Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 13:15
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Influenta Tainica A Culorilor Asupra Fiintei Umane


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Home
Discipol
Discipol

Home is offline

Joined: 24 Mar 2005
Member: #22
Posts: 96
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Influenta Tainica A Culorilor Asupra Fiintei Umane
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 23.1.2006, 11:45 View PostDownload Post

INFLUENȚA TAINICĂ A CULORILOR ASUPRA FIINȚEI UMANE

CULORILE SUNT PREZENTE PRETUTINDENI
Întreaga noastră existență este plină de prezența culorilor: culorile minunate din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culoarea pereților încăperilor, culorile clădirilor, culorile automobilelor și a feluritelor vehicule cu care ne depalsăm, culorile cărților, revistelor, ziarelor, culorile scenelor din filme și a celor pe care le vedem la televizor, luminile colorate ale artificiilor de sărbători, culorile globurilor și cele ale ambalajelor pentru cadouri, ori culorile florilor pe care le oferim celor dragi de sărbători.

Toate acestea reprezintă prilejuri în care noi interacționăm cu culorile și venim în contact cu efectele lor. Tocmai de aceea este util să știm care sunt efectele fiecărei culori asupra ființei umane.

CULORI CALDE, CULORI RECI
De la roșul aprins al unui măr copt, la albastrul profund al cerului senin, o întreagă gamă de nuanțe coloristice ne sugerează apropierea și depărtarea, intensitatea și relaxarea.

CALD: ROȘU
La extrema caldă, roșul este stimulant, el aprinde flacăra dorinței, ne face să ne simțim mai puternici și plini de forță. Atunci când este predominant într-o încăpere, el dă senzația de condensare și stimulare și face ca încăprea să pară mai mică.

RECE: ALBASTRU
Oarecum complementar lui, la extrema rece, albastrul, este profund relaxant și calmant, ne trezește înclinația către interiorizare și face să apară în noi afectivitatea. Atunci când albastrul este predominant într-o încăpere, el conferă senzația de spațialitate, prin care noi percepem în mod subiectiv că încăperea este mai mare.

CALD: PORTOCALIU ȘI GALBEN
Tot calde, însă mai temperate în efectul lor stimulator, sunt portocaliul și galbenul. Portocaliul este o culoare prin excelență antidepresivă și face să apară buna-dispoziție, în timp ce galbenul stimulează gândirea rațională și este un excelent stimulent mental.

RECE: TURCOAZ ȘI VIOLET
Alături de albastru, tot răcoritoare sunt și turcoazul și violetul. Turcoazul este liniștitor, purificator și reîmprospătător, în timp ce violetul trezește speranța, redinamizează simțul valorii și ne face să devenim conștienți de dimensiunea spirituală a vieții.

PUTEREA VINDECĂTOARE A CULORILOR
Fiecare culoare are propria ei putere vindecătoare asupra ființei umane. Fie că alegem să beneficiem de efectul binefăcător al unei anumite culori purtând haine care au acea culoare, fie că alegem să locuim într-o încăpere colorată într-o anumită culoare, fie că ne vom ilumina încăperea cu ajutorul unui bec colorat, de fiecare dată noi vom putea simți totodată și efectul vindecător al culorilor.

ROȘU
Roșul este puternic dinamizant și este un remediul excelent pentru stările de lipsă de putere, pentru stările de moleșeală și de asemenea este util în caz de hipotensiune.

PORTOCALIU
Portocaliul conferă elan mobilizator, trezește bucuria interioară și are un puternic efect tonifiant asupra psihicului. El este totodată un puternic remediu afordisiac.

GALBEN
Galbenul este un puternic stimulent al inteligenței. El are efect vindecător în caz de reumatism, artrită și de asemenea ajută întărirea structurii osoase.

VERDE
Verdele este culoarea armoniei, a echilibrului și a neutralității. Verdele are un puternic efect vindecător în cele multe situații de boală, de la dureri de cap până la cancer.

TURCOAZ
Turcoazul este culoarea imunității. El are efect vindecător în feluritele boli inflamatorii ori febrile, în cazul tensiunii nervoase ori al agitației mentale.

ALBASTRU
Albastrul face să apară o profundă stare de relaxare în întreaga ființă. El are efect vindecător în caz de hipertensiune, astm, migrene și este un excelent remediu anti-stress.

VIOLET
Violetul are mai ales un profund efect regenerator din punct de vedere spiritual. El favorizează vindecarea nevrozelor, a tulburărilor mentale și a epilepsiei.


Andrei Gămulea
profesor de ayurveda


sursa: http://www.ayus.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3&mode=thread&order=0&thold=0
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index
   -> Medicini naturiste - medicini alternative, Cromoterapia
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !