Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 13:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 159
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 17.8.2010, 20:16 View PostDownload Post

Capitolul 159

Geneza 1. 11-13. Cea de-a treia zi. Efectul cunoașterii asupra inimii. Omul spiritual ascuns în omul lumii materiale.


(11) Apoi Dumnezeu a zis: "Să dea pământul verdeață, iarbă cu sămânță, pomi roditori care să facă rod după soiul lor și care să aibă în ei sămânța lor pe pământ". Și așa a fost.
(12) Pământul a dat verdeață, iarbă cu sămânță după soiul ei și pomi care fac rod și care își au sămânța în ei după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
(13) Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a treia.


1. Domnul: "Atunci când cunoașterea pe care o capătă omul susține în totalitate iubirea și devine din ce în ce mai profundă, fiind încălzită de flacăra iubirii care o hrănește, omul devine capabil și capătă puterea de a face totul.

2. În această stare, Dumnezeu se apropie de om – se înțelege de la sine că întru spirit - și îi vorbește, sub forma iubirii eterne, iubire care sălășuiește în inima omului: 'Să dea pământul verdeață, iarbă cu sămânță, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor și care să aibă în ei sămânța lor pe pământ'.

3. Această poruncă a lui Dumnezeu, primită în inimă, îi dă omului voința fermă, forța și curajul să pornească la lucru.

4. Și astfel, cunoașterea sa adevărată se ridică precum norii deasupra mării liniștite și coboară precum ploaia peste pământul uscat, udându-l și făcându-l fertil; pământul începe atunci să dea verdeață, iarbă cu sămânță după soiul ei și pomi care fac rod și care își au sămânța în ei, după soiul lor; imediat, iubirea dorește și aduce în inima omului ceea ce înțelegerea autentică - iluminată de înțelepciunea divină - recunoaște drept bun, adevărat și desăvârșit.

5. Sădită în împărăția vie a inimii, adevărata cunoaștere acționează la fel ca sămânța sădită în pământ, care încolțește și dă roade.

6. Atunci când sămânța încolțește, în pământ se trezesc forțele vieții care dormeau. Acestea se adună atunci în jurul sămânței și o ajută să se dezvolte, până când devine o plantă plină de roade. Pe scurt, adevărata cunoaștere devine activă în inimă (ieșind din starea ei potențială) și din această manifestare prezentă în inimă provin toate acțiunile. Așa trebuie înțeles ceea ce spune Moise, în profunda sa înțelepciune, în primul capitol, versetele 11 și 12 din Geneză.

7. Seara inițială a omului, trezită de lumina cerului la adevărata cunoaștere, devine astfel activă; de aici provin apoi toate acțiunile. Și iată cea de-a treia zi a transformării inimii și a omului într-o ființă umană, adică în omul spiritual pentru care Moise și profeții au fost trimiși de Dumnezeu în această lume și pentru care am venit și Eu. Cred că acum lucrurile sunt suficient de clare!"

8. Unul dintre farisei a spus: "Ilustre și foarte înțelept prieten, în ceea ce mă privește, eu sunt de acord în totalitate cu ceea ce ai spus și cred că este și trebuie să fie perfect adevărat; dar mergi la Ierusalim și explică Geneza în Templu și vei fi lapidat împreună cu toți adepții Tăi, dacă nu Te protejezi cu evidenta Ta forță divină! Dar dacă vei merge la acești templieri cu această forță, ei vor fi judecați ca și cum Tu i-ai lovi cu foc din cer.

9. Lămuririle Tale foarte înțelepte și inteligente despre primele trei zile ale creației din Geneză încep bine. Dar să revenim la cea de-a patra zi, în care, după descriere, Dumnezeu a creat soarele, luna și stelele. Cum explici Tu asta? Soarele, luna și stelele apar deodată aici, fără ca cineva să știe de unde, la fel ca toți acești aștri de pe cer, mici și mari, descriși în Geneză.

10. Întrebarea mea este următoarea: care este cheia corespondențelor în ceea ce privește omul?"

11. Eu. i-am răspuns: Tu știi deja și chiar ai avut posibilitatea să constați că în ceea ce privește vederea fizică, există oameni presbiți, miopi, pe jumătate orbi sau complet orbi. Presbiții văd bine la distanță, dar foarte slab de aproape; miopii văd bine de aproape, dar foarte slab la mare distanță; pentru cei pe jumătate orbi, aproape mereu este noapte, ei văd obiectele cu un ochi, dar nu și cu celălalt. Cei orbi nu mai văd nimic, nici ziua, nici noaptea, sau uneori percep ceva în timpul zilei, ca o licărire slabă care le permite să știe că este ziuă, dar cei care sunt complet orbi nu văd nici atât și nu pot distinge ziua de noapte.

12. Iată deci că, în ceea ce privește vederea fizică, oamenii sunt constituiți într-un mod diferit; cu atât mai diferiți sunt însă în ceea ce privește vederea spirituală. Tu ai un mare defect fizic referitor la vedere, dar unul și mai mare în suflet. Este uluitor cât ești de miop!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 160
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 17.8.2010, 20:22 View PostDownload Post

Capitolul 160

Geneza 1. 14-19. Cea de-a patra zi. Nu există decât o boltă cerească (întindere cerească): voința lui Dumnezeu!


(14) Dumnezeu a zis: "Să fie niște luminători pe întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne care să arate vremurile, zilele și anii;
(15) și să slujească de luminători pe întinderea cerului, ca să lumineze pământul. "Și așa a fost
(16) Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, și anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua și luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut și stelele.
(17) Dumnezeu i-a așezat pe întinderea cerului, ca să lumineze pământul, (18) să stăpânească ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
(19) Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a patra.

1. Domnul: "Ce citești tu în Geneză? Nu stă oare scris:

2. Și Dumnezeu a spus: 'Să fie niște luminători pe întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne care să arate vremurile, zilele și anii și să slujească de luminători pe întinderea cerului, ca să lumineze pământul!' Și așa a fost. Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători și anume: luminătorul cel mai mare, ca să stăpânească ziua și luminătorul cel mai mic, ca să stăpânească noaptea; a făcut de asemenea și stelele. Dumnezeu a așezat acești luminători pe întinderea cerului ca să lumineze pământul, să stăpânească ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Și Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Astfel, a fost o seară și apoi o dimineață: aceasta a fost a patra zi.

3. Iată, textual, Creația în cea de-a patra zi a Genezei.

4. Dacă iei Geneza cuvânt cu cuvânt, este imposibil să nu-ți dai seama încă de la prima privire de lipsa ei de logică!

5. Dacă Dumnezeu, conform Genezei, a creat lumina în prima zi și prima zi a apărut dintr-o seară și dintr-o dimineață, atunci ce fel de lumină a fost aceasta timp de trei zile, dacă Dumnezeu spune că a creat luminători pe cer în cea de-a patra zi? Ce fel de lumină ar fi putut atunci să diferențieze ziua de noapte în prima zi și în cele două zile care au urmat? De ce a creat noi luminători în cea de-a patra zi? Mai mult, el vorbește doar despre luminători și nu face nici o referire la soare și la lună. Acești luminători sunt așadar semne. Ce fel de semne însă? Pentru a separa timpul! Dar care timp? Zilele și anii? Ce zile și ce ani? Noaptea nu înseamnă atunci nimic? Nopțile nu sunt numărate oare la fel ca zilele?

6. De vreme ce pământul este rotund, pe o parte a lui este ziuă, iar pe cealaltă este noapte! Deoarece pământul se învârte constant și uniform în jurul axei sale, în țările care sunt orientate către soare este ziuă.

7. Dar dacă, așa cum este evident, ziua pe acest pământ provine din rotația pământului, atunci soarele, care nu face altceva decât să-și proiecteze razele în fața lui, nu poate fi considerat drept cel care regizează ziua. Se pune atunci întrebarea: cum ar fi putut Moise, vorbind despre acești luminători, să înțeleagă prin ei soarele și luna? Iar dacă Moise s-ar fi gândit într-adevăr la soare și la lună, de ce nu le-a indicat prin numele lor; care existau deja în epoca lui Moise și pe care toată lumea le cunoștea?

8. Mai mult, Moise vorbește despre o boltă cerească (întindere a cerului) care nu corespunde nici unui lucru, de vreme ce soarele, luna, stelele și chiar acest pământ, plutesc în deplină libertate în eterul infinit și își păstrează, grație legilor necesității, propria lor mișcare, nefiind fixate pe nici o boltă cerească!

9. Căci în spațiul infinit și liber nu există decât o singură boltă cerească și aceasta este voința lui Dumnezeu, care, printr-o lege eternă și intangibilă, animă spațiul cu tot ceea ce conține el.

10. Dacă această boltă cerească ar fi fost întinderea acestui spațiu albastru pe care-l vedeți cu ochii, de care ar fi fost agățate soarele, luna și stelele, atunci cum s-ar fi putut deplasa acești aștri și planetele pe care le cunoașteți?

11. Celelalte stele, pe care le numiți stele fixe, par să fie niște puncte fixe, dar nu este așa. Ele sunt pur și simplu foarte îndepărtate de pământ, aflându-se la mai multe sute de mii de ani-lumină, iar orbita lor este atât de mare încât deplasarea lor nu poate fi percepută nici măcar în timpul a o sută de generații umane! De aceea, ele par că sunt fixe, dar lucrurile stau cu totul altfel în realitate și, în întregul spațiu infinit, nu există nicăieri o boltă cerească.

12. Bolta cerească la care se gândește Moise este voința fermă aflată în conformitate cu ordinea divină, care provine din adevărata cunoaștere și din iubire, acesta fiind pământul binecuvântat al vieții! Această voință nu poate proveni decât din asimilarea deplină a adevăratei iubiri de Dumnezeu în inima omului și această iubire nu poate apărea decât din lumina cerească pe care Dumnezeu o revarsă în om atunci când separă întunericul prin seară și prin dimineață. Rezultă că în om, cerul este această iubire autentică, această veritabilă viziune interioară și această adevărată înțelegere, care, atunci când se manifestă, alcătuiesc credința vie și voința fermă, care reprezintă, în ordinea divină, bolta cerească a omului. Iar pe această boltă cerească se află Dumnezeu, dacă ea se integrează perfect în ordinea divină prescrisă de voința lui Dumnezeu, sau noua lumină a cerului cel mai înalt care este iubirea cea mai pură a Tatălui în inima lui Dumnezeu. Astfel, luminătorii luminează voința și o ridică la înălțimea îngerilor din cerurile cele mai elevate. Omul creat devine atunci Fiul necreat de Dumnezeu, prin propria sa voință liberă de a se integra în ordinea divină".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 161
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 29.8.2010, 11:17 View PostDownload Post

Capitolul 161

Despre omul muritor și despre omul nemuritor. Cei doi luminători: sufletul și spiritul. Cea de-a patra zi.


1. Domnul: "Atât timp cât omul este o creatură, el este limitat de timp și de aceea este muritor, căci trupul fiecărui om nu este decât un vas care îl ajută pe acesta să evolueze spiritual cu ajutorul constant al lui Dumnezeu, astfel încât, în final, să atingă desăvârșirea.

2. Atunci când vasul exterior (trupul) a atins un grad suficient de evoluție, pentru care Dumnezeu l-a prevăzut cu toate calitățile și proprietățile necesare, Dumnezeu trezește atunci spiritul Său etern necreat în inima omului. Acest spirit, în funcție de puterea sa, este exact ceea ce Moise a vrut să indice prin acești doi mari luminători care sunt plasați pe bolta cerească, așa cum au înțeles toți patriarhii și profeții.

3. Această lumină eternă necreată și veșnic vie pe bolta cerească a omului aduce adevărata zi în om; ea îl învață să-și transforme vasul său vechi și ființa sa divină eternă necreată și face din om pe deplin un adevărat copii al lui Dumnezeu.

4. Fiecare om creat are un suflet viu care are capacitatea necesară de a discerne binele și adevărul de rău și minciună, de a-și însuși binele și adevărul și de a izgoni răul și minciuna. Dar acest suflet nu este necreat; dimpotrivă, el este o natură creată și nu poate să ajungă niciodată prin el însuși la Dumnezeu.

5. Dar atunci când voința, angrenată cu toată umilința și toată modestia inimii, acceptă binele și adevărul după legile care îi sunt date, această voință liberă implantată de Dumnezeu devine o adevărată boltă cerească, pentru că ea s-a dezvoltat după dimensiunea divină care a fost pusă în sufletul omului; ea devine astfel aptă să asimileze în sine divinul pur necreat.

6. Ceea ce este pur divin, sau spiritul necreat al lui Dumnezeu, care este așezat veșnic pe această boltă cerească, este marele luminător, iar sufletul omului, care se transformă de asemenea sub efectul acestui mare luminător, devine ei însuși un luminător de o intensitate aproape egală, care este deci cel de-ai doilea luminător - mai mic - care de acum înainte se va plasa pe boita cerească și, prin influența luminii sale necreate, se va alătura calităților și virtuților luminii necreate, fără a afecta în vreun fel natura sa creată, ceea ce îi conferă mari avantaje pentru purificarea sa spirituală.

7. Căci sufletul uman nu ar putea niciodată să-l vadă pe Dumnezeu ca ființă pur spirituală și invers, spiritul pur necreat al lui Dumnezeu nu ar putea să vadă o natură creată, deoarece el nu are în Ei nici o natură creată; dar, prin această relație perfectă descrisă mai sus, dintre spiritul pur și suflet, sufletul poate să-L vadă pe Dumnezeu în ființa sa pură și primordială, prin noul spirit care a venit în el și spiritul poate percepe prin suflet starea lumii materiale.

8. Iată ce vrea să spună Moise atunci când vorbește despre un mare luminător care guvernează ziua și despre un luminător mai mic care guvernează noaptea și care arată vremurile, adică, în conformitate cu înțelepciunea divină, este cauza tuturor fenomenelor și al tuturor lucrurilor create, ceea ce semnifică: a recunoaște în toate fenomenele înțelepciunea lui Dumnezeu, iubirea și grația.

9. Stelele despre care vorbește Moise reprezintă nenumăratele cunoștințe necesare despre toate lucrurile care provin în mod evident dintr-o cunoaștere unică fundamentală și sunt așezate, prin urmare, pe boita cerească, la fel ca și cei doi luminători principali.

10. Iată cea de-a patra zi a Creației descrisă de Moise în Geneză, care provine, ca și celelalte trei, dintr-o seară și dintr-o dimineață a omului".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 162
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 29.8.2010, 11:27 View PostDownload Post

Capitolul 162

Zilele a cincea și a șasea ale Creației. Apariția pământului și a oamenilor. Punerea în gardă împotriva unei cunoașteri excesive. Un imbold pentru a căuta împărăția lui Dumnezeu în sine însuși (în interiorul ființei).


1.Domnul: "Înainte de a-Mi solicita interpretarea celei de a cincea și a celei de a șasea zi ale Creației, vă voi spune, pe scurt, că facerea (creația) regnului animai și a omului nu reprezintă altceva decât descrierea a tot ceea ce conține omul în ființa sa.

2. Marea și toate apele sale s-au umplut de viață și omul a recunoscut și a văzut, în lumina sa necreată pură și divină, plenitudinea infinită a nenumăratelor idei creatoare, în acest fel, el a perceput originea sa pură și divină. Crearea primului om reprezintă crearea omului desăvârșit.

3. Desigur, te poți întreba, în taină, în inima ta: 'Da, da, toate acestea sunt foarte bune, înțelepte și minunate, nimeni nu poate pune la îndoială adevărul lor; dar cum a apărut acest pământ, care nu se poate să fi existat dintotdeauna? Cum s-a acoperit el cu iarbă, cu plante, cu pomi roditori de tot felul, când și cum au apărut animalele?

4. Cum a devenit omul stăpânul acestui pământ? A existat oare la început doar un singur cuplu, așa cum spune Geneza, sau au apărut dintr-o dată pe pământ o mulțime de oameni de diferite rase, de diferite staturi, de diferite caractere?'

5. La atâtea întrebări critice, Eu nu-ți pot spune nimic altceva în afară de ceea ce ți-am mai spus deja: dacă te vei apropia de înțelepciunea unui înger, vei putea atunci, plecând de la ceea ce este pur spiritual și procedând retrospectiv, să deduci cauzele materiale naturale ale întregii Creații, pe care Moise le-a descris de asemenea în Geneză. Vei descoperi astfel că apariția naturii s-a realizat pe perioade foarte întinse de timp și aproape în aceeași ordine ca cea descrisă de către Geneză, că momentul apariției primului cuplu este foarte apropiat de același moment pe care îl relatează Geneza și că ispitirea și procrearea, redate în imagini corespondente, urmează foarte îndeaproape ordinea din Geneză*.

6. Dar, așa cum am mai spus deja: fără înțelepciunea îngerească, tu nu vei înțelege nimic, chiar dacă ai avea întreaga cunoaștere a tuturor savanților de pe acest pământ care, de altfel, au în această privință părerile cele mai diverse.

7. Știința pe acest pământ nu le este de nici un folos oamenilor. Cu toată știința lui, omul nu devine deloc mai bun în inima lui și dacă nu devine mai bun, el devine adeseori chiar mai rău, căci nu rareori savantul devine mândru și orgolios; el îl privește de sus pe fratele său, așa cum un vultur se aruncă din înălțimi asupra vrăbiilor pentru a strivi sub ghearele lui carnea lor fragedă.

8. Caută împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui în inima ta și nu te mai ocupa deloc de altceva! Căci tot restul, cum ar fi, de exemplu, înțelepciunea îngerilor, îți poate fi dat într-o singură noapte! Cred că M-ai înțeles!"

(* - Vezi și : "Casa Domnului" de Jakob Lorber)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 163
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 29.8.2010, 11:36 View PostDownload Post

Capitolul 163

Iisus prezice judecata Ierusalimului. Păstrarea tăcerii asupra lucrurilor spirituale.


1. Când fariseii și însoțitorii lor au auzit aceste explicații referitoare la Geneză, au rămas ca paralizați înaintea Mea, iar după ce s-a gândit îndelung, șeful lor a spus: "Doamne, Stăpân al Stăpânilor asupra tuturor lucrurilor, vedem cu toții, nu fără regret, că Tu ai perfectă dreptate în toate și că tot ceea ce spui este plin de adevăr! Dar nu fără regret, așa cum ți-am spus. În această lume egoistă și rea, înțelepciunea Ta excepțională predică la urechile surzilor și miracolele tale sunt făcute în fața orbilor.

2. Dacă omul, pentru a deveni o ființă umană desăvârșită, trebuie să aibă o libertate deplină în ceea ce privește voința și faptele sale, Tu vei putea mult și bine să predici frumos și să faci miracole; dintr-o sută de persoane, abia una singură dacă se va transforma! Căci omul, fiind prea obtuz și lipsindu-i chiar și cunoștințele cele mai elementare, nu poate înțelege învățătura Ta! Iar dacă are ceva cunoștințe, indiferent dacă acestea sunt luate din scripturi, din științe sau din artă, el încearcă repede să fie luat în considerație pentru a obține ceva profit. Oricât ai vorbi Tu cu Dumnezeu Tatăl, sau oricât ai supune fulgerele și tunetele, așa cum au făcut străbunii noștri în deșert, în timp ce Moise vorbea cu Iehova pe muntele Sinai și primea poruncile Sale sub fulgere și tunete, omul își va construi întotdeauna un vițel de aur pentru a dansa în jurul lui și pentru a-l adora.

3. Dacă nu aș ști cum sunt fariseii și scribii, leviții și preoții, nu m-aș hazarda să-Ți vorbesc astfel, dar eu cunosc foarte bine acest popor și tocmai de aceea m-am îndepărtat de Templu, pe care de mult timp nu-l mai frecventez!

4. Dacă te vei întoarce la Ierusalim, înarmează-Te cu multă putere, căci altminteri vei fi lapidat ca un blasfemiator. Cel care se crede mai inteligent decât un măturător de la Templu este considerat drept eretic și blasfemiator și, dacă nu aduce o ofrandă importantă, se poate trezi oricând la picioarele zidurilor orașului, batjocorit fără milă, căzut în disgrație și lapidat.

5. Pentru Ierusalim - îți spun, divinul meu prieten - nu există decât un singur remediu, acela al Sodomei și Gomorei; altminteri, nu poate exista nici o salvare pentru acest oraș și pentru locuitorii săi".

6. Eu am spus: "Prietene, ceea ce Mi-ai spus tu acum Eu cunosc de mult timp. Da, va veni sfârșitul Ierusalimului. Dar mai întâi trebuie să se împlinească în acest oraș prezicerile profeților de care sunt pline scripturile. Nici nu vor trece șaptezeci de ani, începând de astăzi și nu va mai rămâne nici o singură piatră din acest oraș, iar dacă cineva va întreba unde se afla Templul, nu va mai fi nimeni care să știe să răspundă!

7. Câți profeți au fost asasinați în acest oraș! Eu știu că sângele lor cere răzbunare pentru toate aceste crime, dar acest oraș nu a atins încă apogeul din ceea ce i-a rezervat infernul și până acum a fost cruțat; dar nu va mai fi, pentru că măsura va fi în curând plină.

8. Înainte de a părăsi acest munte, vreau să vă dau o poruncă severă: - Nimeni să nu povestească ce a văzut pe acest munte, dacă spiritul nu îi permite în mod expres acest lucru. Cel care nu va respecta porunca Mea va fi pedepsit instantaneu și va deveni mut, căci cei mai mulți dintre oameni nu sunt nici pe departe pregătiți și încă nici voi.

9. Puteți vorbi între voi despre ceea ce v-am învățat aici, dar ca și cum nu ar fi vorba despre Mine, ci ar fi ceva născocit de voi! Dar atunci când, grație învățăturii voastre vii, prietenii voștri vor avea aceeași putere de înțelegere ca și voi, spuneți-le atunci între patru ochi de la Cine este această învățătură și ce semne au precedat-o!

10. Dar nu uitați să le transmiteți aceeași poruncă de păstrare a secretului, cu aceeași pedeapsă în cazul în care nu o vor respecta.

11. În puținul timp pe care îl vom mai petrece pe aceste înălțimi veți mai cunoaște și alte lucruri minunate, care sper să vă întărească în credință! Dar pentru tot ceea ce va urma, pentru tot ce veți mai vedea și auzi, amintiți-vă că trebuie să respectați aceeași poruncă, dacă nu doriți să fiți pedepsiți timp de un an!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 164
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 30.8.2010, 21:53 View PostDownload Post

Capitolul 164

Sunt compatibile poruncile lui Dumnezeu cu voința omului?


1. Iuda Iscarioteanul a spus: "Doamne, este o poruncă prea severă. Cine ar putea să o respecte întocmai?" 2. Eu am spus: "Dumnezeu a făcut din moartea corpului o lege imuabilă și indiscutabilă și, în ciuda tuturor lamentărilor oamenilor, El nu-și va retrage cuvântul și nu o va modifica. Ai vorbit și ai discutat frumos, va trebui să sfârșești prin a muri. În Lumea de dincolo vei înțelege, că această moarte ți-a fost foarte necesară!

3. Și, vezi tu, la fel stau lucrurile cu fiecare poruncă ieșită din gura lui Dumnezeu, îți va fi ușor să le respecți dacă tu îți vei face din ele propriile tale legi, dar dacă tu alegi o altă lege decât aceea pe care ți-o dau Eu, atunci îți va fi greu să respecți legea Mea. Căci acolo unde o lege o contrazice pe cealaltă, este dificil și chiar imposibil să le respecți pe amândouă în același timp. Înțelegi?

4. Adevăr îți spun, fii atent asupra ta și veghează ca nu cumva, cu timpul, o lege contrară dinlăuntrul tău să îți provoace moartea!"

5. Iuda a spus: "Ce vrei să spui cu asta? Te exprimi mereu în hieroglife, pe care nici chiar un înțelept nu ar putea să le citească și cu atât mai puțin să le înțeleagă! Ce înseamnă, în definitiv, o lege contrară? Cum aș putea eu să mai aleg o lege pe care mi-a dat-o altcineva? Nu aș putea decât să o respect sau să nu o respect, totul depinde de voința mea; nu există aici nici o lege contrară!"

6. Eu am spus: "Adevăr îți spun, dacă vei rămâne la fel de prost cum ești acum, este mai bine să te întorci la Betabara, căci îmi creezi repulsie.

7. De unde provin legile, dacă nu din voința celui care are puterea și forța să le stabilească și să hotărască pedepsele? Oare nu are fiecare om puterea deplină asupra lui însuși de a face ceea ce dorește? Dacă el vrea să-și facă din legile exterioare propriile lui legi, el le poate respecta cu ușurință; dacă nu dorește acest lucru, voința sa devine opusă legii și, în final, va trebui să se supună legii, care îl pedepsește".

8. Iuda a făcut o figură nătângă și a spus: "Da, înțeleg și este bine să fie așa, dar pentru că Tu vorbești într-un mod atât de voalat, simt cum sunt cuprins de frică și de angoasă și trebuie să continui să pun întrebări până când lucrurile îmi devin clare, mai ales atunci când este vorba despre o lege atât de greu de respectat, pentru unii dintre noi - și acesta este și cazul meu, nu-mi este rușine să mărturisesc. Dar, vezi Tu, Doamne, când oricare altul Te întreabă ceva, Tu răspunzi mereu cu amabilitate, dar atunci când îți pun eu o întrebare, Tu nu mai ești deloc amabil, iar eu nici nu mai îndrăznesc să Te întreb, chiar dacă este ceva important.

9. Vezi Tu, eu tot nu înțeleg această călătorie stranie de ieri, când am zburat prin văzduh cu o viteză incredibilă, astfel încât pământul părea că devenise ca o săgeată extrem de rapidă. Aș vrea să-mi spui cum a putut fi posibil un asemenea lucru, căci mă aflam foarte departe de aici, de partea cealaltă a mării, la patru sau cinci zile de mers.

10. Tocmai terminasem de predicat într-un sat grecesc în care Toma nu a vrut să mă însoțească. Nu am găsit nici o ureche, nici o inimă care să mă asculte, cu toate că vindecasem mai mulți bolnavi. Eram mâhnit și mă pregăteam să părăsesc acel loc stupid, cu sufletul trist, când, după ce făcusem abia o mie de pași, un vârtej a apărut subit și, chiar înainte de a-mi da seama ce se petrece, am fost ridicat în aer. Un vânt incredibil de puternic m-a purtat până aici, cu o asemenea viteză, cum am mai spus, că nu puteam să mai disting pământul și nici chiar marea. Era ceva ca un fel de fulger. Nu am avut timp să mă întreb ce s-ar fi putut petrece dacă m-aș fi izbit în trecere de o stâncă; aș fi fost pulverizat în o sută de mii de bucăți. Și cât de mare a fost uimirea mea când, după această călătorie prin văzduh, m-am regăsit aici pe pământ, sănătos și teafăr, în fața Ta!

11. Aș dori să îmi explici în câteva cuvinte, cum au fost posibile toate acestea?"

12. Eu am spus: "Prietene, dacă știi Cine sunt Eu, cum poți să Mă întrebi cum a fost posibil să realizez acest lucru și cum ți s-a petrecut ție așa ceva? Oare nu îi este totul cu putință lui Dumnezeu? Privește norii, cine îi poartă? Ai ascultat explicația pe care am dat-o despre crearea pământului, a soarelui și a altor stele, care pentru tine sunt niște sori mai mari.

13. Vezi tu, aștrii enormi - și deci extrem de grei - se deplasează în mod liber prin spațiu, în toate părțile și în toate direcțiile eterului, cu o viteză incredibil de mare.

14. Întreabă-te cine ghidează acești aștri extrem de numeroși, care traversează infinitatea spațiului liber într-o ordine de neclintit. Gândește-te puțin și vei vedea stupiditatea întrebării tale, la care Eu ți-am răspuns acum suficient de clar!"

15. Toma a intervenit și a spus: "Dacă ai putea măcar o dată să pui și tu o întrebare demnă de Domnul nostru! Nu am făcut și noi, la fel ca tine, aceeași călătorie prin văzduh? Noi știm că așa a vrut El și aceasta ne este de ajuns pentru a ne putea explica această călătorie insolită! Dacă credința ta în Domnul și Stăpânul nostru ar fi mai mare, nici nu ai mai visa să pui niște întrebări atât de prostești!"

16. Iuda a spus: "Iată că ești din nou împotriva mea! Dacă acest lucru îți face chiar atât de multă plăcere, poți să continui să mă cerți, asta nu o să mă supere. Acum înțeleg că de fapt L-am supărat pe Domnul nostru cu întrebarea mea prostească și nu voi mai face asta niciodată!"

17. Toma: "Haide să rămânem buni prieteni, iar eu promit să nu îți mai dau lecții".

18. Eu am spus: "Liniștiți-vă, Kisjonah a pregătit masa; să mergem să ne refacem pentru a căpăta forțe noi. După masă, vom vedea mai bine ce ar mai fi de făcut, Așa să fie. Să ne oprim aici!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 165
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.8.2010, 20:21 View PostDownload Post

Capitolul 165

De ce trebuie oamenii să se întrupeze? Trupul, un instrument pentru dezvoltarea spirituală a sufletului.


1. Am mers cu toții în cabană pentru a lua masa, cu sufletul senin și foarte veseli.

2. După masă, Kisjonah a spus că el ar dori, dacă Eu nu aveam nimic împotrivă, să meargă înainte de căderea nopții pe pășunile sale pentru a-și plăti păstorii și pentru a vedea unde sunt turmele și ce cantitate de lână a fost strânsă!

3. Eu am spus: "Mâine este priveghiul Sabatului și Mi-ar plăcea să îl petrec pe munte. Dar acum, pentru că am rămas mai mult timp la masă și mai sunt doar câteva ore până la sfârșitul zilei, să rămânem bucuroși aici și să discutăm anumite lucruri importante, în această seară veți mai avea încă multe lucruri deosebite de văzut, așa că Mi-ar plăcea să rămânem împreună!"

4. Kisjonah a spus: "Doamne, fiecare dorință a inimii Tale este pentru mine o poruncă sfântă, dar aș avea o întrebare în legătură cu cei trei îngeri care au apărut ieri într-un mod atât de uluitor, mai degrabă plutind prin aer, căci ei nu atingeau pământul cu picioarele; acești îngeri sunt de atunci în compania noastră, vorbind, mâncând și bând împreună cu noi. Ei sunt de o amabilitate și de o serviabilitate ieșite din comun și cu toate că au o noblețe absolut deosebită, ei par a fi totuși foarte asemănători cu noi!

5. Mi se pare că ei doresc să rămână cu noi, ceea ce îmi face o imensă plăcere. I-am îmbrățișat si i-am strâns în brațe și am constatat că ei sunt formați, la fel ca și noi, din carne și oase viguroase, ceea ce mă uluiește.

6. Întrebarea pe care doresc să Ți-o pun este de a afla cum este posibil acest lucru? Înainte ei erau spirite pure și, iată, acum ei sunt oameni cu corpuri fizice, la fel ca noi! De unde au ei aceste corpuri? Și dacă au primit dintr-o dată acest corp fizic, cum se face că în loc de o naștere atât de penibilă, ceilalți oameni nu apar și ei în acest mod în lumea noastră?"

7. Eu i-am răspuns: "În primul rând, tu nu ai putea nici să-i vezi și nici să-i simți fizic pe acești trei îngeri, dacă nu aș permite Eu ca sufletul tău - deschis spiritului care este unit cu corpul - să poată vedea lucrurile spirituale sub un aspect corporal; și totuși, această realitate spirituală nu este deloc corporală.

8. Oamenii și spiritele sunt diferiți. Un spirit ca acela al celor trei îngeri de aici acționează liber de la începutul lumii, prin libera sa voință, după porunca Mea, fără a păcătui vreodată împotriva acestei porunci. Un mare număr de spirite - care, după înțelegerea ta, sunt într-un număr aproape infinit - au abuzat de libertatea voinței lor (n.t. de liberul lor arbitru) și de aceea au căzut sub judecata care le amenința. Asemenea spirite care au umplut pământul și celelalte lumi, cum ar fi: soarele, luna și stelele, vin pe lume după o lege imuabilă în întreaga natură, pe calea fecundării, pe care o cunoști și trebuie să fie crescuți și educați pentru a deveni oameni, pentru ca, în cele din urmă, după ce se vor "dezbrăca" de acest corp, să devină ființe spirituale pure și perfect libere.

9. Întruparea în forma umană nu este acordată unui spirit care nu mai este supus judecății decât pentru a putea trece printr-o nouă încercare, pentru a face dovada libertății sale în acest trup uman, care devine astfel o nouă lume. Poți să înțelegi astfel cu ușurință că pentru spiritele care sunt deja perfect realizate (sau, cu alte cuvinte, care au atins desăvârșirea), corpul fizic este total inutil, trupul nefiind decât un mijloc și niciodată un scop. În final, totul trebuie să redevină pur spiritual și în nici un caz material!

10. Adevăr îți spun, acest pământ și toți aștrii materiali de pe cer, toți acești sori cu lunile lor și toate celelalte lumi vor dispărea atunci când toate spiritele condamnate să trăiască aici, prin întrupare, vor deveni spirite pure. La fel ca Mine și Cuvântul Meu, aceste spirite pure vor fi eterne și nu vor pieri niciodată, nici nu vor putea vreodată să dispară".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 166
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.8.2010, 20:25 View PostDownload Post

Capitolul 166

Despre crearea lui Adam. Despre bărbat și despre femeie. Decăderea Evei și influența ei rea asupra bărbatului. Decăderea umanității. Transformarea omului prin intermediul lui Iisus Hristos.


1. Kisjonah a spus: "O, Doamne, Doamne! Ce înțelepciune profunda! Cine a mai auzit vreodată ceva asemănător? Doar Dumnezeu poate da asemenea lămuriri! Prin comparație, înțelepciunea acestei lumi nu mai înseamnă nimic, absolut nimic. Este prea mult dintr-o dată, pentru niște ființe muritoare și sărmani păcătoși ca mine!

2. Ca printr-un miracol această dezvăluire permite în sfârșit înțelegerea întregi Geneze.

3. Acum înțeleg și eu ce semnificație are crearea lui Adam, primul om de pe acest pământ, creare ce pornește de la pământ (lut), în înțelepciunea Sa eternă, Dumnezeu a vrut ca spiritele involuate, prizoniere ale pământului; să se elibereze din închisoarea lor, pornind chiar de la acest "pământ" (corpul fizic) devenit ușor și maleabil, pentru a-și modela astfel gradat un corp spiritual care să le ofere mai multă libertate și prin intermediul căruia să-L poată recunoaște atunci pe Dumnezeu, în acest fel, ele vor putea ajunge la natura lor primordială și esențiala: spiritul pur și perfect, la fel ca și arhanghelii de la începuturile vremurilor!

4. Da, totul îmi devine acum clar! Se spune că femeia a fost creată dintr-o coastă a lui Adam. Este evident că munții sunt partea cea mai solidă și chiar cea mai rezistentă a pământului, unde se adăpostesc spiritele cele mai îndărătnice (decăzute). Oasele primului om și ale urmașilor săi, în perfectă corespondență cu munții de pe pământ, sunt partea cea mai dură și cea mai rezistentă a omului.

5. Partea cea mai îndărătnică a sufletului - care este în același timp și cea mai senzuală, cea mai mândră și cea mai orgolioasă - a fost separată de bărbat, prin înțelepciunea și puterea lui Dumnezeu și a fost apoi pusă într-o formă feminină asemănătoare cu aceea a bărbatului din care a provenit; ea se află astfel într-o relație esențială, vie, cu el, fiind capabilă - prin actul procreării -, după voința atotputernică a lui Dumnezeu, de a purta un fruct viu în ea. Fiind partea cea mai îndărătnică a spiritului uman, femeii i s-a dat suferința pentru a-și putea perfecționa sufletul, așa cum și bărbatul și-l perfecționează pe al lui, care este însă mai blând, astfel încât în final, așa cum spune Scriptura, bărbatul și femeia să poată deveni unul*.

6. Expresia 'bărbatul și femeia nu sunt altceva decât un singur trup' semnifică faptul că femeia, cu toate că este alcătuită din elementele cele mai refractare și mai îndărătnice ale bărbatului, grație unor încercări relativ mai dure pe care le are de înfruntat, sfârșește și ea prin a deveni asemenea aspectelor spirituale cele mai umile și mai blânde ale bărbatului. Aceasta este semnificația expresiei: 'bărbatul și femeia vor deveni același trup'. Ce spui, Doamne? Am explicat corect aceste lucruri sau nu?"

7. Eu am spus: "Perfect, iar dacă Scripturile ar fi citite și înțelese corect, s-ar putea discuta cu toți oamenii despre adevăratele taine ale cerului. Dar oamenii sunt altfel făcuți: mai întâi, femeile căzute în senzualitate - printr-un al doilea abuz ai liberului lor arbitru, au început să-și împodobească doar trupurile, în dauna spiritului, fiind inspirate în acest sens de Satana; apoi, datorită egoismului lor, ele au devenit nesupuse, refractare, încăpățânate, mândre și pretențioase, determinând astfel bărbatul, care are o natură mai blândă, să le cadă în plasă, în sfârșit, bărbatul, ca să obțină admirația femeii, a început să joace după cum îi cântă aceasta, sfârșind astfel chiar prin a prinde gustul și fascinația malefică a mrejelor ei satanice.

8. Astfel, bărbatul a căzut de la cea mai mare înălțime a cerului care încolțea în el și a devenit o ființă tenebroasă, senzuală și egoistă, fără rost și ambițioasă, unindu-se cu femeia și urmându-l pe diavol.

9. Totuși, spiritul bărbatului este trezit din când în când de iubirea pentru viața universală și este incitat să studieze scripturile și să admire operele lui Dumnezeu. Cei care au știut să se sustragă mrejelor feminine au reușit acest lucru într-o măsură mai mare sau mai mică. Dar nu a fost suficient, căci acești oameni nu au înțeles în profunzime scripturile, cărora le-au dat o interpretare pur materială, ceea ce corespunde principiului feminin, ce poate fi asemuit cu o monedă sunătoare, făcând astfel din Cuvântul lui Dumnezeu un lucru oribil și din Templu o vizuină de asasini și de hoți.

10. Adevăr îți spun ție și vouă tuturor: această situație dramatică ar fi ajuns atât de departe încât toți oamenii ar fi fost pierduți dacă nu aș fi venit Eu însumi în această lume pentru a vă elibera de jugul lui Satana și de eterna lui pierzanie; și trebuie ca Eu însumi să fac cele mai mari eforturi pentru a putea să trezesc, pentru început, abia o infimă parte a umanității către adevărata Lumină a Cerurilor!"

(* - Vezi și: "Taina omului și a femeii" n.r.)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 167
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.8.2010, 20:31 View PostDownload Post

Capitolul 167

Alungarea bărbatului de către femeie. Modalități de recunoaștere a femeilor rele. Binele și răul nu pot fi în același timp, stăpâni ai inimii.


1. Iisus: "Nenorocire lumii, când femeia va începe să se fardeze și să-și pună bijuterii numai ca să se așeze pe tron și să stăpânească ea în locul bărbatului; atunci, pământul va fi trecut prin foc și sânge.

2. Vegheați la buna educație a femeilor și învățați-le ce este umilința; ele trebuie să fie cât mai decente, dar fără să devină mândre și vanitoase din acest motiv. Căci mândria și vanitatea femeii reprezintă pierderea bărbatului și ruina familiei.

3. Pe de altă parte, o femeie cinstită, bună, umilă, frumoasă și pură este o binecuvântare într-un cămin, în timp ce o femeie mândră de farmecele ei – amplificate de farduri și bijuterii - este o nenorocire pentru întregul pământ, un fel de entitate satanică cu o formă umană, întru totul asemănătoare unui șarpe, care cu ajutorul privirii sale fascinante și malefice, atrage păsările cerului în gura sa lacomă, otrăvitoare și mortală.

4. Acesta este doar un sfat, nu o poruncă:

5. Pentru a alege, de bună voie, o femeie, în condiții ideale, trebuie să verificați mai întâi ca acea femeie să aibă mereu corpul curat, ceea ce este foarte bine pentru sănătate. Apoi, să nu iasă în stradă doar pentru a-și arăta fața tuturor trecătorilor, căci acesta nu este un lucru decent pentru o femeie; să nu-și etaleze farmecele în fața oricui, ci să fie îmbrăcată frumos, dar sobru, în ocaziile obișnuite, cu veșminte din in sau cu un șal de lână incolor iarna; să nu fie rea de gură și să nu se laude față de ceilalți că are una sau alta, deoarece cel mai bine pentru o femeie este ca ea să nu dispună decât de strictul necesar. Numai o asemenea femeie va fi demnă de bărbatul care o iubește. Dar dacă întâlniți o femeie vanitoasă și mândră, împodobită cu bijuterii care-ți iau ochii, îmbrăcată provocator, cu veșminte strânse pe corp și colorate țipător, care își etalează grațiile în stradă, lăsându-se bucuroasă salutată și admirată de orice trecător, în special de cei bogați și spunând despre cel sărac: 'Hm! Priviți-l pe acest cerșetor sărac, ce urât miroase!'- Eu vă spun, fugiți de o asemenea femeie ca de un cadavru urât mirositor.

6. O asemenea femeie este o veritabilă imagine în miniatură a infernului; cel care se unește cu ea comite un păcat împotriva poruncii divine și poate fi sigur că o asemenea femeie îl va duce, mai devreme sau mai târziu, în infern. Ea nu se poate îndrepta decât cu mare greutate aici, pe acest pământ și dacă ea va muri înaintea lui, el poate fi sigur că în viața de apoi va trebui să o urmeze în infern o lungă perioadă de timp, dacă s-a lăsat sedus de ea atâta timp cât a fost pe pământ.

7. Căci dacă femeia găsește pe acest pământ modalitatea de a atrage un bărbat folosindu-și puterea de seducție, ea va fi de o mie de ori mai seducătoare în Lumea de dincolo. Ea va veni și acolo să-și întâmpine soțul sau amantul, folosindu-și toate farmecele pe care le are pentru a-l atrage în mrejele ei infernale, iar bărbatului îi va fi foarte greu să scape de această femeie și el o va urma.

8. De aceea, vegheați atunci când vreți să vă uniți cu o femeie, înainte de a vă arunca în brațele ei, căutați întâi să aflați dacă ea este un înger sau unul dintre acei diavoli de care bărbatul se apără atât de greu.

9. V-am arătat așadar semnele caracteristice; dacă sunteți atenți, veți fi fericiți și aici și în Lumea de dincolo. Aceasta nu este însă o poruncă ce își propune să vă înlănțuie libertatea, ci doar un sfat bun, care vă poate fi util atât vouă cât și femeilor vanitoase.

10. Căci acela care va ști să recunoască și să se oprească la timp din înclinația sa nebunească înspre rău, generată de o femeie vanitoasă, seducătoare și senzuală, va avea o mare răsplată în ceruri.

11. Întoarceți-vă deci ochii de la aceste femei rele și seducătoare; ele sunt legate de Satana, pe care îl slujesc fără să știe.

12. Dacă vreunul din voi dorește să-și facă o idee despre cum arată Satana, nu trebuie decât să privească o femeie orgolioasă sau prefăcută; aceasta este forma cea mai periculoasă a lui Satana pentru întreaga umanitate.

13. Omul nu trebuie să se teamă de faptul că Satana aruncă pe pământ războaie, foamete sau ciumă, căci dacă este nevoie, el se poate ruga intens lui Dumnezeu.

14. Dar atunci când Satana își deghizează demonii în ființe fascinante, aceștia sunt mult mai periculoși pentru un bărbat cu înclinații către senzualitate decât un lup deghizat în oaie în mijlocul turmei. Atunci când apare un lup, toate oile fug în toate părțile, năucindu-l pe lupul surprins, care se trezește singur, fără să fi apucat să-și prindă prada. Dar atunci când lupul vine deghizat într-o blană de oaie, oile nu fug și, crezând că se pot împrieteni cu lupul deghizat, ele vor fi devorate fără ca măcar una să poată scăpa!

15. Rețineți acest sfat în inima voastră ca pe un lucru sacru și respectați-l ca pe o poruncă, dacă doriți să aveți o căsătorie binecuvântată de cer și nu un blestem infernal.

16. Nu vă lăsați așadar păcăliți de tentațiile oarbe și viclene ale lumii. Fiți mereu detașați. Apreciați lumea la justa ei valoare. Nu schimbați aurul sau perlele pe care le-ați primit din ceruri pentru nebuniile lumii și atunci va domni mereu pacea între voi, iar cerul se va deschide în fața voastră! Dar dacă, din prostie, vă veți lăsa prinși de drumurile lumii, atunci cerul se va închide din ce în ce mai mult în fața voastră; și oricât veți chema cerul în ajutor atunci când veți avea nevoie, acesta nu vă va răspunde! Pentru că nu este posibil ca acela care este atașat de plăcerile lumii să fie în același timp și binecuvântat de cer.

17. Fiecare om este creat astfel încât binele și răul, minciuna și adevărul, să nu poată exista în același timp în inima sa. Este posibil să existe doar una sau alta dar niciodată amândouă în același timp!

18. Da, el trebuie să le recunoască pe amândouă în minte, dar în inimă el nu poate alege decât pe una dintre ele.

19. Ați înțeles bine sfatul meu?"

20. Toți au răspuns: "Da, Doamne și Stăpâne al întregii înțelepciuni divine".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 168
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 31.8.2010, 20:39 View PostDownload Post

Capitolul 168

Despre cultura și școlile de pe pământ. Tristețea unui fariseu care își dă seama că lumea se află în greșeală. Lumea și oamenii. Oamenii și Dumnezeu.


1. Un fariseu s-a apropiat atunci de Mine și a spus: "Doamne și Stăpâne, toate acestea sunt bune, frumoase și adevărate și nu mai este nimic de adăugat; dar dacă oamenii nu ar aduna toate bunurile materiale pe care pământul le oferă din belșug și nu le-ar lucra cu pricepere, pământul ar deveni repede un deșert și nu ar mai fi posibilă nici un fel de cultură. Să nu mai avem oare nevoie de case și de școli? Dacă le vom desființa, umanitatea va ajunge repede la stadiul de animalitate! Nu putem să lăsăm întreaga lume deoparte, atât timp cât trăim în această lume materială!"

2. Eu i-am răspuns: "Școlile voastre sunt bune doar ca să ucidă complet spiritul din sufletele fragile ale copiilor voștri și nu ar fi nici un rău să le desființați, căci, vă întreb: dacă lumea este stăpâna voastră, atunci de ce mai așteptați ca ea să vă învețe despre spiritualitate?

3. Cine nu primește în inima sa învățătura lui Dumnezeu, se află în noaptea lumii și nu va cunoaște niciodată lumina vieții.

4. Cine nu este iluminat de adevărata lumină a vieții venită de la Dumnezeu este mort! Chiar dacă lumea l-a învățat întreaga sa înțelepciune, la ce îi folosește acest lucru?

5. Rămâneți în Mine și atunci Eu voi rămâne în voi, iar înțelepciunea cerurilor vă va umple inimile pentru totdeauna, înțelegeți ce vreau să spun?"

6. Când fariseul a auzit aceste cuvinte rostite de gura Mea, el a spus pe un ton grav și trist: "Oh, mare și sfânt adevăr, ce fericiți ar putea fi oamenii pe acest pământ dacă ar rămâne în acest adevăr și și-ar modifica în funcție de el existența! Dar atât timp cât o singură bucățică din acest pământ va exista, atât timp cât oamenii vor trăi pe acest pământ, ei vor cunoaște invidia, gelozia, avariția, orgoliul, gustul puterii și toate celelalte sentimente de acest fel care pavează infernul. Niciodată acest adevăr care vine din ceruri nu va putea să prindă rădăcini pe un asemenea sol; el va fi alungat până la ultima silabă de miile de mii de slujitori ai infernului. La ce mai folosește atunci acest adevăr ceresc?

7. Umanitatea ar trebui distrusă aproape în totalitate și înlocuită printr-o nouă generație crescută încă din leagăn în spiritul adevărului. Abia atunci vor fi roade pentru cer; dar umanitatea, așa cum este ea acum, îngrozește chiar și infernul și este foarte departe de a fi cât de cât pregătită pentru a primi adevărul cel mai înalt din ceruri.

8. Dacă Tu intenționezi să înființezi o mică comunitate care să trăiască în spiritul acestei noi înțelepciuni divine și al acestui adevăr, ea se va afla la cheremul lupilor, care, dacă nu o vor putea distruge din punct de vedere spiritual, vor putea în schimb să o persecute și să o tortureze din punct de vedere fizic; atunci, ea nu-și va mai putea păstra pe deplin puritatea și doar singur Dumnezeu știe de ce vor avea parte descendenții acestei comunități.

9. Oamenii sunt și vor rămâne oameni. Astăzi îngeri, mâine demoni, nu poți avea încredere nici în cei mai buni dintre ei!

10. Iehova i-a scos pe copiii Săi din Egipt; i-a vegheat zi și noapte în deșert, unde le-a dat poruncile Sale; timp de patruzeci de ani. El i-a hrănit, făcând să plouă cu miracole; dar să privim în istorie, să aruncăm o privire la ceea ce se petrece acum, să vedem condițiile în care trăim, relațiile umane și religia: nu mai găsim astăzi nici o urmă din ceea ce au fost copiii lui Dumnezeu.

11. Iată de ce eu spun și cred, fără a dori nici măcar o singură clipă să mă ridic împotriva iubirii și înțelepciunii Tale: este păcat că oamenii nu sunt demni de această înțelepciune și de aceste opere. Focul și suferința iadului, iată ce merită ei și nu grația infinită! Spun aceasta în speranța că nu există trădători printre noi, dar atunci când vom coborî de pe munte, voi redeveni la fel de mut ca și un mormânt. Spune-mi, Doamne și Stăpâne, am dreptate sau nu?"

12. Eu am spus: "Ai perfectă dreptate din punct de vedere uman, dar acest lucru nu trebuie să Mă oprească pe Mine să anunț întregii lumi Adevărul cerului.

13. Căci lumea trebuie să fie judecată, dar ea trebuie să îl primească mai înainte pe Cel care o va judeca și care trebuie să o judece, adică Adevărul cerului care vine prin Mine în această lume.

14. Părerea ta este corectă în legătură cu această lume rea, dar între Dumnezeu și omul de pe acest pământ există niște legături extraordinare, pe care doar Tatăl le cunoaște și cel căruia El i le revelează.

15. Dar să ne oprim acum, iată că a venit seara, iar în curând se va face frig pe aceste înălțimi; să mergem în cabană. Așa să fie!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 17 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !