Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 17:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 69
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.2.2010, 04:58 View PostDownload Post

Capitolul 69

Sihar. Iluzia divinităților. Despre valoarea și esența adevărului. Drumul adevărului. Adevăratul nod gordian: secretul iubirii. Capul și inima - cheie și sălaș al adevărului.


1. Eu am spus: "Asta nu ține nici de strămoșii tăi, nici de zeii pe care îi venerau ei; strămoșii tăi au murit de mult timp iar zeii lor nu au existat niciodată, decât în imaginația poeților. Numele și imaginea lor nu corespund nici unei realități. Nu este nimic rău să renunți la credința iluzorie pe care o ai în zeii tăi, pentru că ei nu pot nici să-ți întărească sufletul, nici să-ți fortifice corpul, în realitate, ei pur și simplu nu există. Contează numai adevărul pur, după care, cu care și în care trebuie să trăiești!

2. Dacă trăiești din minciuni, viața ta este făcută atunci numai din minciuni și nu ajungi niciodată la nimic. Dar dacă viața ta provine din adevăr, ea este una cu adevărul, totul devine real și adevărat în viața ta. Nimeni nu poate descoperi adevărul în minciună, fiindcă în minciună totul este minciună. Cine se naște din nou din spiritul adevărului, devine el însuși adevăr, un adevăr perfect, iar în inima lui, minciuna face loc adevărului.

3. Cel ce recunoaște că minciuna este minciună, trăiește întru adevăr, pentru că a ști să recunoști minciuna este de asemenea un adevăr, înțelegi?"

4. Comandantul a spus: "Prietene, ce spui este drept, înțelepciunea ta este profundă; dar unde se găsește marele adevăr și ce este el? Lucrurile sunt așa cum le vedem noi? Ochiul negrului le vede altfel? Un anumit fruct este dulce pentru unul și amar pentru altul. Diversele rase umane vorbesc limbi diferite; care este cea adevărată, care este cea bună? În felul lui, orice om are fără îndoială dreptate, dar un adevăr comun și general nu poate exista, după părerea mea; și dacă există unul, arată-mi-l, spune-mi unde se găsește el? În ce constă el?"

5. Eu i-am răspuns: "După părerea mea, acesta este faimosul nod gordian pe care nimeni nu l-a putut desface înaintea celebrului erou macedonean!

6. Ceea ce tu privești cu ochiul cărnii (trupului), este asemănător cărnii (trupului), provine din carne (materie), care este prin natura ei instabilă și perisabilă. Cum ar putea ceea ce este instabil și perisabil să-ți dea substanța adevărului imuabil și etern?

7. Nu există decât un singur lucru adevărat în om și acest lucru unic este iubirea, adevăratul foc al lui Dumnezeu, care sălășluiește în inimă. Numai în această iubire se află adevărul, pentru că în om, iubirea stă la baza oricărui adevăr întru Dumnezeu și prin Dumnezeu.

8. Dacă vrei să te cunoști pe tine însuți sau vrei să vezi lucrurile în conformitate cu adevărul absolut, trebuie să privești și să cunoști totul în conformitate cu unicul fundament veritabil al ființei tale; tot restul este iluzie. Capul omului și tot ceea ce conține el face parte din acest nod gordian pe care nimeni nu a reușit să-l dezlege metodic!

9. Numai cu puterea indestructibilă a spiritului iubirii poate omul să taie acest nod în inima sa și poate începe să gândească, să vadă și să înțeleagă cu inima sa. Această cale nouă îi permite omului să ajungă la adevărul ființei și al existenței sale, adevărul oricărei ființe și al întregii existențe!

10. Capul tău poate inventa un număr nesfârșit de zei, dar ce sunt ei? Îți răspund Eu; ei nu sunt decât imagini iluzorii, produse de mecanismul dereglat al creierului tău. În inima ta nu vei găsi decât un singur Dumnezeu adevărat, fiindcă iubirea în care l-ai găsit pe acest Dumnezeu unic este adevărul însuși.

11. Nu poți găsi adevărul decât căutând adevărul; capul tău a căutat destul dacă ți-a dat cheia adevărului. Tot ceea ce te îndeamnă și te împinge spre iubire poate fi o cheie a adevărului. Urmează deci acest impuls și acest avertisment, mergi către iubire cu toată inima și vei găsi astfel adevărul, care te va elibera de orice iluzie".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 70
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.2.2010, 05:01 View PostDownload Post

Capitolul 70

Rolul creierului și rolul inimii. Să nu-ți judeci, ci să-ți iubești aproapele. Acolo unde nu este iubire, nu este nici adevăr. Mânia este o judecată, deci o lipsă a iubirii. Moartea sufletului.


1. Domnul: "Un exemplu va face ca totul să îți apară mai clar.

2. Iată, ai câțiva oameni sub comanda ta, care nu s-au supus ordinelor tale și trebuie să fie pedepsiți. După lege, îi interoghezi și, prin tot felul de întrebări abile, cauți să-i faci să mărturisească. Dar ei neagă tot ceea ce tu te străduiești să scoți de la ei; de vreme ce ei neagă totul, nu poți decât să-i condamni fără mărturisirea lor, pe baza martorilor adeseori prea puțin credibili, care poate nu spun adevărul. Astfel, tu accepți să aplici aceeași judecată și pentru cel drept și pentru cel netrebnic.

3. Acum, imaginează-ți că nu ești judecător, ci un om plin de iubire pentru frații săi, care au păcătuit împotriva ta; trezește în inima lor iubirea pentru aproapele lor și acești păcătoși vor recunoaște sincer, plini de regrete și lacrimi, că au păcătuit împotriva ta. Anulează atunci condamnarea, fiindcă nici o condamnare nu este adevăr, ea nu vine de fapt din iubire, ci din mânia legilor și din mânia legiuitorilor. Mânia este o judecată, în judecată nu există iubire; acolo unde lipsește iubirea, lipsește și adevărul.

4. Așa că agață-te numai de iubire, acționează în adevărul acesteia, cu forța sa și vei găsi pretutindeni adevărul și vei vedea că nu există decât un singur adevăr, care nu domnește numai pe pământ, ci în tot infinitul.

5. Dacă vrei să trăiești astfel printre oameni, Mă vei urma din punct de vedere moral și, în acest fel, vei lupta pentru viața eternă. Dar daca rămâi așa cum ești, în mormântul tău nu va exista decât noapte, gol și minciună, moartea spiritului iubirii și moartea adevărului.

6. Vezi tu, această viață terestra este foarte scurtă, fiind urmată apoi de eternitatea infinită; dacă adevărul nu a devenit viu în tine, vei rămâne întins în mormânt ca și cum ai fi căzut.

7. Acum știi tot ceea ce îți este necesar; dacă vrei să afli mai multe, mergi la Sihar, când ai prilejul, să-l vezi pe Marele Preot Jonael. Acesta îți va spune tot ce a învățat, a văzut și a înțeles de la Mine. Procedează astfel și vei fi foarte fericit".

8. Pătruns de adevărul cuvintelor Mele, comandantul a spus: "Prietene, am înțeles din discursul tău că ești un înțelept printre înțelepții acestui pământ și voi face tot ce m-ai sfătuit, dar aș mai vrea să-mi spui cine ești Tu de fapt! Pentru că, făcând abstracție de rușinoasa înfrângere pe care băieții care te însoțesc mi-au adus-o și pe care nu pot să mi-o explic decât acceptând faptul că acești tineri care au fost capabili să mă pună pe fugă sunt zei sau duhuri din cer, recunosc după înțelepciunea Ta fără pereche că trebuie să fii mai mult decât un om obișnuit; fără îndoială, ai spus și ai explicat deja discipolilor Tăi cine ești, dar vezi Tu, vorbind foarte serios, eu vreau să Te urmez și să devin, măcar în spirit, discipolul Tău; spune-mi atunci, ce trebuie să cred despre Tine, cine ești, ce ești și de unde vii?

9. Eu am spus: "Mai întâi, ți-am răspuns astfel ca să poți reflecta. Apoi, ți-am spus să te adresezi lui Jonael; dacă mergi să-l vezi, vei afla ceea ce-ți lipsește. Dar să nu mai întârziem, se va însera și mai am de făcut câteva lucruri astăzi".

10. Comandantul a spus: "Permite-mi atunci să Te însoțesc până în oraș".

11.Eu: "Drumul este liber; dacă vrei să Mă însoțești cu bune intenții, fă-o, dar dacă mai ai cumva vreo intenție întunecată, este mai bine să rămâi acasă, pentru că acest drum nu-ți va aduce nici o binecuvântare. Mi-ai încercat destul puterea!"

12. Comandantul a spus: "Departe de mine o asemenea intenție, deși, în această perioadă critică, se apropie din ce în ce mai mult ziua mitică pe care o așteaptă evreii pentru ca un mântuitor venit de la Dumnezeu să-i scape de romani; și nouă ne ajunge din când în când la ureche zvonul că un asemenea mântuitor se află deja pe pământ, după câte spun evreii. M-aș putea gândi că Tu ești acel mântuitor și chiar m-am gândit deja. Dar, fie că ești sau nu, recunosc că ești un înțelept printre înțelepți și Te iubesc ca pe un adevărat prieten al umanității. Gândurile mele nu mă vor împiedica să Te însoțesc personal până la Sihar și să fiu, din punct de vedere spiritual, discipolul Tău toată viața, deși știu că, în calitate de roman, nu voi avea astfel parte de nici un arc de triumf! Acum ți-am dezvăluit totul și Te întreb, încă o dată, dacă Te pot însoți? Dacă accepți, Te însoțesc; dacă refuzi, rămân aici".

13. Eu am spus: "Bine, însoțește-Mă împreună cu toți cei care sunt alături de tine, pentru a avea martori cu tine!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 71
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 03:49 View PostDownload Post

Capitolul 71

Sihar. Vindecarea soției comandantului. Acțiunile și adevărul.


1. L-am întrebat atunci pe comandant dacă erau bolnavi în localitate. El Mi-a răspuns: "Prietene, dacă ai cunoștințe în materie de vindecare, vindec-o pe soția mea! Ea suferă de un an de o boală necunoscută, pe care nici un medic nu o poate vindeca. Poate, grație profunzimii înțelepciunii tale, vei ști să recunoști de ce boală suferă soția mea și o vei putea vindeca!"

2. Am răspuns: "îți spun: soția ta este vindecată, mergi să o cauți".

3. El și-a trimis imediat servitorul, care a găsit-o pe soția comandantului în pragul casei, foarte bucuroasă și perfect sănătoasă; ea a alergat împreună cu servitorul spre comandant care Mi-a spus, plin de iubire: "Prietene, ești un zeu!"

4. I-am răspuns: "Iată, toți sunteți la fel, nu credeți decât dacă vedeți miracole. Dar sunteți totuși fericiți de vreme ce credeți chiar și așa; cine nu poate crede, chiar văzând miracolele pe care le fac, cade sub puterea morții.

5. Dar cei mai fericiți vor fi doar aceia care vor crede în adevărul Cuvântului Meu fără să Mă fi văzut pe Mine și care își vor conduce viața după Cuvântul Meu. Ei vor găsi în ei înșiși semnul viu, adică viața eternă și nimeni nu le-o va putea lua.

6. Tu ești bucuros că am vindecat-o pe soția ta, pentru că așa a fost voința inimii Mele și întrebi cum este posibil așa ceva. Îți spun, dacă un om trăiește numai după adevărul interior și ajunge la un asemenea adevăr fără a se mai îndoi de acest adevăr, el are puterea să spună acestui munte: ridică-te și scufundă-te în mare, iar muntele se va ridica și se va scufunda în mare!

7. Dar pentru că în tine, ca și în mulți alții, adevărul nu și-a aflat încă sălaș, nu numai că nu puteți face minuni, dar mai sunteți și uluiți dacă Eu, care dețin pe deplin acest adevăr, săvârșesc sub ochii voștri acele miracole care se pot obține numai prin puterea viului adevăr interior. 8. Numai prin acest adevăr, credința, care este mâna dreaptă a spiritului, va fi vie și va acționa în om. Brațul spiritului se întinde departe și poate săvârși lucruri mari.

9. Dacă un asemenea adevăr întărește brațul credinței voastre, puteți săvârși și voi ce am făcut Eu în fața voastră și veți vedea că asta este mult mai simplu decât să ridici cu mâna o piatră de pe pământ și să o arunci la câțiva pași!

10. Trăiți după Cuvântul Meu! Acționați în conformitate cu el! Nu este suficient numai să ascultați Cuvântul Meu, sau numai să admirați învățătura Mea; puteți primi cu adevărat în voi înșivă ceea ce admirați atâta la Mine.

11. Ceea ce fac Eu nu vine de la Mine, ci de la Cel care M-a învățat aceasta înainte de facerea lumii. El este Cel despre care voi spuneți că este Tatăl vostru și din care provin toate lucrurile, fie că este vorba de îngeri, soare, lună și stele, sau acest pământ cu tot ceea ce conține și cu tot ce poartă pe el. Dar voi nu-L cunoașteți și nu L-ați cunoscut încă niciodată.

12. Așa cum Tatăl M-a învățat pe Mine înaintea întregii lumi și Eu vă învăț pe voi, pentru ca Tatăl care trăiește în Mine să rămână în voi și să fie mărturisit în voi la fel ca și în Mine, ca fiind eternul și purul adevăr care vine din eternul fundament primordial și care se numește iubirea întru Dumnezeu.

13. Această iubire este însăși ființa lui Dumnezeu.

14. Așa că nu vă lăsați atât de fermecați de aceste miracole pe care le săvârșesc sub ochii voștri, pentru ca să nu cădeți din nou într-o credință moartă (nedumnezeiască) și, care este inutilă; daca veți trăi și veți acționa însă în conformitate cu ceea ce vă învăț, veți primi în voi ceea ce admirați atât în Mine, fiindcă toți sunteți chemați să deveniți desăvârșiți, așa cum Tatăl din ceruri este desăvârșit. Acum că știți totul, procedați așa cum v-am învățat și veți vedea înlăuntrul vostru dacă ceea ce v-am spus este adevărat sau nu. Puneți la încercare învățătura Mea cu entuziasm, fără nici o șovăială și veți vedea dacă aceste învățături vin de la un om sau de la Dumnezeu".

15. Comandantul a spus: "Simt cum se aprinde în mine o luminiță slabă; în tot ceea ce spui există o înțelepciune infinită, dificil de înțeles de la început dar nu contează; dacă putem ajunge la viziunea interioară corectă prin faptele noastre, voi înceta să-mi mai bat capul și mă voi întoarce cu seriozitate către acțiune, după ce Jonael mă va iniția în învățătura ta".

16. Eu: "Bine, prietene, dacă acum vezi clar, dăruiește puțin din lumina ta și fraților tăi și vei fi răsplătit în ceruri. Să mergem acum la Sihar, unde mai am încă de făcut unele lucruri".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 72
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 03:52 View PostDownload Post

Capitolul 72

Sihar. Preziceri. Sfârșitul lumii-Judecata generală. Zbuciumul, îngerul cu trompetă și promisiunea întoarcerii lui Hristos, Pământul ca paradis. Ultima ispită a Satanei. Suferințele și învierea Domnului


1. Am pornit la drum și comandantul M-a însoțit împreună cu soția sa și cu doi dintre subordonații săi. El s-a apropiat de Jonael și l-a rugat să-i vorbească despre credința evreiască și despre ceea ce avea legătură cu Mine. În satul următor, paralizatul vindecat a luat parte la discuție într-un mod remarcabil. Eu mergeam alături de cele șapte fiice ale lui Jonael și de soția lui. Acestea M-au întrebat ce urma să devină lumea, Roma și Ierusalimul. Le-am dat răspunsuri precise și le-am arătat pe scurt cum prințul ascuns al acestei lumi urma să fie judecat. Le-am vorbit și despre sfârșitul lumii și despre judecata generală care va fi asemănătoare cu cea de pe timpul lui Noe și ele M-au întrebat cu uimire când aveau să vină toate acestea.

2. Dar Eu le-am spus: "Fiicele Mele dragi, toate acestea se vor petrece la fel ca pe timpul lui Noe. Iubirea va dispărea și se va răci complet; credința în revelațiile cerului și în cunoașterea lui Dumnezeu transmisă umanității va cădea pradă minciunilor, înșelătoriilor și superstiției, întreținută și exploatată de cei puternici, care se vor folosi de oameni ca de niște animale și vor lăsa să fie masacrați, cu răceală, fără nici un pic de conștiință. Va trebui ca toți să se supună fără să crâcnească puterii lor pompoase. Săracii vor fi chinuiți prin tot felul de presiuni, spiritele libere vor fi persecutate prin tot felul de mijloace, vor fi zdrobite. Umanitatea va trece prin frământări groaznice, cum nu au mai fost vreodată! Dar aceste zile nefericite vor fi scurtate datorită numeroșilor aleși ce se vor afla printre săraci, pentru că, dacă aceste zile nu ar fi scurtate, chiar și cei aleși ar cădea!

3. Până atunci vor trece o mie de ani și încă o dată aproape o mie de ani; atunci îi voi trimite printre săraci pe aceiași îngeri pe care îi vedeți aici, cu trompetele tor*, pentru ca și oamenii cei mai decăzuți, atinși de moartea spirituală, să iasă din noaptea lor; ca o tornadă de foc care se va rostogoli de la un capăt al lumii la altul milioane de oameni care vor fi treziți (din punct de vedere spiritual) se vor năpusti asupra puterilor lumii și nimeni nu le va putea rezista. În continuare, pământul va deveni din nou un paradis, iar Eu îmi voi ghida copiii pe calea cea bună.

4. După încă o mie de ani**, prințul nopții va fi din nou eliberat, timp de o scurtă perioadă de șapte ani, câteva luni și câteva zile, fie pentru a cădea definitiv, fie pentru a reveni la Tatăl.

5. În primul caz, interiorul pământului va deveni închisoarea lui veșnică, în timp ce suprafața pământului va deveni un paradis, în al doilea caz, pământul va deveni cerul, iar moartea cărnii (trupului) și a sufletului vor dispărea. Cum și de ce? Nici măcar primul înger din cer nu trebuie s-o știe. Numai Dumnezeu știe aceasta. Dar nu spuneți nimănui ceea ce v-arn revelat, cel puțin nu înainte de a se fi scurs câțiva ani după înălțarea Mea de pe acest pământ".

6. Atunci, fetele M-au întrebat în ce consta această înălțare.

7. Eu: "Dacă veți auzi vorbindu-se despre asta, inimile voastre vor fi infinit de triste, dar consolați-vă, căci după trei zile, voi fi din nou în mijlocul vostru și vă voi aduce marea confirmare a Noului Testament și cheile împărăției Mele eterne. Vegheați ca să vă găsesc atunci la fel de neprihănite cum sunteți în prezent, altminteri nu veți putea fi soțiile Mele pentru totdeauna". Atunci, fetele împreună cu mama lor Mi-au promis să-Mi urmeze cu strictețe sfaturile și să facă ceea ce le poruncisem.

(* - Interesant de văzut: Trâmbițele apocaliptice - http://www.scribd.com/doc/1555061/A-doua-venire-a-Domnului-Iisus-Hristos-8Trambiele-apocaliptice n.r.)

(** - De asemenea vezi: Împărăția de o mie de ani - http://www.scribd.com/doc/3010407/A-doua-venire-a-Domnului-Iisus-Hristos-Imparatia-de-o-mie-de-ani n.r.)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 73
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 03:56 View PostDownload Post

Capitolul 73

Domnul și ai Săi la Irhael. Ioan convalescentul și Jonael. Iisus și Jairuth. Aluzie la Psalmul 24.


1. Am ajuns din nou în oraș, mai precis, la casa lui Irhael și a medicului Joram. Jairuth, comandantul, soția acestuia și cei doi subofițeri nu se mai puteau opri din admirație, văzând frumusețea casei. Paralizatul vindecat era uimit la culme; în cele din urmă, el a spus cu voce tare: "Numai Dumnezeu este capabil de așa ceva; adeseori, în copilărie, prindeam șopârîe pe zidurile în ruine ale acestui palat pe care Iacov l-a construit pentru fiul său Iosif; iată-l, fără îndoială, așa cum a fost construit de Iacov. Nici o ființă, oricât de puternică ar fi, nu poate face asta într-o noapte! Cred că am ajuns în sfârșit acolo unde trebuie, știu ce trebuie să fac, numele meu este Ioan, să țineți minte acest lucru!"

2. Acestui Ioan, în al doilea an al misiunii Mele, i-au interzis discipolii Mei să alunge demonii fără permisiunea Mea, atunci când făcea aceasta în Numele Meu pentru a vindeca bolnavii! (Marcu 9, 38-40)

3. Jonael a spus: "Prietene, voința ta, bunele tale intenții și cuvintele tale sunt drepte, dar încă îți lipsește ceva și anume pura cunoaștere a voinței divine; așa că întoarce-te mâine, sau rămâi aici sâ-ți explic mai mult; abia după ce vei avea această cunoaștere vei putea realiza ceea ce bunul simț te va inspira să faci într-un mod pe deplin armonios și perfect integrat în voința divină".

4. Convalescentul a răspuns: "Dumnezeu să fie cu tine, voi face ce mă sfătuiești; văd că ești un prieten bun al acestui mare profet și cred că lumina Sa se va revărsa cu adevărat asupra ta. El se află deasupra tuturor și eu cred că El este într-adevăr Cel despre care David spunea în cântările sale:

5. Pământul este al Domnului Cu tot ce se află pe el, Cu toți cei care îl locuiesc, Pentru că El l-a întemeiat pe mări și l-a întărit pe râuri. Cine ar putea să se suie pe muntele Domnului? Cine va sta pe locui Său sfânt? Cel care are mâinile nevinovate Și inima curată, Care nu-și vinde sufletul minciunilor Și nu face jurăminte false, Acela va primi binecuvântarea Domnului Și compasiunea lui Dumnezeu pentru mântuirea sa. Aceștia sunt cei care îl invocă și care caută fața Sa.

6. Voi, porți, ridicați-vă zăvoarele; Deschideți-vă, porți ale lumii Ca să intre Regele Gloriei! Ore este acest Rege al Gloriei? Cel Etern, tare și atotputernic, Cel Etern, preaputernic în lupte, Porți, ridicați-vă zăvoarele; Deschideți-vă, porți ale lumii Ca să intre Regele Gloriei! Cine este acest Rege al Gloriei? El este Domnul Savaot, Regele Gloriei! (Psalmul 24)

7. Iar eu, Ioan, pe care El l-a vindecat, sunt martor că El este Regele viu al Gloriei, pe care David l-a cântat și l-a anunțat. Slavă Lui pentru eternitate!"

8. Jonael a spus: "Prietene, ai ajuns acasă, dar fie vorba între noi, nu a venit încă momentul să deschizi gura; după cum ne-a spus El, atunci când ne va părăsi pentru a merge în Galileea, noi vom începe să-i învățam pe oameni, iar după aceea, când El se va întoarce, va trebui să găsească porțile noastre larg deschise, Pentru aceasta, inimile noastre trebuie să fie deschise pentru a-L primi, iar iubirea noastră pentru El să urce până la stele, pentru că inimile noastre sunt poarta pe care trebuie să o deschidem și iubirea noastră pentru El - zăvorul pe care trebuie să-l ridicăm mai presus de orice".

9. În acest moment, Mi-am pus mâinile pe umerii lor și i-am întrerupt, spunând: "Așa este, prieteni, acolo unde vă veți aduna în Numele Meu, Eu voi fi în mijlocul vostru, dacă nu în mod vizibil, măcar ca o forță care vă va însufleți. Dar aud zarvă venind din oraș; stați liniștiți, vom vedea ce spirit se manifestă și îi conduce pe acești oameni".

10. Jairuth a venit la Mine, spunând: "Doamne, această zarvă este semn râu; dacă vrei, voi trimite două legiuni pentru a restabili liniștea".

11. I-am răspuns: "Nu face asta! Eu am la îndemână gărzi bune, dacă vor fi necesare, dar tu ascunde-te în casă ca să nu te recunoască nimeni, pentru că în acest oraș nu domnește un spirit bun și oamenii ar putea râvni la bunurile tale!"

12. Jairuth a spus: "îi am pe cei doi băieți-îngeri cu mine; ei îmi vor proteja bunurile".

13. Eu: "Cu atât mai mult, nu te sinchisi de asta; dacă aș avea nevoie de ajutorul oamenilor, i l-aș cere comandantului care este aici, dar nu am nevoie de acest ajutor; rămâi liniștit și nu te împotrivi!" Jairuth a intrat atunci în casa lui Irhael.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 74
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:01 View PostDownload Post

Capitolul 74

Sihar. Revolta poporului și a celor zece muți. 'Nu răspundeți cu rău la rău'. Stăpân și servitor: stăpâni răir servitori răi.


1. A sosit atunci o mulțime de oameni înarmați cu bastoane, care i-au înconjurat pe cei zece muți care fuseseră pedepsiți pentru că l-au insultat pe doctor, în prima seară când am sosit. Acești indivizi amenințători au cerut ca muții să-și recapete graiul!

2. Joram, medicul, a înaintat cu curaj, spunând cu o voce fermă: "Oh! Copii ai răului, este asta o noua modalitate de a veni la Dumnezeu pentru a-i cere iertare?"

3. Grupul de manifestanți a dat înapoi, strigând: "Cine este Dumnezeu aici, unde este El? Te consideri tu Dumnezeu sau o fi poate acest magician venit din Galileea, acest hulitor îndoielnic?"

4. Joram le-a răspuns violent: "Cine este magicianul vostru din Galileea, mizerabili caraghioși ce sunteți?" Făcând un pas înainte, manifestanții au spus: "Este acest dulgher din Nazaret, pe nume Iisus, pe care noi îl cunoaștem bine, ca și pe mama sa, aflată și ea aici, împreună cu frații și surorile sale. Îl cunoaștem și pe tatăl său, care a murit acum un an, de rușine, după cât se spune, pentru că soția și copiii săi nu voiau să-l asculte și îl înșelau în tot felul".

5. La auzul acestor calomnii nerușinate, mânia lui Joram a atins apogeul; el s-a avântat către Mine și Iacov, spunând: "Doamne, Doamne, lasă să cadă asupra lor focul cerului; pentru a-i pârjoli! Îți vine să urli când îi auzi mințind atât de îngrozitor!"

6. Eu am spus: "Copiii Mei, lăsați-i să mintă cu furia trăznetului! Credeți oare că există vreun foc mai rău ca minciuna? Dacă le veți face însă un bine, o vor lua imediat la goană, îndepărtându-se de voi. Țineți minte, nu răspundeți niciodată la rău cu rău, la răutate cu răutate!" Cei trei oameni ai noștri și-au făcut atunci reproșuri și Joram a întrebat ce era de făcut cu acești caraghioși!

7. Eu: "Faceți ce vor ei, în Numele Meu și porunciți-le să plece". Joram s-a adresat atunci adunării: "în Numele Domnului, fie ca fiecare dintre acești muți să-și recapete graiul și să se întoarcă acasă, mulțumindu-i lui Dumnezeu!"

8. La aceste cuvinte, fiecare dintre muți și-a recăpătat graiul, dar ei nu i-au mulțumit lui Dumnezeu, cu excepția unuia singur, care le-a făcut reproșuri celorlalți. Dar aceștia i-au spus: "Nebunule, oare Dumnezeu ne-a făcut muți? Un magician ne-a făcut rău și tu crezi că ar trebui să-i aducem omagii zeului magic al păgânilor? Dacă am face-o, ce-ar spune atunci Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac și al lui Iacov?" Cel care era puțin mai bun decât ceilalți a tăcut și a plecat împreună cu ceilalți, fără a mai îndrăzni să-Mi aducă omagiile care Mi se cuveneau!

9. Joram și ceilalți discipoli ai Mei s-au supărat, iar Simon Petru s-a apropiat de Mine, mânios și Mi-a spus: "Doamne, facă-se voia Ta, dar dacă aș avea numai o scânteie din forța și puterea Ta spirituală, eu știu ce-aș face, în Numele Tău Preasfânt, acestor indivizi murdari!"

10. I-am răspuns: "Simon, ai uitat deja predica pe care am ținut-o pe munte? Ce bine faci tu dacă răspunzi la rău cu rău? Când pregătești niște bucate care nu au gust, cred că ai atâta minte să nu adaugi la ele suc de aloe și nuci de ristic, ci sare, lapte și miere! Dacă, la o mâncare bună, adaugi ceva și mai bun, nimeni nu te va lua drept prost! Dar dacă faci și mai rău ceea ce deja nu are gust, nu crezi că toată lumea te va considera pe loc un mare prost?

11. Vezi tu, la fel stau lucrurile și cu ființa umană. Dacă faci rău pentru rău, întreabă-te dacă îl faci cu ceva mai bun pe cel rău. Dar dacă faci bine pentru rău, vei îmblânzi răul din dușmanul tău și în cele din urmă îți vei face din el un frate!

12. Când un servitor abuzează de încrederea stăpânului său și îl înșeală, profitând de bogățiile lui, el merită să fie pedepsit! Stăpânul îl cheamă atunci și îi reproșează faptul că a abuzat de încrederea lui! Dacă servitorul se supără și îi răspunde, Insultându-l, stăpânul se va arăta oare mai binevoitor și mai înțelegător? Nu, cu siguranță, stăpânul va fi mânios pe servitorul necredincios și el va pune să fie arestat și închis.

13. Dar dacă servitorul, văzând mânia justificată a stăpânului său, se va arunca la picioarele acestuia, recunoscându-și vina și implorându-i iertarea, oare stăpânul lui se va purta la fel? Cu siguranță că nu; căința blândă a servitorului va îmblânzi mânia stăpânului care nu numai că-l va ierta, ci în plus îi va dori binele și îndreptarea!

14. Vă spun așadar: nu faceți niciodată rău pentru rău dacă vreți să deveniți buni! Dacă îi judecați și îi condamnați pe cei care vă fac rău; veți sfârși prin a deveni cu toții la fel de răi și nu va mai exista în voi nici iubire, nici bine!

15. Cel puternic își va aroga dreptul de a-i pedepsi pe toți cei care i-au încălcat legea; răzbunarea îi va înflăcăra pe vinovați, care vor dori să se răzbune. Ce bine va rezulta atunci, spuneți-Mi?

16. De aceea, nu judecați și nu condamnați pe nimeni, dacă nu doriți să fiți la rândul vostru judecați și condamnați, înțelegeți voi această învățătură fundamentală, fără de care nu veți avea niciodată loc în împărăția Mea?"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 75
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:04 View PostDownload Post

Capitolul 75

Sihar. Umbra bunătății. Parfumul păcatului. Drumul libertății. Modul în care acționează răufăcătorul.


1. Simon Petru a spus: "Da, Doamne, am înțeles bine, dar există o umbră, după părerea mea, în învățătura Ta. Dacă suprimăm pedepsele, răufăcătorii se vor înmulți într-un timp scurt ca iarba pe pământ și nisipul în mare. Dacă există o lege, trebuie să o aplicăm și să pedepsim, altfel această lege nu mai există! De altfel, poate o lege să existe dacă nu există nici o pedeapsă?"

2. Eu am spus: "Dragul meu, judecata ta este cea a unui orb care critică culorile; privește animalele din menajerie, vei vedea fiare sălbatice, tigri, lei, pantere, hiene, lupi și urși. Dacă aceste animale nu ar fi în cușcă, cine ar fi în siguranță în apropierea lor? Dar ce prostie ar fi să închizi miei sau porumbei!

3. Infernul are legile sale strict definite și aplicarea lor este riguroasă, în timp ce împărăția Mea, care este în cer, nu are nevoie nici de lege, nici de pedeapsă!

4. Eu nu am venit pentru a vă trimite în infern, conform unei legi intransigente, ci pentru a vă pregăti pentru ceruri cu iubire, blândețe și adevăr. Dacă, prin învățătura Mea, care vine din ceruri, Eu vă eliberez de lege și vă arăt noua cale a inimii ce duce la adevărata viață eternă și liberă, de ce vreți să rămâneți atașați de legea care condamnă și blestemă, în loc să vă gândiți că este cu mult mai bine să mori de mii de ori în trup, iubirea păstrându-și libertatea, decât să rătăcești chiar și o singură zi în moartea legii.

5. Se înțelege de la sine că hoții, spărgătorii și asasinii trebuie să fie arestați și închiși, pentru că ei sunt ca animalele sălbatice care locuiesc în cavernele și crăpăturile pământului, dând târcoale zi și noapte în căutarea prăzii, îngerii din ceruri au datoria de a-i vâna, dar ei nu trebuie să anihileze pe nimeni; asemenea ființe decăzute trebuie numai încarcerate, pentru a se îmblânzi și pentru a deveni mai bune; numai dacă se apără cu violență, este permis ca ele să fie schilodite și doar dacă opun violent rezistență trebuie să fie ele omorâte, pentru că infernul morții este de preferat infernului vieții.

6. Dar nu voi privi cu ochi buni pe cel care ține în închisoare hoții, spărgătorii și asasinii, pentru ca în cele din urmă să-i condamne la moarte; căci cu cât condamnăm și pedepsim mai mult, cu atât răufăcătorii aflați în libertate devin mai răi și mai periculoși și în loc să se mulțumească să jefuiască, în noaptea neagră, vor sfârși prin a-i asasina și a-i extermina pe toți cei care i-ar putea trăda.

7. Dacă suprimi judecata implacabilă și dai sfatul de a oferi și haina celui care merită bastonul, hoții vor veni mereu să caute una sau alta, dar nu vor jefui și nu vor ucide!

8. Dacă oamenii, din iubire pentru frații și surorile lor și din iubire pentru Mine, nu și-ar mai aduna grămezi de bunuri trecătoare ale acestui pământ și ar trăi la fel ca Mine, foarte curând nu ar mai exista nici hoți, nici spărgători, nici asasini.

9. Cei care cred că legile implacabile și condamnările grele vor face să dispară de pe pământ răufăcătorii se înșeală întru totul. Infernul nu a dus niciodată lipsă de diavoli; la ce folosește să omori unul, dacă infernal trimite zece în loc, mai răi decât primul? Când omul rău se găsește față în față cu un om rău, el se înfierbântă și devine un adevărat demon, dar dacă nu găsește în fața lui decât iubire, blândețe și răbdare, răutatea sa se îndepărtează și el poate deveni mai bun.

10. Când leul vede apropiindu-se un tigru, o panteră sau un dușman oarecare, el se înfurie, sare pe adversarul său și îl nimicește. Dar el lasă un cățel slab să se joace cu el și se îmblânzește. Dacă vine o muscă să se așeze pe laba sa puternică, el abia dacă o privește și o iasă să plece fără a încrunta sprâncenele. Iată cum vă va trata dușmanul vostru dacă nu-l veți trata cu violență.

11. Mai degrabă binecuvântați-vă dușmanii decât să puneți mâna pe ei; dacă îi condamnați și îi închideți, vă adunați singuri cărbuni aprinși deasupra capului!

12. Cu iubire, blândețe și răbdare veți avea totul la dispoziție, dar dacă judecați și condamnați oamenii orbi - care sunt de fapt frații voștri -, în loc să întemeiați binecuvântarea Evangheliei, nu veți semăna decât ura și înstrăinarea pe pământ!

13. Trebuie să fiți discipolii Mei în faptă și cuvânt la fel ca și în învățătura voastră, dacă doriți să slujiți la mărirea împărăției Mele pe acest pământ. Dacă nu doriți, sau dacă vă este prea greu și prea potrivnic, întoarceți-vă acasă! Îmi voi face discipoli din aceste pietre".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 76
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:08 View PostDownload Post

Capitolul 76

Sihar. Despre influențele interioare și exterioare ale omului. Cum să păstrezi ordinea și pacea în cetate (oraș) prin iubire. Forța și violența trezesc răul Rolul îngerului păzitor.


1. Simon Petru a spus: "Doamne, cine Te-ar părăsi, cine nu ar vrea să Te slujească? Numai Tu ai Cuvântul vieții, pe care nimeni altcineva nu îl poate avea. Cere-ne ce vrei, dar nu ne cere niciodată să Te părăsim. Fii răbdător cu slăbiciunile noastre și întărește-ne prin grația Tatălui care este în ceruri și care Te-a întărit și pe Tine, atât de minunat, ca să fii pe deplin una cu El!

2. Și, după cum ne-ai învățat pe munte, noi îi cerem lui Dumnezeu în Numele Tău: Tatăl nostrum care ești în ceruri, fie împărăția Ta, facă-se voia Ta sfântă, iartă-ne nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșelile greșiților noștri'".

3. Eu am spus: "Simon, îmi place mai mult ceea ce spui acum decât ceea ce spuneai adineauri despre lege și pedeapsă. La ce-I folosesc unei națiuni pacea și ordinea obținute prin violență? Asta nu durează decât un timp, dar când diavolii se simt prea reprimați, ei sar și distrug cu sarcasmele lor oribile legile și legislatorii, pentru că cei care trebuie încă să fie ținuți și conduși cu forța sunt diavolii! Dar cel care se lasă condus de iubire, blândețe șl răbdare, seamănă cu un înger al lui Dumnezeu; el este demn de a fi un copil al Celui Preaînalt.

4. Cu iubire, veți avea totul, în timp ce cu forța nu faceți decât să-l treziți pe diavol din somnul său și la ce bun să-l trezești pe acest pământ?

5. Este infinit mai bine ca printre oameni să crească iubirea și blândețea, care-i țin pe oameni treji și ca diavolii să doarmă un somn necesar, necauzând astfel nici un rău pământului, pe care l-ar putea distruge, cu tot ce se găsește pe el, dacă s-ar trezi. Spune-mi ce părere ai despre asta?"

6. Simon Petru a spus: "Doamne, nu mai este nimic de adăugat, totul este limpede și lesne de înțeles. Dar câți oameni de pe acest pământ cunosc acest adevăr sfânt? Doamne, sunt legiuni de îngeri în ceruri, trimite-i la toți oamenii, pe întregul pământ, să anunțe acest adevăr; cred că atunci, acest pământ acoperit de păcate va fi mai bun și mai armonios".

7. Eu am continuat; 'Tu spui ce gândești, dar Eu sunt de altă părere; vezi tu, sunt de o mie de ori mai mulți îngeri în jurul oamenilor decât vezi tu aici; ei urmăresc să ajute oamenii astfel încât să nu devină robii propriilor lor simțuri și sentimente. Ființa umană crede însă că ajunge liberă la ideile sale și că își urmează după placul inimii dorințele și poftele, pe care le acceptă și le asimilează fără ca libertatea sa să aibă de suferit. Dar de fapt, ce se petrece în realitate?

8. Oamenii gândesc singuri, au intenții lăudabile; dar când vine momentul să acționeze, ei râvnesc la lume, la bogățiile sale și la tot ce poate satisface nevoile înșelătoare ale cărnii (trupului); ei acționează atunci rău, din egoism.

9. Aș putea să-ți prezint mii de oameni care sunt niște răufăcători înnăscuți, l-aș putea întreba dacă ei știu că fac rău; toți ți-ar răspunde că o știu prea bine. Întreabă-i însă de ce fac rău și mulți îți vor răspunde: 'Pentru că așa ne place!' Alții îți vor spune: 'Ne-ar plăcea foarte mult să facem bine, dar cum ceilalți fac rău, facem' - și noi la fel ca ei". Iar alții îți vor spune: 'Știm ce este binele, dar nu suntem capabili să facem bine, natura noastră s-a îndepărtat de el și simțim că trebuie să-l urâm pe cel care a greșit față de noi!

10. Iată, vei mai găsi încă și alte răspunsuri și vei înțelege curând că cei mai înrăiți răufăcători cunosc binele și răul și, cu toate acestea, aleg răul.

11. Dacă oamenii fac rău, deși știu că există binele, ce efecte crezi că ar putea avea asupra lor o cunoaștere care lear fi dată printr-o învățătură exterioară? Da, de acum înainte, cunoașterea binelui și a adevărului va fi adusă oamenilor din exterior, din ceruri și ei Mă vor omorî, la fel cum vă vor omorî și pe voi, precum și pe mulți dintre cei pe care îi veți învăța să facă bine și să evite răul".

12. Simon a spus: "Doamne, dacă este așa, ar fi mai bine ca întreg pământul să fie al diavolului! Ce va face lumea dacă nu vrea să recunoască, nici să accepte binele?"

13. Eu: "Cel care, ca și tine, vorbește foarte afectat, este încă foarte departe de împărăția Mea, dar când Mă voi înălța la cer, vei vorbi altfel. Dar iată că s-a lăsat seara, să ne întoarcem și să ne întărim picioarele obosite".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 77
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:12 View PostDownload Post

Capitolul 77

Sihar. Despre infamia oamenior, încrederea în Domnul.


1. Mulți dintre cei prezenți s-au grăbit către Mine, cerându-Mi să fac miracole și spunând: "Dacă faci minuni pentru orbi, care nu au nici cunoștințe, nici judecată și care deci nu pot înțelege nimic, fă atunci și pentru noi; noi vom crede în tine dacă vom vedea minuni adevărate, dar în caz contrar, vom ști la ce să ne așteptăm, fiindcă suntem la curent cu tot!"

2. Eu le-am spus: "Ei bine! Dacă sunteți atât de înțelepți și știți totul, la fel ca Dumnezeu, de ce vă mai trebuie atunci miracole? Puteți, fără nici o altă minune, să știți dacă spun adevărul sau nu! La ce folosesc miracolele? Se împlinesc în curând două zile de când Mă aflu aici și nu au încetat să se petreacă lucruri extraordinare; aveți în acest sens sute de martori. Dacă asta nu vă ajunge, nici alte miracole nu vor fi de ajuns pentru inimile voastre rele; așa că plecați de aici, dacă nu vreți să fiți alungați cu forța!"

3. Ei au strigat atunci: "Cine poate și îndrăznește să ne alunge cu forța? Nu suntem noi oameni de vază din Roma și stăpâni ai acestor locuri, unde muncim și trăim? Putem cu ușurință să te facem să pleci de aici chiar în acest moment, așa că nu tu, un simplu galileean, ai să ne alungi după cum dorești! Ne-am săturat de tine; îți ordonăm, prin puterea pe care o avem, să părăsești orașul înainte de căderea nopții!"

4. Eu le-am spus: "Oh, orbi smintiți, cât timp credeți să mai puteți trăi, folosindu-vă de puterea voastră? Un singur gând de-al Meu ar fi suficient pentru a vă face praf și pulbere, cu toată puterea voastră; întoarceți-vă acasă, dacă nu vreți să vi se surpe pământul de sub picioare!"

5. În aceeași clipă, pământul s-a crăpat sub picioarele lor și din crăpătură a început să iasă fum și foc. Văzând așa ceva, oamenii au început să urle: "Nefericiții de noi, suntem pierduți, am păcătuit împotriva lui Ilie!" Ei au plecat în goană, urlând și crăpătura s-a închis la loc, în timp ce noi ne întorceam liniștiți în casa lui Joram.

6. La sosirea noastră în casa lui Irhael și a lui Joram, am găsit cina pregătită. Eu am binecuvântat-o. Aproape o mie de persoane au luat loc, au băut și au mâncat cu bucurie și au lăudat gustul delicios al mâncărurilor și al vinurilor. Numai comandantul, venit împreună cu soția sa și cu ofițerii din subordinea sa, a rămas serios, abia atingându-se de mâncare. Jonael, care era așezat lângă el, l-a întrebat de ce era așa de trist!

7. Comandantul a suspinat și a spus: "Nobil și înțelept prieten, cum să mă bucur când văd că cei mai mulți dintre oameni nu sunt demni să locuiască nici în Tartar (n.t. iadul roman), dacă acesta există! Poți să privești fără silă doi lupi înfometați smulgându-și unul altuia un os și luptându-se sălbatic, căci aceștia sunt lupi, animale fără judecată, mașini care au viață, împinse de instincte primitive, incapabili să socotească, precum pârâul care, umflându-se, acoperă tot ce întâlnește. Dar oamenii, care pretind că sunt înțelepți și cultivați, sunt mai răi în inima lor decât lupii, tigrii, hienele, râșii și urșii; ei vor să atragă toate privirile, dar nu acordă nici cea mai mică atenție aproapelui lor. Spune-mi, prietene, îi putem numi oare oameni? Sunt ei demni măcar de milă? Nu, îți spun, de o mie de ori, nu! Oh, așteptați, popor de brute, am să dau foc la ceva care vă va face să vă pierdeți auzul și văzul pentru totdeauna!"

8. Jonael a spus: "Dar ce vrei să faci? Dacă-i distrugi, îți vei atrage multe necazuri care te vor trăda în fața Romei; vei avea parte de multă bătaie de cap și în cele din urmă vei fi exilat la sciți! Renunță la răzbunare, lasă asta în seama Domnului și fii sigur că El va lua măsurile cele mai dreptei

9. Citește istoria poporului meu și vei vedea că întotdeauna Domnul i-a pedepsit cu severitate pe oameni adeseori fără nici un pic de milă, pentru fiecare păcat comis. Îți spun, Domnul cerului și al pământului este și va fi mereu la fel, pe vecie. El este răbdător, plin de compasiune, niciodată nu Și-a abandonat poporul, dar vai de cei care îl fac pe Dumnezeu să își piardă răbdarea! Dacă El își va lua biciul în mână, își va biciui poporul până când oamenii vor fi frânți, zdrobiți, și vor deveni astfel limpezi ca supa.

10. Ceea ce pe tine te-ar costa atâtea necazuri și pericole, Dumnezeu ar face cu un singur gând și atâta vreme cât Dumnezeu îi tolerează pe acești oameni, este mai bine ca noi să nu ne băgăm!

11. Ai văzut ce ușor i-a fost Domnului să deschidă pământul în fața acelor scelerați și să facă să iasă foc și aburi din străfundurile crăpăturilor! Ar fi la fel de ușor pentru El să-i transforme în cenușă pe acești nefericiți, dar El s-a limitat să-i înspăimânte și să-i facă să o ia la fugă!

12. Dacă asta îi este de ajuns Domnului, să ne fie și nouă de ajuns. Numai El singur știe ce este drept să faci. Domnul se află printre noi, în mijlocul a tot felul de lucruri minunate și pare să fie fericit că este cu noi! De ce să fim noi morocănoși și triști? Fii bucuros și mulțumit, bucură-te de grația lui Dumnezeu și lasă în seama Lui tot restul!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 78
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:16 View PostDownload Post

Capitolul 78

Sihar. Păcatul poartă deja în el pedeapsa. Blândețea și răbdarea fac mai mult decât mânia.


1. Comandantul a spus: "Drag și înțelept prieten, ai vorbit bine, dar ce pot spune eu, care sunt un străin? Acum cred, sunt convins din adâncul ființei mele că acest Iisus din Nazaret nu este altul decât Dumnezeu atotputernic; venit sub o formă umană. Nu atât minunile Sale dovedesc asta, cât înțelepciunea Sa nesfârșită, pentru că Cel care vrea să transforme lumea trebuie să fie atât de înțelept pe cât pare a fi El, prin fiecare din cuvintele Sale!

2. Dar acești nemernici se numesc cu nerușinare fiii lui Dumnezeu, care li s-a revelat dintotdeauna și acum că El a venit la ei, îl tratează ca pe un escroc ordinar și vor să-L alunge. Prietene, eu sunt roman și, în ciuda religiei mele de panteist încrâncenat și păgân orb, eu cred și voi rămâne strâns legat, toată viața mea, de noua mea credință.

3. Dacă ar fi vorba de păgâni, aș fi indulgent, dar cum ei își spun copiii lui Dumnezeu, în timp ce, simultan, îl denigrează, nu pot fi indulgent cu ei.

4. Dacă ei vor să-L alunge pe Dumnezeu, Dumnezeu îi va alunga la rândul Lui; noroiul și buruienile trebuie îndepărtate pentru a fi adunate recoltele frumoase de pe câmpul pe care Domnul însuși l-a aranjat. Dacă rămâne iarba rea, peste puțin timp ea va invada tot ceea ce a semănat Dumnezeu atât de frumos! Spune-mi dacă am dreptate sau dacă greșesc. Ce este mai important: Domnul sau acești caraghioși mizerabili?"

5. Jonael a spus: "Nimeni nu poate contesta faptul că ai perfectă dreptate, dar vezi tu, este necesar sâ-ți mai pui o problemă. Se poate ca acești nemernici să fie atât de înspăimântați încât să plece, regretându-și nebunia, după care se vor îndrepta. Așa că nu este de dorit să-i urmărești, fiindcă un păcat nu există decât atâta timp cât păcătosul persistă în acel păcat. Imediat ce omul renunță la păcatul său și urmează ordinea stabilită de Dumnezeu, omul este eliberat de păcat și de pedeapsă.

6. Culmea greșelii ar fi să pedepsești un om care a devenit mai bun, sub pretextul că a păcătuit înainte. Greșeala ar fi comparabilă cu cea a unui medic care s-ar duce la un bolnav care s-a vindecat, pentru a-i spune: 'Acum că ești perfect sănătos, trebuie să îți pedepsești (prin mutilare) picioarele care erau bolnave înainte!' La ce ar mai folosi să te vindeci, dacă după aceea vei fi bătut? Nu a fost oare boala o pedeapsă destul de mare? La ce ar folosi atunci să vindeci carnea, dacă trebuie să o îmbolnăvești din nou? Dacă acest lucru simplu de înțeles este absurd în lumea materială, este încă mult mai absurd să acționezi astfel cu omul spiritual.

7. Datoria noastră este să-i punem frățește în gardă pe oamenii care au păcătuit dar care după aceea au devenit mai buni și să-i ajutăm să-și întărească credința lor în Dumnezeu șl să reziste mai bine la marile pericole ale păcatului, pentru a nu cădea din nou în sclavia acestuia; pentru că o dată ieșit din păcat, este de zece ori mai grav să cazi apoi din nou în el; și, a pedepsi un păcătos care se căiește, înseamnă a-l provoca să cadă din nou.

8. Oare nu va pedepsi Dumnezeu acest lucru mult mai sever decât toate celelalte păcate comise de cel care s-a căit? Pedeapsa pe care fiecare păcat o poartă în sine, crede-mă, este deja un remediu împotriva acelei boli a sufletului care se numește păcat. Dacă boala a fost vindecată de medicament, la ce ar mai servi să aplici un al doilea medicament de vreme ce boala a dispărut?" Comandantul a răspuns: "Ca tratament preventiv!"

9. Jonael a spus: "Da, da, tratamentele preventive sunt necesare, dar ele trebuie să întărească și nu să slăbească sau să ucidă! Mânia naște mânie; trebuie acționat așadar cu iubire, răbdare și blândețe.

10. Cine se arde trebuie stropit cu apă rece și nu aruncat în apă fiartă sau jăratic, îi ducem pe brațe pe cel ce și-a rupt piciorul și i-l punem la loc, legându-l și fixându-l, pentru ca fractura să se vindece, îl întindem apoi pe un pat special și nu îl biciuim pentru că a mers strâmb și și-a rupt piciorul.

11. Nu cu mult timp în urmă, cineva care s-a întors de la sciți, unde voise să-L vestească pe Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov, mi-a povestit că aceste popoare sălbatice de nomazi îi pedepsesc pe morți fiindcă au muriți îi dezbracă, îi leagă de un stâlp și îi biciuiesc o zi întreagă. Chiar și cei care au fost omorâți de alți oameni sunt tratați la fel, pentru că au comis greșeala de a muri. Dimpotrivă, ucigașii sunt lăudați, pentru că au fost capabili să rămână în viață!

12.Oricât de prostesc ar părea, acest exemplu seamănă cu ceea ce facem noi atunci când vrem să pedepsim un păcătos, care, prin însuși păcatul său - această boală a sufletului - este deja mort din punct de vedere spiritual!

13. Un bolnav are nevoie de un medic și de un medicament; cât despre a-l pedepsi pentru că s-a îmbolnăvit, prietene, asta este demn de un scit! Cred că ești de acord că este mai bine să-L urmăm pe Domnul în toate, decât să vrem, cu stângăcia noastră, să-i venim în întâmpinare, încurajând astfel demonii și stricând plantația divină a Domnului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 8 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !