Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 4.7.2020, 15:25
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 59
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 23:26 View PostDownload Post

Capitolul 59

Negustorul nu prea are încredere în Dumnezeu în privința treburilor zilnice. Teama sa de Dumnezeu și grija pentru săraci. Este mai bine să-L iubești pe Dumnezeu decât să te temi de EL


1. Continuând să înainteze către castel, negustorul a spus: "Domnul și prietenul meu, văd că vorbești cu o înțelepciune într-adevăr cucernică și divină, cum nu am mai auzit vreodată din gura unui om. Dar pentru a urma învățătura Ta este necesară o mare încredere în Dumnezeu, care mie îmi lipsește, în ciuda credinței mele; știu că El există, că a creat totul, conduce totul, menține totul, dar nu pot să-mi închipui că El, spiritul cel mai elevat, se ocupă și de cererile particulare ale fiecăruia. Pentru mine El este atât de sfânt, încât nu îndrăznesc nici măcar să-L chem pe Sfântul Său Nume; nu îndrăznesc să-i cer ceea ce aștept de la El și anume: să binevoiască să-și pună mâna Sa sfântă și atotputernică în afacerile mele și în comerțul meu impur.

2. Eu dau de pomană săracilor care vin la mine și nu am nici un câine care să latre la cerșetori, pentru a-i îndepărta de pragul casei mele. Cu toate acestea, nu-mi place să văd săraci și străini intrând în această pădure, pentru care am o afecțiune deosebită; ei strică, adeseori din rea voință, noile plantații și stabilimente, dacă nu găsesc nimic de băut sau de mâncat. Am pus să fie plantați în acest scop, dea lungul a douăzeci de drumuri alăturate, pruni și smochini pentru săraci și străini. Dar ei nu fac decât să strice acești copaci, așa că am sfârșit prin a pune paznici.

3. După cum vezi, mă gândesc la săraci, dar departe de mine ideea de a-i cere Spiritului Atotputernic să-mi administreze banii pe pământ, la fel ca și în cer. Dacă El face ceva, lucru de care nu mă îndoiesc, este din propria Sa voință preasfântă. Am cel mai profund respect pentru Dumnezeu, așa că aproape nu îndrăznesc să-i mulțumesc, pentru că mi s-ar părea, cu asemenea laude materiale, că aș putea crede că El îmi slujește mie, ceea ce ar însemna să-L jignesc cumplit. Eu trăiesc și acționez după lege, cu atâta dreptate cât este posibil și cu toate puterile pe care mi le-a dat Dumnezeu. Nu le pun botniță boilor și măgarilor care-mi mănâncă grânele. Slăvesc întotdeauna Spiritul Divin în ziua care îi este consacrată. Mă exprim astfel, pentru că stă scris: "Sa nu rostești în van numele lui Dumnezeu".

4. Eu am spus: "Dacă nu aș fi știut de mult timp că ești un om drept și că te temi de Dumnezeu mai presus de orice, nu aș fi venit la tine. Dar vezi tu, nu este bine să te temi de Cel pe care ar trebui să-L iubești mai mult decât orice pe lume; de aceea am venit Eu, să-ți arăt cum trebuie să-L iubești pe Dumnezeu, fără a-ți mai fi teamă de El. Dumnezeu va coborî atunci din înaltul cerului și, în orice situație, El îți va întinde mâna cea mai sigură, cea mai puternică și cea mai credincioasă".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 60
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 9.2.2010, 23:29 View PostDownload Post

Capitolul 60

Sihar. Iisus este primit de negustorul care vrea să finanțeze eliberarea Israelului.


1. Ne-am îndreptat apoi pașii către curtea palatului, unde negustorul a fost asaltat de oamenii săi, care, cu un aer foarte surprins, i-au spus jenați: "Stăpâne, stăpâne, ce caraghios! Bucătarii și bucătăresele noastre nu au adus nimic, au stricat tot; am vrut să punem pe masă fructe, pâine și vin, dar ușile cramelor sunt închise cu cheia; este imposibil să le deschidem, chiar dacă le-am forța! Ce să facem?"

2. Foarte surprins, negustorul a spus cu mânie: "Iată ce se întâmplă cum plec puțin! Dezordine peste dezordine - ce fac bucătarii și bucătăresele? Nu am primit aici zece mii de oameni și totul a fost perfect? Iată, acum sunt abia o mie și totul e vraiște. Dar ce văd: sunt niște tineri la toate ferestrele; asta înseamnă că palatul meu este atacat. Și tu pretinzi, împreună cu subalternii tăi, că toate ușile sunt închise! Cum este posibil? Mințiți pentru a vă disculpa, căci dacă porțile sunt închise, cine le-a închis?"

3. Intendentul nu știa ce să-i răspundă stăpânului său și toți servitorii din palat erau consternați; nimeni nu știa nici ce să spună, nici ce să facă!

4. Dar Eu i-am spus negustorului: "Dragă prietene, lasă lucrurile așa cum sunt! Vezi tu, când gărzile și servitorii tăi au venit la Mine în pădure, unde i-ai trimis ca să Mă întrebe cine sunt și ce caut cu un asemenea alai, Eu ți-am cerut, în calitate de nobil, să ne oferi o masă bună; tu ai acceptat imediat, fără a ști cine își permitea să-ți ceară o masă pentru atâția oaspeți.

5. Servitorii tăi și tu însuți M-ați luat la început drept un prinț din Roma și de aceea Mi-ați acceptat cererea; dar când, mai apoi, ți s-a dat de înțeles, la primul nostru schimb de cuvinte, că Eu sunt Mesia, tu ai dorit din toată inima să Mă primești cât mai bine, împreună cu toată suita Mea, în speranța că-Mi va plăcea să rămân la tine; Mi-ai oferit, de asemenea, și un sprijin militar din Orientul Mijlociu și din Extremul Orient, astfel încât, sub ordinele Mele, pământul sfânt să fie eliberat de toți dușmanii săi, care nu sunt altceva decât niște păgâni ce nu cred în Dumnezeul cel adevărat și viu.

6. Dar chiar în clipa în care tu ai luat această hotărâre, Eu am luat o alta și anume ca tu să fii oaspetele Meu în casa ta și ca Eu să nu-ți rămân dator. Am dat atunci ordine servitorilor Mei, extrem de pricepuți și iată că totul este gata. Vino să guști astăzi alături de Mine din cele mai pure delicii divine!

7. Poruncește să fie duse fructele din grădina ta și tot ce se află prin bucătării acestor brute din Sihar care rătăcesc prin pădure, căzuți pradă mâniei fiindcă nu fac parte dintre invitați. Cred că asta nu te va supăra. Când Eu văd bunăvoință la cineva, consider lucrarea dusă la bun sfârșit. Am văzut bunăvoința ta și te scutesc de cheltuială, fiindcă sunt mai bogat decât tine și nu vreau să mă satur pe socoteala ta, ci vreau ca tu să te saturi de la Mine".

8. Făcând ochii mari, negustorul a reflectat un moment, după care a spus: "Doamne, este prea mult dintr-o dată pentru un biet păcătos ca mine; nu pot să înțeleg acest miracol în toată măreția și profunzimea sa. Dacă Tu ai fi un om la fel ca mine, ar fi imposibil sa faci asta. Nu i-am văzut pe cei ce Te urmează că ar duce vreo încărcătură, prin urmare pe ce cale naturală vei procura Tu merindele? Am văzut adineauri câțiva servitori magnifici - sau poate servitoare - în suita Ta și îi văd și aici, dar de unde vin toți acești minunați servitori care ne privesc de la ferestre?"

9. I-am răspuns: "Prietene, când îți părăsești casa și te duci într-o țară străină pentru a cumpăra și a vinde, tu iei cu tine servitorii de care ai nevoie pentru a te sluji. Vezi, la fel și Eu am foarte mulți servitori; cu greu i-ai putea număra. Când Mă deplasez, de ce nu M-ar urma și servitorii Mei?

10. Negustorul a spus: "Doamne, este în regulă, numai că tare aș vrea să știu de unde au venit toți acești minunați servitori ai Tăi? Ard de nerăbdare să aflu!"

11. Eu i-am răspuns: "Să luăm mai întâi masa și va veni vremea când vei ști mai multe. Pentru moment, am vorbit destul; este timpul să ne așezăm și să ne întremăm. Să mergem în sala cea mare, aflată în aripa de răsărit a acestui palat, căci acum ne aflăm în aripa de nord, de unde nu putem vedea aripa principală".

12. Negustorul aproape că a leșinat, după care a spus cu uimire: "Doamne, totul devine prea miraculos pentru mine; acest palat al lui Essau avea, ce-i drept, odinioară, o aripă principală la răsărit, dar de mai mult de două secole aceasta se află în ruine și nici chiar strămoșii mei nu-și mai aminteau de ea; cum poți vorbi despre această sală din aripa de răsărit a palatului?"

13. Eu am spus: "Poți să Mă suspectezi de neadevăr numai dacă nu vei găsi această aripă la răsărit, dar dacă o găsești, gândește-te că orice îi este posibil lui Dumnezeu. Păstrează tăcerea și nu vorbi celor ce Mă urmează despre asta, fiindcă ei nu sunt încă pregătiți pentru asemenea evenimente".

14. Negustorul a spus; "într-adevăr, ard de nerăbdare să văd această aripă de la răsărit, despre care strămoșii mei nu aveau decât o vagă idee. Zidurile fundației, încă vizibile ici și colo, sunt tot ce a rămas din această aripă a palatului".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 61
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.2.2010, 04:27 View PostDownload Post

Capitolul 61

Sihar. Îngerii care au reconstruit palatul lui Essau.


1. Ajunși la primul etaj, el a văzut imediat în fața lui aripa în cauză. S-a îndreptat plin de încântare către ușa deschisă a marii săli, unde s-a prăbușit pur și simplu, atât era de uimit. Imediat, mai mulți tineri îmbrăcați în alb au sărit în ajutorul său. Când și-a mai revenit, el s-a apropiat de Mine și M-a întrebat cu o voce tremurând de emoție: "Oh, Doamne, Te rog, spune-mi dacă sunt treaz, sau dorm și visez?"

2. Eu i-am răspuns: "De vreme ce întrebi, ți se pare doar că visezi, dar ești cât se poate de treaz și ceea ce vezi acolo este realitatea efectivă. Mi-ai spus tu însuți în pădure că ai aflat că am reconstruit dintr-o privire străvechea casă a lui Iosif, în care locuiește Irhael. Dacă am putut restaura casa lui Iosif, pot să restabilesc cu siguranță și anticul palat al lui Essau.

3. Negustorul a spus: "Da, da, se vede și este adevărat, dar cu toate acestea, mi se pare incredibil ca un om să poată construi astfel de lucruri. Ascultă, Doamne! Dacă nu ești un profet ca Ilie, trebuie să fii un arhanghel sub formă umană, sau poate că ești chiar Dumnezeu însuși? Fiindcă numai Dumnezeu este capabil de asemenea lucruri".

4. Eu am spus: "Da, da, dacă n-ai fi văzut semnele, n-ai fi crezut; tu crezi, dar o asemenea credință nu este cea a unui spirit liber. Și pentru ca să devii mai liber în inima ta, Eu îți spun că nu Eu, ci acești tineri sunt cei care au fâcut-o. Ei au această putere de la Dumnezeu Tatăl. Poți să-i întrebi pe ei cum au procedat".

5. Negustorul a spus: "într-adevăr, I-am întrebat afară pe Jonael de unde vin și cine sunt aceste minunate ființe atât de frumoase. Fără a-mi da vreun răspuns, el mi-a spus să mă adresez Ție. Dar, apropiindu-mă de Tine, am uitat totul, în mod ciudat! Nu m-am mai preocupat decât de Tine și discuția noastră a luat o altă turnură. Mi-am amintit acum, așa că aș vrea să-mi răspunzi - cine sunt și de unde vin acești adolescenți adorabili?"

6. Eu i-am răspuns: "Pentru a nu te reține prea mult, îți voi spune că ei sunt îngerii lui Dumnezeu, dacă poți să accepți asta; și dacă nu poți, ia-i drept orice vei dori, cu excepția diavolului și a servitorilor săi!"

7. Negustorul a spus: "Oh! Doamne, unde mă aflu? Te întrebam mai devreme dacă sunt treaz sau visez; acum Te întreb dacă mai trăiesc încă? Astfel de lucruri nu pot avea loc pe pământ!"

8. Eu am spus: "Oh! Te asigur că trăiești încă pe pământ! Tot ce am făcut Eu a fost să-ți deschid viziunea interioară (n.t. clar-vederea spirituală), astfel încât acum tu poți vedea chiar și spiritele cerești. Nu îmi cere însă mai mult, este timpul să mâncăm; totul este gata, să ne așezăm la masă".

9. Negustorul a spus: "Da, da, așa este. Merg din uimire în uimire, așa că nu mai pot deloc să mănânc. Totul trece de la un miracol la altul! Nu, în dimineața asta, nu mi-aș fi putut imagina așa ceva; totul a venit prea repede, într-un mod prea neașteptat; nu sunt încă trei ore de când ați venit de la Sihar, prin pădure și când mă gândesc la tot ce s-a petrecut de atunci, mi se pare incredibil. Și totuși, dovada este aici. Chiar dacă ar fi fost mii de spectatori, cine altcineva decât martorii oculari ar fi putut crede? Doamne, Doamne, Mare Stăpân învățat și condus chiar de Dumnezeu, eu cred pentru că văd cu proprii mei ochi. Dar dacă o să povestiți asta, nimeni nu vă va crede, mii de oameni se vor supăra și vă vor lua drept mincinoși. Nu repetați deci asta mai departe, lucrurile sunt mult prea minunate. Cine a mai văzut vreodată un miracol atât de mare, ca această sală splendidă? Pereții sunt din pietre prețioase, tavanele din aur fin, podeaua din argint, numeroase mese din jasp, hiacint și smarald, montate pe picioare din aur și argint, cupele sunt din diamant pur și farfuriile strălucitoare din rubinul cel mai perfect, băncile sunt din metal prețios, cu pernițe din mătase roșie-stacojie! Ah, și suava mireasmă celestă a vinurilor și a mâncărurilor! Și toate acestea în numai trei ore! Nu, este incredibil, este complet incredibil!

10.Doamne, Tu ești Dumnezeu însuși, sau cel puțin Fiul lui Dumnezeu!"

11. Eu am spus: "Bine, bine, dar acum suntem la masă! După aceea vei mai afla și alte lucruri, dar Eu nu vorbesc cu mâncarea în față. Privește-i pe toți cei însetați și flămânzi, astăzi, când este atât de cald. Trebuie mai întâi ca ei să se întremeze, apoi vom trece la preocupări spirituale".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 62
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.2.2010, 04:30 View PostDownload Post

Capitolul 62

Sihar. Masa cerească în sala îngerilor. Bucuria negustorului; pesimismul lui Jairuth. Împărăția lui Dumnezeu și sufletele morților înainte de înălțarea Domnului.


1. Negustorul a tăcut, mulțumind Tatălui împreună cu Mine, după care a luat loc la o masă mare din mijlocul sâlii. Eu am luat loc la aceeași masă, împreună cu discipolii Mei, Jonael, soția și fiicele sale, Irhael și soțul sau Joram și, printre noi, Măria, mama trupului Meu,

2. Aflat în culmea bucuriei, negustorul a spus: "Doamne, deoarece ai binevoit să iei loc la masa la care m-am așezat eu, de acum înainte voi da dijma de la toate bunurile mele săracilor și îi voi scuti pe zece ani de toate impozitele pe care le datorează romanilor. Sper ca, după această perioadă de timp, Dumnezeu -Tatăl Tău și Tatăl nostru - să ne elibereze, grație Ție, de această corvoadă și Tu știi că eu sunt la dispoziția Ta împreună cu tot ce am.

3. Oh, Doamne, eliberează-ne de această plagă și fă ca evreii din Ierusalim să ajungă să dorească o bună înțelegere cu noi, pentru că s-au îndepărtat cu totul de adevărul străvechi; în inimile lor nu domnesc decât egoismul, ambiția și dorința de succese. Ei nu se mai gândesc la Dumnezeu. Nici nu se mai pune problema iubirii aproapelui. Ei disprețuiesc Muntele Garizim și au făcut din Templul lui Dumnezeu de la Ierusalim, o prăvălie de agenți de schimb și negustori. Dacă le spui că profanează sanctuarul lui Dumnezeu, imediat te blestemă și te afurisesc, în numele celui pe care ei îl cunosc bine. Doamne, asta trebuie să se schimbe, nu mai poate dura, trebuie să ne temem de un nou potop dacă lucrurile mai continuă așa. Nu sunt decât păgâni în întreaga lume, chiar și la Ierusalim sau în ludeea, unde trăiesc evreii; preoții, leviții, doctorii, fariseii, negustorii, agenții de schimb sunt chiar mai răi decât păgânii. Pe scurt, lumea este mai rea decât pe vremea lui Noe. Dacă nu primim ajutor, dacă Mesia nu înșfacă sabia Sa strălucitoare, va trebui să construim o nouă arcă a lui Noe. Doamne, fă ce stă în puterea Ta, eu sunt gata să Te ajut!"

4. Eu am spus: "Dragă Jairuth, privește îngerii Mei. Adevăr îți spun, toți cei care se află în slujba Mea nu și-ar găsi locul pe un milion de pământuri; unul singur dintre ei ar fi de ajuns pentru a nimici într-o singură clipă întregul Imperiu Roman și, deși voi aveți o credință mai mare decât evreii din Ierusalim, imaginea voastră despre Mesia nu este totuși mai aproape de adevăr decât a lor.

5. Mesia va stabili, într-adevâr, o nouă împărăție pe acest pământ; dar nu una materială, cu sceptru și coroană, ține minte, ci o împărăție a spiritului, a adevărului și a libertății pe care ți-o dă adevărul, sub conducerea unică a iubirii!*

6. Lumea va fi chemată să intre în această împărăție. Dacă va urma această chemare, va căpăta viața veșnică; dacă nu, va supraviețui așa cum este, dar se va îndrepta în cele din urmă către moartea eternă.

7. Mesia, ca Fiu ai omului, nu a venit pentru a judeca lumea, ci pentru a-i chema pe toți cei ce merg prin întunericul morții să intre în împărăția luminii, adevărului și iubirii.

8. El nu a venit în aceasta lume pentru a vă da înapoi ceea ce străbunii și regii voștri i-au lâsat pe păgâni să ia, ci numai pentru a reda oamenilor care au trăit până acum și oamenilor care vor trăi de acum înainte, ceea ce Adam a pierdut.

9. Până acum, multe suflete dezîntrupate nu au putut părăsi acest pâmânt. De la Adam și până astăzi, nenumărate sunt sufletele care lâncezesc în tărâmul cel întunecat al pământului, dar iată că, după ajutorul pe care li-l voi oferi Eu, ele vor putea fi după aceea complet libere, iar atunci când Eu voi urca la cer, voi deschide tuturor celor care merită porțile cerului și toți aceștia vor putea merge pe drumul către viața eternă.

10. Aceasta va fi lucrarea îndeplinită de Mesia; nu există o alta și nu este nevoie ca tu să-ți chemi luptătorii din Extremul Orient; niciodată nu voi avea nevoie de ei. Dar pentru împărăția Mea voi avea nevoie de mulți lucrători spirituali, pe care îi voi forma Eu însumi; câțiva se află deja la această masă, dar vor trebui formați mulți alții, întru adevăr și iubire.

11. Iată ce trebuie să îndeplinesc Eu. Ce crezi despre asta? Spune-Mi dacă îți place un astfel de Mesia?"

12. Negustorul Jairuth a spus: "Doamne, trebuie să mă mai gândesc la asta. Nimeni, niciodată, nu a vorbit despre un asemenea Mesia, astfel că eu cred că lumea nu va profita deloc de prezența Ta; atâta timp cât lumea va rămâne așa cum este, ea va fi dușmanul a tot ceea ce este spiritual. O să mă mai gândesc la asta".

( * -Vezi și: Împărăția cerurilor nu vine în chip văzut : http://www.scribd.com/doc/1412554/A-doua-venire-a-Domnului-Iisus-Hristos-2Imparatia-cerurilor-nu-vine-in-chip-vazut n.r.)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 63
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.2.2010, 04:33 View PostDownload Post

Capitolul 63

Sihar. Binefacerile mesei cerești și ale vinului iubirii; discuții la masă. Diferența între lege și sfatul bun. Diversele efecte ale vinului asupra omului.


1. Toți au început să bea și să mănânce; chiar și Jairuth, pierdut în gânduri, a început să mănânce și să bea destul de mult. înfierbântat de vinul ceresc, el a simțit cum se transformă în iubire pură, astfel că Mi-a spus: "Doamne, îmi vine o idee minunată: ar fi oare posibil să am și eu un lăstar din via Ta, pentru a putea recolta un vin asemănător? Dacă aș avea acest vin în pivnițe, aș putea să transform întreaga lume și oamenii ar fi plini numai de iubire. Eu simt asta în mine, sunt un om care iubește tot ceea ce este bun, drept și frumos, dar niciodată nu aș fi crezut că aș putea simți în mine o asemenea iubire pentru toate ființele.

2. Tot ceea ce am făcut până acum, am făcut respectând justiția, întotdeauna m-am condus după lege. Puțin mi-a păsat dacă cutare sau cutare lege era bună sau rea; niciodată nu mi-am bătut capul cu asta. Pentru mine, din principiu, legea este lege, fie ea a Cezarului sau a iui Dumnezeu. Un om trebuie să respecte legea din dragoste pentru sine, pentru a nu se teme apoi de pedepsele care vor urma drept consecință a infracțiunilor sale. Legea care nu pedepsește nu este lege, ea nu este decât un sfat bun de urmat, fără nici o obligație.

3. A nu urma un sfat bun poate de asemenea să aibă urmări neplăcute, dar nu este un păcat dacă nu-i urmezi, chiar dacă are aparența unei legi; și consecințele nu lovesc pe nimeni decât numai pe cel care nu i-a urmat. Dimpotrivă însă, este un păcat să urmezi un sfet rău.

4. Cât despre lege, aceasta este altceva; fie ea bună sau rea, trebuie să mă supun, căci este lege. Dacă refuz să recunosc legea, păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu sau împotriva apărătorului binelui public și voi fi pedepsit de unul sau de altui. Rezultă iimpede că eu respect legea, care este bună, prin constrângere și nu din iubire. Acum că am băut din acest nectar divin, nu văd decât iubire și aș vrea să îmbrățișez întregul pământ.

5. Mai mult, văd că acest vin ceresc are asupra tuturor același efect, astfel că aș vrea să plantez o vie întreagă din acest butuc și să dau să bea din acest vin tuturor oamenilor, pentru ca ei să devină imediat ființe de iubire!"

6. Eu arn spus: "Aș putea foarte bine să-ți fac rost de lăstari care să-ți dea acest vin, dar nu vei obține efectul pe care îl dorești. Acest vin nu trezește iubirea decât dacă ea există deja în om; el trezește în schimb râul dacă în inima omului nu există iubire, iar dacă acolo nu crește altceva decât răul, omul devine un adevărat diavol, a cărui lucrare se îndeplinește cu același entuziasm pe care îl ai tu în dorința ta de a face bine.

7. De aceea, trebuie să fii atent cui îi dai să guste din acest elixir. Eu aș vrea să-ți dau acest butuc de viță-de-vie, dar trebuie să fii atent cui îi dai să bea din acest vin! iubirea vie va da naștere multor lucruri bune, dar este mai bine ca această iubire să fie trezită de Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că numai aceasta rămâne, în timp ce iubirea trezită de acest vin scade cu timpul și dispare ia fel ca efectele vinului. Gândește-te la aceasta dacă nu vrei să dai naștere la rău în loc de bine".

8. Negustorul Jaruth a spus: "Doamne, atunci nu este delocînțelept să plantez această viță-de-vie, pentru că este imposibil să știu dacă omul căruia îi voi da vinul ascunde în el binele sau răul și aș fi foarte încurcat dacă, în ciuda bunelor mele intenții, aș trezi răul în locul binelui dorit. Nu, nu, renunț la dorința de a planta această viță-de-vie".

9. Eu am spus: "Mie îmi este egal. Pentr Mine este același lucru. Eu voi face ceea ce dorești, dar îți spun: toate vinurile de pe acest pământ au, mai mult sau mai, puțin aceeași calitate: dă-le mai multor personae să bea din vinul tău atât cât ai băut tu din acest elixir și vei vedea că unii vor devein ființe pline de iubire, în timp ce alții vor avea asemenea accese de mânie și de violență, încât va trebui să-I legi. Dacă acesta este efectul vinurilor terestre, cu atât mai puternic este al celor cerești".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 64
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.2.2010, 04:38 View PostDownload Post

Capitolul 64

Sihar. Jairuth renunță să mai bea vin și se angajează să nu mai bea niciodată. Despre îngeri și despre îndatoririle lor. Umilința este o mare binecuvântare pentru om. Îngerii din preajma oamenilor.


1. Jairuth a spus: "Doamne, iată că m-ai convins, așa cum de altfel m-am gândit de mai multe ori, să-mi abandonez viile și să alung pentru totdeauna această plăcere de la mine din casă. Învățătura Ta, pe care tocmai ne-ai arătat-o șl care mi se pare dreaptă șl bună, poate trezi iubirea adevărată și durabilă. Răul trebuie ascuns la spate. Renunț la toate viile mele și, după acest vin ceresc, mă angajez să nu mai beau niciodată vin pământesc. Ce spui de propunerea mea?"

2. I-am răspuns: "Nu pot nici s-o laud, nici s-o condamn, fă așa cum crezi că este mai bine! Dacă este bine pentru sufletul tău, fă ceea ce ți se pare mai bine! În rest, ești demn să primești de la Mine toate lucrurile bune de care ai nevoie, fiindcă ești drept și perseverent în bine și pentru că ți-am promis acest lucru".

3. Jairuth a spus: "Doamne, rămâi la mine, cu toți ai Tăi, sau lasă-mi măcar unul sau doi dintre băieții Tăi pentru a mă învăța ce este iubirea și înțelepciunea".

4. Eu i-am răspuns: "Nu pot să-ți satisfac prima cerere, căci mai am încă multe de făcut pe acest pământ, dar accept să-ți las doi dintre acești băieți, pe care poți să ți-i alegi chiar tu. Dar va trebui ca tu și familia ta să fiți atenți să nu comiteți nici un păcat, pentru ca acești tineri să nu devină niște judecători cumpliți și să nu părăsească locuința voastră în cea mai mare grabă. Să știi că acești băieți sunt îngerii lui Dumnezeu: ei îi pot vedea chipul în orice clipă".

5. Jairuth a spus: "Oh, Doamne, iată încă un lucru cu gust amar; cine poate prevedea că nu va păcătui niciodată cu gândul, fapta sau cuvântul? Nu va fi prea ușor să rămâi în preajma a doi judecători cărora nu le scapă nimic! Renunț așadar și la această dorință și prefer ca totul să rămână ca înainte".

6. I-am spus: "Bine, cum dorești, ești liber, nimeni nu te va obliga să faci ceva anume, poți să fii sigur".

7. Jairuth a spus: "Nu, acești tineri, acești adevărați îngeri ai lui Dumnezeu, sunt prea adorabili și prea frumoși! Mi se pare imposibil sa comiți un păcat în prezența lor și, de vreme ce este posibil, am să păstrez doi, în orice caz".

8. Eu am spus : "Bine, bine, doi îngeri vor rămâne lângă tine și vor putea fi văzuți în casa ta, atât timp cât se vor simți bine aici. Prietenul meu Jonael te va învăța cu conștiinciozitate căile Mele. Atât timp cât vei rămâne pe aceste căi împreună cu familia ta, vor rămâne și ei cu tine și te vor sluji în toate; îți vor proteja casa de toate relele. Dar dacă părăsești căile Mele, ei te vor părăsi la rândul lor, pe tine și întreaga ta casă!"

9. Jairuth a spus: "Bun, să ne oprim aici. Niciodată, nimeni nu va mai gusta vin în casa mea, iar banii astfel economisiți vor fi dați romanilor pentru impozitele săracilor, pe care am promis că le voi plăti timp de zece ani. Cât despre strugurii din viile mele, am să-i usuc pentru a face din ei stafide și voi vinde restul. Este bine așa?"

10. Eu am spus: "Perfect, tot ce vei face din iubire pentru Mine și pentru aproapele tău - care este frate cu tine -, va fi drept și just".

11. Am chemat atunci doi băieți-îngeri și i-am prezentat lui Jairuth, spunându-i: "Aceștia doi îți plac?" Plin de încântare la vederea lor, Jairuth a spus: "Doamne, dacă Tu mă crezi demn de această grație, mă simt cuprins de o fericire infinită, până în adâncul inimii mele. Mă simt cu adevărat nedemn să primesc o asemenea grație din cer, dar am să mă străduiesc din toate puterile să devin din ce în ce mai demn, pentru ca voința Ta sfântă să se împlinească și în ceea ce mă privește".

12. La rândul lor, cei doi tineri (îngeri) au spus: Voința Domnului este însăși viața și existența noastră. Noi avem cu prisosință forța și puterea de a fi cei mai activi colaboratori, acolo unde această voință se manifestă și operează în fiecare clipă. Puterea noastră se întinde asupra tuturor creaturilor vizibile, pământul este pentru noi un grăunte de nisip, soarele un bob de mazăre în mâna unui uriaș și toate apele pământului nu reușesc să ne ude părul de pe cap. O suflare de-a noastră face să tremure întreaga armată de stele, dar puterea nu ne este dată pentru a ne lăuda și a ne umfla pieptul în fața marii slăbiciuni a oamenilor, ci pentru a-i sluji pe oameni, după voința lui Dumnezeu. Prin urmare, noi vrem și putem să te slujim, după voința Domnului, atât timp cât tu îl vei recunoaște, îl vei accepta și îl vei slăvi. Dacă îl vei abandona, ne vei abandona de asemenea și pe noi, căci noi nu suntem altceva decât voința personificată a Domnului Dumnezeu. Cine ne abandonează, va fi de asemenea abandonat de noi. Noi îți spunem asta acum, în prezența Domnului, al cărui chip î! contemplăm în fiecare clipă și de ia care așteptăm orice semn tăcut care ne cheamă către o nouă acțiune și care ne întărește".

13. Jairuth a spus: "Copii adorabili, vă înțeleg și îmi dau bine seama că în. voi se află o forță necunoscută de către noi, cei muritori. Dar eu am altceva ce pare să vă lipsească vouă; eu pot să mă laud în fața voastră cu umilința mea, în care nu există nici forță, nici putere, dar în această umilință se află forța de a putea recunoaște, accepta și îndeplini voința Domnului.

14. Nu pe măsura voastră, bineînțeles, dar Domnul nu-mt va da să duc o povară peste puterile mele și astfel, umilința mea este pentru mine o onoare, pentru că este cunoscut faptul că umilința omului îndeplinește, în cele din urmă, aceeași voință a lui Dumnezeu ca și voi, cu forța și puterile voastre nemăsurate.

15. Și, dacă L-am înțeles bine până aici pe Domnul, se prea poate ca, în cele din urmă, Domnul să prefere acțiunile copiilor Săi umili; și forța activă a marilor spirite puternice din ceruri va trebui să se supună umilinței copilașilor de pe acest pământ, dacă vor să se așeze la masa celor mici, pentru că dacă Domnul vine la cei mici, va face din ei ființe puternice, se pare!"

16. Îngerii au răspuns: "Da, da, sigur, ai dreptate; recunoaște voința Domnului și acționează în consecință și vei avea în tine forța noastră și puterea noastră, care nu sunt altele decât voința pură a Domnului Dumnezeu. Noi nu avem nici forță, nici putere; toată forța noastră, toată puterea noastră nu sunt decât îndeplinirea voinței lui Dumnezeu în noi și prin noii"

17. Eu am spus: "Așa este, aveți dreptate de ambele părți. Iată-ne întremați; dacă sunteți de acord, ne vom ridica de la masă pentru a ne continua drumul". La aceste cuvinte s-au ridicat cu toții, au adus mulțumiri și au părăsit împreună cu Mine palatul.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 65
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.2.2010, 04:41 View PostDownload Post

Capitolul 65

Sihar. Jairuth îl însoțește pe Domnul. Protecția îngerilor; soldații romani.


1. Jairuth își dorea să-Mi petrec toată ziua la el. Dar Eu i-am explicat că mai erau încă, în regiune, numeroși bolnavi pe care doream să-i văd. Atunci, Jairuth M-a întrebat dacă ar putea să Mă însoțească măcar până în oraș, iar Eu am fost de acord. El a pornit la drum și i-a rugat pe cei doi băieți-îngeri să binevoiască să-l însoțească.

2. Dar cei doi băieți-îngeri i-au spus: "Este mai bine pentru tine să rămânem aici, pentru că oaspeții care sunt în grădină te-au denunțat romanilor că ești agitator; fără noi, casa ta ar fi în primejdie; înțelegi? 3. La această veste, Jairuth - înnebunit - a întrebat foarte afectat ce nemernic a putut să-i informeze pe romani și ce anume I-a îndemnat s-o facă!

3. Unul dintre îngeri i-a răspuns: "Iată: la Sihar trăiesc negustori mai puțin fericiți decât tine; ei nu-și pot construi castele și nu pot obține ținuturi întregi, așa cum ți-ai cumpărat tu în Arabia, pe țărmul Mării Roșii; acești negustori sunt geloși pe fericirea ta terestră și vor să te piardă. Ei ar reuși de data asta, dacă nu am fi noi aici. Dar cum noi te protejăm, în numele Domnului, nici un fir de pâr de pe capul tău nu va fi atins; totuși, să nu lipsești mai mult de trei zile de acasă".

4. Liniștit, Jairuth s-a grăbit să părăsească palatul împreună cu Mine.

5. În timp ce traversam curtea palatului, o trupă de soldați înarmați cu săbii s-a oprit înaintea noastră, interzicându-ne să înaintăm. Atunci, M-am îndreptat Eu însumi către ei și le-am arătat permisul de liberă trecere de la Nicodim. Șeful lor a spus: "Este inutil să arătați un permis de liberă trecere, de vreme ce sunteți suspectați de răzvrătire împotriva Romei!"

6. Eu am răspuns: "Ce vrei de la noi? Insolența nerușinată și minciunile unui grup de invidioși au fost de ajuns pentru a te face să pornești la drum? Dar eu îți spun că nu este nimic adevărat din toate acestea! Dacă ai plecat o ureche la o minciună, apleacă atunci cealaltă ureche în fața adevărului, pentru care vei găsi aici mai mulți martori decât ai putut găsi în oraș pentru minciuna sfruntată a unui grup de invidioși haini!"

7. Șeful romanilor a spus: "Aceste tertipuri inutile nu au nici o valoare! Tribunalul va hotărî de care parte este adevărul; lăsați-vă duși la tribunal, fără a opune rezistență, dacă nu vreți să facem uz de forță!"

8. Eu i-am spus: "Iată palatul al cărui stăpân v-a fost denunțat ca provocator. Mergeți să vedeți dacă găsiți rebeliunea de care vorbiți. Dacă vreți să ne forțați să vă urmăm la tribunalul vostru nedrept, atunci și noi vom folosi forța cu voi și vom vedea cine va fi mai rapid. Faceți cum vreți, căci timpul Meu nu a venit încă. V-am spus, nu am greșit cu nimic; cine are dreptate, trebuie să se apere orice-ar fi, prin cuvânt și prin fapte!

9. Șeful s-a uitat la suita Mea numeroasă și a dat ordin să fim arestați și legați. La început, mercenarii și lăncierii săi au încercat să pună mâna pe băieții-îngeri. Aceștia le-au scăpat însă cu atâta abilitate încât soldații nu au putut prinde nici unul. După ce mercenarii și lăncierii au fost astfel împrăștiați ca urmare a tentativei lor de a pune mâna pe băieții-îngeri, fiind risipiți în toate părțile, M-am adresat comandantului trupei: "Mi se pare că-ți va fi greu să pui mâna pe noi!" Șeful a vrut atunci să Mă lovească cu lancea, dar un înger i-a înșfăcat-o în aceeași clipă, făcând-o să zboare prin aer.

10. I-am spus atunci comandantului: "Cu ce vrei tu să Mă lovești și să Mă rănești pe Mine?" Turbat de mânie, comandantul bandei a răspuns: "Puterea Romei va fi în cele din urmă respectată; voi raporta la Roma și veți vedea ce veți păți dacă mai continuați. Nu va mai rămâne piatră peste piatră!"

11. Eu i-am arătat atunci că băieții-îngeri i-au legat fedeleș pe toți mercenarii și lăncierii săi. Văzând aceasta, el a început să-i invoce pe Zeus, Marte și chiar furiile, pentru a-l proteja de o asemenea ofensă.

12. Le-am cerut atunci băieților să-i dezlege pe mercenari și pe lăncieri - ceea ce ei au făcut imediat -, după care i-am spus comandantului: încă mai dorești să-ți dovedești puterea?" Șeful a spus: "Acești tineri trebuie să fie zei; altfel nu ar putea să învingă atât de ușor, cu mâinile goale, niște războinici atât de buni".

13. Am spus la rândul Meu: "Da, da, ție ți se par zei; așa că lasă-ne să ne continuăm drumul și du-te să percheziționezi castelul; în caz contrar, va fi rău pentru tine!"

14. Șeful a spus: "Recunosc că sunteți nevinovați și vă dau voie să vă urmați drumul. Voi, soldații mei, mergeți la palat, intrați peste tot, de la un capăt la altul și nu lăsați pe nimeni să iasă până nu ați fost pretutindeni. Eu vă aștept aici". Unul din subordonații săi i-a spus: "De ce nu vrei să vii cu noi să controlezi acest castel?" Dar comandantul a spus: Vezi bine că mi-am pierdut spada; fără spadă, această vizită nu este valabilă". Subordonatul i-a răspuns: "Nici noi nu stăm mai bine, cum arătăm fără săbii?" Șeful: "Cum și voi sunteți dezarmați? E de rău; fără arme, nu putem face nimic! Hm, ce să facem?"

15. Le-am spus atunci: "Săbiile voastre sunt la poalele acelui cedru, acolo, în mijloc! Mergeți să le căutați, noi nu ne temem de voi nici dacă sunteți înarmați". La aceste cuvinte, toți au alergat să-și ia săbiile.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 66
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.2.2010, 04:45 View PostDownload Post

Capitolul 66

Sihar. Vindecarea unui paralitic. Recunoștința acestuia și salturile sale de bucurie. Soldații romani sunt puși pe fugă.


1. Ne-am urmat apoi drumul către răsărit și am ajuns la un sătuc, la douăzeci de stade (n.t. aproximativ trei kilometri și jumătate) de palat. Tot satul ne-a întâmpinat prietenește și oamenii ne-au întrebat amabili ce ar putea să facă pentru noi? Eu le-am spus: "Nu sunt bolnavi printre voi?" Ei au încuviințat și au spus: "Ba da, avem un paralitic".

2. Eu am spus: "Aduceți-Mi-l aici pentru a-l vindeca". Cineva a spus: "Doamne, va fi greu; acest paralitic este atât de contractat că nu-și mai poate părăsi patul de trei ani, iar acesta este greu de transportat, căci este fixat de sol. Nu poți Tu să vii lângă bolnav?" Eu am spus: "Dacă patul este greu de adus, așezați bolnavul pe o rogojină ca să-l puteți aduce". Câteva persoane au fugit în casă, l-au înfășurat într-o rogojină și l-au adus în stradă, spunând: "Doamne, iată bolnavul!"

3. Eu l-am întrebat pe bolnav dacă el crede că Eu pot să-l vindec. El M-a privit atunci, spunând: "Dragă prietene, dai impresia că poți, pari a fi un adevărat Mântuitor, da, da, cred!"

4. Eu i-am spus: "Ei, bine! Ridică-teși mergi, credința ta te-a vindecat; dar pe viitor fereș-te-te să mai păcătuiești, dacă nu vrei să cazi paralizat pentru a doua oară, chiar mai rău".

5. Imediat, bolnavul s-a ridicat, a scuturat rogojina și a început să meargă. Când a văzut că este complet vindecat, el a căzut la picioarele Mele, Mi-a mulțumit și a spus: "Doamne, în Tine este o forță mai mare decât cea a unui om. Lăudată fie puterea lui Dumnezeu în Tine! Oh!

6. Binecuvântat să fie corpul care Te-a purtat și de trei ori binecuvântat să fie sânul care Te-a hrănit!"

7. Eu i-am spus: "Binecuvântați să fie cei care ascultă și care pun în practică Cuvântul Meu, păstrându-l în inima lor". Bolnavul: "Doamne, unde putem auzi Cuvântul Tău?"

8. Eu: îl cunoști pe Marele Preot Jonael din Sihar, care face sacrificii pe Muntele Garizim? Iată, el cunoaște Cuvântul Meu, du-te și caută-l și el te va învăța". Omul vindecat a spus: "Când pot să-l găsesc acasă? Eu am spus: "Iată-l aici, lângă Mine, întreabă-l chiar tu, îți va răspunde!"

9. El s-a întors atunci către Jonael și l-a întrebat: "Nobile Mare Preot al lui Dumnezeu, de pe Muntele Garizim, când pot să te găsesc acasă?"

10. Jonael i-a răspuns: "Până acum, trebuia să stai culcat și să suporți boala cu răbdare; acum nu mai ai nimic de făcut acasă, rămâi cu noi astăzi și ascute-ți urechile; se vor mai petrece multe lucruri și mâine vei afla mai multe! 10. Omul vindecat a spus: "Vă voi urma cu bucurie, dacă mă considerați demn să merg alături de voi. A trebuit să lâncezesc trei ani pe patul durerii și iată-mă dintr-o dată vindecat de răul ăsta blestemat printr-un miracol divin! Simt acum ce înseamnă să fii sănătos și ce bucurie este să poți alerga cu propriiie-ți picioare. Aș vrea să sar și să dansez la fel ca David, care își cânta laudele și recunoștința sa față de Dumnezeu!"

11. Jonael a spus: "Dă-i drumul, fă-o aici sub ochii noștri, ca să se îndeplinească Scriptura: 'Paraliticul va sări ca un căprior!"

12. Omul vindecat a aruncat atunci rogojina sa, a mers în fața adunării și a început să sară de bucurie, strigând fără nici o reținere; la două sau trei stade (n.t. aproximativ patru-cinci sute de metri) depărtare, el i-a întâlnit pe mercenarii și lăncierii romani învinși de cei doi băieți-îngeri rămași la palat. Romanii l-au întrebat ce face. Dar el, fără a se lăsa tulburat, dând impresia că nu-l ia în seamă pe comandantul lor, a continuat să danseze și să sară de bucurie, după care a spus: "Dacă omul devine vesel, trupa se întristează; bucuria omului îi face pe soldați nefericiții Ura! Ura!" Și omul vindecat și-a văzut de drum. Mânios, comandantul romanilor i-a spus să tacă.

13. Dar convalescentul a spus: "De ce vrei să-mi interzici să mă bucur? Am stat trei ani paralizat la pat. Ai venit tu oare, să-mi zici: 'Ridică-te și umblă? Aș fi eu vindecat așa cum sunt și te-aș fi luat eu drept un zeu, ceea ce nu ești? Nu ai nici măcar o mică parte din puterea pe care o are noul meu învățător. Eu îl ascult pe Stăpânul cel puternic. Ura! Ura!"

14. Șeful l-a amenințat atunci că îl va pedepsi dacă nu va înceta să se mai dea în spectacol. Dar doi băieți-îngeri au apărut imediat, veseli și i-au spus: "Nu te lăsa tulburat în bucuria ta!"

15. Văzându-i pe cei doi adolescenți, pe care i-a recunoscut imediat, comandantul roman a strigat la trupele sale dezarmate: "Fugiți, iată încă doi servitori ai lui Pluto!"

16. La această comandă, întreaga legiune, prinsă în capcană, a luat-o la fugă, sfârâindu-le călcâiele, cum nu se mai văzuse vreodată! Convalescentul dansa și cânta în continuare, strigând după soldații care fugeau: "Ura! Ura! Când omul este fericit, trupa e tristă; fericirea omului îi face pe soldați nefericiți". După care s-a liniștit, s-a alăturat lui Jonael și i-a spus: "Prietene, dacă nu te deranjează să vorbim pe drum, spune-mi ce știi despre Cuvântul Domnului care mi-a redat sănătatea. Dacă vreau să mă supun acestui Cuvânt, trebuie să-l cunosc".

17. Jonael i-a răspuns: "Iată, ne apropiem de un sat care nu este altceva decât o vizuină, cum zic romanii. Vom vedea ce va face Domnul. Vino cu noi în oraș, vei putea locui la mine sau la Irhael cât vei dori și vei afla totul! Nu suntem prea departe de oraș; satul pe care îl zărești aparține de el, dar romanii l-au făcut o comună independentă de Sihar, pe care au înconjurat-o cu un gard de uluci. Această comună nu este prea mare; o poți traversa cu trei mii de pași și noi nu suntem decât la șapte stade (n.t. aproximativ un kilometru și ceva) de primele case din Sihar. Mai ai deci încă puțină răbdare și dorința ta va fi îndeplinită".

18. "Oh - a spus convalescentul - pe Avraam, Isaac și Iacov, dacă această vizuină este tabăra romanilor, totul va merge rău; nu cred că acel comandant roman, care tocmai a luat-o la fugă, cu călcâiele sfârâind, va avea prea mult respect pentru noi!"

19. Jonael a spus: "Să avem încredere în Domnul, care este cu noi! El va face tot ce trebuie. Văd deja o trupă de soldați care ne vine în întâmpinare cu un steag alb, ceea ce este un semn bun!" 20. Convalescentul a spus: "Da, dacă n-o fi un șiretlic de război! Doar îi știm pe soldații greci și romani!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 67
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.2.2010, 04:49 View PostDownload Post

Capitolul 67

Discuții despre Mesia. Satana și ordinea divină. Domnul anunță noua poruncă a iubirii. Murmurul blând al lui Dumnezeu.


1. Jonael a spus: "împotriva puterii omenești, aceste tertipuri ar putea da vreun rezultat, dar ele nu pot face nimic împotriva puterii lui Dumnezeu. Iubirea este singura forță care îl poate îndupleca pe Dumnezeu. Restul nu este decât o mână de paie în vânt. Așa că nu te neliniști! Dumnezeu este cu noi, cine poate fi atunci împotriva noastră?"

2. Convalescentul a spus: "Da, da, ai dreptate; dar Dumnezeu a fost, fără îndoială, alături de Adam și totuși Satana a știut să-l corupă, iar Mihail a trebuit să abandoneze corpul lui Moise Satanei, după trei zile de luptă. Dumnezeu este desigur atotputernic, dar Satana este plin de șiretenie și știe cum să-i atace pe oamenii lui Dumnezeu, în prezența tigrului, trebuie să fii atent; să nu respiri decât după ce animalul a fost ucis!"

3. Jonael a spus: "Ai dreptate în felul tău, dar gândește-te că odinioară Domnul l-a lăsat în pace pe Satana; fiind primul spirit creat, el a avut tot timpul să-și încerce libertatea, fiindcă era nu numai primul, ci și cel mai mare dintre spirite.

4. Dar această perioadă s-a încheiat și prințul întunericului va fi legat; nu va mai putea să se miște la fel de liber cum a făcut-o până în prezent!

5. Dacă iubirea lui Dumnezeu rămâne în noi, noi putem trăi fără teamă pe acest pământ, unde ne-am aflat până acum sub jugul legii!

6. Legea înțelepciunii a domnit de la Adam până la noi și, pentru a îndeplini această lege, erau necesare o înțelepciune și o voință uriașe.

7. Dar Dumnezeu a văzut că oamenii nu puteau respecta legea înțelepciunii. Astfel că a venit El însuși pe pământ, pentru a ne da noua poruncă a iubirii, mai ușor de pus în practică; pentru că, prin legea înțelepciunii, Dumnezeu nu lăsa să apară în fața oamenilor decât lumina Sa, care coboară de la El la oameni, dar care nu este El însuși; în timp ce - prin iubire - Dumnezeu vine El însuși la oameni și locuiește în ei în toată plenitudinea adevărului Său, făcându-i astfel pe aceștia întru totul asemănători cu El. Astfel, nu mai este posibil ca Satana să-l supună pe om prin vicleniile sale, pentru că spiritul lui Dumnezeu din om cunoaște vicleniile ascunse ale Satanei și are suficientă putere pentru a face praf atacurile sale.

8. Profetul Ilie a anunțat starea actuală a omului atunci când a descris murmurul blând al lui Dumnezeu trecând prin fața peșterii. Dumnezeu nu mai este vijelia și focul.

9. Dumnezeu este acest murmur dulce al iubirii omului pentru Dumnezeu și pentru aproapele său; Dumnezeu nu mai este furtuna înțelepciunii sau sabia strălucitoare a Legii!

10. Și cum Dumnezeu însuși este cu noi toți și printre noi, nu mai avem a ne teme de vicleniile Satanei, așa cum, din nefericire, a fost adeseori cazul în trecut. Acum poți privi în față tigrul roman însetat de sânge; nu ai văzut adineauri o legiune întreagă luând-o la fugă de le sfârâiau călcâiele în fața acelor doi adolescenți? Un mare număr din acești băieți ne însoțesc și noi să ne temem de acești romani care ne întâmpină cu steagul alb? Într-adevăr, îți spun, să nu-ți fie teamă de nimic, chiar dacă ți se pare că visezi!"

11. La aceste cuvinte, convalescentul a făcut ochii mari și a spus: "Ce spui, Dumnezeu este printre noi? Credeam că acest om care ne-a ajutat este pur și simplu Mesia Cel Făgăduit! Dar ce, pentru tine, Dumnezeu și Mesia sunt una și aceeași Ființă?

12. Aș vrea să cred că Mesia are mai multă putere decât toți profeții la un loc, dar că Dumnezeu și Mesia sunt una și aceeași Ființă nu m-aș fi putut gândi niciodată și nici nu aș fi îndrăznit s-o spun! Scriptura ne învață că nu trebuie să ne facem nici o imagine despre Iehova, iar tu spui că acest om, care are într-adevăr toate calitățile pentru a fi Mesia, este Dumnezeu în carne și oase? Bine, atunci este în regulă, dacă asta nu te șochează pe tine, care ești un Mare Preot!

13. De când am fost vindecat, m-am gândit că Mesia este vreun zeu cu totul deosebit. După scriptură, toți suntem mai mult sau mai puțin zei, dacă respectăm Legea; dar dacă El este Dumnezeu însuși, atunci trebuie să mă comport altfel; El m-a vindecat și trebuie să-i mulțumesc altfel".

14. Convalescentul a vrut să vină la Mine, dar Jonael l-a împiedicat, spunându-i să o facă la Sihar. Convalescentul a acceptat, foarte mulțumit.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (75)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 68
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.2.2010, 04:55 View PostDownload Post

Capitolul 68

Sihar. Delegația romană. Convorbirea între patru ochi dintre Iisus și căpitanul roman. Despre adevărul oamenilor și cel al larvelor umane. Despre desăvârșire. Succesorii Domnului.


1. Delegația soldaților romani ni s-a alăturat și comandantul lor Mi-a înmânat o cerere a căpitanului, comandantul suprem al taberei, care Mă ruga să uit tot ce s-a întâmplat și să le cer celor care Mă urmau să promită că nu vor povesti nimic, pentru a evita necazurile, care oricum nu ar fi folosit nimănui; era în interesul tuturor să devină mai degrabă prieteni decât dușmani ai căpitanului roman. Jairuth a fost de asemenea rugat să păstreze tăcerea asupra incidentului care avusese loc și a fost asigurat că pe viitor va avea pace în casă. În rest, comandantul M-a rugat să merg să-l vizitez la domiciliul său, căci el dorea să-Mi vorbească în secret despre lucruri importante.

2. Eu am răspuns purtătorului biletului: "Spune-i comandantului tău că va primi ceea ce-Mi cere, dar Eu nu voi merge la locuința lui; dacă vrea să vorbească în secret cu Mine despre lucruri importante, să Mă aștepte la poarta acestei comune și îi voi spune ce dorește să știe".

3. La aceste cuvinte, delegația s-a retras și a mers să-i raporteze comandantului roman ceea ce am spus. Șeful lor a venit imediat la poarta comunei, cu câțiva subordonați aleși de el.

4. Jairuth M-a întrebat dacă este cazul să luăm în serios această invitație; el cunoștea șiretenia acestui căpitan, din cauza căruia mulți trecuseră în lumea de dincolo.

5. Eu am spus: "Dragă prietene, Eu îl cunosc și știu de ce este capabil. Dar băieții-îngeri i-au inspirat un respect de nezdruncinat, el îi ia drept duhuri, iar pe Mine drept un fiu al lui Jupiter; ar vrea să știe care este adevărul. Știu ce să-i spun".

6. Jairuth a fost mulțumit. Am ajuns la poartă, unde căpitanul ne aștepta deja cu ofițerii săi. El a înaintat, M-a salutat amabil și a trecut imediat la subiect.

7. M-am îndreptat atunci către el, spunându-i: "Prietene, servitorii Mei nu sunt duhuri și Eu nu sunt fiul lui Zeus; acum ai aflat tot ce doreai să știi!"

8. Comandantul a rămas foarte surprins să constate că Eu puteam să aflu atât de ușor gândurile sale, pe care nu le cunoștea nimeni.

9. El a rămas mut de uimire timp de câteva clipe, apoi M-a întrebat încă o dată: "Dacă nu ești fiul lui, atunci spune-mi, cine ești tu și cine sunt de fapt servitorii tăi? În nici un caz nu sunteți oameni obișnuiți; mi-ar plăcea să vă aduc omagiile pe care le meritați!"

10. Eu i-am răspuns: "Orice om care întreabă ceva cu sinceritate și franchețe merită un răspuns. Tu M-ai întrebat cu sinceritate și franchețe, așa că meriți un răspuns. Iată-l: Eu sunt în primul rând Cel pe care-l vezi în fața ta, adică un om cum sunt mulți pe acest pământ, este adevărat, care îmi seamănă; cu toate acestea, ei nu sunt oameni, ci larve umane. Cu cât un om autentic se apropie mai mult de desăvârșire, cu atât are mai multă forță și putere în cunoașterea sa și în voința sa de acțiune".

11. Comandantul a spus: "înseamnă că orice om poate deveni desăvârșit la fel ca tine?"

12. Eu am spus: "Oh, da! Dar numai dacă, pentru a se desăvârși, urmează învățătura Mea!"

13. Căpitanul a spus: "Atunci vrem să-ți ascultăm învățătura; în conformitate cu care trebuie să trăim și să acționăm".

14. Eu: "Aș putea foarte bine să-ți dau aceste învățături dar nu ți-ar fi de prea mare folos, pentru că nu le-ai urma. Atâta timp cât vei fi aici trimisul Romei, învățătura Mea nu te va putea ajuta. Pentru a Mă urma, trebuie să părăsești totul; în caz contrar, este imposibil să trăiești după învățătura Mea".

15. Comandantul a spus: "Da, da, ar fi foarte dificil. Totuși, mi-ai putea da câteva sfaturi fundamentale. Am deja anumite cunoștințe în diverse domenii și am puterea de a înțelege; de ce nu aș putea lua cunoștință de învățătura ta? Poate că aș putea să o aplic într-o oarecare măsură !"

16. Eu i-am răspuns: "Prietene, dacă învățătura Mea este să Mă urmezi și nu există altă posibilitate de a intra în împărăția desăvârșirii Mele, cum vrei să o îndeplinești?"

17. Comandantul a spus: "Asta pare destul de curios. Dar trebuie să fie ceva în toate astea! Lasă-mă să mă gândesc un pic!"

18. Comandantul s-a gândit o vreme, după care a spus: "De fapt, este vorba să te urmez ca persoană, sau din punct de vedere moral?

19. Eu: "A Mă urma în persoană implică de la sine angajamentul moral. Este de preferat ca angajamentul personal să urmeze angajamentul moral. Dar dacă angajamentul personal are urmări incompatibile cu funcția oficială, angajamentul moral este suficient. Trebuie însă ca în profunzimile conștiinței tale să existe această iubire pentru Mine și pentru toate ființele umane, care este însăși baza adevărului, fără de care angajamentul moral nu are nici o valoare! înțelegi?

20. Comandantul a spus: "Nu îmi este clar un lucru: ce trebuie să fac atunci cu frumoșii mei zei? Strămoșii mei credeau în ei. Este bine să urmez în continuare credința strămoșilor mei sau trebuie să încep să cred în Dumnezeul evreilor?"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 7 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !