Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:02
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 139
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.4.2010, 21:22 View PostDownload Post

Capitolul 139

Iubirea lui Dumnezeu este opusă iubirii lumii. Oamenii nu sunt deloc mai vii decât pietrele. (Matei 10, 34-39)

(34) Să nu credeți că am venit să aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea ci sabia.
(35) Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său pe fiică de mama sa și pe noră de soacra sa.
(36) Și omul va avea drept vrăjmași chiar pe cei din casa lui.
(37) Cine iubește pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; și cine iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.
(38) Cine nu-și ia crucea lui și nu vine după Mine nu este vrednic de Mine.
(39) Cine își va păstra viața, o va pierde; și cine își va pierde viața, pentru Mine, o va câștiga.


1. Eu: Ți-am spus deja că tu vorbești numai potrivit rațiunii umane. A-i dărui lumii pacea înseamnă a-i dărui moartea, din care are deja prea mult.

2. Dacă vrei să ajuți un orb să vadă, ce vei face, îi vei scoate oare ochii? Va putea merge paraliticul dacă tu îi vei tăia picioarele? Și va începe să vorbească mutul dacă îi vei smulge limba? Poate fi vindecată ciuma tot prin ciumă și poate fi stins incendiul cu ajutorul focului?

3. Iată unde au ajuns oamenii astăzi, ei sunt morți din punct de vedere spiritual; în afara naturii lor animale, ei nu mai au nici un pic de viață în ei. Sufletele lor sunt pur carnale și spiritul lor este mort, ca să spunem așa. El este la fel cu cel al spiritelor care locuiesc în pietre și care, prin duritatea care le este impusă, permit materiei să rămână solidă și să ia tot felul de forme, mai mult sau mai puțin dense, unele transparente, altele opace, de culori diverse, după caracteristicile spiritului care le animă.

4. Dacă dorești să eliberezi spiritele închise în materia pietrelor, ce vei face, vei folosi apă călduță? Bineînțeles că nu! Îți spun, cu un tratament atât de blând, piatra va rămâne ceea ce este. Este nevoie de un foc puternic pentru ca spiritele din piatră să se pună în stare de luptă; numai așa, ele vor reuși să distrugă legăturile materiei și să se elibereze. Și în cazul nostru este același lucru.

5. Forțele care permit spiritelor să se elibereze de pietre, așa cum sunt: focul, lupta îndârjită, presiunea, loviturile puternice, trezesc deopotrivă și spiritele din inimile oamenilor, devenite la fel de dure ca pietrele, pe care le eliberează, în special inimile celor bogați și mari, care sunt dure ca diamantul, astfel că nici un foc terestru nu le poate înmuia!

6. De aceea, fiți atenți la ceea ce vă spun. Abandonați iluzia ridicolă și stupidă că Eu am venit să aduc, prin intermediul vostru, pacea oamenilor de pe acest pământ; Eu am venit să aduc sabia.

7. Înțelegeți-Mă bine! Eu am venit pentru a-l ridica pe fiul flexibil împotriva durității prea adeseori inflexibilă a tatălui, pe fiica modestă împotriva mamei dominatoare, pe nora blândă și amabilă împotriva soacrei egoiste și geloase. Da, omul va avea dușmani chiar pe cei din propria lui casă!

8. Adevăr, adevăr vă spun, cel care își iubește tatăl sau mama mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; și cel care își iubește fiii și fiicele mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine. Cine nu își asumă, pentru a Mă urma, sarcina sa care îi apasă pe umeri, precum crucea romană, nu este vrednic de mine și nu-și va găsi locul în împărăția lui Dumnezeu!"

9. Adevăr vă spun, cel care caută viața acestei lumi, o găsește ușor, dar pierde viața veșnică și Eu nu îl voi trezi la viața veșnică în ziua Judecății de apoi, după ce-și va părăsi trupul, ci îl voi arunca în infern, pentru moartea veșnică.

10. Dar cel care nu caută viața acestei lumi, ci o alungă dintr-o iubire adevărată pentru Mine, va găsi viața veșnică. Căci Eu îl voi trezi în ziua morții trupului său, care va fi ziua judecății și ziua unei vieți noi în lumea spiritului și îl voi conduce în împărăția Mea eternă. Voi pune pe capul său coroana înțelepciunii eterne și a iubirii indestructibile; atunci, el va domni de-a pururi împreună cu Mine și cu toți îngerii cerului nesfârșit, atât peste lumea sensibilă (astrală) cât și peste lumea spirituală".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 140
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 16.4.2010, 21:26 View PostDownload Post

Capitolul 140

Lumea sensibilă și lumea spirituală. Despre demnitatea copiilor lui Dumnezeu. Punerea în practică a Cuvântului lui Dumnezeu este unica dovadă a divinității Cuvântului. Secretul divin din interiorul omului, (Matei 10, 40)

(40) Cine vă primește pe voi, Mă primește pe Mine; și cine Mă primește pe Mine, primește pe Cel ce M-a trimis pe Mine.


1. Simon din Cana a întrebat: "Doamne, nu ai putea să ne spui unde se află exact cerul în care locuiesc îngerii, care este mărimea sa și care este dimensiunea lumii sensibile despre care Tu vorbești?"

2. Eu i-am răspuns: "Prietene, tu ești orb dacă nu vezi și nu înțelegi! Dacă Eu spun că cerul este nesfârșit, cum poți să mai întrebi care este mărimea sa? Din punct de vedere spiritual, împărăția Tatălui Ceresc este pretutindeni și ea este eternă.

3. De exemplu, majoritatea stelelor, oriunde s-ar afla ele, sunt în realitate niște lumi de o dimensiune enormă, unele fiind de milioane și milioane de ori mai mari decât acest Pământ. Dar, în ansamblu, ele nu sunt nici mai mari nici mai întinse, în raport cu imensitatea creației nesfârșite a lumii sensibile, decât este o mică picătură de apă față de întreaga mare, pe care un bun navigator, chiar dacă ar trăi de două ori mai mult decât Matusalem, nu ar putea să-i atingă toate țărmurile. Dar lumea sensibilă, cea care există în prezent, din care tu nu poți vedea cu ochii decât o părticică infinitezimală, cu toate că pare infinită, are totuși niște limite, dincolo de care se află un spațiu etern și infinit, în raport cu care această lume sensibilă este precum o clipă în eternitate.

4. În sine, lumea spirituală este la fel de infinită ca și spațiul, care nu are niciodată sfârșit.

5. Cu toate că spațiul etern nu are niciodată sfârșit, fiind într-adevăr infinit în toate direcțiile, nici chiar în profunzimile cele mai îndepărtate ale acestui spațiu nu există măcar un singur punct în care să nu fie prezent spiritul înțelepciunii și al puterii lui Dumnezeu, așa cum El se află, spre exemplu, aici, în mijlocul vostru. Adevărații copii ai lui Dumnezeu care își vor manifesta iubirea lor adevărată față de Tatăl Preasfânt al eternității, precum și iubirea lor pură pentru aproapele lor, vor primi în Lumea de dincolo, în casa Tatălui, puterea de a umple din ce în ce mai mult spațiul infinit cu noi creații.

6. Voi sunteți însă prea ignoranți la ora actuală pentru a înțelege aceste lucruri, așa că nu puteți pricepe ceea ce vă spun. Dar Eu vă repet: nici un ochi muritor, nici o ureche muritoare, nici un simț terestru nu poate să înțeleagă ce înseamnă să devii copilul lui Dumnezeu în împărăția din Lumea de dincolo!

7. Pentru adevărații copii ai lui Dumnezeu, pământurile, sorii și lunile nu sunt decât fire de praf.

8. Astfel, nu este suficient să ascultați Cuvântul Meu, ci trebuie și să-l puneți în practică.

9. Doar acționând conform Cuvântului Meu vă veți da seama dacă el vine din gura unui om sau din Cea a lui Dumnezeu.

10. Așa cum trebuie să puneți cu adevărat în practică Cuvântul Meu, dacă doriți să experimentați în inimile voastre Cine este Cel care v-a dat această învățătură și această poruncă a iubirii, la fel, trebuie să-i convingeți pe toți cei pe care îi veți anunța Cuvântul Meu să îl pună în practică, căci atât timp cât Cuvântul rămâne doar în minte, el nu are o valoare mai mare decât zbieretele unui măgar.

11. Cuvântul nu devine viu decât atunci când pătrunde în inimă și pune stăpânire pe voință, care este centrul de gravitație al iubirii, de unde îl impulsionează pe fiecare om să acționeze.

12. Doar astfel omul vechi poate deveni un om nou și Cuvântul Meu poate deveni cu adevărat un nou trup și un nou sânge.

13. Acest om nou din voi vă va revela că Cuvântul Meu este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu, care are, astăzi și de-a pururi, aceeași forță și aceeași putere de acțiune din întreaga eternitate, căci tot ceea ce vedeți, simțiți, atingeți, gustați și auziți voi, nu este în esență nimic altceva decât Cuvântul lui Dumnezeu.

14. Cel care, din întreaga eternitate, a poruncit lumilor, sorilor și lunilor să existe și le-a așezat pe orbitele lor imense, vă va așeza și pe voi pe noua orbită a vieții eterne.

15. Dar Eu vă spun, cel care vă va primi pe voi, pe Mine Mă va primi și cel care Mă va primi pe Mine, îl va primi pe Cel care M-a trimis la voi. Trebuie să înțelegeți bine acest lucru".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 141
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.4.2010, 01:24 View PostDownload Post

Capitolul 141

Misiunea apostolilor. Profeți adevărați și profeți mincinoși. Promisiunea făcută apostolilor. (Matei 10, 41-42)

(41) Cine primește un prooroc, în numele unui prooroc, va primi răsplata unui prooroc; și cine primește pe un om neprihănit, în numele unui om neprihănit, va primi răsplata unui om neprihănit.
(42) Și oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din acești micuți, în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-și va pierde răsplata.


1. Domnul Iisus: "Mai mult, Eu vă spun: Voi știți că au existat profeți în toate timpurile și vor mai exista și alții, până la sfârșitul vremurilor, la toate popoarele pământului, oricare ar fi credința lor! Chiar dacă legăturile dintre cer și pământ vor fi distruse într-o zi, profeții sunt singurii care pot menține o legătură tainică între cer și pământ, pe care nici o forță a întunericului nu o va putea învinge vreodată.

2. Au fost însă întotdeauna - și vor mai fi – profeți mincinoși printre cei adevărați. Dar aceasta nu aduce, ca să spunem așa, nici un prejudiciu cauzei adevăratului profet trimis din ceruri. Căci adevăratul profet îl demască rapid lumii pe mincinos, care nu poate scăpa de pedeapsa cerului.

3. Cel care primește un profet, în numele unui profet, care îl ascultă și îi păstrează cuvintele în inima sa, va primi răsplata unui profet în împărăția lui Dumnezeu; și cel care primește pe un om neprihănit, în numele unui om neprihănit, sau care îl recunoaște drept un om neprihănit fără să aibă dovada că așa este, va primi răsplata unui om neprihănit.

4. Iar Eu vă spun tuturor: priviți-i pe acești micuți care Mă înconjoară cu dragostea lor; oricine le va da un pahar de apă, în numele unui discipol, adevăr vă spun, fapta sa nu va rămâne fără răsplată.

5. Acum știți tot ceea ce trebuie pentru misiunea pentru care v-am chemat, învățați-i pe oameni despre împărăția lui Dumnezeu, faceți ceea ce v-am poruncit și răsplata voastră nu va fi mică. 6. După ce veți împlini ceea ce v-am cerut, întoarceți-vă la Mine, ca să vă învăț tainele și mai profunde ale împărăției lui Dumnezeu, căci atunci veți primi grația de a putea înțelege asemenea mistere".

7. Petru a spus: "Doamne, trebuie să mergem toți împreună în aceste orașe, sate și târguri, sau separat?"

8. Eu: "Asta depinde de voi! Totuși, ar fi mai bine să mergeți câte doi sau trei, pentru a putea servi drept, exemplu unii altora, căci spiritul Meu va acționa mai puternic în mijlocul vostru dacă veți fi adunați în Numele Meu, pentru a răspândi învățătura Mea și pentru a acționa.

9. Nu este necesar să rămâneți cu toții împreună. Ar fi atunci mai greu ca oamenii să vă primească în casele lor, unde nu veți avea destul loc și îngrijiri suficiente. Mergeți câte doi sau trei, împărțiți-vă orașele, târgurile și satele pe unde veți merge.

10. Veți putea în felul acesta să vizitați mai multe orașe și veți câștiga mai mult timp, ceea ce vă va permite să vă întoarceți la Mine mai repede, în grupuri mici, în șapte săptămâni veți termina! Acum plecați, fiecare clipă contează!"

11. Iuda Iscarioteanul a spus: "Doamne, soarele este la asfințit, într-o jumătate de oră va fi noapte, suntem departe de orice oraș, ne trebuie mai mult de două ore pentru a ajunge în cel mai apropiat oraș, nu ar fi mai bine să pornim la drum mâine dimineață?"

12. Eu i-am răspuns: "Nu, prietene, fiecare minut pierdut este o irosire. După apusul soarelui veți găsi un târg în spatele muntelui, spre răsărit, unde este nevoie de ajutorul vostru. Acolo veți fi bine primiți. Dar să nu rămâneți acolo mai mult de trei zile, la fel ca și în celelalte locuri. Până acolo să rămâneți împreună. Vă veți despărți apoi în acest sat".

13. Cei doisprezece au pornit atunci la drum și locuitorii orașului aflat în ruină și reconstruit prin grația Mea, le-au arătat drumul care trebuia să-i conducă la acel târg.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 142
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.4.2010, 01:28 View PostDownload Post

Capitolul 142

Prima misiune a apostolilor


1. Atunci când cei doisprezece au sosit la porțile acestui târg, după două ore de mers, ei i-au găsit pe locuitorii acestuia îmbulzindu-se, urlând și plângând, deoarece perceptorii de impozite ai lui Irod, care năpădiseră regiunea, le jeluiseră casele, furaseră cei mai frumoși copii ai părinților insolvabili, îi legaseră ca pe vite și îi înhămaseră ca pe boi la căruțe. La vederea acestei ticăloșii, discipolii Mi s-au adresat în inimile lor.

2. Ei au perceput atunci foarte clar în inima lor aceste cuvinte: "Se va petrece ceea ce veți dori voi!" Ei le-au spus atunci locuitorilor disperați: "Pacea să fie cu voi! Fie ca împărăția lui Dumnezeu, pe care noi o răspândim în numele Domnului, să vină la voi! Veniți cu noi și vă vom rezolva problemele pe care le aveți cu acești perceptori nedrepți și fără inimă, care sunt în târg".

3. Locuitorii au spus: "Oh! Nimeni nu vă va asculta, căci cei care strâng aceste impozite nedrepte nu sunt ființe umane, ci adevărate fiare sălbatice, care se vor arunca asupra voastră!"

4. Petru a spus: "Dragi frați, primiți ceea ce vă aducem noi, Domnul va face restul; nu așteptați de la noi aur sau argint, dar ceea ce avem noi veți primi și voi. Să ne grăbim să intrăm în acest târg, pentru a nu-i mai lăsa pe copiii voștri să sufere".

5. Când discipolii au intrat în târg împreună cu locuitorii acestuia, ei au găsit aici căruțe pline cu tot felul de lucruri, unele încărcate cu copii, altele cu vaci și oi. Perceptorii au dat semnalul de plecare, fără să le pese de strigătele și gemetele copiilor legați.

6. Petru s-a apropiat atunci de șeful acestor perceptori și i-a spus pe un ton grav: "Nefericitule, cu ce drept comiți tu această ticăloșie? Tu nu știi că mai sus de tine există un Dumnezeu atotputernic, care poate să te distrugă într-o singură clipă, pe tine și pe complici tăi? Încetează cu aceste mârșăvii și înapoiază toate acestea, altfel mânia lui Dumnezeu se va abate chiar acum asupra ta!" Șeful perceptorilor i-a răspuns lui Petru: "Cine ești tu de îndrăznești să vorbești pe acest ton? Nu știi tu ce putere dețin eu de la Irod, care a obținut-o de la împăratul Romei, nu știi tu că eu am chiar dreptul să-i omor pe câmp, fără judecată, pe toți cei care îmi ațin drumul? Dă-te la o parte! Încă un cuvânt și tăișul sabiei mele te va tăia în două!"

7. Petru a spus: "Bine, chiar dacă tu pari a fi un fiu al lui Iacov, în realitate tu nu mai ești o ființă umană, ci un animal feroce și sălbatic. Judecata lui Dumnezeu te va pedepsi, pe tine și pe complicii tăi, căci eu, cel care îți spune acestea, sunt un trimis al lui Dumnezeu, la fel ca și cei care sunt împreună cu mine. Ceea ce ai vrut tu să-mi faci, lui Dumnezeu ai vrut să-i faci, căci în Numele Lui am vrut eu să te împiedic să înfăptuiești aceste ticăloșii. Fie ca judecata lui Dumnezeu să te pedepsească. Amin!"

8. După cuvintele lui Petru, rostite cu mânie, un foc a ieșit subit din pământ și l-a înhățat în flăcările sale pe șef, care a dispărut într-o singură clipă de sub ochii complicilor săi. Aceștia au căzut în genunchi la picioarele lui Petru, gata să facă orice dorea acesta, pentru a nu fi pedepsiți la fel de sever.

9. Petru le-a spus: "Înapoiați tot ce ați luat și plecați în pace. Dar să nu-i mai faceți niciodată asemenea servicii lui Irod, căci la prima încercare, veți păți ceea ce a pățit șeful vostru în fața voastră".

10. La aceste cuvinte, perceptorii au dezlegat copiii, animalele, vacile și oile și tot ceea ce luaseră fără a avea nici un drept, căci acest târg își achitase impozitele cu un an în urmă, plătind romanilor contribuțiile care îi scuteau de orice alte taxe către Irod, așa cum procedaseră și alte localități, pentru a scăpa de atrocitățile lui Irod. Dar Irod făcea descinderi secrete, contestând certificatele de scutire de taxe; el le dădea puteri depline complicilor lui, asigurându-i că va răspunde pentru ei în fața împăratului.

11. Petru le-a explicat perceptorilor ce nedreptate le făcuseră fraților lor și acești perceptori au început ei înșiși să-l blesteme pe Irod și să se mire că l-au putut sluji orbește pe un asemenea tiran.

12. Petru i-a învățat despre împărăția lui Dumnezeu și toți acești perceptori, care erau în număr de o sută, s-au convertit și l-au urmat pe Petru. Acesta a fost un "pescuit" rodnic, căci perceptorii aveau să contribuie activ la răspândirea rapidă a învățăturii Mele.

13. Locuitorii acestui târg i-au găzduit timp de trei zile pe apostoli și chiar s-au botezat în Numele Meu! Căci apostolii îi botezau cu apă pe toți cei care cereau să fie botezați.

14. Eu nu le poruncisem acest lucru, dar ei știau că nu putea fi ceva împotriva voinței Mele.

15. Locuitorii le-au oferit tot ceea ce aveau mai bun, încercând să-i găzduiască cât mai bine posibil! Ei le-au oferit chiar și bani, căci discipolii le vindecaseră bolnavii. Discipolii au refuzat însă banii, la fel cum îi refuzaseră și pe cei oferiți de perceptori, care, foarte surprinși, le-au spus: "Mai mult decât miracolele, dezinteresul vostru absolut este dovada supremă că sunteți cu adevărat trimiși ai lui Dumnezeu, căci oamenii acestei lumi sunt plini de egoismul cel mai cumplit".

16. Singurul care a făcut ochii mari atunci când i s-au adus bani a fost, bineînțeles, Iuda, dar Toma era alături de el și avidul discipol nu a îndrăznit de această dată să primească, ceea ce l-a nemulțumit profund.

17. După trei zile, discipolii s-au separat și au plecat doi câte doi, însoțiți de câte zece până la cincisprezece perceptori, care le-au adus mari servicii, căci erau plini de curaj și nu le era teamă de nimeni!

18. Astfel, cei doisprezece au făcut ceea ce le poruncisem și au obținut rezultate frumoase.

19. Dar ce am făcut Eu după ce i-am trimis pe cei doisprezece discipoli în misiune?
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 143
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.4.2010, 01:32 View PostDownload Post

Capitolul 143

Ioan Botezătorul și Irod. Îndoiala lui Ioan Botezătorul. Întrebarea lui Ioan Botezătorul către Iisus. (Matei 11, 1-6)

(1) După ce a isprăvit de dat învățături la cei doisprezece ucenici ai Săi, Iisus a plecat de acolo, ca să învețe pe oameni și să propovăduiască în cetățile lor.
(2) Ioan a auzit din temniță despre lucrările lui Iisus,
(3) și a trimis să-L întrebe prin ucenicii săi: "Tu ești Acela care trebuia să vină sau trebuie să așteptăm pe altul?"
(4) Drept răspuns, Iisus le-a zis: "Duceți-vă de spuneți lui Ioan ce auziți și ce vedeți:
(5) Orbii își recapătă vederea, șchiopii umblă, leproșii sunt curățiți, surzii aud, morții înviază și săracilor li se propovăduiește Evanghelia.
(6) Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire."


1. Eu am rămas până la asfințitul soarelui în localitatea în care le dădusem instrucțiuni discipolilor. După ce i-am binecuvântat pe acești sărmani oameni și pe copiii lor, am plecat în grabă împreună cu toți cei care Mă însoțeau spre orașele de pe malurile Mării Galileei, de unde veneau ceilalți discipoli, care rămăseseră cu Mine și i-am învățat și le-am predicat aceeași învățătură, pe care cei doisprezece plecaseră să o transmită în Numele Meu. Am făcut de asemenea tot felul de vindecări.

2. În acea perioadă, Ioan Botezătorul fusese aruncat în închisoarea lui Irod, cu ajutorul preoților din Ierusalim, care trecuseră de partea lui Irod, căci ei nu puteau să-l ierte pe Ioan că îi numise rasă de șerpi și de vipere. Dar nu au îndrăznit să-l oprească pe predicator în plin deșert, știind bine că poporul îl considera un mare profet; de aceea, ei s-au înțeles cu Irod și, în schimbul unei mari sume de bani și a tot felul de concesii care îi dădeau lui Irod dreptul de a săvârși orice fel de acte de violență asupra poporului, ei i-au cerut acestuia să-l închidă pe Ioan Botezătorul, sub pretextul că acest nebun orbea poporul și sucea mințile oamenilor cu idei subversive, care îi înnebuneau.

3. Lui Irod puțin îi păsa ce predica Ioan Botezătorul. Pentru el, esențialul era să facă o afacere bună. Irod nu l-a supus pe Ioan la un regim de detenție foarte sever. El îi lăsa pe oameni să vină și să-l viziteze în închisoare, pentru o sumă modică. Cei care puteau să demonstreze că erau discipolii lui plăteau doar un bănuț pe săptămână, în timp ce alții trebuiau să plătească o livră de argint pentru o vizită de o zi.

4. Ioan avea chiar permisiunea lui Irod să predice într-o sală mare, din care se făcuse o închisoare pentru cei bogați, căci aceasta îi putea aduce mari venituri lui Irod!

5. Irod venea adeseori la Ioan, încurajându-l să fie chiar mai vehement decât fusese în deșertul din Betabara, fiind acum - în închisoare - la adăpost de preoți și de farisei. El spunea că este prietenul și protectorul lui Ioan.

6. Ioan știa bine în sufletul său cu cine avea de a face; dar profita de ocazie și continua să le predice în închisoare discipolilor său, care puteau intra la el plătind. Preoții din Templu trebuiau să plătească o livră dacă doreau să-l vadă pe Ioan, iar dacă îl întrebau pe Irod de ce îi permitea lui Ioan să continue să predice, vulpoiul viclean le răspundea: "Fac acest lucru pentru rațiuni de stat, pentru a-i cunoaște pe partizanii acestui om atât de periculos pentru stat!" Preoții îl lăudau pe Irod, îi ofereau aur, argint și pietre prețioase, gândind în sinea lor: "Acest om are dreptate, trebuie să-l susținem din toate puterile noastre, cu siguranță că el este chemat să alunge toate aceste lepădături de profeți".

7. Irod, grec prin naștere, nu se gândea însă decât la bani, nimic altceva nu-l interesa, în afară de bani, doar concubinele lui mai însemnau ceva pentru el. Pentru a le face pe plac, el era capabil de cele mai mari cruzimi, la simpla lor dorință! În afară de asta, fără bani nu se putea obține nimic de la el, dar pentru bani, el era gata să facă orice!

8. Această descriere a lui Irod ne ajută să înțelegem de ce putea Ioan să-și primească discipolii în închisoare și cum se făcea că el era informat de discipolii săi și de alți oameni despre ceea ce făceam Eu în Galileea.

9. Așa se face că, aflând în închisoare ce predicam și cum acționam Eu, Ioan Mi-a trimis pe doi dintre cei mai buni discipoli ai săi, să Mă întrebe: Tu ești într-adevăr Cel care trebuia să vină, sau trebuie să mai așteptăm un altul?"

10. Unii se vor întreba cum a putut să-Mi pună o asemenea întrebare Ioan, care îmi adusese cea mai mare și cea mai magnifică mărturie. Motivul este simplu!

11. Ioan credea și vedea bine - încă de când Mă cunoscuse - că Eu eram Mesia. El crezuse mereu că poporul evreu urma să fie eliberat o dată cu venirea Mea și că opresiunea celor mari și puternici din această lume urma să înceteze pentru totdeauna. Dar, fiind în închisoare și văzând că zilele trec și că venirea Mea nu diminua cu nimic opresiunea, ci dimpotrivă, aceasta părea să se amplifice, Ioan începuse să aibă unele îndoieli în ceea ce privea autenticitatea Mea.

12. Căci el își spunea: "Dacă acest Iisus din Nazaret este într-adevăr Mesia, Fiul lui Dumnezeu cel viu, cum poate să mă lase să stau întemnițat și cum de nu mă eliberează din închisoare? Cum a putut El să îngăduie să fiu prins?"

13. Totuși, toți cei care veneau să-l vadă îi povesteau despre faptele Mele extraordinare. De aceea, el Mi-a trimis pe doi dintre cei mai buni discipoli ai lui să îmi pună întrebarea de mai sus.

14. Înțelegând bine motivul pentru care Ioan Mă întreba acest lucru, Eu le-am răspuns foarte pe scurt discipolilor săi: "Mergeți și spuneți-i lui Ioan ceea ce vedeți și auziți. Orbii își capătă vederea, paraliticii merg, ciumații sunt purificați, surzii aud, morții înviază și săracilor li se propovăduiește Evanghelia. Fericit va fi acela pe care învățătura Mea nu-l va revolta!" Cei doi discipoli n-au mai știut ce să spună.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 144
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.4.2010, 01:37 View PostDownload Post

Capitolul 144

Actiunea și eșecul lui Ioan Botezătorul. Ioan este Luna și Iisus este Soarele, Ioan este mai mult decât un profet: el este Ilie. (Matei 11, 7-14)

(7) Pe când se duceau ei, Iisus a început să vorbească noroadelor despre Ioan:" Ce ați ieșit să vedeți în pustie? O trestie clătinată de vânt?
(8) Dacă nu atunci ce ați ieșit să vedeți? Un om îmbrăcat în haine moi? Iată că cei ce poartă haine moi sunt în casele împăraților.
(9) Atunci ce ați ieșit să vedeți? Un prooroc? Da, vă spun și mai mult decât un prooroc;
(10) căci el este acela despre care s-a scris: "Iată, trimit înaintea feței Tale pe solul Meu care va pregăti calea înaintea Ta."
(11) Adevărat vă spun că, dintre cei născuți din femei nu a fost nici unul mai mare decât Ioan Botezătorul. Totuși, cel mai mic în împărăția cerurilor este mai mare decât el.
(12) Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum, împărăția cerurilor se ia cu năvală și cei ce dau năvală, pun mâna pe ea.
(13) Căci până la Ioan au proorocit toți proorocii și Legea.
(14) Și, dacă vreți să înțelegeți, el este Ilie, care trebuia să vină.


1. În cele din urmă, cel mai în vârstă M-a întrebat de ce trebuia să zacă Ioan în închisoare, deși nu păcătuise niciodată, nici în fața lui Dumnezeu și nici în fața oamenilor!

2. Eu i-am răspuns: "Dacă el ar vrea, ar putea să fie liber! Luna este foarte folositoare în timpul nopții, dar dacă vrea să-și dispute rangul cu soarele, cât și cum lumina ei în timpul zilei ar fi egală cu cea a soarelui, atunci se înșeală; atunci când se arată soarele, strălucirea lunii nu se mai vede pe Pământ, înțelegi?

3. Dacă Ioan M-a recunoscut cu adevărat atunci când Eu am venit la el pe malul Iordanului, cine i-a interzis să Mă urmeze? El a rămas în deșert, continuând să țină posturi severe, deși nu a păcătuit vreodată! De ce a făcut asta? El s-a predat singur lui Irod și acum își dă seama că nu va scăpa de vulpoi!

4. Spune-i că Eu nu am venit pentru a lua puterea mai-marilor acestei lumi, ci pentru a-i confirma pe tronurile lor! Dar cel care va dori să fie de partea Mea va avea de dus o luptă grea".

5. Cei doi discipoli nu au știut ce să răspundă la cuvintele Mele; ei M-au salutat și s-au întors la Ierusalim, pentru a-i povesti toate acestea lui Ioan.

6. Ioan s-a bătut atunci pe piept, spunând: "Da, da, El este. Are dreptate, trebuie ca El să crească, iar eu să mă micșorez și să mor pentru această lume".

7. La Seba, un sat de pescari situat pe țărmul Mării Galileei, oamenii erau uimiți când se vorbea despre Ioan Botezătorul și spuneau: "Cum a fost posibil ca el să comită acest păcat? Căci a fost un păcat capital să nu Te urmeze, după ce Te-a recunoscut. Trebuie să facă penitență. Doamne, avem noi dreptul să judecăm astfel?"

8. Eu le-am răspuns: "Atunci când luna strălucește în timpul nopții, voi ieșiți să o admirați, dar atunci când soarele se ridică, în timp ce Luna începe să pălească pe cer, toți își întorc privirile de la lună pentru a vedea soarele luminând și pentru a-i admira strălucirea în fiecare picătură de rouă, căci sub lumina soarelui, picătura de rouă strălucește mai puternic decât zece daruri de lună!

9. Se poate spune că luna comite un păcat dacă lumina ei este eclipsată ziua de către soare și dacă picătura de rouă în care se oglindește soarele strălucește mai puternic decât luna plină?

10. Adevăr vă spun, vouă, tuturor! Cel care are urechi de auzit să audă! Fiul omului este Soarele iar Ioan este Luna, Luna care strălucește în noaptea spiritelor voastre, pentru a pregăti aici lumina care a venit la voi și pe care, în orbirea voastră, voi încă nu o recunoașteți! Dar acest clar de lună pălește atunci când soarele zilei vă luminează. Cum puteți să numiți aceasta un păcat?

11. Adevăr vă spun, de când există oameni pe acest pământ, de la Adam și până astăzi, niciodată un suflet mai pur nu a locuit și nu a viețuit într-un corp fizic!

12. Vă întreb pe voi, toți cei care ați mers în deșert, acolo unde predica și boteza Ioan, unde l-ați auzit și ați fost botezați, cei mai mulți dintre voi: de ce ați mers în deșert? Ce credeați că veți vedea acolo?

13. Ați fost să vedeți o trestie clătinată de vânt, sau un om în haine scumpe? Cei care poartă haine scumpe trăiesc în palate și nu în deșertul Betabara! Sau ați mers să vedeți un profet?

14. Da, vă spun, Ioan este mai mult decât un profet, căci el este cel despre care este scris: "Iată, trimit îngerul Meu înaintea Ta, să-ți pregătească Calea", înțelegeți acum cine este?

15. Adevăr vă spun, mai limpede decât v-am vorbit vreodată, dintre toți cei care sunt născuți din femeie, de la începuturi, nu este nici unul mai mare decât Ioan Botezătorul! Totuși, vă spun, de acum înainte, chiar și cel mai mic din împărăția Cerurilor va fi mai mare decât el!

16. Dar țineți minte: de la Ioan Botezătorul până acum și de acum înainte, împărăția lui Dumnezeu se ia cu năvală, și doar cei ce dau năvală o pot cuceri!

17. Toți profeții și Legea lui Moise au stăpânit până la Ioan. El a fost ultimul profet înaintea Mea.

18. Și, dacă puteți crede acest lucru, Ioan este Ilie, cel care trebuia să revină pe pământ înaintea lui Mesia. El a venit, M-a anunțat și a pregătit calea Mea, așa cum ați aflat. Acum știți bine cine este Ioan!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 145
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.4.2010, 01:47 View PostDownload Post

Capitolul 145

Între sufletul și spiritul lui Ioan Botezătorul exista o anumită neconcordanță. Chemarea și libertatea. Sensul întrebării sale. A-L urma pe Iisus nu este nici datorie, nici o obligație.


1. Oamenii au spus: "Doamne, dacă este așa, este nedrept să-l lași pe Ioan în închisoare. Judecând după lucrurile pe care le-ai înfăptuit până acum și pe care nici un om nu ar putea să le facă, în afară de Dumnezeu, înseamnă că îți va fi ușor să-l eliberezi pe Ioan Botezătorul care a lucrat pentru Tine. Doamne, trebuie să faci acest lucru, nu trebuie să-l lași în închisoare!"

2. Eu am spus: "Cel care vine el însuși valorează mai mult decât cel care trimite în locul său un mesager sau o scrisoare. Spiritul lui Ioan este mare, este cel mai mare dintre toate spiritele care au existat până acum într-un corp fizic pe acest pământ. Dar corpul lui aparține acestui pământ și, datorită slăbiciunii acestui pământ, a crescut și slăbiciunea sufletului său și este oarecum firesc să fie așa.

3. Căci un spirit foarte puternic nu poate să întărească un suflet slab. De aceea trupul și sufletul lui Ioan sunt slabe, iată de ce el își trimite mereu mesageri în locul lui, deși mijlocitorii sau scrisorile nu pot acționa la fel ca persoana însăși, în care locuiesc sufletul și spiritul.

4. Căci, prin voința Mea, Eu nu trebuie și nici nu pot să impun nimănui forța și puterea Mea, cu atât mai mult atunci când nu vine el însuși să le primească, în ceea ce Mă privește, Eu nu voi împiedica niciodată pe cineva să aleagă viața sau condamnarea, după libera sa voință (n.t. liberul său arbitru), el putând ajunge chiar până la puterea și forța Mea, de care se va putea folosi – dacă are intenții bune.

5. Dar cel care nu va veni el însuși, nu va primi nimic, dacă nu va primi grația luminii care să îi permită, aici sau în Lumea de dincolo, să găsească drumul care duce la Mine; pe drum, el va înțelege astfel că Eu însumi sunt Adevărul și Calea.

6. Mai mult decât oricine altcineva, Ioan a fost cu adevărat stăpânul trupului său. Dar el a văzut mântuirea în fața lui și totuși nu a putut să se apropie de ea! De ce oare? Așa trebuia să fie?

7. Iată-L în fața voastră pe Cel care spune "trebuie", atunci când trebuie. Dar El vă mai spune și că El nu i-a spus lui Ioan "trebuie".

8. Desigur că, într-un anumit fel, trebuia ca el să fie chemat înaintea Mea ca să deschidă calea oamenilor, dar Ioan a avut întotdeauna totala libertate de a acționa după cum dorește, libertate pe care voi nu o puteți înțelege atâta vreme cât vă aflați în acest trup; dar nimic nu l-a împiedicat să Mă urmeze după ce M-a văzut și M-a recunoscut. Spiritul lui a ascultat atunci de ceea ce i-a spus sufletul său și a început să se îndoiască de Mine, drept pentru care Mi-a trimis pentru a doua oară mesageri. Cel care pune întrebări înseamnă că încă nu este convins, căci orice întrebare înseamnă ignoranță sau îndoială referitoare la adevărul pe care noi credem că îl cunoaștem. Dacă Ioan ar fi fost convins, atunci nu Mi-ar mai fi trimis mesageri.

9. Și totuși, nimeni nu a dus vreodată o existență atât de austeră ca și el. În zilele în care simțea o dorință în trupul său, nu mânca și nici nu bea, devenind astfel cel mai mare penitent de pe acest pământ, fără să fi păcătuit totuși vreodată! Dar Eu vă spun acum vouă, tuturor: un păcătos care se căiește sincer și vine la Mine cu inima plină de iubire îi este superior lui Ioan!

10. Căci cel care îmi spune: 'Doamne, sunt un păcătos, nu merit ca Tu să intri sub acoperișul meu' – îmi este mult mai drag decât nouăzeci și nouă de oameni drepți (fără păcate), care nu au nevoie de pocăință și care, în inimile lor, îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu sunt păcătoși și se cred mai buni decât cei care păcătuiesc chiar și numai puțin! Eu vă spun, să știți că ei nu vor primi o răsplată prea mare!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 146
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.4.2010, 01:49 View PostDownload Post

Capitolul 146

Convertirea lui Kisjonah. Compasiunea Domnului. Mânia fariseilor.


1. După ce am terminat de vorbit, un vameș a ieșit din mulțime. Chiar dacă era conștient că avea multe păcate, inima lui ardea de mult timp de iubire pentru Mine. El s-a aruncat înaintea Mea, cu fața la pământ și Mi-a spus:

2. "Oh, Doamne! Iată în fața Ta, în praf, un mare păcătos, care totuși Te iubește infinit de mult. Iată, Doamne, este deja prânz, mi-ar plăcea să te invit pe Tine și pe discipolii Tăi la masa mea, dacă Tu vei binevoi să vii la mine acasă! Eu și casa mea suntem impuri pentru Tine, dar în bucătărie sunt gata pregătite mâncăruri și băuturi pure. Oh! Acordă-mi mie, un biet păcătos, grația de a primi să ți se aducă aici mâncarea, de către mâini pure".

3. Eu i-am spus lui Kisjonah: "Ridică-te, voi merge împreună cu tine în casa ta, să luăm masa. O mare grație va fi făcută casei taie, nu din cauza păcatelor tale, ci din cauza iubirii tale adevărate și a umilinței tale: toate păcatele îți sunt iertate, ca și cum nu ai fi păcătuit vreodată!"

4. Atunci, vameșul Kisjonah s-a ridicat și am mers în casa lui, împreună cu el și cu numeroși discipoli. Eram mai mult de o sută de oameni și am fost serviți cu o masă înbelșugată și nu au lipsit nici vinurile cele mai bune!

5. În afară de discipolii Mei, M-au mai urmat și mulți alți oameni din toate orașele Galileei și Iudeei până în fața casei lui Kisjonah. Le-au fost aduse și lor pâine și vin, din belșug.

6. Evident că fariseii din Capernaum nu pierdeau niciodată ocazia să Mă urmeze în asemenea situații. Și cum ei M-au văzut bând și mâncând cu bucurie chiar la masa vameșului pocăit, căruia îi țineam mâinile, numindu-l dragul Meu prieten, fariseii cei ultradogmatici au fost cuprinși de mânie.

7. Furia lor s-a amplificat mai ales atunci când au văzut că Mă ridic de la masă, plecând la plimbare cu vameșul - braț la braț - printr-o grădină mare și frumoasă de pe malul lacului și că Mă arăt foarte cordial și prietenos cu cele cinci fiice - bune și curajoase - ale lui Kisjonah, care erau pline de iubirea cea mai profundă pentru Mine! Eu le numeam cu multă afecțiune "cele cinci soții ale Mele", ceea ce li s-a părut îngrozitor de pervers acestor farisei!

8. Și, întrucât am fost invitat după căderea serii să-Mi petrec noaptea în casa sa, iar Eu i-am spus deschis lui Kisjonah că intenționam să petrec cel puțin trei zile în casa lui și poate chiar mai mult, mânia acestor farisei a atins culmea. Ei și-au spus în sinea lor: "El se alătură acestor secături, acestor păcătoși, acestor vameși, mănâncă și bea în deplină prietenie cu ei; se îmbată în compania lor și se plimbă făcându-și plăcerile cu fiicele perverse ale acestui mare păcătos, predică Evanghelia lui Dumnezeu spunând cuvinte dulcegi acestor târfe, în loc să ne dea ordin să prindem aceste ființe dezgustătoare și să le ardem de vii. Iată ce mai Mesia ne-am găsit! Acum, că a luat pentru el pe aceste cinci desfrânate voluptoase, vrea să rămână acolo, Dumnezeu știe până când!

9. Să mergem, de ce să mai rămânem cu el? Acum știm cu cine avem de-a face! Suntem alături de el de ceva timp, cine l-a văzut vreodată rugându-se? Cine l-a văzut postind? El nu respectă Sabatul! Ereticii, păgânii, grecii, romanii, vameșii, cei mai răi păcătoși, femeile ușoare și voluptoase - sunt prietenii și prietenele sale și, alături de aceștia, mese copioase bine stropite cu vinurile cele mai alese.

10. Într-un cuvânt, nu este decât un magician rafinat și descurcăreț al școlii lui Pitagora, care știe să vorbească și să-și pună în valoare arta. Este adevărat, nu primește bani, dar în fond, îi merită el oare? Așa fac toți magicienii la început, pentru a-și asigura celebritatea, dar apoi, nici regii nu au destule comori pentru a-i mulțumi.

11. Și la ce i-ar folosi lui banii? El primește de băut și de mâncat oricât dorește, fără să plătească. El nu are nevoie nici de Dumnezeu, nici de legile sale; se consideră el însuși ca fiind un Dumnezeu, sau un fiu al lui Dumnezeu, pe care Dumnezeul nostru, al lui Avraam, Isaac și Iacov l-a făcut să se nască - culmea! - din Maria din Nazaret, pe care noi o cunoaștem bine. Cine poate fi atât de prost încât să nu-și dea seama de la prima privire de șarlatania acestui magician păgân?

12. Acum știm destule; este timpul să ne îndepărtăm de el, căci altfel, cine știe ce ne va face, iar noi nu avem posibilități de apărare împotriva atacurilor diavolului. Priviți ce ochi dulci le face celor cinci fete ale acestui vameș mizerabil și cum ele îl încurajează. Putem pune pariu pe o mie de livre că dacă ar veni astăzi la Ierusalim, acest așa-zis profet și mântuitor s-ar împrieteni imediat cu regina prostituatelor, celebră în toată lumea, Maria din Magdala, sau chiar cu Marta și Maria din Betania, care primesc cele mai multe vizite, după Maria din "Magdala".

13. Un alt fariseu, al cărui ochi spiritual nu era cu totul închis, i-a spus primului interlocutor: "Poate că ai dreptate dar ai putea să te gândești la scena asemănătoare care s-a petrecut cu vameșul Matei, când noi L-am judecat la fel, dar în cele din urmă am fost noi înșine uimiți de înțelepciunea Sa și nu am mai știut ce să-i spunem. Și, dacă El ne-ar contrazice, ai putea tu să-ți asumi responsabilitatea de a-i da replica?"

14. Primul a răspuns: "Știu și eu tot ce știi și tu. Am trecut prin asta. El va găsi întotdeauna în mulțime un refugiu, este un magician și un înșelător. Noi trebuie să ne ascultăm rațiunea, iar rațiunea ne spune: 'Plecați înainte de a deveni ai diavolului. Trebuie oare să ne urmăm rațiunea, sau să rămânem cu Satana? Nu, noi trebuie să fim cu Dumnezeu, căci suntem fiii lui Avraam și Dumnezeu este Tatăl său; să nu-l lăsăm pe acest magician să profite de noi, la fel ca de păgâni".

15. Cel de-al doilea i-a răspuns: "Dar învățătura Sa este pură și plină de bunătate și iubire; ea este făcută pentru oameni și nu pare deloc a fi diabolică. Eu nu sunt deloc de aceeași părere cu tine, căci Moise ne-a dat în esență aceeași învățătură ca și acest nazaritean!

16. Să-L iubești pe Dumnezeu mai presus de orice și pe aproapele tău la fel ca pe tine însuți. Să nu răspunzi la rău cu rău, să-i faci bine dușmanului tău, să-i binecuvântezi pe cei care te blestemă, să fii umil și blând; aceasta nu are nimic diabolic".

17. Primul i-a spus: "Pentru tine bineînțeles că nu, căci tu ești de partea diavolului. Nu știi tu că diavolul este cel mai periculos atunci când se ascunde sub un veșmânt de lumină, la fel ca un înger?"

18. Cel de-al doilea i-a răspuns: "Dacă tu te conduci după aceste povești de pe vremea bunicii, nu mai este nimic de adăugat. Unde este măgarul sau boul care l-a văzut pe Satana vorbind deghizat într-un înger? Este limpede că tu și toți acoliții tăi vreți să-l pierdeți pe acest om.

19. Noi nu știm ca El să fi făcut cuiva vreun rău, ci dimpotrivă, a făcut numai bine și nenumărate minuni. De ce să-L condamnăm pentru că îi frecventează pe păcătoși la fel ca și pe cei drepți și pentru că are pentru ei o mare iubire și multă răbdare?"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 147
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.4.2010, 01:53 View PostDownload Post

Capitolul 147

Evreii dogmatici se mânie si îl amenință pe Iisus. (Matei 11, 15-19)

(15) Cine are urechi de auzit, să audă.
(16) Cu cine voi asemăna neamul acesta de oameni? Seamănă cu niște copilași care șed în piețe și strigă la tovărășiilor:
(17) "V-am cântat din fluier și n-ați jucat; v-am cântat de jale și nu v-ați tânguit."
(18) Când a venit Ioan, nici mâncând, nici bând și ei zic: "Are un demon în el!"
(19) A venit Fiul omului care mănâncă și bea și ei zic: "Iată un om mâncăcios și băutor de vin un prieten al vameșilor și al păcătoșilor!" Totuși, înțelepciunea a fost îndreptățită din lucrările ei."


1. După această discuție, fariseii și leviții s-au separat de cel de-al doilea interlocutor și de însoțitorii săi și au pornit pe drumul către Capernaum. Era seara târziu, iar ei au preferat drumul pe uscat, căci marea era agitată și nu aveau încredere în marinari, chiar dacă aceștia îi asiguraseră că nu este nici un pericol.

2. Necunoscând drumul, această mare caravană - erau aproape o sută cincizeci de persoane -, nu a ajuns prea departe. Au mers până la o colină ce părea de netrecut, situată puțin deasupra mării, de poalele căreia valurile se izbeau zgomotos. Această stâncă se afla lângă un munte abrupt, de unde nici un drum nu ducea către mare, astfel încât acestei caravane nu-i mai rămânea decât să facă drumul înapoi, ceea ce însemna două ore bune de mers. Ei nu au ajuns decât abia la miezul nopții, într-o noapte întunecată, sub rafalele reci de vânt și de ploaie, însoțite de fulgere și tunete, uzi până la os și abia târându-se! Vameșul i-a primit și le-a oferit un adăpost plăcut.

3. A doua zi dimineață, acești oameni obosiți s-au trezit târziu și au ieșit din adăpostul lor pentru a-și usca hainele la soare.

4. Era în ziua de Sabat; Kisjonah și oamenii lui lucrau la fel ca în celelalte zile și, când s-a făcut ora prânzului, masa era așezată, plină de tot felul de mâncăruri.

5. Kisjonah i-a invitat la masă pe acești oameni obosiți, dar ei au refuzat și au început să boscorodească și să-i blesteme pe acești profanatori ai zilei de Sabat, căci un adevărat evreu nu trebuie să atingă sau să mănânce nimic înainte de asfințit și nu are voie să bea decât de trei ori în timpul zilei de Sabat!

6. În timp ce acești oameni refuzau oferta prietenoasă a vameșului, Kisjonah s-a întors către Mine, spunând: "Doamne, ce se va petrece cu acești nebuni? Eu vreau să le fac un bine și ei mă blestemă. Spune-mi dacă Dumnezeu ascultă blestemele acestor nebuni și le împlinește?"

7. Eu i-am răspuns: "Oh, da! Dar în dezavantajul celor care blestemă, nu invers! Cel care are urechi de auzit să audă! Adevăr Vă spun, căci aceasta este realitatea: credeți voi oare că ei țin Sabatul pentru că Moise le-a poruncit aceasta sau pentru că vor să postească?

8. Eu vă spun: Moise și toți profeții nu au în ochii lor nici o valoare, dar vor să fie bine văzuți de cei care le plătesc dijma și să treacă drept adevărații urmași ai lui Avraam.

9. Cu ce aș putea să compar această rasă mizerabilă? Nu sunt ei la fel ca acei copilași care stau în piețe și care strigă către tovarășii lor: V-am cântat din fluier dar voi n-ați jucat; v-am cântat de jale, dar voi nu v-ați tânguit'? Acești copii nu sunt fariseii din fața noastră, ci cei care stau alături de noi, căci ei au vrut să-i primească pe acești blasfematori, iar acești nebuni au râs de ei și de Mine; marinarii au vrut să-i ducă la Capernaum, căci era un vânt prielnic, dar acești nebuni nu au avut încredere în ei; au pornit pe jos și furtuna i-a adus aici! Voi i-ați invitat la masă, dar ei v-au blestemat!

10. Vouă, dragii Mei micuți, care vă aflați în piața vieții, Eu vă spun, nu le mai cântați acestor nebuni, căci ei au spiritul împietrit, de aceea, ei nu vor să joace. Lăsați-i să se plângă, căci sufletele lor sunt precum pietrele complet uscate.

11. Ioan Botezătorul, despre care am vorbit ieri și despre care Eu am depus adevărata mărturie, a venit printre ei; el a dus o viață austeră, mâncând doar broaște râioase și mierea sălbatică pe care o găsea în crăpăturile stâncilor, iar cei aflați în aceeași clică cu aceștia îi spuneau în față că era hrănit în timpul nopții de către diavol.

12. Ioan a cântat ca nimeni înaintea lui și nu a încetat o clipă cântecul său de jale, dar vedeți, acești indivizi nu vor nici să joace, nici să se tânguie!

13. Iată că acum a venit în lume, prin Mine, Fiul omului, care mănâncă și bea! Și ce spun ei acum? Ați auzit ieri ce au spus despre Mine: Priviți-l pe acest om care înfulecă și se îmbată, care este prietenul păcătoșilor și al vameșilor'.

14. Dar Eu vă spun, înțelepciunea este întotdeauna dovedită prin acțiunile ei. Aceasta înseamnă că ei (fariseii și leviții ultradogmatici) consideră acțiunile înțelepciunii Mele drept nebunie, în timp ce ea (această înțelepciune) poate fi recunoscută cu ușurință de către oricine care are bun simț ca fiind cu adevărat divină, ea fiind totodată cea care ne hrănește și ne apără! Prin urmare, să știți că oamenii recunosc înțelepciunea Mea datorită acțiunilor ei și să știți că în acest mod poate fi dovedită orice înțelepciune, atât cea adevărată cât și cea falsă (după acțiunile ei)!"

15. Fariseii și leviții s-au ridicat și Mi-au spus: "Fii atent, tu ești evreu! Noi avem o lege care ne dă dreptul să te condamnăm ca eretic, căci tu vrei să distrugi Legea lui Moise și a profeților. Nefericire ție dacă nu vei renunța la dorințele tale! La nevoie, noi avem de la împărat dreptul de a ne folosi de tribunalul roman pentru a judeca orice agitator".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 148
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 19.4.2010, 01:56 View PostDownload Post

Capitolul 148

Discipolii doresc ca Iisus să se apere. Iisus anunță ruina orașelor din Galileea și Judecata de Apoi.


1. La aceasta amenințare, discipolii Mei s-au apropiat de Mine și au spus: "Nu ai puterea de a distruge un asemenea vierme? Siharienii au fost pedepsiți de mai multe ori atunci când au vrut să Ți se opună, dar cu toate acestea, Tu ai făcut mai puține miracole la Sihar decât la Capernaum!"

2. Eu le-am spus: "Desigur că am toate puterile, dar Domnul vieții nu are nevoie să judece. După această viață urmează o altă viață, iar pentru această viață, Eu prezic judecata dreaptă a tuturor orașelor în care am făcut atât de mult bine și în care am primit o asemenea răsplată!

3. Dar cu toate predicile Mele, ei nu au devenit mai buni, după cum vedeți! Ele nu au avut nici un ecou în inimile lor, în pofida tuturor faptelor Mele! Nefericire ție, Horazin, nefericire ție, Betsaida. Dacă Tirul și Sidonul ar fi văzut - la fel ca voi - aceste miracole, ele s-ar fi pocăit!

4. Adevăr vă spun, Tirul și Sidonul vor fi judecate mai blând decât voi în ziua Judecății de Apoi, pe lumea cealaltă!

5. Iar tu, Capernaum atât de mândru, care ai fost ridicat până la cer, vei fi aruncat în infernuri. Dacă Sodoma ar fi văzut miracolele pe care tu le-ai cunoscut, acest oraș ar fi existat încă și astăzi!

6. Vă spun din nou, țara Sodomei va fi tratată, în ziua Judecății de Apoi, mai puțin sever decât tine, oraș mândru și ingrat; eu ți-am vindecat bolnavii cu miile, am înviat morții, iar tu Mă blestemi! De o mie de ori nefericire ție în ziua Judecății de Apoi! Atunci vei știi Cine era Cel pe care l-ai blestemat".

7. Ascultând cuvintele Mele de condamnare, mai mulți dintre ei au avut o viziune; ei au văzut ce urma să se petreacă în ziua Judecății de apoi cu aceste orașe și M-au văzut atunci călare pe nori; un cuvânt de pedeapsă ieșea din gura Mea, atingând orașele respective.

8. După această viziune, acești oameni simpli care Mă iubeau și Mă înconjurau au căzut la picioarele Mele, slăvindu-Mă și adorându-Mă.

9. Eu am ridicat atunci mâinile deasupra lor, i-am binecuvântat și le-am spus: "Și Eu te slăvesc, Doamne al cerului și al pământului, pentru că ai ascuns acestea celor învățați și celor inteligenți și pentru că le-ai revelat celor mici. Da, Tată Sfânt, aceasta îți este plăcut Ție, la fel ca și Mie. Ce faci Tu, fac și Eu, căci noi suntem unul din toată eternitatea. Eu nu am fost niciodată altcineva decât Tu însuți, Tată Sfânt și ceea ce este al Tău este de asemenea și al Meu, dintotdeauna!"

10. La aceste cuvinte, toți au fost cuprinși de o mare teamă, căci mulți dintre discipolii care Mă înconjurau nu se mai îndoiau de divinitatea Mea. Ei erau deci cu atât mai zguduiți!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 15 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !