Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:14
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber


Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 23, 24, 25  Next
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 179
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.9.2010, 01:21 View PostDownload Post

Capitolul 179

Umilința și orgoliul. O regiune rodnică, dar nesănătoasă. Mulțimea le spune templierilor patru adevăruri.


1. Pregătirile pentru noapte fiind gata, bătrânul a venit la Mine cu fiii săi, marinari-pescari și dulgheri și Mi-a spus: "Doamne, totul a fost aranjat cât de repede a fost posibil pentru primirea voastră; totul vă stă la dispoziție. Tu ești stăpânul acestei locuințe pe care eu am construit-o împreună cu cei șapte fii ai mei. Poruncește ceea ce vrei, iar eu voi fi servitorul Tău și Te voi sluji împreună cu toată casa mea".

2. Eu am spus: 'Tu ești ceea ce ești și Eu sunt ceea ce sunt. Și pentru că tu ești atât de smerit și te cobori acum în acest fel, vei fi ridicat în împărăția Mea la momentul potrivit, dar acum nu avem nevoie de nimic, decât de odihnă. Să-i chemi mâine pe bolnavi ca să îi vindec".

3. Bătrânul a spus: "în acest caz, vei avea multe de făcut, căci satul este mare și nu există nici o casă fără bolnavi. Această regiune este una dintre cele mai fertile, dar, lucru curios, dintre cele mai nesănătoase; suntem infestați în permanență de febre și buboaie".

4. Eu: "Se poate, dar mâine totul se va schimba. Pregătește niște pește, pentru ca discipolii Mei care au postit astăzi să se întremeze. Totul ți se va plăti".

5. Bătrânul a spus: "Doamne, iartă-mă că Te contrazic. Mii de oameni au fost găzduiți și s-au odihnit în casa mea și niciodată n-am luat nimic de la nimeni, iar de la Tine voi lua cu atât mai puțin. Socotelile le las pe seama vântului, care le duce către stele, unde sălășuiește Dumnezeu cel atotputernic. El a fost întotdeauna plătitorul și răsplătitorul meu cel mai sigur și va fi și de această dată! Câți bolnavi și infirmi nu au fost îngrijiți luni întregi la mine și niciodată, nici unul dintre ai mei, în pofida insalubrității zonei, nu s-a îmbolnăvit! Doamne, aceasta este o grație venită de Sus, deci nu vorbi de datorii și sume de plată, căci nu voi accepta nici una nici alta",

6. Eu am spus: "Da, dar iată că apare o problemă; dacă Eu nu te plătesc, ceea ce-ți va veni de la stele va fi foarte puțin, căci Eu cunosc stelele, ba mai mult, Eu domnesc și rânduiesc totul".

7. Consternat și aflat într-o totală confuzie, neștiind ce să mai răspundă, bătrânul a sfârșit prin a spune cu o voce slabă: "Pe iubirea lui Dumnezeu, ești Tu oare un înger din ceruri, sau Tatăl Ceresc ți-a lăsat un înger în ajutor?"

8. Eu am spus: "Nu-ți fie teamă, mergi să te odihnești, mâine îți vor fi revelate multe lucruri. Dar spune-le celor care fac zgomot afară să meargă și ei să se odihnească. Mâine adu la Mine pe toți bolnavii; Eu îi voi vindeca pe toți". Bătrânul a ieșit și s-a dus să facă ceea ce-i cerusem.

9. Mulțimea, jubilând, a început să strige: Trăiască cel mai mare Fiu al lui David! El a venit la noi să ne elibereze de rele; nu știm de unde a venit, dar este sigur că spiritul lui Dumnezeu este cu El, așa cum a fost cu străbunul său David, căci dacă spiritul lui Dumnezeu nu era cu El, nu ar fi putut să-l vindece pe posedat!"

10. În mulțime se aflau și câțiva farisei, veniți de la Ierusalim pentru a observa în secret dacă voi face aici ceea ce auziseră vorbindu-se despre Mine. Vindecarea posedatului surdo-mut și orb îi stârnise. Ei se întrebau cum să facă astfel încât Eu să par suspect în fața mulțimii. Ar fi vrut să fiu considerat drept un vagabond, un șarlatan, un mistificator și chiar un magician vândut diavolului, motiv pentru care le vorbeau astfel oamenilor: 'Vom vedea mâine fiul al cărui spirit este El și cum îi va vindeca pe schilozi, paralizați și ciumați". Mulțimea a răspuns: "Dacă a vindecat El cel mai mare rău dintre toate, cu siguranță că le va vindeca pe celelalte, cu atât mai ușor. Voi nu aveți dreptul să spuneți nimic despre asta, pentru că voi nu ați vindecat niciodată pe nimeni, nici cu rugăciunile voastre atât de scump plătite, nici cu amuletele pe care le vindeți atât de scump bolnavilor.

11. El are spiritul lui Dumnezeu în El, acest miracol pe care l-a săvârșit este cea mai bună dovadă. Dar voi nu aveți nici un spirit sfânt în voi, nu aveți decât orgoliu, lăcomie și gustul puterii.

12. Voi ați dori să fiți primii după Dumnezeu. Ne cereți să vă respectăm, dar este cazul să aflați că pentru noi, voi sunteți ultimii, chiar mai răi decât toți păgânii la un loc. Nu faceți nimic pentru binele nostru; nu munciți, iar cei care vin în sinagogile voastre devin în câțiva ani atât de proști încât nici un înger nu-i mai poate ajuta să-și regăsească rațiunea, fără ajutorul lui Dumnezeu. Iar binele nostru este ultima dintre grijile voastre!

13. Voi le ademeniți pe femeile coreligionarilor voștri evrei și păcătuiți cu fiicele lor, dar asta nu înseamnă nimic pentru voi; dacă un biet păcătos face însă același lucru, îl lapidați pentru că nu are bani, dar dacă este bogat și cunoscut, îl puneți să plătească și el devine astfel cel mai bun prieten al vostru!

14. Prietenii voștri evreii nu vă cunosc la fel de bine ca noi, grecii; iar dacă v-ar cunoaște, tot n-ar cuteza să vorbească. Dar noi vă cunoaștem și îndrăznim să vorbim. Iar ocazia fiind potrivită, vă spunem adevărul în față. 15. Întoarceți-vă în templele voastre, altminteri o să primiți o ploaie de pumni grecești. Noi stăm aici să supraveghem. Nu încercați să vă atingeți de omul acesta, altfel veți avea de-a face cu noi!

16. Noi am fost evrei, dar acum suntem fericiți că suntem greci și, chiar dacă starea noastră civilă spune că suntem greci, rămânem totuși evrei în inimile noastre, dar nu ca voi - care vă vindeți rugăciunile pe bani și consimțiți la tot felul de minciuni.

17. Ne putem ruga și singuri lui Dumnezeu, pentru că El este Dumnezeu și noi suntem creaturile Sale. Plecați de-aici! Apropierea voastră ne dezgustă mai tare ca duhoarea unei mortăciuni".

18. Aceste vorbe răspicate ale oamenilor care erau jumătate evrei și jumătate greci i-au pus pe fugă pe farisei. Mulțimea jubila, văzând că a reușit să le spună în față acestor hoți la drumul mare, după cum îi numeau, cele patru adevăruri, bucurându-se de triumful său.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 180
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 1.9.2010, 02:11 View PostDownload Post

Capitolul 180

Consiliul fariseilor. Un tânăr fariseu îi ia apărarea lui Iisus.


1. Satul acesta era recunoscut pentru inteligența și perspicacitatea locuitorilor săi. Trebuia să ai spiritul foarte elevat pentru a polemiza cu acești greci și fariseii știau că era inutil să mai insiste. S-au reîntors așadar la casele lor, fără să răspundă, dar odată ajunși acasă, ei și-au scormonit creierul ca să găsească o modalitate de a Mă pierde.

2. Unul dintre ei, un spirit puțin mai bun, obosit de aceste interminabile discuții, a sfârșit prin a spune: "Fraților, fără să pretind că am vreo competență specială, sunt de părere că ar trebui să mergem să ne culcăm și să reluăm problema mâine, cu mințile și inimile odihnite. La ce bun toate mașinațiile și gândurile noastre? Să așteptăm până mâine și cu ajutorul lui Dumnezeu, vom vedea poate mai limpede, în aceste circumstanțe, nu este nici o îndoială că acest personaj curios este bizar. Vindecarea acelui posedat, aproape de corabie, fără să-l atingă, este un lucru pe care eu nu mi-l pot explica!

3. Să așteptăm până mâine, când vom fi mult mai în măsură de a lua o hotărâre. Ar fi prea îndrăzneț din partea noastră să-l condamnăm orbește, mai ales după această ridicare a mulțimii, care este mai apropiată de greci decât de noi și care ne detestă atât de mult. Acceptați sfatul meu, care vine dintr-o intenție bună. Mâine va fi poate o zi mai favorabilă pentru noi!"

4. Un altul a spus: "Dar ce facem cu insultele mulțimii? Să mergem la culcare liniștiți, fără să ne facem probleme, ca și cum n-a fost nimic, uitând de pedepsele pe care le merită?"

5. Cel care era mai bun a răspuns: "Dă-le o amendă, dacă vrei, sau cheamă-i în justiție, dacă poți! Ce poate face un singur om împotriva tuturor? Mai bine am tăcea, deocamdată. Nici o lege nu te va împiedica să faci ceea ce vrei, dar în ceea ce mă privește, eu voi aștepta și voi merge încetul cu încetul! Lasă mărul să se coacă în pom, dacă nu vrei să mănânci un fruct acru!" 6. La aceste cuvinte ale tânărului fariseu, câțiva dintre ei, ceva mai buni decât ceilalți, mai plini de vitalitate și cu o poftă de viață mai mare, neavând aceleași aspirații cu bătrânii adoratori ai lui Mamona, au plecat să se culce, recomandându-le totuși servitorilor să pună pază și să-l supravegheze pe magician.

7. Imediat după ce au adormit cu toții, inclusiv cel de pază, tânărul bine intenționat a ieșit să ia aer pentru a reflecta, fiind hotărât să zădărnicească planul bătrânilor farisei. El se gândea astfel: "Dacă aș putea ajunge la acest minunat personaj, aș putea să-l previn și să-i spun cum să-și continue vindecările, fără să fie împiedicat de colegii mei. Dar cum să fac? Stârniți, oamenii au încercuit casa și, după câte văd, aduc deja bolnavi. Mâine, mulțimea va fi acolo și nu voi putea ajunge până la el. Aha, știu ce voi face! Mai bine mă duc să găsesc pe cineva din mulțime, căruia să-i spun ce gândesc și să-i arăt că și eu sunt dușmanul acestor bătrâni zeloți lacomi și că trebuie să-i vorbesc acestui om minunat, dacă vrea să-și continue miracolele. Dacă mulțimea îmi va permite, cu atât mai bine; dacă mă va împiedica, știu cel puțin că mi-am urmat îndemnul inimii și voi fi liniștit.

8. El a mers spre mulțime, care, la lumina lunii, l-a recunoscut pe tânărul rabin.

9. Grecii, care fuseseră înainte evrei, i-au ieșit în întâmpinare și l-au întrebat cu răceală ce căuta acolo la acea oră și dacă era spion. Dar el le-a răspuns pe un ton încrezător: "Dragi prieteni, chiar dacă port un veșmânt de fariseu și, după cum știți, chiar sunt - într-adevăr - primul născut al unei familii bogate din Ierusalim, am fost obligat să procedez astfel, căci așa au dorit părinții mei! Aparent sunt așadar un fariseu, dar în inima mea, sunt chiar mai puțin fariseu decât sunteți voi, grecii.

10. Iată, pe scurt, intenția mea. Îi cunoașteți pe colegii mei la fel de bine ca mine și știți ce drepturi își arogă ei. Sunt teologi și se consideră singurii capabili să înțeleagă scripturile, în timp ce, între noi fie vorba, ei înțeleg orice altceva, mai puțin scripturile! Dar ei sunt aleși de Templu să-și exercite drepturile și voi nu puteți face nimic împotriva lor!

11. Ei sunt totodată și medici și nu tolerează ca un străin să-i întreacă în arta lor. De asemenea, ei pretind că au un privilegiu al Templului care le dă toate drepturile și voi nu puteți face nimic împotriva lor!

12. În anumite cazuri, după legea lui Moise, ei au dreptul să fie stăpânii vieții și ai morții, după cum vor, când vor și cu cine vor, fără să dea socoteală nimănui. Ei nu au altceva de făcut decât să trimită în fiecare an la Ierusalim o listă, pentru care sunt felicitați dacă au condamnat la moarte un număr suficient de mare de victime și să aducă la Templu suma care trebuie pentru întreținerea sinagogilor și a școlilor.

13. Toate aceste funcții au fost de fapt vândute de mult timp sau arendate; astfel că noi suntem aici doar concesionarii Templului.

14. Pot să vă asigur că o sinagogă sau o școală costă Templul mulți bani și că pentru ca aceste clădiri să aducă venituri, ele sunt închiriate pentru sume foarte mari, în schimbul anumitor privilegii, la care, bineînțeles, este imposibil să renunți.

15. Nu poți cumpăra sau închiria o sinagogă sau o școală decât dacă, după tot felul de jurăminte dificile, ai fost ridicat la rangul de fariseu de către Templu. Iar atunci când cineva a devenit fariseu, este destul de greu să mai renunțe.

16. "Toate aceste abuzuri mârșave, care ar dezgusta orice evreu adevărat, sunt recunoscute și chiar impuse de către Stat. Voi nu puteți face nimic! Aș putea să vă mai spun și altele, dar ceea ce v-am explicat este suficient pentru a vă arăta care sunt drepturile fariseilor și pentru a vă demonstra că orice violență este inutilă.

17. Dacă eu nu aș fi reușit să calmez furia colegilor mei, ei ar fi luat până acum măsuri fatale. Voiau să cheme o legiune din Capernaum care să înconjoare această casă. Eu vă sunt prieten și nu dușman și, cu atât mai puțin spion, dar nu mă trădați. Ascultați-mă, căci vă pot da sfaturi bune".

18. Grecii au spus: "Pari să fii sincer, vorbește și spune-ne ce ar trebui să facem. Dar nu încerca să ne înșeli, căci te va costa viața".

19. Tânărul fariseu a spus: "Nu-mi este teamă și, dacă aveam o sută de vieți, vi le dădeam pe toate pentru adevărul pe care vi l-am spus. Ascultați-mă, voi știți că acești farisei nu țin decât la privilegiile lor. Mergeți mâine la ei și stabiliți cu ei o sumă pentru care să îl lase pe miraculosul medic să-i vindece pe bolnavii din aceste locuri, fără să-l deranjeze, iar acești cămătari bătrâni vor fi de acord fără nici cea mai mică împotrivire. Și dacă nu puteți sau nu doriți să le plătiți imediat, promiteți-le că o veți face și târgul va fi încheiat.

20. Eu vă voi ajuta. Cât despre omul miraculos, ar trebui ca el să părăsească totuși locurile acestea după ce va vindeca bolnavii, altminteri acești farisei lacomi vă vor cere în continuare bani și cum genul acesta de medic miraculos seamănă cu profeții și poate începe să manipuleze mulțimea, el n-ar trebui să înceapă aici, nu din cauza mea, ci din cauza acestor bătrâni farisei, care, stânjeniți că se află în prezența grecilor, nu-l vor suporta!

21. În plus, nu este bine ca poporul să îl numească Fiul lui David în fața acestor vulpi bătrâne; este cel mai rău lucru pentru colegii mei. Totul va fi bine dacă îl veți atenționa, așa cum v-am spus, altfel totul ar putea să se transforme într-un spectacol înspăimântător!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 181
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.9.2010, 18:21 View PostDownload Post

Capitolul 181

Tânărul fariseu aude cum mulțimea își bate joc de confrații săi. Poporul amenință să se ridice împotriva Templului.


1. Cei trei greci au spus: "Sfatul tău nu este chiar rău, dar nu ne place câtuși de puțin! Până când dominarea aceasta oribilă va mai istovi poporul? Ne-am săturat și, cu toate că nu mai avem deloc de-a face cu ei, răbdarea noastră a ajuns de mult la capăt. Ei aruncă vorbe rușinoase pe socoteala noastră în școlile lor, ne insultă și ne blestemă cu fiecare ocazie. Până când o să-i lăsăm să ne mai facă asta? În plus, Ci ei sunt stăpânii noștri în toate chestiunile civile și orice drept al nostru trebuie cumpărat de la ei cu un preț mai mare decât face. Este o situație împovărătoare; ne gândim că ar trebui chiar mâine să le răsturnăm puterea. Toți evreii care locuiesc aici ni se vor alătura și toți acești farisei inutili vor fi izgoniți, cu excepția ta, dacă vrei să rămâi cu noi. Iată planul pe care suntem gata să-l punem în aplicare, acum când nu sunt prea mulți evrei printre locuitorii acestui târgușor. Ce spui de acest plan?"

2. Tânărul rabin a spus: "Dacă proiectul vostru va reuși, nu mă voi mira prea tare; dar fiți prudenți precum corbii, dacă nu doriți să se întoarcă în rău pentru voi și pentru mine! Nimeni nu cunoaște mai bine ca mine ghearele acestor vulpi bătrâne și ochii lor de linx, care văd chiar și prin ziduri; urechile lor aud tot ce se vorbește la depărtare. Lăsați-mă acum să mă întorc, pentru ca ei să nu aibă nici o bănuială în privința mea. începe să se facă ziuă și aceste vulpi trebuie să se trezească, iar dacă nu mă vor găsi, s-a sfârșit cu mine".

3. Cei trei greci au spus: "Mergi, dar ai grijă să nu ne trădezi acestor vulpi bătrâne, căci altfel vei avea de-a face cu noi!"

4. Tânărul fariseu s-a reîntors și i-a găsit adormiți, inclusiv pe cel de pază. El l-a trezit pe acesta din urmă și i-a făcut un mare scandal pentru că adormise, iar vulpile bătrâne, trezite din somn, au ieșit să vadă ce se întâmplă.

5. Simulând furia, tânărul rabin, le-a spus că, nefiindu-i somn, a ieșit să vadă dacă cel care a fost pus de pază își face datoria: "Și iată ce v-ar fi supărat la fel ca pe mine: el dormea mai adânc decât voi toți; tocmai când începea ziua cea mai importantă, despre care vor vorbi - poate - chiar urmașii noștri, paza, așa de scump plătită, dormea! Ah! Este prea mult, dacă Iehova nu ne-ar fi protejat, am fi putut fi asasinați cu toții de poporul răzvrătit".

6. La auzul acestor cuvinte, bătrânii au pălit, văzând pericolul ce-i amenința. Ei au început să-l laude pe tânărul lor coleg, care-i păzise precum un înger!

7. Tânărului îi venea să râdă în hohote, dar și-a revenit, după care i-a dat un picior nu prea puternic paznicului, ordonându-i să plece imediat. Paznicul s-a îndepărtat, părând că l-a înțeles pe tânăr.

8. Fiind deja zi, tânărul a spus: "Frații mei, n-avem timp de pierdut și cred că ar fi bine să mergem să vedem ce se mai întâmplă".

9. Bătrânii au spus: Da, ai dreptate, n-avem nici o clipă de pierdut, dar ai anunțat la Capernaum să ne trimită soldați pentru cazul în care s-ar crea o răzmeriță?"

10. Tânărul: "Dacă așteptam ordinele voastre, am fi încurcat-o! Fiți liniștiți. Cât despre sosirea soldaților, asta-i altceva; Capernaum este departe de aici și celelalte orașe sunt tot așa de îndepărtate. Să așteptăm așadar cu răbdare, pentru a vedea ce o să se întâmple. A fi sau a nu fi, aceasta este întrebarea!"

11. Se înțelege de la sine că tânărul nu avea deloc intenția de a trimite vreun mesaj la Capernaum, pentru că el însuși era dușmanul fariseilor și discipol al esenienilor. Nimic nu era mai de dorit pentru el ca ruina acestor moșnegi ai Templului.

12. Dar aceștia din urmă, care încă nu-și luaseră micul dejun, i-au spus tânărului: "Ei! Dacă ar fi sosit soldații, ar fi fost timpul să plecăm, dar așa, înseamnă că avem timp să și mâncăm. Magicianul nu-și va începe demonstrațiile înainte să se facă ziuă".

13. Tânărul a spus: "Oh! Bineînțeles că nu! În timp ce voi mâncați, eu aș putea să mă furișez până la casa lui Baram, ca să văd dacă este vreo mișcare" (Baram era numele gazdei lui Iisus, locul numit Jesaira fiind în prezent un deșert).

14. Bătrânii au spus: "Nu vrei să mănânci mai întâi?" Tânărul le-a răspuns: "Nu, știți că eu nu mănânc nimic înainte ca soarele să se ridice; dar păstrați-mi totuși ceva". Bătrânii: "Bineînțeles, atunci mergi repede și adu-ne vești bune și chiar soldați, dacă este posibil! Fără ei, așa cum spuneai, vom fi pierduți".

15. Tânărul a plecat, dar bătrânii l-au chemat înapoi, spunându-i: "Nu uita de soldați!" întorcându-se către ei, tânărul le-a strigat: "Aveți încredere în mine", gândind în sinea lui: 'Sunteți pierduți cu toții!'
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 182
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.9.2010, 18:24 View PostDownload Post

Capitolul 182

Privirea lui Iisus. Rugăciunea de dimineață a lui Iisus. Ahab, tânărul rabin, chemat de Iisus.


1. Când tânărul a sosit la casa lui Baram, a găsit-o înconjurată de bolnavi și de oameni sănătoși. El i-a întrebat pe aceștia dacă Eu mă trezisem. Un bătrân grec i-a răspuns: "Da, El este deja în picioare și tocmai ieșise pe ușă, când bătrânul Baram L-a invitat să ia micul dejun, iar El s-a întors în casă".

2. Tânărul: "Ce făcea el în pragul ușii?"

3. Grecul a răspuns: "Nimic. Și-a ridicat doar ochii spre cer, ca pentru a găsi un sprijin. Privirea Sa era aceea a unui mare mareșal pe care milioane de animale și de oameni îl urmează la cel mai mic gest. În privirea Lui erau în același timp multă iubire și multă seriozitate. N-am mai văzut niciodată așa ceva. Eram totuși fericit că nu mă privea mai de-aproape; ca să îți mărturisesc adevărul, nu aș fi putut suporta privirea Sa. Și cu toate acestea, eram atras cu putere de El și nu aș fi putut să rezist, dacă Baram n-ar fi venit să-L cheme la masă".

4. Tânărul a spus: "Ce crezi despre el? Care pot fi intențiile sale și cine poate fi el, după părerea ta?"

5. Bătrânul a spus: "Eu sunt grec, este adevărat, păgân atașat de numeroase divinități, după cum spuneți voi; de fapt, nu sunt mai păgân ca tine și nu cred decât într-un singur Dumnezeu atotputernic, dar omul acesta miraculos m-ar putea face oricând să-L ador ca pe o divinitate, căci dacă El nu este cel puțin un semizeu, atunci eu mă îndoiesc de faptul că exist".

6. Tânărul: "Aș vrea tare mult să-l văd. Dacă am putea intra în casă, aș face repede cunoștință; să schimbi câteva cuvinte cu o asemenea ființă ar fi foarte interesant".

7. În timp ce tânărul vorbea astfel, Eu am ieșit afară și l-am chemat: "Ahab, fiul lui Toma din Toreh, vino; dacă ți-e foame și sete de adevăr, vei fi săturat!"

8. Tânărul a răspuns: "Doamne, noi nu ne-am văzut niciodată și Tu niciodată n-ai venit la Jesaira, din câte știu eu și iată, Tu cunoști numele meu și al tatălui meu!"

9. Eu i-am spus: "Știu mult mai multe despre tine și despre toată casa ta, dar asta nu prea are legătură cu ceea ce fac aici. În această noapte, tu ai vegheat asupra Mea și ți-ai asumat riscuri care au o mare valoare pentru Mine; devotamentul tău nu va rămâne fără răsplată".

10. Ahab a traversat atunci mulțimea până la Mine, întrebându-se cum de pot ști Eu toate acestea!

11. Eu: "Nu te mai mira atât, vei fi martor la multe alte lucruri. Ai făcut bine că i-ai îndemnat pe acești vulpoi bătrâni să rămână la ei acasă; ei i-ar fi tulburat pe oameni în credința lor și fără credință ar fi greu să-i ajut. După ce bolnavii vor fi vindecați, vor putea veni și acești dughenari ai Templului. Rămâi aici și lasă-i să te aștepte până când voi termina ceea ce am de făcut aici. Eu știu totul, tu i-ai mințit, dar Dumnezeu iartă întotdeauna un păcat comis într-un scop nobil. Ai înțeles?"

12. Tânărul a spus: "Eu sunt un cunoscător al legii și știu că Moise a spus: să nu aduci mărturii mincinoase împotriva aproapelui tău. Acesta este un precept foarte bun, dar pe care nimeni nu-l respectă și în special colegii mei, pentru că ei spun că o mărturie falsă care ar putea fi de folos Templului îi face întotdeauna plăcere lui Dumnezeu, dar în schimb, o mărturie care este defavorabilă Templului va fi,de-a pururi blestemată. Iată de ce ei îi lapidează pe cei care au altfel de păreri decât ale Templului.

13. Deși acest lucru nu apare în scrierile lui Moise, templierii spun și îi învață pe ceilalți că litera scripturii este moartă și că ei sunt scrierea vie, prin care Dumnezeu înscrie voința Sa. Astfel, Biblia noastră a devenit opusul a tot ceea ce au predicat Moise și profeții.

14. După această nouă scriere a Templului, minciuna nu numai că este permisă în anumite ocazii și pentru anumite scopuri, ci ea este uneori chiar obligatorie, atunci când este vorba despre interesele Templului, care îi susțin în cel mai înalt grad pe cei care știu să mintă pentru a-și apăra interesele.

15. Probabil că Tu cunoști faptul că în preajma sărbătorilor, Templul este curățat de foarte mult gunoi. Gunoiul acesta uscat, care nu este altceva decât pământ și nisip, este vândut, după ce a fost împărțit în cantități foarte mici, în întreaga țară, prin cei care sunt numiți 'profeți ai gunoiului'. O măsură echivalentă cu greutatea unui ou se vinde cu o livră de argint. Și astfel, gunoiul acesta de la Templu devine sufletul tuturor gunoaielor bigoților, care cred că astfel își fertilizează câmpurile, convinși că nimic nu ar putea crește fără acest gunoi. Și dacă, din nefericire, câmpurile lor sunt fertile fără să fi folosit gunoiul de la Templu, ei sunt convinși că recoltele nu sunt binecuvântate de Dumnezeu și că nu pot să aducă prosperitatea nimănui.

16. Se întâmplă uneori ca acestor 'profeți ai gunoiului' să nu le ajungă prețiosul produs și atunci ei își umplu brișca cu gunoi de pe drum, pe care îl vând ca pe un gunoi autentic de la Templu. Așa se face că ei vând de zece ori mai mult gunoi, înșelându-i de două ori pe oameni!

17. Dar asta nu are nici o importanță pentru ei; orice este de folos Templului nu poate fi un păcat, dimpotrivă, este o virtute, fiindcă este pe placul Templului și, în consecință, și al lui Dumnezeu! Oh, Doamne!

18. Dar dacă ar veni cineva care să spună poporului adevărul în legătură cu acest gunoi și în special despre cel luat de pe drum, nefericire pentru acela, căci el nu va ști cum să-și salveze pielea!

19. Sunt mii de alte exemple de minciuni și înșelăciuni la fel ca aceasta cu gunoiul și, dacă cineva ar dori să le dezvăluie poporului, ar fi bine să implore mai întâi mila și îndurarea divină.

20. Să-i mint pe colegii mei nu este un păcat pentru mine, dacă pot astfel să protejez un om ca Tine de capcanele pe care ei doreau să Ți le întindă, fiindcă Te consideră prea inteligent! Dar fă cu bolnavii aceștia ceea ce ai de făcut, altminteri acești bătrâni caraghioși ar putea să sosească înainte de a-i chema eu!"

21. Eu i-am spus lui Ahab: "Vezi tu, acești bolnavi sunt vindecați deja, orbii văd, paraliticii merg, surzii aud, muții vorbesc și toți cei care sufereau de orice altă boală sunt vindecați. Am să merg totuși să le spun să se întoarcă la ei acasă și tu vei putea merge să-i găsești pe colegii tăi și să le povestești ce ai văzut!"

22. I-am invitat pe toți cei care fuseseră vindecați să se întoarcă acasă la ei, poruncindu-le să nu povestească ce s-a petrecut în împrejurimi, mai ales la Ierusalim, dacă vor merge acolo. Mi-au promis cu toții că nu vor vorbi despre asta și Mi-au mulțumit cu lacrimi în ochi!

23. Le-am mai spus: "Mergeți, credința voastră v-a ajutat, dar aveți grijă să nu mai păcătuiți, altfel veți fi loviți de o a doua boală, mai rea decât prima". Toți cei ce fuseseră vindecați au plecat slăvindu-L și binecuvântându-L pe Dumnezeu, care a dat o asemenea putere unui om.

24. Foarte uimit, Ahab a spus: "Niciodată un ochi omenesc nu a văzut ceva asemănător, fără nici o ceremonie, fără nici un cuvânt, fără nici un gest. Nu, este prea mult pentru o inteligență limitată ca a mea. Doamne, spune-mi cum poți să faci un asemenea lucru?"

25. Eu: "Deocamdată tu nu poți înțelege, dar dacă vrei să fii discipolul Meu, vei înțelege; mergi acum să-i informezi pe colegii tăi".

26. Ahab a spus: "Da, mă voi duce și le voi spune ceea ce le place să audă. Le voi arunca praf în ochi ca să-i orbesc complet; am un talent cu totul deosebit pentru asta! Ei nu vor afla nimic, vindecarea posedatului este de ajuns pentru ei, nu vor mai afla și despre vindecările de astăzi".

27. Eu am spus: "Bine, bine, fă cum crezi că este mai bine. Suntem prieteni, termină ce ai de făcut și urmează-Mă; vei găsi astfel adevărul și viața, iar adevărul te va elibera".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 183
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.9.2010, 18:45 View PostDownload Post

Capitolul 183

Ahab rabinul merge să-și găsească colegii


1. Ahab s-a îndepărtat și a plecat repede să-și regăsească colegii, care l-au hărțuit cu întrebările și i-au spus: "Dar, în numele Templului, ce ai putut face atât de mult timp? Ce frică ne-ai provocat! Ce se întâmplă, ce face magicianul? Cum era? Au sosit soldații? N-ai idee în ce situație disperată suntem!"

2. Ahab spuse: "Dar ce se petrece?"

3. Bătrânii au spus: "Imaginează-ți că acum o jumătate de oră au venit trei evrei să ne avertizeze că toată lumea din Jesaira a trecut de partea grecilor; că nu mai avem nimic de făcut aici! Ce zici de asta? Gândește-te că asta-i din cauza acestui magician, vândut diavolului. Ce ai de spus?"

4. Ahab: "Dacă așa stau lucrurile acolo, atunci este rău! Am face bine să nu ne arătăm deocamdată! Ieri am auzit șușotindu-se câte ceva, dar nu am putut să ghicesc despre ce este vorba. Merităm ceea ce ni se întâmplă. Eu v-am spus de multe ori: 'Noi mergem prea departe cu prostia noastră și cu proiectele întunecate ale Templului, care nu scapă spiritului treaz al acestor greci.

5. Le va fi ușor să se ridice împotriva noastră. Eu n-am făcut decât să vărs ulei peste foc; v-am prevenit încă mai demult că așa va fi și nu înțeleg de ce sunteți surprinși. V-am spus adeseori că trebuie să încetăm să mai înșelăm și să mai prostim poporul, căci toate au o măsură în această lume, pe care nu trebuie s-o depășim. La ce ne folosește să spunem în mod sistematic că poporul este nebun? Nebunia se va schimba în furie și noi nu vom mai avea altceva de făcut decât să plecăm. Ei bine, iată unde am ajuns!

6. Poporul asculta de Moise și de profeți, dar noi am pretins că, ei sunt morți și că învățătura lor a murit o dată cu ei; noi pretindem că Dumnezeu își revelează voința Sa Templului și că Marii Preoți, leviții, fariseii și scribii sunt acum în locul lui Moise și al profeților. Iată învățătura noastră.

7. V-am spus clar, de o mie de ori, unde ne vor aduce abuzurile noastre, dar voi ați râs, pretextând că așa ceva este imposibil. Ei bine! Iată-ne aici. Mai pretindeți acum că este imposibil?

8. Eu vă spun, merităm ceea ce ni se întâmplă, iar cine nu se lasă sfătuit într-o problemă atât de serioasă, va suporta toate consecințele!

9. Mi-am dat toată osteneala ca să calmez mulțimea din fața casei lui Baram, spunându-le conducătorilor că vor veni soldații din Capernaum și îi vor masacra. Ei au râs însă, spunându-mi: "Puteți să-i așteptați mult și bine; mesagerul vostru este acum prizonierul nostru, așa că vă aflați cu toții în puterea noastră. Ați face mai bine să plecați, altminteri va fi rău de voi!" Iată cât a valorat avertizarea mea, aș fi putut mai bine să tac!

10. Cât despre magician, el nu se află aici pentru ceva anume, căci el, împreună cu discipolii săi și cu Baram, sunt singurii evrei din acest târgușor. O fi vreun magician, nu mă îndoiesc, dar că ar fi posedat de Belzebut nu aș risca să susțin, cu toate că nu vreau să vă contrazic. Mergeți acolo și vorbiți cu el, vă veți convinge singuri".

11. Bătrânii au întrebat: "A vindecat deja toți bolnavii?"

12. Ahab: "Este posibil, dar eu n-am văzut nimic; în fața casei lui Baram se află o mulțime de femei și bărbați; majoritatea sunt greci și îi cunosc bine. Ei stau de vorbă cu acest fel de magician. Dar bolnavi n-am văzut. Poate I-a vindecat între timp, când eu făceam de pază. Dar, cum v-am spus, mergeți și vedeți cum stau lucrurile".

13. Bătrânii au spus: "Nu este nici un pericol?" Ahab: "Of, încă o întrebare idioată! Credeți că aici sunteți mai în siguranță? Este mai bine pentru noi toți, acum când lucrurile au luat o întorsătură atât de urâtă, să ieșim de aici, înainte de a fi masacrați între aceste patru ziduri".

14. Bătrânii: "Da, da, ai dreptate, este mai bine să ieșim și să ne ascundem prețioasele noastre comori". Ahab: "Dar haideți să mergem odată, cine să vină să ne ia avuțiile? Oamenii au alte lucruri de văzut acum decât comorile noastre".

15. La aceste cuvinte bătrânii s-au ridicat, au închis tot și au ieșit fără să-și avertizeze servitorii de intențiile lor.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 184
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.9.2010, 18:49 View PostDownload Post

Capitolul 184

Poporul îi contestă pe farisei și caută să-i îndepărteze (Matei 12, 24) (24) Când au auzit fariseii lucrul acesta, au zis: "Omul acesta nu scoate demonii decât cu ajutorul lui Belzebut, domnul demonilor!"


1. Odată ajunși la casa lui Baram, ei au văzut o mare mulțime de oameni, încă stupefiați de miracolele înfăptuite. Dar întrucât bătrânii farisei nu fuseseră de față, ei au crezut că vindecarea de mai înainte a posedatului este cea care incită mulțimea să strige, în extaz: Trăiască Fiul lui David, El este într-adevăr fiul lui David!"

2. La aceste cuvinte, bătrânii farisei s-au supărat și li s-au adresat oamenilor: "De ce vă minunați atât, noi știm mai bine decât voi ce se petrece. Magicianul alungă demonii cu ajutorul prințului demonilor, iar voi îl slăviți ca pe un Fiu al lui David!" Oamenii care aveau o credință slabă au început atunci să se îndoiască și le-au cerut fariseilor să le explice cum putea prințul demonilor să săvârșească asemenea miracole.

3. La această întrebare, vulpile bătrâne, surprinse, nu au știut ce să răspundă. Poporul, văzându-le încurcătura, le-a spus: "De ce nu răspundeți și cum puteți să pretindeți că acest așa-zis magician înlătură demonii și face miracole cu ajutorul lui Belzebut? Este foarte ușor să-l consideri drept demon pe cel care face miracole și să-l blestemi, dar este altceva să dovedești acest lucru! De ce păstrați tăcerea dacă sunteți atât de siguri?"

4. Fariseii au spus: "Noi tăcem pentru că, fiind mereu iluminați de spiritul lui Dumnezeu, știm mai bine ce și cât este necesar să le spunem oamenilor. Nu trebuie să vorbim și nu dorim să dăm un răspuns doar pe jumătate. Voi nu aveți decât să credeți ceea ce vă învățăm. Nu trebuie să căutați. Noi suntem aleși de Dumnezeu și cunoaștem lucrurile în profunzime, dar trebuie să păstrăm secretele și să nu spunem poporului decât ceea ce trebuie să știe. Ne-ați înțeles?"

5. Oamenii au spus: "Oh, da! V-am înțeles prea bine. Acesta este chiar motivul pentru care am trecut de partea grecilor, unde genul ăsta de a umbla cu ascunzișuri nu există. Ei îi au pe Aristotel, Pitagora, Platon și Socrate, ale căror scrieri sunt clare și adevărate. La voi totul este nebulos; nu se vede nimic clar, nici în față, nici în spate!

6. De ce vreți voi să-l credem suspect pe acest Mântuitor, trimis de Dumnezeu? El ne-a făcut numai bine, i-a vindecat pe toți bolnavii, iar voi îl numiți fiul lui Satana!

7. Cine sunteți voi, care nu ne-ați făcut niciodată nici cel mai mic bine? Ați ajutat vreodată pe cineva cu pretinsele voastre posibilități care de fapt sunt inexistente și cu pretinsele voastre rugăciuni?"

8. Fariseii au spus: "Nu avem noi atestarea necesară?"

9. Oamenii: "Voi aveți toate atestările scrise care vă trebuie și nu dintre, cele mai mici, fiindcă ele provin toate de la Templu, dar unde sunt faptele despre care vorbesc atestările voastre? Noi n-am văzut niciodată vreo urmă în acest sens.

10. Și iată, a venit acum El, fără nici o atestare, dar Ei face miracole pe care nici un om nu le-a săvârșit vreodată, de când există pământul. Noi vedem bine de ce doriți să ne faceți să ne îndoim de El și ne luăm libertatea să v-o spunem în față.

11. Acest om divin a făcut miracole adevărate, așa cum ar trebui să faceți chiar voi, dacă doriți să credem în atestările Templului, dar, de treizeci de ani de când sunteți la noi, voi nu ați făcut absolut nimic!

12. Dimpotrivă, câți bani și câte obiecte prețioase ne-ați făcut să vă dăm pentru a acționa pentru așa-zisul nostru bine! Dar unde sunt faptele? Ne-ați luat aurul și argintul, dar n-am primit nimic în schimb, decât goliciunea promisiunilor voastre, pe care nu vi le țineți niciodată. Când vă întrebam cum se vor realiza promisiunile voastre, ne arătați recoltele noastre frumoase și turmele bine întreținute, Domnul fie lăudat! Și noi vă arătam atunci recoltele magnifice ale grecilor și turmele lor mai bine întreținute decât ale noastre, iar voi le blestemați de șapte ori, spunând: 'Abundența lor vine de la Satana, fie ca aceste câmpuri și carnea acestor animale să fie blestemate!' Dar tributul de cereale pe care-l luați în fiecare an de la acești greci și care nu este tocmai dintre cele mai mici, nu vă dezgustă!"

13. Înfuriați, fariseii au spus: "Noi vindem din nou aceste cereale la păgâni, la greci și la romani, pentru ca cei pe care-i conduc ei să fie blestemați în ziua Judecății de apoi".

14. Poporul a răspuns: "Frumos! Se spune că diavolul e prost și îi poți sesiza cu ușurință minciunile, dar voi sunteți de zece ori mai proști, căci minciunile voastre sunt mult mai mari și mai evidente. Oare nu noi am transportat cerealele pe boii și măgarii noștri, la târgul din Ierusalim? Știm prea bine cui le-ați vândut! Și mai aveți insolența de a ne spune în față că vindeți cerealele voastre blestemate păgânilor! Dacă vreți să vă albiți cu atâtea minciuni, atunci mințiți cu mai multă șiretenie, ca să nu ne dăm seama! Ca și cum noi am fi mai proști decât voi! Dar să faci să treacă negrul în locul albului, asemenea minciuni încă n-am mai auzit!"

15. Fariseii: "Nu știți nimic și nu înțelegeți nimic. Nu știți voi că un fariseu nu poate să mintă, căci este scris în legile Templului pentru toți cei care îl slujesc, că lor le este imposibil să mintă, chiar dacă vor, căci cea mai rea minciună devine în gura lor adevărul cel mai luminos?"

16. Mulțimea a început să râdă și a spus în glumă: "Da, da, cunoaștem bine legile Templului despre care vorbiți! Dar ar mai trebui să fie scris: 'Dacă un fariseu pune în gura sa excremente, ele se transformă imediat în aur curat!'"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 185
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.9.2010, 18:54 View PostDownload Post

Capitolul 185

Domnul liniștește poporul pentru a-i calma pe farisei (Matei 12, 25-33)


(25)Iisus, care le cunoștea gândurile, le-a zis: "Orice împărăție dezbinată împotriva ei însăși, este pustiită; și oricare cetate sau casă dezbinată împotriva ei însăși, nu poate dăinui.
(26) Dacă Satana scoate afară pe Satana, este dezbinat; deci, cum poate dăinui împărăția lui?
(27) Și dacă Eu scot afară demonii cu ajutorul lui Belzebut, fiii voștri cu cine-i scot? De aceea ei vor fi judecătorii voștri.
(28) Dar dacă Eu scot afară demonii cu Duhul lui Dumnezeu, atunci împărăția lui Dumnezeu a venit la voi.
(29) Sau, cum poate cineva să intre în casa celui tare, și să-i jefuiască gospodăria, dacă n-a legat mai întâi pe cel tare? Numai atunci îi va jefui casa.
(30) Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, și cine nu strânge cu Mine, risipește.
(31) De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.
(32) Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.
(33) Ori faceți pomul bun și rodul lui bun, ori faceți pomul rău și rodul lui rău: căci pomul se cunoaște după rodul său.


1. Prevăzându-și ruina, fariseii demascați au început să nutrească gânduri de răzbunare. Atunci, Eu am spus poporului: "Lăsați-i, căci ei sunt conducători orbi ai orbilor; când se apropie de o prăpastie, ei cad împreună cu toți cei pe care-i conduc. Într-o țară în care domnește o asemenea autoritate puteți să vă faceți rău singuri și să cădeți cu atât mai ușor în capcana în care au căzut alții înaintea voastră. Ei au recunoscut că au vândut grecilor și romanilor cereale blestemate. Spuneți-i asta șefului romanilor și acesta îi va ucide pe toți. Dar să ne oprim aici; să intrăm în casă și voi vedea dacă pot să redau vederea acestor orbi!"

2. Am intrat în casă și fariseii M-au urmat. Discipolii M-au salutat; mulțimea s-a strâns în jurul nostru, lăsându-ne totuși destul loc.

3. Când în sfârșit totul s-a liniștit am deschis gura pentru a le spune fariseilor ceea ce întrevedeam: "Când erați acolo, nimeni nu putea nimic în afara voastră! Sunt treizeci de ani de când sunteți aici, în Jesaira și n-ați înțeles deloc spiritul acestui popor! Dar este prea târziu să adormiți spiritul poporului care se trezește. Furia voastră este zadarnică, iar aceasta este greșeala voastră și a nimănui altcuiva!

4. Eu am venit ca un evreu adevărat, plin de spiritul lui Dumnezeu și de toată puterea Lui.

5. Când am sosit pe aceste țărmuri și Mă încălzeam la focul aprins pe vas, mulțimea M-a întâmpinat și Eu am vindecat sub ochii voștri un orb mut și posedat. Imediat, mulțimea a recunoscut în Mine forța divină și M-a numit Fiul lui David; chiar și voi ați recunoscut acest lucru, dar cum această recunoaștere era o piedică pentru planurile voastre diabolice, voi ați pretins, împotriva propriilor voastre convingeri, că Eu săvârșeam aceste fapte cu ajutorul prințului demonilor. Dar cui i-ați făcut rău astfel, în afară de vouă înșivă?

6. Dacă v-ați fi gândit puțin și ați fi analizat lucrurile mai bine, ați fi înțeles imediat greșeala judecății voastre și v-ați fi dat seama că, prin afirmațiile voastre prostești vă veți pierde orice credibilitate în fața acestui popor care are spiritul treaz".

7. Fariseii au spus: "Ce ar fi trebuit să facem? Dacă ești atât de înțelept, spune-ne!"

8. Eu le-am spus pe un ton mai serios: "Ați fi putut să gândiți, să judecați și să spuneți: orice împărăție dezbinată cade în ruină; nici un oraș, nici o casă care sunt dezbinate nu vor rezista. Când un diavol alungă un altul este clar că este dezbinat și învrăjbit împotriva lui însuși. Vă întreb, cum ar putea să dăinuie împărăția lui? Cred că Mă puteți înțelege cu ușurință!

9. Dar dacă Eu, care sunt un evreu desăvârșit, alung, după cum spuneți voi, demonii în numele lui Belzebut, atunci cu ajutorul cui îi alungă fiii voștri și cu ajutorul cui vindecă ei bolnavii? Eu vă spun, fiii voștri vă vor judeca la fel ca acest popor!

10. Dar dacă, așa cum vede tot poporul, Eu alung demonii cu ajutorul Spiritului (Duhului) lui Dumnezeu, înseamnă că împărăția lui Dumnezeu a venit la voi. Ar trebui să vă bucurați, voi - care sunteți evrei, în fața grecilor care sunt păgâni, că un evreu face asemenea miracole pentru binele poporului. Este singurul mijloc de a arăta lumii întregi că evreul este singura ființă în legătură cu Dumnezeu, capabilă să facă miracole, imposibile pentru ceilalți oameni.

11. Când celelalte popoare vor vedea ce face acest evreu, ei vor alerga și vor spune: 'Acest evreu este de la Dumnezeu, puterea lui Dumnezeu acționează prin el. El este puternic și plin de forță. Să fie El Domnul nostru, acum și dea pururi.

12. Dacă acest evreu ne arată puterea lui Dumnezeu, casa Sa și tot poporul Său trebuie să aibă această putere!' Cine ar putea să intre în casa războinicului și să-i fure ceea ce are, dacă nu-l va lega mai întâi pe războinic? Doar atunci îi va putea jefui casa! Așa cum au făcut romanii atunci când ne-au găsit adormiți și ne-au legat ne-au jefuit și au făcut din noi sclavii lor; iată ce se petrece cu evreii care s-au îndepărtat de Dumnezeu.

13. Dar Dumnezeu are milă de poporul Său. El a vrut să-i vină în ajutor. Iată de ce M-a trimis Dumnezeu pe Mine la voi. Atunci voi de ce căutați mereu să împrăștiați ceea ce Eu am adunat?

14. Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea! Și cine nu adună cu Mine, risipește și se pune în mod fățiș împotriva Spiritului lui Dumnezeu, care vrea să vă elibereze.

15. De aceea, Eu adaug la ceea ce ați văzut deja: orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor, dar niciodată hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. În adâncul sufletului vostru, voi știți prea bine că Eu am vindecat acest posedat prin puterea lui Dumnezeu, dar datorită poftei voastre josnice de câștig și pentru a vă salva buna voastră reputație, voi ați blestemat în Mine Spiritul (Duhul Sfânt) al lui Dumnezeu, care voia să vă salveze și de aceea vă binemeritați răsplata de păgâni!"

16. Fariseii au spus: "Noi n-am blestemat Spiritul lui Dumnezeu, ci doar pe tine. Și tu, care ești o ființă din carne și sânge, nu poți fi totuși Spiritul lui Dumnezeu. La fel ca și noi, tu nu ești decât o ființă umană".

17. Eu am spus: "Desigur, în aparență asta sunt, dar poate că în realitate sunt mai mult! Iar dacă Eu sunt Fiul omului, după cum vă spun, blestemele voastre sunt de neiertat. Căci nu Eu, Fiul omului, săvârșesc fapte pe care voi nu puteți să le înfăptuiți, ci în Fiul omului, care se află în fața voastră, acționează însuși Spiritul lui Dumnezeu și pe El l-ați blestemat. Nu Eu, ci Spiritul lui Dumnezeu a făcut acele lucruri sub ochii voștri și voi L-ați blestemat!

18. Da, cel care se ridică împotriva omului care sunt Eu, va fi iertat, dar cine vorbește împotriva Spiritului lui Dumnezeu nu va fi iertat niciodată.

19. Când pomul este rău, roadele pe care le poartă sunt la rândul lor rele. Dar dacă pomul este bun, prin natura lui, roadele sale vor fi bune. Pomul se recunoaște după roadele sale și acești evrei care au devenit păgâni, sunt roadele voastre; judecați singuri dacă ele sunt bune sau rele!"
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 186
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.9.2010, 19:04 View PostDownload Post

Capitolul 186

Despre diferite spirite rele și influențele lor. Mânia fariseilor.


(Matei 12, 34-35)
(34) Pui de năpârci cum ați putea voi să spuneți lucruri bune, când voi sunteți răi? Căci din prisosul inimii vorbește gura.
(35) Omul bun scoate lucruri bune din visteria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui.


1.Fariseii au spus: "Acelea nu sunt roadele noastre, ci ale unor vagabonzi ca tine, care apar din când în când, nu se știe de unde și fac figuri de artiști sau de magi! Ei își etalează sub ochii noștri arta lor penibilă în timpul nopții, răspândindu-și filosofia păgână pentru a-și face adepți. Ei ne murdăresc pe noi și Templul în modul cel mai mârșav și necinstesc legea lui Dumnezeu, Iată care sunt roadele acestor păgâni care locuiesc aici, în Jesaira. Noi am spus mereu poporului adevărul și l-am învățat legea lui Moise; dar când Belzebut, prin indivizi de felul tău, caută să devieze poporul, ce putem noi face? Dacă Satana face să putrezească roadele aflate pe crengi, asta nu înseamnă că noi suntem un pom otrăvit, învățătura noastră este bună! Dar cuvintele și discursurile tale vin de la prințul demonilor și duc poporul credul pe căi greșite. Iată de ce ar trebui să te lapidăm și să-i ucidem pe toți ai tăi".

2. Auzind cuvintele mânioase ale fariseilor, poporul a început să murmure și a încercat să-i înhațe.

3. Dar Eu le-am spus oamenilor: "Lăsați-i, este suficient că aceste ființe rele vor fi pedepsite veșnic, ele pot fi cruțate deocamdată! Dar vor primi de la Mine mărturia pe care o merită!"

4. Poporul: "Da, Doamne, te rugăm să le spui caraghioșilor ăstora cine sunt ei de fapt".

5. M-am întors atunci către farisei și le-am spus pe un ton foarte serios: "Oh! Voi, pui de năpârci, cum ați putea voi să spuneți lucruri bune, când inima voastră este în întregime rea? Căci din prisosul inimii vorbește gura. Omul bun scoate lucruri bune din adâncul inimii lui; dar omul rău scoate mereu doar lucruri rele de care inima sa este plină! Dar Eu vă spun, oamenii vor trebui să dea socoteală în ziua Judecății de apoi pentru tot răul pe care l-au făcut și pentru toate cuvintele nefolositoare pe care le-au rostit. Se va petrece atunci ceea ce este scris în cartea lui Iov: 'Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, și din cuvintele tale vei fi osândit'."

6. Eu v-am demonstrat de ce am venit, dar spiritul rău din inimile voastre nu vrea nici să înțeleagă, nici să accepte că ați putea fi liberi și preafericiți!

7. Pentru tot binele pe care vi-l fac Eu în mod gratuit, voi vreți să Mă lapidați! Oh, rasă de șerpi, rasă de vipere, toate mărturiile profeților sunt atât de adevărate; voi îl adorați pe Dumnezeu din vârful buzelor în ceremoniile voastre moarte, dar inima voastră este departe de El!"

8. Vorbele Mele au atins inima câtorva farisei și a câtorva învățați ai Legii. Chipul lor s-a făcut deodată mai uman și au spus: "învățătorule, noi nu dorim să respingem în totalitate învățătura ta, dar am fost împiedicați încă de ieri să vedem curm faci miracole. Mai dă-ne câteva semne, am vrea să le vedem! Poate că vor fi suficiente pentru a ne convinge și am putea în cele din urmă să aderăm la învățătura ta!"

9. M-am întors atunci către popor și am spus: "Această rasă murdară și desfrânată caută un semn, dar nu va primi altul în afara celui dat de Iona, profetul! Iona a rămas trei zile și trei nopți în pântecele balenei, iar Fiul omului va rămâne trei zile și trei nopți în centrul pământului!"*

10. Fariseii s-au privit unii pe alții și au spus: "Ce înseamnă asta? Ce vrea să facă? Cum va ajunge el în centrul pământului și unde-i acesta? Nu este oare pretutindeni și nicăieri în același timp? Cine știe care este mărimea pământului și unde se află centrul său? Acest om este nebun! Un demon vrea să pună stăpânire pe el! Se spune că înainte de a înnebuni, un om poate face miracole. Și de ce se compară el cu Iona, cel care propovăduia la Ninive?"

11. Eu am spus în continuare poporului: "Da, da, oamenii din Ninive vor învia împreună cu toți cei din generația voastră la Judecata de apoi și vă vor osândi, căci ei s-au pocăit după ce au ascultat predicile lui Iona. Dar iată-L, sub ochii voștri, pe Cel care este mai mult decât Iona! Regina Sudului se va ridica în timpul judecății și va condamna această generație, această Regină Semiramis, venită de la capătul pământului pentru a asculta înțelepciunea lui Solomon! Și iată-L, sub ochii voștri, pe Cel care este mai mult decât Solomon!"

12. Fariseii au spus: "Ei bine, dacă tu crezi că noi suntem toți atât de diabolici și că vom fi cu toții condamnați în ziua Judecății de apoi, atunci alungă demonii din noi, așa cum ai făcut ieri cu orbul surdomut și atunci te vom putea slăvi la fel cum te slăvesc cei pe care i-ai vindecat!"

13. De fapt, ei nu se gândeau la modul serios să-și părăsească demonii cu care, erau perfect uniți. Acesta nu era decât un pretext de a Mă prinde în mreje, căci un spirit rău nu se exprimă astfel când a ajuns să posede în întregime o ființă umană; dimpotrivă, atunci când ființa umană este posedată de cei mai răi demoni, cum se întâmplă cu cei care îi chinuiesc pe oamenii nehotărâți, ea se exprimă inteligent și se comportă cu înțelepciune, pentru a-i face pe ceilalți să creadă că nu este posedată.

14. Eu am spus atunci către farisei și învățați: "Din mai multe motive, acest lucru nu poate fi făcut, căci de prea mult timp demonii sunt perfect uniți cu sufletele voastre; ei sunt cei care vă fac să duceți o viață în rău și desfrâu și ca să-i îndepărtez, ar însemna să vă iau viața. Iar dacă vă las viața, asta nu vă ajută cu nimic, fiindcă natura voastră este în întregime demoniacă! Într-adevăr, atunci când prin puterea Mea un spirit impur este alungat din oameni ca voi, el va 'rătăci' prin locuri aride și deșertice, fără să-și găsească liniștea. De aceea, diavolul tentează ființele virtuoase și caută să intre în ele, dar dacă nimeni nu-i deschide ușa, își spune: 'Să mă întorc în vechea locuință, căci nu este loc de odihnă pentru mine în aceste locuri aride și deșertice, iar în locuințele invadate de cei de același fel cu mine nu mă vor lăsa să intru'. El revine în locuința veche, dar o găsește goală, curată și împodobită. Atunci el se retrage, cheamă alți șapte demoni, mai răi decât el și, cu ajutorul lor, împresoară iarăși locuința, pe care în sfârșit o poate asedia. Și iată-i instalați în interiorul celui pentru care totul va deveni mai rău ca înainte.

15. Astfel ar sta lucrurile cu această generație rea; de aceea, nu trebuie ca prin Mine lucrurile să devină mai rele decât sunt!"

16. Albi la față de turbare la auzul acestor cuvinte, fariseii M-ar fi sfâșiat dacă nu s-ar fi temut de popor! (*Nota editorului: centrul pământului semnifică aici în primul rând mormântul, dar și faptul că sufletul Fiului omului a coborât în infern pentru a elibera sufletele întemnițate. (Matei 12, 39 și 40)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 187
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.9.2010, 19:08 View PostDownload Post

Capitolul 187

Mai bine să taci decât să minți chiar dacă ai o intenție bună. Templul din Ierusalim și Templul din Delphi. Dialectica oracolelor. Grecii aduc mărturie pentru Evanghelia vieții.


1. Ahab, tânărul fariseu, i-a părăsit pe bătrânii săi coreligionari, foarte fericit că le-am spus adevărul în față! El M-a întrebat, în taină, dacă și el era posedat.

2. Dar Eu i-am răspuns prietenește: "Dacă ai fi fost, n-ai fi întrebat. Tu ai fost până acum un loc arid și deșertic pentru Satana, dar ai grijă să nu devii un câmp fertil; fii foarte atent atunci când te afli în compania colegilor tăi cei răi!"

3. Ahab a spus: Doamne, nu mă părăsi și puterile infernale nu vor putea niciodată să aibă influență asupra mea. Eu nu-mi voi pierde zelul pentru Tine!"

4. Eu: "Mergi, credința ta te va face puternic și plin de zel pentru Mine! Dar veghează să nu cazi în capcanele colegilor tăi, căci diavolii au nas și urechi fine și s-ar putea ca ei să-ți pregătească un sfârșit urât!"

5. Ahab a spus: "Doamne, Tu mă cunoști cu siguranță mai bine decât mă cunosc eu. Am un spirit ingenios și, după cum se spune, diavolul este orb, așa că ei nu-și vor da seama că-i păcălesc. Să facem astăzi o mică încercare: voi schimba cu Tine câteva cuvinte violente, pentru ca ei să nu creadă că ne-am înțeles deja. Dar cred că Tu nu ești de acord cu asta!"

6. Eu am spus: "Fă ce vrei, dar în orice caz, nu uita să fii mereu bun, inteligent și să respecți adevărul, căci o minciună, oricât de bine intenționată ar fi, nu ajută decât pe moment, sfârșind întotdeauna prin a fi nefolositoare, sau chiar a dăuna!"

7. Ahab a spus: "Bine, nu voi mai spune nimic".

8. Eu am adăugat: "Așa e mai bine, căci este mai bine să taci, decât să minți, chiar dacă o faci cu cele mai bune intenții".

9. Cu această învățătură, Ahab a trecut prin mulțime și a plecat să-și întâlnească colegii. Unul dintre aceștia îl văzuse vorbind cu Mine. El a început imediat să-l interogheze sever, dar Ahab a știut să se descurce și, în cele din urmă, chiar a fost felicitat!

10. Mi-am întors privirea de la farisei și am început să vorbesc cu poporul. Le-am arătat că nu era bine ca ei să părăsească iudaismul, căci mântuirea nu putea să vină decât de la evrei și că ei nu ar putea să devină copiii lui Dumnezeu dacă nu vor reveni la adevăratul iudaism.

11. Un grec a întrebat: Trebuie să îngenunchem iarăși în fața fariseilor umflați și să înghițim pâinea lor murdară și indigestă, fără drojdie? Prietene, ești un mare învățător, plin de forță și de putere divină. Ești bun, drept și înțelept, dar ceea ce ne ceri este ciudat! Noi nu avem nevoie să ne întoarcem la Moise, pentru simplul fapt că noi nu l-am părăsit practic niciodată și Dumnezeul evreilor este mereu în inimile noastre, iar numele exterior de 'grec' sau de evreu nu are, sperăm, nici o semnificație importantă pentru Dumnezeu! Acest nume ne apără de atacurile și de persecuțiile insistente și continue ale acestor farisei; de ce ar trebui să ne numim evrei și nu greci?

12. Nu este inteligent să ne ceri așa ceva! Ce poate fi rău în faptul că, alături de învățătura lui Moise, noi învățăm să cunoaștem și înțelepciunea și bogata mitologie grecească; poezia greacă, plină de înțelepciune, înseamnă cu totul altceva decât bălegarul costisitor al Templului! Noi nu ne atașăm de aceste divinități, știind prea bine de unde provin acești zei greci sau romani și că Iehova este unicul Dumnezeu adevărat. El este deasupra a tot și a toate, El a creat totul, El domnește, menține și susține totul!"

13. I-am spus acestuia: "Prietene, tu vorbești, dar nu M-ai înțeles, în timp ce aceia care M-au înțeles, nu vorbesc! Și, ei sunt la fel de buni greci ca și tine. Este evident că numele nu înseamnă nimic, ci numai credința din inimă, dar nu este mai puțin adevărat că este mai bine să faci un pelerinaj la Ierusalim și să asiști la sărbători cu devoțiunea care li se cuvine, decât să faci o călătorie la Delphi pentru a cere sfatul absurd al Pythiei.

14. Eu cunosc cu siguranță mai bine decât voi monstruoasele abuzuri ale Templului și v-am povestit cum Mă opun acestora! Dar, în pofida întregii sale ipocrizii, Templul din Ierusalim este incomparabil mai bun decât cel de la Delphi, în care preoții și preotesele nu sunt decât niște dialecticieni rafinați, care știu să dea răspunsuri astfel încât ei să aibă întotdeauna dreptate!

15. Atunci când ai vrut să te însori, ai făcut o călătorie la Delphi și, pentru o sumă mare de bani, ai întrebat-o pe Pythia dacă vei fi fericit cu femeia pe care intenționai s-o alegi. Spune-mi, care a fost răspunsul?"

16. Grecul spuse: "Ei bine, iată-l: 'Cu această femeie vei fi fericit, nu nefericit!'"

17. I-am spus: "Ei vezi, oracolul ar fi spus adevărul chiar dacă tu ai fi fost nefericit cu soția ta!"

18. Grecul a spus: "Nu prea văd cum!"

19. Eu: "Fiindcă ești orb! Privește fraza în următorul fel: 'Cu soția ta vei fi fericit, nu - nefericit! Dacă tai fraza după negație, oracolul are deopotrivă dreptate, căci dacă ești nefericit este suficient să spui, fără să schimbi un cuvânt: 'Cu soția ta vei fi fericit nu - nefericit!'

20. Ca să te convingi, întreabă-l pe vecinul tău, care a mers la Delphi în același scop, acum un an, dacă răspunsul pentru el nu a fost identic cu al tău! El este nefericit cu soția sa, care este o pacoste, dar oracolul avea dreptate și în cazul lui, ca și în cazul tău! Judecă singur: este mai bun oracolul din Delphi decât Templul din Ierusalim?"

21. Grecul a deschis ochii mari și a spus: "Stăpâne, acum totul este clar pentru mine; numai Dumnezeu singur poate să știe toate acestea, nu un om! Ori Tu ești chiar Dumnezeu, ori ești Fiul Său! Tu nu poți să fii fiul unui om. Ne vom întoarce la Templu, dar de bunăvoie, fără să ne simțim obligați față de farisei; dar ei ar trebui să plece, ne-au înșelat prea mult, ne-au luat aproape tot ce aveam, spiritual și material. Vom rămâne greci ca nume, dar inima noastră va trăi mereu în credința lui Moise și a profeților săi! Vom merge în fiecare an la Templul din Ierusalim și, dacă acesta va fi închis, vom rămâne în piața din fața lui care este deschisă străinilor; și aceasta face parte din Templu!"

22. Eu am spus: "Faceți ce vreți, dar păziți-vă inimile de falsitate, de furie și de spiritul de răzbunare și persecuție. Fiți puri și modești. Iubiți-l pe Dumnezeu mai presus de orice și iubiți-vă aproapele la fel de mult ca pe voi înșivă. Binecuvântați-i pe cei care vă blestemă, nu faceți nici un rău celui care vă urăște și vă persecută și astfel veți fi pe placul lui Dumnezeu; veți obține astfel pacea și veți aduna cărbuni încinși pe capetele dușmanilor voștri".
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Acustic
Milenar
Milenar

Acustic is offline

Joined: 30 May 2007
Member: #229
Posts: 1062
Country Flag: Romania
Style: subSilver (582)
Medals: None
Groups:
Topic icon
Capitolul 188
Reply to topic Reply with quote Go to the bottom
PostPosted: 11.9.2010, 19:11 View PostDownload Post

Capitolul 188

Sosirea Mariei și a fiilor lui Iosif. Cine este mama Mea, cine sunt frații Mei?


1. În timp ce continuam să vorbesc cu poporul, au sosit Maria, mama Mea, împreună cu frații Mei, care, după ce aflaseră în casa lui Kisjonah că Eu eram la Jesaira, au plecat către Mine. Călătoria lor a durat o jumătate de zi de mers pe jos; plecați de dimineața devreme, ei au sosit așadar la Jesaira pe la prânz.

2. Problema despre care dorea să-Mi vorbească Maria era deopotrivă personală și spirituală, căci ea aflase la Capernaum anumite lucruri referitoare la Mine despre care voia să-Mi vorbească, dar datorită mulțimii, nu putea să intre în casă și aștepta să ies Eu afară.

3. Dar cum aștepta de mai mult timp, ea a rugat pe cineva din casa lui Baram să-Mi spună că dorea să-Mi vorbească. Mesagerul și-a făcut drum prin mulțime și ajungând lângă Mine, Mi-a spus: "învățătorule, iată, Mama și frații Tăi sunt afară și vor să-Ti vorbească".

4. Eu am spus mesagerului pe un ton serios: "Ce spui tu, cine este mama Mea și cine sunt frații Mei?" Puțin speriat, mesagerul s-a retras.

5. Am întins atunci mâna dreaptă către discipolii Mei și am spus: "Iată mama Mea, iată frații Mei. Oricine face voia Tatălui Meu din ceruri este într-adevăr fratele Meu, sora Mea, mama Mea! Dar mergi și spune celor care Mă așteaptă că voi veni!"

6. Aceste cuvinte li s-au părut foarte dure unora. Ei Mi-au făcut reproșuri și M-au întrebat dacă nu cunoșteam porunca lui Moise în legătură cu părinții!

7. Am pus capăt întrebării lor, spunând: "Eu știu bine cine sunt Eu, discipolii Mei și mama trupului Meu știu și ei la fel de bine, iar Eu spun numai adevărul. Fiecare să aibă grijă de ale lui; nimeni nu trebuie să se ocupe ori să-și facă griji pentru Mine, pentru că Eu știu ce am de făcut". Ei au tăcut cu toții și nimeni nu a mai spus absolut nimic.

8. După un moment de liniște. Baram, stăpânul casei, a venit să-Mi spună: "Doamne și Stăpâne, este amiază și masa este pregătită pentru Tine, discipolii Tăi și pentru mama trupului Tău care Te așteaptă afară. Vrei să-mi faci onoarea și favoarea mie, un biet păcătos, de a servi această masă atât de bine pregătită?"

9. Eu am spus: "Intenționam să mănânc pe mare, dar pentru că M-ai invitat cu atâta amabilitate, îți voi face onoarea și favoarea de a veni la masa ta. Dar îți mai spun că nici un fariseu nu va intra în cameră în timp ce Eu voi mânca, cu excepția tânărului Ahab, pe care îl voi lua ca discipol, deoarece el nu va putea să mai rămână cu colegii săi, care de când l-au văzut că a vorbit cu Mine în taină, îl suspectează. Acum spune mulțimii că Eu nu voi mai vorbi și nu voi mai face nimic în această casă, așa că trebuie să iasă și să ne facă loc, căci cu această îmbulzeală este greu să pleci".

10. După aceste cuvinte, Baram s-a întors către mulțime și a spus: "Dragi vecini, divinul învățător a spus că nu va mai vorbi și că nu va mai face nimic în această casă! Așa că ar fi bine să vă retrageți în liniște, cu excepția lui Ahab, căruia stăpânul vrea să-i vorbească". La aceste cuvinte, au ieșit cu toții, în afară de farisei.

11. Acești bătrâni cu inima plină de răutate au venit să Mă întrebe cu aroganță ce am Eu să-i spun lui Ahab și dacă vreau să-l trimit și pe el în infern! Când Baram i-a auzit vorbind astfel, s-a înfuriat și ie-a spus: "Mi-am plătit impozitele până la ultimul bănuț și, din punct de vedere legal, sunt stăpânul acestei case pe care am construit-o chiar eu. Eu nu voi tolera ca nimănui din afară să vină și să-i producă neplăceri oaspetelui pe care eu îl venerez și pe care eu l-am primit în casa mea! Vă rog stăruitor, la modul cel mai serios, să părăsiți casa și să vă îndepărtați de proprietatea mea; în caz contrar, nu voi întârzia să fac uz de dreptul meu de proprietar, atât de scump plătit!"

12. Fariseii au spus: "Ai devenit grec ca să te prevalezi de un drept de proprietar? Nu știi că în fața unui fariseu, un evreu nu are nici un drept de proprietate? Nu este orice fariseu stăpânul oricărei locuințe de evreu în care intră? Stăpânului locuinței îi rămâne favoarea de a rămâne proprietar doar după ce fariseul a plecat! Ca evreu, nu știi că nu ești decât un arendaș și nu proprietarul casei tale, pe care noi avem dreptul de a o lua, la fel ca și pământurile, oricând dorim, dând-o în arendă pentru cincizeci de ani, oricui dorim?"

13. Baram a spus: "Ca evreu, știam toate acestea prea bine! Tocmai de aceea am devenit greco-roman și, după ce am plătit o taxă la oficiul imperial, am primit dreptul inviolabil de proprietate, pe care o să vă fac să-l simțiți pe pielea voastră dacă nu veți urma imediat poruncile mele".

14. Fariseii au spus: "Arată-ne actul de concesiune de la Tribunalul roman!" Baram a scos un frumos pergament pe care cerneala părea încă proaspătă, cu pecetea imperială și l-a băgat sub nasul acestor bătrâni! "Cunoașteți acest înscris?", i-a întrebat el. Ei au strigat însă: "Cum, îți renegi Dumnezeul, Templul și pe noi? Ah, iată ce ne face acest fiu al lui David! Blestemat să fii, împreună cu toată casa ta!"

15. Ca răspuns la blestemul lor, Baram a apucat un par și, învârtindu-l, a început să-i lovească pe farisei, spunând: "Așteptați servitori ai lui Satana, urmează să vă dau răsplata pe care o merită blestemul vostru". Un fariseu pe care nu-l atinsese încă parul a strigat: "Stă scris: 'Nenorocire celui care ridică mâna asupra Unsului Domnului!'" Baram a spus: "Știu bine asta, tocmai de aceea mă folosesc de parul acesta". Și Baram l-a făcut și pe cel care se credea Unsul lui Dumnezeu să guste din parul său! Toți fariseii și scribii au fugit, cu excepția lui Ahab!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
Back to top See my Info Personal Gallery of Acustic
Display posts from previous:   
   Board Index -> UNIQUE - La răscruce de drumuri, Biblioteca Unique - tematică specifică -> Biblioteca - Din seria Spiritual, Spiritual Crestinism
   -> Biblioteca - Creștinism, Jakob Lorber - "Scribul lui Dumnezeu"
View previous topic Tell A FriendPrintable versionDownload TopicPrivate MessagesRefresh page View next topic

Page 19 of 25  [ 245 Posts ]
 

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 23, 24, 25  Next
Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot post attachments in this forum
You can download attachments in this forum

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !