Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 15:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Pamantul - Dicteu Divin prin Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 41 - Substanță și materie, energie și material
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.4.2010, 14:50 View PostDownload Post

Capitolul 41
Substanță și materie, energie și material


1. Dacă, după moarte, trupul fizic ar trebui să se dizolve în țărână, problema trupului și a sufletului nu ar putea fi rezolvată. În lumea Naturii, chiar și țărâna cea mai fină este tot materie, și ea nu se va putea uni niciodată cu sufletul și cu spiritul atâta vreme cât va rămâne în această stare grosieră. De aceea, țărâna în care „se întoarce trupul” ar trebui înlocuită cu un alt termen, mai potrivit, de „atom specific al sufletului”, căci există o mare diferență între materie și substanță astrală sau psihică. Nu se poate spune despre atomii sufletului că sunt materiali, ci mai degrabă substanțiali.

2. Să luăm spre exemplu un magnet: partea sa vizibilă este materie, dar forța care atrage și respinge nu poate fi văzută de ochii fizici. Ființa umană are însă și alte simțuri, care sunt mai apropiate de suflet decât văzul fizic, acesta nefiind decât un simț exterior. Simțul auzului este ceva mai apropiat de percepțiile sufletului, dar cele mai apropiate, aproape unite cu sufletul, sunt simțul mirosului și cel al atingerii.

3. Dacă luăm doi magneți și îi apropiem unul de celălalt, aceștia încep să se respingă reciproc. Este limpede că ei conțin o energie particulară, deși invizibilă.

4. Același lucru este valabil și în cazul unei scântei electrice. Deși aceasta este vizibilă în lumea materială, ea nu reprezintă materie, ci o substanță sufletească sau o energie, care sălășluiește în materie. Dacă este stimulată, ea se manifestă pentru câteva clipe sunt forma unei energii penetrante.

5. Să analizăm acum praful de pușcă. Un fir din acest praf este liniștit și nu pare să se deosebească de restul firelor de nisip materiale. În interiorul său se ascunde însă o mare energie. Dacă aceasta este stimulată de un impuls similar, ea se manifestă pentru un scurt interval de timp sub forma unui fulger, fiind eliberată.

6. Una din substanțele similare acestei energii este focul, care este un excitant. Apa conține și ea o energie (*7) care poate fi stimulată printr-o anumită cantitate de căldură. Dacă cineva încearcă să pună zăgaz acestei energii, ea poate arunca în aer chiar și cel mai puternic cazan, devenind astfel liberă. În aproape orice formă de materie există energie. Nu trebuie decât să știi cum poate fi stimulată ea, dacă dorești să o vezi manifestându-se.

7. Naturaliștii au descoperit diferite energii fundamentale în toate tipurile de materie. Dacă acești savanți ar fi mers un singur pas mai departe, ei ar fi recunoscut că această energie vitală omniprezentă și atotputernică este însăși sursa din care s-au născut ei, făcând astfel un pas uriaș înainte pe drumul cunoașterii. Nu ar mai fi necesar atunci să cântărească și să disece învelișurile moarte, ci ar putea trece imediat la studiul stării fundamentale a întregii existențe.

8. La ora actuală ei nu fac altceva decât să scormonească printre „carapace moarte”, încercând să demonstreze că energia vitală este alcătuită din elementele acestora. Ce fel de logică te poate conduce să crezi că energia, care are atâtea manifestări, este moartă? Vă puteți imagina o prostie mai mare decât să pui la îndoială faptul că orice efect vizibil trebuie să aibă o cauză vie? Căci dintr-o anumită perspectiva, se poate spune că moartea înseamnă chiar mai puțin decât nimicul.

9. Un lucru poate fi considerat „mort” numai atâta vreme cât nu manifestă nici o activitate. Sufletul și spiritul unui om pot muri dacă ca urmare a folosirii greșite a libertății lor, ele sunt întemnițate din nou în închisoarea din care au provenit și în care nu li se permite să execute nici un fel de activitate.

10. Energiile care lucrează însă în interiorul și asupra materiei nu pot fi considerate sub nici o formă moarte; dimpotrivă, ele sunt vii și inteligente, căci nici un efect nu ar putea fi obținut fără o cauză inteligentă. La fel stau lucrurile și cu energia. De vreme ce aceasta poate fi recunoscută după efectele pe care le produce, inteligența ei trebuie căutată în ordinea pe care o respectă ea. De pildă, creșterea unei plante nu are loc întâmplător, ci conform planului pus la cale de un principiu intern care poate fi recunoscut cu ușurință. La fel se petrec lucrurile în cazul descompunerii, sau al altor fenomene naturale: cauza lor trebuie să fie un anumit tip de energie, care are la bază un anumit tip de inteligență.

11. Concluzia este următoarea: ori de câte ori sunt detectate anumite efecte, la baza lor trebuie să stea un număr egal de cauze, și implicit de forțe. Și cum aceste efecte respectă întotdeauna o anumită ordine și un anumit plan, este evident că la baza acestor forțe trebuie să stea anumite inteligențe. Altfel spus, în univers există tot atâtea inteligențe câte energii.

12. Sper că am lămurit în această demonstrație că materia este alcătuită din suflete, și deci din inteligențe, care sunt ținute captive de anumite energii (și inteligențe corespondente) superioare, conform ordinii și necesității divine. Când termenul de captivitate expiră, inteligențele individuale se trezesc din nou la natura lor, de substanțe primare ale ființei create de Mine, Creatorul, la începutul tuturor timpurilor. Această reunificare reprezintă în parte munca inteligenței înseși, iar în parte munca spiritelor superioare, despre care am mai vorbit.

_(*) 7 Este vorba de forța aburului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 42 - Activitatea lui Dumnezeu se realizează prin intermediul spiritelor
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.4.2010, 14:56 View PostDownload Post

Capitolul 42
Activitatea lui Dumnezeu se realizează prin intermediul spiritelor


1. În sine, materia nu poate exista, căci ea nu reprezintă decât o simplă aparență, ca efect al energiei sale (*8). Maniera în care se produce acest efect (faptul că obiectul are o formă și atribute precise) nu lasă nici o îndoială asupra faptului că energia care îl produce este dublată de inteligență.

2. Oamenii au învățat să își confecționeze unelte și instrumente de lucru, dar materia din care sunt alcătuite acestea nu poate fi produsă de ei. În schimb, spiritele și îngerii pot face acest lucru, întrucât au fost înzestrați de Mine cu puterea necesară în acest scop.

3. Vom da câteva exemple pentru a arăta cum anumite inteligențe individuale lucrează într-o anumită manieră, în timp ce alte inteligențe lucrează într-o cu totul altă manieră, totul fiind realizat sub ghidarea spiritelor superioare. Să analizăm un păianjen. Vom descoperi în acest animal două inteligențe combinate. Prima îi permite păianjenului să recunoască hrana de care are nevoie, pe care o folosește în două scopuri: pentru susținerea naturii sale cu ajutorul substanțelor nutritive și pentru prepararea substanței adezive cu ajutorul căreia își construiește plasa. Cea de-a doua inteligență se referă la arta de a țese pânza din firele pe care le produce el însuși, artă specifică exclusiv păianjenului, de care el are nevoie pentru a putea prinde insectele cu care se hrănește. Comportamentul lui arată dincolo de orice îndoială că păianjenul dispune de o anumită inteligență, pe care oamenii de știință o numesc în mod greșit „instinct”. În realitate, instinctul este ceva cu totul diferit: un impuls interior de a face o anumită acțiune într-o manieră particulară.

4. Ceea ce oamenii de știință numesc instinct nu este de fapt inteligența inerentă animalului, ci mai degrabă forma în care acesta este ghidat de spiritele superioare. Este vorba de două chestiuni diferite: una se referă la posesiunea unei anumite abilități, iar cealaltă la îndeplinirea unei anumite sarcini cu ajutorul abilității respective. Posedarea unei abilități nu are nimic de-a face cu capacitatea de a duce o sarcină la îndeplinire, căci aceasta din urmă presupune o inteligență suplimentară.

5. Ghidarea de care păianjenul are nevoie provine de la spiritele superioare, care îl învață, de pildă, când și unde trebuie să înceapă să țeasă pânza, adică să își pună în aplicare talentul cu care a fost înzestrat. Dacă nu ar exista această ghidare, păianjenul fie nu ar putea țese deloc, fie ar țese încontinuu, fără să se poată opri (ca un mecanism).

6. La fel își produce viermele de mătase firele sale. El beneficiază de două inteligențe, una derivată din elementele pe care le preia din hrană, și cealaltă derivată din elementele pe care le preia din aer, care îl ajută să atingă măiestria sa în respectiva activitate. La fel ca și în cazul păianjenului, talentul inerent de a „țese” fire de mătase, pe de o parte, și impulsul de a face acest lucru la locul și momentul potrivit, pe de altă parte, reprezintă două lucruri cu totul diferite.

__ 8 N. Tr. Fizica modernă a demonstrat deja acest lucru. Reamintim că textul de față a fost scris cu un secol și jumătate în urmă.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 43 - Impresiile pe care le lasă materia asupra sufletului și spiritului
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.4.2010, 15:20 View PostDownload Post

Capitolul 43
Impresiile pe care le lasă materia asupra sufletului și spiritului


1. Dacă vom examina lumea plantelor și animalelor, ba chiar și pe cea a mineralelor, vom descoperi pretutindeni o inteligență independentă, dar și o constrângere. Inteligența poate fi recunoscută nu numai după caracterul pe care îl imprimă ea ființei - chestiune care îi interesează îndeosebi pe psihologi -, ci și după impresia pe care o lasă diferitele obiecte și ființe asupra minții umane. Pentru ca aceste impresii să se poată imprima asupra sufletului și spiritului său, omul trebuie să fie însă suficient de trezit și de inteligent, lucru care nu se poate petrece decât atunci când toate inteligențele elementelor sale au fost trezite și s-au reunificat.

2. O vibrație care lasă o anumită impresie asupra sufletului uman nu poate fi moartă. Mai mult, ea trebuie să fie dublată de inteligență, pentru a putea face o impresie asupra contrapărții sale corespondente, creând în ea o reprezentare care să poată fi contemplată de suflet. Această afirmație dovedește că în realitate, în lumea fizică nu există nimic care să fie cu adevărat mort. Ceea ce oamenii numesc „moarte" (din cauza orbirii lor) nu este altceva decât o tranziție de la o formă mai puțin inteligentă la una înzestrată cu o inteligență superioară, sau de la un nivel de conștiință la altul superior, în care inteligențele sunt reunificate într-un număr mai mare.

3. Formațiunile stâncoase și minerale trezesc în sufletul uman anumite sentimente. Uneori, ele îl farmecă și îi trezesc entuziasmul și admirația. Cum ar putea niște pietre moarte să trezească asemenea sentimente vii în sufletul omului? Aceste formațiuni minerale s-au născut din atotputerea lui Dumnezeu, la fel ca și cel mai înalt dintre heruvimi. Cum ar fi posibil ca Energia eternă și primordială a întregii Vieți să creeze niște pietre „moarte”? De vreme ce Creatorul și-a încredințat ideile și gândurile fenomenului materiei, este limpede că interiorul acesteia trebuie să fie viu. Altfel spus, pietrele sunt înzestrate cu o inteligență care își găsește echivalentul în sufletul uman. Orice obiect și orice ființă care emană energia sa inteligentă și vie, făcând o impresie asupra sufletului uman, trezește un ecou în inteligența acestuia, care are aceleași caracteristici; invers, obiectul sau ființa respectivă primesc și ele o anumită impresie a atributelor umane și a inteligenței libere a omului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 44 - Spiritele păzitoare din regatul naturii
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.4.2010, 15:23 View PostDownload Post

Capitolul 44
Spiritele păzitoare din regatul naturii


1. Orice om știe cum crește o plantă. Creșterea începe imediat după plantarea seminței în pământ și se încheie odată cu coacerea fructelor. Sămânța nu și-ar putea căuta hrana potrivită dacă anumite spirite nu ar da instrucțiunile necesare inteligențelor astrale din care este alcătuit sufletul ei.

2. O sămânță de grâu conține următoarele elemente de inteligență: mai întâi de toate, ea este alcătuită din particule de iubire, adevărata substanță nutritivă din interiorul seminței. Un al doilea element este de natură spirituală, și el este cel care permite extragerea alcoolului din grâu (la fel se întâmplă și în cazul fructelor).

3. Un alt element este carbonul, care devine vizibil prin ardere. Dacă planta atrage o cantitate prea mare din acest element, semințele pe care le generează ea devin negre și arse. Un alt element pe care îl conține grâul este oxigenul, care permite obținerea berii din grâu.

4. Un alt element este sulful eteric, care permite combustia seminței. Mai există și uleiul care poate fi extras din sămânța de grâu, apoi zahărul, aflat în cantități destul de mari, la care se adaugă o substanță mucilaginoasă, asemănătoare cu cauciucul, care permite obținerea aluatului.

5. În plus, grâul mai conține și o mare cantitate de hidrogen pur. Această substanță umple canalul gol din interiorul tulpinii, pentru ca aceasta să nu se curbeze. Fără hidrogenul interior, tulpina nu ar crește dreaptă. De aceea, ea este alimentată de rădăcini cu o cantitate de hidrogen, umplându-se ca un balon, până când capătă fermitatea necesară pentru a se susține singură. După ce tulpina atinge această fermitate, hidrogenul este direcțional din ce în ce mai mult către noile semințe, aflate pe punctul de a se coace, și este înmagazinat aici, pentru ca noile plante să poată dispune de el într-o cantitate suficientă.

6. Enumerarea de mai sus arată cu claritate cât de numeroase sunt elementele fundamentale din care este alcătuită sămânța de grâu. Cine stimulează adunarea și ordonarea acestor elemente? Spiritele care monitorizează acest proces de creștere a plantei. Spiritele inferioare au în grijă un singur câmp de activitate. Ele ghidează elementul pe care îl monitorizează prin voința lor, care devine lege pentru acesta. Spiritele știu exact unde se găsește în pământ elementul respectiv, ce cantitate trebuie extrasă de plantă din sol și ce cantitate de la stele, în ce proporție și cum.

7. După ce sămânța a fost sădită, spiritul suflă asupra câmpului voința sa, activând elementul corespondent și silindu-l să intre în mișcare și să-și ocupe locul cuvenit, în conformitate cu inteligența sa captivă. După ce și-au ocupat locul cuvenit în interiorul plantei, elementele încep să-și execute sarcinile pe care le-au primit, pentru care posedă inteligența și energia necesară, sub forma unor ființe asemănătoare unor infuzoare. Unele dintre acestea creează rădăcinile și canalele interioare ale plantei, altele pătrund în rădăcini, le hrănesc și le dezvoltă. În continuare, altele pătrund prin rădăcini și creează tulpina, altele lucrează la canalele interioare ale acesteia, la pompe și valve. Alte ființe, mai pure, urcă prin aceste canale și dau naștere frunzelor. Forma acestora depinde de inteligența pe care le-a imprimat-o constructorii lor. Altele, încă și mai pure, creează florile. În sfârșit, cele mai pure dintre ele dau naștere fructelor, iar inteligențele centrale spirituale se unesc cu fructul pentru a crea semințele. Ele se înfășoară într-un țesut protector suficient de dens pentru ca alte inteligențe, mai puțin pure, sa nu-l poată penetra.

8. Când planta s-a copt, ca urmare a tuturor acestor activități concertate, spiritul care a lucrat pe acest câmp își încheie munca, lăsând restul pe seama oamenilor. Mai există totuși anumite spirite ale naturii care continuă să lucreze, permițând disoluția viitoare a acelor părți ale plantei care nu aparțin fructului, pentru ca elementele lor să poată fi folosite pentru recolta următoare.

9. Acestea sunt spiritele care controlează câmpurile și toate speciile de plante. Fiecare spirit monitorizează câte o specie particulară de plante, într-un loc dat, având datoria să aibă grijă de aceste plante, care trebuie să aibă aceleași caracteristici și forme.

10. Cea mai mică neglijență din partea acestui spirit va avea drept consecință compromiterea recoltei. Acest lucru se întâmplă destul de frecvent, căci aceste spirite nu au o voință captivă, ci liberă, lucru necesar, căci nu poți evolua dacă ai o voință captivă. Atunci când oamenii fac greșeli mari și trebuie disciplinați prin compromiterea recoltelor, spiritele guvernatoare nu au altceva de făcut decât să le încredințeze recoltele unor asemenea spirite neglijente. Acestea nu reușesc să atragă elementele eliberate ale sufletului plantei în ordinea corectă; ele se ridică imediat în cea de-a doua regiune atmosferică și se unesc aici cu spiritele naturii, provocând furtuni și vreme urâtă, care contribuie și ele la compromiterea recoltelor.

11. Pentru ca aceste acțiuni neautorizate să nu se petreacă haotic, există spirite superioare care monitorizează activitatea celor inferioare și supraveghează zone mult mai întinse (nu un simplu câmp). Plastic vorbind, ele ar putea fi comparate cu un mare proprietar de terenuri, care angajează numeroși administratori și lucrători agricoli, și care știe foarte bine ordinea în care trebuie efectuate lucrările. El împarte sarcinile pe lucrători, astfel încât fiecare știe ce trebuie să facă la locul său de muncă. Proprietarul îi supraveghează pe toți și le distribuie sarcini în funcție de capacitățile fiecăruia. Spiritele responsabile de anumite districte nu interferează niciodată cu activitatea spiritelor vecine. La rândul lor, ele au un spirit superior, care supraveghează o întreagă țară, punând ordine la nivelul întregii administrații. Numai spiritele din a treia regiune atmosferică pot atinge acest rang. Mai multe țărișoare alcătuiesc un regat, care este guvernat de un înger princiar. Dar mai presus de toți se află Prințul Prinților, care deține controlul asupra tuturor regatelor și asupra tuturor elementelor individuale, lucru pe care nici un spirit nu l-ar putea face singur. De aceea, se poate spune că afirmația potrivit căreia: „Ochii Domnului văd tot ce se petrece” este cât se poate de corectă.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 45 - Mineralele, plantele și animalele (Forțele centrifuge și forțele centripete)
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.4.2010, 15:26 View PostDownload Post

Capitolul 45
Mineralele, plantele și animalele (Forțele centrifuge și forțele centripete)


1. Regatul plantelor este o zonă de tranziție între regatul mineral și eterul care coboară din spațiul cosmic (fiind energia emanată de constelații) sub formă de rouă care hrănește regatul animalelor.

2. În esență, nici regatul plantelor nici cel mineral nu există într-o formă absolut pură, căci ele interferează cu regatul animal. Orice mineral este alcătuit din diferite specii de infuzoare, formate la rândul lor din elemente de inteligență psihică individuale. Cei care dispun de o cantitate cât de mică de înțelepciune spirituală vor înțelege imediat care sunt elementele de inteligență din minerale și plante.

3. Este suficient să privim atributele mineralului sau plantei respective; acestea corespund elementelor fundamentale. Fiecare dintre acestea este unic, și deci este înzestrat cu o inteligență individuală, servind unui scop precis. Pentru constituirea mineralului, diferitele elemente care îl alcătuiesc trebuie să se unească în ordinea cuvenită. Spre exemplu, dacă analizăm o bucată de fier și constatăm care sunt atributele individuale ale acestui metal, ne putem da seama care sunt elementele necesare pentru structurarea acestui mineral. Fierul este greu, iar greutatea este provocată de un element subtil, care se ridică la suprafață din adâncurile Pământului (este un element teluric). De aceea, forța lui trage întotdeauna în direcția pe care o cunoaște și în care a fost nevoit să stea în captivitate o lungă perioadă de timp, chiar dacă acum este legat de acest metal. Direcția greutății în acest element este sinonimă cu atracția iubirii, așa cum este înțeleasă ea în lumea elementelor inferioare.

4. Putem remarca în continuare duritatea fierului. Acest atribut specific ascunde un alt tip de inteligență, extrem de egoistă, care împiedica apropierea fierului de vecinii săi. Este evident că și acest element provine din lumea inferioară.

5. Mai departe, constatăm că fierul este plastic, ceea ce denotă deja o inteligență psihică superioară, o acceptare născută din smerenie. De aceea, acest atribut este mai puternic decât primele două. Ele nu pierd totuși nimic din caracterul lor în prezența acestuia, dar sunt nevoite să acționeze în funcție de el. Așa se explică de ce fierul devine încă și mai ușor de modelat dacă este încălzit la roșu.

6. Această stare corespunde umilinței. Cu cât voința și smerenia fierului sunt testate mai puternic prin intermediul focului, cu atât mai mult se amplifică ele. Și acest element provine tot din lumea inferioară, dar face deja parte din categoria elementelor mai evoluate, căci a învățat deja să asculte.

7. Un alt atribut distinctiv al fierului este capacitatea de disoluție. După cum se știe, fierul poate fi dizolvat în acid sau poate fi topit la căldură. Acest element conține în el inteligența libertății. Dacă descoperă șansa de a se elibera, el atrage după sine pe toate elementele de care am vorbit anterior. Prin natura sa, acest element corespunde forței centrifuge, adică tendinței de a se dilata la infinit (dacă nu ar avea propria sa limitare).

8. Pentru a împiedica această dilatare la infinit, trebuie să existe un alt atribut: o inteligență subtilă care să manifeste o perseverență de neclintit. Această forță are întotdeauna tendința să se retragă în sine, având așadar o direcție opusă celei amintite anterior. Acest atribut îl limitează pe cel care tinde către expansiune, și invers. Este numit forța centripetă.

9. Mai putem observa și un alt atribut al acestui metal: lipsa de efort cu care se înroșește la foc. Această reacție este provocată de mânia inerentă fierului, care se află de obicei într-o stare latentă. Dacă este stimulată, ea devorează toate celelalte elemente și le aduce la nivelul său. Toate atributele descrise până acum provin din lumea inferioară (telurică, sau de jos), neputând niciodată alcătui, prin ele însele, fierul propriu-zis. Apariția metalului nu devine posibilă decât prin adăugarea atributelor celeste, mai nobile, provenite de la stele. Cum pot fi recunoscute acestea?

10. Dacă este frecat, fierul emană un miros acid, metalic. Acest miros este un element înzestrat cu inteligență care manifestă deja iubirea activă, la fel cum aerul vital este prezent în toți acizii și în oxigenul gazos. Viața nu este altceva, din perspectiva spirituală, decât iubire pură. Acest element reprezintă principiul care unește celelalte atribute ale fierului. El nu numai că pătrunde în întregime bucata de fier, dar chiar o înconjoară pe aceasta cu un balon de oxigen. Așa se explică apariția mirosului specific.

11. Un alt atribut al acestui metal este marea sa dorință de a accepta electricitatea. Cauza este inteligența mobilității, care îi amplifică dorința pentru unificare socială. Acest element nu se află sub restricție, ca cele precedente, pătrunzând și înconjurând întregul metal. Întrucât sunt totuși înrudite, el va face efortul constant să le elibereze și să și le atribuie.

12. De regulă, acest atribut se manifestă sub formă de rugină, care în timp cuprinde și dizolvă întregul bloc de fier. În sine, rugina nu este tot una cu elementul electric, care rămâne de-a pururi liber, ci se referă la celelalte atribute, înrudite cu acesta și care fac eforturi să devină la fel de libere ca el. Este evident că și acest atribut provine tot din lumea celestă.

13. Atributul matern al fierului este luciul său și culoarea alb-cenușie. Acest element poartă în sine calitatea „stării de pace”. Starea de pace este sinonimă cu starea de echilibru, singura care permite obținerea unei suprafețe netede, capabilă să recepteze lumina, la fel ca o oglindă. Acest element este caracteristic fierului în orice stare s-ar afla acesta, dar nu este ferm asociat cu el. Atributul devine una cu fierul numai dacă suprafața acestuia este curățată, netezită și șlefuită. Dacă particulele suprafeței, care ating o stare de odihnă perfectă prin șlefuire, sunt zgâriate sau corodate, atributul dispare imediat în zona respectivă. Sufletul nu este receptiv la lumină decât dacă intră în starea de pace specifică spiritului (trebuie să precizăm că natura spiritului este tocmai această stare de pace). Așa se explică de ce înțelepții de altădată nu le urau celor decedați altceva decât pace și lumină.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolele 46 & 47 - Structura elementelor de inteligența la ființele vii
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.4.2010, 15:40 View PostDownload Post

Capitolele 46 & 47
Structura elementelor de inteligența la ființele vii


1. Dacă fierul este bătut cu ciocanul, el devine elastic. Această elasticitate reprezintă un alt atribut celest, fiind identică cu puterea voinței care corespunde ordinii divine și care nu se schimbă de pe o zi pe alta. Dacă această voință este deviată de la sensul ei original, ea revine imediat la acesta. Această forță specifică este foarte răspândită în sfera inferioară a atmosferei, penetrând practic toți atomii de aer. Așa se face că aerul are o elasticitate maximă.

2. Deși este vorba de o putere celestă (provenită de la stele), ea pătrunde întregul glob pământesc, justificând toate mișcările care se produc în interiorul și asupra acestuia. Ea reprezintă principiul care generează mișcarea și elasticitatea tuturor corpurilor. Singurul element care o anihilează este focul, dar numai deoarece acesta dă naștere unei activități excesiv de intense - nu poate fi vorba în nici un caz de o dispariție a acestei puteri extrem de importantă. Fierul incandescent pare să-și piardă această putere, dar ea revine de îndată ce metalul se răcește, fiind din nou lovit cu ciocanul.

3. Acest element este asociat cu lumina, fiind alcătuit din atomi luminoși. El ia forma unor bule transparente, extrem de mici, care pătrund prin toți porii materiei. Dacă acești pori sunt închiși (așa cum se întâmplă în cazul fierului lovit cu ciocanul), bulele nu mai pot scăpa, făcându-și cunoscută prezența atotputernică atunci când fierul este îndoit. Tija de metal îndoită revine imediat la forma sa inițială.

4. Unii oamenii de știință au numit acești atomi de lumină: „monade eterice luminoase”. (N.Tr. În epoca modernă, acești atomi au fost descoperiți de știință și numiți „fotoni” ). Denumirea este corectă, căci termenul de „monad㔠înseamn㠄unul singur de acest fel”, întrucât elementul elasticității se naște din lumină, el este cu totul special, mai ales în sfera intelectuală. El adoră starea de spirit împăcată, pe care o caută cu perseverență. Având în vedere că însăși natura sa include principiul stării de pace, orice restricție adusă acestei stări îl determină să încerce să revină la starea de pace anterioară. De aceea, atunci când este scos din echilibrul său, el exercită o forță motivațională maximă, căreia nimic nu-i poate opune rezistență.

5. Mai există și un alt element, înzestrat cu un alt tip de inteligență, în acest metal. El nu operează numai la nivelul fierului, ci și al plantelor și animalelor, ceea ce reprezintă un nou argument care atestă faptul că fierul nu este un corp mort, căci dacă este stimulat corect, el dezvăluie aceeași putere inteligentă care se manifestă și în cazul animalelor.

6. În ce constă însă acest element? Este vorba de o scânteie minusculă de lumină, situată în centrul bulei de care vorbeam anterior. Această scânteie reprezintă o inteligență cu o mare putere de voință, care rămâne într-o stare latentă în închisoarea ei atâta vreme cât nu este stimulată printr-o lovitură sau prin presiune. Dacă bula este supusă însă unei presiuni, ea răspunde din interior cu o forță egală, presând pereții bulei, la fel cum presează aerul pereții unui balon. Dacă presiunea sau lovitura sunt de mici proporții, ea răspunde printr-o vibrație ușoară, care generează un sunet. Dacă presiunea sau lovitura sunt foarte puternice, ea răspunde cu o mare forță, care spulberă pereții închisorii în care este ținută, și devine vizibilă ca o scânteie de foc. De altfel, focul stimulează acest element, care devine absolut activ, distrugând tot ce atinge în cale.

7. Acum, că am analizat toate elementele și atributele specifice acestui metal, dar care sunt prezente în egală măsură și în regatul vegetal și în cel animal, credem că am demonstrat faptul că viața animală există inclusiv în regatul mineral. Explicația este simplă: inteligențele individuale sunt întotdeauna aceleași, indiferent dacă operează în cadrul mineralelor, al plantelor sau al animalelor, cu o singură diferență - în cazul mineralelor, numărul de combinații ale acestor inteligențe este foarte limitat, în timp ce în cazul plantelor, dar mai ales al animalelor, numărul și complexitatea lor crește proporțional.

8. Astfel, un mineral este alcătuit din 8-20 de inteligențe, în timp ce există plante care dispun de câteva mii de asemenea principii inteligente, iar unele animale au în structura lor chiar câteva milioane. Cât despre ființele umane, acestea dispun de un număr atât de mare de principii inteligente, provenite deopotrivă de la stele și de la atomii Pământului, încât acesta nici nu pot fi practic numărate.

9. Viața animală nu este cu desăvârșire absentă din regatul mineral, căci orice obiect din acest regat este alcătuit dintr-un număr mai mic sau mai mare de principii inteligente, care apar în fața ochiului spiritual ca niște forme de animale vii (forme vii înzestrate cu inteligență).

10. Dacă ați avea un microscop care ar putea mări de șase milioane de ori, ați descoperi într-o singură picătură de apă un mare număr de forme animale. Toate acestea sunt înzestrate cu inteligențe individuale, tratându-se reciproc cu ostilitate, luptându-se una cu cealaltă, și chiar distrugându-se reciproc. În locul celor distruse iau însă naștere ale forme, care le integrează pe cele vechi, consumându-le. Când o asemenea formă atinge starea de sațietate, ea cade la fundul apei, odihnindu-se.

11. După ce majoritatea acestor forme coboară la fund, ele se asociază, creând un fel de masă amorfă, care pare materie moartă, dar care nu reprezintă altceva decât o multitudine de inteligențe capturate care, dacă se vor dizolva din nou, pot prinde din nou viață în forme noi. Această activitate este realizată de spiritele naturii, despre care am mai vorbit atunci când am descris activitățile din regatul vegetal.

12. Am afirmat că în regatul mineral, al metalelor sau al materiei, există 10-20 de inteligențe care operează, în timp ce în regatul vegetal numărul acestora este de ordinul miilor, iar în regatul animal de ordinul milioanelor, și chiar al milioanelor de milioane. În cazul oamenilor, numărul acestor principii inteligente este practic infinit. Vom explica această stare de fapt prin câteva exemple comparative.

13. Fierul poate fi încălzit până la incandescență și forjat, astfel încât partea din față poate fi desprinsă și lipită la spate. Oricâte schimbări i-am aduce, fierul rămâne însă fier, la fel ca și înainte de schimbări. La fel se petrec lucrurile și în cazul celorlalte metale.

14. Pietrele sunt ceva mai apropiate de lumea plantelor, fiind înzestrate cu mai multe principii vii decât metalele. Cu cât sunt mai simple, cu atât mai nobile și mai numeroase sunt principiile din care sunt alcătuite ele. De aceea, dacă sunt distruse, pietrele nu mai pot reveni la starea lor inițială. Materia lor nu se schimbă dacă o piatră mare este spartă în mai multe bucăți mici, dar acestea nu mai pot fi unite în aceeași masă materială, așa cum se întâmplă cu metalele supuse focului, căci focul schimbă natura pietrelor.

15. Explicația are legătură cu numărul principiilor inteligente, care este mult mai mare în cazul pietrelor decât în cel al metalelor. Dacă ordinea în care sunt distribuite aceste inteligențe este schimbată prin eliberarea câtorva dintre ele, materia din care este alcătuită piatra se schimbă.

16. Să luăm spre exemplu o piatră de calcar în stare brută. Prin ardere, aceasta se transformă în var. În starea sa inițială, calcarul poate rămâne în apă mii de ani fără a se dizolva; dimpotrivă, el devine tot mai dur, căci în apă există și alte principii care se unesc cu el. Dacă amestecăm însă varul cu apa, acesta se va dizolva și se va transforma în numai câteva minute într-o pastă albă. Ce s-a întâmplat? Prin ardere, o parte din elementele sale constitutive au scăpat; este vorba chiar de acele elemente care dădeau calcarului densitatea și duritatea sa. Când varul este amestecat cu apă, el pierde noi elemente, iar cele care rămân își pierd astfel coerența, se destramă, și varul se transformă în pastă. Prin uscarea acestei paste, o parte din elementele eliberate revin în structura varului, care își redobândește o parte din soliditatea inițială, putând fi folosit în construcții ca liant.

17. Acest exemplu demonstrează că pietrele nu pot fi supuse schimbării la fel ca metalele, fără a-și pierde atributele inițiale. Același principiu se aplică, într-o măsură chiar mai mare, cleiului. Dacă este încălzit, el își pierde complet atributele inițiale.

18. Să analizăm acum o plantă obișnuită. Cât de diferit se comportă ea! Ordinea în care sunt distribuite elementele ei este atât de fermă încât nimic nu mai poate fi schimbat, nici măcar un singur atom, fără a distruge natura inițială a plantei. Chiar și în cele mai simple plante, structura elementelor este foarte bine ordonată, în timp ce în regatul mineral elementele sunt separate și divizate.

19. Să luăm spre exemplu un mușchi sau o ciupercă ce cresc de pe o zi pe alta. Elementele care alcătuiesc rădăcina nu pot da naștere tulpinii. După cum se vede, chiar și la nivelul rădăcinii există o ordine bine stabilită, care nu poate fi încălcată. De pildă, dacă un principiu subtil orientat către sud și-ar schimba direcția către nord, această schimbare ar provoca un haos atât de mare încât planta ar pieri.

20. Așa se explică de ce atunci când răsădesc copacii, grădinarii observă întotdeauna cu atenție direcția în care sunt orientate rădăcinile și ramurile. Dacă schimbă această orientare, copacul va crește fie foarte greu, fie nu va crește deloc, căci există o mare diferență între elementele orientate către nord și cele orientate către sud. Cele mai sensibile în această direcție sunt coniferele. Dacă nu sunt răsădite în aceeași direcție, acestea se veștejesc și mor. Același lucru se petrece cu mlădițele altoite. O mlădiță luată din partea de nord a unei plante și altoită în partea de sud a unei alte plante nu va crește, căci principiile care stau la baza ei nu sunt aceleași.

21. Chiar și cea mai mică parte a unei frunze are propriile ei principii active; deși ea se află într-o relație foarte strânsă cu vecinele sale, nu este vorba de o identitate. Ordinea pe care trebuie să o respecte aceste principii este atât de complexă încât nici un om nu ar putea-o înțelege complet. Cu cât te apropii mai mult de extremitățile unei plante, cu atât mai mare este numărul principiilor inteligente și cu atât mai imuabilă devine ordinea la care sunt supuse acestea. Pe de altă parte, această ordine nu este încă foarte fermă în mlădițele copacilor tineri, ceea ce permite altoirea acestora.

22. Dacă o ordine atât de imuabilă există printre plante, pentru a le permite să fie ceea ce sunt - respectiv niște instituții necesare pentru eliberarea inteligențelor astrale - vă puteți imagina cât de strictă trebuie să fie ordinea la care sunt supuse principiile în lumea animală.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 48 - Hotare între regatele naturii
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.4.2010, 15:45 View PostDownload Post

Capitolul 48
Hotare între regatele naturii


1. Nici până în ziua de azi oamenii de știință nu au reușit să stabilească limita de la care mineralele trec în lumea vegetală, iar plantele în cea animală. Care este ultima plantă pe scala evoluției, cea mai completă între toate, dincolo de care nu se mai poate dezvolta nici o altă plantă? La fel, unde începe evoluția animalelor? Care este cel mai incomplet animal între toate?

2. La suprafața Pământului cresc destule plante care seamănă mai degrabă cu niște animale. Invers, există animale care seamănă mai degrabă cu plantele. Există și minerale care aduc mai mult cu plantele decât cu pietrele, și invers. Numeroase animale au extremități care aduc cu cele ale plantelor, și plante care poți să juri că sunt niște animale.

3. Trebuie să înțelegeți că hotarele între cele trei lumi nu pot fi stabilite cu precizie, cu atât mai mult cu cât există numeroase specii de plante și de animale care nu sunt cunoscute aproape deloc astăzi, întrucât trăiesc pe fundul oceanelor.

4. Spre exemplu, nu s-a stabilit încă cu certitudine cui aparțin coralii: aparțin lumii minerale, vegetale sau animale? Oamenii de știință competenți știu însă că aceștia sunt alcătuiți dintr-o specie de viermi foarte mici, care se unesc unii cu ceilalți și dau naștere unei crenguțe de coral. Acești viermișori sunt animale. Când se întăresc, masa lor devine însă la fel de fermă ca și cea a pietrelor prețioase. Pe de altă parte, forma care se dezvoltă gradat prin unirea acestor crenguțe aduce cu un copăcel desfrunzit, cu numeroase ramuri. Rezultă un conglomerat de animale din care rezultă o masă asemănătoare unui mineral, cu o formă de plantă.

5. În apa oceanelor există o multitudine de animale mai mari sau mai mici care aparțin în mod evident tuturor celor trei regate, într-o măsură chiar mai mare decât coralii. Să luăm spre exemplu caracatița. Fără nici o îndoială, aceasta este cel mai mare animal de pe Terra; la maturitate, ea măsoară 850 de metri în lungime și aproximativ 170 de metri în lățime și grosime. Acest animal nu are o formă particulară; când se ridică din când în când la suprafața oceanului, forma ei seamănă cu o insulă pustie, pe care poate crește uneori o vegetație abundentă. Mușchii, algele și alte formațiuni marine cresc uneori pe spatele ei, la care se adaugă și alte formațiuni roșii, asemănătoare unor pietre ponce, pe care le elimină caracatița și care plutesc deasupra apei, în jurul ei.

6. În aparență, acest animal seamănă cu o plantă și cu un mineral. Când o navă mai mică se lovește de spatele giganticului animal, acesta se scufundă imediat și ridică niște brațe de un alb strălucitor, cu o lungime de 51 de metri, asemănătoare unor trompe de elefant, cu care prinde nava, pe care o înghite cu gura sa imensă. Stomacul ei posedă o putere digestivă căreia nu-i poate rezista nimic, nici chiar pietrele, metalele sau lemnul. Caracatița consumă absolut totul; nimic nu rămâne nedigerat, nici chiar cea mai mică particulă. Acest lucru explică de ce pe spinarea ei cresc atâția paraziți de natură vegetală sau minerală.

7. Se pune o întrebare naturală: cărui regat îi aparține acest animal? Forma ei pare aceea a unui mineral, semănând cu o bucată de pământ. Întrucât pe spinarea ei cresc mai multe tipuri de plante, ea poate fi considerată o plantă oceanică (există și plante carnivore).

8. Unui om rațional i-ar fi foarte dificil să plaseze această creatură într-un regat anumit. Ce să mai vorbim de dificultatea pe care ar avea-o un om de știință de a plasa Pământul însuși într-o categorie sau alta! Întrucât produce pe suprafața sa o multitudine de minerale, el poate fi considerat ca făcând parte din regatul mineral. Nu este mai puțin adevărat că din el se nasc o sumedenie de plante, deci nu ar fi greșit să fie considerat ca făcând parte din regatul vegetal. Putem aplica același raționament și pentru încadrarea lui în regatul animal, căci viața animală abundă pe suprafața lui.

9. În realitate, nu există o demarcație clară între regatul mineral, cel vegetal și cel animal. Nu există decât un singur regat, care este lumea ființelor vii, cu formele lor diferite. În esență, fiecare ființă vie este un animal, nu un mineral sau o plantă. Așa se explică dificultatea de a trasa o linie de demarcație între cele trei regate. Singurele linii de demarcație sunt cele care separă nivelele de evoluție ale ființelor.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 49 - Influența spiritelor asupra sufletului animal. Dezvoltarea corpului
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.4.2010, 15:48 View PostDownload Post

Capitolul 49
Influența spiritelor asupra sufletului animal. Dezvoltarea corpului


1. Am afirmat de mai multe ori că spiritele din regatul mineral și din cel al plantelor aranjează principiile inteligente în ordinea corectă, dând naștere unor ființe complete prin conectarea principiilor telurice cu cele stelare. Nu ne mai rămâne decât să studiem formarea sau tranziția sufletului din lumile precedente în regatul animal și în ce constă influența spiritelor asupra acestui proces.

2. În orice animal este prezent - într-o oarecare măsură - un suflet dezvoltat, activat de așa-numitul spirit vital care îl înconjoară, făcând legătura între el și corpul său grosier. Acesta este elementul care desparte regatul animal de cel vegetal, și cu atât mai mult de cel mineral. Animalul dispune acum de un suflet liber, în timp ce sufletul vegetal și cel mineral sunt încă foarte divizate și întrepătrunse cu materia, la fel cum spiritul vinului este divizat între boabele strugurelui. Dar unde se ascunde acest principiu spiritual? În cazul strugurelui, spiritul vinului este încă foarte divizat și nu poate manifesta efectul care îi este specific, căci el se ascunde printre mii de alte asemenea principii eterice. Dacă este adunat de la mai mulți struguri și extras prin distilare, el reușește să-și manifeste plenar puterea.

3. Cam la fel se petrec lucrurile și cu sufletul animal. Acesta este alcătuit dintr-o multitudine de principii eterice substanțiale care reprezintă în sine ființe inteligente, și cu cât acestea sunt mai numeroase, cu atât mai complexă este ființa pe care o alcătuiesc. Când două animale de sexe diferite se angrenează într-un act de procreație, spiritele atrag aceste elemente sufletești sau psihice în interiorul organelor sexuale și le închid, chiar în momentul procreației, într-un înveliș material subțire (un fel de piele). În interiorul acestui înveliș, sufletul devine activ și începe să își ordoneze elementele, în funcție de inteligența de care dispune.

4. Când sufletul și-a pus elementele în ordine în acest prim înveliș, spiritele au grijă ca el să primească o hrană corespunzătoare, prin organele care se dezvoltă în pântecul matern, clădind astfel viitorul corp fizic. Evident, sufletul își creează singur corpul, sub supravegherea constantă a spiritelor.

5. Dezvoltarea corpului se realizează astfel: mai întâi, sufletul eteric substanțial trebuie să-și pună în ordine elementele psihice (înzestrate cu inteligență); cu alte cuvinte, aceste inteligențe se aranjează în ordinea cuvenită, în acord cu legea asimilării care le este inerentă. De altfel, fiecare din aceste elemente eterice, care acum devin aproape fizice, poartă în sine o idee completă care se materializează într-o formă particulară; în timpul perioadei de formare a noii ființe, aceste atribute ale sufletului sunt transferate corpului fizic. Când este pe deplin dezvoltat, corpul nu reprezintă altceva decât forma specifică a sufletului care a pătruns în pântecul animalului în momentul procreării. Când forma din pântecul matern este complet dezvoltată, și dacă ea a fost constituită corect, sufletul se poate odihni o vreme, timp în care corpul continuă să se dezvolte de la sine, prin intermediul hranei pe care o primește de la mama sa. Următoarea activitate a sufletului va avea loc la nivelul organelor interne.

6. Inima noii creaturi își începe bătăile, fluidele își încep circulația internă, iar stomacul acceptă hrana ingerată. Când organele interne încep să funcționeze, fătul devine viu în pântecul matern.

7. După formarea tuturor organelor și a sistemului nervos, inclusiv după apariția corpului vital (asociat cu sufletul) ca urmare a unui proces de fermentare electromagnetică, spiritele guvernatoare se întorc și slăbesc legăturile dintre făt și pântecul matern, eliberând astfel noua ființă.

8. După naștere, puiul de animal trebuie hrănit o vreme tot de trupul mamei. Astfel, mamiferele își alăptează puii, în timp ce alte animale elimină anumite secreții. Amfibiile secretă în apă sau la sol anumite mucilagii, din sfârcuri sau pe gură. Corpul puiului continuă astfel să se dezvolte, devenind treptat capabil să se hrănească singur.

9. Începând din acest moment, sufletul care sălășluiește în interiorul trupului începe să transforme elementele materiale ale corpului în elemente substanțiale corespondente, sub directa coordonare a spiritelor guvernatoare. În timpul vieții, elementele se dezvoltă, conducând la o viață sufletească mai bogată (sau altfel spus, la o îmbogățire a sufletului). Când sufletul atinge nivelul maxim de dezvoltare, el începe să își neglijeze din ce în ce mai mult corpul fizic.

10. Astfel neglijat, corpul începe să se ofilească din ce în ce mai tare, până când devine o adevărată povară pentru suflet, nemaiputând să-și îndeplinească sarcinile pentru care a fost creat. Prin intermediul corpului vital, el îi provoacă sufletului durere. Deși neplăcute, aceste dureri contribuie decisiv la desprinderea sufletului de corpul său. Odată eliberat, sufletul este capturat din nou de spiritele guvernatoare și așezat pe un nivel animal superior, care este cu mult mai complicat decât cel precedent. Pe noul nivel, sufletul devine din nou activ, în maniera descrisă anterior.

11. Elementele corpului părăsit de suflet sunt dizolvate, căci ele nu au fost nici o clipă predestinate independenței, ci au fost adunate de suflet numai pentru a-i îndeplini misiunea. După disoluție, elementele sunt aranjate într-o anumită ordine, alcătuind un nou psihic feminin, pe nivelul superior de evoluție al animalului. Cât despre psihicul pe care l-am descris până acum (de pe nivelul inferior), acesta a fost un psihic masculin.

12. Ce se întâmplă însă cu elementele trupurilor feminine care intră în disoluție? Acestea se unesc cu elementele masculine, căpătând astfel capacitatea de a da naștere pe noul nivel atât unor ființe masculine, cât și unor ființe feminine. Dacă mama nu ar avea această capacitate, cum ar putea da ea naștere unor pui de sexe diferite? Toate aceste legități fac parte din ordinea inerentă sufletului, care își ordonează elementele inteligente în conformitate cu Legea Asimilării.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 50 - Influențele spiritelor în timpul procreării umane
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 5.4.2010, 15:53 View PostDownload Post

Capitolul 50
Influențele spiritelor în timpul procreării umane


1. Nu există diferențe prea mari între procrearea animalelor și cea umană. Pentru ca un om nou să se poată naște, sufletul lui trebuie să fie deja complet structurat. Altfel spus, el trebuie să unească toate elementele substanțiale corespondente, oriunde ar fi dispersate acestea în univers. Înainte de procreație, elementele substanțiale sunt amestecate, sufletul fiind ca un ghem care trebuie descâlcit pentru a putea primi o formă bine definită. Această descâlcire începe odată cu actul procreației, acesta fiind momentul în care sufletul-ghem este plasat în pântecul matern și în care el își începe dezvoltarea.

2. În interiorul acestui înveliș, inteligențele corespondente se apropie una de alta și formează un tot integrat. Spiritele le hrănesc cu lumina necesară, pentru a-și putea îndeplini sarcina. În această lumină, inteligențele substanțiale specifice se recunosc reciproc, se separă, iar cele corespondente se unesc. Toate aceste fenomene se petrec prin voința fermă a spiritelor guvernatoare (cele pe care voi le numiți spirite păzitoare). Îngerii și îngerii superiori își exercită și ei influența. Orice om are cel puțin trei spirite păzitoare, la care se adaugă doi îngeri și un înger superior; deasupra tuturor mai există un al șaptelea, pe Care îl cunoașteți foarte bine.

3. Din momentul procreării, aceste spirite și îngeri păzitori își ocupă locul firesc în jurul noului suflet, ocupându-se în permanență de dezvoltarea ordonată a acestuia.

4. După ce sufletul atinge forma sa umană, pântecul matern îi furnizează elementele corespondente de care are nevoie. Acestea contribuie la unirea mai profundă a inteligențelor sufletului. Pântecul matern asigură apoi alte elemente, necesare pentru formarea sistemului nervos al fătului. Nervii sunt niște fibre de care sufletul se folosește pentru legătura cu trupul. După îndeplinirea acestor sarcini, el se ocupă de formarea organelor interne, care sunt conectate apoi le principalii nervi.

5. Majoritatea nervilor se intersectează la nivelul capului, îndeosebi în partea din spate a acestuia, care corespunde și capului sufletului. De aceea, formarea organelor interne începe întotdeauna cu formarea capului. Acesta descrie cel mai bine sufletul, a cărui inteligență este concentrată în întregime la acest nivel. Și întrucât inteligența se oglindește cel mai bine în ochi, ea poate fi recunoscută cu ușurință aici. Toate emanațiile inteligențelor individuale ale sufletului trec prin ochi, căruia le conferă puterea naturală a vederii. Această putere le permite ochilor să formeze întreaga lume exterioară în interiorul lor.

6. După ce sufletul și-a încheiat această etapă a dezvoltării, cu ajutorul spiritelor, el primește noi elemente, necesare pentru formarea mușchilor, tendoanelor, venelor și oaselor. Dacă spiritele nu supervizează acest proces, indicând elementelor inteligente direcția și structura în care trebuie să se aranjeze, sarcina poate evolua într-o manieră nedorită. Dacă femeia purtătoare se află în iad, datorită gândurilor și sentimentelor pe care le cultivă, spiritele Mele bune și îngerii Mei nu o pot urma acolo, și ea pierde sarcina. De aceea, orice femeie însărcinată trebuie să urmărească să fie cât mai virtuoasă cu putință.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Fire
Initiator
Initiator

Fire is offline

Joined: 11 Oct 2007
Member: #310
Posts: 501
Country Flag: Egypt
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 51 - Dezvoltarea fătului uman
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.8.2010, 15:20 View PostDownload Post

Capitolul 51
Dezvoltarea fătului uman


1. După ce sufletul și-a creat cartilagiile, mușchii, oasele și venele, el trece la construirea extremităților, folosindu-se de elementele specifice acestora. În final, el se retrage în interiorul organelor interne și pune în mișcare mușchii și inima. Organele își încep astfel pentru prima dată activitatea, producând propriile lor fluide, care sunt la fel de curate ca și apa. Urmează apoi activarea splinei, care începe să producă sânge. Fluidul vital este condus către compartimentele inimii, de unde este pompat către organe.

2. După ce sângele și-a încheiat primul ciclu este activat stomacul, care contribuie la fermentarea mai puternică a fluidelor pe care le conține deja. Procesul conduce la separarea elementelor nobile de cele grosiere, care sunt eliminate pe cale naturală în sacul amniotic. Putem spune acum că fătul este într-adevăr viu din punct de vedere fizic în pântecul mamei sale.

3. După trei luni de la acest moment, inima sufletului a crescut suficient de mult și a devenit suficient de fermă pentru a putea primi un spirit etern, care este plasat în interiorul inimii de către un înger, într-un înveliș alcătuit din șapte straturi. Nu este vorba în nici un caz de un înveliș material, ci de unul pur spiritual, mult mai puternic și mai durabil decât cel material.

4. După ce spiritul a fost plasat în inima sufletului - lucru care se poate întâmpla mai curând în cazul anumitor copii, mai târziu în cazul altora, și în anumite situații la numai trei zile înainte de naștere - trupul începe să se maturizeze rapid, iar la scurt timp are loc nașterea. În acest moment este pus în mișcare ultimul organ rămas inactiv: plămânii. Cu fiecare suflu, copilul inspiră o mare cantitate de elemente vitale, absolut necesare pentru formarea corpului său vital și pentru fortificarea sufletului, adică a ființei sale substanțiale. Alimentația corporală îi permite să asimileze alte elemente și inteligențe vitale, care continuă să fie aranjate într-o manieră ordonată de către spiritele benefice care se ocupă de această sferă de activitate. Aceste informații revelează așadar sfera spirituală a primei regiuni atmosferice, cu tot ceea ce conține și se petrece în aceasta.

5. Nu putem oferi o imagine mai completă decât atât, căci aspectele spirituale nu pot fi descrise cu suficientă claritate în cuvintele voastre. Cine are capacitatea de a intra în lumea spiritelor se poate convinge rapid de adevărul celor spuse aici, dobândind astfel o înțelegere mai profundă.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
Back to top See my Info
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 5 of 7  [ 70 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !