Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 129
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 2.4.2010, 17:49 View PostDownload Post

Capitolul 129

Fiica lui Cornelius vorbește despre experiența ei din Lumea de dincolo. Problema liberului arbitru. (Matei 9, 26)

(26) Și s-a dus vestea despre aceasta minune în tot ținutul acela.


1. Fata a spus: "Da, da, acum îmi amintesc bine că am fost foarte bolnavă, dar un somn dulce s-a așezat peste pleoapele mele, am adormit și am avut un vis minunat. Pretutindeni în jurul meu era lumină, nimic altceva decât lumină și, în această lumină se forma o lume minunată: grădini magnifice, de nedescris, inundate de lumina cea mai clară și splendori peste splendori. Dar nici o ființă vie nu părea să locuiască în acea măreție, în timp ce eu o contemplam cu uimire și remarcam că nici o ființă vie nu părea că va apărea, am început să mă simt din ce în ce mai disperată în fața unei asemenea splendori indescriptibile. Am început să plâng, să strig, dar fără nici cel mai mic ecou, fără cel mai mic răspuns. Eram din ce în ce mai tristă, în timp ce această măreție creștea încontinuu.

2. În timp ce mă cuprindea această tristețe imensă și te strigam disperată, dragul meu tată, în grădină a apărut deodată acest prieten, care, ținându-mă de mână, mi-a spus: "Ridică-te, fiica mea". Toată acea splendoare care mă făcuse atât de tristă a dispărut și m-am trezit iar acest prieten mă ținea în continuare de mână. Nu am înțeles imediat ceea ce se petrecea și ceea ce văzusem, dar după ce mi-am recăpătat toate simțurile, mi-am amintit tot ce am văzut în vis și ce ți-am povestit.

3. Dar, lucrul cel mai straniu mi se pare - și acest catafalc este dovada - că am fost într-adevăr moartă pentru această lume, pe care am continuat să o văd totuși într-un vis și, lucrul încă și mai extraordinar: faptul că acest prieten minunat care a venit la mine în vis, se află aici.

4. Dragul meu tată, te întreb, viața pe care El mi-a redat-o nu îi aparține oare Lui? Inima mea este profund emoționată și mi se pare că nu aș mai putea vreodată să-i dăruiesc iubirea mea vreunui alt bărbat! Să îndrăznesc oare să-L iubesc mai mult decât orice, mai mult decât pe tine, tatăl meu și mai mult decât orice pe lume?"

5. Încurcat, Cornelius nu știa ce să răspundă. Eu i-am spus: "Las-o pe fiica ta să facă așa cum simte, doar asta poate să-i umple viața!"

6. Cornelius a spus: "Dacă este așa, atunci să-L iubești mereu pe acest prieten mai presus de orice, căci Cel care a putut să-ți redea viața prin forța și puterea Sa, atunci când tu erai moartă, nu-ți va face niciodată vreun rău și, dacă ai muri din nou, El îți va reda, fără îndoială, viața din nou. Iubește-L deci mai presus de orice, așa cum și eu îl iubesc din toate puterile mele".

7. Eu am spus: "Cel care Mă iubește, îl iubește de asemenea pe Cel care este în Mine și care este viața eternă. El poate să moară de o mie de ori din această iubire pentru Mine și totuși va trăi în veci". Dintre cei care au auzit aceste cuvinte, mulți și-au spus în sinea lor: "Ce înseamnă asta, poate un om să spună asta, poate el să facă asta?"

8. Un roman, unul dintre oaspeții lui Cornelius, a declarat: "Prietene, un înțelept a spus: 'Nu există nici un om, oricât de mare, pe care zeii să nu-l fi animat cu suflul lor'! Dar dacă totuși a existat vreodată unul, atunci el este acest Iisus, care pare să aibă o origine umilă, dar zeii nu iubesc luxul terestru și, atunci când ei coboară pe acest pământ, fac aceasta sub înfățișarea cea mai umilă și prin faptele lor le demonstrează muritorilor cine sunt ei! Acesta trebuie să fie și cazul acestui om atât de simplu! Puteți să credeți ce vreți, dar în ceea ce mă privește, eu îl consider un zeu de prim rang, căci nici un muritor nu poate învia morții.

9. Atunci când vreun discipol al lui Esculap readuce la viață, cu ajutorul balsamurilor și uleiurilor lor, pe cineva care părea mort, niciodată cel care se trezește nu are această prospețime și această sănătate de care dă dovadă acum Cornelia și pe care nu le-a avut niciodată până acum. Credeți ce vreți, dar iată ce gândesc eu și sunt convins de ceea ce spun".

10. Eu am spus: "Fiecare crede că are dreptate! Dar Eu vă spun și vă cer să-Mi demonstrați prietenia voastră, nespunând nimănui ce ați văzut și ați auzit aici; nu vorbiți cu nimeni despre asta, știți doar cât de rea este lumea". Ei Mi-au promis că vor păstra tăcerea.

11. Și au tăcut într-adevăr timp de câteva zile, atâta vreme cât Eu am rămas în casa comandantului. Dar, imediat după ce Eu am plecat, fapta Mea a fost povestită în toată Galileea. Mi-ar fi fost foarte ușor să împiedic aceasta, încălcând libertatea voinței lor umane (liberul lor arbitru), dar pentru a nu face din oameni niște animale, Eu le-am respectat tot timpul libertatea și de aceea a trebuit să suport uneori chiar și ceea ce nu totdeauna era în ordinea firească a lucrurilor și care nu a fost de nici un folos!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 130
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 2.4.2010, 17:51 View PostDownload Post

Capitolul 130

Doi cerșetori orbi îl lingușesc pe Iisus (Matei 9, 27-31)

(27) Când a plecat de aco s-au luat după Iisus doi orbi care strigau și ziceau: "Ai milă de noi, fiul lui David!"
(28) După ce a intrat în casă orbii au venit la El. Și Iisus le-a zis: "Credeți că pot face lucrul acesta?" "Da, Doamne", au răspuns ei.
(29) Atunci S-a atins de ochii lor și a zis: "Facă-vi-se după credința voastră!"
(30) Și li s-au deschis ochii, Iisus le-a poruncit cu tot dinadinsul și le-a zis: 'Vedeți, să nu știe nimeni."
(31) Dar ei, cum au ieșit afară, au răspândit vestea despre El în tot ținutul acela.


1. Pe vremea aceea, se aflau la Capernaum doi cerșetori complet orbi din naștere, care nu văzuseră niciodată lumina zilei și strălucirea stelelor. Eu tocmai Mă întorceam acasă, fiind însoțit de comandant, soția și copiii lui, care m-au condus împreună cu toți prietenii lor până la răspântia drumurilor. Cei doi orbi erau așezați în acel loc, ca de obicei și cerșeau. Când au aflat că treceau pe acolo mulți oameni, precum și cele mai înalte , personalități din Galileea, printre care era și Iisus din Nazaret, descendent direct, la fel ca și tatăl său, din David, acești doi orbi s-au ridicat și au început să Mă urmeze așa cum puteau, strigând: "Iisuse, ah! Tu, fiul lui David, ai milă de noi!" Și ei Mi-au acordat diverse titluri onorifice, crezând astfel că Mă flatează, pentru a Mi se face milă de ei.

2. Eu i-am lăsat să Mă urmeze până la Nazaret, pentru a le arăta că nu prețuiam nici un titlu pământean și nici un fel de lingușire.

3. Când, după câteva ore, am ajuns acasă, cei doi orbi i-au rugat pe cei care îi însoțeau să îi conducă la Mine. Iar discipolii Mei i-au adus la Mine.

4. Când cei doi cerșetori au ajuns aproape de Mine, s-au apropiat și au început să Mă roage să binevoiesc să le redau vederea. Eu am venit spre ei și le-am spus, știind bine ce doreau: "Credeți voi cu adevărat că pot Eu să fac asta?" Ei au răspuns: "Da, Doamne!" Le-am atins atunci ochii cu degetele Mele, spunând: "Să fie după credința voastră!"

5. Ochii lor s-au deschis și ei au început să vadă la fel de bine ca toți cei care au vederea perfectă. Percepând binefacerile luminii, ei au început să se minuneze și să admire creația, întrebându-se în inima lor cum ar putea să-Mi dovedească recunoștința lor infinită și veșnică! Au vrut chiar să-Mi dea tot ceea ce puseseră de o parte pe vremea când erau orbi, căci de acum încolo nu trebuiau să mai cerșească, ci puteau să muncească pentru a se întreține.

6. Eu le-am spus: "Este drept și bine că veți începe să vă ajutați frații și că vă veți întreține muncind cu brațele voastre, căci cel care vede și poate sa muncească nu trebuie să stea cu brațele în sân și să se lase întreținut de prieteni. Trebuie ca oamenii să se ajute și să se sprijine unii pe alții, pentru ca iubirea să crească între ființele umane.

7. Hotărârea voastră este bună, faptul că doriți să-Mi dați economiile voastre din pură recunoștință este demn de laudă, este frumos din partea voastră, dar nici Eu și nici discipolii Mei nu avem nevoie de acest lucru; puteți să păstrați tot ce aveți pentru voi.

8. Dar, pentru că v-am deschis ochii la lumină, Eu vă cer, în primul rând, să respectați poruncile lui Dumnezeu, să-L iubiți pe Dumnezeu mai presus de orice și pe aproapele vostru la fel ca pe voi înșivă și să-i veniți în ajutor de fiecare dată când puteți; în al doilea rând, vă recomand, din iubire pentru Mine, să nu povestiți nimănui ce vi s-a petrecut și să aveți grijă ca nimeni să nu afle".

9. Dar ei Mi-au răspuns: "Doamne, lucrul acesta va fi imposibil, căci toți cei din împrejurimi știu că noi eram orbi și dacă ne vor întreba cum se face că acum vedem, ce răspuns putem noi să le dăm?" Eu le-am spus: "Cel care se rezumă la un singur cuvânt: tăcere!" Ei au promis că vor avea grijă, dar nu și-au ținut promisiunea și au alergat în toate părțile, povestind ceea ce făcusem pentru ei!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 131
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.4.2010, 02:00 View PostDownload Post

Capitolul 131

Vindecarea surdo-mutului. Cornelius îi condamnă la moarte pe farisei, Iisus îi salvează. (Matei 9, 32-33)

(32) Pe când plecau orbii aceștia, iată că au adus la Iisus un mut îndrăcit
(33) După ce a fost scos demonul din el, mutul a vorbit. Și noroadele, mirate, ziceau: "Niciodată nu s-a văzut așa ceva în Israel!"


1. Abia au părăsit casa cei doi oameni, că alții, nou veniți, Mi-au adus un surdo-mut, care era și posedat. Leviții și fariseii pe care îi lăsasem la casa lui Matei au sosit cu intenția de a vedea ce o să fac. Ei i-au întâlnit în fața porții pe cei doi orbi, care le-au spus că un surdo-mut urma să fie vindecat, dar nu au spus și ceea ce tocmai li se petrecuse lor, fiindu-le teamă.

2. La această veste, fariseii s-au grăbit să ajungă. Intrând în sală, ei l-au recunoscut pe surdo-mutul care era posedat și au spus: "Oh, dar îl cunoaștem bine, nici o putere nu-i poate da de capăt. Când demonul lui se dezlănțuie, el poate dezrădăcina copacii. Nici un zid, nici un lanț nu-i pot rezista; el nu simte focul și vai de pești dacă el intră în apă! Din fericire, este surdo-mut; dacă ar vorbi, toată lumea ar tremura în fata lui. Oh! Este un om teribil, toți fug din fața lui, chiar și animalele sălbatice! Și El vrea să îl vindece! Doar diavolul ar putea să facă acest lucru".

3. Eu am spus: "Și totuși, Eu am să-l vindec, pentru ca voi să vedeți, în sfârșit, că toate ființele ascultă de puterea lui Dumnezeu".

4. Am întins mâinile spre posedat și am spus: Ieși din acest om, spirit rău și impur!" Spiritul a strigat: "Unde să merg?" Eu am spus: "Acolo unde marea este cea mai adâncă, acolo te așteaptă un monstru". Spiritul rău a urlat și a ieșit din om.

5. Chipul acestui om a fost imediat luminat de amabilitate și de recunoștință. El a început să vorbească cu ceilalți cu atâta blândețe, încât toți s-au convins că nu mai era surdo-mut!

6. Discipolii și toți cei de față erau în culmea uimirii și au spus: "într-adevăr, este incredibil, așa ceva nu s-a mai petrecut niciodată în Israel. Vânturile și uraganele s-au potolit, cei care păreau că sunt morți au revenit la viață, apa a țâșnit din piatră; la cererea lui Moise, mana a căzut din cer, dar niciodată, toate acestea nu au fost realizate atât de perfect.

7. Când Solomon a construit Templul și muncitorii au făcut grevă timp de o lună, el L-a implorat pe Dumnezeu să-i trimită alții și o mulțime de adolescenți au venit să-și ofere brațele de muncă Regelui Solomon. El i-a acceptat și a muncit împreună cu ei timp de o lună, spune tradiția.

8. Pe scurt, de la Avraam, au fost mereu miracole de acest fel, dar pe cât este de adevărat că Dumnezeu trăiește și domnește în cer și pe pământ, la fel de adevărat este faptul că niciodată nu s-a produs un miracol de o asemenea amploare!"

9. Acest entuziasm al mulțimii i-a nemulțumit pe farisei, care, neputându-și stăpâni mânia, le-au spus oamenilor: "Orbi și proști ce sunteți, nu v-am avertizat noi atunci când am intrat în această cameră? Noi v-am spus că doar diavolul poate să fie stăpânul unui asemenea posedat. El l-a vindecat, dar cum? El l-a alungat pe demon din acest om cu ajutorul prințului demonilor!"

10. Fariseii cei răi au spus toate aceasta în fața oamenilor și a comandantului Cornelius, care, ieșindu-și din fire, a rostit cu voce de tunet următoarea sentință: "Astăzi, chiar voi meritați crucificarea. Eu vă voi face să vedeți diferența dintre Dumnezeu și diavol!"

11. La această lovitură de trăznet, fariseii au rămas îngroziți. Oamenii jubilau însă și au spus: "Ah! Iată-l în sfârșit pe omul drept care vă va elibera de vechiul diavol care vă ținea în chingile lui. Voi meritați din plin această pedeapsă! Sunteți la fel ca prințul demonilor, vă bateți pentru litera moartă a lui Moise, la fel cum diavolul s-a bătut pentru trupul muritor al lui Moise și urmăriți cu blestemele voastre, cu focul și cu spada, tot ceea ce are o mireasmă cât de mică de sfințenie. Iată de ce, cu ajutorul diavolului, sunteți mereu la treabă, acționând în spiritul minciunii. Este perfect justificat ca acest comandant roman să vă condamne, pe voi, servitorii lui Satana. Nu avem nici un pic de milă pentru voi".

12. Atunci, vameșul Matei a înaintat și le-a spus fariseilor: "în urmă cu patru zile, învățătorul Iisus a vindecat, în ziua de Sabat, pe fratele cel mare al mamei mele, care era paralizat. Ce secret a mai rămas atunci nespus despre profunzimile cele mai mari ale adevărului desăvârșit? Copiii înșiși înțelegeau, iar voi arătați cu degetul, însuși învățătorul v-a vorbit atât de înțelept; ați rămas uimiți și L-ați întrebat de unde are această înțelepciune! Dar nici răspunsurile Lui de cea mai înaltă spiritualitate, nici faptele sale nu v-au deschis ochii!

13. Dacă faptele și învățăturile Sale nu au putut să vă deschidă ochii și inimile voastre nu doreau decât răzbunare, ce vă mai lipsește atunci pentru a fi niște demoni perfecți? Da, vă repet, sunteți mai răi decât toți demonii adunați la un loc și este drept, în fața lui Dumnezeu și a oamenilor, să fiți exterminați la fel ca animalele fioroase.

14. Eu sunt un om sensibil și bun și nu aș face rău nici măcar unei muște, nici n-aș strivi un vierme din pământ, dar vouă v-aș tăia capul fără nici o milă. Îl felicit pe comandantul Cornelius că v-a condamnat la spânzurătoare".

15. Văzând că nimeni nu are vreun sentiment de milă față de ei și că nimeni nu le ia apărarea în fața comandantului, care avea dreptul de a aplica, în întreaga Galilee, legea romană, cunoscută și sub denumirea de dreptul spadei, fariseii au căzut la picioarele comandantului. Erau în număr de circa treizeci și protestau, spunând că au fost înțeleși greșit, că de fapt ei au vrut să exprime mai clar cum puterea divină a lui Iisus, învățătorul învățătorilor, se manifestă atunci când prințul demonilor se face văzut căci ar fi o nefericire pentru oameni ca Dumnezeu să nu fie mai puternic decât diavolul; și că nu era nici o îndoială că puterea lui Dumnezeu acționa în mod evident în Iisus, obligându-i pe toți îngerii și pe toți demonii să îl asculte necondiționat! "Noi nu ne-am gândit la altceva atunci când am spus că El îi face pe demoni să iasă cu ajutorul prințului lor. Aceasta înseamnă pur și simplu că puterea Sa divină este deasupra tuturor celor din cer, de pe pământ și de sub pământ și, dacă noi nu ne-am putut face înțeleși prin această expresie, cum este posibil ca tu, marea autoritate a Romei, să ne condamni acum la moarte? Te implorăm, în numele divinului învățător Iisus, să binevoiești să anulezi sentința și să ne grațiezi".

16. Comandantul le-a răspuns: "Dacă Iisus, învățătorul, spune un cuvânt în favoarea voastră, voi retrage sentința; dar dacă El păstrează tăcerea, veți muri chiar astăzi. Căci nu am încredere în cuvintele voastre, inimile voastre nu au același limbaj ca gurile voastre!"

17. La aceste cuvinte ale comandantului, ei s-au grăbit cu toții spre Mine, strigând: "Oh! Iisuse, tu, bunule învățător, te implorăm, salvează-ne! Primește un zălog, dacă nu ai încredere în noi. Nu ne vom mai așeza în calea ta! Noi suntem mai mult decât convinși că tu ești cel mai sfânt trimis al lui Dumnezeu către noi, care am devenit din nefericire, copiii Săi atât de răi! Oh, Doamne Iisuse, nu refuza rugămintea noastră umilă!"

18. Eu am spus: "Mergeți în pace! Dar fiți atenți să nu vă răzgândiți, căci atunci nu vă voi mai spune: Mergeți în pace!"

19. Ei M-au lăudat, iar comandantul a spus: "Deoarece El v-a dăruit pacea Sa, atunci v-o dăruiesc și eu și îmi retrag sentința. Dar vai de voi dacă aflu ceva rău despre voi, indiferent ce!",

20. Fariseii s-au încurcat în mulțumiri și s-au retras rapid, păstrând cu grijă tăcerea. Tuturor le era teamă de Cornelius. În inima lor însă, ei complotau fără încetare cum să Mă piardă și cum să se răzbune pe comandant. Ei se arătau binevoitori în această situație dificilă, neavând nici o altă scăpare. A fi sau a nu fi, aceasta era pentru ei întrebarea. Pentru Mine, această poveste a avut însă efecte benefice. Am putut, câtva timp, până toamna târziu, să anunț Evanghelia împărăției lui Dumnezeu în toate orașele și în toate târgurile din Galileea și să vindec toate epidemiile și bolile oamenilor, fără nici o opreliște.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 132
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.4.2010, 19:55 View PostDownload Post

Capitolul 132


Mizeria poporului. Orașul plângerii. (Matei 9, 36-38)

(36) Când a văzut gloatele, I s-a făcut milă de ele, pentru că erau necăjite și risipite, ca niște oi care n-au păstor.
(37) Atunci a zis ucenicilor Săi: "Mare este secerișul, dar puțini sunt lucrătorii!
(38) Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui."


1. Sărăcia era însă foarte mare în aceste sate și târguri, în care oamenii erau slăbiți de tot felul de presiuni fizice și psihice, ca oile fără păstor urmărite de lupi. Starea mizerabilă a acestor oameni sărmani Mi-a generat o milă atât de mare, încât le-am spus discipolilor, la fel ca pe vremea când ne aflam la fântâna din Sihar: "Recolta este mare, dar sunt puțini secerători. Rugați-L pe Dumnezeu pentru ca El să trimită lucrători pentru recolta Sa. Acești sărmani sunt acum pregătiți pentru împărăția lui Dumnezeu și câmpul pe care ei se află este mare. Ei tânjesc și aspiră către lumină, adevăr și eliberare, dar unde sunt lucrătorii?"

2. Discipolii Mi-au răspuns: "Doamne, dacă Tu crezi că suntem capabili, nu am putea oare noi să mergem prin diferite orașe și târguri?" Eu am spus: "Ne apropiem de unul dintre cele mai sărace sate. Când vom ajunge acolo, Eu voi alege pe cei mai puternici și pe cei mai capabili dintre voi și vă voi trimite în împrejurimi, unde veți face tot ceea ce fac și am făcut Eu în fața voastră; dar, deocamdată, să ne apropiem de acest sat!"

3. După aproape o jumătate de oră, am ajuns cu toții în acel sat, unde am găsit o sărăcie inimaginabilă. Părinți și copii mergeau aproape goi, având acoperite doar părțile rușinoase, cu frunze. Când acești oameni ne-au văzut sosind, mici și mari, tineri și bătrâni, au venit în fuga mare pentru a ne cere de pomană. Copiii plângeau arătându-și burțile cu mâinile, căci erau înfometați, nu mâncaseră nimic de două zile, iar părinții lor, tot înfometați și ei, erau disperați să-i vadă cerând pâine și lapte!

4. Zguduit de acest spectacol, Petru l-a întrebat pe un bătrân care părea a fi un om cumsecade: "Prietene, cine v-a adus în starea asta mizerabilă, cum vi s-a întâmplat asta? Să fi fost oare vreun dușman care v-a despuiat de tot și, după cum văd, v-a jeluit locuințele? Nu văd decât pereți fără acoperiș și grânare în ruină".

5. Bătrânul a răspuns cu o voce zguduită de plâns: "Oh! Oameni buni și cumsecade, aceasta s-a petrecut datorită răutății fără limite și lăcomiei regelui Irod, care ne ține în arendă. Tatăl lui era mâna stângă a lui Satana, el este mâna dreaptă! Noi nu am putut să plătim impozitele pe care ni le-a cerut acum zece zile. Perceptorii lui ne-au dat un răgaz de șase zile pentru a plăti. Dar ce credeți că s-a întâmplat în aceste șase zile? Perceptorii lui au consumat proviziile noastre cele mai bune și, în cea de-a șaptea zi, cum ne era imposibil să plătim aceste impozite excesive, ei ne-au luat tot ce aveam, până la lucrurile cele mai necesare, lăsându-ne doar viața! Oh, prieteni, este greu, nespus de greu! Dacă Dumnezeu nu ne va veni în ajutor, vom muri de foame chiar astăzi, împreună cu copiii noștri! Ajutați-ne cum puteți! Dacă acești servitori răi ai lui Irod nu ne-ar fi jeluit până la os, am fi putut să mergem să cerșim. Dar unde să mergem în starea în care ne aflăm, așa goi ca în pântecul mamei? Oh, Doamne! De ce trebuie să suferim în acest fel? Ce păcat am comis împotriva Ta, Doamne?"

6. Eu M-am întors spre bătrân și i-am spus: "Prietene, aceasta nu este din cauza păcatelor voastre, care sunt cele mai mici din întregul Israel, ci este un semn al iubirii lui Dumnezeu.

7. Voi erați cei mai curați din Israel, dar sufletele voastre erau încă atașate de dorințe terestre. Dar Dumnezeu, care vă iubește, a văzut și a vrut să vă elibereze de tot ceea ce este terestru, pentru ca să fiți întru totul pregătiți să primiți grația, Tatălui vostru care este în ceruri. Iată ce s-a petrecut și, cu siguranță, de acum încolo Irod vă va lăsa în pace, căci el nu mai pretinde impozite de la cei pe care i-a despuiat complet. Supușii săi aduși în starea de cerșetori sunt șterși din registrele lui de impozite.

8. Iată-vă deci eliberați de lume! Pentru voi, aceasta este cea mai mare binefacere a lui Dumnezeu și de acum înainte va trebui să începeți cu seriozitate să vă ocupați de sufletele voastre.

9. Dar vă spun: Pe viitor, nu vă construiți locuințe bogate, ci doar colibe și nimeni nu vă va cere impozite, poate doar Regele Romei, singurul care are dreptul să pretindă 2-3% de la voi! Dacă veți avea ceva, puteți să dați; dacă nu aveți nimic, sunteți liberi să nu dați nimic. Dar vom mai vorbi despre asta.

10. Deocamdată, mergeți în casele voastre ruinate, acolo veți găsi cu ce să vă îmbrăcați și cu ce să vă hrăniți. După ce veți prinde puteri și vă veți îmbrăca, întoarceți-vă aici și vă voi spune ce trebuie să mai faceți!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 133
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.4.2010, 20:01 View PostDownload Post

Capitolul 133

Recunoștința cerșetorilor copleșiți de abundența de hrană și îmbrăcăminte


1. Săracii s-au retras cu încredere în casele lor, unde au rămas complet uluiți când au găsit mesele acoperite de cele mai diverse feluri de mâncare și haine pentru tineri și bătrâni, mari și mici, bărbați și femei! Ei se întrebau unii pe alții de unde ar putea proveni toate acestea și nimeni nu știa ce să răspundă.

2. Văzând hambarele pline de merinde, femeile și copiii le-au spus bărbaților: "Dumnezeu a făcut asta, El - care timp de patruzeci de ani a făcut să plouă cu mană cerească pentru a-și hrăni copiii Săi, care traversau deșertul de pietre și de nisip, unde nimic nu creștea. Cum ar fi putut El să ne abandoneze, de vreme ce L-am implorat în fiecare zi. Oh! Cu siguranță că Dumnezeu nu-i părăsește niciodată pe cei care-L invocă!

3. David, marele rege, l-a implorat pe Dumnezeu atunci când se afla în mizerie și Dumnezeu i-a venit în ajutor atunci când suferința lui era cumplită. Niciodată Dumnezeu nu-i abandonează pe cei care îl cheamă! În mizeria în care ne aflam, era imposibil ca Dumnezeu să nu ne vină în ajutor! Dumnezeu este mereu plin de iubire pentru cei care îl numesc Abba, Tată drag! Noi vrem deci să-L iubim mai presus decât orice, pe El, care este singurul nostru Mântuitor, Tatăl nostru ceresc, care ne-a trimis toate acestea prin îngerii Săi sfinți!"

4. Bătrânul care făcea parte din această familie și care era ascultat de întregul sat, datorită înțelepciunii lui și a cunoașterii Scripturilor, le-a spus: "Copiii mei, prieteni, frați, în Scripturi este scris 'Mă voi face slăvit prin gura micuților'. Aceasta vedem noi acum sub ochii noștri, în marea Lui îndurare, lui Dumnezeu îi este milă de noi, Lui i se cuvin iubirea și slava noastră, prin gura bebelușilor! Gurile noastre nu au fost pe placul Celui Atotputernic, de aceea, El le-a pregătit pe cele ale bebelușilor. Dar să mergem să-l găsim pe acel tânăr care ne-a spus să mergem la casele noastre și care trebuie să știe ce a făcut Dumnezeu pentru noi! El trebuie să fie un mare profet, poate chiar Ilie, care trebuie să vină înaintea lui Mesia".

5. Un copilaș care abia știa să vorbească, a spus: Tată, dar dacă acest om este chiar El Mesia?

6. Bătrânul a răspuns: "Oh, copile! Cine ți-a dezlegat limba? Nu ai vorbit ca un copil, ci ca un înțelept din Templul de la Ierusalim".

7. Copilașul a spus: "Nu știu, dragul meu tată, înainte îmi era greu să vorbesc, dar acum îmi vine tare ușor. Este un miracol divin".

8. Strângând copilul la piept, bătrânul a spus: "Da, da, ai dreptate, totul este miraculos și, fără îndoială, că tu nu te-ai înșelat atunci când l-ai văzut pe Mesia în acel tânăr! El trebuie să fie! Dar, în numele lui Dumnezeu, să mergem să-i mulțumim. Este clar că Dumnezeu ni l-a trimis. Să ne grăbim!"

9. Au alergat cu toții repede către Mine, iar copiii au ajuns primii și s-au aruncat la picioarele Mele, acoperindu-le cu lacrimi inocente de recunoștință!

10. Eu am ridicat ochii spre cer, spunând cu voce tare: "Oh, ceruri! Coborâți-vă privirile și învățați de la acești copii cum îi place lui Dumnezeu să fie slăvit! Oh! Creație, cu toate că ești atât de bătrână și de mare și exiști din timpuri imemoriale și, deși înțeleptele tale creaturi sunt într-un număr aproape infinit, totuși, tu nu știi să găsești, la fel ca acești copii, drumul spre inima Tatălui tău, Creatorul. De aceea, vă spun: Cine nu vine la Mine la fel ca acești copilași, nu-L va găsi pe Tatăl".

11. M-am așezat apoi, binecuvântându-i pe acești micuți și strângându-i la piept. Bătrânul rămăsese perplex, murmurând: "Ce, cum, ce înseamnă asta?" Băiețelul i-a răspuns: Tată, iată ceva mai mult decât Ilie, mai mult decât Mesia, iată-L pe Tatăl însuși, preabunul Tată, care ne-a dat pâine, lapte și îmbrăcăminte".

12. Bătrânul a început să plângă, iar copilul și-a pus căpșorul pe pieptul Meu, pe care îl îmbrățișa și îl mângâia, spunând: "Da, da, aud cum în acest piept bate adevărata inimă a bunului Dumnezeu! Oh, dacă aș putea să îmbrățișez această inimă!" Bătrânul i-a spus: "Nu fii obraznic!".

13. Eu am spus însă: "La fel de obraznici ar trebui să fiți și voi, altfel nu vă veți apropia niciodată de inima lui Dumnezeu ca acest copil!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 134
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.4.2010, 20:06 View PostDownload Post

Capitolul 134

Prima misiune a celor doisprezece apostoli. Aluzie la Evanghelia dictată de Spirit Motivele pentru care a fost necesară dispariția originalelor. Originea religiilor asiatice. (Matei W, 1-4)

(1) Apoi Iisus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi și le-a dat putere să scoată afară duhurile necurate și să tămăduiască orice fel de boală și orice fel de neputință.
(2) Iată numele celor doisprezece apostoli: cel dintâi, Simon, zis Petru și Andrei, fratele lui; Iacov fiul lui Zevedeu și Ioan, fratele lui;
(3) Filip și Bartolomeu; Toma și Matei, vameșul; Iacov fiul lui Alfeu și Levi, zis și Tadeu.
(4) Simon Canaanitul și Iuda Iscarioteanul, cel care a vândut pe Iisus.

1. Matei și Ioan s-au apropiat atunci de Mine, spunând: "Doamne, aceste lucruri trebuie să fie scrise, este mult prea extraordinar și divin!"

2. Eu le-am spus: "Nu am făcut același lucru și la Sihar? Nu am aprovizionat Eu, acum câteva zile, casa Mea și pe cea a lui Matei, discipolul Meu? Voi vreți să scrieți tot. Dar din motive bine întemeiate, Eu v-am împiedicat să o faceți. De ce să mai scriem despre un eveniment dacă el este identic cu altul? Să lăsăm asta! Doar Eu singur știu de ce are lumea nevoie și vă voi spune Eu când va trebui să scrieți din nou. Cât despre tine, Ioan, aceasta nu se va petrece foarte curând!

3. Dar, discipolii Mei dragi, vreau să vă spun acum pe cine voi trimite în orașele lui Israel, pentru a anunța poporului împărăția lui Dumnezeu. Simon Petru, tu ești primul; tu, Andrei, fratele lui Simon, ești al doilea; tu, Iacov, fiul lui Zevedeu, ești al treilea, iar Ioan, fratele tău, este al patrulea; Filip, tu ești al cincilea, Bartolomeu al șaselea, tu, Toma, al șaptelea, tu, Matei vameșul, al optulea, tu, Iacov, fiul lui Alfeu, al nouălea și tu, levitule, care te numești și Tadeu, tu ești al zecelea; Simon din Cana, tu ești cel de-al unsprezecelea și tu, Iuda Iscarioteanul, al doisprezecelea.

4. Vouă doisprezece, vă dau puterea de a alunga spiritele rele și de a vindeca toate bolile și toate epidemiile. Voi trebuie să anunțați împărăția Cerurilor întregii lumi, dar trebuie să păstrați secrete anumite fapte".

5. Cei doisprezece M-au întrebat atunci unde ar trebui să meargă, ce drum ar trebui să urmeze și despre ce ar trebui să vorbească în principal.

6. Eu le-am dat următorul răspuns, care nu i-a entuziasmat deloc și de care nu au ținut seama decât după înălțarea Mea.

7. Le-am spus acestea știind foarte bine că ei nu vor înțelege decât după înălțarea Mea, când urma să se petreacă ceea ce îi anunțasem pe cei doisprezece.

8. Înainte de a trece la indicațiile pe care le-am dat celor doisprezece, trebuie să precizez - pentru o înțelegere cât mai deplină - că Evangheliile, prin care le înțelegem aici pe cele ale lui Matei și Ioan, care sunt traduse acum în diferite limbi, nu sunt decât extrase din prima Evanghelie originală și nu conțin nici pe departe tot ce au scris Ioan și Matei. Ici și colo, apar câteva mici adăugiri făcute de către colecționari sau copiști, care nu puteau să apară decât mai târziu, cum ar fi, spre exemplu, această mică indicație referitoare la apostolul Iuda "care L-a trădat în cele din urmă"; Matei nu putea să scrie acest lucru, de vreme ce el nu știa încă ce urma să se petreacă. Acest detaliu nu a fost adăugat așadar decât mai târziu.

9. De aceea, textele ebraice și grecești precizează: Evanghelia "după" Matei, Ioan, etc.

10. Nimeni nu trebuie așadar să se mire dacă anumite pasaje din Evangheliile după Ioan sau Matei nu respectă mereu derularea cronologică a faptelor, în timp ce Marea Evanghelie retransmisă aici respectă o cronologie absolută, Acest lucru trebuia precizat pentru ca unele persoane să nu se împiedice de aceasta dificultate.

11. Indicațiile date aici sunt deci cu atât mai mult necesare cu cât multe erori și inexactități s-au strecurat în copierea textelor, fiind comise de asemenea anumite omisiuni, în epoca respectivă, existau multe mărturii directe scrise și multe povestiri orale și a fost un lucru dificil pentru copiști să recunoască adevărul real.

12. Evangheliile lui Matei și Ioan sunt cele mai fidele, respectând chiar și detaliile cele mai mici.

13. Din punct de vedere critic, se poate pune întrebarea: Ce s-a petrecut cu textul original? Se mai află încă pe acest pământ? I-a fost oare imposibil lui Dumnezeu să facă astfel încât mulțimea oamenilor animați de Sfântul Spirit să păstreze cu fidelitate originalul la lumina zilei?

14. Răspuns: "Originalele au fost date la o parte pur și simplu pentru a nu deveni o relicvă și obiect al idolatriei, așa cum s-a petrecut de altfel cu diverse relicve imaginare, cu toate că acest lucru a fost sever condamnat de învățătura Mea după avertismentul adresat fariseilor în legătură cu drojdia. Spre exemplu, o relicvă certificată drept autentică este la fel de idolatrizată ca și așa-zisul mormânt de la Ierusalim, din care, în afară de nume, nici măcar un singur fir de nisip nu este autentic! Iată de ce, toate originalele au dispărut.

15. În ceea ce privește cea de-a doua întrebare, vă pot răspunde că spiritul originalului a rămas perfect intact în copii, căci el nu ținea de literă, ci de spirit. Nu există decât un singur spirit, mereu același. Cum ar putea să existe vreo diferență între spiritul lui Dumnezeu și Dumnezeu însuși, atunci când E1 acționează pe acest pământ într-unul și același spirit și se manifestă sub soare sub toate formele? El este totuși mereu unul și același spirit. Ar fi necesar oare să existe vreo diferență între spiritul lui Dumnezeu și Dumnezeu însuși, de vreme ce nu există decât un singur spirit în Dumnezeu? Deși acest unul și același spirit acționează pe pământ și se manifestă sub cele mai diverse forme, el este totuși întotdeauna unul și același spirit!

16. La fel stau lucrurile și cu Cuvântul Meu. Textele pot prezenta diferențe, dar ele sunt totuși inspirate de același spirit.

17. Luați, de exemplu, religiile popoarelor străine, turcii, perșii, hindușii, chinezii, japonezii. Ce diferență există față de religia cerească pe care Eu le-am dat-o copiilor lui Israel și, totuși, același spirit al lui Dumnezeu este ascuns în fiecare dintre aceste religii!

18. Pentru cel care studiază problema din punct de vedere științific, este ușor de înțeles că sub scoarța groasă și adeseori deteriorată a arborelui, pe care marea majoritate a oamenilor o iau drept copacul însuși, se ascund tot felul de viermi și insecte, care se hrănesc cu scoarța. Dar scoarța trăiește din arbore și nu arborele din scoarță. Scoarța are deci în ea viața arborelui. Este așadar de înțeles că atâția viermi și insecte își găsesc aici hrana lor exterioară și perisabilă.

19. Războaiele, persecuțiile, ravagiile de tot felul, rămân pe scoarța slabă și șubredă, în timp ce trunchiul arborelui rămâne sănătos și proaspăt. Copacul viu nu se preocupă de ceea ce se petrece în scoarța sa, căci aceasta este aruncată atunci când se taie copacul.

20. Acest comentariu vă poate fi util pentru a înțelege ceea ce va urma. Îndoiala fiind înlăturată, putem deci să revenim la subiectul nostru.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 135
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.4.2010, 20:46 View PostDownload Post

Capitolul 135

Matei vameșul. Ioan le precizează discipolilor cum să se poarte. Disputa dintre Iuda și Toma. Despre bani și despre regatul banilor.


1. După ce i-am ales pe cei doisprezece discipoli ca apostoli și succesori și le-am dat anumite puteri transmisibile prin punerea mâinilor, spunându-le ce aveau de făcut, ei Mi-au cerut din nou să le precizez ce ar trebui să spună și să predice, cum ar trebui să se comporte și care va fi soarta lor! Ei se temeau de farisei și de leviți.

2. Doar vameșul Matei, mai curajos, a spus: "Mie nu-mi pot face nimic, căci eu sunt grec. Știu să vorbesc bine și am brațe puternice; de altfel, am și un certificat de cetățean roman, de care nici un evreu nu se poate lega. O să le vin de hac acestor evrei! Spiritul atotputernic al Domnului și învățătorului nostru mă vor proteja de capcane și de asasinat, aceasta este cea mai bună armă împotriva dușmanilor celor mai vicleni. Nu-mi este frică de infern. Majoritatea dintre voi sunteți galileeni sau anti-templieri, mai mult greci decât evrei și prieteni ai romanilor, atunci de ce vă temeți? De altfel, ar trebui să fim plini de curaj când este vorba despre un lucru atât de sfânt și de grandios. Lăsați pământul cu greutățile și ruinele sale; omul trebuie să disprețuiască moartea și să rămână deasupra, să nu se aplece ca trestia în mlaștină. Eu sunt pregătit să apăr preceptele aspre ale acestei mari și sfinte opere și sunt convins că vom ști de la sine ce vom avea de spus și de făcut!"

3. Aceste cuvinte energice ale lui Matei vameșul i-au umplut pe toți de curaj; astfel impulsionați, ei se simțeau ca și când le-ar fi crescut aripi.

4. Eu am mers în mijlocul lor și le-am spus: "Iată-ne toți împreună, nu vă voi ascunde nimic din ceea ce ar trebui să știți.

5. În prima voastră misiune, nu veți experimenta tot ceea ce vă voi spune; restul îl veți cunoaște doar atunci când Eu Mă voi înălța de pe acest pământ în cerurile Mele, unde voi pregăti pentru voi locuințe în casa Tatălui Meu! De aceea, voi trebuie să faceți distincție între ceea ce este pentru acum și ceea ce este pentru mai târziu.

6. Toți cei care vor merge pe urmele voastre în Numele Meu se vor convinge mai mult sau mai puțin de ceea ce vă voi spune. Tu, Matei, scrie ceea ce voi spune, așa cum ai făcut pe Muntele Garizim, pentru ca lumea să nu uite teribila mărturie adusă împotriva ei".

7. Matei s-a pregătit să scrie și Eu le-am spus celor doisprezece apostoli:

8. "înainte de toate, nu luați drumul păgânilor, ceea ce vrea să spună:

9. Nu înaintați - la fel ca păgânii - cu violență și evitați popoarele desfrânate. Nu trebuie să anunțați Evanghelia împărăției lui Dumnezeu câinilor și porcilor. Un porc nu este decât un porc, iar câinele se întoarce cu lăcomie la ceea ce a vomitat. Aceasta am vrut să spun așadar atunci când v-am indicat să nu urmați drumurile păgânilor.

10. Nu intrați în orașele samaritenilor! De ce? Sub ochii voștri, Eu le-am dat deja un apostol, ei nu mai au nevoie de voi. Pe de altă parte, evreii nu vă vor accepta dacă vor afla că aveți de-a face cu dușmanii lor cei mai răi. Mergeți mai degrabă cu curaj să găsiți mieii pierduți din casa lui Israel.

11. Când veți merge la ei, predicați-le, spuneți-le și arătați-le pe înțelesul lor cum s-a apropiat din nou de ei împărăția, lui Dumnezeu. Dacă vă ascultă și primesc predicile voastre, vindecați-le copiii, purificați-i pe leproși, înviați morții; dacă este necesar, atunci când Spiritul vă va arăta, înviați-i chiar și în trup fizic, dar nu uitați că cea mai importantă este trezirea spirituală.

12. Alungați demonii și împiedicați-i să revină, dar să nu acceptați niciodată să fiți plătiți pentru asta! Căci Eu v-am dat toate aceste puteri gratis, dați deci la rândul vostru în Numele Meu!" Am făcut această remarcă special pentru Iuda, care începuse deja să calculeze în secret cam ce venit ar fi putut să îi aducă aceasta. El sconta să ceară o mie de livre pentru învierea morților, sumă pe care oamenii bogați ar fi fost dispuși să o plătească, gândea el. Am făcut deci această remarcă după ce i-am cercetat inima sa vicleană. El s-a simțit extrem de dezamăgit, lucru ușor vizibil pe fața sa chinuită, pe care Toma, aflat lângă el, a observat-o de îndată; el nu s-a putut abține să nu facă atunci următoarea observație: "Ai figura unui cămătar căruia un judecător i-a anulat dintr-o dată factura".

13. Iuda i-a răspuns: "Nu-ți bate capul cu mine! Trebuie oare să-ți dau ție socoteală pentru ceea ce fac? Și eu am fost chemat și ales la fel ca tine, de ce nu încetezi să mă jignești?"

14. Toma i-a spus: "Nu te jignesc, dar pot totuși să-mi permit să-ți pun câte o întrebare din când în când. De pildă, mă întreb de ce nu s-a contractat fața ta atunci când Domnul nea dat puterile Sale și ne-a arătat ce avem de făcut? Dar când Domnul a spus că nu trebuie să luăm bani, fața ta s-a acrit precum oțetul! Ai primit vreo lovitură de te strâmbi așa? Vorbește, dacă ai curaj!"

15. Iuda Mi-a spus atunci: "Doamne, oprește-l, el nu încetează să facă tot felul de observații, care sfârșesc prin a mă jigni".

16. Eu i-am spus: "Prietene, cel care se simte acuzat pe nedrept râde în inima lui, căci se simte nevinovat. Dar cine poate să râdă în inima lui dacă este acuzat pe bună dreptate? Oh, nu! Nimeni nu devine prietenul celui care îl surprinde greșind. Nu te mai preocupa de asta! Altfel, îți mărturisești singur greșeala!"

17. La aceste cuvinte, pentru a nu se trăda, Iuda a luat un aer cât se poate de amabil. Dar Toma i-a spus: Oh, vulpe bătrână, eu te cunosc, nu poți să mă păcălești!"

18. Simon din Cana a întrebat atunci: "Doamne, ce trebuie să facem dacă cineva ne oferă monezi de argint sau de bronz? Trebuie să-l refuzăm? Sunt totuși mulți săraci pe care i-am putea ajuta cu acești bani!" Iar Iuda a adăugat pe loc: "Da, da, aceasta este și părerea mea, Simon din Cana are dreptate. Dacă cineva este dispus sa ne dea aur, argint sau bronz, trebuie să primim!"

19. Eu le-am răspuns: "Nu, fraților, vă spun, nu trebuie să aveți nici aur, nici argint, nici bronz la cingătorile voastre, căci un muncitor destoinic își merită leafa chiar și fără acestea! Cel care nu vrea să muncească, deși are putere, nu trebuie să mănânce, căci stă scris: 'îți vei câștiga pâinea cu sudoarea frunții". Dar nu este scris nicăieri că cel căruia îi este frică de muncă trebuie să plătească cu aur, argint și bronz. Bolnavii, bătrânii, infirmii, trebuie luați în grijă - după lege - și ajutați de comunitate.

20. Dar va veni timpul când aurul, argintul și bronzul vor conduce oamenii și le vor da valoare în ochii lumii. Aceea va fi o epocă urâtă, care va acoperi lumina credinței; atunci iubirea de aproape va dispare aproape complet iar inimile oamenilor vor deveni dure și reci ca bronzul.

21. Nu vă luați deci nici bagaje, nici haine de schimb, nici toiag, căci vă spun, un adevărat lucrător își merită leafa fără toate acestea!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 136
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.4.2010, 21:00 View PostDownload Post

Capitolul 136

Cum se poate călători fără bani! (Matei 10, 11-16)

(11) În orice cetate sau sat veți intra, să cercetați cine este acolo vrednic și să rămâneți la el până veți pleca.
(12) La intrarea voastră în casă, urați-i de bine;
(13) și dacă este casa aceea vrednică, pacea voastră să vină peste ea; dar dacă nu este vrednică, pacea voastră să se întoarcă la voi.
(14) Dacă nu vă va primi cineva, nici nu va asculta cuvintele voastre, să ieșiți din casa sau din cetatea aceea și să scuturați praful de pe picioarele voastre.
(15) Adevărat vă spun că, în ziua judecății, va fi mai ușor pentru ținutul Sodomei și Gomorei, decât pentru cetatea aceea.
(16) lată. Eu vă trimit ca pe niște miei în mijlocul lupilor. Fiți dar înțelepți ca șerpii și fără răutate ca porumbeii.


1. Iuda a întrebat: "Doamne, totul ar fi bine dacă oamenii de la țară vor avea grijă de noi, dar să mergi fără bani prin orașe și târguri, unde prietenia nu mai există de mult, asta mi se pare exagerat! Cum putem să ne descurcăm fără bani?"

2. Eu i-am răspuns: "Când veți ajunge într-un oraș sau într-un târg, căutați să-l descoperiți pe acela care este demn să vă primească și care are cu adevărat nevoie de voi; după ce l-ați găsit, rămâneți la el până când veți pleca mai departe.

3. Se înțelege de la sine că îi veți binecuvânta locuința înainte de a intra, căci iubirea adevărată acționează cu înțelepciune într-o casă străină. Pacea va coborî în casa ai cărei locuitori sunt demni să vă primească, iar dacă acea locuință nu este demnă, pacea va rămâne cu voi.

4. Dacă mesajul vostru nu este primit, nici ascultat atunci părăsiți acea casă și apoi orașul și scuturați-vă praful de pe picioare, ca mărturie a ceea ce i se va petrece într-o zi, căci, adevăr vă spun, la judecata de apoi Sodoma și Gomora vor fi mult mai puțin sever pedepsite decât un asemenea oraș.

5. Iată, Eu vă trimit ca pe niște miei în mijlocul lupilor fioroși, fiți deci înțelepți ca șerpii, dar fără nici o răutate, la fel ca porumbeii, care sunt imaginea duioșiei și a blândeții".

6. Iuda a spus: "Doamne, în aceste condiții, se pare că facem o afacere proastă; la ce mai folosește judecata de apoi în lumea spirituală, în care aproape nimeni nu mai crede, dacă puterea divină pe care ne-ai dat-o nu ne permite să judecăm oamenii, care sunt ca niște lupi? Mai bine să rămânem acasă! Dacă vom merge să depunem mărturie despre împărăția lui Dumnezeu în fața acestor lupi care infestează orașele, ei ne vor înhață, ne vor lega și ne vor târî la tribunal, unde vom fi condamnați; ne vor biciui în fața evreilor de la sinagogă și ne vor alunga din orașe. Eu mă amuz deja de aceste cadouri... La ce folosește toată inteligența, sinceritatea și adevărul, acolo unde nu întâlnești decât forța cea mai abuzivă și cea mai oarbă?

7. Dacă adevărul și dreptatea există în această lume care nu mai are nici cel mai mic sens, legea romană vorbește pentru noi: lumea poate dispărea, dar justiția supraviețuiește. Ar trebui ca virtutea să fie recompensată, iar minciuna, invidia, gelozia, falsitatea și nedreptatea să fie aspru pedepsite. Dacă vrem să ne ocupăm de această umanitate care se afundă în rău, ar trebui să apărem precum îngerii la Sodoma și Gomora. Ar trebui ca darul grației Tale să fie făcut celui care ne va asculta și ne va primi în Numele Tău, dar ciuma să se abată asupra celui care nu ne va asculta și nu ne va primi! Ar trebui ca focul din ceruri să cadă peste cei care ne vor persecuta și ne vor târî în justiție. Tratează-i așa cum ai făcut cu sodomiții.

8. Doamne, dacă ne-ai permite să acționăm în acest fel, noi am putea cu adevărat să scoatem beneficii din mesajul Tău prezent și am avea rezultate bune, altfel osteneala noastră de a trezi această umanitate rătăcită și pierdută va fi întru totul zadarnică. Vom sfârși prin a fi lapidați, iar dușmanii noștri vor păși peste cadavrele noastre, îmbătați de victoria lor; este tot ceea ce vom căpăta de pe urma bunătății, înțelegerii și blândeții noastre. Pe scurt, pentru a te înțelege cu Satana, trebuie sau să devii stăpânul lui absolut, sau să-l slujești ca sclav. Nu există o altă soluție".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 137
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.4.2010, 21:07 View PostDownload Post

Capitolul 137

Răspunsul lui Iisus către Iuda. Sufletul lui Iuda provine din lumile inferioare. Viața terestră conduce la moartea spiritului. Despre comportamentul oamenilor și despre suferința misionarilor. (Matei 10, 17-20)

(17) Păziți-vă de anumiți oameni; căci vă vor da în judecata soboarelor și vă vor bate în sinagogile lor.
(18) Din pricina Mea, veți fi duși înaintea dregătorilor și înaintea împăraților, ca să slujiți ca mărturie înaintea lor și înaintea neamurilor.
(19) Dar, când vă vor da în mâna lor, să nu vă îngrijorați, gândindu-vă cum sau ce veți spune, căci ce veți avea de spus, vă va fi dat chiar în ceasul acela;
(20) fiindcă nu voi veți vorbi atunci, ci Duhul cel Sfânt al Tatălui vostru va vorbi prin voi.


1. Eu am spus: "Omule, tu ești un om de pe acest pământ și vorbești ca un om de pe acest pământ. Cel care vine de Sus vorbește altfel, căci atunci El vede și știe de ce au oamenii nevoie în fiecare epocă, pentru ca sufletul lor să se elibereze de mânia teribilă a lui Dumnezeu și să ajungă la adevărata for libertate, în eternitate.

2. Viața pe acest pământ nu oferă nici viață și nici libertate, ci doar moartea. A muri față de acest pământ înseamnă a te naște în spirit către viața eternă și către adevărata libertate.

3. Dacă ar fi să vorbim din punct de vedere uman, îți pot spune că s-a făcut totul pentru această umanitate, dar spune-Mi, după părerea ta, unde sunt fructele de aur?

4. Ce s-a petrecut din timpul lui Noe și până acum? Au devenit oamenii mai buni (după potop)? Ce s-a petrecut după Sodoma și Gomora?

5. Toți păgânii, de la mauri la suniții din Extremul Orient, sunt descendenți ai lui Lot, la fel ca și sciții, acest popor bestial din Orientul Mijlociu; cum ți se par acum aceștia, cu toată lecția dată tatălui lor Lot?

6. Mergi în Egipt, vezi dacă acest popor a devenit mai bun de la Cele Șapte Suferințe și după tot ceea ce au făcut Moise și profeții!

7. Dumnezeu i-a lăsat pe evrei să sufere timp de patruzeci de ani sub jugul Babilonului, când au fost tratați ca animalele de povară, hrăniți cu mâncarea câinilor și a porcilor, în timp ce fetele lor cele mai frumoase au fost luate ostatece, torturate zi și noapte, violate, la fel ca și băieții tineri, pe care orgolioșii babilonieni i-au castrat mai întâi. Mergi și întreabă-i pe evreii care sunt astăzi atât de mândri și de orgolioși dacă această lecție i-a făcut mai bunii

8. Arată-mi epoca, anul, luna, săptămâna, ziua în care Dumnezeu nu a pedepsit în particular sau în ansamblu umanitatea înrăită; în întreaga Iudee, nici o casă nu a fost cruțată. Spune-Mi dacă ție ți se pare că după aceea umanitatea a devenit mai bună!

9. Vii prea târziu cu sfaturile tale, toate acestea au fost deja făcute și nu au avut influența necesară asupra minții omului. S-ar părea că, pentru condiția umană, nimic nu mai poate să aibă efect, dacă cerul nu îngăduie.

10. Dacă aș fi vrut să anunț pe acest pământ Evanghelia împărăției lui Dumnezeu cu fulgere și tunete, nu aș fi avut nevoie de voi, sunt suficient de mulți îngeri atotputernici în ceruri pentru a răspândi împărăția lui Dumnezeu pe acest pământ și care, pe deasupra, o înțeleg mult mai bine decât voi.

11. Dar a sosit ceasul care i-a fost indicat lui Ilie atunci când se afla în grota de pe munte; fără furtună și fără foc, pe calea blândeții, Dumnezeu va veni aici. A sosit ceasul blândeții suflului lui Dumnezeu în grota acestei lumi. Trebuie să acționăm deci fără furtună și fără foc, cu iubire, blândețe, răbdare și inteligență, după porunca divină. Eu știu bine că mergeți ca mieii printre lupi, dar dacă sunteți inteligenți, veți obține multe.

12. Feriți-vă de anumiți lupi, cu care nu trebuie să aveți nimic de-a face, căci ei vor răspunde chemării voastre, dar vă vor târî apoi în fața tribunalelor și vă vor lapida în sinagogile lor, dacă vă veți dovedi proști! Lupul nu atacă oaia în stână, în ciuda ferocității lui. Dar depinde numai de ea: dacă curiozitatea o va face să iasă din stână pentru a-și privi dușmanul mai de aproape lupul o va devora!

13. Când Mă voi înălța la Ceruri pentru a vă pregăti locuințe eterne în casa Tatălui Meu, veți fi aduși în fața prinților și a regilor, pentru a depune mărturie în Numele Meu în fața lor și în fața păgânilor, pentru ca astfel să se împlinească pentru totdeauna profeția lui Isaiia, profetul Meu și pentru a se instaura împărăția Mea pe pământ și peste prinții cei stupizi (Isaiia 32, 6-20):

14. 'Nebunii răspândesc nebunia și inima lor se gândește la rău pentru a comite o nelegiuire, punând pe seama lui Dumnezeu cuvinte aberante, lăsând gol stomacul celor înfometați și lipsindu-l de băutură pe cel căruia îi este sete. Vicleniile celui ipocrit sunt răutăcioase; el inventează infamii pentru a-i pierde pe cei umili prin cuvinte mincinoase, chiar și atunci când cei săraci își merită drepturile. Dar prinții cei buni au gânduri frumoase și susțin ceea ce este drept.

15. Femei orgolioase, care vă vindeți trupul pe bani, ridicați-vă și ascultați cuvintele Mele; fete prea încrezătoare în voi înșivă, aplecați urechea la glasul Meu. Peste un an și câteva zile, vă veți cutremura, îngrozite, însușirea de profituri necinstite va dispărea, recolta nu se va mai strânge! Tremurați, orgolioaselor, înfiorați-vă, încrezutelor, este timpul să fiți demascate, este timpul ca puterea voastră să dispară.

16. Plângeți câmpurile vesele și viile fertile, căci spinii și mărăcinii vor crește pe pământul poporului Meu, pe casele de plăceri și pe orașul cel vesel. Palatele vor fi părăsite și orașul arzând va fi abandonat, zidurile și turnurile de pază vor deveni pentru totdeauna vizuine pentru animalele sălbatice, pășuni pentru turme, până când se va revărsa asupra noastră Spiritul din înaltul cerului.

17. Atunci deșertul va deveni o livadă și livada va fi ca o pădure. Dreptatea va domni în deșert și pe câmpuri, pacea va fi rodul dreptății, iar liniștea interioară și tihna vor fi opera dreptății.

18. Atunci, poporul Meu va trăi în pace, în locuințe sigure și liniștite. Dar grindina se va abate asupra pădurii și orașul de jos va fi distrus.

19. Fericiți veți fi voi, căci veți semăna de-a lungul pâraielor, lăsând boul și măgarul să meargă liberi!'

20. Când răii acestei lumi vă vor duce în fața regilor cei proști despre care vorbește Isaiia și vi se vor pune întrebări, nu vă preocupați de ceea ce va trebui să răspundeți, căci nu voi veți vorbi, ci Spiritul Meu, care este Spiritul Tatălui, va vorbi prin voi!

21. Dar aceasta se va petrece după înălțarea Mea. Acum nu va fi atât de dificil.

22. Așa cum a spus profetul, la fel vă spun și Eu vouă, celor care trebuie să secerați pe malurile acestui lac, pe acest pământ pe care trebuie să mergeți cu măgarii și cu boii voștri, adică cu energia voastră, pentru binele și adevărul pentru care Eu v-am ales și v-am chemat. Acum voi nu veți avea de-a face cu prinți proști sau cu femei orgolioase, ci cu săraci, bolnavi, posedați, paralizați, surzi și muți - în sensul fizic și spiritual; mergeți la ei, predicați-le Evanghelia împărăției lui Dumnezeu și vindecați-i pe toți cei care cred, fără să le ascundeți Numele Meu".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 138
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.4.2010, 21:17 View PostDownload Post

Capitolul 138

Nu fiți îngrijorați dacă Satana se apără. Veșnicele reflecții ale lui Iuda. (Matei 10, 21-33)

(21) Fratele va da la moarte pe fratele său și tatăl pe copilul lui; copiii se vor ridica împotriva părinților lor, și-i vor omorî. (22) Veți fi urâți de toți din pricina Numelui Meu; dar cine va răbda până la sfârșit, va fi mântuit
(23) Când vă vor prigoni într-o cetate, să fugiți într-alta. Adevărat vă spun că nu veți isprăvi de străbătut cetățile lui Israel până va veni Fiul omului.
(24) Ucenicul nu este mai presus de învățătorul său nici robul mai presus de domnul său.
(25) Ajunge ucenicului să fie ca învățătorul lui și robului să fie ca domnul lui. Dacă pe Stăpânul casei L-au numit Belzebut, cu atât mai mult vor numi așa pe cei din casa lui !
(26) Așa că să nu vă temeți de ei. Căci nu este nimic ascuns pe care să nu-l descopăr și nimic tăinuit pe care să nu-l cunosc.
(27) Ce vă spun Eu la întuneric, voi să spuneți la lumină; și ce auziți șoptindu-se la ureche, să propovăduiți de pe acoperișul caselor.
(28) Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă.
(29) Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși, nici una dintre ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru.
(30) Cât despre voi, până și firele de păr de pe cap, toate vă sunt numărate.
(31) Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât o mulțime de vrăbii.
(32) De aceea, pe orișicine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi și Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri;
(33) dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda și Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri.


1. Simon din Cana a spus: "Mai am o întrebare importantă să-Ți pun, dacă Tu vei dori să ne răspunzi, pentru pacea sufletelor noastre, înainte de a pleca. Te rog să-mi răspunzi".

2. Eu i-am spus: "Eu citesc această întrebare în inima ta mai bine decât știi tu să o formulezi. Dar asta nu trebuie să te împiedice să o pui, pentru frații tăi! Este o întrebare foarte semnificativă, demnă de un evreu integru. Spune deci ceea ce îți apasă inima!"

3. Simon din Cana a spus: "Dacă aceasta este voința Ta, ca eu să vorbesc, iată întrebarea:

4. Vom merge așadar spre cei care au nevoie de noi, vom predica așa cum ne-ai învățat Tu pe munte, acea predică pur divină, de o justețe incomparabilă și de o bunătate cerească, dar care este total opusă legii lui Moise.

5. Eu cunosc toate orașele din Galileea și, la fel de bine și pe locuitorii lor; mulți dintre ei au renunțat la învățătura lui Moise și a profeților, preferându-l pe Pitagora. Dar mai sunt încă multe familii care trăiesc și mor, ca să spun așa, pentru Moise și, mai mult decât atât, pentru Templu, în general părinții, mai mult decât copiii, cu toate că uneori este și invers! Dar ce se va petrece dacă fiii acestor evrei fanatici vor accepta învățătura Ta care pune la îndoială doctrina Templului?

6. După legea lui Moise, părinții își vor blestema copiii neascultători, așa cum o mai fac uneori.

7. Ce va trebui să facem noi dacă acest lucru se va petrece sub ochii noștri? Este ușor de prevăzut că asemenea părinți ne vor persecuta și ne vor blestema!

8. În cazul contrar ar fi mai ușor, căci din punct de vedere juridic, copiii nu sunt stăpânii părinților lor. În plus, vom stârni ura, discordia, mânia și răzbunarea; mii de persoane ne vor urî și ne vor blestema. Cine va repara acest rău și ne va elibera de asemenea blesteme?"

9. Eu i-am răspuns: "Nu fiți îngrijorați. De pe cer nu vine doar soarele primăverii să dea cu razele lui viață naturii, ci și furtunile, grindina, fulgerele și tunetele.

10. Toată lumea binecuvântează soarele, dar nimeni nu laudă grindina, furtuna, fulgerul sau tunetul. Iarna vine întotdeauna prea devreme și totuși, pentru toată lumea iarna este mai sfântă decât primăvara! Furtuna, grindina, fulgerul și tunetul sunt la fel de necesare ca și razele blânde ale soarelui la asfințit!

11. Vă spun, va veni ziua - și ea trebuie să vină - când, din cauza Numelui Meu, fratele va fi răspunzător de moartea fratelui său, tatăl de cea a copilului său; copiii se vor ridica împotriva părinților lor și îi vor condamna la moarte. Chiar și voi veți fi urâți de întreaga lume din pricina Numelui Meu!

12. Dar cine va răbda până la capăt, fără să se lase oprit de toate acestea, va fi mântuit. Căci Satana nu dă drumul la pradă pe degeaba! M-ați înțeles?"

13. Iuda a spus: "Din ce în ce mai bine. Dacă această misiune trebuie să atragă asupra noastră ura tuturor, fie ca Dumnezeu să ne ajute într-o asemenea acțiune! Ce bucurie să pleci la război! Cei care ne vor urî, se vor purta cu noi la fel cum tratează vara zăpada. Doamne, dacă vorbești serios, permite-mi să-ți spun cu toată modestia, dar și potrivit întregii mele experiențe: rămâi împreună cu noi liniștit acasă, căci această sămânță nu va încolți! Ascultă, ce vom face noi într-un oraș în care vom reuși să ne facem urâți de moarte din cauza predicilor noastre? Chiar trebuie să o facem? Și dacă o vom face, ce va deveni învățătura Ta? Ah! Gândește-te la ceea ce ceri de la oameni, pentru iubirea cerurilor. Tu nu vezi că este imposibil și că îți devii Ție însuți cel mai rău dușman? De ce să te faci urât de lume, predicând o învățătură care seamănă discordia, ura și răzbunarea? Și ce este de făcut în acest caz?"

14. Eu am spus: Tu vorbești mereu după puterea ta de înțelegere, dar noi vorbim după înțelegerea noastră. Tu înțelegi mereu lucrurile din punct de vedere grosier și uman, atunci când este vorba despre ceva ceresc.

15. Dar dacă ție și celor care te însoțesc vă este prea frică de oameni, fugiți din orașul care vă persecută și mergeți în altul. Adevăr vă spun că, înainte ca voi să fi isprăvit de străbătut toate orașele lui Israel, Eu voi reveni ca Fiu al omului, pentru judecarea tuturor nelegiuiților, a căror inimă va fi aprinsă de un foc distrugător și al căror piept va fi ros de un vierme rău. Acest foc nu se va stinge niciodată și acest vierme nu va muri niciodată. Dar voi veți fi cei drepți, căci nefericiți vor fi toți cei care v-au persecutat sau au ridicat mâna împotriva voastră!"

16. Iuda a spus din nou: Tu vei reveni când noi vom fi cu toții morți. Dar dacă Tu ne dai puterea de a alunga spiritele rele și de a vindeca toți bolnavii, de ce nu ne dai și puterea asupra celor răi, care sunt uneori mai teribili decât spiritele rele care pot intra în corpul oamenilor? Dă-ne puterea de a face să iasă focul pământului sub picioarele celor care ne persecută și, în scurt timp, vom cuceri lumea întreagă pentru Tine!"

17. Eu: "Vrei tu să fii mai mult decât Stăpânul și Domnul tău? Adevăr vă spun, vouă, tuturor: ucenicul nu este mai presus de învățătorul său și nici servitorul nu este mai presus de stăpânul său! Ucenicul trebuie să se mulțumească să fie la fel ca învățătorul său și servitorul să fie la fel ca stăpânul său!

18. Dacă învățătorul și stăpânul vostru nu folosește violența pentru a-i obliga pe oameni să-i urmeze învățătura, de ce și-ar permite acest lucru ucenicii și servitorii? Oamenii acestei lumi M-au numit Belzebut, pe Mine, care sunt Domnul și Stăpânul Eternității; cu atât mai mult, vă vor numi astfel pe voi.

19. Nu trebuie să vă fie frică de ei, vouă - care îi cunoașteți! Credeți oare că Eu nu voi ști ce se va petrece cu voi? Vă spun, nu există nimic ascuns pe care să nu-l descopăr și nimic tăinuit pe care să nu-l cunosc!

20. Întrucât ceea ce veți fi întrebați și ceea ce vi se va petrece nu-Mi poate fi ascuns, puteți conta în fiecare clipă pe ajutorul Meu; leoaica nu-și abandonează puii, în momentul pericolului, ea este gata să-și dea viața pentru a-i salva. Eu voi ști deci cum să vă protejez cu prețul vieții Mele.

21. De aceea, să nu vă fie teamă de oamenii acestei lumi; ceea ce Eu v-am învățat noaptea, voi să dezvăluiți la lumina zilei; și ceea ce am spus la ureche unuia sau altuia, să strigați în gura mare de pe acoperișurile caselor și să nu vă fie teamă în nici un caz de cei care pot ucide trupul omului, ca animalele sălbatice, dar care nu pot ucide sufletul, singurul care este viu și căruia ei nu-i pot face absolut nimic.

22. Dar dacă deja vă este teamă, să vă fie teamă mai degrabă de Cel care este Stăpânul sufletelor voastre, Cel care poate să condamne la infern pe cine vrea El și oricând vrea El. Și voi îl cunoașteți, pentru că El vă vorbește.

23 Priviți acest hambar din fața voastră, ce fericite sunt vrăbiile; acum zboară pe acoperiș, acum se lasă să cadă! La piață, o pereche de vrăbii se vinde pentru un bănuț! Și totuși, nici măcar una singură nu cade pe pământ, dacă aceasta nu este voia Tatălui Meu.

24. Cât despre voi, până și firele voastre de păr de pe cap, toate vă sunt numărate; nici măcar un singur fir de păr de pe capul vostru nu va cădea fără voia Tatălui vostru. Dacă Tatăl are grijă de lucruri aparent atât de mărunte, cum v-ar putea El abandona pe voi – care răspândiți Cuvântul și grația Lui?

25. Frica voastră este neîntemeiată; nu aveți de ce să vă temeți, voi sunteți mai de preț decât o mulțime de vrăbii!

26. Mergeți așadar fără teamă să depuneți mărturie pentru Mine în fața oamenilor. Adevăr, adevăr vă spun, pe cel care Mă va recunoaște în fața oamenilor și Eu îl voi recunoaște în fața Tatălui Meu care este în ceruri. Dar cel care, de frică, se va lepăda de Mine în fața oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el în fața Tatălui Meu care este în ceruri".

27. Iuda a reluat: Toate acestea sunt spuse cu înțelepciune și este cu siguranță adevărat, dar la ce bun? Învățătura Ta este minunată, pură și adevărată, nu mai este nimic de adăugat și faptele Tale ne demonstrează cu prisosință, nouă - celor care suntem adunați aici, Cine este Cel care le realizează! Dar, luând în considerare ceea ce ne-a fost recomandat, înseamnă că va fi dificil nu numai ca învățătura și faptele Tale să fie înțelese și acceptate, dar ele vor atrage chiar persecuția și interdicția noastră și noi nu vom mai putea alege! Ce vom face atunci, cine ne va lua locul, cine va îndeplini sarcina noastră, dacă noi, care suntem chemați pe acest pământ să răspândim învățătura și faptele Tale, vom fi lapidați, arși sau trecuți prin ascuțișul sabiei, ori chiar răstigniți pe cruce sau aruncați în groapa leilor?"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 14 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !