trăite în egoism, să-L slujească în cea de-a șaptea zi printr-o lene absolută și să slăvească cu inerția lor pe Cel care este însăși activitatea eternă?

11. Eu îți vorbesc foarte clar ție, care ești Marele Preot, pentru ca pe viitor să știi cine este Cel care ți-a spus să clarifici pentru comunitatea ta ce este cu adevărat Sabatul, de la Moise și până astăzi, căci Eu îți revelez sensul Sabatului așa cum i-a fost revelat el lui Moise. Dar oamenii l-au transformat rapid într-o sărbătoare păgână a lenei, ceea ce a făcut ca slăvirea lui Dumnezeu să devină sinonimă cu a nu mai face nimic, în afară de a-i pedepsi pe cei care îndrăznesc să facă treburi mărunte, sau să le vină în ajutor vecinilor lor sau să îngrijească bolnavii! Oh! Câtă orbire, ce prostie crasă!"

12. întru totul pătruns de adevărul acestor cuvinte, Marele Preot a spus: "Oh, ce adevăr sfânt și pur iese din gura Ta. Da, totul este limpede! Tu mi-ai ridicat de pe ochi legătura lui Moise. Nu mai este nevoie de nici un alt semn, Doamne! Cuvântul Tău sfânt și adevărat este de ajuns și sunt convins că cei care nu vor crede în Tine decât datorită semnelor și nu datorită adevărului Cuvântului Tău, nu vor avea o credință adevărată și vie; ei vor urma doar mecanic învățătura șl voința Ta, dar nu așa trebuie să stea lucrurile și cu noi. Nici prezența Ta și nici miracolele Tale nu vor fi cele care vor trezi în noi credința! Ci numai Cuvântul Tău sfânt și adevărat trebuie să trezească iubirea desăvârșită în inimile noastre și numai prin Tine și datorită Ție vom putea noi să-i iubim pe toți oamenii. Facă-se voia Ta sfântă, după cum ai spus!"

13. Eu am spus: "Amin! Da, dragă prietene și frate, este corect și este drept. Fiți desăvârșiți, precum Dumnezeu din ceruri este desăvârșit. Și dacă veți fi desăvârșiți, veți fi într-adevăr adevărații copii ai lui Dumnezeu și veți putea să-i spuneți: 'Abba - Tată'. Și ceea ce îi veți cere în calitate de copii ai Săi, El vă va da, căci Tatăl este infinit de bun cu copiii Săi și le dă tot ceea ce El are. Acum mâncați și beți, căci ceea ce savurați aici nu sunt fructele pământului, ci Tatăl vi le trimite din ceruri; și El însuși se află printre voi!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 51
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 22:47 View PostDownload Post

Capitolul 51

Sihar. Cuvintele îngerilor către invitații speriați. Tăcerea ce trebuie respectată.


1. Marele Preot a spus: "Doamne, mai trebuie să ne așezăm din nou la masă? Nu am fost noi săturați încă de la începutul mesei, în cursul căreia nu am încetat să vorbim? In ceea ce mă privește, eu sunt sătul și nu aș mai putea nici să beau, nici să mănânc".

2. Eu i-am spus: "Ai răspuns bine, căci tu te-ai săturat cu mâncăruri și vinuri delicioase din cer, dar numeroși au fost cei care nu au îndrăznit nici să bea, nici să mănânce, căci nu credeau în Numele Meu și în Cuvântul Meu; ei se temeau de vreo vrăjitorie. Acum că au auzit discuția noastră și au înțeles adevărul, teama lor prostească i-a părăsit, lăsând loc foamei și setei. Acum ar vrea să bea și să mănânce, dar venerația îi împiedică. Crezi că trebuie să-i lăsăm să plece așa? Oh, departe de Mine un asemenea gând. Ei trebuie să mănânce și să bea cu dragă inimă, căci nu vor mai putea să bea și să mănânce așa decât în împărăția Mea din ceruri".

3. Făcând această observație, am invitat încă o dată mulțimea să bea și să mănânce. Le-am spus tinerilor (adică îngerilor Mei): Faceți astfel încât să nu le lipsească nimic". Și băieții-îngeri au adus noi cantități de pâine, vin și tot felul de fructe minunate.

4. Unii au întrebat dacă puteau mânca fructe pe care nu le cunoșteau, îngerii au răspuns: "Mâncați fără teamă aceste fructe, căci ele sunt foarte bune și sănătoase. După porunca Domnului, pe acest pământ, spiritele impure pot da putere anumitor fructe, anumitor ierburi și animale. La fel cum sclavul înlănțuit își servește stăpânul, tot așa, diavolii îl servesc pe Domnul, fie că vor sau nu! Dar munca lor nu este binecuvântată în nici un fel.

5. Pe pământ, atunci când oamenii, animalele și demonii locuiesc sub același acoperiș; fiecare în felul său, au loc tot felul de nenorociri, de care oamenii trebuie să se păzească dacă nu vor să îi atingă răul. Domnul, prin servitorul Său Moise, a indicat oamenilor care sunt lucrurile pure si care sunt cele impure, asupra cărora lucrează spiritele rele pentru a-l induce pe om în eroare; aceasta este o ordine minunată. Dar tot ceea ce vă este oferit aici este perfect pur, căci toate au fost aduse din ceruri pentru voi, fiind bune și stimulând viața sufletului și a spiritului, acum și de-a pururi".

6. Aceste cuvinte ale băieților îmbrăcați în alb au umplut de bucurie toate sufletele celor de față, care L-au lăudat pe Dumnezeu pentru înțelepciunea Lui plină de iubire, transferată acestor îngeri; iar învățătura lor, așternută ulterior în scris, a fost păstrată în acest oraș și în împrejurimi.

7. Dar mai târziu, când orașul a avut tot felul de necazuri, totul a fost distrus și astfel a dispărut învățătura la care face aluzie un pasaj din epistola Sfântului Pavel în legătură cu spiritele.

8. Toată adunarea se afla așadar în cea mai bună dispoziție și toți discutau despre Mine și despre învățătura Mea, precum și despre această masă din cer. Băieții-îngeri discutau și ei cu oaspeții.

9. Natanael s-a ridicat atunci și le-a spus oaspeților: "Dragi prieteni și frați, acum câteva luni, mai eram încă pescar în împrejurimile Betabarei, pe malul Iordanului, nu departe de vărsarea sa în mare. Un om foarte modest a venit la Ioan pentru a fi botezat și Ioan a mărturisit despre el, spunând: 'Iată Mielul lui Dumnezeu, care ia asupra Lui păcatele lumii, iată-L pe Cel despre care v-am spus că va veni înainte de mine și după mine și căruia nu sunt demn nici să-i dezleg sandalele'.

10. Iată ceea ce am aflat de la cel care predică în deșert. Foarte gânditor, m-am întors acasă să povestesc despre aceste lucruri soției și copiilor mei. Ei au fost uimiți de cuvintele asprului predicator din deșert, adresate unui om.

11. Căci era foarte dificil să te adresezi predicatorului chiar și atunci când predica; cuvintele sale erau foarte aspre și el nu menaja pe nimeni. Fie că erau farisei, preoți sau leviți, îi trecea pe toți prin ascuțitul limbii sale.

12. Atunci când a sosit însă Domnul Cel care este aici prezent printre noi, Ioan a devenit blând ca un miel și a început să vorbească cu o voce la fel de gingașă ca și cântecul unei ciocârlii, primăvara. Familia mea, care cunoștea modul obișnuit de a vorbi ai lui Ioan, aproape că nu a crezut povestea mea.

13. Două zile mai târziu, în zori, când mă duceam la muncă, m-am așezat sub un copac pentru a-mi repara năvoadele. Atunci, a trecut pe acolo Cel despre care Ioan a mărturisit cu atâta blândețe, urmat de câteva persoane și cum eu eram uimit că mă cunoștea fără a mă fi văzut vreodată, El mi-a răspuns: Tu nu fi atât de uluit, vei vedea alte lucruri chiar mai mari, vei vedea cerurile deschizându-se și îngerii urcând și coborând către Fiul omului'.

14. Și ceea ce Domnul mi-a spus atunci se îndeplinește în mod miraculos chiar acum. Toate cerurile sunt deschise și îngerii coboară pentru a-L servi și pentru a ne servi. Mai avem nevoie de alte dovezi care să ne arate că El este Cel așteptat după promisiunea făcută lui Avraam și tuturor copiilor lui Israel? Eu cred chiar că El este mai mult decât Mesia, El ESTE.".

15. I-am tăiat vorba, spunând: "Dragul meu prieten și frate, până aici, nici un cuvânt mai mult! Atunci când acest trup va fi ridicat de evrei, vei putea spune fără reținere tot ce știi despre Mine, dar nu înainte, căci oamenii sunt încă incapabili să suporte asemenea cuvinte.

16. Natanael a fost mulțumit de ceea ce i-am spus, fără să-și dea totuși seama prea clar ce înțelegeam Eu prin ridicarea trupului Meu. De altfel, mulți au crezut că Eu voi urca pe tronul lui David. Doar Marele Preot a înțeles perfect la ce se referea această ridicare a trupului Meu dar el a tăcut și chipul său s-a întristat! Eu l-am consolat atunci, amintindu-i ceea ce spusesem deja în legătură cu asta; și-a regăsit atunci seninătatea și Mi-a adus slavă în inima sa.

17. Între timp, întrucât se făcuse zi, deși nimeni nu simțea nici cea mai mică oboseală sau cea mai mică nevoie de a dormi, toți fiind mai plini de forță ca niciodată, M-au întrebat dacă puteau să-și petreacă ziua cu Mine; Eu am fost de acord.

(Doamne Eu, sărman păcătos, îți mulțumesc pentru această primă zi la Sihar, care era un oraș asemănător cu ceea ce se află astăzi în sufletul meu Lorber)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 52
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 22:50 View PostDownload Post

Capitolul 52

Domnul se informează despre familia Marelui Preot. Hainele Mariei


1. Marele Preot s-a ridicat atunci, spunându-Mi: "Doamne, de vreme ce ne acorzi grația de a rămâne printre noi și astăzi, de ce nu ai veni împreună cu discipolii Tăi și cu toți cei care cred în Tine, să vizitezi împreună cu mine cele trei sate învecinate? Poate se găsesc și acolo oameni care vor crede în Tine dacă Te vor vedea și Te vor auzi!"

2. Eu i-am răspuns: "Pentru ai Tăi și pentru tine ar fi o bucurie, dar nu și pentru ei; îți fac însă cu plăcere această bucurie! Dar tu ai soție și copii, nu vrei să Mi-i prezinți? Unde sunt?"

3. Puțin jenat, Marele Preot a spus: "Doamne, am de mai mulți ani o soție blândă și bună, am șapte copii, dar nu sunt decât fete, de la doisprezece la douăzeci și unu de ani! Iar Tu știi că pentru un israelit este o rușine să nu aibă nici un descendent de sex masculin. O, Doamne, ai milă de slăbiciunea pe care am avut-o, de a nu îndrăzni să mă prezint Ție cu toate aceste femei.

4. Dar dacă Tu dorești acest lucru, Doamne, aș vrea foarte mult să Te rog să treci pe la mine; cu această ocazie îți voi prezenta gineceul (la greci - apartament rezervate femeilor n.t.) meu! Dar nu poate fi vorba de a veni cu ele aici, căci deși am tot ce-mi trebuie, eu trăiesc modest, iar soția și fiicele mele sunt îmbrăcate prea sărăcăcios pentru o familie de preot; ele nu pot apărea într-o astfel de casă și într-o asemenea adunare. Iată de ce m-am gândit că ar fi mai bine ca ele să rămână liniștite acasă, pentru a nu stârni vanitatea și gelozia; în rest, este preferabil ca familia mea să frecventeze lumea cât mai puțin posibil, fiindcă lumea este și va rămâne mereu rea".

5. Eu i-am răspuns: 'Voi face ceea ce dorești, dar lasă-ți toată familia să vină, căci ele vor fi înzestrate cu cele mai bune haine și se vor simți bine în compania noastră. Că vrei să le ții departe și ascunse de lume, este înțelept și chibzuit, dar în adunarea noastră - care nu este deloc mondenă - puteai să le aduci.

6. Privește-o pe Măria, mama trupului Meu, ea nu este îmbrăcată decât cu pânză albă și cu o simplă haină albastră; aceste veșminte îi sunt de ajuns! Ea poartă pe cap tradiționalul batic în patru colțuri, pentru a se proteja de soare, la fel ca toate femeile care M-au urmat din Galileea și Iudeea. Este tot ce e mai potrivit pentru compania noastră! Și este același lucru, soția și cele șapte fiice ale tale ni se pot alătura astăzi".

7. Unul dintre samariteni a spus atunci: 'fotul ar fi bine, dar zvonurile se răspândesc; eu nu am fost martor, dar orice ați crede, am auzit că cele patru fete mai mari, care sunt de o mare frumusețe, ies noaptea pe stradă, când tatăl lor nu este acasă și se oferă pe bani pentru plăcerea sclavilor desfrânării. Iată ce se spune. Eu nu am nici o dovadă în acest sens, dar dacă vrem ca această nouă învățătură să fie primită de acest popor de necredincioși, ar fi bine să nu le lăsăm pe cele patru fete să apară în compania noastră în fața unor oameni atât de proști.

8. Foarte abătut, Marele Preot a spus: "Doamne, dacă aș fi fost mai puțin sever și exigent în educația fiicelor mele, nu m-aș fi întristat să aflu așa ceva. Dar cum știu că nimic nu a fost neglijat în educația lor, pentru a le forma mintea și inima, nu mi-e teamă să jur, pe ce am mai sfânt că oricare dintre fiicele mele este dincolo de orice îndoială la fel de pură ca o floare de pe muntele lui Dumnezeu! Dar cine oare mă calomniază așa?"

9. Eu i-am răspuns: "Dragul meu frate Jonael, nu-ți face griji, nu-ți ajunge că fetele tale sunt pure în ochii Mei? Lumea este complet diabolică, deci foarte rea! Ai auzit vreodată că cineva a cules smochine de pe scaieți și struguri de pe spini? Eu știam de mult timp acest lucru și chiar din acest motiv am folosit în predica de pe munte imaginea paiului din ochiul vecinului; ai putut vedea cât i-a deranjat această imagine-parabolă pe toți cei care au înțeles că îi aveam în vedere!

10. Adevăr îți spun: fiicele tale pot veni cu noi, iar Eu voi merge în mijlocul lor; iar cei care sunt sub puterea celui rău să rămână sub puterea aceluia, dacă nu vor să vină pe calea cea dreaptă. Să pornim așadar la drum. Le-am informat deja pe soția și pe fiicele tale; ele ne așteaptă".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 53
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 22:59 View PostDownload Post

Capitolul 53

Iisus este comparat cu un magician. Originea acestor comparații mincinoase. Judecata și iertarea lui Iisus.


1. Pe drum, Simon Petru a spus: 'Toate aceste miracole mă fac să întorc capul; dar..., fără nici un dar! Trebuie să fii mort sau de zece ori mai orb ca Faraonul pentru a nu vedea că Iisus din Nazaret este Fiul adevărat și viu al lui Dumnezeu! Cu un singur cuvânt, bolnavii sunt vindecați, orbii văd, surzii aud, paraliticii merg și leproșii sunt purificați ca și cum nu ar fi păcătuit niciodată!

2. În plus, Cerurile se deschid și o sumedenie de îngeri dintre cei mai minunați coboară pentru a ne servi, purtându-se cu noi ca și cum, de la apariția primilor oameni, nu ar fi părăsit niciodată pământul. Sunt atât de frumoși că dacă-ți aruncă o privire, mori de plăcere. Iar când El vorbește cu această înțelepciune atât de nouă, acești slujitori ai lui Dumnezeu sunt plini de cea mai blândă atenție și de cea mai sfântă devoțiune și, datorită acestui lucru, ei sunt mai vii ca rândunelele în cele mai frumoase zile de vară! Într-adevăr, cei care mai pretind că acest Iisus nu este decât un magician, ar trebui doborâți la fel ca un bou; aceștia nu sunt oameni, ci animale înzestrate cu darul vorbirii și nu au dreptul de a muri ca oamenii, ci ca animalele".

3. În timp ce mintea lui Simon Petru rătăcea astfel, el nu mai vedea ce se petrecea în jurul lui; un orășean neîncrezător, foarte solid, l-a auzit și l-a lovit peste umăr, spunându-i: "Dacă îți vine a crede, trebuie să-ți spun - simplă premoniție - că vei muri ca cel mai prost dintre boi, căci dacă nu ești capabil încă să vezi ce poate un adevărat magician, ar fi mai bine să-ți ții fleanca în fața atâtor oameni cu experiență și buni cunoscători".

4. Petru i-a răspuns: "Spirit grosolan al întunericului, spunemi dacă magicienii tăi sunt și ei capabili să vindece cu un singur cuvânt toate bolile, sau să deschidă cerurile, pe care inteligența și mâna unui magician nu lear putea niciodată atinge".

5. Orășeanul i-a spus: "Oh! Neam de imbecili, galileean orb, nu știi oare că un magician poate face să iasă din simplul său baston un pește sau un șarpe? Nu cu mult timp în urmă, un magician venit din Egipt și-a aruncat bastonul în apă, unde acesta s-a transformat în pește; l-a lovit de pământ și el s-a transformat în șerpi și vipere; când a suflat în aer, au început să zboare nori de lăcuste și tot felul de insecte. A luat atunci mai multe pietricele albe și le-a aruncat în aer: acestea s-au transformat în porumbei care și-au luat zborul. Apoi a luat de pe drum un pumn de praf și I-a aruncat în vânt; instantaneu, aerul a fost inundat de atâția țânțari, că nu mai puteam zări soarele. A suflat apoi deasupra: s-a pornit atunci un vânt puternic, care a alungat acest nor de țânțari. Apoi ne-a condus la un heleșteu de pe malul râului, unde a făcut să iasă pești din bastonul său, în timp ce heleșteul s-a umplut cu sânge. Seara, nea adunat sub cerul acoperit cu stele, pe care lea făcut să cadă, folosindu-se numai de mâini, după care le-a poruncit să se întoarcă de unde veneau. Și tu întrebi unde este omul ale cărui mâini pot atinge cerul? Suntem aici mai mult de o sută de martori care au asistat la toate acele lucruri. Ce mai poți zice atunci despre acest asa-zis Fiu al Iui Dumnezeu din Nazaret, pe al cărui tată îl cunosc bine și despre care știu unde a învățat toate astea?"

6. Petru i-a răspuns: "Dacă afirmațiile tale nu sunt minciuni la fel de mari ca lacrimile de crocodil și dacă nu i-ai cumpărat pe toți acești martori, toți cei care L-au recunoscut aici pe Iisus din Nazaret ca fiind Hristosul, ar trebui să-l cunoască și ei pe acest magician despre care vorbești, îl voi întreba pe Jonael și vai ție, dacă ai mințit!"

7. Orășeanul a spus: "Nu-ți vor spune nimic, căci n-au fost acolo, de teamă ca acest magician să nu acționeze cu ajutorul diavolului și ca diavolul să nu le facă vreun rău. Numai noi am fost, noi, cei cu inima sinceră, care nu credem în diavol și pentru că noi cunoaștem forțele naturii, am vrut să ne convingem și să ne minunăm de ce este capabil omul".

8. Petru i-a răspuns: "Dai impresia că ești un lup bătrân, dar nu vei scăpa așa ușor, fără să fii pedepsit; să mergem să-l căutăm pe Marele Preot al acestui oraș, vom vedea atunci!"

9. Orășeanul a spus: "Ce vrei să fac cu Marele Preot? Eu sunt galileean, mai mult grec decât evreu. Acest Mare Preot nu este decât un biet mistic, în timp ce cele patru fiice mai mari ale sale, fac - după câte se spune – cu acordul mamei lor, o meserie rușinoasă și se dedau plăcerilor! Ce vrei să fac cu acest imbecil? Arta și știința, iată ce contează pentru mine! Îi stimez mai presus de orice pe artiști și pe savanți, căci nu pretind a fi ceea ce nu sunt!

10. Învățătorul vostru, foarte versat și savant în toate artele și toate științele, ar fi putut să rămână la locul său, ar fi fost chiar unul dintre oamenii cei mai celebri în rândul evreilor, grecilor și romanilor, dar el se consideră un zeu; este de o prostie și de un obscurantism demn de o altă epocă!

11. Voi sunteți oameni cumsecade, suflete sincere, dar nu păreți să știți mare lucru, cu excepția pescuitului! Așa că să lăsăm această discuție, n-aveți decât să credeți ce vreți, dar nu ne faceți pe noi să credem orice! Căci noi avem tot felul de cunoștințe științifice și suntem perfect familiarizați cu magia, atât de bine încât știm cam ce soi este învățătorul vostru!"

12. Petru i-a spus: "Prietene, încerci zadarnic să scapi; nu este vorba de a ști ce gândești despre învățătorul Meu, ci de a mă face să uit cu discursurile tale savante că m-ai mințit în mod deliberat! Nu ai decât să-l consideri pe Marele Preot din acest oraș un mistic, dar nu e mai puțin adevărat că el este o personalitate oficială, care trebuie să știe perfect dacă a apărut în ultimul timp vreun magician pe aici, după cum ai spus! Acest lucru este de o extremă importanță pentru mine, în legătură cu părerea pe care o am despre învățătorul Meu!

13. Înțelege bine: suntem aici mai mulți oameni care ne-am părăsit soțiile și copiii pentru a-L urma, căci am fost martori ai unor fapte de care nici un alt om nu este capabil și am auzit cuvinte pe care nimeni înaintea Lui nu fe-a rostit vreodată.

14. Tu vii să-mi vorbești despre un alt maestru, care, deși este incapabil să-L depășească pe învățătorul meu, ar putea face totuși aceleași lucruri ca și El și ar merita deci să fie respectat de oricine. Doresc așadar să știu dacă este adevărat și pot să-l iau în serios pe magicianul de care îmi vorbești.

15. Dacă ai spus adevărul, îți dau cuvântul meu că îl voi părăsi pe loc pe învățătorul meu, deși îl consider plin de forța lui Dumnezeu și că mă voi întoarce acasă, la familia mea. Nu voi mai face nici un pas mai departe alături de un biet magician, de vreme ce eu sunt un adevărat evreu și cred mai mult în Moise decât în o sută de mii de magicieni dintre cei mai renumiți! Dar dacă ai mințit, lucru de care nu mă îndoiesc, pentru a-i face rău învățătorului meu adorat, din pură răutate, după cum ți-am spus, va fi vai de tine! E bine să știi că, prin grația învățătorului meu divin, eu sunt deja capabil să fac anumite lucruri și cu siguranță - nu pentru a o face pe făcătorul de minuni!

16. Așa că ai bunăvoința de a merge împreună cu mine să-l căutăm pe Marele Preot, care se pare că discută cu Matei, vameșul vostru și care trebuie să știe ceva despre magicianul tău; el este de prin părțile locului și trebuie să fie la curent. Așa că vino și tu, dacă nu vrei să te iau cu forța".

17. Orășeanul i-a spus: "Și de ce aș face acest lucru, dacă eu nu vreau? Cu forța? Privește în jurul tău, sunt sute de oameni; dacă pui mâna pe mine, vei avea de suferit!"

18. La care, Petru a spus: "Eu nu voi pune mâna pe tine, cum ai făcut tu cu mine, dar vei fi nevoit să vii oricum; fie ca norii de îngeri ai Domnului, pe care se pare că nu-i vezi, să ne însoțească! Este de ajuns un semn și te vor duce acolo unde vreau eu să mergi!"

19. Orășeanul a răspuns: "Ce, acești puști în alb, care vă însoțesc, sunt îngerii voștri? Ha, ha, ha!... Dacă aceștia sunt protectorii voștri, câțiva zeci de pumni vor fi suficienți pentru a vă doborî pe toți, împreună cu micuții voștri protectori în alb, la picioarele zidurilor orașului!"

20. Auzind aceste cuvinte, Petru, scos din fire, i-a poruncit unui bâiat-înger să-l pedepsească pe orășean. Dar îngerul a spus: "Aș face acest lucru cu plăcere, dacă aceasta ar fi voia Domnului, dar Domnul nu mi-a făcut semnul necesar; deci nu pot răspunde dorinței tale... Du-te și spune-i Domnului, iar eu voi acționa, dacă El dorește acest lucrul"

21. Petru a venit imediat în fugă să-Mi spună necazul său, tocmai când Mă aflam în fața locuinței lui Jonael, i-am răspuns: "Du-te și adu-Mi-l pe acest om!"

22. Simțindu-și inima ușurată de o mare greutate, Petru s-a întors în grabă sâ-i spună îngerului: "Este voia Sa!"

23. Îngerul I-a fixat atunci cu privirea pe orășean, care a început imediat să tremure și l-a urmat pe Petru fără a mai opune rezistență, împins de înger până la Mine! M-am limitat să-l privesc și orășeanul a recunoscut că mințise și că nu-l văzuse niciodată pe acei magician, ci doar auzise vorbindu-se despre ei; tot ceea ce a urmărit a fost să vadă, fără nici o rea intenție, dacă acest discipol era ferm stabilit în credința sa!

24. Eu i-am spus: Tu încerci să te disculpi acum de o minciună printr-o altă minciună, prin urmare ești al diavolului; du-te și o să-ți dea el ceea ce meriți, căci ești slujitorul său credincios!"

25. Atunci, un spirit rău a intrat în el și a început să-l chinuie cumplit. Orășeanul a strigat atunci: "Doamne, ajută-mă, recunosc că am păcătuit!"

26. Eu i-am răspuns: "Pe cine ai auzit tu spunând că cele patru fiice ale lui Jonael (Marelui Preot) sunt prostituate? Mărturisește, altfel îl voi lăsa să te chinuie până la sfârșitul timpurilor!"

27. Orășeanul a spus: "Oh, Doamne, nu mi-a spus nimeni asta; eu însumi m-am întâlnit pe drum, într-o noapte, cu cele patru fete, care aduceau apă de la Fântâna lui Iacov; le-am vorbit și le-am făcut propuneri necinstite, pe care aceste fete le-au respins atât de ferm, încât le-am lăsat furios acolo, jurând să mă răzbun. Mârșăvia a crescut în inima mea și eu sunt cel care a răspândit toate aceste zvonuri. Aceste fete sunt cât se poate de pure. Oh, Doamne, numai eu sunt cel rău; toți ceilalți sunt puri și buni!"

28. Am poruncit atunci spiritului rău să-l părăsească pe orășean, cu condiția ca acesta să-i dea satisfacție lui Jonael. Fiind negustor, omul a acceptat să le plătească despăgubiri de zece ori mai mari decât îi cerusem și le-a cerut iertare lui Jonael și fiicelor sale!"

29. Eu i-am mai spus: "Generozitatea nu este de ajuns pentru a ispăși o asemenea nedreptate; du-te și retrage toate calomniile pe care le-ai răspândit peste tot. Abia atunci îți vor fi iertate păcatele! Așa să fie!"

30. Orășeanul a promis acest lucru; Mi-a cerut, cu toate acestea, să îl iert de această pedeapsă, spunând că nu putea merge să-și retracteze cuvintele de la străinii cărora le vorbise fără a-i cunoaște și fără a le ști adresa!

31. Eu i-am spus: "Fă tot ceea ce îți stă în puteri; Eu voi face restul și vei rămâne astfel fără păcat!"

32. Mulțumit, orășeanul a plecat să repare răul pe care îl făcuse.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 54
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 23:03 View PostDownload Post

Capitolul 54

Sihar. Jonael și familia sa sunt răsplătiți pentru iubirea lor fără margini.


1. Orășeanul odată plecat, le-am chemat pe soția și fiicele lui Jonael, care fugiseră în casă în momentul când M-au văzut cu orășeanul!

2. La chemarea Mea, ele au sosit în grabă și s-au lipit de Mine cu toată afecțiunea lor blândă și pură, cu ochii în lacrimi, mulțumindu-Mi că le-am reabilitat reputația murdărită de omul cel rău.

3. Mi-am pus mâna pe capetele lor și le-am binecuvântat, spunându-le să rămână alături de Mine toată ziua. Dar ele M-au implorat: "Oh, Doamne, nu suntem demne de o asemenea grație; suntem deja foarte fericite să putem fi ultimele din numerosul Tău alai."

4. Eu le-am răspuns: "Vă cunosc umilința profundă și de aceea vă chem să urmați, alături de Mine, drumul pe care îl voi face astăzi!

5. Fetele Mi-au mulțumit pentru această dovadă de respect care li se părea de necrezut. Jonael le-a întrebat atunci pe fiicele sale: "De unde aveți aceste haine minunate, care vă vin dumnezeiește?"

6. Fetele au remarcat abia atunci că purtau veșminte din cel mai pur byssus (n. t. - stofă din fibră vegetală foarte apreciată în Antichitate) și că aveau capetele împodobite cu cele mai scumpe diademe, care le făceau să pară adevărate fiice de rege!

7. Văzând pe ele asemenea minunății, fetele au fost copleșite de bucurie; inima lor s-a topit de iubire și uimire și, în această dulce confuzie, nu mai știau ce se petrece cu ele. După primul moment de uimire, ele l-au întrebat pe Jonael cum s-a produs minunea și cine le-a putut aduce asemenea haine regale și diademe atât de strălucitoare.

8. Profund emoționat de grația infinită revărsată asupra fiicelor sale, Jonael a spus: "Mulțumiți-i Celui care v-a binecuvântat; El v-a dăruit totul, într-un mod miraculos."

9. Atunci, aceste tinere fete s-au aruncat la picioarele Mele, plângând de fericire și iubire, incapabile să mai vorbească, în spatele Meu, discipolii vorbeau între ei: "Măcar dacă s-ar fi petrecut în casă, dar așa, în stradă, sub ochii a mii de spectatori, această minune face prea mare senzație!"

10. Înțelegând ce spuneau, M-am întors către ei și le-am spus: "Este mult timp de când mă aflu printre voi, dar niciodată nu Mi-ați bucurat inima atât de mult ca aceste șapte fete. Adevăr vă spun, ele sunt deja pe calea cea dreaptă, căci au ales partea cea bună. Dacă nu urmați același drum, nu veți găsi niciodată calea către împărăția Mea, căci numai copiii care vin astfel la Mine vor rămâne cu Mine, în timp ce aceia care vin cu laude și ridicări în slăvi, nu vor vedea decât gloria Mea, dar nu Mă vor avea în mijlocul lori.

11. Adevărata Mea împărăție nu este decât acolo unde Eu sunt prezent, în toată plenitudinea Mea. Să vă intre bine în cap! Domnul are putere absolută asupra întregului univers și nu are motive să se gândească la ceea ce îi convine sau nu prostiei acestei lumi. Ați înțeles?"

12. Petru a răspuns: "Doamne, ai răbdare cu prostia noastră. Știi bine că nu am fost crescuți în cer, ci pe acest pământ. Totul va fi bine în cele din urmă, căci noi Te iubim mai presus de orice, altfel nu am fi aici pentru a Te urma".

13. Eu am spus: "Rămâneți în iubire și nu vă adânciți în cunoașterea acestei lumi, ci în cunoașterea lumii Mele, care vine din ceruri!" Discipolii s-au liniștit și M-au slăvit în inima lor.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 55
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 23:12 View PostDownload Post

Capitolul 55

Sihar. Plimbarea prin pădure și la castelul lui Essau. Negustorul, prieten al adevărului și al poeziei.


1. Am pornit la drum și, după o oră de mers, am ajuns sub umbrarii unei păduri plăcute, ce îi aparținea unui negustor bogat din Sihar, pădure plină de păsări, amenajată cu tot felul de grădinițe, traversată de pârâuri și heleștee pline cu pești. La ieșirea din această pădure întinsă se afla un fel de castel-cetate. Acest castel construit de Essau, care locuise în el până la plecarea lui lacov din Israel, se degradase mult de-a lungul timpului, dar proprietarul său a investit mari sume de bani pentru a-l restaura și venea frecvent acolo, împreună cu toți ai săi. În acea zi, el se găsea acolo. Era un om milos, care mai avea și multe alte bunuri, dar ținea mult la acea proprietate și nu privea cu ochi buni pe cei care intrau în pădurea lui, care îl costa atât de mult pentru a o întreține.

2. Văzând de pe înălțimea zidurilor sale o mulțime de oameni ce traversau parcul în direcția castelului său, el și-a trimis toți valeții și servitorii pentru a ne întreba ce dorim și pentru a ne ruga să ieșim din pădure.

3. Eu le-am răspuns însă servitorilor: "Mergeți și spuneți stăpânului vostru că Stăpânul său și al vostru îi transmite că va veni să ia astăzi prânzul cu el și își va petrece după-amiaza în casa sa, împreună cu toți cei care Îl urmează".

4. Valeții și servitorii s-au întors imediat pentru a transmite răspunsul Meu stăpânului lor. Acesta i-a întrebat dacă știau cine eram Eu, pentru a-i cere un asemenea lucru. Valeții și servitorii i-au răspuns: "Ți-am spus deja, tot ce am aflat a fost că El este Stăpânul tău și al nostru, ce vrei mai mult? Șapte fete tinere în haine regale îl însoțesc, urmate de o mulțime incredibilă. Este probabil un prinț din Roma, așa că este mai bine să-i ieși în întâmpinare și să-L primești la poarta cea mare, cu toate onorurile!"

5. Negustorul a spus: "Aduceți-mi imediat hainele cele mai bune și împodobiți toată casa; un asemenea prinț trebuie să fie primit cu toată măreția".

6. Toată lumea a început atunci să alerge prin castel: bucătarii și bucătăresele dinspre crame către bucătării, cu o grămadă de bucate, grădinarii în grădini pentru a culege cele mai bune fructe!

7. Apoi castelanul, înconjurat de o sută de servitori dintre cei mai distinși, îmbrăcați cu toții în haine de sărbătoare, s-au înclinat de trei ori înaintea Mea, aproape până la pământ, Mi-au urat bun venit, Mie și tuturor celor care Mă însoțeau și Mi-au mulțumit pentru favoarea infinită pe care i-am făcut-o (căci Mă luase drept un prinț al Romei).

8. Eu I-am privit și i-am spus: "Prietene, care este pentru tine cea mai înaltă demnitate pe pământ?"

9. Negustorul cel bogat Mi-a răspuns: "Doamne, iartă-l pe sclavul tău supus, sunt atât de încet la minte că nu înțeleg întrebarea Ta atât de înțeleaptă; te rog mult să-mi pui întrebarea astfel încât să fie pe înțelesul meu". De fapt, el înțelesese perfect întrebarea, dar era o formulă stupidă de politețe, specifică la acea epocă, să te faci că nu înțelegi din prima nici chiar întrebarea cea mai simplă, pentru a sublinia înțelepciunea înaltului personaj care o punea.

10. I-am spus: "Prietene, M-ai înțeles perfect, deși procedezi ca și cum nu M-ai fi înțeles, datorită unui vechi obicei de curtoazie complet desuet! Așadar, lasă deoparte aceste nerozii și răspunde-Mi la întrebare!"

11. Negustorul a spus: "Dacă pot îndrăzni să răspund la întrebarea Ta înțeleaptă și elevată, pe care cred, cu marea Ta îngăduință, că am înțeles-o, iată care este răspunsul meu: Consider că împăratul este, evident, cea mai înaltă personalitate, iar demnitatea sa este cea mai elevată dintre toate cele la care pot aspira oamenii pe acest pământ".

12. Eu i-am spus: "Dar, prietene, de ce contrazici astfel principiul pe care îl ai cel mai aproape de inimă, conform căruia adevărul este pentru tine lucrul cel mai înalt și mai sfânt pe acest pământ? Pentru tine, cel care este credincios principiului adevărului și dreptății îmbracă cea mai înaltă și mai nobilă demnitate care se află pe acest pământ, iată principiul tău. Cum poți lua în considerare sarcina împăratului, care nu este altceva decât funcția supremei violențe, a autorității celei mai neînduplecate, care nu se sprijină nici pe dreptate, nici pe adevăr?"

13. Negustorul a făcut atunci ochii mari și a spus, după un moment de ezitare: "Doamne sfinte, cine Ți-a vorbit Ție despre principiul meu? Nu l-am exprimat niciodată cu voce tare, dar m-am gândit la el de mii și mii de ori. Noi știm însă bine că doar cu adevărul gol-goluț nu se poate ajunge nicăieri, din cauza feluritelor motive politice, așa că dacă vrem să ne scăpăm pielea în lumea asta, trebuie să păstrăm adevărul numai pentru noi!

14. Dar cum, după câte remarc, Tu pari a fi un mare fiu de prinț și un mare prieten al adevărului și dreptății, este mai bine să Te întâlnesc pe acest plan al adevărului mult iubit, pe care, de fapt, marii prinți nu doresc niciodată să-l recunoască; ei preferă să fie flatați și caută numai să fie lingușiți. Drepturile omului nu au nici o valoare; ceea ce vor, ei obțin prin violență, fără scrupule.

15. Dacă săracii se plâng de nedreptate, aceasta merge totdeauna mână în mână cu cei mari, care aleargă în căutarea onorurilor. Este deci mai bine să fii un fin politician și să știi să vorbești cu ei, dacă vrei să eviți închisoarea și galerele, care nu există decât pentru suferința umană!"

16. Eu i-am spus: "Ai vorbit frumos și bine; sunt total de acord cu tine, dar spune-Mi, drept cine Mă iei de fapt?"

17. Negustorul Mi-a răspuns: "Doamne, întrebarea este periculoasă: dacă vorbesc prea mult, se va râde de mine; dacă spun prea puțin mi se va închide gura; așa că mai bine să nu ai nici un răspuns decât să suferi și să putrezești în închisoare pentru că ai vorbit!"

18. Eu am spus: "Dar dacă Eu pot să te asigur că nu ai nici un motiv de teamă, atunci îmi vei putea da cu siguranță un răspuns. Spune-Mi așadar, fără înconjur, drept cine Mă iei?"

19. Negustorul a spus: "Drept un prinț al Romei, dacă chiar trebuie să vorbesc!"

20. În spatele Meu, Jonael a exclamat: "Este prea puțin, trebuie să găsești ceva mai bun decât asta; nu este vorba de un prinț!"

21. Înspăimântat, negustorul a spus: "Atunci, este chiar împăratul însuși?"

22. Jonael: "Mai mult încă, ghicește...!"

23. Negustorul: "Mă las păgubaș, nu este nimeni mai presus de împăratul Romei".

24. Jonael: "Eh! Ba da. Există Cineva încă și mai sus. Gândește-te și strigă în gura mare, pentru că simt că împăratul Romei ocupă foarte puțin loc în inima ta. Spune adevărul! De ce spui ceva contrar cu ceea ce gândești și simți în inima ta? Spune adevărul!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 56
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 23:17 View PostDownload Post

Capitolul 56

Sihar.  Răspunsul prudent al negustorului. Experiențele nefericite ale martorilor adevărului. Despre hoți, falsificatori și minciună, ca sursă a răului.


1. După ce a ezitat un moment, negustorul a spus: "Dragi nobili și preamăriți domni, nu este nimic mai folositor decât să-ți pui frâu vorbelor, pentru a le folosi cât mai puțin; nu trebuie să spui niciodată deschis ceea ce gândești și simți în inima ta, mai ales în fața înalților demnitari; mai marii acestei lumi au pielea foarte fină și adevărul le provoacă mâncărime. Este foarte periculos să scoți la lumina zilei adevărul în fața lor. Aceste somități te supun la anumite tentații, de care trebuie să te ferești mai mult decât de șerpi, vipere și alte târâtoare. Sunt multe exemple, unele de-a dreptul surprinzătoare; puteți crede ce doriți, dar pentru a fi un bun patriot, este de ajuns să fii un bun negustor. Este însă mai bine să vorbești cât mai puțin posibil dacă vrei să nu ai de-a face cu ușierii și agenții de ordine!

2. Am rostit deja adevărul; eu rămân la împărat și o repet: pe pământ nu este nimeni mai presus de împăratul Romei: Cesarem cum Jove unam esse personam. Ceea ce vrea Cezarul, vrea și Dumnezeu.

3. Iată de ce, pe pământ, este mai bine să te ții departe de adevăr, dacă chiar există vreun adevăr! Dar pentru umanitate, adevărul nu valorează nimic; la câte nenorociri nu a dat deja naștere adevărul și de câte ori cei care îl propovăduiau nu au ispășit, pe cruce sau prin sabie, gustul adevărului! Dar cine se ține de minciună, este în siguranță: cât despre cei care nu știu să mintă, trebuie doar să învețe sâ-și plece ochii și nu au a se teme de nimic, în timp ce marii prieteni ai adevărului, aproape toți fără excepție, sunt expediați cu brutalitate pe lumea cealaltă!

4. Iar dacă aceasta este soarta adevărului, ce tâmpit și ce bou i-ar mai putea căuta prietenia? Mai bine să-l ții prizonier în inima ta și să poți merge liber printre oameni decât să-i dai frâu liber și apoi să sfârșești prin a fi tu însuți prizonier, cu trupul și cu sufletul. Când trupul este prizonier, nici sufletul nu mai este liber!

5. Niciodată nu iese nimic bun din adevăr, după câte am observat eu! Câteva exemple vor fi de ajuns pentru a vedea clar cum stau lucrurile:

6. Un hoț arestat, pe baza unor bănuieli foarte întemeiate, este adus în fața unui judecător aspru. Dacă știe să mintă, este imediat eliberat, din lipsă de probe suficiente. Dacă prostul spune adevărul, este pedepsit cu cea mai mare rigurozitate și la dracu' cu adevărul!

7. Sau să luăm pe un altul, învățat - așa cum se întâmplă adeseori - de un individ viclean să facă o afacere pe ascuns. Omul înșelat, care la urma urmelor este un negustor bogat și puternic, nedându-și seama că este tras pe sfoară, are toată încrederea în cel care îl înșeală. Sosește atunci un prieten al adevărului, care descoperă înșelăciunea, o denunță, dovedind celui înșelat cum a fost dus de nas. În prima clipă, cel înșelat, nenorocit, se duce la judecător, căruia va trebui să-i plătească scump pentru a-l pedepsi pe înșelător, îl va ajuta așadar în realitate adevărul prietenului său? Acesta nu va trezi în el decât mânie și răzbunare și el nu va avea decât de pierdut. Dar înșelătorul care știe să mintă și pe care minciuna îl ajută, va reuși să pună să fie arestat tocmai prietenul adevărului, închis apoi ca un defăimător periculos, întrebare: ce a câștigat acest prieten de pe urma adevărului?

8. Nu, nu, să nu mai vorbim de adevăr pe acest pământ, numai el este cauza tuturor nenorocirilor omului, cum spune Moise: 'Din momentul în care vei mânca din copacul cunoașterii, sau din copacul adevărului, vei muri!' Așa a fost și așa va rămâne. Cu minciuna, ajungi pe tron, cu adevărul, în închisoare. Frumoasă povestea cu prietenii adevărului!

9. Căutați adevărul unde vreți, dar pe mine lăsați-mă în pace! Tot ce se află în casa mea și în grădinile mele vă stă la dispoziție, dar sanctuarul inimii mele nu-mi aparține decât mie, este un dar de la Dumnezeu. Dau întregii lumi ceea ce am primit de la ea și acesta este salutul lumii; dar salutul lui Dumnezeu îl păstrez numai pentru mine!"

10. Marele Preot a spus: "Recunosc că judecata ta este perfect întemeiată în privința lumii. Dar de vreme ce ai vorbit de Moise, trebuie să știi că Moise a primit de la Dumnezeu o poruncă pentru poporul său, prin care minciuna sau mărturia falsă erau interzise, oamenii fiind obligați să spună numai adevărul. Nu crezi că dacă oamenii ar respecta această regulă, viața de pe acest pământ ar fi minunată?

11. Eu îți spun - și trebuie să fii de acord - că toate nenorocirile din lume vin din minciună și nu din adevăr, pentru că oamenii, cu rare excepții, interferează unii cu alții plini de orgoliu și dornici de dominare! Fiecare vrea să fie mai mare decât aproapele său și omul orb caută să-și dovedească prin toate mijloacele întâietatea în fața celuilalt, dorind să-l convingă că el este superior tuturor.

12. Această manie a ambiției a celor care vor să fie numai pe primul loc, dă naștere în final tuturor relelor, asasinatelor și morții, atunci când minciuna și înșelăciunea nu sunt de ajuns pentru a se face apreciați de către oameni.

13. Și cum toți pretind că sunt mai buni decât în realitate, nu le rămâne decât să mintă de-a valma, atât cât pot, iar adevărul - aflat la mijloc - rezistă tot mai greu!

14. Dacă oamenii ar vrea să recunoască avantajul adevărului asupra minciunii, acest lucru s-ar dovedi foarte ușor. Respectându-L pe Dumnezeu și legile Sale, ei ar alunga minciuna mai presus de orice altceva, iar adevărata dreptate a lui Dumnezeu i-ar pedepsi cu moartea pe mincinoși; dar cum oamenii sunt orgolioși și ambițioși, ei preferă minciuna și ei îi dau cuvântul.

15. Experiența arată însă că oamenii nu trăiesc o veșnicie pe pământ; toți trebuie să sfârșească prin a muri și prin a da corpul lor ca hrană viermilor; sufletul trebuie atunci să se prezinte în fața judecății lui Dumnezeu și mă întreb cum vor putea rezista oamenii în fața lui Dumnezeu cu minciunile lor, cu care se laudă atâta pe pământ!

16. Eu cred și bănuiesc că ar fi mai bine, în această lume, să fii crucificat de dragul adevărului, decât sâ-ți fie rușine să apari în fața lui Dumnezeu și să auzi tot timpul spunându-ți-se: Pleacă de la Mine!'

17. Dacă m-ai înțeles corect, trebuie să fii convins că noi suntem prieteni sinceri ai adevărului; așa că spune adevărul și nu te teme că vei fi pedepsit din cauza lui. Spune-ne deschis ce gândești despre noi, și mai ales despre Cel care vorbește cu fiicele mele".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 57
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 23:21 View PostDownload Post

Capitolul 57

Sihar. Răspunsul la întrebarea periculoasă. Domnul la masa negustorului.


1. Negustorul a spus: "Prietene, tu mi-ai vorbit clar și înțelept, și mi-ai spus ceea ce și eu am simțit adeseori. Dar nu înțeleg de ce dorești atât de mult să vă spun ceea ce gândesc despre El! Tu pretinzi că este cu mult mai mult decât bănuiala mea și cum nu poți fi decât Dumnezeu însuși dacă ești mai mare ca împăratul – care este Dumnezeul terestru - nu mai înțeleg! Numai Dumnezeu pe pământ și în ceruri este superior împăratului-zeu! Și doar n-o fi acesta cazul Său?"

2. Jonael i-a răspuns: "Eu îți spun, privește puțin mai atent alaiul nostru; poate vei găsi ceva care te va frapa! Ce crezi despre acești minunați adolescenți pe care îi vezi alături de noi? Privește-i și răspunde-mi!"

3. Negustorul a spus: "Până acum, i-am luat drept fii nobili ai împăratului sau ai patricienilor din Roma, deși pielea lor fină și robele lor albe te fac mai degrabă să crezi că este vorba de fete din Asia Mică, travestite, într-adevăr, trebuie să recunosc că nu am mai văzut niciodată, nicăieri, chipuri atât de minunate, deși am mai văzut chipuri excepțional de frumoase, odinioară, în călătoriile unde mă purta comerțul meu, până în Egipt, în Europa și mai ales în Sicilia, unde aveam de-a face cu oamenii cei mai aleși și mai de vază din Roma. Spune-mi, de unde vin și cine sunt? Și fiicele tale sunt foarte frumoase, dar ele nu sunt nimic în comparație cu aceste chipuri strălucitoare; tu îi cunoști, fără îndoială, spune-mi cine sunt și de unde vin ei?"

4. Jonael i-a răspuns: "Nu sunt eu cel care îți poate da răspunsul, ci numai El, Cel care se află în mijlocul fetelor mele. Adresează-te Lui, El îți va da explicația cea bună!"

5. Negustorul s-a întors atunci către Mine și Mi s-a adresat: "Doamne, spune-mi cine este această mulțime care Te urmează ca niște mielușei, spune-mi cu cine am marea onoare să vorbesc, eu - cel care mă adresez Ție? Mi s-a pus întrebarea; am răspuns că ești cel mai mare om de pe pământ, dar am primit observația că mă înșel. Nu mai știu ce să spun. Consideră-mâ demn să știu mai mult!"

6. Eu am spus: "Și tu faci parte dintre cei ce nu cred până nu văd semne, iar atunci când le văd, spun: 'lată un discipol al esenienilor, un magician venit din Egipt sau din țara unde curge Gangele; este un slujitor al lui Belzebut!' Ce să fac? Dacă îți spun deschis cine sunt Eu, nu vei crede!

7. Ți-ai spus părerea; aceasta este eronată. Când Jonael ți-a spus că sunt mai mult decât zeul tău terestru, ai răspuns că numai Dumnezeu se află deasupra împăratului, dar ai rămas mut la ideea că puteam fi mai mult decât împăratul Romei, pe care în adâncul sufletului tău nu-l iei în seamă decât din teamă față de puterea lui terestră extraordinară, dar pe care inima ta îl disprețuiește mai presus decât ciuma și care te dezgustă mai mult decât un nor de lăcuste.

8. Iată a treia zi de când Mă aflu la Sihar. Acum fac o plimbare la țară și Mă mir că nu i-ai auzit vorbind despre Mine pe prietenii tăi de la oraș!"

9. Negustorul a spus: "A, tu ești Cel despre care mi s-a spus ieri și chiar astăzi, că face minuni și că este Mesia! Tu ești Cel care cică ar fi restaurat străvechea casă a frumoasei Irhael și ar fi împodobit-o regește! Mi s-a mai vorbit de asemenea de o predică înfricoșătoare pe care ai fi ținut-o pe munte și care a șocat multă lume, atât de tare contrazice legea lui Moise. Bine, bine, deci Tu ești acela!

10. Ei bine! Sunt fericit că vii să-mi faci o vizită și sper să Te cunosc mai bine. Vezi Tu, această idee nu-mi este străină; cred că Mesia trebuie să vină și va veni, iar după calculele mele, a sosit probabil momentul să vorbim despre asta. Presiunea stăpânirii romane a devenit, după părerea mea, insuportabilă, așa că de ce n-ai fi Tu Mesia însuși! Oh! Pot să cred asta foarte ușor!

11. Asta înseamnă că Tu ești conștient de forța care se află în Tine și înțelegi ce semnifică ea, de vreme ce Te-ai putut înfățișa astfel! Îți stau la dispoziția Ta cu toată averea mea! Acestor porci, acestor păgâni occidentali nu le rămâne altceva de făcut decât s-o șteargă din țara noastră! Încă din tinerețe, toate energiile mele mi le-am focalizat numai în această așteptare a lui Mesia, pentru a-i cumpăra cu aur războinicii cei mai pricepuți. Am deja contacte cu popoarele din Asia Centrală; nu trebuie decât câteva mesaje pentru a aduna o armată înfricoșătoare, în câteva luni. Dar să nu mai vorbim aici; haide să ne continuăm discuția în casa mea spațioasă.

12. Masa trebuie să fie servită, veniți să beți și să mâncați pe săturate!"

13. Eu am răspuns: "Este bine așa, totul a mers bine până aici. Vom vorbi mai târziu despre ceea ce ne interesează. Condu-ne în sala cea mare. Dar lasă-i aici pe oamenii care sunt în urma noastră; ei nu fac parte dintre ai noștri, ei aparțin lumii".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 58
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 23:24 View PostDownload Post

Capitolul 58

Sihar. A da valorează mai mult decât a lua. Operele iubirii sunt eterne. Despre speranța sufletelor după moarte. Cum să-ți folosești averea; cum să obții binecuvântarea lui Dumnezeu.


1. Negustorul a spus: "îi cunosc, sunt oameni aspri din Sihar, a căror credință și gândire aduc mai mult cu cele ale păgânilor decât cu cele ale copiilor lui Israel. Dar cei mai răi sunt locuitorii de pe țărmurile Mării Galileei; aceștia sunt adevărați slujitori ai materiei, nu au nici un suflu divin. Ei preferă eroii care se dau în spectacol sau magicienii din Persia, lui Moise și tuturor profeților, iar prostituata lascivă venită din Asia le este mult mai dragă chiar decât aurul și pietrele prețioase, îi cunosc prea bine, dar pentru a le închide gura, le voi deschide grădinile mele, căci știu cât rău pot face dacă nu primesc nirnic".

2. Eu i-am spus: "Fă ce vrei și ce poți. A da valorează mai mult decât a lua, dar nu trebuie să dai decât celor sărmani și celor care au cu adevărat nevoie; dacă cineva îți cere bani, bogat fiind și tu știi că ți-i poate da înapoi, nu-i da nimic, pentru că dacă tu îi dai, el va deveni în curând - în taină - dușmanul tău și va fi necesar să-ți reclami în justiție banii și dobânzile.

3. Dacă un sărac vine la tine și vezi că nu are ce să-ți dea înapoi, dă-i, căci Tatăl din ceruri îți va da înapoi însutit, pe alte căi, dar tot pe acest pământ; și din banii pe care îi vei fi dat acestui sărac, El îți va face în ceruri un mare palat, care te va aștepta dincolo, după această viață pământească.

4. Adevăr îți spun, ceea ce face iubirea pe pământ, se face și în ceruri și rămâne în eternitate. Dar ceea ce face inteligența terestră, dispare în pământ și nu rămâne nimic în ceruri. La ce-i folosesc omului comorile pământești, dacă sufletul său trebuie să sufere din această cauză?

5. Cine se îngrijește de lume și de trupul său este un nebun, pentru că pământul se va sfârși la fel ca și carnea umană și când va veni sfârșitul pământului, unde va merge bietul suflet să-și găsească casa?

6. Eu îți spun, dacă omul își pierde trupul, pierde de asemenea și pământul și dacă nu și-a făurit un nou pământ cu iubirea sa, sufletul său va trebui să rătăcească împreună cu vânturile, norii și bruma și va fi urmărit în eternul infinit, fără a găsi vreodată vreun moment de răgaz și fără a-și găsi odihna, decât în falsele sale reprezentări iluzorii ale propriei sale fantezii care, cu cât va dura mai mult, cu atât va fi mai slabă și mai întunecată, sfârșind prin a da naștere unei nopți întunecate și dense, din care sufletul nu va mai găsi decât cu greu ieșirea. Așa că, pe viitor, fă cum ți-am spus. Dar pentru moment, fă cum vrei și cum poți".

7. Negustorul a spus: "Ești mai mult decât înțelept și înclin să cred că ai dreptate în orice lucru, dar eu nu sunt total de acord cu ideea Ta despre împrumut. Dacă am câștigat mulți bani și nu dorim să-i lăsăm să doarmă, mai degrabă îi împrumutăm cu dobândă mică decât să-i îngropăm într-un loc de unde îi poate lua noaptea un hoț. îți rămâne întotdeauna ceva de dat săracilor, dar dacă dai totul dintr-o dată și nu știi să-ți administrezi bunurile, nu vei mai fi în măsură să le dai nimic săracilor"

8. Eu am spus: "Lasă lui Dumnezeu adevărata grijă a administrării banilor și dăruiește-i celui către care Domnul te conduce; averea ta nu va suferi astfel nici cea mai mică pierdere. Nu ai tu oare numeroase câmpii, pajiști, grădini și vii pline de struguri și nu sunt grajdurile tale pline de boi, vaci, viței și turme de oi? Vezi tu, dacă te încrezi în binecuvântarea lui Dumnezeu, vei face un comerț cinstit, care îți va da înapoi ceea ce vei fi dat săracilor. Dar ceea ce pui în cutia bogaților nu-ți va fi niciodată înapoiat de Sus și îți vei da multă osteneală să afli dacă dobânzile la banii împrumutați îți vor fi cu adevărat plătite. Fă ceea ce îți spun și vei avea o viață fericită și fără griji; și toți săracii te vor iufbi, te vor binecuvânta și te vor sluji. Tatăl din ceruri va binecuvânta faptele tale și asta va conta mai mult decât marile griji provocate de dobânzile tale.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 6 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !