Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.4.2024, 02:24
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Horoscop 2010 - zodiile in 2010


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Zodiac
Invatacel
Invatacel

Zodiac is offline

Joined: 15 Jan 2008
Member: #344
Posts: 73
Country Flag: Europe
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Capricorn
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.3.2010, 23:11 View PostDownload Post

Capricorn
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.


Natura elementară: - pământ

Genul elementar: - feminin

Tipul elementar: - cardinal

Guvernatorul zodiei: - Saturn

Ziua norocoasă: - sâmbăta

Animalul: - capra, țapul, elefant, câine

Plante: - iederă, cânepa, tătăneasa, mătrăguna

Copacul: - pin, chiparos, măr

Floarea: - regina nopții, ghiocel

Pasărea: - șoim

Culoarea: - negru, indigo, maro închis

Cristalul zodiei: - Agat, Ametist, Calcedonie, Cristal de stâncă, Cuarț roz, Jad, Lapis- Lzuli, Malahit, Ochi de pisică, Ochi de tigru, Onix, Opal, Piatra sângelui (Heliotrop).

Metal: - plumb

Partea corpului pe care o guvernează: - piele, dinți, unghii, păr, oase, genunchi

Predispoziții maladive: - diverse tipuri de scleroză, atrofia musculară și reumatismul articular, surzenie, probleme cu pielea, psoriazisul este frecvent întâlnit printre Capricorni

Remediul homeopat: - Plumbum, Iris vesicolor, Silicea

Vitamine: - C și L1.

Număr: - 1, 3, 8

Alimente: - rădăcinoase, mâncare din oase, înghețată, alimente bogate în calciu, alimente ce cresc în pământ, nuci, alimente de culoare neagra.

Condimente: - nucșoara, mărar, pătrunjel, tarhon, țelină ș.a.

Sarea celulară: - fosfatul de calciu

Mod de alimentație: sănătatea Capricornului tinde să devină tot mai bună pe măsură ce înaintează în vârstă. Alături de Leu și de Săgetător, Capricornul este recunoscut pentru longevitatea sa. Oasele lor însă, mai cu seamă, articulațiile și genunchii, sunt vulnerabile în fața reumatismului, artritei, nevralgiilor și problemelor ortopedice. Au tendința să mănânce o singură dată pe zi și atunci când o fac, mănâncă mult și de aici problemele de indigestie. Ar trebui să fie atent la alimentele condimentate care le creează probleme intestinale.

Logic, sarea Capricornului este fosfatul de calciu care este un mineral deosebit de important pentru oase. Carența de fosfat de calciu duce la friabilitatea acestora și implicit la rahitism, la încovoierea coloanei vertebrale, la elasticitatea oaselor, probleme cu dantura, dureri ale articulațiilor. Deci, un regim bazat pe proteine mari și calciu este mai mult decât necesar pentru un Capricorn pentru a asigura sănătatea articulațiilor, danturii și a pielii. Marea problemă a acestor nativi este alcoolul. Alimente bogate în fosfat de calciu sunt: portocala, lămâia, smochinele, țelina, varza, napul, frunzele de păpădie, spanacul, broccoli, porumbul, mazărea, cartofii, nucile, migdalele, cereale nedecorticate, orzul și orezul brun. Este bine să mănânce și salată verde, fructe și legume proaspete, carne slabă, pește, ouă, pâinea cu grăunțe. Pentru că au nevoie de calciu mai mult decât celelalte semne trebuie să consume și brânză, unt și iaurt. Capricornul trebuie să aibă o dietă variată și să nu se fixeze doar asupra unui aliment cum au tendința. Consumul de ciocolată și de dulciuri este nociv pentru pielea sa.

Aromele preferate: - Mirosul discret de panseluțe, de viță cățărătoare și amaranthus are un efect deosebit.

Aromaterapie: - întăresc puterea de convingere și calmează emoțiile: pelinul, lavanda, ienupărul, rozmarinul și bradul.

Trandafirul și nucșoara le asigură încrederea în forțele proprii.

Tămâia îi protejează nu numai pe reprezentanții acestui semn, ci și familia acestora de energia negativă.

Crinul trezește darul previziunii.

Aroma de cimbru îi redă forțele.

Caracteristici de bază: - practic, organizat, auster, serios, concentrat

Temperament: - melancolic

Caracter: - ferm

Fire: - ascunsă

Muzică: - ritmata, lentă, sentimentală, veche, clasică, de concentrare, de meditație sau relaxare.

Sunete preferate: - cele de percuție.

Instrumente muzicale: - tobe.

Spații prielnice: - dormitorul, camera de studiu.

Locuri unde se simte bine: - locuri retrase, ferite de lume și aglomerație, în locuri cu o mare încărcătură romantică, în case bătrânești, în casa bunicilor, în peșteri, cabane, păduri, munți, parcuri, grădini, pivnițe, mine, târguri, magazine, piețe, la țară, în preajma anticariatelor, la serviciu, la școală, la bibliotecă, la

mânăstire, în stațiuni balneo-climaterice.

Zone benefice: - nordul țării, nordul orașului, în camere cu ferestre spre nord; să plaseze patul cu capul spre nord.

Profesii: - administrație, agricultură, minerit, anticariat, ceasornicărie, analiză și control, arhivă, politică, reumatologie, geriatrie, dermatologie, sculptură, geologie, matematică, consilier, salvamont, tot ce e legat de munte și pietre, gemolog, geolog, miner, fermier, constructor, inginer, afaceri, funcționar, birocrat.

Personalități născute în Capricorn: Anthony Hopkins, Annie Lennox, Ricky Martin, Isaac Newton, Juan Carlos, Ionel Teodoreanu, Rasputin, Mihai Eminescu, Elvis Presely, Adriano Celentano, Vanessa Paradis, Ioana d'Arc, Isaac Newton, Rod Stewart, Al Capone, Dolly Parton, Edgar Allan Poe, Johannes Kepler, Louis Pasteur, Benjamin Franklin, Henri Matisse, Mao Tse Dun, Călin Popescu-Tăriceanu, Richard Nixon.

Generalități pentru 2010
2010 va aduce rezultate neașteptate în sensul bun al cuvântului și mai mult, în plan personal, îi vor provoca pe Capricorni, ridicând vălul care ascundea lucrurile esențiale, să caute adevăruri și sensuri numai de ei știute dar care le va permite să descopere noi sensuri ale vieții și să meargă mai departe. Simt că este momentul să evolueze și acest sentiment îi va îndruma pe calea pe care trebuie să fie. 2010 este momentul ideal pentru proiecte amplee de viitor deoarece Capricornii sunt oameni realiști, care au conștiința propriei valori.

Eclipsa de soare din 15 ianuarie, în semnul lor, la nivelul Casei a 4-a, a familiei și aș spune că poate fi o zi a bunei înțelegeri, o zi a armoniei în familie. Posibil ca această armonie să se extindă și la locul de muncă deși eu aș spune că este puțin probabil dacă avem în vederea crucea în semne cardinale care îi poate buimăcii serios, ca să nu mai amintesc de Mercur care revine în mers normal și care îi poate zăpăcii și mai mult. De ce spun că este puțin probabil? Pentru că aglomerarea de planete din Casa comunicării, în care Pluto natal conjunct cu Pluto tranzit este dinamitat de un Marte virulent și retrograd, lovește în Casa a 6-a a muncii și sănătății – de la manifestarea unor simptome și boli pe care le credeau vindecate, la accidente casnice sau pe stradă de gen căzături urmate de fracturi, luxări de glezne, lovituri diverse.

Unul din brațele crucii cardinale acționeazî pe axa 6 – 12 care implică de această dată casele de boală. Este posibil ca în această zi unii Capricorni să aibă probleme de pe urma unei boli cronice – artroze, pietre la rinichi sau la fiere, hipertensiune, accidente vasculare pe care le-au dus pe picioare ș.a.

Este o zi în care trebuie să evite enervarea, iritarea, comunicarea pe probleme care inculd de la afaceri la declarații în mass-media, luarea unor decizii importante. Cel mai bun lucru este să se relaxeze muncind nu cu mintea, ci fizic, dar și acolo să fie atent, pentru că Marte nu stă cu mâinile în sân.

Eclipsa de lună din 26 iunie, are loc tot în Capricorn, în Casa a 3-a, casa comunicării,a fraților, a drumurilor scurte și a studiilor medii. Este viciată comunicarea la toate nivelurile. Părinții s-ar putea să aibă surpriza ca odraslele să nu ia bacalaureatul sau să îi anunțe pe nepusă masă că ei renunța la școală ca să meargă la muncă. Pot izbucni certuri între frați care erau foarte apropiați.

Din nefericire eclipsa acționează în contextul în care o cruce în semne mutabile își face simțită din plin prezența, tot pe axa 6 - 12. Posibil ca un diagnostic să fie greșit după cum este posibil să ajungă la medic prea târziu. De asemenea, este posibil să se amâne o serie de călătorii.

Asăzi cel mai bun lucru este să ieșiți cu familia la plimbare, să vă relaxați, să dormiți, să vă odihniți. Pentru cei care doresc să-și întemeieze o familie, pot spera.

Eclipsa de soare din 11 iulie, de această dată în semnul Racului, la nivelul Casei a 9-a a studiilor aprofundate, a căătoriilor, a credinței. E, acum lucrurile par mai calme, mai senine. Sunt aspectate bine călătoriile de agrement, dar și cele de studii. Cei care sunt în sensiune se vor simți mai destresați, mai liniștiți, vor avea rezultate extraordinare.

Aș spune că femeile sunt cele mai avantajate. Totuși le-aș sugera să fie atente la felul cum comunică, ce pretenții au sau ce anume doresc să obțină. Multe femei Capricorn ar putea să fie cerute în căsătorie. Tinerele căsătorite ar putea primi vestea venirii pe lume a unui copil ceea ce le va încânta peste măsură. Cele care studiază ar putea primi vestea pe care o așteaptă privind o bursă de studii.

Probleme ar putea avea cei care suferă de hipertensiune sau au avut un accident vascular. Acestora nu le-aș recomanda să iasă din casă decât dacă trebuie, și atunci cu precauție, fie dimineața devreme, fie seara după ora 18.00.

Eclipsa de lună din 21 decembrie se petrece în semnul Gemenilor, tot în Casa a 9-a. Ea constituie unul din brațele crucii în semne mutabile, adică sunt viciate studiile, călătoriile, comunicarea, relațiile cu frații și cu vecinii.

Mulți Capricorni se pot confrunta cu probleme de sănătate tipice semnelor mutabile, inclusiv cele specifice axei imunitare Fecioar㠖Pești. Semnele mutabile sunt focalizate pe sistemul respirator, digestiv și nervos. Cu axa Fecioar㠖 Pești bine pusă în evidență în harta astrală a nativilor Capricorn sau cei cu Ascendent în Capricorn, întregul proces al digestiei și al asimilației este provocat, fie printr-un mod de alimentație greșit, fie de defecte organice, care conduc la alergii și tulburări imunitare. Printre acestea se numără problemele de asimilație, infecțiile cu candida sau dezechilibrul florei intestinale care se manifestă în diverse moduri – colită de fermentație,colită de putrefacție, enterocolite și până la colon iritabil sau colon spastic. Sfatul meu pentru această perioadă, moderație mai ales în ceea ce privește alimentația.

Ce se întâmplă în România

Deși lucrurile păreau să se mai liniștească, credibilitatea Premierului și a partidului de guvernământ este în cădere liberă. Relațiile cu organismele financiare internaționale – FMI, Banca Mondială, BEI par să fie înghețate din lipsă de soluții. Negocieri în impas, cu sublinierea că impasul pleacă de la România care nu s-a achitat de promisiuni așa cum s-a angajat.

Vor veni totuși și ceva bani, dar aceste granturi sunt pentru educație și cultură, pentru camapanii de promovare acestor două laturi componente de identitate națională. Premii internaționale de film, premiere sau turnee teatrale la superlativ, laude și recunoașterea valorilor românești peste hotare.

Relațiile externe par să funcționeze bine. România este încă creditată cu foarte multă încredere. Președintele în exercițiu va face un turneu politic printr-o serie de țări cu care România are relații tradiționale de colaborare.

Este o perioadă în care, în România, se va investi în reabilitarea drumurilor și podurilor, a căilor ferate, se va lucra intens la tronsoane de autostradă. Industria aviatică ar putea avea rivirimentul așteptat. Mass media va cunoaște o serie de reorientări ideologice, politice, de formă și de fond, și deși spune că este independentă partizanatele sunt imposibil de evitat.

Retrogradarea lui Mercur între 12 decembrie și 28 decembrie, în Casa a 10-a, casa puterii poate face comunicarea superficială și de aici o serie de decizii greșite care apoi foartegreu vor mai putea fi corectate. De exemplu, divorțul politic, hotărârea de a rupe o alianță sau o înțelegere poate repercuta neplăcut asupra partidelor în cauză dar și asupra celor care iau această decizie.

Parlamentarii par mai deciși să lucreze pentru cei care i-au ales iar pachetele de legi vor fi votate, nu în bloc cum ne-am obișnuit, ci lege cu lege. Femeile parlamentar vor avea o priză mai mare la public pentru că ele vor opta pentru un contact mai strâns cu oamenii.

Pe de altă parte, ar putea avea loc decesul unor personalități în perioada imediat următoare sărbătorilor de iarnă. Tot acum vor veni ceva bani dar puțini pentru cât are nevoie România. Posibil să intre în vigoare legi care să vizeze relația angajator – angajat. Separări în lumea VIP-urilor.

Calendarul evenimentelor

• Anul debutează tensionat pentru Capricorni, în special datorită problemelor de sănătate, posibile accidente la nivelul picioarelor și brațelor, în călătorii. Pe de altă parte, Marte retrograd în casa parteneriatelor atenționează: nu vă pripiți!

• În februarie, același Marte retrograd îi poate împinge să ia decizii greșite, să rupă o asociere sau să divorțeze, cert este însă că după o asemenea hotărâre să se aștepte la probleme. Unele native Capricorn se pot muta în casă nouă, altele să se pomenească moștenind o casă. Iar dacă este vorba despre moștenire să se aștepte și la probleme juridice. Mijlocul lui februarie oate aduce cuplurilor o moștenire sau o succesiune în urma decesului unuia dintre părinți.

• Mijlocul lui Martie este favorabil asocierilor, mai ales că Marte de-acum în mers normal le dă imboldul necesar acțiunii. Le dă foarte mare încredere în propriile forțe și aduce și niște bănuți în pușculiță. Din punct de vedere juridic le poate aduce o autorizație, o legalizare a unei forme de parteneriat.

• În aprilie, mulți Capricorni se pomenes dorindu-și o casă. Vor achiziționa un apartament sau un teren pe care își vor cosntrui o casă. Posibil, către sfârșitul lunii,ca tinerii Capricorni să fie cadorisiți de părinți cu un apartamen garsonieră ș.a.

• În mai, unii tineri decid să-și întemeieze o familie. Alții să se multe într-o altă localitate. În familie se bucură de armonie, stare pe care nu au mai trăit-o de ani buni.

• La începutul lunii iunie pot apărea probleme la locul de muncă, pe fondul unei configurații astrale de tip cruce mutabilă. Teniuni, temeri pentru siguranța locului de muncă, stare care va impieta și asupra relațiilor. Problemele se vor agrava în perioada eclipsei de lună.

• Din 5 iulie lucrurile par să se mai liniștească, problema însă care va rămâne va fi cea a banilor; nu cumva să fie nevoiți să plătească daune sau despăgubiri în urma vreunui proces, sau vreo amendă după un control inopinat în firmă. Către sfârșitul lunii însă, vor simți că lucrurile se detensionează și contractele pe care le au se vor derula normal, chiar cu un profit rapid.

• Perioada septembrie - octombrie să fie atenți, mai ales cei care pleacă acuma în concediu, la neplăcerile legate de drum, defecțiuni tehnice la mașină sau inconveninetul de a fi cazați sub nivelul tarifului pe care l-au plătit pentru câteva zile liniștite. De asemenea, atenție la posibile accidente. Mai ales cele legate de sursele de foc.

• Sfârșitul lunii noiembrie este umbrit și el de pericolul unor acidente de autoturism, pagube legate de foc - incendiu sau trăznet, pierderea unui prieten foarte apropiat. Mai poate fi vorba despre furtul unuor sume de bani, a mașinii sau despre spargerea casei sau a magazinului. Unii tineri vor pleca să muncească în străinătate.

• Eclipsa din 21 decembrie poate acutiza suferințele unor bolnavi, în special vârstnici. Adulții pot simți și ei primele simptome ale unor boli pe care le-au ignorat și acum s+au cronicizat. Se vor activa bolile prin mecanism autoimun.

Primul decan (23 decembrie – 1 ianuarie)

Stăpânul decanului: Saturn


Profesional: vor avea curajul să mergă în direcția în care trebuie, conform scopurilor pe care și le-au propus, își vor spori veniturile acționând la toate nivelurile pentru a se ridica, dar mai ales vor acționa în plan profeisonal. Cariera care șiau construit-o este baza pe care se vor clădi celelalte țeluri.

Trebuie să fie atenți doar că nu tot ceea ce li se propune este așa cum le sunt descrise sub pretextul că trebuie să acționeze imediat. Cu tipicăria specifică Capricornilor vor putea să corijeze aspectele care nu sunt conforme cu ceea ce doresc și să facă lucrurile să meargă în direcția bună, fapt care va fi remarcat de șefi, colaboratori sau asociați. De reținut că nu toate lucrurile implică acelși tip de energie, că trebuie să își dozeze eforturile, să nu se extenueze dar în același timp, să fie generoși cu cei care nu le înțeleg meticulozitatea și punctualitatea și să le explice și de zece ori dacă este nevoie de ce procedează așa.

Vor depune eforturi constante, cu hărnicia caracteristică lor, doar că așa cum suneam mai sus, excesul nu asigură întotdeauna calitatea. Între cantitate și calitate există întodeauna o relație de inversă proporționalitate. Mai bine mai puțin dar bun, decât mai mult și prost. Nu de alta dar riscul de a aluneca în pesimism este la fel de mare dacă nu atinge succesul pe care îl doresc.

În perioada aprilie – iunie vor obosi destul de repede deci vor trebui să evite detașarea, să vadă latura bună a lucrurilor, altfel riscă s se izoleze de ceilalți și nu vor mai știi să se bucure de roadele muncii lor. Este nevoie să discearnă între ce le este benefic și ce le este împotrivă și să evite astfel, greșelile pe care le-au făcut în anul care a trecut.

Financiar: veniturile lor pot fi consistente și să le asigure un trai mai mult decât decent, de aceea este bine să continue acționeze ca și în anul care a trecut pentru ca partea materială să nu se constituie într-o problemă a zilei de mâine. Vor știi să țină sub control balanța câștig – cheltuieli.

Vor merge direct la țintă pentru materializarea obiectivelor propuse, mai ales în perioada aprilie și iunie, când vor avea posibilitatea, șansa, să controleze și mai bine cheltuielile de familie, dar și cheltuielile firmei și vor știi să plombeze găurile prin care se scurg anumite sume pe care nu le pot controla. Le place să se simtă utili dar și să lase impresia că sunt puternici și știu tot ce mișcă în jurul lor.

Perioada august – noiembrie, cu toate problemele personale, este ideală pentru reorganizarea bugetului, pentru verificările contabile, să se așeze la masa negocierilor dacă trebuie, partea financiară fiind baza de plecare a acestor negocieri, pe baza informațiilor temeinic adunate, care să reformuleze statutul lor financiar și nu în ultimul rând, profesional. Nu vor avea nici o problemă și nu vor ceda insistențelor celor din jur, doar pentru că aceștia văd altfel problema decât o văd ei, mai ales când este vorba despre bani!

Dragoste:posesivitatea îi trezește la realitate, în ciuda tuturor lucrurilor. Vor fi obligați să fie mai îngăditori și mai înțelegători cu partenera/ul de viață, cu copiii lor. Împrejurările vor fi de așa natură încât îi va împinge să fie mai deschiși, mai aplecați să asculte, atitudini care nu sunt contrare cu felul lor de a gândi, dimpotrivă, singura hibă este că nu prea știu să exteriorizeze ceea ce simt. Dar este mai înțelept să comunici decât să stârnești tensiuni.

În perioada martie - mai, vor avea șansa să cerceteze mai atent diversele fațete ale vieții lor sentimentale și să simtă că adie a revigorare. Nu sunt legați cu orice preț de bunurile pe care le dețin, așa că au șansa de a profita de schimbările din preajma lor, schimbări care pot avea mai multă semnificație în viața lor decât cred. Vor alterna stărilor de euforie cu momentele de îndoială, de nesiguranță, cel mai bun lucru pe care îl pot face este să nu reprime impulsul pasiunii, manifestarea lui poate fi calea prin care să-și întărească relația cu partenera/ul și care va fi mult mai dispus să vă fac pe plac. Dacă nu vor știi să evite monotonia în cuplu, nu vor fi capabili să depășească complexele sau obstacolele.

Nu vor mai avea ocazia apropierii decât târziu, în octombrie, când volens – nolens vor trebui să recurgă la conciliere. Timpul lucrează în favoarea lor, să nu uite acest lucru, după gândire vine momentul acțiunii, așa că să nu înhame plugul înaintea boului. Iar ultimele zile ale lui Octombrie le va da șansa să limpezească aspectele neclare ale situației lor.

Relații: încă din primele zile ale anului vor avea ocazia să demonstreze că au dobândit maturitate - socializarea le-a fost școala de care aveau nevoie, și au deprins motivațiile majore care să-i împingăpe drumul lor.

Vor fi inspirați atunci când vor antama o relație de colaborare, viitorii parteneri, când își vor pune problema încotro se duc toate relațiile lor și vor lua oarecare distanță față de ceilalți tocmai ca să-și poată vedea de scopurile lor. Evaluarea proprie este esențială atunci când se pune problema unor relații de afaceri sau de colaborare, iar Capricornul nu este genul de nativ care să intre în asemenea relații nepregătit.

Să nu ezite și să nu le fie teamă să pună punct acelor relații sociale care le invadează intimitatea, chiar dacă ritmul lor de viață se va accelera iar situațiile pe care le vor întâlni se vor intersecta cu logica gândirii lor, mai ales în perioada aprilie –septembrie. În octombrie, vor fi capabili să pună piciorul în prag și să culeagă roadele muncii lor.

Sănătate: anul 2010 le va mobiliza energia interioară, deoarece le va fi dificil să găsească timpul necesar reîncărcării bateriilor proprii și va fi nevoie să lase scrupulele deoparte și să respire ușurați în câte un moment de relaxare. Să aibă grijă, să nu lucreze peste program mai mult decât o pot face, să găsească timp să se și relaxeze dacă vor să facă față cât mai mult timp muncii.

Trebuie să curme excesele de zi cu zi, să găsească supape de ieșire, să aibă timp liber și de relaxare. O perioadă propice pentru asta este aprilie – iunie când vor simți nevoia să stea cât mai mult în aer liber, să se relaxeze așa cum îli dorește. Mai va fi o lună plină de optimism, o perioadă ideală pentru reîncărcare energetică, pentru excursii, vacanțe la munte, spectacole în aer liber.

Să rețină că sănătatea lor tinde să devină tot mai bună pe măsură ce înaintează în vârstă. Alături de Leu și de Săgetător, Capricornul este recunoscut pentru longevitatea sa. Oasele lor însă, mai cu seamă, articulațiile și genunchii, sunt vulnerabile în fața reumatismului, artritei, nevralgiilor și problemelor ortopedice.

Au tendința să mănânce o singură dată pe zi și atunci când o fac, mănâncă mult și de aici problemele de indigestie. Ar trebui să fie atent la alimentele condimentate care le creează probleme intestinale.

Al doilea decan (1 – 10 ianuarie)

Stăpânul decanului: Venus


Profesional: În acest an responsabilitățile, așa cum stă bine unui Capricorn, vor fi cap de lisă. Vor fi preocupați să își organizeze viața atât la serviciu cât și acasă. Vor fi momente în care șansa le va surâde pe neașteptate și existența lor va căpăta un nou sens. Vor fi invitați la simpozioane internaționale și nu doar de formă ci din respect pentru ceea ce reprezintă unde proiectele și materialele prezentate vor strâni un real interes, fapt care îi va face pe colaboratori și pe partenerii de afaceri să îi privească cu respect. Aceste întâlniri le vor dezvolta în special, o nouă viziune asupra lumii.

La începutul verii ar putea să se confruntă cu o criză de identitate profesională deoacere retrași în carapacea lor au cam rupt contactul cu realitate și când vor ieși în lume, malițiozitatea colegilor sau a șefilor îi va destabiliza afectiv, va face să scadă până și dramul acela de încredere în sine, vor avea impresia că tot ce fac nu este de ajuns sau că nu li se recunosc meritele.

Tendința va fi să se închidă și mai mult în ei, acolo unde nu trebuie să se confrunte cu nevoia de schimbare dar dacă o luăm în altă ordine de idei, nici ei nu știu ce ar vrea să schimbe. Starea asta va dura ceva timp, cel puțin până în august.

Nu este cazul să fie urâcioși, nici geloși, nici morocănoși, nici să păstreze distanța față de subordonați sau de colegi. În cazul că vor să promoveze sau să avanseze din punct de vedere profesional, ar fi în avantajați dacă ar da mai multă atenție felului cum se comportă.

Financiar: timpul le va fi un aliat de nădejde dacă vor să facă bani și aceasta doar dacă nu se pierde în detalii și dacă nu se cramponezi de faptul că nu întotdeauna lucrurile funcționează cum ar trebui. Vor avea susținători și protectori, nu trebuie să-și facă probleme de asta, condiția este să învețe să comnice cu aceștia dacă vor să câștige și din punct de vedere material. Șansa de a crește financiar se ivește în perioada aprilie – mai când ideile lor vor rodi practic în proiecte care îi poate transforma, peste noapte, în eroi.

Tot ce trebuie să facă este să nu lase neîncrederea să le macine mintea, ei sunt tipi raționali, așa că vor trebui să caute alte forme de exteriorizare a energiei mentale, să conceapă strategii, să proiecteze o casă, să caute soluții pentru că au capacitatea de a găsi lucruri viabile și idei care se pot materializa și din care să iasă bani.

Nu le este teamă de muncă și cred că este poate singurul semn care scoate bani muncind din greu, dar cu ce satisfacții! Capacitatea creativă, mai ales acolo unde este un Marte puternic susținut în semnul lor, plecând de la sintagma politicii pașilor mărunți, pot crea lucruri monumentale.

Dragoste: De prin luna martie, Capricornii vor simți că nu mai sunt siguri pe ei, ba mai mult se vor pomeni întrebându-vă care sunt nevoile lor sexuale și dacă sunt capabili de performanță. Vor începe să caute materiale, să citească despre cum trebuie să fie, să iubească, să își cunoască corpul altfel decât au făcut-o până acum.

Femeile Capricorn vor trebui să se concentreze mai mult asupra corpuluilor și dacă este nevoie vor cere ajutorul unui psihoterapeut pentru a lămuri o serie de blocaje care fac să nu se poată manifesta în intimitate așa cum și-ar dori. Vor v rea să învețe să fie spontane, să nu mai piardă timpul încercând să se tot mobilizeze ca să își manifeste sentimentele. Sentimentul se trăiește, nu se gîndește așa că să își focalizeze atenția asupra momentului și…Acest lucru nu este o influență astrală, ci una psihologică pe care trebuie să învățe să o stăpânească.

Șansa de a întâlni omul pe care îl doresc apre în aprilie. Timiditate le poate fi însă un dușman redutabil așa că va fi nevoie de foarte mult curaj ca să se ridice la nivelul partenerei-lui, însă odată actul declanșat suprizele nu vor întârzia să apară. Și e de bine!

Relații: este un an în care întoarcerea către Divinitate, către spiritualitate va fi foarte accentuată pentru unii Capricorni. Vor deveni mult mai religioși și chiar vor avea chef să filosofeze pe marginea unor teme interesante din Biblie. Vor descoperi că există și alte căi prin care lumea să lise deschidă și să îi facă să se bucure de viață altfel decât o făceau până acum. Să fie atenți cum vor asimila aceste daruri care li se par o adevărată binefacere dar să nu supraestimeze ce au, mândria de a ste lăuda atrage după sine decăderea.

Prin prisma credinței se va derula și suita de relații. Anul acesta ar putea deveni epitropi la o biserică sau mânăstire, găsirea unui părinte duhovnic va veni să echilibreze acea nevoie sufletească de a înțelege lucrurile și evenimentele cărora nu ne putem sustrage.

Sănătate: în ce privește sănătatea, să nu uite că lipsa de exercițiu fizic duce la atrofierea încheieturilor, iar în timp poate induce diferite tipuri de artroză. Apoi, cum sedentarismul este punctul lor forte, atenție la reumatismul articular.

Energia lor este tributară modului de viață pe care o duc, muncii extenuante fără șansa de a se menaja.

Pentru că au nevoie de calciu mai mult decât celelalte semne trebuie să consume și brânză, unt și iaurt. Consumul de ciocolată și de dulciuri este nociv pentru pielea sa. Să bea ceaiuri antireumatice și decoct de tătăneasă pentru a calma durerile articulare. Și cum au puțin timp liber, să facă și câteva exerciții fizice zilnic.

Al treilea decan (11 – 20 ianuarie)

Stăpânul decanului: Mercur


Profesie: sunt poate cei mai pragmatici și mai detașați dintre Capricorni, dar și cei mai avantajați din punct de vedere profesional. Cel puțin cei cu afaceri încep anul în forță. Sunt avantajate asocierile privind domeniul imobiliar și contrucțiile. În funcție de tema astrală pot încheia o serie de tranzacții vizând construcția de blocuri.

Posibil o reconversie profesională pentru femei, au șanse să evolueze în profesii care țin de frumusețe – cosmetice, coafură, manichiură, pedichiură. Capricornii care au afaceri, pot demara o alta sau să extindă ceea ce au într-un domeniu care cere mult dinamism deși Capricornul este recunoscut pentru lentoarea lui, dar când se pune problema de serviciu este cel mai punctual dintre nativi.

Pot da măsura profesionalismului în domenii care reclamă răbdare și meticulozitate, în proiectare, mecanisme de mare finețe, anchete, întocmirea de dosare, contabilitate, pot concepe strategii pe care să le gândească până la cel mai mic resort.

În a doua parte a anului, pot promova în funcții pe care nu și le doresc dar în care vor face fața cu brio, seriozitatea lor având adesea funcția de...intimidare. Asta nu înseamnă că nu au simțul umorului. Dimpotrivă! Capricornii tineri au șansa de a se specializa în străinătate.

Financiar: și acești nativi trec în 2010 cu ceva bani în buzunare. La sfârșitul lui ianuarie pot intra în posesia unor sume care reprezintă comisioanele la contractele pe care le-au încheiat. Dacă este să aibă vreo conversație favorită atunci cea despre finanțe este aceea.

Și anul acesta banii le vor da târcoale, pentru că ei sunt unul din semnele care știu să muncească pentru a face și a aduna în comparație cu Scorpionul care știe jocurile de culise pentru a obține cât mai ușor sumele pe care le vor. Aceștia pot veni în urma discuțiilor cu diverse persoane cărora Capricornul le înlesnește anumite căi, de pe urma colabărărilor, altele decât locul de muncă, cât și din muncă proprie dacă trăiește pe cont propriu și are un atelier în care se pot găsi și face de toate pentru toți sau o firma de contabilitate și consiliere pe probleme economice. Pot avea și o făbricuță de piese auto sau colabărări cu diverse firme aută pentru că dacă au o mare pasiune Capricornii atunci să știți că este vorba despre autoturism. Poate nu întâmplător Ford și Benz erau Capricorni.

Perioadele cele mai bune în care finanțele lor cresc este între aprilie și iunie și august – octombrie. Nu aș spune că celelalte prioade nu sunt bune, sunt dar diverse cheltuieli neprevăzute le vor greva bugetul periodic în 2010.

Dragoste: punctul sensibil este într-adevăr cel sentimental pentru că timiditatea îi face să-și deschidă destul de greu sufletul, deși trăirile lor interioare sunt foarte puternice. Dacă nativii celorlalți decani încearcă să deschidă ochii despre ceea ce înseamnă dragoste răsfoind cărți de sexologie sau apelând la un psiholog, nativii acetui decan sunt prea timizi ca să o facă. Dacă veți întâlni un bărbat de 50 – 60 de ani care vă va spune că nu a fost căsătorit niciodată, fiți siguri că este Capricorn sau Vărsător ori au ascendentul în unul din cele două semne. Nici femeile nu sunt scutite de acest lucru. Pot să fi cele mai frumoase femei din lume, dacă nu găsesc pe cineva care să rezone cu sufletul lor sau să știe cum să le ia, au puține șanse să-și întemeieze un cămin, dacă au în spate părinți care să știe să aleagă pentru ele atunci totul va fi ok.

Totuși inima va prinde să le bată destul de repede, mai ales în perioada aprilie – mai. Nu va trebui decât să-și deschidă sufletul și să aibă curajul unei declarații de dragoste, restul va veni de la sine. Nici toamna nu se lasă intimidată și perioada septembrie – noiembrie poate fi una foarte bună pentru Capricornii singuri.

Relații: la acest capitol nu se mai pune problema timidității. Intră în joc logica, voință și scopurile precise ale Capricornului. Vor știi ce uși să bată și vor tatona terenul ca să găsească și omul care să deschidă aceste uși.

Are prieteni puțini, de regulă mai tineri ca ei deoarece, iată un lucru interesant - seriozitatea Capricornului rezonează cu conceptul de înțelepciune și experiență de viață al celor tineri – dar cei pe care îi are sunt de cursă lungă.

Adepții politicii pașilor mărunți au răbdarea și temeritatea de a aștepta momentul proprice să acționeze, chiar și atunci când este vorba de relații, dar, de regulă, drumul și-l construiesc singuri. Capabili de a crea strategii extraordinare, este bine ca echipele de la firmele în care creativitate și logica sunt punctul forte, să coopteze printre ei și un Capricorn. Sunt supervizori înnăscuți. Nu au să regrete.

Sănătate: chiar dacă au vreo suferință este destul de greu să știi despre ce este vorba datorită felului lor de a fi. De regulă, și nici acest an nu face excepție, ei se luptă cu osteoartrozele, dar și cu digestia deoarece au obiceiul să facă fixație pentru un anumit element și doar pe acela îl mănâncă. Capricornul trebuie să aibă o dietă variată și să nu se fixeze doar asupra unui aliment cum au tendința. Au nevoie de fructe și vegetale care să ajute la detoxifierea intestinelor dar și de exereciții fizice care să îi ajute la asimilarea calciului.

Pentru cei care își cunosc tema astrală și știu că îl au pe Saturn, stăpânul Capricornului, sau pe Mercur, stăpânul decanului, acolo în relații destul de proaste cu Luna, Venus sau Jupiter să fie atenți la viciile alimentare încep să se regăsească în anemii, vitalitate scăzută, sânge îngroșat, slăbiciune musculară; tot aici se poate purcede la detoxifierea organismului dar avem și posibilitatea de a ne schimba modul de alimentație în favoarea unuia mai sănătos.

sursa
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Aștrii înclină, dar nu determină
Back to top See my Info
Zodiac
Invatacel
Invatacel

Zodiac is offline

Joined: 15 Jan 2008
Member: #344
Posts: 73
Country Flag: Europe
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Vărsător
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.3.2010, 23:15 View PostDownload Post

Vărsător
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.


Natura elementară: - aer

Genul elementar: - masculin

Tipul elementar: - fix

Guvernatorul zodiei: - Saturn și Uranus

Ziua norocoasă: - sâmbăta

Animalul: - vulturul, câinele

Planta: - degețel roșu

Copacul: - pin, măr

Floarea: - orhideea, ghiocel

Pasărea: - cucul, albatrosul, phoenix

Culoarea: - indigo, albastru electrizant

Cristalul zodiei: - Agata de mușchi, Acvamarin, Ametist, Chihlimbar, Crisopraz, Fluorină, Granat, Hematit, Hiacint, Jasp, Lapis Lazuli, Obsidian albastru, Ochi de șoim, Onix, Opal, Safir, Topaz albastru, Turcoaz, zircon.

Număr: - 7, 9

Metal: - uraniu, plumb

Partea corpului pe care o guvernează: - glezne, gambe, călcâie

Predispoziții maladive: - spasmofilie, encefalita, tumori, Parkinson si nevroze

obsesive, varice, arterită, accidente violente.

Remediu homeopat: - Uranium și Phosphorus

Vitamine: - complexul B

Alimente: - alimente ușoare, produse obținute artificial, fructe, ceaiuri din frunze și fructe, carne de pasăre, crudități, mâncare fără foc.

Condimente: - piper, curry, ardeiul iute

Sarea zodiei: clorura de sodiu

Mod de alimentație: Vărsătorul are nevoie de o alimentație sănătoasă care să-i păstreze la cote maxime vitalitatea dar să îi țină sub control și greutatea. Le place să se adâncească în activități istovitoare, proiecte îndrăznețe și să dea mai puțină atenție alimentației. Așa că devin repede dependenți de snack-suri pe care le ronțăie în fugă spre cine știe ce ședință sau întâlnire de afaceri. Pentru că sarea Vărsătorului este clorura de sodiu, nimeni alta decât celebra sare de bucătărie, nu înseamnă că ei trebuie să consume sare mai mult decât este nevoie. Alimentele prea sărate pot duce la retenția apei în organism, probleme cu rinichii, la formarea plăcilor de aterom (plăcile de grăsime din artere) și la o circulație periferică defectuoasă. Pe de altă parte, o alimentație săracă în clorură de sodiu poate duce la deshidratare. Astfel că cea mai bună soluție este să ia această substanță printr-o alimentație corectă.

Alimentele care sunt o adevărată sursă de clorură de sodiu: peștele oceanic, homarii, tonul, midiile, scoicile, spanacul, ridichi, țelină, salata verde, varza, lăptuca, porumbul, dovlecelul, lintea, migdalele, nucile, alunele, merele, perele, piersicile, lămâile și portocalele.

Vărsătorul trebuie să aibă o alimentație fără grăsimi dar bogată în proteine mari cum sunt fructele și legumele proaspete sau pâinea din semințe. Fructele bogate în vitamina C ajută la păstrarea unei circulații venoase bune. Alte alimente recomandate acestor nativi sunt carnea de pui, de vițel, sfecla roșie, broccoli, morcovi, ardeiul gras, tomatele, ananasul, smochinele, căpșunele, curmalele, orezul brun, hrișca, grâul, iaurt și brânza naturală. Să renunțe la cafea și excitante care îi agită, să încerce să învețe să se relaxeze și să consume ceaiuri de plante.

Aromele preferate: - Rozmarinul, ienupărul, bradul și pelinul îi redau forțele și îi apără în același timp.

Sfera vieții sociale și de afaceri este controlată de santal, nucșoară, trandafir și mirt. Îîn viața personală aceste arome provoacă o explozie de pasiune.

Mărarul îi protejează de deochi.

De necazuri îi ajuta sa scape pinul.

Cimbrul ajută la refacerea forțelor, iar levănțica aduce echilibrul și liniștea în viață.

Aromaterapie: - esențele florilor de pomi fructiferi și discretul parfum al orhideelor au efecte remarcabile asupra lor.

Caracteristici de bază: - prietenos, umanist, tolerant, independent, avangardist

Temperament: - sanguin

Caracter: - dubitativ

Fire: - emotivă

Muzică: - ritmată, modernă, electronică, computerizată

Sunete preferate: - sunetul vântului, ciripitul păsărilor, sunetul instrumentelor de suflat, sunetul orgii, clopoței de vânt.

Instrumente muzicale: - pian, orgă, flaut

Spații prielnice: - camera de zi, camera de lucru, camera de oaspeți.

Locuri unde se simte bine: - în locuri moderne, luminate, spațioase, la expoziții auto, la târguri de calculatoare, la conferințe pe teme științifice, târguri de invenții, la gară, la cinema, la aeroport, la farmacie, la școală, pe platforme industriale, parlament, prefectură, sedii politice.

Profesii: - aviație, aeronautică, știință și tehnică, electronică, informatică, internet, comunicații moderne, telefonie, căi ferate, căi aeriene, presă, televiziune, cinema, publicistică, învățământ, chimie, fizică, marketing, genetică, asistență socială, astrologie, literatura SF, asistență socială sau organizații neguvernamentale.

Personalități născute în Vărsător: Ch. Darwin, Thomas Alva Edison, Nicholaus Copernic, Galileo Galilei, Shakira, Ion Luca Caragiale, Titu Maiorescu, W.A. Mozart, Lewis Caroll, Somerset Maugham, Phil Collins, Bob Marley, Marin Sorescu, Eugen Barbu, Christian Dior, Joe Pesci, Garth Brooks, Charles Dickens, Eva Braun, Ronald Reagan, Franklin Delano Roosevelt, Paul Newman, Vanesa Readgrave, James Dean, Clark Gable, Nicolae Ceaușescu.

Generalități pentru 2010

Anul 2010 se arată mult mai optimist ca de obicei, dar în același timp și mai controversat. Se pare că Vărsătorii s-au maturizat în urma evenimentelor trăite în ultimii trei ani și simt că sunt pregătiți să corecteze aceste greșeli, să tragă învățămintele de rigoare, să uite ce nu mai au nevoie și să se pregătească pentru un nou capitol din viața lor. Prietenoși, deschiși știu cum să îi țină la distanță pe cei care nu vibrează cu ei.

Eclipsa de soare din 15 ianuarie care se petrece în semnul vecin, Capricorn, pentru Vărsători are loc la nivelul Casei 1, casa eu-lui, a personalității și vitalității. Este un moment care îi poate dezechilibra în special din punct de vedere afectiv, în sensul că pot fi mai veseli decât sunt de obicei, mai teatrali, mai exagerați în tot ce fac și de aici repercusiunile nu doar asupra sistemului nervos ci și asupra relațiilor sale.

Este posibil ca veselia exagerată să ascundă de fapt, teama față de o boală despre care tocmai au aflat, ideea că sunt în pragul morții și trebuie să-și trăiască viața atât cât mai e la intensitate maximă. Eu i-aș sfătui să ia o gură de aer, să coboare cu picioarele pe pământ și cu cerebralitatea lor proverbială să vadă că lucrurile nu sunt negre chiar deloc. Frica de doctori , de spitale și de moarte cred că este teroarea numărul unu pentru Vărsători. Apoi intrarea în mers normal a lui Mercur îi poate bulversa și ea.

Vârstnicii să aibă grijă la tensiune și durerile de picioare. Posibil să afle că partenerul de viață suferă de o maladie incurabilă.

Eclipsa de lună din 26 iunie, are loc tot în Capricorn, în Casa a 12-a. Acum lucrurile stau altfel pentru că Luna în tranzit este conjunctă cu Pluto în tranzit și fac opoziție nu doar cu Soarele ci și cu Mercur tranzit. Deci, să evite discuțiile în contradictoriu cu colegii de serviciu, să nu intre în conflict cu vreun șef sau cu partenerul de afaceri, să facă ce știu face și să urmărească sumele de bani care le intră în casă.

Având în vedere opoziția despre care aminteam, din punct de vedere a sănătății, este posibil ca acum să afle despre existența unor tumori la stomac, aici sunt vizați bărbații, sau la esofag și la sâni, femeile. Este indicat să se meargă cât mai rapid la medic să nu lase lucrurile să meargă de la sine pentru că evoluția poate fi extrem de rapidă și chiar letală pentru unii.

Vârstnicii s-ar putea ca în această zi să decidă cui să lase moștenire ceea ce au, maturii pot bate palma pentru o achiziție imobiliară sau un teren pe care le-au dorit de mult, iar tinerii să-și trăiască viați liniștiți că tot ale lor vor fi și moștenire și casa, mai târziu. Pentru alți vârstnici, în special, cei cu probleme grave de sănătate sau care bolesc de multă vreme ar putea fi momentul trecerii...

Cei angajați în industria lichidelor, lacurilor și vopselelor, construcții navale, platforme petroliere, să fie atenți la cum manevrează mecanismele cu care lucrează nu cumva să provoace vreun accident de muncă. Cei care merg la pescuit să fie atenți la furtunile care se declanșează brusc și sunt însoțite de fulgere.

Eclipsa de soare din 11 iulie are loc la nivelul Casei a 7-a, ar putea fi un moment bun pentru ducerea actelor la Primărie în vederea căsătoriei, alții pot lua acum decizia să se căsătorească, iar alți Vărsători ar putea încheia contracte de parteneriate care să le aducă ce nici nu s-au gândit. Sunt avantajate femeile, și cele tinere și cele mature.

Să fie atenți la volan, le place să șofeze, dar mobilul ar putea suna și de aici alte dandanale. Va fi o zi în care vor avea chef de arțag, le va sări țandăra din orice și vor pleca întrombă cu mașina. Să evite dacă se poate plecatul cu mașina, că de certat sau mai certat ei.

Suferința unor persoane pe care le iubește îi macină și pe ei și îi face să se comporte aiurea, aprent fără logică.

În fine, eclipsa de lună din 21 decembrie din semnul Gemenilor, are loc în Casa a 6-a, casa muncii și a bolilor acute. Tinerele se pot bucura de primirea unei prime, poate se reiau primele de sărbători, sau, de ce nu, să fie anunțate că le vor crește lefurile. Pe de altă parte poate fi și bucuria veștii că nu trebuie să mai facă intervenția chirurgicală pentru care se pregătea.

Femeile la vârsta a doua, să fie atente, nu cumva să fie buzunărite pe stradă, în mijloacele de transport în comun sau chiar să piardă chiar ele portofelul fiind la cumpărături. Vărsătorii care au probleme renale se pot confrunta acum cu o criză de proporții care i-ar putea aduce pe masa de operație. Alții se vor bucura că, în sfârșit, vor putea pleca în concediu să petreacă măcar câteva zile în compania prietenei/ui, soției/ui sau cu părinții.

Ce se întâmplă în România

Anul 2010 începe pentru România destul de controversat. Odată pentru că Marte este retrograd în semnul Leului. 21 de grade din Leu sunt în Casa a 6-a, casă de sănătate. Posibil să asistăm iar la un atac dur la adresa sănătății din partea unui segement mass-media, iar atacul acesta să fie cât se poate de întemeiat: lipsa fondurilor și a medicamentelor nu se poate numi act medical. Posibil ca acest incident să ajungă și la urechile UE și să te ții atunci...urecheli. În schimb, relația dintre instituția prezidențială și cea parlamentară pare să fie bună. De comun acord am putea asista la elaborarea unei noi strategii privind abordarea actului medical la nivel național.

O altă retrogradare este cea a lui Saturn. Pentru zodia Vărsătorului retrogradareaasta poate fi benefică, dar ca orice retrogradare are și partea ei păguboasă. Posibil ca la masa tratativelor să se zâmbească, e drept nițel cam strepezit și să se facă promisiuni. Luna peste Saturn natal arată că este vorba despre bani numai că aceie bani vin și ei condiționat: ori în tranșe infime or direcționați pe anumite sectoare. Posibil să fie vorba despre industria aviatică, de autoturisme și de utilaje pentru agricultură. La începutul lunii februarie chiar ar putea veni prima tranșă pentru acestea

O figură feminină îndrăgită ar putea pleca Dincolo, fie datorită vârstei, fie unui accident, fie din cauze de boală. Mai poate fi vorba și despre atitudinea unei femei care reprezintă un organism financiar, foarte pornită împotriva României sau pentru neîndeplinirea anumitor condiții la care s-a angajat țara noastră sau despre o femeie aflată în fruntea unei organizații, a unui organism, care să aibă curajul să iasă în față și să susțină anumite idei programntice, idei care vor prinde la public..

Adie a scandal și la nivel social, și deși multe sindicate amenințau în iarna anului trecut cu diverse proteste le tot amână. O serie de acorduri și înțelegeri între sindicate și guvern își pot găsi aplicabilitatea.

Direcția care ar putea fi extrem de susținută în această perioadă, este cea a creativității. O transformare, o regândire a legilor privind salarizarea în domeniul artelor de sub oblăduirea Ministerului Culturii, o reelaborare a statutului artistului, recrearea unui cadru instituționalizat în care artiștii ajunși la senectute să-și trăiască ultimele zile decent, primirea unor fonduri pe acest segment, ar fi gura de aer de care artistul român ajuns la bătrânețe ar avea nevoie. Instituțiile culturale românește de peste hotare ar putea avea probleme financiare.

Posibil să asistăm iar la un scandal de proporții în lumea sportului, dar și la reîntoarcerea unor diplomați, cu sarcinile neîndeplinite, unii din motive de prea multă dragoste, alții pentru că nu au știu să facă față anumitor situații cu toată diplomația însușită pe băncile școlii și în practică.

Calendarul evenimentelor

• Vor suporta consecințele acțiunilor lor. Posibile procese de divorț, procese pentru rezolvarea unor probleme care țin de o moștenire sau de ieșirea din indiviziune. Unul din membrii familiei află despre o boală incurabilă. Dispute cu legea. Partea bună a lucrurilor banii care cum vin așa pleacă. Adulții care mai au câtva luni pană la pensie pot fi disponibilizați.

• Pot primi o locuință socială sau își pot achiziționa un apartament. Aglomerarea de planete din casa 1 îi va provoca la accese de personalitate frecvent anul acetsa. Sunt tipul de angajat capabil să descrețească frunțile colegilor dar să și scoată firma din impas, logic cu salarizare pe măsur. Din păcate Vărsătorul este din punct de vedere financiar, mereu nemulțumit. Să nu își achiziționeze deocamdată nici un bun de valoare!

• Marte retrograd se tot plimbă prin casa parteneriatelor, dar asta nu trebuie să-i sperie. Marte retrograd, susținut de aspecte bune, nu mai este virulent. Promisiuni de moștenire a unei case. Fetele prind, așa pe ultima sută de metri înscrierea la o bursă în străinătate pe care o și câștigă. Acolo unde unul este hăist, celălalt cea, se duce pe copcă mariajul sau acolo unde orgoliile sunt mai puternice decât sentimentele.

• Unii se vor bura de roadele unor parteneriate pe care altcineva nu le-a luat în seamă. Disputele în familie devin vehemente acolo unde nu există comunicare. Rupturi de relații. Posibil ca unii dintre Vărsători să plece ăn străinătate pentru un tratament anume. Le-aș spune să nu-și facă prea mari iluzii.

• Luna mai ar putea începe cu o separare în afaceri sau în familie. Mai poate fi vorba despre un proces care implică responsabilități materiale mari. Blocarea unor drumuri în străinătate. Atenție la accidentele casnice care se pot solda cu fracturi și sângerări. Să nu maicheltuie banii cu biletele la loto.

• Iunie poate aduce schimbarea locului de muncă, bineînțeles cu remunerația pe măsură. Cei care fac artă se pot bucura de succes și de recunoaștere publică. Cuplurile tinere își pot achiziționa o casă. Unii speră la câștiguri din colaborări.

• Crucea în semne cardinale le poate bloca o serie de acțiuni în iulie. Să aibă răbdare prima săptămână. Încheie contracte favorabile. Pentru unii tineri luna iulie este luna căsătoriilor. Atenția la opoziția Uranus – Saturn pentru că ea acționează pe axa 2 – 8, bani proveniți din muncă proprie și banii altora. Evitași cheltuielile inutile. Chiar dacă Uranus și Jupiter le dau, Saturn are grijă să le blocehze entuziasmul în ai cheltui.

• Negocieri privind un contract în domeniul imobiliar, al construcțiilor sau în agricultură pot avea loc în august și aș spune că este cu reușită deși au depus multe eforturi să se așeze la masa tratativelor.

• Septembrie este o lună în care se vor simți foarte bine, vor avea realizări indiferent de locul de muncă, de stat sau particular, voir rezolva o serie de probleme care țin de autorizarea unor servicii, vor pleca în concediu, vor cheltui așa cum numai Vărsătorii știu să cheltuie.

• Octombrie poate aduce un proces de partaj sau de paternitate. Dar și un loc de muncă în străinătate. O repunere în drepturi sau o revendicare îi poate face mai bogați cu câtvea zeci de mii de euro. Trai neneacă!

• Noiembrie le poate aduce o funcție. Nici o problemă au mai avut funcții. Numai că aceasta de acum este altceva decât a fost până acum. Le place mediul, le place ce fac, randamentul va fi maxim, iar reputația lor din nou o ia vertiginos spre culmi.

• Unii Vărsători pot încheia anul triști. La masa de sărbători un scaun este gol, un gol pe care sunt convinși că nu-l va umple nimeni și nimic. Unii au dreptate, alții nu. Pentru dragoste se va găsi întotdeauna un loc la masă.

Primul decan (20 ianuarie – 30 ianuarie)

Stăpânul decanului: Uranus


Profesie: puterea lor este carisma cu care îi farmecă atât pe colegii de serviciu cât si pe șefi, și care este benefică de ambele părți. Pot profita de acest lucru ca să-și consolideze poziția profesională, ba pot ofita de ea și ca să promoveze. Fiți siguri că acolo unde un Vărsător își asumă resposabilitatea, va face față. Nu au dificultăți nici în a se integra și nici în a înțelge cu ce au de făcut.

Norocul lor este legat de suportul puternic pe care îl are nu doar în încrederea în sine cât și în cunoștințele pe care le posedă. Niciodată el nu va accepta un post sau o funcție fără să se documenteze în domeniu. Sigurul lucru pe care trebuie să îl înțeleagă un Vărsător este că uneori încăpățânarea nu este de ajuns ca să își atingă scopurile, să nu forțeze răbdarea și încrederea celor cu care lucrează și nici să nu încerce să își impună punctul de vedere atunci când vede că nu are sprijin pentru că este posibil ca fără să-și dea seama devine prea intransigent, capricios și despotic.

Le place să polemizeze pe teme profesionale și de multe ori din aceste discuții să scapere scânteia ideatică care îi aduce în postura de lideri de opinie. Poate nu întâmplător printre conducătorii mișcărilor sindicale sau în spatele acestora se numără și o grămadă de Vărsători.

Aproape tot anul este favorabil demarării de proiecte noi, singura condiție este să nu se grăbească și să aibă răbdare, pentru că roadele, care vor fi substanțiale, le vor culege din iunie încolo.

Financiar: important este că în 2010, că Vărsătorii vor învăța lucruri noi despre ceea ce se poate face cu banii atunci când îi are, le dă dacă vreți un avans pentru a evita erorile cheltuielile exagerate datorate unui optimism excesiv. Vor vedea limpede unde greșesc și vor găsi soluții care îi vor ajuta să profite financiar prin o altfel de administrare a propriului buget.

Neatenția poate face să uite de facturile de achitat care se vor strânge la sfârșit de lună iar neachitarea uneia dintre acestea poate crea un întreg lanț de neplăceri, așa că cel mai bun lucru este să spună nu tentației cel puțin în prima jumătate a anului, pentru ca apoi să poată sta liniștiți.

Cel mai bun lucru este să uite pentru un timp de anturaj și cheltuieli sau dacă trebuie să ia o decizie care să implice o cheltuială mai mare să se gândească foarte bine nu să acționeze sub imperiul primului impuls. Un timp de gândire îi va avantaja să vadă clar lucrurile și le va asigura independența financiară. Să nu uite că banii le asigură libertatea de mișcare.

Dragoste: viața sentimentală va fi extrem de lejeră cel puțin în primele trei luni ale anului.

Firește, în discuțiile pe care le-au avut cu fostele iubiri au reținut greșelile comise astfel ca atunci când vor întâlni o nouă persoană care va face să le bată inima mai repede să le elimine.

Toate acestea îi împing în direcția bună, să nu ezite să spuă lucrurilor pe nume, să vorbească despre speranțele, visele și dorințele lor.

Vor înțelege extrem de ușor încotro îi duce valul așa că vor știi să profite, să-și urmeze instinctul și să descopere lucrurile care par interesante la persoana iubită, chiar și atunci când aceasta nu prea are încredere în ea. Simt o dorință irezestibilă de a se impune în fața ei. Să se retragă și să evite furia care i-ar decădea în ochii ei/lui. Vor fi ajutați de prieteni să vadă mult mai clar unde se ascunde iubirea.

Anul acesta este perfect să încerce schimbarea, uneori schimbarea comportamentului poate fi radicală față de ultimii cinci ani, vor avea mai mult libertate de mișcare ca să acționeze în această direcție. Din septembrie 2010, vor privi dragostea mult mai filosofic. Îi va surprinde pe mulți cu moderația și profunzimea gândirii lor.

Construirea unei relații trebuie suportată de doi, și acum va fi un moment bun să discute acest aspect, mai ales dacă vrea să intre într-o nouă relație. Marea transformare se petrece în lumea interioară a Vărsătorului, este cea care le va da motivația iubirii, să profite de ea!

Relații: anul acesta este propice experimentării ideii pe care o au despre relații. În fapt, dacă stăm să ne gândim bine, viața Vărsătorilor este un permanent experiment. Tot ceea ce este nou îl incită, să nu mire pe nimeni că mereu dorește să cunoască alți oameni. Totuși este recomandat ca relațiile pe care le are să le cultive cu grijă că nu se știe niciodată, din neatenție poate transforma un susținător în cel mai aprig dușman. Sau dacă dorește să părăsească un cerc de prieteni să o facă cât mai discret, fără ca cineva să se simtă jignit. Oricum ar fi bine să nu acționeze înainte de luna iulie, să mai rabde un pic.

Poate unora le pare ieșit din comun faptul că orice atingere a unui Vărsător poate destabiliza afectiv, poate intimida și într-un final bloca relația. Magnetismul și puterea de pătrunderea ale acestuia reușește să ridice bariere de comunicare, noroc că Vărsătoul este totuși vorbăreț și socializează cu ușurință.

Dacă este pe pasul de intra într-o relație să se gândească foarte bine ce face, să ia în calcul consecințele unei eventuale rupturi și abia apoi să spună da. Influența lui Neptun îi face mult mai receptivi la stările sufletești ale celor din jur, dar atenție că le poate crea și neplăceri datorită superficialității pe care o induce, Vărsătorul se înflăcărează repede, trece la fel de rapid dintr-o stare în alta ca să nu mai spun cât de repede se plictisește dacă nu se găsește ceva care să îi motiveze.

Sănătate: începe anul cu un optimism care transpare prin toți porii. Fie vorba între noi, de fapt, Vărsătorul intră în 2010 sătul de prostii, vrea să facă și altceva, gustul pentru viață îl incită să se arunce în noi acțiuni. Un amănunt esențial este că, dacă vrea să-și găsească ritmul de altă dată, va trebui să se miște rapid, cât de repede poate, altfel nu va fi de ajuns.

Energia lor este debordantă și de multe ori excesivă, dar dacă este canalizată spre scopuri bine stabilite are privilegiul de a se mobiliza și de a-i crește rezistența la efort. Și va avea toate șansele să fie așa cel puțin până în noiembrie. Așa că să nu se apuce de trebă haotic ci să-și facă un plan de acțiune, să o ia sistematic, altfel va avea de suferit. Cu cât nu se va va simți mai obosit cu atât șansele ca vitalitatea lor să se conserva sunt mai mari.

Să consume lichide, să se hidrateze, să evite băuturile acidulate și cafeaua și totul va fi OK.

Al doilea decan (31 ianuarie – 9 februarie)

Stăpânul decanului: Mercur


Profesional: anul acesta mai mult ca niciodată, trebuie să creadă în propriul instinct și să facă schimbările pe care le dorește. Pentru unii libertatea de mișcare este mult mai importantă decât siguranța unui loc de muncă. Pendularea frecventă între un loc de muncă și altul nu este altceva decât căutarea stabilității, condiție pe care Vărsătorul nu o va găsi niciodată. Poate la maturitate când deja experiența este cea care îș face să fie circumspect, să înțeleagă că amenii îl vor privi mereu cu condescență incapabili să înțeleagă nevoia lui de altceva. Pentru că, în fond, un Vărsător asta e! Un căutător și deschizător de drumuri. Nu va străluci niciodată în domenii în care și alții strălucesc. El are nevoie de câmpuri noi de desfășurare, cum i se va întâmpla și anul acesta, și se va apuca de treabă. Și fiți liniștiți va face treabă!

Dacă profesia o cere, vor călătorii chiar dacă nu le place, în schimb, la întoarcerea de la specializare vor constata și ei că toate întâlnirile au fost lucrative și chiar i-au stimulat mental.

Odată cu venirea toamnei vor constata că trebuie să se dispensezi de sentimentalisme și să încerce să se ia cât se poate de în serios dacă vori ca afacerea sau la locul de muncă lucrurile să meargă bine. Planificare și strategie este esența primelor luni ale anului de care se vor achita printr-o planificare lunară riguroasă, respectând termenii de predare a lucrărilor într-o manieră promptă, caracteristică lor.

Financiar: 2010 va fi o perioadă în care norocul va fi de partea lor. Banii nu au stat prea mult în buzunarele lor niciodată și nici acum nu vor face excepție de la cauză, cu precizarea că toate cheltuielile de această dată se fac în scop constructiv. Totuși n-ar strica să fie și ei nițel mai strânși la pungă. Pentru liniștea lor.

Pe de ală parte, să fie atenți la oamenii pe care îi pot întâlni și care îi pot ajuta. Să nucreadă că vor primi ceva de-a gata. Spun aceasta deoarece sșteptările lor au întotdeauna ceva nerealist în ele, inclusiv atunci când este vorba despre bani, și de aceea se aruncă în tot felul de mici învârteli care însă nu îi vor satisface niciodată. De multe ori, afacerile lor seamănă cu o scenă pe care urcă, își spun monologul apoi se retragi în aplauzele generale, ca apoi să dispară. Banii vin șiii…pleacă!!!

Cel puțin așa se va întâmpla până prin octombrie. Plasamentele lor au ceva bizar în ele poate și pentru că nu se consultă cu un specialist atunci când le face. Dar cu sau fără consultănță, culmea este că ele rodesc și încă bine în perioada aprilie – mijlocul lui iulie. Spre sfârșitul anului i-aș sfătui să fie ceva mai ponderați pentru că s-ar putea să aibă nevoie de bani dacă se va întâmpla ceva în familie.

Dragoste:afectiv, pe la mijlocul anului vor trece printr-o criză de identitate, tot trebuie să încheie un ciclu început acum doi ani și jumătate, și vor simți că este timpul să-și ia viața în propriile mâini, să-și stabilească un nou țel și poți afirma acest lucru între timp, fără să facă însă o mare zarvă din asta și fără să jignească sentimentele celei/ui implicat în relație.

Să nu își facă însă iluzii că ieșind dintr-o relație va intra imediat în alta pentru că nu va găsi pe nimeni care să accepte excentricitățile Vărsătorului. Posibil însă ca printre ideile acelea care îi sperie pe mulți să fie câteva care să trezească interesului cuiva interesat să investească. Mai ales între lunile martie și iunie. Și dacă la început este o simplă relație de colaborare, s-ar putea transforma foarte rapid în focuri de artificii.

Schimbări radicale vor face și în viața de familie care, în acest an, va avea prioritate în fața profesiei. Vor reexamina natura emoțiilor, își vor aminti lucruri ce păreau demult uitate și își vor asuma lecția de viață afectivă. Și ceea ce nu au mai făcut ei de foarte mult timp, vor pune sub lupă auto-suficiența, ezitarea și lenea, tendința de delăsare. Se vor concentra asupra avantajelor vieții în doi, a oportunităților care se vor ivi în cuplu și să nu-și facă probleme dacă nu au o/un parteneră/partener, va apărea până la sfârșitul anului.

Relații: Este o perioadă care le va stimula și latura spirituală deși, sinceră să fiu, este posibil ca acest lucru să nu îi satisfacă în măsura în care se așteptai. Vor trece cum face mere, prin momente în care se pot simți lipsiți de valoare, neiubiți și cu insatisfacția propriei existențe și atunci sunt tentați să rupă relații și să își abandoneze familia și serviciul. Nici o problemă, activitatea care trebuie să continue va continua.

În același timp, să nu uite, va fi întotdeauna cineva care să îi bată la cap să nu cedeze și îi va supraveghea să nu clacheze. Această atitudine este rezultatul vieții dezordonate pe care o duc. Lenea nativă care îi scotea de multe ori situații aparent fără ieșire acum ar putea să îi blocheze. Cel mai bun lucru este să încerce să se reculeagă o perioadă, în liniște, să mediteze și să-și reîncarci bateriile ca apoi să poată reveni în cotidian.

Orice formă de independență va dispărea ca să facă loc emoțiilor, interesului pentru ocultism și pentru psihologie. Nu le pot spune că va fi un an ușor în tot acest timp, deoarece vor avea sumedenie de întâlniri, contacte, discuții cu oamenii careîi sprijină și își vor asuma o grămadă de responsabilități.

Va onora invitații, cu diferite ocazii, la oameni care au afaceri și funcții sus puse, care le vor recunoaște valoarea dar și defectele, tranșant și deschis lucru care îi va cam destabiliza. Dar își vor reveni urgent!

Sănătate: condițiile cronicizării unor tulburări, mai ales a oboselii, a stresului, a răspunderii sociale în calitate de șef sau de patron, cere nativilor Vărsător potențare și calmitate, altfel toată excitabilitatea nervoasă va duce la agravarea unor tulburări de natura semnului prin hiperstimularea sistemului nervos simpatic, care se supraîncarcă iar suprasarcina este transmisă inimii și sistemului circulator.

Apoi, oboseala nervoasă, stările de depresie și angoasa pot duce la spasmofilie. De asemenea, s-ar putea să vă dea bătăi de cap varicele si arteritele, rezultate ale proastei circulații periferice. Ai nevoie de un program în aer liber care să nu fie monoton, alert, care să te motiveze să ai grijă și de sănătatea ta. Atenție, când pleci în excursii sau în străinătate, la accidente!

Al treilea decan (10 – 19 februarie)

Stăpânul decanului: Venus


Profesie: nici pentru nativii acestui decan nu cred să fie vreo problemă profesională. Ba dimpotrivă aș spune că ideile pe care le au la locul de muncă, viteza de reacție care îi lasă pe ceilalți fără suflare, să ăi facă de neînlocuit. Ei mediază cum știu mai bine la toate nivelurile fapt care nu este la îndemâna oricui. Un start mai lent pentru cei care au afaceri. Aș spune că Marte îi ajuta, dar ca orice planetă retrogradă îi infuzează cu energie peste măsură și de aici pot avea nenororcul să se certe cu cine nu trebuie și uite așa se va trezi că are cei mai mari dușmani.

Pentru cei care trăiesc pe cont propriu Saturn îi poate ajuta făcându-i mai atenți la negocieri, cu toată criza afișată sunt sectoare în care se fac negocieri. Pot semna un contract extraordinar încă de la începutul anului. Cel puțin în primele trei luni ale anului, Marte și Saturn, reped deși retrograde, par a le da o mână de ajutor Vărsătorilor. Unul ponderează, altul îndeamnă la acțiune. Aici trebuie să învețe Vărsătorul să echilibreze balanța.

Artiștii născuți în acest decan pot avea un moment de glorie în perioada martie – începutul lunii mai.

Singura problemă pe care putem marșa în 2010 la Vărsători este aceea de a învăța să tacă și să asculte altfel pot avea probleme relaționale la locul de muncă și deși ei nu poartă ranchiună, vor fi dintr-aceia care le vor purta lor și le-o vor plăti mai curînd decât se așteaptă.

Financiar: pornesc cu dreptul în noul an. Asta nu înseamnă că musai va avea și bani în buzunare. Dar cum Vărsătorul este pendinte de partea financiară se va da peste cap să îi facă. Norocul lor că au în preajmă oameni puternici, care îi simpatizează și chiar vor să le întindă o mână de ajutor. Cei mai avantajați sunt cei angajați în diverse proiecte artistice dar cu o puternică componenetă socială.

Vărsătorii care au afaceri vor trebui să negocieze la sânge contractele pentru 2010. Și spun la sânge pentru că au șansa cu cât se mențin pe o poziție inflexibilă privind partea financiară, să obțină sume la care nici nu visează și care le vor deschide oportunități formidabile de prin mai.

Vor trebui să-și schimbe optica viis-a-vis de modul cum se fac și se cheltuie banii. Aceștia vor veni, din contracte, proiecte, comisioane, dar pentru Vărsător nu este niciodată de ajuns. De aceea opoziția Uranus – Saturn aduce blocaje la nivel financiar toată vară, îi obligă să se reformuleze în raport cu banul. Dacă pentru alții se pune problema zgârceniei, la ei se pune cea a cheltuielii excesive. Iar Saturn și Uranus le va servi o lecție dură dacă nu vor fi atenți la ce fac cu ceea ce au. Să se ferească să ia bani împrumut, credite pe care să le gireze cu casa, bani cu camătă pentru că va intra într-un cerc vicios din care nici măcar legea nu îi poate scăpa. Liniștea, din punct de vedere financiar va aveni abia pe la mijlocul lui octombrie.

Dragoste: dacă îmi place ceva la un Vărsător angajat într-o relație este statornicia atitudine care nu e musai să fie egală cu fidelitatea. Când un Vărsător a pus ochii pe o persoană cu care simte că rezonează la nivel celular, fiți siguri că nu îi va da drumul. Pe de altă parte, șansa de a-și întemeia o familie anul acesta este foarte mare. Se spune despre ei că se feresc să-și asume responsabilitatea unei relații. Nu este adevărat, are un soi de detașare specifică celui care nu trăiește în prezent. Pentru el viitorul este vioara-ntâia. Dacă însă cineva încearcă, iubit sau iubită să îi impunsă, să îi forțeze să facă ceva pentru care nu sunt pregătiți, el o interpretează ca pe un atenta la libertatea interioară și rapid se depărtează de peroana respectivă.

Nu așa stau lucrurile cu un Vărsător îndrăgostit. Atunci nu mai raționează și face numai prostii. În martie de exemplu, dacă este căsătorit își face bagajul și părăsește familia pentru că s-a îndrăgostit de altcineva. Și nu aveți nici un argument să-l faceși să se întoarcă acasă mai ales că nu este vorba despre Vărsătorii tineri ci despre maturi. Ei pot fi îndrăgostiți 20 de ani de aceeași persoană, dar dacă apare altcineva care îi trezește interesul uită cei 20 de ani și se aventurează într-o nouă iubire.

Știu să iubească, se căsătoresc unii foarte tineri, alții la vârsta maturității. Ultimii o fac în ideea că, fiind extrem de cerebrali, se cunosc foarte bine și știu ce le poate pielea. Este un mod de a evita să rănești omul pe care îl iubești.

Relații: vor avea norocul să întâlnească oameni care să îi scoată din belele, atât financiare, cât și de serviciu dar și sentimentale. Cum de muncă nu se feresc, au idei, știu cum să-și organizeze activitatea la locul de muncă, vor fi creditați destul de repede cu încredere și promovați așa cum le place Vărsătorilor. Numai că odată ajuns în posturi de conducere, vrea să-și impună punctul de vedere, fără să țină cont de părerile celorlalți. De aici ruptura în comunicarea cu cei din subordine. Transformați într-un mic dicatator el îi va teroriza pe cei din jur. Va trece la acte extreme.

Relațiile tensionate pot duce la schimbarea din funcție, iar Vărsătorul va poza în victimă și nu-și va asuma responsabilitate greșelilor sale. Motiv pentru care se va duce să-și caute dreptate prin sălile Tribunalelor. Nu este o soluție pentru că ce vor câștiga acolo, vor pierde în fața oamenilor care au avut ăncredere în el. Singurul lucru este să recunoască că a greșit și să reintre în circuit, altfel...

Unii Vărsători au nevoie de susținerea familiei pentru anumite planuri pe care le au. Primesc acest suport dar și aici, nu țin cont de părerea partenerei/ului, ci fac totul de capul lor. Atenție că se pot trezi părăsiți și...evacuați!

Sănătate: marea lor problemă va fi, și în acest an, nervozitate excesivă, hiperagitația, hiperkinetismul cu predispoziție spre boli de respiratorii, de inimă și de rinichi. Viscerele sunt sensibile la influențele Lunii, în special cele gastrice. De aceea în perioadele c u Luna în creștere se intensifică aciditatea gastrică, iar în cele cu Luna în scăderenormal, scade; de asemenea, în perioadele cu Luna în creștere, activitatea intestinală este mai lentă și favorizează depunerile de grăsimi și de toxine în organism pe când în perioadele cu Luna în scădere, aceasta se intensifică și digestia este mai rapidă. La fel se întâmplă cu somnul.

Ar fi indicată o cură de detoxifiere periodică a căilor digestive – stomacul, vezica biliară și colonul cu ajutorul plantelor stomahice, carminative și tonice care să optimizeze funcția gastrointestinală.

sursa
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Aștrii înclină, dar nu determină
Back to top See my Info
Zodiac
Invatacel
Invatacel

Zodiac is offline

Joined: 15 Jan 2008
Member: #344
Posts: 73
Country Flag: Europe
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Pești
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.3.2010, 23:29 View PostDownload Post

Pești
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.


Natura elementară: - apă

Genul elementar: - feminin

Tipul elementar: - mutabil

Guvernatorul zodiei: - Jupiter, Neptun, Kiron

Ziua norocoasă: - Joi

Animalul: - oaia, bivolul, foca

Planta: - alga, cânepa

Copacul: - salcie, ulm

Floarea: - liliacul și garoafa

Pasăre: - lebăda, barza

Culoarea: - indigo, albastru electrizant

Cristalul zodiei: - Acvamarin, Ametist, Chihlimbar, Citrin, Cristal de stâncă, Hematit, Jad, Lapis Lazuli, Opal, Piatra lunii, Piatra sângelui (Heliotrop)

Metal: - platină, cositor, mangan

Partea corpului pe care o guvernează: - tălpile picioarelor, circulație periferică, sistem limfatic

Predispoziții maladive: - apatie, stări abulice, neurastenie, depresii nervoase, viroze, pneumonii, amigdalite, reumatisme, enterocolite, colite, colecistite, dischinezii biliare, obezitate și afecțiuni cardiovasculare.

Remediul homeopatic: - Tabaccum, Coffea și Petroleum

Vitaminele: - toate

Număr: - 7, 2

Alimente: - lichide, băuturi calde, alimente calde, alimente oferite de apă, cafea, ceaiuri, sucuri, mâncare din carne din zona membrelor inferioare ale animalelor, mâncare fiartă.

Condimente: - nimic

Sarea celulară: - fosfatul de fier

Mod de alimentație: Neptun, planeta care îi guvernează, acționează mai ales asupra sistemului nervos și în mod specific, asupra talamusului. Această mică glandă este localizată în creier și mediază transmiterea stimulilor de la și înspre organele de simț – văz, auz, tactil, postural ș.a. Nativii acestei zodii sunt atrași de un stil de viață încântător, undeva la limita dintre real și ireal și de aceea sunt extrem de indulgenți cu ei înșiși în ce privește mâncarea, băutura și dormitul cât mai târziu posibil, spre dimineață dacă s-ar putea. Dacă doresc să se bucure de o sănătate ca lumea trebuie să-și stabilească un mode de viață cât mai adecvat: sculatul și culcatul la ore fixe, un mod de alimentație echilibrat și mișcare.

Fierul este necesar pentru producerea hemoglobinei în sânge. Hemoglobina este un element esențial pentru celulele roșii din sânge deoarece transportă oxigenul de la plămâni la celelalte celule ale organismului. Nivelul scăzut al fierului poate duce la anemie, la scăderea tensiunii arteriale, la inflamații, la probleme glandulare și la tulburări cardiace. Alimente bogate în fier care ar trebui incluse în dieta lor sunt ficatul, mușchiul de vită, carnea de miel, gălbenușul de ou, scoicile, rinichii, cerealele cu bobul întreg, orzul, fasolea uscată, sfecla roșie, spanacul, ceapa, lăptuca, stafidele, curmalele, prunele, caisele, piersicile, grapefruitul, merele, lămâile, portocalele. Le fac bine regimurile cu proteine mari, cu un conținut scăzut de grăsimi și de zahăr. Carnea slabă fiartă, de pui sau de pește, brânza de vaci, iaurtul și nucile sunt o excelentă sursă de proteine.Trebuie să renunțe la consumul exagerat de sare deoarece aceasta poate duce la formarea cheagurilor de sânge. Cafeaua și celelalte stimulente ar trebui și ele reduse la minim. În mod special, nativii Pești sunt extrem de sensibili la efectele alcoolului, de aceea sunt nativii din zodiac care cad cel mai ușor pradă acestui viciu.

Aromele preferate: - ale florile de tei, cicoarea și mușchiul de copac.

Aromaterapie: - tămâia, smirna, santalul, trandafirul și nucșoara le aduc buna

Dispoziție.

Bradul, levănțica, ienupărul și pelinul aduce rezolvarea unor probleme complexe. Acestea cresc în același timp rezistența în fața bolilor.

Cimbrul le aduce reușita bărbaților iar femeilor, santalul.

Isopul amplifică darul previziunii și al intuiției.

Crinul le redă încrederea în forțele proprii.

Rozmarinul le permite să evite multe greșeli în viață.

Caracteristici de bază: - imaginativ, inspirat, spiritual, nerealist

Temperament: - flegmatic

Caracter: - dual

Fire: - labilă

Muzică: - lentă, de relaxare, de meditație și audiție, religioasă.

Sunete preferate: - apa curgând, susur de izvoare, sunet de valuri.

Instrumente muzicale: - flaut.

Spații prielnice: - dormitorul, baia.

Locuri unde se simte bine: - locuri retrase, departe de ochii lumii, la pescuit, la biserică, în stațiuni de odihnă, în spații izolate, în preajma apelor,

lacurilor, mării, izvoarelor, fântânilor, piscinelor.

Zone benefice: - vestul țării, vestul orașului, în camere cu ferestre spre vest; patul să fie plasat cu capul spre vest.

Profesii: - asistent medical, psihiatru, pictor, consilier, fotograf, pescar, petrolist, spion, poet, scafandru, pedagog, laborant, psiholog, artist, preot, pastor,

profesiuni în medii retrase, cu acces limitat cum sunt închisorile, spitalele, azilele, mânăstirile, profesiuni umanitare, de îngrijire, de compasiune.

Personalități născute în Pești: A. Einstein, Mircea Eliade, Victor Hugo, G.F. Haendel, Fr. Chopin, Maurice Ravel, Michelangelo Buonarotti, George Washington, Elizabeth Taylor, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Sharon Stone, Mihail Gorbaciov, Ion Iliescu, Osama Bin Laden, Albert Einstein, Billy Crystal, Grigore Alexandrescu, Schopenhauer, Jon Bon Jovi, Kurt Russell, Liza Minelli.

Generalități pentru 2010

Imaginația lor va fi în 2010 mult mai aproapiată de realitate ceea ce îi va face pe Pești să acționeze în direcția dorită de ei. Vor avea țeluri de atins și anul acesta. V or simți, de asemenea, că este timpul să se gândească puțin și la ei și să controleze lucrurile de asemenea manieră încât să păstreze permanent balanța între ce îi motivează să acționeze pentru sine și ce să acționeze pentru ceilalți. 2010 aduce un potențial imens de schimbare depinde doar cât de profundă vor să fie această schimbare, dacă este doar temporară sau definitivă, ca în final să știe să țină sub control situațiile care îi limitează. Creativitatea va fi cea mai susținută.

Eclipsa de soare din 15 ianuarie din Capricorn, la Pești are loc la nivelul Casei a 4-a a familiei, cu o conjucție la care se adaugp Venus, stăpâna plăcerilor, dar și a câștigurilor. Pentru unii ativi poate aduce o căsătorie, pentru cei căsătoriți veste venirii pe lume a unui copil. Vești de la locul de mucă și vreau să spun că nu sunt deloc rele. În unele cupluri,soțiile pot afla că în viața soțului lor este o altă femeie și de aici un întreg circ care va culmina la tribunal.

Această zi poate aduce vești bune dinspre sectorul financiar. Un plasament, o investiție sau o afacere încă în fașă, începe să-și arate roadele. Unii Pești spră într-o sentință favorabilă și ar putea veni așa cum vor ei, bucuria aceasta va fi umbrită de vestea că fiul, fiica sau chiar el se vor separa. La locul de muncă se petrec lucruri bune.

Eclipsa de lună din 26 iunie, se petrece tot în Capricorn și tot în Casa a 4-a. Posibil ca unii nativi Pești să-și piardă unul din părinți sau să afle despre o boală grea a unuia dintre părinți. Eclipsa se petrece pe fondul unei cruci cardinale care sugerează că problemele nu sunt noi și că ceea ce se întâmplă este rodul însumării în timp a unor lucruri care păreau fără însemnătate.

Vestea bună vine și acum tot dinspre sectorul financiar, este vorba despre câștiguri așteptate care acum le poate intra în buzunare, iar aici vorbim despre cei care muncesc pe cont propriu. Mai poate fi vorba și despre recunoașterea intrnațională a unor artiști români.

Pentru cei care sunt angajați, lucrurile sunt destul de complicate pentru că pe axa 6 – 12, privită ca axă munc㠖 lucruri ascunse, lucruri care se petrec fără știrea lor sau ceva care lucrează împotriva lor, se produce opoziția Uranus - Saturn. Prin Uranus aduce schimbări neașteptate poate chiar ideea de restrângere a obiectului de activitate a instituției, lucru pe care muncitorii îl află pe la colțuri și nu printr-un avertisment direct iar prin Saturn, lucrurile se derulează cu o anume lentoare, destul de iritantă mai ales că oamenii se așteaptă la orice. Tot aici acționează și opoziția Marte – Jupiter și aș spune că sunt afectați Peștii care lucrează în sectorul privat. Schimbarea s-ar putea datora separării asociaților – divorț sau rupere de asociere.

Eclipsa de soare din 11 iulie se produce în Rac, în Casa a 10-a. Unele femei deschid sau sunt implicate într-un proces penal. Altele pot lua decizia acum, să se despartă. Sunt însă și femei care acum ar putea promova, în special cele care lucrează în doemniul bancar.

Crucea cardinală continuă să îi chinuie pe Pești, de această dată la nivelul sănătății. Posibile intervenții chirurgicale în regim de urgenț㠖 litiaze reale sau bilare,posibilă pierderea unei sarcini pe fondul unor probleme serioase de imunitate, posibil aflarea unui diagnostic care le lasă fără orice speranță, un accident vascular, starea generală din această zi să fie una proastă, cu cădere de calciu și care să impieteze asupra muncii.

Din punct de vedere social, cei care vor străluci vor fi bărbații Pești. Promveză, susțin teze de doctorat, susțin lucrări de specialitate la vreun simpozion și de aici trambulina profesională, își pot deschide propria afacere sau se căsătoresc. Indiferent ce vor face pe 11 iulie, vor rămâne vedetele zilei.

Eclipsa de lună din 21 decembrie, în Gemeni, la nivelul Casei a 9-a a studiilor aprofundate, a călătoriilor, a credinței. De această dată, vedetele eclipsei vor fi doamnele. Mai ales cele care au legături strânse cu creativitatea, de la arta propriu-zis㠖 plastică, teatrală, editorială, cinematografică, multimedia ș.a. la creația de modă, la designul de interior și proiectare de mobilier la designul bunurilor de consum și proiectare în domeniu. Acum se vor lua comenzi grele, acum se vor semna contracte cu diverse firme care să asigure producția unora și perfecționarea altora dacă este vorba despre modeling.

Singura umbră vine dinspre partea profesională și învățământ unde cele care vor avea de suținut vreun examen sau interviu s-ar putea încurca, în sensul că ar putea face confuzie de subiecte sau nu vorbesc despre ceea ce trebuie să vorbească. Eclpsa are loc concomitent cu o cruce în semne mutabile care aduce confuzie, dezorientare, oboseală ș.a.

Ce se întâmplă în România

Este destul de ciudat ce se petrece în România. Întotdeauna a fost atipic tot ceea ce a avut legătură cu noi. Au trecut alegerile, iar premierul și președintele au pornit într-un turneu de vizite oficiale care au drept scop atragerea de protectori și fonduri străine cât mai mari, dacă avem în vedere că pentru cei din Apus criza s-a cam terminat.

Un trigon frumos între Soare – Lun㠖 Neptun îmi spune că am putea avea surpriza să ni se spună că s-a ajuns la un consens general privind grila unică de salarizare, că se lucrează la cea unică de impozitare și că sindicatele au înțeles că forțarea indicilor de salarizare ne poate lăsa cu ochii în soare.

De altfel, românii au cam înțeles cum stă problema cu datoriile externe și că e timpul ca guvernul și Parlamentul să muncească pentru popor. Posibile legi care să reglementeze libera circulație pe direcția Moldova – Ucraina. Cu toate acestea imaginea României pe care instituția prezidențială spune că o promovează, nu este pe placul populației. Deși România încearcă din răsputeri să rezolve problemele celor care lucrează în afară se pare că mare lucru nu s-a făcut, iar Președintele pierde sprijuinul oamenilor pe care a contat.

În țară, mai ales la sat, sărăcia cunoaște cote alarmante, lipsurile și nesiguranța îi împing pe români la gesturi necugetate. Vom afla că suntem un popor bolnav, că bolile sărăciei odată eradicate încep să-și arate fața – malnutriție, tifos, holeră ș.a. Peste toate acestea vin și se suprapun promisiunile guvernului, promisiuni fără acoperire, din păcate. Iar oamenii știu că este așa. Slaba încredere a românului că se mai poate schimba ceva s-a reflectat și la alegerile locale dar și la cele prezidențiale.

La începutul lui martie, atenția tuturor pare să fie îndreptată către justiție unde o femeie are curajul să spargă ghiața și să condamne deschis practicile din interiorul sistemului, se vor încheia procese care țin pagina ziarelor de ani de zile. Întreg sistemul coercitiv pare decis mai mult ca niciodată să aplice legile cu care operează. Putem asista la o serie de convenții privind fondurile nerambursabile pentru România și surpriza va fi că mare parte a acestora merg în afaceri coordonate de...femei.

Crucea în semne cardinale din 21 martie va tensiona iar relațiile cu străinătatea, atacuri la imaginea României din partea unor femeie sau imaginea României va fi iar în atenția presei internaționale pentru că româncele ajunse pe meleaguri străine practică cea mai vechi meserie din lume: prostituția. Posibil să aflăm de afacerile internaționale nu tocmai curate ale unor parlamentari sau care au legătură cu cineva din anturajul foarte apropriat al unora.

Posibil moneda națională să cadă, o serie de operațiuni financiare bancare par să fie păguboase pentru România. Băncile vor fi revoltate împotriva noilor adăugiri la Regulamentul de funcționare al Băncii Naționale. Posibilă insovabilitate financiară a unor bănci fie prin refuzul de a prelua programe financiare cu caracter social, cum este Programul Prima Casă, fie din cauza numărului foarte mare de credite nerecuperate de la populație, scandaluri legate de pierderea unor case în favoarea băncilor ș.a.

Calendarul evenimentelor

• Anul poate debuta cu o hotărârea multor cupluri de a se separa. Cu blocaje la nivelul creativității, cu o izolare auto-impusă. Cei tinri se pot bucura de dragoste și că nu sunt probleme la locul de muncă.

• Posibilitatea de ascensiunea socială a unor Pești adulți este foarte mare. Aglomerarea de planete din semnul Vărsătorului avertizează să nu se hazardeze în combinații financiare care nu își au rostul. Pentru unii tineri poate începe urărirea penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, pentru că au condus fără carnet, pentru înșelăciune și furt.

• Martie este un foarte bun sfătuitor pentru Pești. Acum au ocazia să-și valorifice ideile și talentele, mai ales cele care țin de artă. Pe de altă parte, în unele cupluri apar copiii pe care i-au așteptat atâta vreme. Femeile au foarte mare încredere în ele, pot specula și încrederea altora pentru că au un anumit interes.

• Cei care au afaceri sunt avantajați să încheie contracte încă de la începutul lui aprilie, să negocieze cu instituții de stat, să participe la licitații și să le câștige. Dacă vreun nativ Pești este în căutarea unui loc de muncă, acum au ocazia să se prezinte la interviuri căci vor avea succes. Să fie atenți la acciente și la posibile probleme cu tiroida, esofagul, inima, coloana vertebrală.

• Luna mai le poate aduce unora o locuință sau finalizarea lucrărilor de amenajare la o casă sau la un apartament. Pe de altă parte, un proces de partaj se poate încheia în defavoarea unuia dintre parteneri cu pierderea locuinței. Nu sunt indicate deschiderea de procese pentru ieșire din indiviziune. Alianțe politice care se pot strica.

• Iunie le aduce învățăceilor rezultate peste așteptări, vor lua premii la olimpiadle școlare și la concursurile inter-universitare. Tinerii vor cîștiga burse de studii în străinătate sau vor decide să plece definitiv în altă țară.

• Iulie aduce pentru unii promovare, imagine publică, cotații; altora le poade aduce declanșarea unei boli, diagnosticul unor boli care nu au putut fi diagnosticate mult timp. Cei care sunt angajați să încerce să nu intre în conflict cu șefii pentru că pot avea neplăceri care pot merge până la pierderea locului de muncă.

• Susuținerea din partea oamenilor cu putere îi va încuraja pe mulți nativi Pești să-și încerce, în august, forțele în domenii de care le era teamă până acum. Pot descoperi că la baza acestei temeri stau motive minore care țin strict de personalitatea lor.

• În sfârșit, vești bune de pe frontul financiar în septembrie și octombrie. Se deschid drumurile nu doar la negocieri ci și la contracte pe termen lung. Unele întreprinderi și firme se vor restructura fără a disponibiliza muncitorii. Reconversia profesioală este un atuu în cazul că se dorește schimbarea locului de muncă. Premii la diverse festivaluri și manifestări artistice internaționale.

• Pe la mijlocul lui noiembrie este posibil ca unii tineri artiști care erau sponsorizați de oameni puternici să piardă sprijinul promis. Aș spune că din cauza lor. Fie nu știu ce să ceară, fie cer prea mult. Este posibil ca și unii tineri să-și piardă locul de muncă pentru că sunt dezinteresați, spre disperarea părinților. În cuplurile cu vechi ștate de căsătorie, se insinuează tăcerea, ca formă de revoltă sau de capriciu....

• În decebrie lucrurile revin pentru foarte mulți în faza în care erau la începutul anului. De fapt se încheie un ciclu, și revenirea la un moment de referință este necesară pentru a știi pe ce baze se inițiază noul ciclu care va avea finalitate la sfârșitul lui august 2011.

Primul decan (18 februarie – 27 februarie)

Stăpânul decanului: Neptun


Profesional: 2010 este perfect să pună în practică proiectele lor din ultimii trei ani. Vocea interioară le spune că sunt pe drumul cel bun, se apropie de țintă și se impun cu ușurință. Pot trage concluziile care se impun, pot lua anticipat măsuri ca să se limpezeaszcă, lucrurile inutile să nu îi mai facă să ezite să-și finalizeze analizele, pentru că au un talent înnăscut să-și piardă timpul cu nimicuri.

Imaginația lor poate sta la baza unor invenții cu ușurință dacă s-ar alătura unui grup din care fac parte Vărsători și Capricorni, dar atenție, aceeași imaginațieîi poate conduce la idei extraordinare, la deschiderea unor canale subtile în particular, pentru cei care lucrează în domeniul terapiilor alternative, channeling sau la formularea unor idei clare, înțelegerea unor aspecte care țin de astrologie.

Încep anul cu o perioadă care îi va face extrem de populari și îi atrag în jurul lor oameni de toate categoriile. Le-aș sugera să fie atenți la acest tip de relații pentru că nu ști pe cine aduce în casă și naivitatea se poate plăti scump, mîcar până în aprilie.

Să-și un timp de reflexie înainte de a începe un proiect sau a lansa o idee, să-și formuleze clar idelile pentru că vor fi dintre cei care nu vor înțelege ce anume doresc, să-și confrunte planurile cu posibilitățile reale pe care le are pentru că există posibilitatea să se apuce de treabă și să se împotmolească la mijlocul drumului pentru că nu au luat în calcul tocmai neprevăzutul. Perioada verii este marcată de succese care îi încurajează să continuie.

Financiar: șanse de a face bani vor fi pe tot parcursul anului 2010. Intuiția formidabilă îi va ajuta să facă bani pe negândite, pe căi dintre cele mai comune sau mai ciudate, dar îi vor face, iar aceste sume îi ajută să nu confunde bunul gust cu impulsul de moment. Într-un asemenea moment însă, există riscul alunecării pe panta alcoolului sau a dependenței de excitante, pentru că ceea ce fac la serviciu este atât de solicitant și vor să fie în grafic cu toate.

Prin ceea ce fac, mai ales dacă lucrează într-un domeniu care ține nu doar de imaginație ci și de creativitate, pot apărea și tentațiile de a cheltui prea mult, de a cere prea mult sau de a-și irita sponsorii și pot pierde tot sprijinul acordat. Pretențiile și capriciile nu fac bine Peștilor, deși fac parte din viața lor cotidiană.

Vor avea oportunități și posibilitatea de a pune în balanță ce le este necesar și de ce trebuie să se debaraseze și o vor face cât ai clipi. Mai sunt și îndoielile în ce privește propria creativitate și gândul că mai face cineva ce fac ei, acest lucru poate fi cel mai mare dușman al lor.

De la sfârșitul lunii mai vor simți că starea lor financiară se îmbunătățește, vor putea face investiții în ceea ce își doresc, lucruri de bun gust și rafinament, dar dacă vor lua lucrurile pas cu pas, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Dragoste: dacă sesizează și fructifică șansele pe care le-au avut la sfârșitul anului trecut acest domeniu poate fi unul paradisiac pentru el anul acesta. Nimic nu este cu adevărat câștigat sau pierdut dacă nu au în vedere unde au început problemele ultimilor doi ani, adică la disponibilitatea spre comunicare. În viața personală trebui să accepte dialogul, să găsească un limbaj comun în tot ceea ce fac, dar mai ales să-și reapropie partenera/ul.

Vor simți nevoia să se concentreze pe aspirații și sentimente pentru a dovedi partenerei/ului că sunt sinceri altfel singurătatea în doi va fi o stare incomodă pentru amândoi. De aceea cred că 2010 este perioada ideală să meargă dincolo de aparențe, să fie în compania oamenilor care îi iubesc ori țin cu adevărat la ei, și atunci viața li se va părea cu adevărat frumoasă și demnă de trăit.

Aceste relații vor deveni particulare, mai intime dacă vreți, pentru bărbații care caută femeia ideală și pe care ar putea să o găsească între aprilie și iunie. Este o perioadă în care prietenia devine mai strânsă, gesturile trec dincolo de prietenie și dacă mai sunt și reciproce, Peștii acestui decan pot spune că sunt oameni împliniți. Este momentul în care vor pune bazele unui nou anturaj, cu oameni care rezonează cu ei, împreună cu care visele sunt mai aproape de a deveni realitate.

Relații: vor fi inspirați și vor da lovitură imediat după 1 aprilie, când omul pă care îl credeau neserviabil și dificil le va facilita deschiderea unei uși. Să nu încerce să-l contacteze înainte de aprilie pentru că oricât de multe și-ar dori, va scăpa detalii foarte importante și acest lucru ar fi în defavoarea lor. Trebuie să facă totul temeinic, să abordeze relația pe care o dorește pas cu pas.

Nu vor reuși să depășească obstacolele mai ales dacă ele au legătură cu legea, cu băncile, cu taxele așa că să facă bine să-și achite la timp dările altfel vor intra într-un cerc vicios din care foarte greu vor scăpa, mai mult îi vor supune oprobiului public și nu le va fi ușor să suporte toate acestea. Vulnerabilitatea emoțională se amplifică și îi va conduce pe un drum greșit în loc să îi ajute să meargă mai departe. Repet însă, toate acestea după 1 aprilie se vor liniști.

Cred că se impune ca stricăt necesitate să pună la bătaie tot ce are dacă vrea să fie pe drumul bun, să nu regrete vreo plată dar nici să nu se apuce să cheltuie în exces. Chiar dacă o face așa cum spune pentru familie. Singura soluție viabilă este să nu se abată de la planul pe care l-a făcut și va fi ok, relațiile îl vor scoate din încurcătură.

Sănătate: este un decisiv în ce privește modul de viață dăunător pentru sănătatea lor. Vor simți destul de repede consecințele acetuia și cel puțin primele trei luni, vor fi ideale pentru a încerca să facă niscai cordine în felul cum trăiesc.

Energia lor la început de an este la cote acceptabile, un moral bun cee ce îi va face optimiști și atenți cu ceea ce își doresc. Vor fi ghidați de un soi de fir roșu, tot anul, în ciuda stării sufletești uneori deplorabile, din perioada aprilie – iulie. Vor avea nevoie de ceva timp să se ocupe mai mult de sănătatea lor, să mănânce la timp ca să evite tulburările digestive de orice fel.

Când mănâncă au nevoie de liniște, trebuie să fie calmi, să mănânce la intervale regulate de timp, dar mai ales, față de ceilalți, să fie singuri ca s evite alte tentații, cum ar fi de exemplu, alcoolul. Nu ar strica să treacă și pe la o sală de gimnastică pentru că musculatura lor are nevoie să fie întreținută, așa că liniștiți pot începe să tragă la fiare.

Al doilea decan (28 februarie – 9 martie)

Stăpânul decanului: Luna

Profesional: Este un an în care marile provocări vin, atât dinspre zona profesionalului cât și dinspre familie, iar succesul perioadei depinde de sprijinul pe care îl primesc și de autodisciplină. Atenția pe care o vor da lucrurilor mărunte îi vor inspira.

Să se aștepte la opoziția celor puternici și cu experiență în domeniu, este probabil cea mai bună perioadă să învețe foarte multe despre ei, despre modul lor de a gândi și de a opera, ca în final să-i bată, ca să spun așa, cu propriile lor arme. Vor avea foarte mult de muncă și vor trebui să se organizeze și să-și folosească timpul la maxim.

Ziua de lucru este foarte încărcată pentru că după-amiaza și seara, după program, vor avea ședințe fulger, să pună la cale ce vor face a doua zi. De altfel, contractele, de muncă sau de afaceri sunt favorizate în prima parte a anului, singura condiție fiind să fie cât se poate de realiști.

Dacă nu au un partener de afaceri, vor găsi unul și împreună vor porni la drum. Dacă au deja unul vori forma și în acest an o echipă imbatabilă. Acest lucru nu înseamnă că nu are și dușmani. Are și puternici așa că să se aștepte la atacuri, dar mai ales să nu uite, că au dușmani puternici și cruzi.

Financiar: în primăvară și în toamnă, le vor intra în buzunar sume frumoase de bani încât se vor trezi la un moment dat că vor avea nevoie de sfatul unui consilier financiar. Să vedeți cum vor apărea prietenii, ca ciupercile după ploaie. Toți vor dori câte ceva de la ei, toți vor spera că vor fi ajutați.

A fi om nu trebuie confundat cu a fi prost. Mecenatele sunt frumoase, problema este că ei vor să scoată un profit din asta. Mai bine să nu o mai facă, deoarece strică toată frumusețea unui gest care ar fi trebuit să fie dezinteresat.

Dacă tot dorește să facă bani nu are decât să investească și chiar vor tatona piețele financiare pentru că au un simț deosebit când este vorba despre bani. Totuși aș vrea să fie atenți cui încredințează secretele lor financiare pentru că dacă nu sunt atenți se pot trezi cu conturile goale.

Din august vor începe să intre bani din investițiile făcute acum cinci ani și din ultimii doi ani și jumătate. Acum vor putea să se gândească la relansarea afacerii dacă au avut una în conservare, cei care muncesc, în special în sectoarele care pun bază pe creativitate, vor putea să-și reechilibreze bugetul.

Dragoste: concepțiile de genul, eu ordon, tu faci sau lasă serviciul, cratița este de tine, subminarea încrederii în sine, gelozia or posesivitatea vor trebui înlocuite cu relații deschise, sincere bazate pe încredere. Anul acesta, cuvântul de ordine în cuplu este: comunicarea.

Acolo unde se pun bazele unui cuplu și mai ales dacă acestea pleacă de la atracția sexuală și de care abuzează ori în care folosesc tehnici umilitoare, vor duce la o relație imposibilă, de scurtă durată. Gelozia și emoțiile obsesive care decurg dintr-o asemenea relație nu poate decât să îi arunce într-un abis al simțurilor din care vor scăpa foarte greu. Dacă vor cunoaște pe cineva în prima parte a anului, mai precis până în martie, există riscul să fie despre o atracție aproape fatală care le va pune încrederea și toleranța la încercare. Vor găsi pe cineva care va exercita asupra lor un magnetism aparte și față de care vor simți o puternică atracție erotică. Dar atât.

Plăcerea de a practica micile ritualuri ale vieții de familiei, gustul pentru curățenie sau pasiunea pentru gătit, îi vor face să descopere noi fațete ale vieții de zi cu zi, și vor descoperi că noțiunea de familie mai implică și altceva.

Relații: succesul poate veni în urma întâlnirilor de lucru sau de familie. Vor constata că tot mai mulți colegi sau angajați au probleme psihice – depresii mai ales, sunt irascibili și cu chef de ceartă, și vor face tot posibilul să îi ajute.

Din aprilie, se vor confrunta cu numeroase blocaje de comunicare ceea ce îi va speria. Să ia lucrurile pe rând și ușor. Mai ales că în august și septembrie vor avea probleme de comunicare și cu colegii și cu subalternii. Noroc că mai au și prieteni care înțeleg prin ce trec și le vor fi alături.

Ușor, ușor, spre sfârșitul anului sensibilitatea lor își va da mâna cu inteligența și îi vor ajuta să iasă din situații tensionate. Cu toate acestea, să aibă grijă, să nu se apuce să facă confidențe oricui. Mai bine să-și dezvolte răbdarea ascultându-l pe celălalt când le vor povesti ce probleme au. Randamentul lor va fi formidabil.

De prin mai să se aștepte la întâlnirea cu destinul, în sensul că vor cunoaște oameni care îi vor ajuta să urce treptele sociale, îi vor îndruma și sfătui, nu doar cum să-și investească banii, ci mai ales cum să muncească și să-i înmulțească așa cum doresc.

Sănătate: au în schimb o vitalitate deosebit de scăzută. Trebuie să învețe să se odihnească, să se relaxeze, să petreacă mult timp în aer liber.

Cum una din marile probleme ale lor sunt intoxicațiile alimentare și alergiile, trebuie să aibă un regim alimentar regulat, să consume multe lichide pentru că au și tendința de a reține toxinele în organism.

Ideal ar fi dacă ar limita consumul de cafea, de băuturi energizante și fumatul. Să fie generoși cu micile plăceri ale vieții și viața va fi generoasă cu ei, iată o sintagmă care la ei nu se prea potrivește. Un obicei foarte sănătos, este ca seara să se delecteze cu deliciul unui ceai de flori de tei sau de cicoare.

Au nevoie, de asemenea. de un regim de somn care să respecte orele de culcare și de trezire, altfel energia lor nu vă spori și nici nu se va conserva.

Al treilea decan (10 – 20 martie)

Stăpânul decanului: Pluto


Profesional: pentru nativii acestui decan problemele profesionale țin mai mult de nivelul de educație. Foarte mulți Pești se vor reorienta profesional și vor face cursuri de reconversie sau vor urma chiar o facultate pentru a face față cerințelor. Faptul că au curajul să reia studiile după 20 de ani de la terminarea școlii îi vor impresiona pe șefi și le vor da tot concursul. Atenție, că unii vor avea tendința să abandoneze după primul examen sau prima sesiune.

Pe de altă parte vor descoperi cu câtă ușurință, atunci când ai talent, instrumentarul necesar și imaginație pot transforma orice vis în realitate. Blocajele vin însă dinspre incapacitatea de a colabora cu ceilalți. Pe axa 6 – 12, Casa a 6-a fiind casa muncii, acționează deja celebra opoziție Saturn – Uranus, cu Saturn (blocaj, restricție, ordonare) în Casa a 6-a. Blocajele pot apărea și pentru cei care studiază pentru că Pluto în Casa a 9-a, în Capricorn, dărâmă tot ce a adunat Saturn acolo și obligă la reconstrucție, adică la regenerare. Ca și Scorpionii și Peștii au o senzitivitate înăscută care, dacă știu să o folosească, îi poate ajuta să depășească aceste momente, nu are nevoie decât de răbdare.

Un mare ajutor vor primii Peștii vârsnici de la cei tineri și în care ei nu au prea avut încredere. Încrederea va fi un suport care îi va ajuta să-și depășească micile complexe acolo unde sunt și să facă treabă. Pot strălucii în domeniu artei mai ales!

Financiar: din acest punct de vedere nu cred să fie probleme. Casa a 6-a a muncii și Casa a 2-a a banilor munciți sunt libere dar nu înseamnă că sunt inactive. Cu Jupiter în semnul lor, semn pe care îl și guvernează, ajutorul va veni dinspre cunoștințe, prieteni sau oameni cu anumită poziție socială care își permit un asemenea ajutor. Bugetul lor se va rotunji după 17 martie așa că să aibă răbdare.

Ajutor vor primi și din partea familiei iar suportul acesteia va fi colacul de salvare pentru ca Peștii să nu alunece în cea mai neagră depresie din această cauză. Opoziția Saturn – Uranus îi obligă la introspecții, să analizeze fiecare cheltuială, să-și reorganizeze bugetul, atenție însă că dacă vor trăi cu ideea că musai li se va întâmpla ceva rău, apăi chiar se va întâmpla. Sunt poate singurele senme care au darul de a materializa fantasmele minții.

De regulă, banii care vor intra în buzunarul lor anul acesta provin din munca proprie și vin periodic, așa că aș spune că este vorba despre salariu. Să nu se aștepte la câștiguri neașteptate pentru că nu vor fi așa că să evite jocurile de noroc și biletele la loto. Avantajatele anului aș spune că sunt doamnele, mai ales cele care lucrează în sectoarele economie și finan

țe.

Dragoste: la capitolul iubire, așa cum le-am spus și nativilor din al doilea decan, trebuie să fie atenți la cum își investesc sentimentele într-o relație. Spun aceasta deoarece au tendința să fie posesivi iar dacă partenera/ul reacționează se repliază în ei, se închid într-un turn de fildeș și nu mai potți comunica cu ei. Turnul acesta de fildeș este bun pentru cei care creeaz㠖 pictură, sculptură, scris, dar pentru ceilalți aș spune că este mai bine să piardă cheia.

Mulți Pești din acesta decan vor simți nevoia să-și întemeieze o familie și chiar vor avea șanse să întâlnească pe cineva care să facă să le bată inima mai repede. Revin, cum am mai spus, totul este bine și frumos dacă nu există excese. În momentul în care se sare calul, Peștii ar putea avea nu doar probleme afective ci să fie tentați să încerce alcoolul și drogul

Sunt însă și nativi Pești pentrucare autosacrificiul este formula de care se acață numai să meargă lucrurile bine. Problema este dacă partera/ul realizează asta. Mă îndoiesc că vor auzi un mulțumesc în perioada imediat următoare, adică 2010.

Alte cupluri își doresc un copil. Și pentru că acesta nu vine vor apela la medicina modernă, vor urma tratamente costisitoare și dacă va trebui vor apela și la fecundarea in vitro care ar fi bine să o facă după 15 iunie încolo.

Relații: firi introvertite, cu greu pot fi accesibile și iată măcar un motiv pentru care acești nativi își fac atât de greu prieteni. Asta nu înseamnă că nu au prieteni, iar dacă au fiți siguri sunt foarte puțini și de regulă sunt foști colegi de școală sau prieteni din copilărie.

Capricioși și instabili este foarte greu să se apropie cineva de ei iar cel care o face are nevoie și de o doză serioasă de răbdare. Le place să strălucească, să fie sponsorizați, să evolueze într-o lume în care ei să fie vioara-ntâie ceea ce nu le prea iese. Nu de alta, dar nimeni nu are răbdare cu toanele lor.

Sunt totuși oameni care pun mare preț pe imaginați și creativitatea lor. Le vor deschide uși acolo unde ei nu au acces, dar atenție la toane pentru că și generozitatea are o limită, mai ales atunci când este vorba de bani.

Din a doua parte a lunii aprilie se deschide drum celor care au legătură cu munca editorial㠖 editori propriu-ziși, sciitori, critici și arta teatrală, probabil spectacole despre care se va vorbi mulți ani de acum încolo, însă pentru a sprijini această creativitate este nevoie de oameni care să o sprijine, lucru care se va și întâmpla.

Sănătate: Anual, intrarea Soarelui în Zodia Peștilor anunță momentul în care trebuie să ne întoarcem spre sănătate deoarece este timpul regenerării sistemului imunitar după o perioadă lungă de timp în care nu a fost nici iarnă nici toamnă, de fapt, este momentul să pregătim organismul pentru un nou an. Marea problemă a nativilor Pești rămân alergiile.

O idee foarte bună, ca să le țină în frâu, este reducerea grăsimilor din alimentație, creșterea consumului de lichide la 3 - 4 l pe zi și consumul de legume verzi. Pot apela la suplimente de Coenzima Q 10, calciu, vitamina C, seleniu, zinc și magneziu. Plante cum sunt echinaceea sau coada-șoricelului sunt excelente fortifiante și depuratoare ale sângelui și ale sistemului imunitar. Acestea lucrează excelent fie că le consumă sub formă de ceaiuri, fie în tincturi, în care, principiile active sunt extrase în soluție hidro-alcoolică.

Pentru a evita depresiile este bine ca periodic să apeleze la meloterapie. Puțini știu că sunetele dulci de vioară, violă, flaut sau oboi induc rapid detașarea prin catarsis, intră în rezonanță cu ființa și cu cosmosul și readuc armonia în organism. Nu întâmplător chirurgii ascultă în sălile de operație Mozart, Paganini, Stravinsky, Ceaikoski ș.a.

sursa
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Aștrii înclină, dar nu determină
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Arte inițiatice - Științe oculte, Astrologia
   -> Astrologie - Generalități, Astrologie - Generalitati
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 2 of 2  [ 13 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You cannot download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !