Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 18:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 79
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:23 View PostDownload Post

Capitolul 79

Vindecarea sufletelor bolnave. Consecințele severității excesive. Condamnarea la moarte. Răzbunarea morților. Sfârșitul dușmanilor.


1. Pătruns de adevărul cuvintelor lui Jonael, comandantul a spus: "Da, acum mi-e foarte limpede,renunț la intenția mea. Nu o voi mai pune în aplicare decât dacă tu îmi vei porunci și de vreme ce Dumnezeu te-a făcut răspunzător pentru această comunitate, pe tine te voi asculta și nu voi face nimic fără sfatul tău".

2. Jonael a spus: "Să-i fii pe plac lui Dumnezeu, așa e bine; dacă cineva este bolnav, trebuie să-i ajutăm trupul; dacă sufletul său este bolnav, trebuie de asemenea să-i dăm un ajutor spiritual, în funcție de boala în cauză!

3. Bolile spirituale ale copilului se vindecă prin corecturi serioase, folosind dacă este cazul chiar și nuiaua! Dar bolile spirituale ale adultului se vindecă prin sfaturi înțelepte, pline de iubire, prin învățături solide, îndemnuri făcute din iubire și observații asupra consecințelor nefaste ce pot rezulta din slăbiciunile continue ale sufletului. Dar dacă acestea nu sunt de ajuns, când sufletul este încăpățânat, surd și orb, atunci este momentul pentru o educație severă, dată bineînțeles cu iubire, dar cu mai multă fermitate!

4. Dar dacă acționăm cu mânie sau în spiritul infernal al răzbunării, totul devine o trudă zadarnică, în loc să învățăm sufletul că este o ființă umană, facem din el un demon care nu-și va putea potoli niciodată setea de răzbunare!

5. Satana poate fi ținut în frâu de către ceruri un anumit timp, dar dacă oamenii orgolioși cred că prin puterea și "înțelepciunea" lor, care nu este altceva decât cruzime tiranică și de nezdruncinat, pot să păstreze ordinea care le place lor, Dumnezeu se retrage și desface legăturile care îl rețineau pe Satana; abia de acum înainte merită să-și facă griji cei ce se cred puternici, căci cei pe care îi vor fi păcălit vor deveni adevărați diavoli și se vor arunca asupra tor, ca un fluviu care se revarsă și îi vor nimici.

6. Cea mai rea este condamnarea ia moarte; la ce servește de fapt să omoram pe cineva, dacă nu putem ajunge la sufletul sau la spiritul său, acolo unde se află în fond adevărata putere de a acționa?

7. Cine crede că a scăpat de dușmanul său pentru că i-a omorât este de zece ori mai orb decât crede, pentru că, din slabul dușman pe care îl vedea și-a făcut dintr-o dată mii de dușmani care sunt invizibili și care îl vor urmări zi și noapte, chinuindu-i corpul și spiritul cu suferințe nesfârșite.

8. În războaie, unde oamenii sunt omorâți cu miile, învingătorul crede că a scăpat de dușmanii săi, pe care i-a nimicit din cauza orbirii sale, dar se înșeală amarnic; sufletele și spiritele morților rătăcesc de-a lungul anilor, influențând direct intemperiile naturii pentru a distruge recoltele, cauzează lipsuri, creșterea prețurilor, foamete și, în cele din urmă, bolile contagioase și ciuma, care într-un timp scurt omoară mai mulți oameni decât a ucis învingătorul răzbunător. Astfel Slăbit, în țara sa, acesta din urmă trebuie să cumpere mercenari pentru a supraviețui și se va îndatora tot mai mult, după ce a epuizat toate resursele țării și ale poporului său. Mai devreme sau rnai târziu, nemaiputându-le plăti solda mercenarilor, el se va găsi la ananghie; poporul pe care l-a asuprit se va răscuia împotriva lui. Dușmanii nu vor pierde atunci ocazia de a se ridica împotriva lui; și el, învingătorul purtat odinioară în triumf, va cunoaște acum lupta în care îndoiala și disperarea îl asaltează și îl sfâșie precum ghearele tigrului, până când va fi terminat.

9. Așa că, vezi, toate acestea se datorează dușmanilor uciși!

10. Iată de ce se obișnuiește ca toți cei apropiați să-și ceară iertare de la muribund și să-i ceară acestuia binecuvântarea, pentru că, dacă moare în dușmănie, cel ce rămâne este mai de plâns, sufletul - liber acum - neîncetând să vină sub forma remușcărilor pentru a-l chinui pe cel rămas pe pământ, pe care caută să-l atragă în tot felul de capcane, care nu îi vor face viața ușoară!

11. Domnul permite asta numai pentru ca sufletele ofensate să obțină satisfacția pe care o cer. În plus, este un bine nemăsurat și pentru cei aflați în viață să fie pedepsiți în această existență materială pentru faptele pe care le-au săvârșit din orgoliu, decât să cadă după moartea fizică în mâinile a o sută de spirite ostile, care îl hărțuiesc pe cel care este încă neexperimentat în lumea de dincolo!

12. De aceea este atât de necesar în această lume să manifestăm iubirea și prietenia adevărată și să întoarcem dușmanilor noștri binele pentru rău, să-i binecuvântăm pe toți cei care ne blestemă, fiindcă nu se știe când îi va chema Domnul de pe acest pământ și, odată mort, un dușman devine de o sută de ori mai periculos decât era în timpul vieții.

13. În tinerețea lui, David a fost un om după inima lui Dumnezeu, dar ca urmare a faptei ostile comise împotriva singurului său dușman, încălcând voința lui Dumnezeu, el a fost urmărit cu cruzime de spiritul lui Urie!

14. Una este dacă Domnul îți poruncește El însuși, așa cum i-a cerut lui David în legătură cu filistinii, de a-i lovi cu putere și de a-i zdrobi pe cei ce deveniseră dușmanii lui Dumnezeu și ai umanității. Astfel de ființe vor trece printr-o judecată cumplită în Lumea de dincolo, fără a putea niciodată să se ridice împotriva mâinii lui Dumnezeu, fiindcă Domnul îi va lipsi de orice putere!

15. Este însă cu totul altceva dacă tu îți faci dușmani în această lume fără ca Dumnezeu să-ți fi poruncit aceasta, împins fiind numai de antipatiile tale, de aroganța continuă sau de nebunia oamenilor care cred că trebuie să facă dreptate, atunci când dreptul suprem a devenit supremă nedreptate, cum zice proverbul; în această situație, de îndată ce și-au părăsit corpul, dușmanii tăi îți vor fi mult mai ostili.

16. Ți-aș da o mie de vieți dacă te-aș avea, numai să mi-l arăți pe fericitul de pe acest pământ al cărui dușman i-a devenit binevoitor în cealaltă lume! Eu nu am întâlnit niciodată așa ceva! Dimpotrivă, cunosc cazuri în care răzbunarea unui spirit, devenit ostil unei case, s-a întins până la a zecea generație; sau, atunci când anumite ființe umane au fost grav jignite de un întreg popor sau de o țară, ele revin ca spirite pentru a chinui acel popor sau acea țară timp de ani de zile, câteodată pentru totdeauna, devastând-o până când nu mai supraviețuiește nimeni! Prietene, oricât de incredibil ți s-ar părea, ceea ce-ți spun este de necontestat, căci dacă nu ar fi fost adevărat, cum aș fi îndrăznit să-ți spun aceasta în fața Domnului și a îngerilor Săi? Iar dacă mai ai încă îndoieli, adresează-te Domnului, care este izvorul etern al oricărui lucru; mărturia Sa îți va dovedi dacă am trădat adevărul fie și printr-o singură silabă!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 80
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:27 View PostDownload Post

Capitolul 80

Sihar. Este viața terestră compatibilă cu Evanghelia? Când va veni împărăția lui Dumnezeu? Trăiți în pacea și unitatea îngerilor păzitori și a ordinii divine. Când va veni împărăția lui Dumnezeu pe acest pământ?


1.Făcând ochii mari de uimire, la fel ca mulți alți oaspeți, comandantul a spus: "Dacă așa stau lucrurile, înseamnă că viața pe acest pământ este ceva cumplit, cine ar putea să reziste?"

2. Eu am spus: "Cine va urma învățătura Mea va rezista, dar cine se lasă condus de orgoliu și superficialitate, neiubindu-se decât pe sine, fără să ierte niciodată din inimă și fără să binecuvânteze de zece ori mai mult decât a fost ofensat, va simți mai devreme sau mai târziu consecințele inevitabile ale dușmăniei; el nu se va putea aștepta la nici un fel de protecție din partea Mea și va trebui să plătească până la ultimul sfanț răul pe care i l-a pricinuit dușmanului său. Trăiți deci în pace și înțelegere cu toată lumea. Mai bine suportați o nedreptate decât să pricinuiți chiar șl cel mai mic rău altcuiva; nu veți atrage atunci nici o răzbunare, iar spiritele celor care ar fi trebuit să fie dușmanii voștri vor deveni îngerii voștri păzitori, îndepărtând de la voi multe nenorociri.

3. De ce este așa? De ce trebuie să fie așa? Adevăr vă spun: este așa, pentru că aceasta este voința Mea și ordinea pe care am stabilit-o și care va rămâne de-a pururi neschimbată".

4. Comandantul a spus: "Da, Doamne, îmi dau seama foarte clar că iubirea Ta este infinită și înțelepciunea Ta nelimitată, dar spune-mi, atunci când toți oamenii vor fi pătrunși de învățătura Ta, pământul se va transforma într-un adevărat paradis. Când va fi aceasta?

5. Când mă gândesc la mărimea pământului, despre care nimeni nu știe încă de unde începe și unde se termină, când mă gândesc la numărul fără limită al oamenilor care locuiesc pe acest pământ nesfârșit, mă apucă amețeala. Trăsătura principală de caracter a majorității locuitorilor acestui pământ pare a fi răutatea crudă și grosolană.

6. Majoritatea oamenilor sunt răuvoitori din cauza egoismului lor animalic și sunt conduși de un orgoliu furibund.

7. Când undeva pe acest pământ imens se stabilește o populație pașnică, din momentul în care ea ajunge, grație eforturilor fiecăruia, la o anumită bunăstare, este imediat reperată de lupii și hienele umane, care vin să o ruineze; și acești bieți refugiați se trezesc de mii de ori mai săraci decât erau înainte, în starea lor primitivă.

8. Dar dacă acești oameni pașnici și cultivați se apără curajoși, cu arma în mână, cu toată energia și înțelepciunea spiritului lor, pentru a-și răpune dușmanii, atunci spiritele dușmanilor răpuși le devin niște dușmani și mai înverșunați; Te întreb atunci deschis: cum, când și în ce condiții va prinde învățătura Ta salvatoare rădăcini pe acest pământ, devenind decisivă în modul de a se comporta și de a acționa al oamenilor?

9. Dacă razele blânde ale învățăturii Tale nu luminează decât câteva națiuni, acestea vor fi asaltate de dușmahi din zi în zi mai numeroși. Dacă ele se predau dușmanilor lor, nu vor deveni oare sclavii lor și nu vor ajunge ele ca, sub dominație, să nu mai poată urma și practica această învățătură?

10. Dar dacă ele devin stăpâne ale dușmanilor lor, spiritele și sufletele acestor dușmani uciși în luptă vor deveni mai mult ca oricând dușmanii lor de neînvins și, după părerea mea, bineînțeles fără prea mare valoare, nu văd cum se va putea stabili pe pământ împărăția cerurilor!

11. A face bine pentru rău - și o spun pentru o cauză dreaptă - este un lucru discutabil. Dacă este vorba să-ți faci prieten dintr-un dușman, lucrul este valabil, nu mă îndoiesc; dar dacă este vorba să înfrunți un număr mare de inamici, Doamne, iartă-mi slaba înțelegere, dar dă-mi voie să mă îndoiesc! Această regulă nu mai poate fi aplicată.

12. Îmi vin mereu în minte nefericiții din Scylla și Charybda: când scapi de unul, te lovești mereu de celălalt! Doamne, încă o mică lămurire și îi voi îmbrățișa pe toți dușmanii mei și îi voi scoate pe toți prizonierii din celule, hoți, bandiți, asasini, oricât de răi ar fi!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 81
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:32 View PostDownload Post

Capitolul 81

Comportamentul față de delicvenți. Condamnarea la moarte și efectele sale. Motivul principal al întrupării lui Hristos. Stabilirea unei punți între pământ și Lumea de dincolo!


1. Eu am spus: "Prietene, ești încă foarte miop, dacă înțelegi și explici astfel învățătura Mea! Jonael ți-a spus deja că în caz de legitimă apărare sau în caz că Dumnezeu ți-o cere, o luptă întreprinsă împotriva unui dușman este justificată. Toți inamicii care mor în astfel de lupte sunt imediat pedepsiți cu severitate, fiecare după sufletul său, dar în nici un caz nu se întorc pe acest - pământ pentru a le face rău celor care i-au învins pe bună dreptate. Dacă acest adevăr intangibil te poate face să vezi lucrurile în adâncime, cum de te poți îndoi de învățătura Mea?

2. Cine spune că adevărații delicvenți, care adeseori sunt mai răi decât niște animale feroce, nu trebuie să fie arestați și închiși? Dimpotrivă, dacă-ți iubești aproapele, chiar trebuie să faci acest lucru. Dacă, de pildă, în fața ta este atacat cineva de o fiară sălbatică, tu vei căuta să răpui bestia și dacă omul este atacat în stradă sau la el acasă, tu îi vei sări imediat în ajutor.

3. Întrucât asemenea hiene umane, atunci când se adună, pun în pericol populații întregi, autoritățile au datoria indispensabilă de a-i vâna pe acești oameni atât de periculoși și de a-i închide.

4. Condamnarea la moarte însă nu trebuie să fie aplicată decât dacă zece ani de încarcerare nu au avut nici un efect și condamnatul nu arată nici un semn de ameliorare. Dacă el promite însă, în momentul în care a ajuns pe eșafod, că se va transforma în bine, trebuie să i se acorde o amânare suplimentară de un an. Nu trebuie aplicată pedeapsa cu moartea decât dacă nu se mai poate scoate nimic dintr-un asemenea om; atunci este mai bine să te descotorosești de el.

5. Dar dacă autoritățile, cu acordul comunității, vor să comute această pedeapsă cu moartea, binemeritată de altfel, la închisoare pe viață, sunt libere să o facă și Eu nu am să le cer deloc socoteală.

6. Dușmanii celor care își duc viața în conformitate cu învățătura Mea, nu au nici un mijloc de a reveni după moarte pentru a le face viața grea celor vii. Acest lucru se poate petrece doar în cazul spiritelor care aspirau, din timpul vieții, să se transforme și pe care le-au ucis niște asupritori cruzi, tiranici, orgolioși, egoiști și avizi de putere, deti niște uzurpatori.

7. Dacă judecătorii lipsiți de orice sentiment nobil își fac, prin condamnările lor nedrepte, dușmani care se întorc ca spirite pentru a se răzbuna, Eu însumi permit ca aceste spirite să acționeze împotriva judecătorilor lor nedrepți. Dar nu este vorba aici de spirite absolut rele. Sper că te-ai lămurit acum!"

8. Comandantul a spus: "Iată-mă lămurit, renunț la comparația cu Scylla și Charybda.

9. Dar, după cum am mai spus, tot nu înțeleg cum învățătura Ta, care este cu adevărat sfântă, își va croi drum prin noaptea în care este scufundată umanitatea. După cum spui Tu însuți, învățătura Ta nu va fi de mare ajutor omenirii, pentru că ar face din oameni, mașini; în timp ce, dimpotrivă, calea naturală ar fi lungă și dificilă și ar costa sânge. Da, cred că pot să pretind - nu am darul profeției, dar cunosc Europa, Asia și Africa - că în două mii de ani, învățătura Ta nu va lumina nici jumătate din omenire! Am dreptate sau nu?"

10. Eu am spus: "Nu greșești foarte tare, dar lucrurile nu stau exact așa cum gândești tu; pentru că nu este vorba atât de acceptarea învățăturii Mele pe acest pământ, cât de stabilirea - prin învățătura și Cuvântul Meu, revelate prin această venire a Mea - unei punți de legătură între lumea materială și lumea spirituală, ale cărei câmpii eterne se întind dincolo de câmpia morții.

11. Cine vrea să accepte pe deplin și cu seriozitate învățătura Mea, va trece deja puntea de care vorbesc încă din această viață. Dar cel care o primește parțial sau fără entuziasm, ori chiar o refuză categoric, se va găsi dincolo într-o noapte totală și îi va fi foarte dificil să găsească această punte.

12. Cât despre oamenii care nu au avut niciodată ocazia de a cunoaște învățătura Mea pe acest pământ, aceștia vor găsi în Lumea de dincolo ghizi care îi vor conduce către această punte. Astfel, spiritele care nu au auzit niciodată vorbindu-se despre învățătura Mea, vor găsi și ele puntea către viața eternă. Dar dacă perseverează în ideile lor greșite, ele vor fi judecate după natura lor umană și nu vor ajunge în împărăția lui Dumnezeu. Iată cum stau lucrurile. Gândește-te și spune-Mi dacă îți place. Dar fă-o repede, căci șederea Mea aici se apropie de sfârșit".

13. Comandantul a spus: "Doamne, totul este clar și limpede și dacă voi mai avea vreo îndoială pe viitor, omul pe care l-ai trezit aici (din punct de vedere spiritual) va putea să mă lămurească. De aceea, voi lăuda și voi slăvi Numele Tău, împreună cu toți ceilalți, dar Te rog, acordă-mi grația și întoarce-Te repede, fiindcă principala mea grijă va fi ca Tu să găsești aici inimi mai demne decât cele care Te-au primit de data aceasta"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 82
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:36 View PostDownload Post

Capitolul 82

Sihar. Promisiunea unei vizite secrete. Nimeni nu este profet în țara sa. Cuvintele de rămas bun. Jonael primește harul de a face minuni, Iisus se întoarce în Galileea.


1. Eu am spus: "Mă voi întoarce într-o zi să vă văd, în secret, dar nu trebuie să strigați asta în gura mare, în tot orașul, aici - unde oamenii se simt cu atât mai importanți cu cât sunt mai puțin asupriți și plătesc mai puține impozite decât în Iudeea și Galileea și unde Jairuth al Meu plătește, ca să spun așa, toate impozitele săracilor.

2. Acolo unde oamenii se simt bine, nu este loc pentru un profet, decât dacă acesta este bătrân. Acești nebuni nu iau în considerare decât cuvintele bătrânilor și consideră înțelepciunea unui tânăr drept o exaltare a imaginației sale. În ceea ce privește minunile, oricât de extraordinare ar fi acestea, ele vor fi mereu luate drept magie, atât de la modă în momentul de față. Oamenii prea orbi, incapabili să distingă ceea ce este adevărat de ceea ce este fals, resping și una și alta.

3. Ar fi mai bine pentru un profet să meargă în străinătate; acolo are mai multe șanse să poată influența oamenii care nu îl cunosc. De aceea am să vă părăsesc împreună cu oamenii Mei, dar voi reveni peste puțin timp.

4. Voi lua cu Mine pe un anume Matei, care era vameș aici. Acesta știe să scrie repede și bine și va putea nota învățăturile și faptele Mele; dați-i un permis de liberă trecere".

5. Comandantul a întocmit imediat permisul de trecere și Mi-a mulțumit din toată inima pentru ceea ce făcusem. Ceilalți oaspeți i-au urmat exemplul, dar mai mulți dintre ei, obosiți după călătorie, au adormit pe bănci și pe mese. Celor care au vrut să-i trezească le-am spus: "Lăsați-i să se odihnească până la ziuă. Eu prefer să plec în liniștea nopții, fără să atrag atenția. Rămâneți în continuare aici până se face ziuă și să nu Mă urmeze nimeni decât dacă îl îndeamnă inima.

6. Tu, Jonael al Meu, veghează ca învățătura Mea să prindă rădăcini aici și să aducă multe roade, ca un arbore al vieții. Îți transfer o parte din puterea Mea supranaturală, pe care să o folosești în Numele Meu; dar fii atent ca în zelul tău să nu o folosești în mod greșit, fiindcă atunci ai să faci mai mult rău decât bine. Îți voi trimite un înger acasă, să te ajute. El te va învăța să folosești cum trebuie această putere cerească. Dar să nu spui nimănui că un înger din ceruri locuiește în casa lui Jonael".

7. Irhael a venit atunci la Mine, plângând, împreună cu Joram, recunoștința și iubirea împiedicându-i să vorbească. I-am binecuvântat, spunând: "Liniștiți-vă, Mă voi întoarce curând să vă văd".

8. Ei Mi-au îmbrățișat picioarele, pe care le-au acoperit cu lacrimile lor, iar Joram a strigat: "Oh! Timp sacru, grăbește-te să ni-L aduci în casa Sa pe Domnul Gloriei, pentru totdeauna. Oh, Doamne, gândește-te la noi, care Te iubim din toată inima și vino repede, să rămâi cu noi pentru totdeauna".

9. Eu am spus: "Da, mă voi întoarce, după cum am spus, în taină și de acum înainte nimeni nu va mai fi obligat, datorită prezenței Mele să creadă în Cuvântul Meu și în misiunea Mea de Sus"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 83
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:40 View PostDownload Post

Capitolul 83

Sihar. Puterea adevărului: Despre esența Cuvântului lui Dumnezeu. Grația de a fi chemat să devii copilul lui Dumnezeu. Cum să te slujești de această lume. Plecarea din Sihar.


1. Domnul a spus: "învățătura oglindește fidel adevărul. Cine nu va trăi din Cuvânt, va muri din judecata Cuvântului care i-a fost anunțat, în care nu a crezut și în care nu a avut încredere.

2. Așa cum Eu am în Mine puterea Tatălui de a da sau de a lua înapoi viața eternă, pe care omul, după propria sa voință, are puterea de a o primi și Cuvântul Meu poate face de asemenea acest lucru, deoarece Cuvântul Meu este expresia atotputernică și eternă a voinței Mele!

3. Cel care primește în el Cuvântul Meu, care trăiește și acționează fără a devia de la învățătura Mea, Mă primește cu toată iubirea, toată înțelepciunea și toată forța Mea, devenind astfel un adevărat copil al lui Dumnezeu, căruia Tatăl care este în Ceruri nu-i va refuza nimic.

4. Preasfântul Tată care este în Ceruri nu putea decât să se reveleze El însuși într-un corp, prin Fiul Său și să facă din voi, creaturi condamnate, zei liberi, numindu-vă prietenii și frații Săi.

5. Să nu uitați niciodată Cine este Cel care vă revelează aceste lucruri și ceea ce vi se oferă prin această revelație! Atunci, lumea materială nu vă va mai tenta și o veți învinge mai ușor, ceea ce vă este cu atât mai necesar, pentru că nu puteți deveni copiii lui Dumnezeu dacă nu ați învins lumea în voi înșivă! 6. Nu vreau însă să fac din voi niște bigoți, care condamnă lumea, ci doresc să știți să vă folosiți de ea cu înțelepciune.

7. Nu ar trebui oare luat drept prost cel care se îndrăgostește de un obiect folositor meseriei sale și care, în loc să-l folosească într-un scop corespunzător, ar începe să-l admire și să-l păstreze la adăpost de rugină pentru a nu-și pierde frumusețea, făcându-și astfel singur rău, datorită unei plăceri inutile?

8. Lumea este pentru voi la fel ca acest obiect; puteți trage multe foloase bune și frumoase din ea, dar dacă sunteți discipolii Mei, trebuie să vă folosiți de ea, așa cum v-am învățat timp de trei zile.

9. Corect folosit, acest obiect vă va pregăti și vă va asigura viața eternă. Dar dacă vă folosiți de el altfel, acest obiect va deveni ca un cuțit prea ascuțit în mâna unui copil, care mai devreme sau mai târziu, își va face o rană pe care medicul nu va putea să o vindece prea ușor.

10. Cu aceste cuvinte, primiți toată binecuvântarea Mea și transmiteți aceste cuvinte tuturor celor ce nu le-au putut auzi, astfel ca nimeni să nu aibă scuze pentru a le ignora.

11. Iar acum, voi, cei câțiva discipoli ai Mei și voi toți care M-ați urmat din Galileea la Ierusalim, haideți să o pornim la drum spre Galileea, unde veți putea din nou să vă ocupați de cultivarea câmpurilor voastre".

12. Spunând aceasta, M-am ridicat și, făcând îngerilor semnul pe care numai ei îl puteau înțelege, de a dispărea, cu excepția îngerului lui Jonael, porțile vizibile ale cerului s-au închis, iar casa lui Irhael și a lui Joram a rămas intactă, în toată splendoarea ei cerească, ca de altfel și castelul lui Jairuth. Toți cei prezenți care rămăseseră treji ne-au însoțit până la poartă. Doar comandantul nu a vrut să Mă părăsească așa de repede și M-a însoțit până la marginea orașului, după care s-a întors la Sihar.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 84
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:44 View PostDownload Post

Capitolul 84

Călătoria în Galileea. Reproșurile adresate de Matei Domnului. Despre esența lui Dumnezeu și a creației. Frumusețea pământului și depărtarea lui față de soare. Eclipsă de soare. Un pic de teamă nu strică niciodată.


1. Ne-am reluat drumul și am ajuns la hotarul țării samaritenilor, la răsăritul soarelui. Am intrat în Galileea, unde am făcut un popas pe un munte golaș și ne-am odihnit pe un covor de iarbă proaspătă.

2. Însoțitorii mei nu mai puteau de admirație văzând priveliștea minunată, iar scribul Matei a spus: "Doamne, dacă toți oamenii ar fi fost pătrunși de Cuvântul Tău în orice lucru, o țară ca aceasta ar fi fost suficient de frumoasă pentru a fi paradisul. Dar dacă ne gândim că majoritatea oamenilor sunt mai răi decât fiarele sălbatice, i-am putea reproșa lui Dumnezeu că a făcut pământul prea frumos pentru niște oameni atât de ticăloși".

3. Eu am spus: "Acest reproș Mă afectează direct, pentru că Tatăl și Eu suntem Unul! Înțelepciunea eternă a Fiului - care este înțelepciunea Tatălui, a stabilit acest plan al creației și iubirea Tatălui a fost impulsul care a făcut să apară pământul, soarele, luna și stelele.

4. Dar oamenii de pe acest pământ, care au fost creați tot de Mine, trebuie să se transforme și vor fi transformați.

5. Dacă așa stau lucrurile, atunci cum poți tu să-Mi faci reproșuri? Ca să nu mai spun că, în plus, pământul nu este chiar atât de frumos cum ți se pare. Toate aceste locuri pe care le vezi aici, nu sunt frumoase decât de departe. Dacă ai privi mai de aproape, nu ai mai găsi nimic frumos, în afară de câțiva arbori ici și colo, vreo grădină îngrijită de mâna omului și poate palatul vreunui bogătaș. Este asta într-adevăr așa de minunat?

6. Ridică-ți ochii spre soare și vei găsi acolo alte peisaje, unde chiar și deșerturile sunt mai frumoase decât paradisurile terestre. Pentru că numai lumina soarelui face ca pământul să fie atât de frumos și plăcut; fără ea, pământul nu ar fi decât o vale a plângerii și a lacrimilor. Pe acest soare, care dă pământului întreaga sa strălucire și frumusețe, peisajele sunt încă mult mai minunate*".

7. Matei a spus: "Doamne, ce spui Tu, soarele este deci și el o lume; în care deșerturile sunt mai frumoase decât paradisurile terestre? Compară acest pământ imens și acel minuscul disc solar; de câte ori ar intra acest disc în această suprafață imensă pe care o vedem aici și care nu este decât o infimă părticică din pământul întreg?"

8. Eu am spus: "Ei bine! Iată, când Eu vă vorbesc de lucruri terestre, voi nu înțelegeți; cum vreți atunci să înțelegeți lucrurile cerești? Încearcă să înțelegi!

9. Privește acolo jos, în mijloc, acel cedru aflat pe ultimul vârf al acestui lanț de munți. Compară mărimea sa cu cea a unui fir de iarbă, care nu este mai înalt decât o palmă și vei vedea că acest fir de iarbă, dacă îl ții în fața ochilor, pare mult mai mare decât cedrul din depărtare, deși acela este de o sută de ori mai mare decât firul de iarbă. Acesta este efectul distanței. Dacă ai picioare bune, poți să ajungi la acest cedru în zece ore de mers. Ce reprezintă aceste zece ore pentru tine?

10. Dar gândește-te acum la distanța de la soare la pământ. Ei bine! Dacă o pasăre care zboară la fel de iute ca vântul ar fi plecat pe vremea lui Adam în direcția soarelui, i-ar mai trebui încă mulți ani pentru a ajunge acolo. Dacă poți înțelege asta, îți vei da seama că soarele este de mii și mii de ori mai mare decât pământul".

11. Uluit, Matei a strigat: "Oh, Doamne, cum poți atunci să conduci o asemenea lume de pe pământ?"

12. Eu am spus: "Da, ceea ce ție ți se pare complet imposibil, Mie îmi este, fie vorba între noi, mai mult decât ușor; tu nu poți încă să înțelegi, dar va veni vremea când ai să înțelegi totul.

13. Pentru ca să îți dai seama că - prin puterea Tatălui care este în Mine -, Eu pot ajunge la soare într-o singură clipă, privește! Am să acopăr soarele timp de câteva momente, astfel încât nimeni nu-l va mai vedea. Atunci vei înțelege că pot să ajung la soare chiar de aici, de pe acest pământ".

14. Matei a spus: "Oh, Doamne, nu face asta, oamenii vor fi îngroziți". Eu am spus: "Nu-ți fă griji; oamenii vor crede că este o eclipsă obișnuită, apărută în mod natural, așa cum se petrece adeseori, în câteva clipe, soarele va apărea din nou! Dar fii atent!" Matei a spus neliniștit: "Doamne, nu ar trebui să fie avertizați toți cei care sunt aici prezenți?" Eu am spus: "Să-i lăsăm să doarmă, este suficient să fii tu martor, pentru că un scrib trebuie să știe mai mult decât cei care nu sunt chemați să scrie. Iată, Eu spun acum: 'Soare, acoperă-ți fața timp de șapte secunde pe întreg pământul'". Chiar în acea clipă, în locul zilei s-a făcut o noapte deplină, numai câteva stele fiind vizibile cu ușurință ici și colo.

15. Tremurând de frică, Matei a spus: "Doamne atotputernic, cine ar putea trăi alături de Tine dacă dreapta Ta atinge infinitul?" Abia a pronunțat Matei aceste cuvinte, că soarele a reapărut, în toată strălucirea sa. Matei a respirat atunci ușurat, rămânând însă mut de uimire. După un timp, prinzând din nou curaj, a spus: "Doamne, nu mai înțeleg nimic; puterea Ta este infinită, dar pe viitor, te implor, Doamne, lipsește-ne de astfel de dovezi ale puterii Tale, căci altfel întreaga lume s-ar nărui".

16. Eu am spus: "Nu te îngrijora; un pic de teamă nu-i strică niciodată omului care este supus simțurilor. Acum, trezește-i pe cei care dorm, vom porni din nou la drum. Dar nu povesti nimănui ce s-a petrecut, nici măcar să nu faci vreo aluzie". Matei i-a trezit pe cei care dormeau și am pornit din nou pe drumul care cobora, mergând de această dată mult mai repede decât la urcare!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 85
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:51 View PostDownload Post

Capitolul 85

Sosirea în Galileea. Mesia și împărăția lui Dumnezeu. Călătoria la Cana, în Galileea.


(Ioan IV, 45) (45). Când a ajuns în Galileea, a fost primit bine de galileeni, care văzuseră tot ce făcuse la Ierusalim în timpul praznicului; căci fuseseră și ei la praznic.

1. Odată ajunși în câmpie, am găsit repede un sat din Galileea, unde locuiau numeroși galileeni dintre cei care se aflaseră la sărbătoarea de la Ierusalim în ziua când am purificat Templul. Nu trecuse multă vreme de atunci și toți încă își aminteau cu ușurință despre aceasta.

2. Când acești galileeni M-au văzut traversând satul, au ieșit din case în stradă pentru a Mă saluta; ei nu găseau destule cuvinte de laudă pentru ceea ce îndrăznisem să fac la Templu. Bucuria lor de a Mă revedea era cu atât mai mare cu cât aflaseră că fariseii din Ierusalim au încercat în secret să Mă facă să dispar. Acești galileeni nu știau mare lucru, decât că eram fiul cucernicului Iosif și că Dumnezeu era cu Mine, așa cum fusese și cu Iosif. A trebuit să-Mi petrec ziua cu ei, împreună cu toată suita Mea și în cele din urmă chiar și noaptea! Ne-au primit cât de bine au putut ei, punându-ne multe întrebări și cerând multe sfaturi. S-a pus întrebarea despre Mesia și mulți au fost cei care M-au recunoscut.

3. Pentru că, spuneau ei: "Să ai atâta curaj, în fața atâtor oameni care se aflau la Templu, dovedește o mare putere dată de Sus. Oricine altcineva ar încerca, nu ar reușii Nimeni nu ar fi îndrăznit să se ridice împotriva abuzurilor Templului, care existau de atât de multă vreme. Dar cu Tine a fost altceva; negustorii au luat-o la fugă de parcă erau urmăriți de furtună și, de atunci, Templul nu a mai fost transformat într-o piață". Eu le-am răspuns: "Și nu va mai fi niciodată, fiindcă i se apropie sfârșitul!"

4. Mirați, galileenii au spus: "Atunci va fi rău pentru noi! Ce parte din Regatul urmașului lui David anunțat de profeți trebuie să restabilească Mesia?"

5. Eu le-am spus: "El va stabili o nouă domnie eternă pentru fiii lui David și pentru toți oamenii de pe pământ, dar nu pe acest pământ, ci dincolo de pământ, în ceruri. Oricine interpretează altfel cuvintele profeților trăiește în întuneric".

6. La aceste cuvinte, mulți s-au îndepărtat, căci ei credeau într-un Mesia terestru; totuși, mulți alții Mi-au cerut lămuriri.

7. Le-am răspuns: 'Vouă vă trebuie dovezi, altfel nu credeți! De aceea, urmați-Mă la Cana și în împrejurimile sale; veți primi acolo învățături și dovezi".

8. Mulți dintre cei care Mă urmau veneau din Cana. Încă din ziua nunții, ei Mă urmaseră cu credință și voiau să discute despre învățăturile pe care le primiseră de la Mine și despre dovezile pe care le văzuseră!

9. Dar Eu le-am spus: "Nu este încă momentul, urmați-ne la Cana, o să mai vorbim acolo și veți putea vedea cu ochii voștri. Să pornim din nou la drum, dar să nu vorbească nimeni în timpul călătoriei, pentru că printre noi se pot ascunde trimiși ai fariseilor".

10. Galileenii au fost de acord cu Mine și au confirmat chiar că au văzut pretutindeni spioni ai fariseilor chestionându-i pe călători, ca să afle unde se găsește un anume Iisus din Nazaret și dacă L-au auzit predicând. Le-am spus: "Iată de ce vom merge în liniște și ei nu ne vor pune întrebări".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 86
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 04:56 View PostDownload Post

Capitolul 86

Iisus la Cana. Păcătoșii se trădează singuri. Consecințele desfrâului. Satana îndeamnă la Dezmăț.


(Ioan IV, 46) (46). Iisus S-a întors deci în Cana din Galileea, unde prefăcuse apa în vin.

1. Astfel, călătoria noastră a continuat și, fără a face vreun popas, am ajuns în micul oraș Cana. Imediat după sosirea noastră, ne-am îndreptat spre casa unde Eu am făcut primul miracol*, dar nu a trecut o oră că aproape tot orașul era la curent cu sosirea Mea și a întregii Mele suite. Locuitorii s-au grăbit să vină să ne salute și să ne ureze bun venit. Ei nu găseau destule cuvinte pentru a Mă aclama și a Mă lăuda pentru că purificasem Templul într-un mod atât de hotărât. Un mare număr dintre ei se aflaseră la sărbătoarea din Ierusalim și Mă văzuseră acționând; știau de asemenea că vindecasem mulți bolnavi și Mi-au adus laude pentru toate acestea.

2. Eu i-am întrebat dacă nu existau bolnavi printre ei. Mi-au răspuns că, deși curios, în acel moment nu era nici un bolnav în tot orașul.

3. Eu am spus: Toți au corpul sănătos, dar nu și sufletul. Cel care se destrăbălează și se prostituează are sufletul foarte bolnav; acest gen de păcat împietrește inima omului, îl face să-și piardă sensibilitatea și compasiunea față de ceilalți, iar în cele din urmă, el nu se mai iubește decât pe sine, ca pe un obiect, pentru a-și satisface poftele, nu din dragoste pentru acest obiect, ci chiar de dragul desfrâului. O asemenea inimă respinge Cuvântul lui Dumnezeu, care ar putea-o păzi de poftele rele, iar omul devine în cele din urmă dușmanul celor ce păstrează în inima lor și pun în practică Cuvântul lui Dumnezeu. Mulți dintre voi suferă de această boală mortală. Cel care se știe bolnav de această maladie poate să-Mi mărturisească, Eu îl voi vindeca".

4. La aceste cuvinte, oamenii au părăsit în număr mare casa. Știind că au greșit, îi apucase frica la ideea că aș putea să-i trădez; prin urmare, au plecat. Unii dintre ei comiseseră adulter, alții incest, mulți bărbați și multe femei se necinstiseră ei înșiși și, prin urmare, simțeau nevoia să se îndepărteze de privirile Mele.

5. Nu că nu ar fi vrut să fie vindecați de patimile lor, dar le era rușine! Treceau drept oameni respectabili și nu le-ar fi plăcut ca vecinii for să afle că aveau slăbiciuni trupești. Dar nici unul nu s-a gândit că, fugind de dorința Mea de a le veni în ajutor, ei se trădau de fapt singuri.

6. Mulți dintre cei care au rămas, au spus: "Nu, nu aș fi crezut asta niciodată despre cutare sau cutare". Alții nu se puteau împiedica să nu râdă, spunând: "Ce nostim i-ai demascat! Am fi putut să-i întrebăm noi timp de zece ani și tot nu am fi obținut vreun răspuns! Dar tot ce ai făcut Tu a fost să le propui foarte amabil să-i vindeci și ei au preferat să o ia la fugă. Fără îndoială că se gândeau că Tu, care ai schimbat apa în vin, ai fi putut în cele din urmă să-i strigi pe nume, spunându-le: Tu ai comis cutare sau cutare păcat, de atâtea ori, iar tu, de atâtea ori, cutare păcat'. Iar ei nu ar fi suportat aceasta. Iată de ce au luat-o la fugă, fără să-și dea seama că astfel se vor trăda. Noi nu-i vom judeca, pentru că slăbiciunile noastre nu au trecut neobservate și știm bine că este întotdeauna mai bine să mături în fața porții tale; dar e amuzant să speri că nu te faci remarcat, eschivându-te. Sunt mai proști chiar decât rinocerii din Persia!"

7. Eu am spus: "Să-i lăsăm să plece, bieți nebuni orbi, cărora le este frică de oameni, dar nu se tem de Dumnezeu, care cunoaște inimile și pătrunde chiar și cele mai adânci taine. Eu vă spun, acest sentiment monden al rușinii nu este altceva decât vanitate pură. Până când va mai fi așa pe pământ? Acest corp a cărui carne vă aduce atâtea ore de plăcere vă va fi luat în curând, iar voi veți ajunge complet goi în Lumea de dincolo, unde alții vor tăia firul de păr în patru și vor striga de pe acoperișuri ce ați făcut pe ascuns pe acest pământ; vă va fi greu atunci să vă ascundeți rușinea.

8. Într-adevăr, vă spun, oamenii lascivi, impudici, desfrânații și prostituatele nu vor intra în împărăția Cerurilor; va trebui ca ei să se lepede complet de viciile lor, căci omul comite toate celelalte păcate în afara trupului său, putând să se dezlege cu ușurință de ele, pentru că ceea ce este exterior nu îl strică atât de mult pe om. Dar desfrâul se face în trupul omului și în cele din urmă strică deopotrivă sufletul și spiritul; este deci unul dintre cele mai mari păcate. Evitați așadar desfrâul ca pe flagelul ciumei, pentru că incitarea la dezmăț este capcana Satanei pentru a-i seduce pe oameni. Nefericit este cel care se lasă înșfăcat de Satana, în cele din urmă, fiecare va simți nevoia să se elibereze din ghearele Satanei; nenorocirile și zbuciumul său vor fi însă de nedescris. Gândiți-vă la asta, căci altfel vor veni zile care nu vă vor plăcea deloc! Iar acum, să mergem să ne odihnim".

9. Atunci, mai mulți dintre cei care veniseră împreună cu Mine s-au retras la casele lor. Dar discipolii Mei, Maria - mama Mea - și frații Mei, adică cei cinci fii ai Iui Iosif, au rămas cu Mine.

(* - Vezi mai pe larg: Predicile Domnului, Cap.8 Nunta din Cana - http://www.scribd.com/doc/6431583/Predicile-Domnului-Iisus-Hristos-Primite-Prin-Gottfried-Mayerhofer n.r.)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 87
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 05:02 View PostDownload Post

Capitolul 87

Adevărata patrie este lângă Domnul. Scepticismul evreilor. Cornelius îl regăsește pe Iisus.


1. După ce toți s-au retras, tânărul stăpân al casei, care fusese martor la transformarea apei în vin, la nunta din Cana, a venit și a spus: "Doamne, cei ce ne-au urmat de la Ierusalim și din Galileea și care s-au refăcut în sala mare, ar dori să-ți vorbească. După câte am remarcat, majoritatea dintre ei ar vrea să se întoarcă în țara lor, să-și vadă de treburi. Dacă-mi dai voie, aș putea să le duc răspunsul Tău".

2. Eu am răspuns: "Este inutil; cel care stă lângă Mine și rămâne cu Mine se află în adevărata sa patrie. Cel care nu obține această unică și adevărată patrie eternă și durabilă va rătăci mereu în deșert ca o fiară sălbatică, înfricoșată, căutându-și cu disperare prada și culcușul; în cele din urmă, va muri de foame, de sete și de frig, sau va deveni prada fiarelor sălbatice, pentru care deșertul este singura patrie.

3. Cine, fiind lângă Mine, a dus lipsă de ceva, indiferent de ce? Nu a fost oare fiecare om, zi de zi, săturat de Ceruri în trup și în spirit? I-a fost cuiva foame sau sete, a suferit cineva din vreun motiv anume? Ați fost voi chemați în justiție pentru că M-ați urmat? Eu îți spun, cine vrea să plece, să plece, dar să rămână cine vrea să rămână. Eu nu am nevoie de nimeni; oamenii au nevoie de Mine. Cel care Mă abandonează va fi - și el - abandonat de Mine. Pe cel care nu Mă caută, nici Eu nu-l voi căuta. Du-te și spune-le asta!"

4. Gazda a spus: "Doamne, acest răspuns mă apasă. Vei fi oare la fel de nemulțumit de locuitorii din Cana care s-au întors acasă pentru a se odihni?"

5. Eu am spus: "Nu M-ai înțeles; acești oameni din Cana M-au primit deja în inima lor și Cuvântul Meu a devenit sfânt pentru ei, în timp ce pe acești evrei nu-i interesează acest lucru, fiindcă pe ei îi preocupă mai mult pâinea și casa lor decât învățătura pe care le-am dat-o la Sihar. Ei vor să-mi aducă mulțumiri doar de circumstanță și pentru a nu părea grosolani în ochii voștri, dar de fapt, ei preferă să se întoarcă acasă. Du-te așadar și spune-le cuvânt cu cuvânt tot ce ți-am zis".

6. Stăpânul casei a plecat să-i caute pe evrei, cărora le-a repetat cuvânt cu cuvânt ceea ce îi spusesem; aceștia au făcut ochii mari de uimire. Toți s-au simțit lezați în orgoliul lor; unii s-au revoltat, alții, dimpotrivă, au pus la inimă și și-au spus, mâhniți: "Ce nefericire; dacă ne iartă, vom rămâne cu El!"

7. Cei care s-au simțit jigniți, au spus: "Noi vom pleca; într-adevăr, nu ne-a lipsit nimic, dar această trândăveală de scit alături de El ne-a devenit de nesuportat; și apoi, cu El trebuie să fii mereu în gardă, să fii atent la tot ce spui și să știi să te descurci, pentru a nu ți-L pune în cap. Cu El nu este loc de concesii; când spune ceva, nu poți să-L îndupleci cu nimic! De aceea, noi nu vom mai rămâne mult timp cu El!"

8. Cei care s-au căit, au spus la rândul lor: "Este adevărat, preoții din Ierusalim se lasă cumpărați, mai ales când sacrificiile le aduc mari beneficii, dar cu El nu este așa, chiar dacă i-am da pământul întreg. Este adevărat că este greu să reziști alături de El, dar este imposibil ca El să nu fie cel puțin un mare profet; fiecare din cuvintele Sale, pline de adevăr, de forță și de viață, trebuie luat în considerare. Pe de altă parte, întreaga natură ascultă de semnele lui. De ce să nu rămânem, atâta timp cât El nu ne alungă? Nimeni înaintea Lui nu a făcut ceea ce a săvârșit El în fața ochilor noștri și cu nici un preț nu vrem să-L părăsim".

9. Cei care s-au simțit răniți le-au răspuns: "Faceți cum vă place, dar noi plecăm. Dacă datorăm cuiva ceva, stăpânul casei ne va trimite nota de plată!"

10. Gazda a spus: "Casa mea nu este un han pentru străini, ea le stă gratis la dispoziție celor din partea locului, precum și tuturor fiilor lui Iacov care vin la mine, așa cum stau lucrurile în toată țara Canaan, unde curge laptele și mierea".

11 .După ce au luat această hotărâre, grupul celor revoltați s-a ridicat, a pornit la drum și a dispărut. Ajunși la mai multe ore de mers de Cana, picioarele i-au lăsat și ei au căzut de oboseală pe marginea drumului, unde mai mult de o sută dintre ei au adormit.

12. Iată însă că o legiune romană, ce sosea de la Ierusalim, a dat peste ei. Nereușind să-i trezească din somn, soldații i-au păzit până dimineață, legându-le mâinile. Când s-au trezit, s-a dovedit că nici unul dintre ei nu avea permis de trecere, motiv pentru care au fost duși cu toții la închisoare, la Ierusalim, unde, după o săptămână de interogatorii, timp în care au dovedit că erau evrei, au trebuit să plătească o amendă serioasă pentru a-și recăpăta libertatea.

13. O parte dintre soldații romani și-au urmat călătoria până la Cana și au venit să verifice casa noastră, pentru a controla toate permisele de liberă trecere primite de la Ierusalim. Ei nu s-au oprit însă aici, ci și-au urmat drumul spre Capernaum. Comandantul lor, care Mă recunoscuse, deoarece mai vorbise cu Mine despre anumite lucruri, Mi-a mărturisit că se ducea la Capernaum pentru a-și petrece câtva timp cu familia sa, care se afla acolo de câteva zile. M-a invitat de asemenea să-i fac o vizită. I-am promis că voi merge după câteva zile.

14. El M-a întrebat atunci dacă știam ce era cu acea caravană întâlnită noaptea pe drum.

15. Eu i-am explicat cine erau și el Mi-a spus, râzând: "M-am gândit eu bine că aveam de-a face cu astfel de oameni, care nu sunt, de fapt, decât spioni ai fariseilor; aș fi fost surprins dacă nu i-ai fi recunoscut de la prima privire!"

16. La care Eu i-am răspuns: "Nu greșești foarte tare, dar totuși, atunci când M-au urmat de la Ierusalim și din Iudeea, ei nu erau spioni. Se prea poate ca unii dintre ei să devină spioni, spre propria lor nenorocire și nefericire, fiindcă acelor brute de la Templu le place trădarea; de aceea, le este teamă mai mult de trădători decât de proprii lor dușmani și nu le vor mai lăsa nici cea mai mică libertate, în cele din urmă, îi vor face chiar să bea apa blestemului; abia unul din zece dacă va scăpa. Cei care vor muri, acuzați de falsă trădare, vor fi îngropați în valea blestemată de la Iosafat. Iată care va fi soarta celor care Mă vor trăda brutelor de la Templu, dar timpul Meu nu a venit încă!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 88
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.2.2010, 05:05 View PostDownload Post

Capitolul 88

Discutța dintre Iisus și Cornelius despre purificarea Templului. Influența pozitivă a lui Nicodim. Prezicerea judecății Ierusalimului.


1. Comandantul, pe nume Cornelius, care era frate cu împăratul Augustus și care Mă cunoștea încă din copilărie, a spus: "Cu atât mai bine, căci nu-ți pot spune cât mă dezgustă aceste brute, îți spun, prietene drag și nobil, acești preoți evrei de la Templu sunt de cea mai joasă speță. Preoții noștri, care sunt egipteni, sunt răi, este adevărat, dar mai au încă din când în când un pic de omenie; ei nu comit atâtea orori și, cu excepția câtorva mistici, intențiile lor se mărginesc la dorința de a-i încuraja pe oameni să dea dovadă, pe timp de pace, de mai multă omenie, iar pe timp de război, de mai mult curaj.

2. Dar acești indivizi sunt niște ipocriți mizerabili; ei pretind că sunt drepți și pioși, ca și cum L-ar avea pe Dumnezeu în traistă, dar în realitate, nu sunt demni nici măcar să coboare în Tartar, cum spunem noi. Dacă cele trei furii ale noastre, în fața cărora totul împietrește de teroare și de groază, i-ar fi văzut pe acești indivizi murdari apărând la Templu, ar fi împietrit chiar ele, la fel ca diamantul, atât de îngrozite ar fi. Îți spun, ar fi necesară sabia regelui Macedoniei pentru a zdrobi acest Templu oribil și pentru a sfârteca acest nucleu de preoți, dacă nu vrem ca întregul pământ să fie împânzit de ei. Oh! Prietene, în legătură cu ei, ți-aș putea spune niște lucruri care ar face să se cutremure întregul pământ. Dar ajunge, am spus destul pentru astăzi, când vei veni să mă vezi, vom mai vorbi".

3. Eu i-am răspuns: "Oh! Lasă asta, Eu cunosc toate șiretlicurile acestor brute până în cele mai intime detalii, dar am prevăzut deja un rege al Macedoniei, din trunchiul familiei tale de la Roma, care va avea datoria de a tăia cu sabia toate aceste noduri atât de încâlcite. Vreau să mai fac însă anumite lucruri înainte, pentru a-i ajuta pe unii dintre ei!"

4. Comandantul a spus: "Nu face asta, nici chiar dacă ai fi un adevărat Dumnezeu; dacă ești muritor, în calitate de Fiu ai omului, vor ști cum să Te omoare, îți spun, cu acești indivizi murdari, nici măcar un zeu nu este în siguranță, crede-mă, dragă prietene!"

5. Eu: "Să lăsăm asta, va fi cum va dori Dumnezeu. Ar fi de ajuns o suflare de-a Mea pentru a-i nimici pe toți, dar nu asta este voința Tatălui; să-i mai lăsăm deci câtva timp".

6. Comandantul a spus: "Dacă acești indivizi mai bântuie pe aici încă zece ani, nu vor mai rămâne mulți în viață în Iudeea! Fără acel om echilibrat care se află în înaltul Consiliu al Templului, s-ar fi petrecut o mulțime de orori de când ai purificat Templul. Dar acest om într-adevăr credincios, pe nume Nicodim, a știut să-i țină la respect pe acești indivizi, care vor fi în curând la fel de numeroși ca buruienile. Să mori de râs, nu alta, văzând cum i-a făcut să înțeleagă că această purificare a fost permisă de Dumnezeu pentru ca servitorii Săi să se îmbogățească și pentru a fi pedepsiți negustorii și agenții de schimb care nu plătesc aproape nimic pentru locurile pe care le ocupă la Templu, fără a da niciodată ceva pentru sacrificii și cutia lui Dumnezeu, deși sunt oamenii cei mai bogați din Ierusalim. În cele din urmă, toți au fost de acord cu el, ba unii chiar au început să spună că nu ai decât să vii din nou la sărbătoarea următoare, magia Ta putând fi oricând de folos. Dar cei care au participat - direct sau indirect - la acest comerț, erau evident de o altă părere. Cred totuși, că dacă Te-ai întoarce la o altă sărbătoare, pentru a mai purifica odată Templul, nu s-ar atinge nici măcar de un fir de păr de pe capul Tău. Le-ai adus multe beneficii ultima dată! Dacă Te întorci însă la Ierusalim în același scop, strecoară-te în taină în oraș, altfel vei găsi Templul curățit deja. Acești negustori și agenți de schimb au instalat pretutindeni spioni, însărcinați, la fel ca și servitorii de la Templu, să Te demaște în caz că ai reapărea pe acolo. Sunt tipul de oameni pe care i-am arestat pe drum. Dintre toți, nu cred că există doi oameni cinstiți".

7. Eu am spus: "Aș putea să le fac pe plac încă o dată, dar fii sigur că nici un negustor și nici un agent de schimb nu va mai face comerț în Templu. Atunci când voi merge pentru ultima dată la Ierusalim, voi mai purifica o dată Templul, cum am mai făcut-o deja".

8. În acel moment, un subofițer a înaintat, anunțându-l pe comandant că trupa era gata de plecare; comandantul și-a luat rămas bun de la Mine, amintindu-Mi încă o dată să merg să-l văd la Capernaum. Stă-pânul casei a venit atunci să ne poftească la masă, la care au luat parte toți oaspeții.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 9 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !