Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.7.2022, 16:21
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Brahmacharyasana


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Yin Yang
Aspirant
Aspirant

Yin Yang is offline

Joined: 10 Jan 2008
Member: #342
Posts: 22
Country Flag: Romania
Style: Unique3 (223)
Medals: None
Groups: None
Topic icon
Brahmacharyasana
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 14.3.2010, 20:56 View PostDownload Post

BRAHMACHARYASANA

Postura specială care permite transmutarea și sublimarea potențialului creator, sexual.


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Execuția asanei

Din poziția în genunchi, îndepărtați tălpile cât mai mult posibil până când genunchii se apropie și gambele formează între ele un unghi ascuțit. Coborâți bazinul și fesele ajung în contact cu solul. În această poziție verificați dacă tălpile sunt orientate în sus și genunchii lipiți. Cu brațele întinse, dar nu încordate, așezați palmele pe genunchi. Spatele rămâne drept, capul în poziție normală, ochii închiși, respirația de voie. Urmăriți să aveți o stare de relaxare, pentru că în yoga orice asană se execută ușor, calm, fără a forța nimic.

Pentru a reuși să obțineți efectul maxim este necesar să rămâneți timp de 10-15 minute în această postură. Brahmacharyasana solicită pentru bărbați mai ales musculatura coapselor, articulațiile genunchilor și ale gleznelor. Recomandăm ca înaintea execuției să se practice câteva exerciții de încălzire (eventual 10 genoflexiuni și 10 min. postura Vajrasana).

În timpul execuției veți urmări să percepeți distinct energiile potențialului sexual care urcă pe coloană și se transformă în forme superioare de energie mentală.

Efectele fizice, psihice, mentale

Poluțiile nocturne și ejacularea precoce la bărbat pot fi ameliorate și chiar eliminate.  Persoanele la care apar astfel de manifestări, le recomandăm practica constantă a acestei asane timp de 7-12 minute înainte de a merge la culcare. Conferă rapid o stare de focalizare mentală și are o eficiență deosebită pentru că facilitează controlul mental asupra energiilor sexuale.

Postura se poate practica chiar imediat după ce am mâncat. Deși, în general, asanele se execută la două ore după servirea mesei sunt anumite posturi care au beneficii asupra digestiei și sunt recomandate în acest sens. Vajrasana (prezentată în nr. 3 al revistei) și Brahmacharyasana favorizează procesele de digestie datorită poziției corporale care amplifică circulația sanguină în zona abdomenului.

De asemenea, menționăm și următoarele beneficii: eliminarea gutei, a durerilor de genunchi, a depunerilor nedorite de calciu în zona calcaneului și eliminarea gradată a platfusului.BRAHMACHARYASANA.jpg
 Description:
BRAHMACHARYASANA

Download
 Filename:  BRAHMACHARYASANA.jpg
 Filesize:  39.74 KB
 Downloaded:  548 Time(s)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Echilibrul Yin Yang e cheia existentei
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> Spiritualitatea Universală, Yoga
   -> Yoga, HATHA YOGA
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 1 of 1  [ 1 Posts ]
 


Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !